Dina Rubina 13 legjobb könyve

Dina Rubina kiváló író, forgatókönyvíró és szerkesztő, a prózai nemzeti irodalom mestere, akinek műveit 13 nyelvre fordították le. Minden korosztály számára ír, váratlan módon aktualizálja az aktuális társadalmi kérdéseket, minden művében feltárja azokat, segít az olvasónak, hogy választ találjon égető kérdésekre.

Dina Ilyinichna Rubina legjobb könyveinek értékelése

Jelölés hely a mű címe értékelés
Dina Ilyinichna Rubina legjobb könyveinek értékelése 1 A petrezselyem szindróma 4.9
2 Az utca napos oldalán 4.8
3 Egy nő szele 4.8
4 Leonardo kézírása 4.7
5 A velenceiek dagálya 4.7
6 A cordobai fehér galamb 4.7
7 Felső Maslovka utcában 4.6
8 A Tarabuka mestere 4.6
9 Csak akkor fáj, ha nevetek 4.5
11 Amikor havazik 4.5
12 “Itt jön a Messiás!” 4.5
13 Mások bejáratai 4.4

A petrezselyem szindróma

Értékelés: 4.9

Petrezselyem szindróma

A rangsort a Lélek útkereséséről szóló Légiek trilógiát lezáró regény, A Petruska-szindróma vezeti, amelyet 2015-ben hazai filmes feldolgozásban is bemutattak. Egy magával ragadó történet egy fiúról, Petiről és egy lányról, Lisáról, akik együtt nőnek fel és tökéletesek lesznek, de idővel kölcsönhatásuk kórossá válik: a fiú a művész, a lány a baba…. A dráma feltárja az élet minden pólusának vonzását az emberek egész életében, akiknek viselkedését a családból és a társadalomból eredő mentális zavarok határozzák meg. A baba és a babás a főszereplők közötti kapcsolatok analógiája. Dina Rubina ügyesen tárja fel az emberek függőségének problémáját, az ilyen helyzetekben átélt érzések skáláját. A regény nem hangzik unalmasnak, éppen ellenkezőleg, érdekes és élénken megírt, és az elbeszélésben leírt tájak elmerülnek a hangulatban, és arra ösztönöznek, hogy jegyet vegyen a mesebeli Csehországba.

Az utca napos oldalán

Értékelés: 4.8

Az utca napos oldalán

A második helyen az On the Sunny Side of the Street (Az utca napos oldalán) című lenyűgöző regény áll, amely a kortárs társadalom sokféle embertípusából merít. Katya, aki a félelemben való élet után az utca napos oldala felé tett egy lépést, a nővére és a karakterében ellentétes Vera a mű főszereplői, Dina Rubina közvetve összehasonlítja őket, megmutatva, hogy a különböző típusú személyiségek számára hogyan nyílik meg az út a megvilágosodás és a “fényes oldal” felé. Rajtuk kívül sok mellékszereplő van – őrültek, drogfüggők, nemesek és elítéltek, alkoholisták és más “tipikus” személyiségek. A szerző mindenkit valódi vagy mitikus állatokhoz hasonlít, feltárva a karakterek lényegét. Sokféleségük zavaró lehet, de ez teszi a könyvet érdekesebbé – az emberek színessé teszik a regényt, segítve Verát és Katját, hogy megtalálják az utat az utca “napos oldalára”, és legyőzzék saját zsákutcájukat.

Az olvasók tudomásul veszik: a mű különböző érzelmeket vált ki, sőt, még a torkunkban is gombócot okoz, megmutatva az élet különböző oldalait, amelyeket jobb lenne kimondatlanul hagyni.

Babi szél

Értékelés: 4.8

Babi Wind

A harmadik helyen a “Babi Vet” című kétértelmű regény áll. A történet középpontjában egy fiatal lány áll. Imádja az eget – ejtőernyőzni, hőlégballont vezetni, akadályokat leküzdeni… A dolgok megváltoznak, ahogy felnőtté válik: a nehézségek arra kényszerítik, hogy New Yorkba költözzön, hogy szakmáját kozmetikusra változtassa… Az emberek bepillantása mindenhol a saját történetükkel, beleértve a megszokottól eltérő, zavaros társadalmi és nemi szerepeket is. A szerelem képe magasztos, de tökéletlen, groteszk, amitől a hősnő nagyon szenved. Mégsem adja fel a reményt, hogy megtalálja az igaz szerelmet – végül is ez minden nő vágya minden korban.

Olvasson tovább  Ernest Hemingway 8 legjobb könyve

A “Babi Wind” regény tele van az élet problémáival és érzelmeivel, őszinte jelenetekkel és szenvedéssel. A cím egy nő életútját mutatja be.

A mű következetlenségét a sok hosszú, nem mindenkinek tetsző, a fájó pontokat feszegető és így negatív érzelmeket keltő leírás okozza, majd a kritikák következnek.

Leonardo kézírása

Értékelés: 4.7

Leonardo kézírása

A “Leonardo kézírása” című regényben a főszereplő – Anna, a tehetséges látnok, látja a múltat, a jövőt, mindent tud a tükrökről, és tudja, hogyan kell velük cirkuszi attribútumként és paranormális eszközként dolgozni. Egy másik szokatlan adottsága, hogy Da Vinci tükörszerű kézírásával tud írni. Minden ereje örökletes, mivel Anna Wolf Messing leszármazottja.

A történet a hősnő ukrajnai nevelőszülőknél töltött életének leírásával kezdődik. Nevelőanyja már akkor észrevette a lány érdeklődését a tükrök iránt. Egyetlen férfitól talál megértésre – a különc Eliezertől, aki szintén rendelkezik a tükörírás képességével. Ezután Anna világkörüli útja következik egy cirkuszi társulat tagjaként. Rémülten figyeli, ahogy a jóslatok valóra válnak, barátai és kollégái elutasítják, és küzd, hogy megtagadja az ajándékát, és megfékezze azt… De vajon képes lesz-e elmenekülni önmagától?

A velenceiek dagálya

Értékelés: 4.7

A velenceiek magas vize

A Velencei magasvíz története egy fiatal nő megrendítő története, akinek az életét megváltoztatja egy végzetes diagnózis… Miután az orvostól kért néhány napot, hogy “levegőhöz jusson”, még aznap elindul Velencébe, anélkül, hogy szólna a családjának. Megpróbál teljes lélegzettel “lélegezni”, elmerülni egy eddig fel nem fedezett állam, társadalom légkörében, hogy talán utoljára lássa ezt a világot… Megpróbál felébredni a sokkból a nehéz terápia előtt. Ahogy a műfaj klasszikusaiban, útja során találkozik a szerelemmel vagy a múló szenvedéllyel, ami feldobja napjait a hírhedten haldokló Velencében.

A cselekmény nem csavaros, ezért a mű könnyen olvasható. “A velencei magasvíz” egy olyan ember kinyilatkoztatása, aki a halál várakozásában él.

A cordobai fehér galamb

Értékelés: 4.7

A cordobai fehér galamb

A hatodik helyen a “Cordoba fehér galambja” című regény áll, Dina Rubina egyik leghíresebb műve, amely először 2009-ben jelent meg. A történet középpontjában Zakhar Kordovin áll, egy művészzseni, egy kifejező zseni és egy elismert, elismert szakértő, aki egyszerre elbűvölő szélhámos. Az olvasó a különböző korszakok bemutatásával ismerkedhet meg életével, kezdve a fiatalkorától.

Dina Rubina elmerül egy művészi környezetben, és azt ősi városok leírásaival, híres művészek műveivel gazdagítja. Kordovin elhagyja Oroszországot, élvezetes életet él, festészettörténetet tanít, és írással foglalkozik. Ugyanakkor híres festményekről készít másolatokat, amelyeket eredetinek ad el, és rengeteg pénzt keres velük. A történet a nagy sikerek, a pénz, a luxus életét veszi fel… Míg az élet el nem számol vele minden bűnért, amit elkövetett, és nemcsak az anyagiakért, hanem az életének más aspektusaiért is…

Olvasson tovább  35 Legjobb koreai film, amit mindenkinek látnia kell

Felső-Maszlovkán

Értékelés: 4.6

Verhnyaya Maslovka

A “Felső-Maszlovkán” című regény a kreatív környezet univerzuma, saját törvényeivel és életszemléletével, a körülötte zajló események némileg torz megértésével. A hősök közötti kapcsolatok ugyanolyan bohémek, az interakció a saját világnézetük prizmáján keresztül történik, de mélyen és áthatóan… Egy fiatal, 30 éves festő szenvedélyesen szerelmes belé – egy összetett karakterű idős hölgy, aki egykor tehetséges szobrász volt. Ez két ellentétes személyiség: a fiú mogorva és harcias, tragikus – egy tipikus fiatal művész, a lány mogorva és csúnya…

Az olvasó a saját mindennapi felfogásán keresztül látja a történetet, így sok pillanatot nehéz megérteni. Például a bohém könnyedség és a látszólagos semmittevés valójában a tehetség igája a művész számára, harc a tisztességes életért a halállal való szembenézésben. Az érett és kreatív embereknek ajánljuk a “Felső-Maszlovka” olvasását.

Tarabuka mester

Értékelés: 4.6

A Tarabuka mestere

A “Tarabuka mester” történetek és regények gyűjteménye a fiatalságról és a szerelemről. Ez a könyv tartalmazza a korábban már tárgyalt “A velenceiek magas vize” című könyvet. A művek egy lélegzetvételben olvashatók, nagyszerűek az idő eltöltéséhez a témában való elmélyüléssel és az élet bizonyos aspektusairól való elmélkedéssel.

A “Tarabuka mester” című történet egy szerelmi történet egy fiatal művész, Mitya és egy lány között, aki tamburán játszik, amelyet a történetben “tarabukának” neveznek. Azok számára, akik emlékezni akarnak, vagy először akarják megtapasztalni a szárnyaló szenvedély és az érzések örvényét, ez a mű éppen megfelelő lesz! Ez egyben elgondolkodtató lesz a nemcsak szeretett, hanem az őszinteség és az őszinteség fontosságáról is.

Kettős vezetéknév

Értékelés: 4.5

Kettős vezetéknév

A “Dupla vezetéknév” című történet az azonos című gyűjteményből a modern családok instabilitásának kérdését veti fel. Az igazság elvész, a szerelem feloldódik a félreértésben és az árulásban. Meglep, hogy Dina Ilyinichna, egy nő, hogyan tudta finoman ábrázolni a férfiak érzelmeit ebben a témában. Ugyanilyen fontos, hogy a szerző hangsúlyozza, hogy olyan gyermeket is lehet szeretni, aki biológiailag nem a tiéd. Nemcsak a kisbabával a karjukban lévő egyedülálló nőknek ad reményt, hanem a férfiak szemét is felnyitja.

A probléma világosan kiderül, és figyelemre méltó módon az olvasók még Európában is értékelték – D. Rubina “Dupla vezetéknév” című könyvét. Rubina regényét a francia kritikusok 2014 legjobb könyveként ünnepelték, nyolc évvel korábban, 2006-ban pedig film is készült belőle.

Csak akkor fáj, amikor nevetek

Értékelés: 4.5

Csak akkor fáj, amikor nevetek

Ez a könyv némileg önéletrajzi ihletésű. Ebben, Dina Rubina interjú formájában. Elmondja önmagát, az életét, a világnézetét, az érzéseit… A “Csak akkor fáj, ha nevetek” című művet olvasva az ember megérti a szerző számos művét, amelyekkel való megismerkedés után kérdések maradnak az emberben.

. Rubina arra ösztönöz, hogy egyszerűbben fogjuk fel a regényírók műveit, mert azok nem igazi tudás, amelyben hallgatólagosan meg kell bízni. A szerző egy élő személy, gondolataival, érzéseivel, érzelmeivel. Gyakran osztja meg emlékeit és történeteit az olvasóval, gyakran összezavarva a nyilvánvaló végkifejlethez vezető utat. A regényíró megosztja az olvasóval azt a képességét, hogy a jelent szereti, nem pedig a múltat vagy a jövőt. “Csak akkor fáj, amikor nevetek” segít jobban megérteni nemcsak Rubina műveit, hanem a sajátját is. Különleges lehetőség a szerző megismerésére, mint egy személyes beszélgetés egy csésze tea mellett.

Olvasson tovább  A 25 legjobb szerelmes film az igazi romantikusoknak

Amikor havazni fog

Értékelés: 4.5

Mikor fog havazni?

Az “Amikor havazni fog” című történetet az orosz rövid próza gyöngyszemének nevezik. Az olvasót egy téli mesevilágba és az ünneplés érzésébe helyezi. A mű középpontjában egy sokrétű családtörténet áll: bánat és öröm, a gyermeki érés, a kamaszkor, az első szerelem, a kamaszkori tiltakozás és a szebb jövőre való törekvés, a tudat és az önismeret kialakulása egy olyan világban, amelyben. A nemzedékek közötti megértés örök problémája merül fel. Dina Rubina finoman, finoman, kritika és moralizálás nélkül írta le a szereplők érzéseit.

A főszereplő – Nina, egy tinédzser lány, aki elvesztette az édesanyját. Apja évek után új szerelmet talál, amit az antagonista nem tud elfogadni, és az önfelfedezés világába taszítja őt. Ezzel párhuzamosan az életért folytatott küzdelem egy súlyos betegséggel, a találkozás Boris. A történet hangulata melankolikus, őszi melankólia és szomorúság. Nina keresi önmagát, átmegy a vizsgákon, próbálja nem elveszíteni magát…

A probléma mélysége ellenére Dina Iljinicsna egy mélyreható történetet írt egy könnyed nyelven, egy csipetnyi humorral.

“Itt jön a Messiás!!”

Értékelés: 4.5

Itt jön a Messiás!

Nem titok, hogy Dina Rubina nemcsak orosz állampolgár, hanem izraeli állampolgár is. Az “Itt jön a Messiás” című regény az Izraelben élő migránsok problémáival foglalkozik!”1996-ban íródott. A bemutatás formája – rövid történetek, amelyek az orosz emberek keleti országban való alkalmazkodásának nehézségeiről szólnak, humorral leírják az idegen hagyományok és szertartások megértésének nehézségeit, néhányat – éppen ellenkezőleg, nehéz és szomorú.

A korai Rubina regénye, mint a legtöbb műve, könnyen olvasható, és könnyű gondolatmenetet hagy az élet és az életben elfoglalt hely jelentőségéről mindannyiunk számára.

Idegenek bejáratai

Értékelés: 4.4

Mások bejáratai

A rangsor utolsó története az Idegenek bejáratai. Ellentmondásos – a szerelemről és az egymás iránti tiszteletlenségről egyazon ház szomszédai egyidejűleg. Dina Ilyinichna felveti a kollektív kollégium problémáját egy pár szobában, közös konyhával, ahol a széles orosz léleknek gyakran nincs hely. Úgy tűnik, hogy ez egy könyv a mindennapi életről, de milyen érdekesen megírva: egy nap egy hölgy úgy dönt, hogy a szomszédai több helyet foglalnak el, mint amennyit megérdemelnek. Ettől kezdve minden hónapban kapott átutalásokat a postahivatalban. Mi történt, hogyan oldották meg a konfliktusokat, honnan jött a pénz..?

A művet a szerző írta, és évekig elfelejtette. Egy idő után Dina Ilyinichna, aki a szemétben válogatott, talált egy egyszer megjelent kötetet, és anélkül, hogy bármit is átdolgozott volna, úgy döntött, hogy utat ad az olvasónak. Minden érzelmével, ahogy mondani szokták, cenzúrázatlanul. Mert ez az élet, a valódi érzelmek és problémák, amelyekkel a felnőtteknek meg kell tanulniuk megbirkózni.

Az “Idegenek bejáratai” című történet második része a “Holnap, mint mindig”.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: