A 6 legjobb közgazdasági tankönyv

Ahhoz, hogy megértse egy komoly tudományág, például a közgazdaságtan alapelveit, és hogy javítsa műveltségi szintjét, neves szerzők könyveit kell olvasnia. Érdemes megnézni a korabeli tankönyveket, amelyek segítenek megérteni számos folyamatot, és feltárni a politikai fejleményekkel való összefüggéseiket. Szakértőink rangsorolták a 6 legjobb közgazdaságtudományi tutorials-t a tanárok visszajelzései és szakértői vélemények alapján.

A legjobb közgazdasági tankönyvek rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb közgazdasági tankönyvek rangsora 1 Közgazdaságtan. . . Arkhipov 244€
2 Közgazdaságtan. 10-11 évfolyamok. Alapszint. Lipsitz 817€
3 A közgazdaságtan alapjai, Limanova és Bufetova
4 “Mikroökonómia. Középfokú A szint. Chekansky és N. Frolova 199€
5 A közgazdasági elmélet alapjai. A 10. és 11. évfolyam számára. Szerkesztette Ivanov. 885€
6 Bevezetés a közgazdaságtanba 10-11 cl, V. Avtonomov. 715€

Közgazdaságtan. . . Arkhipov

Értékelés: 4.9

GAZDASÁGTAN. A. I. ARKHIPOV.webp

Arkhipov tankönyve a legnépszerűbb a diákok körében. Sok közgazdász tanár használja a tanításhoz. A tankönyvet az IE RAS Oroszország szerzői készítették. Három részre oszlik. Az első az elmélettel, a második az átmeneti gazdaságtannal foglalkozik, az utolsó pedig hazánk aktuális tudományos kérdéseit tükrözi.

Ennek a munkának köszönhetően megismerheti az életszínvonalat és az emberek jövedelmét, a munka feltételeit és védelmét, a statisztikai adatokat. Világos nyelven írt tankönyvek. Célcsoportja a képzettségüket frissíteni kívánó szakemberek, a munkaügyi közgazdaságtan komplexitása iránt érdeklődők és az egyetemi hallgatók.

Közgazdaságtan. 10-11 cl. Alapszint. Lipsitz

Értékelés: 4.8

GAZDASÁGTAN. 10-11 CL. ALAPSZINT. LIPSITC.webp

A következő a rangsorban az illusztrációkkal ellátott fekete-fehér tankönyv, amely meglehetősen népszerű a normál iskolákban. A makro- és mikroökonómia minden szükséges témakörét lefedi. Ez egy nagyszerű lehetőség középiskolások és főiskolások számára, akik most kezdik a közgazdasági tanulmányokat.

Olvasson tovább  35 a 21. század legjobb sci-fi filmjei közül, amit mindenkinek látnia kell

A szöveg az életkornak megfelelő nyelven íródott. Az útmutató segít az egységes országos vizsgára való felkészülésben. A kritikákból ítélve a könyvben nincsenek homályos szavak vagy bonyolult definíciók. Könnyen használható és könnyen megtanulható. Sok tanár úgy véli, hogy Lipsitznek vannak a legjobb megfogalmazásai. Ezeket ajánlatos külön füzetbe írni.

A közgazdaságtan alapjai, Limanova és Bufetova

Értékelés: 4.7

MAINS OF ECONOMICS by LIMANOV AND BUFETOV.webp

A rangsorban a következő helyet a tankönyv foglalja el, amely a közgazdaságtan központi elemeinek és részeinek leírását nyújtja. A könyvnek van egy tisztességes része az átmeneti gazdaságtanról. A tanárok ezt a könyvet a tömörsége, a rengeteg hivatkozás, a közérthető módon történő bemutatás miatt választják.

Ez a megfelelő választás az utolsó éves hallgatóknak és azoknak, akik a gazdasági tevékenység gyökereit szeretnék elsajátítani. A recenziók alapján a tankönyv jól mutatja be hazánk társadalmi és gazdasági helyzetének lényeges kérdéseit, statisztikai adatokat közöl. Érdemes megjegyezni, hogy ez a tankönyv a Közgazdasági Intézet munkatársainak a kormányprogram keretében végzett átfogó munkájának eredménye.

“Mikroökonómia. Középhaladó szint A. Chekansky és N. Frolova

Értékelés: 4.6

MIKROÖKONÓMIA. PROMOTIONÁLIS SZINT A. Chekanskiy és N. Frolova által

A Chekansky és Frolova által írt tankönyv egy minőségi tankönyv, amely részletesen tárgyalja a témákat. A feladatok lenyűgöző választéka lehetővé teszi, hogy a könyvet a különböző mesterképzések és az alapképzés tanítása során használják. A szerzők a mikroökonómia tankönyvek alapos tanulmányozására támaszkodtak.

A tankönyvben szereplő feladatok célja a megfogalmazások és definíciók elsajátításának ellenőrzése, a diákok azon képességének fejlesztése, hogy alkalmazzák a tudományág analitikus apparátusát. A tankönyvhöz ugyanezen szerzők munkafüzete is tartozik. Optimális választás azoknak a hallgatóknak, akik mélyebb ismereteket szeretnének szerezni a mikroökonómiáról.

A közgazdasági elmélet alapjai. A 10. és 11. évfolyam számára. Szerkesztette Ivanov.

Score : 4.5

A KÖZGAZDASÁGI ELMÉLET ALAPJAI. A 10. ÉS 11. ÉVFOLYAMON. AZ IVANOV KIADÁSÁBAN

A következő tankönyv megismerteti a középiskolás diákokat a közgazdaságtan alapjaival, és kulcsfontosságú műveltségi szintet biztosít számukra, megtanítva őket az információk kompetens befogadására és felhasználására. Olyan ismereteket nyújt, amelyek lehetővé teszik a jelenségek lényegének és kölcsönös létezésének teljes megértését.

Olvasson tovább  A 13 legjobb gyermekpszichológiai könyv

A tankönyv tartalma a problémamegoldás, a jövedelem körforgása, a kereslet és a kínálat törvényei. Minden egyes bekezdés logikus felépítésű, konkrét fogalmakkal és elvekkel, valamint kvíz- és feladatmegoldásokkal rendelkezik. Jó segédeszköz az egyéni munkához. Segítségével ellenőrizheti az adott egységre vonatkozó ismereteit, és kipróbálhatja magát a különböző feladatok megoldásában.

Bevezetés a közgazdaságtanba, 10-11. évfolyamok, V. Avtonomov.

Értékelés: 4.4

BEVEZETÉS A KÖZGAZDASÁGTANBA 10-11 OSZTÁLY

A listát a természettudományok alapozója egészíti ki, amelyet egy vagy két tanévre ajánlunk, attól függően, hogy a tanulók mennyire felkészültek. A könyv előnye, hogy holisztikus képet ad a témáról, és nem korlátozza a természettudományok bevezetését egy bevezető kurzusra. Az IMEMO által készített kézikönyv, PhD közgazdaságtudományi doktori cím.

A tankönyv érdemei közé tartoznak az illusztrációk és a fogalmak lényegét magyarázó háttéranyagok. A fejezetek végén kérdések és feladatok találhatók. Ez egy nagyszerű lehetőség az önellenőrzésre a téma tanulmányozása után. Néhány diák nehéznek találta a tankönyvet a közgazdaságtan egyetemi elméletének jelenléte miatt. Sok szülő úgy véli, hogy az ilyen könyvek olvasása előtt elengedhetetlen az iskola előtti felkészülés. Bárhogy is legyen, sok múlik a tanáron és a tanuló törekvésein.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: