Top 20 poszt-apokalipszis könyv

A poszt-apokalipszis ma az egyik legnépszerűbb műfaj. A sci-fi a modern ember félelmeit mutatja be, és számos témát tartalmaz, legyen szó akár egy gépi felkelésről, egy zombitámadásról vagy egy halálos vírus terjedéséről. Az ilyen irodalom rajongóinak mindenképpen érdemes megnézniük a poszt-apokalipszisről szóló legjobb könyvek értékelését, amelyet szakértőink az olvasói vélemények és a kritikusok véleménye alapján állítottak össze.

A legjobb posztapokaliptikus könyvek értékelése

Jelölés A hely Cím Értékelés
A legjobb posztapokalipszis utáni könyvek külföldi íróktól 1 Hugh Howie A bunker. Illúzió” 5.0
2 Richard Matheson “Legenda vagyok” 4.9
3 Stephen King “Szembesítés” 4.8
4 Cormac McCarthy “Az út” 4.7
5 Mira Grant “The Feed” című műve 4.6
6 Matthew Mather ‘Cyberstorm’ 4.5
7 David Mitchell “Cloud Atlas” 4.5
8 Max Brooks “Z világháború” 4.5
9 Ray Bradbury: A marsi krónikák 4.5
10 John Wyndham: A Triffidek napja 4.5
Orosz írók legjobb posztapokaliptikus könyvei 1 Dmitry Glukhovsky Metro 2033 5.0
2 Andre Cruz A holtak kora 4.9
3 A Sztrugackij testvérek ‘Piknik az út szélén’ 4.8
4 Jana Wagner Élő emberek 4.7
5 Borisz Gromov “Az apokalipszis közlegényei” 9 4.7
6 Legacy Cycle 1 by Sergei Tarmashev 4.5
7 Alexander Shakilov “A zombik kora” 4.5
8 Kainozoi The Kwazi Cycle, No. 2 by Sergei Lukyanenko 4.5
9 Alekszandr Kontorovics, A szökevény 4.4
10 Artem Michurin “Élelmiszer és lőszer” 4.4

A legjobb posztapokaliptikus könyvek külföldi íróktól

Ez a jelölés Stephen King-rajongóknak és azoknak szól, akik az ismerős dolgokat nem szokványos szemszögből akarják szemlélni. A külföldi szerzők irodalma hátborzongató világokkal, fantasztikus idegenekkel és embertelen körülmények között túlélő bátor hősökkel ismerteti meg az olvasót.

Hugh Howie ‘A bunker. Illúzió”

Értékelés: 5.0

HUGH HOWE BUNKER. illúzió.jpg

Hugh Howie alkotása nyitja a rangsort. Sok irodalomkritikus a poszt-apokalipszis királyaként ünnepelte. A könyv lényege, hogy egy szörnyű kataklizma után a megmaradt emberek egy nagy földalatti bunkerben élnek. Szigorú szabályokat követnek, amelyek a biztonság fenntartásához szükségesek. Egy nap Holston seriff súlyos állapotba kerül, és kijön…

Az olvasók megjegyzései a könnyű olvasmányról és az emlékezetes karakterekről szólnak. Egyesek szerint a cselekmény nem volt bonyolult. A könyv szinopszisa után az olvasók többet vártak. A történetben azonban van intrika, amely egyik rejtélyt a másik után kényszeríti megoldásra.

Richard Matheson: I Am Legend

Értékelés: 4.9

RICHARD MATESON I AM A LEGEND.jpg

A főhős az egyetlen ember, akit nem győzött le a rettegett vírus. Egy különleges védelemmel ellátott házban él, és éjjel-nappal egy olyan betegség ellenszerét keresi, amely az embereket vámpírrá változtatja. Minden éjjel egy túlélő felkészül a félelmetes lények elleni harcra…

A mű egyedisége a strukturált fejezetekben és a múlt történeteinek eredeti bemutatásában rejlik. A könyv befejezése megdöbbentő és egy kicsit frusztráló. Az olvasók elégedettek a művel, és azt mondják, hogy elgondolkodtat a modern valóságról és a létezés értelméről. A szöveg kellemes, közérthető stílusban íródott. A könyvből film is készült Will Smith főszereplésével. Maradandó benyomást tett a közönségre. Érdemes megjegyezni, hogy a könyvet jobban dicsérik, mint a filmet.

Stephen King, “Szembesítés”

Értékelés: 4.8

STEVEN KING

A következő a rangsorban Stephen King egyik legnagyobb és leghúzósabb könyve. A hétköznapi olvasók értetlenül állnak előtte, de az amerikai író rajongói el vannak ragadtatva tőle. A “Szembesítés” arra késztet, hogy újra és újra elolvassa az olvasót. A cselekmény első pillantásra elcsépeltnek tűnik. Vírus szivárgott ki egy zárt katonai létesítményből. Az emberiség több mint 90 százalékkal csökken a végére. A túlélők két táborra oszlottak. A szembesítésre a könyv második részében kerül sor.

A mű puszta terjedelme elriaszthatja azokat, akik nem ismerik az író munkásságát. Ezért ajánlom a “Szembesítés”-t a műfaj rajongóinak és a vallásos irányzatú, kellemetlen karaktereket tartalmazó különleges történetek rajongóinak…

Olvasson tovább  A 15 legjobb könyvek Szergej Lukjanenkótól

Cormac McCarthy “Az út”

Értékelés: 4.7

CORMACK MACCARTY'S WAY.jpg

A történetben egy apa és fia utazik a bolygó romjain keresztül, amelyek egy globális kataklizma után maradtak meg a bolygóról. Néhányan nem bírták a várost, és elkezdték megenni a saját fajtájukat. A fiú és a férfi nem táplálkozik emberi lényekkel. Megpróbálnak jó emberek maradni a pusztában.

A könyv nagyon komoly, nehéz és érdekes, annak ellenére, hogy nincs lendület önmagában. A mű hangulatos. Meglepő szlalomozás a legkisebb részleteken keresztül. Az olvasók azt állítják, hogy libabőrösek lesznek olvasás közben, és az utóhatás mély benyomást hagy maga után. A regény filmadaptációja, Az út nagy sikert aratott.

Mira Grant, “The Feed”

Értékelés: 4.6

MIRA GRANT KORM.jpg

A könyv cselekménye szerint az emberiség legyőzte a rákot, de a szörnyű betegséget egy új fertőzés váltotta fel… Futótűzként terjed, testet és lelket egyaránt érint. Néhány évtizeddel később a bajok elmúltak. Híres bloggerek vállalkoznak arra, hogy kiderítsék, ki áll a szörnyű összeesküvés mögött, és terjesztik a halálos vírust.

A könyvben nincsenek véres erőszakos jelenetek. A zombik inkább csak statisztaként tűnnek fel a háttérben. Vannak részletes leírások a könyvben, de még mindig sok kérdés merül fel. A kisebb hibák ellenére a történet érdekes olvasmány. Az olvasók többsége a ‘Feed’-et ajánlja. A könyv kötelező darab a disztópiák minden rajongójának.

Matthew Mather “Cyberstorm”

Értékelés: 4.5

MATTHEW MASTER KIEBERSTORM.jpg

A történet szerint a katasztrófa egyszerre két világot ölel fel – a virtuális és a valós világot. Álom és valóság, észlelés és anyag keveredik egymással. New York City egy hatalmas temetővé változik. A könyv a titkos összeesküvések rajongóinak fog tetszeni. A háborút tömegpusztító fegyverekkel és csúcstechnológiával fogják megvívni.

Az olvasók élvezték, hogy megismerhették a szerző gondolatait és elképzelték a túlélés folyamatát, élénken és érdekesen megírva. A művet technikai-természeti katasztrófa thrillernek nevezték. A finálé egy folytatásra utal. A Cyberstormról szóló vélemények ellentmondásosak. Ennek ellenére a könyv gyakran vezette a népszerű nézettségi listákat.

David Mitchell: Cloud Atlas

Értékelés: 4.4

DAVID MITCHELL OLD ATLAS.jpg

Sok olvasónak megtetszett David Mitchell Felhőatlasz című könyve. Rengeteg könnyed gondolat, témák, amikről beszélgethetünk… Ez a mű rövidítetlenül tartalmaz hat, egymással össze nem függő történetet. A szereplők mindegyike egy-egy váratlan oldalát mutatja meg. A szerző kísérlete az Örökkévalóság leírására lenyűgöző. Minden szereplő a saját korszakában él – a 19. századtól a bolygó poszt-apokaliptikus jövőjéig. Ami összeköti őket, az a lélek, amely egyik testből a másikba megy át. Meg kell jegyezni, hogy az író a bolygó egyik legbefolyásosabb embere, és rengeteg irodalmi díjat nyert.

Az olvasók megjegyzik, hogy a könyv nehezen olvasható helyeket és néhány unalmas pillanatot tartalmaz. Ez a könyv azoknak szól, akik tudnak és akarnak gondolkodni. A női regények és a klasszikus detektívregények rajongói valószínűleg nem fogják élvezni.

Max Brooks “Z világháború”

Értékelés: 4.5

Max Brooks Z világháború

Az utolsó jelölés a díjra egy politikai thrillerre emlékeztető könyvnek szól. Max Brooks egy művében egy földi katasztrófa teljes képét ábrázolta. Az egész az élőholtak elleni harcról szól. A világ népességének súlyos vereségek sorozata. Nehéz belátni, hogy nem lehet mindenkit megmenteni, és néhányat szándékosan fel kell áldozni. Nincs happy end, amit várhatnánk.

Az olvasók szerették a dokumentumfilmes stílus ritka utánzását ebben az irodalmi műfajban. A nagy tragédia mértéke megdöbbentő. A Brad Pitt főszereplésével készült azonos című film a könyv alapján készült.

Ray Bradbury: A marsi krónikák

Értékelés: 4.5

Ray Bradbury: A marsi krónikák

Az egyik legjobb könyv a poszt-apokalipszisről a Marsbéli krónikák című regény, amely 1999-től 2019-ig terjedő kronológiai sorrendben, fejezetekből álló elbeszélések formájában íródott. A szerző 1950-ben íródott, és megpróbált a jövőbe látni, és a modern olvasónak lehetősége van látni, hogy Ray Bradbury hogyan volt képes előre látni az eseményeket. A könyv az első Mars-expedíció indulásának történetével kezdődik. Az emberek megpróbálják benépesíteni a bolygót, hogy a jövőben elhagyhassák a Földet. A marslakók azonban expedícióról expedícióra elpusztítják a Föld hajóit és legénységét. Az idegenek különböző módszereket alkalmaznak, hogy megvédjék saját területüket az inváziótól. A vörös bolygó elsajátítása létfontosságú az emberiség számára – hamarosan atomháború lesz a Földön. Kevesen maradnak életben, de ők azok, akiknek feladata az emberi faj megőrzése.

John Wyndham: A Triffidek napja

Értékelés: 4.5

John Wyndham: A Triffidek napja

Szokatlan zöld csillageső világítja be az eget a földi városok felett, látássérültté téve azokat, akik látják. Azok a kevesek, akiknek sikerül megőrizniük a látás képességét, hatalomra jutnak, és megszerzik az ellenőrzést a felhalmozott erőforrások felett. Mindennek tetejébe a Földre érkeznek a triffidek – ragadozó szokásokkal és művelt elmével rendelkező növények, amelyek képesek mozogni és emberekre vadászni… Eredetileg a gazdaságokban tenyésztették őket a különösen értékes olaj kinyerésére, biztonsági óvintézkedésekkel – a fullánkok levágása, védőmaszkok használata -, és a szúrás elleni védekezéssel. De egy nap a növények kiszabadulnak, és a kollektív intelligenciát használva cselekedni kezdenek.

Olvasson tovább  A 10 legzavarosabb detektívfilm

Azok az emberek, akik megtartották a látásukat, összefogtak… Túlélni egy vérszomjas triffidek által elözönlött világban, különböző taktikákat alkalmazva. Később kiderül, hogy a növények embereket vesznek célba, és egész közösségeket is megtámadnak. Ezzel egy időben pestisjárvány tör ki a városban, ahol a cselekmény kibontakozik.

A legjobb könyvek az orosz írók poszt-apokalipsziséről

Az orosz irodalom rajongói számára szakértőink számos komoly művet választottak ki, amelyek a hangulat valósághű megjelenítésével, a gyönyörű, koherens nyelvvel és a cselekmények eredetiségével nyűgöznek le.

Dmitry Glukhovsky Metro 2033

Értékelés: 5.0

DMITRY GLUKHOVSKY METRO 2033.jpg

2033-ra az emberiséget gyakorlatilag kiirtják. A főváros egy szörnyek által lakott szellemvárossá vált. Az a néhány túlélő a föld alatt rejtőzik. Sötétség uralkodik a földalatti alagutakban, és a félelem lakozik. Ahhoz, hogy megmentse az egyik állomást a veszélytől, Artemnek a földalatti összes ágán át kell mennie. Emberek élete függ a tetteitől..

Sok olvasónak kérdései vannak az egyének létezésével kapcsolatban a tudomány és a technológia területén. Tehát nem egészen világos, hogy a vészvilágítás honnan nyerte az energiát, honnan kapnak lőszert a hősök. Ha nem megyünk bele ilyen részletekbe, akkor is sikerül elmerülnünk Moszkva zord posztapokaliptikus világában. A sci-fi és a horror rajongók választása. Az írás nagyon jól sikerült. Sok olvasó fejezi ki háláját a könyvvel töltött érdekes időért.

Andre Cruz A holtak kora

Értékelés: 4.9

ANDREW CRUZ A HALOTTAK KORA.jpg

Egy szörnyű vírus tör ki egy fővárosi magánlaboratóriumból, melynek hatására a haldoklók feltámadnak és vadásznak élő rokonaikra. Egy posztgraduális laboratóriumi hallgató ellenszert készít, és megpróbálja eljuttatni Gorkijhoz 16. Hűséges bajtársai és a hadseregben szerzett tapasztalatai segítenek neki ebben. Összesen három könyv van. A szereplők teljes utazása nyomon követhető a világ valódi térképén.

Az olvasók imádják, ahogy Cruise leírja a karaktereket, a gonoszságukat, az őszinteségüket, a ravaszságukat és a naivitásukat. Minden állítás igaz és lényegre törő. A kritikák alapján a trilógia megérdemli a jó A-t. Ez különösen azok számára vonzó, akik inkább a zombikról szóló történeteket kedvelik, és a munkától lenyűgöző érdekes olvasmányt várnak.

A Strugatsky Brothers “Piknik az út szélén”

Értékelés: 4.8

A STRUGATSKI FIVÉREK Egyetlen kép az úton.jpg

A következő a rangsorban egy mélyreható mű, amelyet nem mindenki érthet meg. A történet 1972-ben íródott. Ez volt az alapja Tarkovszkij “Sztalker” című filmjének. A cselekmény szerint idegen látogatók szálltak le Harmont városának közelében. A terület már nem alkalmas emberi lakhatásra. El van kerítve és őrzik. Azok a területre lopakodnak, és leleteket lopnak, hogy később eladják őket. Úgy hívják őket, hogy zaklatók.

A szöveg nyelvezete élénk és fantáziadús, gondos átgondolást igényel. A könyvet nem lehet olvasni zavartan vagy a sorokon keresztül. A mű méltán követeli a figyelmet. Az olvasók visszajelzései főként pozitívak. A könyvet minden fantasy rajongónak ajánljuk olvasásra.

Jana Wagner “Élő emberek”

Értékelés: 4.7

JANA WAGNER ÉLŐ EMBEREK.jpg

A minősítés következő résztvevője a “Vongozero” című könyv folytatása. Az “Élő emberek” című művében az író könnyedén ír komoly dolgokról. A lendület oldalról oldalra nő. A könyvben több témát is érint, új gondolatok és reflexiók jelennek meg. Az olvasó elgondolkodik azon, hogyan cselekedne egy adott helyzetben. Olvasás közben lenyűgözővé, rémisztővé és ijesztővé válik.

A könyv hősei egy járvány vad utóhatásaiban próbálnak túlélni. Élelmet keresnek, és egy szigeten vannak elzárva a külvilágtól. Az olvasó a végsőkig reménykedik az emberi megváltásban. A karakterek nagyon valósághűek. A szerző meggyőződik a történet hitelességéről. Azt a benyomást kelti, mintha filmet néznénk. A könyvet mindenkinek ajánljuk, aki szereti a kalandos thrillereket, a szélsőséges környezetben játszódó túlélő cselekményeket.

Boris Gromov “Az apokalipszis magánemberei”

Értékelés: 4.7

BORIS GROMOV MEGÚJUL APOKALIPSZIS.jpg

Egy megszokott világ megőrül, a valóság brutalitásba és véres erőszakba fordul, a halottak feltámadnak, hogy táplálják az élőket… Ez mind Borisz Gromov könyve, amelynek szereplői túlélnek, ahogy tudnak – fegyvert és szállítóeszközöket szereznek, élelmet és menedéket keresnek. A képet egy különleges OMON egység katonájának a szemével mutatják be.

A téma elcsépelt jellege ellenére az írónak sikerül fenntartania az olvasó érdeklődését. A kritikák alapján az előadásmód nagyon kellemes, a cselekmény lebilincselő. A szerző mindent nagyon részletesen leír, nincsenek szerelmi és drámai jelenetek. A művet a fantasy és a poszt-apokalipszis rajongói fogják értékelni.

Olvasson tovább  14 legjobb könyv az univerzumról és az űrről

Ciklus “Legacy”, No. 1 Sergey Tarmashev

Értékelés: 4.6

Ciklus

Szergej Tarmasev lebilincselő regénye egy szörnyű genetikai katasztrófa utáni világba kalauzolja az olvasót. Néhány év alatt a Föld bolygó mérgező pusztasággá, lakhatatlanná válik, a társadalom és a társadalmi struktúrák káoszba süllyednek. A levegőben felszálló rákkeltő anyagok, halálos pollenek, egy ilyen ökológia a világ lakosságát rokkanttá tette, sokakat megölve. Az emberiség még mindig van remény – egy titokzatos “Legacy”, amely még mindig meg kell, hogy keresztül a pusztaság és mindenféle akadályok eltorzult világ, beleértve a lények, amelyek nem tolerálják a “tiszta genetikai” emberek. Ahhoz, hogy a “The Legacy” expedíció sikeres legyen, az emberek szigorú felkészülésen mennek keresztül.

A kritikusok dicsérték a Legacy-sorozat regényeit, kiemelve a szerző kemény stílusát, amely megerősíti a mű üzenetét. A feszültséggel teli vonal, a rengeteg tudományos információ és a téma aktualitása napjainkra is népszerű és érdekes olvasmánnyá teszi a regényt.

Alexander Shakilov “Age of Zombies”

Értékelés: 4.5

ALEXANDER SHAKILOV A ZOMBIA AGE.jpg

A rangsorban egy különleges trilógia első könyve következik, amely a zombik világába vezeti be az olvasót. Halott városokról, vérszomjas szörnyekről és lövöldözésekről szól. A főszereplő Ukrajnából Oroszországba költözik, hogy megtalálja az apját és felfedezze a földi káosz okát.

Az olvasók örülnek a váratlan fordulatnak és a kiszámíthatatlan végkifejletnek. Az író nem szánja meg a szereplőket, jobbra-balra “megöli” őket. A legfontosabb dolog az, hogy túllépjünk az első fejezeteken, amelyek unalmasnak tűnnek. Összességében az egész trilógia meglepő és kissé sokkoló. Néhány olvasó még mindig hiányzott a lendület, és az első könyvre rendezkedett be.

Kainozoi Cycle “Kvazi”, No. 2 Sergey Lukyanenko

Értékelés: 4.4

Kainozoi sorozat

A zombis regénysorozatban ez az utolsó mű, de az olvasókat leginkább ez nyűgözte le… A cselekmény Szentpéterváron játszódik a katasztrófa után. Most a “Kvazi” a város lakosságának nagy részét teszi ki. Denisz Szimonov őrnagy az északi fővárosba utazik fiával, Naidannal egy nyomozó kérésére “kvazi”. A szereplőket vonattal küldik a városba, ahol a leírt események zajlanak. Útközben az egyik kocsiban az utasok majdnem teljesen elpusztulnak, és a tengeralattjáró kadétok lázadást szítanak… A vonaton zajló zavargások megállítása érdekében a huligánokat az egyik kocsiban elkülönítik, és Denis felügyeli a rendet, kiiktatva az egyik legagresszívabb lázadót. Az esetet bizarrnak tartják, mivel a lázadók ilyen viselkedése nem illik bele Kwazi jogi kódexébe.

Mint később kiderült, a városban már előfordult, hogy kvázi embereket támadtak meg, bár az állati eredetű táplálék nem része az étrendjüknek. Az agresszió és az irracionális viselkedés még mindig jellemző a Lázadók egyes tagjaira. A főhősnek a feltárt tények fényében kell kiderítenie, miért haltak meg a vonaton utazók.

Alekszandr Kontorovics “A szökevény”

Értékelés: 4.4

ALEXANDER KONTOROVICH BEGLETS.jpg

A minősítést egy egy ülésben olvasható könyv teszi teljessé. Izgalmas és pörgős. A fantasztikus környezet ellenére a cselekmény nagyon is valósághű. Ez a könyv egy magányos emberről szól, aki kiutat keres egy háborúzó frakciók által uralt városból. A nehézséget az jelenti, hogy a területet katonák őrzik, és semmi sem szent a területen.

A könyvről szóló vélemények vegyesek. Néhányan azt kívánják, hogy filmet csináljanak belőle. Mások a logika hiányát és a sok érthetetlen pillanatot nehezményezik. Tanácsos elolvasni egy részletet, hogy lássuk, alkalmas-e az irodalom további ismerkedésre vagy sem.

Artem Michurin, “Élelem és lőszer”

Értékelés: 4.4

Élelmiszer és lőszer

2012-ben az amerikai vezetés úgy döntött, hogy “figyelmeztető” rakétacsapást mér Oroszországra anélkül, hogy az orosz hadsereg válaszától tartana. Az amerikaiak rakétavédelmi rendszerben reménykedtek, de erősen túlbecsülték, a Föld a pokolba került. A szörnyűség megtörtént – a városok elpusztultak, a bolygó lakosságának nagy része elpusztult, az emberi faj a kihalás szélén áll, mert csak néhányan maradtak életben. Azoknak, akiknek sikerült túlélniük, mély barlangokba kellett bújniuk, hogy kivárják a kialakult káoszt. 70 év után megkezdődött a civilizáció lassú, de biztos helyreállítása azok által, akik túlélték az Armageddont, de a világ már nem lehet ugyanaz, mint régen. A fejlődő települések erődökké válnak, miközben a városok az erőforrásokért és a hatalomért versengenek.

A cselekmény egy poszt-apokaliptikus időben játszódik. Sztasz, a kiváló mesterlövész a frontra kerül, hogy egy potenciális munkaadóval megbeszélje új munkájának feltételeit – egy bizonyos banda tagjainak segítése… Ami egyelőre hétköznapi ügynek tűnik, az egy lenyűgöző történetté válik, amely megváltoztathatja a főszereplő és a világ életét is.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: