Aleksandra Marinina 10 legjobb könyve

A detektív műfaj mestere, Alexandra Marinina (valódi nevén Marina Anatolievna Alekszejeva) széles körben ismert Oroszországban. Könyvei 1992 óta, amikor írói pályafutását kezdte, nagy példányszámban keltek el, és ma már más nyelvekre is lefordították őket, és a világ számos országában bemutatják, valamint filmek és tévésorozatok is készültek belőlük. A rejtély és a feszültség a szerző specialitása. Az EXPERTOLOGY bemutatja Aleksandra Marinina 10 legjobb könyvének rangsorát.

Alexandra Marinina legjobb könyveinek értékelése

Jelölésszékhelya könyvértékelés
Alexandra Marinina legjobb könyveinek értékelése1A körülmények összefolyása (1992)5.0
2A bűn illúziója (2002)4.9
3A stylist (1998)4.8
4Egy lopott álom (1995)4.7
5Ne zavarjátok a hóhért (1997)4.6
6Egy akarva-akaratlan gyilkos (1995)4.5
7A zene fantomja (1999)4.4
8Tegnap meghaltam (1997)4.3
9Halál és egy kis szerelem (1995)4.2
10A hetedik áldozat (1999)4.1

A körülmények összefolyása (1992)

Értékelés: 5.0

A körülmények összefolyása (1992)

A regény A körülmények összefolyása Alexandra Marinina első önálló műve lett, ő képezte az alapját egy sor művének a detektív Nastya Kamensky-ről, amely alapján később eltávolították a hazai sorozatot. A hősnő egy asztalnál köt ki a gyilkossal. Tudja, hogy ez a férfi gyilkosságot követett el, de ahhoz, hogy leleplezze, óvatosnak kell lennie, és szó szerint be kell osonnia a bűnöző búvóhelyére. Nastia feladata, hogy bizonyítékot szerezzen a vacsorát főző “szakács” bűnösségéről, és reggelig túlélje anélkül, hogy elárulná magát.

A könyv annyira lenyűgöző, hogy arra ösztönöz, hogy további műveket olvasson a híres orosz nyomozó Kamenskaya-ról.

A bűn illúziója (2002)

Értékelés: 4.9

A bűn illúziója (2002)

A “A bűn illúziója” című detektívtörténet szintén egy regénysorozat része, amely Nastya Kamenskaya regényéről szól, akinek ezúttal egy nagy családot érintő gyilkossági ügyben kell nyomoznia. Gyilkosságok történnek, egyik a másik után, a nyomozás láncolata valahogy a családhoz vezeti a nyomozót, de vajon a család tagjai felelősek lehetnek-e a halálesetekért?? Nastya Kamenskih egy titokzatosnak tűnő történetet övező rejtélyt próbál megfejteni, és a detektívnő lényege mind őt, mind az olvasót megdöbbenti…

Gyermekek a család megcsonkított saját anyja, egy lány hirtelen eltűnik a kórházból, ezért cselekedni nyomozóknak sürgős – a tét a többi gyermek életét, annál inkább, hogy számukra, valaki szorosan figyeli ..

A stylist (1998)

Értékelés: 4.8

A stylist (1998)

A “Stylist” című detektívtörténet cselekménye összehozta Nastia Kamenskih és Vladimir Solovyovot, akivel Marinina könyvsorozatának hősnője szerelmes volt. Ma már rokkant, de sikeres és keresett fordító. A körülmények összehozzák Nastia és Vladimir egy érdekes pszichológiai játékban, amelyet a gyilkossági ügy körülményei igényelnek – feltételezhető, hogy az őrült ugyanabban a lakótelepen él, mint Szolovjov. A meglepetés a kettős gyilkosság volt Vladimir saját házában. Hogyan történt ez?? Nastia Kamenskihnek egy ügyet kell megoldania, a logika, az intuíció és a nagy japán költő költészetének segítségével.

Egy lopott álom (1995)

Értékelés: 4.7

Egy lopott álom (1995)

Aleksandra Marinina következő könyve a mi értékelésünkben az úgynevezett egyenruhás vérfarkasok forró témáját érinti. A cselekmény a vad 90-es években játszódik, amikor a társadalom és a bűnüldöző szervek erkölcsi határai eltörlődtek, a bűnözés és a korrupció uralkodott. Volt egy nő által elkövetett bűncselekmény, amelyet különböző struktúrák elleneztek, de a legkellemetlenebb az, hogy a kollégák között Nastya Kamenskih talált egy árulót. Ezúttal a nyomozónak meg kell találnia a gyilkost, ugyanakkor ki kell derítenie a “téglát”, és fel kell fednie a bűncselekményben részt vevő struktúrákat. Az olvasók felfigyelnek a lendületesen csavaros cselekményre, amely a könyv végéig nem engedi el, és Az ellopott álom a szerző vad fantáziája által keretezett hihetőségével tűnik ki.

Ne állj a hóhér útjába (1997)

Értékelés: 4.6

Ne állj a hóhér útjába (1997)

A “Don’t Disturb the Hangman”, egy detektívtörténet, amely a nagypolitika hátterében játszódik. A börtönből szabadult Pavel Sauliakra aduászként van szükség a választási versenyben – tanú volt egy nagy horderejű ügyben, amely segít majd az egyik hatalomért küzdő jelöltet kizárni. Annak érdekében, hogy épségben megérkezzen Moszkvába, Nastya Kamenskikh utasítást kap, hogy kísérje el az útjára. Quest nem könnyű, mert a volt elítélt kezdett egy igazi hajtóvadászat.

Miután Saulyakot Moszkvába szállította, Kamenskaya egy új esettel szembesül – olyan emberek gyilkosságsorozatával, akik korábban idős embereket, lányokat és gyermekeket mészároltak le. Nastyának ki kell derítenie, hogy gyámjának köze van-e ezekhez a bűncselekményekhez, és ki az a hóhér, aki félelemben tartja a fővárost?

Egy szabad akaratú gyilkos (1995)

Értékelés: 4.5

Az akarva-akaratlan gyilkos (1995)

Ebben a történetben Nasztyát féltestvére, Alexander keresi meg, hogy megtudja, ki a barátnője, Dasha Sundieva, aki furcsán viselkedik: amikor együtt mennek látogatóba, dokumentumok és más apró tárgyak tűnnek el a házból, és másnap a tulajdonosok megtalálják őket a postaládában. Kamenska nem is sejtette, hogy egy ilyen jelentéktelennek tűnő ügy valóban nemzetközi méreteket ölt. A nyomozás során a hősnő motiválatlan gyilkosságokkal, bűnözői hálózatokkal fog szembenézni, és segít kibogozni az egészet Edward Denisov volt ejtőernyős tábornok és egy veterán tolvaj a törvényben Bokr nevével – előtte Nastya életre szóló adósságot fog tartani. Ami pedig Dashát illeti – ő akaratlanul is szemtanúja volt a bűnténynek.

A zene szelleme (1999)

Értékelés: 4.4

A zene szelleme (1999)

Alexandra Marinina másik figyelemre méltó története A zene szelleme. Egy utazási iroda tulajdonosát nagyon merész módon ölték meg – a saját autójában robbantották fel. A rendőrségnek sikerült megtalálni az incidens szemtanúját, de kiderült, hogy félig vak tizenkilenc éves fiú, természetesen vizuális részleteket nem tud nyújtani. Az egyetlen nyom az a zene, amit a férfi a gyilkos fejhallgatójából hallott, és emlékszik az elkövető hangjára. Egy fiatalember segíthet a nyomozásban, de vajon Nastia Kamenskihnek van-e erkölcsi joga kockáztatni az életét??

Tegnap meghaltam (1997)

Értékelés: 4.3

Tegnap meghaltam (1997)

A “Tegnap meghaltam” történetben több történetszál összefonódott: Anastasia Kamenskih két esetet vizsgál – az egyik az “Arc smink nélkül” televíziós műsor két alkalmazottjának meggyilkolása, a második – egy újságíró és egy állami duma képviselőjének halála. oktatás 1 A “Tegnap meghaltam” című történetben több történetszál összefonódott. Kollégája, Tatjana Obraztsova Inessa jósnő meggyilkolása ügyében nyomoz. Mint kiderül, ezek a bűncselekmények egyetlen láncszemek, egy ügyes kombináció, amelybe Alekszandr Uhanov, egy televíziós újságíró is belekeveredhet, aki a rendőrséghez fordul, és rájön, hogy a felesége megbízta a gyilkosokat, hogy megöljék őt. Együtt próbálnak a gyilkosok nyomára bukkanni, és kibogozni egy bonyolult cselekményszövetet.

Halál és egy kis szerelem (1995)

Értékelés: 4.2

Halál és egy kis szerelem (1995)

Történt! Nastia Kamenskih férjhez megy Aleksey Chistyakov matematika professzorhoz. De a főszereplő esetében az esküvő nem mehet simán – pont a szertartás alatt sikoly hallatszik az anyakönyvi hivatalban, a vőlegényt a rémülettől kábultan találják a vécében, akit a menyasszony lelőtt, a párnak rögtön Nastia és Andrej után kellett volna összeházasodnia…. Mint később kiderült, az áldozat fenyegető üzenetet kapott az esküvő előtt. Az egyik ilyen üzenetet Kamenskaja és több más menyasszonyra is ráültették. De senki sem jelentette az esetet a rendőrségen. Néhány órával később Moszkva egy másik kerületében egy másik hasonló bűncselekmény történt. Anasztázia újra felveszi az ügyet.

A hetedik áldozat (1999)

Értékelés: 4.1

A hetedik áldozat (1999)

Befejezi az Alexandra Marinina detektív “A hetedik áldozat” könyvének értékelését, amelyet szokatlan cselekménye különböztet meg. Nastia Kamenskih és Tania Obraztsova egy tévéhídon van. Egyszer egy fenyegető plakát száll a közönség fölé, de vajon melyik barátnőnek szánják??

Másnaptól kezdve a nyomozóknak több gyilkossággal kell szembenézniük, amelyeket porcelánhalak jeleznek csecsemőkkel a szájukban. Mint kiderül, a bűnös egy példás ember, akit szörnyű okokból letartóztatni és halálra ítélni akarnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: