10 legjobb 200 literes bojler

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt kérdezzen meg egy szakértőt.

Az oroszok modern generációja kényelmes körülmények között akar élni, még akkor is, ha az épület messze van a központi vonaltól. Egy család vagy egy kis szervezet alkalmazottainak meleg vízzel való ellátásához 200 literes tárolókapacitású vízmelegítőket gyártanak. Különböző típusok és módosítások léteznek, amelyek ára jelentősen eltérhet. Szakértőink azt tanácsolják, hogy több fontos paraméterre is figyeljünk oda.

A kiválasztásra vonatkozó iránymutatások

A vízmelegítők kiválasztása több szempont alapján történik.

Energiaforrás. A vízmelegítő kiválasztását a legolcsóbb energiaforrás meghatározásával kell kezdenie.

 1. Az elektromos áram a vízmelegítés elterjedt, kényelmes és biztonságos módja. A kazánok egyfázisú és háromfázisú változatban is kaphatók. Az elektromos vízmelegítők könnyen csatlakoztathatók és könnyen használhatók. De a család villamosenergia-költségei jelentősen megnőnek.
 2. A közvetett vízmelegítők lehetővé teszik, hogy Ön választhassa meg az Ön által preferált energiaforrást. Ezek a készülékek a kazán fűtési rendszerhez vannak csatlakoztatva, és opcionálisan fűtőelemeket helyeznek el. A hőforrással kapcsolatos probléma esetén gyorsan át lehet váltani egy másikra. De a közvetett vízmelegítők drágábbak, és több pénzt kell költeni a karbantartásra.

Telepítési módszer. A 200 literes tároló palack súlya jelentős, ezért a készülék telepítésekor felelősségteljesen kell eljárni vele.

 1. A falra szerelhető modelleket a speciális rögzítőelemekkel kell szilárdan rögzíteni.
 2. A padlón álló készülékeket a kazánlábak beállításával kell vízszintbe állítani.

Vezérlők.Minden kazán fel van szerelve egy sor szabályozóval, érzékelővel, kijelzővel az optimális üzemmód kiválasztásához és a készülék működésének ellenőrzéséhez.

 1. A melegvíz hőmérsékletét elektronikus vagy mechanikus szabályozók állítják be.
 2. Hőmérséklet- és nyomásérzékelők segítenek nyomon követni a működést.
 3. A túlmelegedés elleni védelem és az áramütés elleni védelem növeli a készülék biztonságát.

A felülvizsgálatunkban a 10 legjobb kazán 200 literes volt. Ezeket a modelleket sikeresen tesztelték valós körülmények között, és pozitív visszajelzéseket kaptak az orosz fogyasztóktól.

A 10 legjobb 200 literes kazán

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb elektromos vízmelegítők 1 Electrolux EWH 200 AXIOmatic Proff 66 682 €
2 Stiebel Eltron SHW 200 S 250 200 €
3 Steatit központi hazai VSRS 200L 61 290 €
4 Thermex Champion ER 200V 34 759 €
5 Ariston ARI 200 VERT 530 THER MO SF 55 816 €
6 Haier FCD-JTLD 200 40 599 €
A legjobb indirekt fűtésű kazánok 1 BAXI Premier Plus 200 103 370 €
2 Ferro
 • Ecounit 200-1C
 • 56 290 €
  3 Termica AMET 200 INOX 51 494€
  4 Hajdu STA200C 53 487 €

  A legjobb elektromos vízmelegítők

  A legnépszerűbb elektromos vízmelegítők háztartási és kisvállalkozások számára. Sikeresen ötvözik a könnyű telepítést, a biztonságos működést, a széles körű. A szakértők figyelmét a következő modellek keltették fel.

  Electrolux EWH 200 AXIOmatic Proff

  Értékelés: 4.9

  Electrolux EWH 200 AXIOmatic Proff

  A felhasználók széles körének megfelel az elektromos vízmelegítő híres márka Electrolux. Az EWH 200 AXIOmatic Proff a felülvizsgálatunk győztese a kiváló ár-érték arányáért. Kényelmes használat, a nagy teljesítményű fűtőelem (3 kW) azonnal felmelegíti a vizet, és a konstrukció lehetővé teszi több elszívási pont kialakítását. A gyártó gondoskodott a felhasználó biztonságáról is, mivel a terméket elektromos áram és rövidzárlat elleni védelemmel látta el. Hosszú élettartam a tartós korrózióvédő bevonatnak (finom zománc) és a magnézium anódnak köszönhetően. A hatékony szigetelés megakadályozza a víz gyors lehűlését és megvédi a rendszert a befagyástól.

  A felhasználók az Electrolux EWH 200 AXIOmatic Proff vízmelegítőt a véleményekben könnyű kezelhetőségéért, kedvező áráért, gyors fűtéséért és megbízhatóságáért dicsérik.

  Előnyök

  • innovatív technológia;
  • felhasználóbarátság;
  • biztonság;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • nem találtak.

  Stiebel Eltron SHW 200 S

  Értékelés: 4.8

  Stiebel Eltron SHW 200 S

  A német Stiebel Eltron SHW 200 S kazán magas ára miatt kiemelkedik a versenytársak közül. A szakértők számos előnyét találták ennek a modellnek. Először is, a fűtőelem 2 és 6 kW között átkapcsolható. De a készülék maximális csatlakoztatásához megbízható elektromos hálózatra van szükség. A fűtőberendezés további előnye a 90 mm vastag habszivacs által biztosított rendkívül hatékony hőszigetelés. Kényelmes működés. Segítségével csoportos melegvíz-ellátás szervezhető, a gyártó 35 és 82 ºC között fokozatmentesen szabályozható hőmérsékletet biztosít. Magnézium anód kopásjelzővel és az acéltartály korrózióvédelmével.

  Míg a runet néhány részletes áttekintést a német kazán. A szakértők azonban nem kételkednek abban, hogy a fűtőberendezés a legbonyolultabb feladatokkal is megbirkózik.

  Előnyök

  • fokozatmentesen szabályozható hőmérséklet;
  • 5 év garancia;
  • Kiváló hőszigetelés;
  • széles alkalmazási terület.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Steatit központi hazai VSRS 200L

  Értékelés: 4.8

  STEATIT KÖZPONTI HAZAI VSRS 200L

  A Steatite Central Domestic VSRS 200L kazánok nagy mennyiségű forró víz főzésére alkalmasak. A francia ATLANTIC modell egyedülálló száraz fűtőelemmel van felszerelve, amely egy innovatív technológia eredménye. A szteatit fűtőelemnek és a magnézium anódnak köszönhetően a készülék tartós és a karbantartási költségek minimálisra csökkentek. A fűtőelem 2,4 kW teljesítménye 200 liter vizet 285 percig 63 ºC hőmérsékletre melegít fel. Környezetvédelmi szakértők szerint a termék a poliuretán hab szigetelés előnye. A gyártó a kazánt túlmelegedés elleni védelemmel ellátott termosztáttal, fűtésjelzővel, rozsdamentes acél fúvókákkal szerelte fel. A modell a felülvizsgálatunk bronzérmese lett.

  A tulajdonosok nem panaszkodnak a vízmelegítőre, megjegyzik, hogy a modell ára és minősége jó kombinációja. Néhány felhasználó szeretné, ha a forró víz egy kicsit gyorsabban érkezne.

  Előnyök

  • száraz fűtőelem;
  • környezetbarát hőszigetelés;
  • A csövek rozsdamentes acélból készülnek;
  • megfizethető ár.

  Hibák

  • a víz felmelegedése sokáig tart.

  Thermex Champion ER 200V

  Értékelés: 4.7

  Thermex Champion ER 200V

  Kompakt mérete felkeltette a szakértők figyelmét Thermex Champion ER 200V (560h1216h672 mm) elektromos vízmelegítő. A legkisebb helyiségben is kényelmesen elfér. A csúcsmodellhez (6 kW) hasonlóan nagy teljesítményű, 115 perc alatt 200 liter vizet állít elő 70 °C-os hőmérsékleten. A kazánnal a tulajdonos több melegvíz-pontot hozhat létre. Robusztus mechanikus választóval felszerelt, amely lehetővé teszi a három üzemmód közötti választást. A fűtőberendezés 220 V-os háztartási hálózatra és háromfázisú hálózatra is csatlakoztatható. A gyártó számos szabványos védelmet biztosított a túlmelegedéstől a túlnyomásig terjedő védelemmel. Az üvegkerámia és a magnézium elektróda a tartály belsejében a korrózióvédelem szerepét tölti be.

  A felhasználók elégedettek a kazán gazdaságosságával, megfizethető árával, gyors vízmelegítésével és kompakt méretével. A mínuszok közül megemlítik a műanyag alkatrészeket, amelyek óvatos kezelést igényelnek.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • kompakt méretek;
  • a víz gyorsan felmelegszik;
  • gazdaság.

  Előnyök

  • Óvatos kezelést igényel.

  Ariston ARI 200 VERT 530 THER MO SF

  Értékelés: 4.7

  Ariston ARI 200 VERT 530 THER MO SF

  Egyszerűen telepíthető és üzemeltethető elektromos kazán Ariston ARI 200 VERT 530 THER MO SF. A modell a háztartási és ipari szektorban történő alkalmazások széles körére alkalmas. Megfizethető ára ellenére a fűtőberendezés technikailag nem rossz. A szakértők dicsérik a gyártót a rozsdamentes acél, az innovatív Titanium+ bevonat és a magas szintű biztonság miatt. A belga kazán 2,2 kW-os nedves fűtőberendezéssel van felszerelve, és 200 liter vizet képes 5 óra alatt 75 ºC-os maximális hőmérsékletre felmelegíteni. A belső tartályra vonatkozó 7 éves garanciát is előnyként könyvelheti el.

  A tulajdonosok az Ariston ARI 200 VERT 530 THER MO SF vízmelegítőt kiváló vízmelegítőnek tartják. Az egyszerű kialakítás minimalizálja a törést. Hátránya a kényelmetlen fűtésszabályozás.

  Előnyök

  • egyszerű kialakítás;
  • elfogadható ár;
  • 7 év garancia a tartályra;
  • kompakt méretek.

  Hátrányok

  • A hőfok beállításához le kell csavarni az alsó fedelet.

  Haier FCD-JTLD 200

  Értékelés: 4.6

  HAIER FCD-JTLD 200

  A Haier FCD-JTLD 200 vízmelegítő a top 6-ban a felülvizsgálatunkban. A modell erősségei szakértők tulajdonítottak megfizethető ár, az új technológiák bevezetése. A vállalat szabadalmaztatta a Shock Proof biztonsági rendszert, amely megvédi a felhasználót elektromos szivárgás esetén. A fűtőelem rozsdamentes acélból készült; a magnézium anódot megduplázták, hogy a belső tartály élettartamát 40%-kal növeljék. A tartály felülete korrózióálló, 3 rétegű bevonattal ellátott. A gyártó két év garanciát vállal a készülékre, a tartályra és az anódra a garanciaidő 7 év.

  A felhasználók elégedettek a vízmelegítő egyszerűségével, mind a telepítés, mind a működtetés tekintetében. Dicsérik megfizethető árát és biztonságát. Hátrányként említik a szolgáltató központok hiányát a régiókban.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • minőségi anyagok;
  • innovatív biztonsági rendszer;
  • könnyen telepíthető és működtethető.

  Hátrányok

  • a szolgáltató központok fejletlen hálózata.

  A legjobb közvetett vízmelegítők

  A garantált melegvíz-ellátás biztosítása érdekében a fogyasztók a közvetett vízmelegítőket részesítik előnyben. Ezeket a készülékeket hő- vagy elektromos energiával lehet működtetni. Véleményeink 4 hatékony modellt tartalmaznak.

  BAXI Premier Plus 200

  Értékelés: 4.9

  BAXI PREMIER PLUS 200

  A BAXI Premier Plus 200 indirekt vízmelegítő a legkorszerűbb kialakításának köszönhetően a legjobb a felülvizsgálatunkban. A szakértők dicsérik a tekercs nagy szilárdságát, amelyet a “spirálból spirálba” alakkal érnek el. Gyorsabban és egyenletesebben melegíti a vizet. az alapkészülék számos kazánhoz csatlakoztatható, beleértve a kondenzációs kazánokat is. A 30 kW-os hőcserélő 20 perc alatt felmelegíti a tartályban lévő vizet (Δt = 45 ºC). Opcionális 2,7 kW-os fűtőelem 210 perc fűtési idővel (Δt = 45 °C). A tartály fő anyaga rozsdamentes acél DUPLEX, amely nagy korrózióállósággal rendelkezik. Nincs szükség anódra a gyártó egyedi hegesztési eljárásának köszönhetően.

  A tulajdonosok dicsérik a fűtőberendezés minőségét, problémamentes működését, vonzó megjelenését és egyszerű használatát.

  Előnyök

  • a robusztus tekercs;
  • gyors és egyenletes fűtés;
  • tartósság;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Ferro
 • Ecounit 200-1C
 • Értékelés: 4.8

  Ferro<li></div><p>Ecounit 200-1C” src=”/wp-content/uploads/2023/09/1061616666195591-2010.jpg” height=”451″ title=”Ferro</p><li>Az Ecounit 200-1C”><p>A Ferro kazán bármilyen márkájú kazánnal használható</p><li>Ecounit 200-1C. A modell spirál alakú hőcserélővel van felszerelve, amelynek fűtőteljesítménye 34,6 kW. A hideg víz (10 ºC) mindössze 17 perc alatt éri el a 60 ºC-ot. A kialakítás egy fűtőelem beépítését teszi lehetővé, amely egyfázisú hálózatról működik. A szakértők megjegyzik a készülék sikeres elrendezését, a magnézium anódrúd és a hőcserélő könnyen és egyszerűen hozzáférhető. A zománcozott acélszekrény tetszetős és esztétikus. A gyártó 60 mm vastagságú, poliuretán alapú szigetelést használt a hőveszteség minimalizálása érdekében. A termék kompakt méretét előnyként kell megemlíteni.<p>Az előnyök közül a fogyasztók kiemelik a víz gyors felmelegedését, a minőségi anyagokat, a recirkulációs hurok jelenlétét. Hátránya, hogy szerintük kevés a pótalkatrész.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>gyors vízmelegítés;</li><li>tömörség;</li><li>elegáns megjelenés;</li><li>kényelmes elrendezés.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>Pótalkatrészhiány.</li></ul><h3>Termica AMET 200 INOX </h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=TERMICA AMET 200 INOX

  A Termica AMET 200 INOX kazánok kiváló ár-érték arányt kínálnak. Rozsdamentes acélból készült, amely kívülről rugalmas műanyaggal van bevonva. A 25 mm vastagságú PUR poliuretánhab hőszigetelőként működik. A tartály belsejében aktív magnézium anódot helyeznek el a korrózió megelőzésére. A hőcserélő teljesítménye 30 kW, és akár 80 ºC-os vizet is képes felmelegíteni. A kínai gyártó gondoskodott a fűtőelem csatlakoztatásáról. Megérdemelten érdemelte ki a helyét a felülvizsgálatunkban.

  A tulajdonosok megemlítik a vonzó megjelenést, az elfogadható árat, a gyors vízmelegítést. Sokan örülnek, hogy még a kazán lábai is rozsdamentes acélból készültek. A felhasználóknak problémáik adódtak a készülék csatlakoztatásával kapcsolatban.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • minőségi anyagok;
  • gyors felmelegedés;
  • vonzó külső.

  Hátrányok

  • Problémák a kapcsolattal.

  Hajdu STA200C

  Értékelés: 4.7

  Hajdu STA200C

  Zárja a top 4 a közvetett fűtés kazánok áttekintése magyar készülék Hajdu STA200C. A modell nemcsak megfizethető árával keltette fel a szakértők figyelmét. A vízmelegítő belső tartálya üvegkerámia bevonatú acélból készült, és 7 év garanciális élettartamú. A kazán 30 kW hőteljesítményű hőcserélővel van felszerelve, amely lehetővé teszi további fűtőelemek beszerelését egy- vagy háromfázisú csatlakozással. A beépített csapnak köszönhetően könnyen csatlakoztathat egy kontakt hőmérőt a vízmelegítőhöz. A modellel több melegvíz-kivezetés is megszervezhető.

  Véleményeinkben a felhasználók a Hajdu STA200C kazánt kedvező ára, gyors fűtése és megbízhatósága miatt dicsérik. Hátránya a bonyolult kialakítás – a szigetelést el kell vágni, hogy bejusson.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • megbízhatóság;
  • gyors felmelegedés;
  • 7 év tartálygarancia.

  Hátrányok

  • komplex elrendezés.
  Olvasson tovább  12 legjobb mosásfehérítő szerek
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: