10 legjobb lézer projektorok otthonra

A teljes értékű házimozi rendszerhez nem kell csupán egy TV-készülékre szorítkoznia: alternatívaként létezik a projektor. Számos olyan helyzet van, amikor egy projektor előnyösebb, mint egy hatalmas és drága TV. Ma az Expertology online magazin szerkesztősége áttekintést nyújt a szakértők és a hétköznapi felhasználók szerint a legjobb, a házimozi eszközökhöz optimális projektor modellekről. Csak azokról a modellekről fogunk beszélni, amelyek valamilyen mértékben lézertechnológiát használnak.

Hogyan válasszon lézerprojektort otthonába?

Először is, nézzük meg, miről is szólnak a lézerprojektorok. És valóban jelentősen eltérhetnek az alkalmazott technológiák, a fényerő jellemzői, a felbontóképesség, a funkcionalitás stb. tekintetében. .

Fényforrás technológia

A “lézerprojektorok” gyűjtőfogalom alatt a különböző technológiákat alkalmazó eszközök széles skálája értendő, amelyek nem feltétlenül mind száz százalékban lézertechnológiát használnak.

A legtöbb gyártó megpróbál kompromisszumot találni a lézerfényforrással előállítható magas képminőség és a drága lézer, mint olyan, valamint különösen a különálló spektrumok között.

A kivetítő minden esetben teljes színű képet állít elő az emberi szem által érzékelt három alapszínből – vörös, zöld és kék -. A legkönnyebben elérhető és ezért legolcsóbban előállítható a kék lézer; a legdrágább a zöld lézer. A maximális fénysűrűséget szintén a fénysűrűség leggyengébb láncszeme határozza meg, ha minden más dolog megegyezik – a spektrumnak ugyanaz a zöld része.

Ezek és más sajátosságok arra kényszerítették a tervezőket, hogy néhány trükköt alkalmazzanak. Így fejlesztették ki a hibrid lézer-lámpa projektor technológiát, ahol a vörös színt vörös LED hozza létre; a zöld szín előállításához kék lézert használnak, amely zöld foszforra világít.

Amint látható, a lézerkomponens minimális egy ilyen rendszerben, ezért a lézerlámpás projektorok árát technikailag minimálisra lehet csökkenteni. A hibrid fényforrás használata azonban nem jelent automatikusan megfizethető árat. A jól ismert és elismert gyártók körében 2020-ban néhány százezer rubelre vannak példányok, és néhány prémium modell még néhány millióba is kerül, a projektorok kategóriájában maradva az otthoni projektorok kategóriájában.

Egy másik közös technológia– a lézer-foszfor elv. Az elv az, hogy csak lézert használ, de nem mindhárom színt, és csak egyet – kéket (ritkábban kéket és pirosat). A fénysugár a foszforra egy vékony sárga foszforréteggel érkezik, amely a hiányzó színeket hozza létre. Ezt a technológiát úgy tervezték, hogy minimalizálja a zöld lézer költségeit és egyéb hátrányait. De akárcsak a hibrid lézerlámpás technológia esetében, maga a technológia sem garantálja a megfizethetőséget.

Projektorok, amelyekben mindhárom alapszín fényforrása lézer – a legdrágábbak, de ezek adják a legjobb minőségű “képet”. Bár a hibrid technológiát folyamatosan fejlesztik, és az ilyen megoldások minősége folyamatosan javul, a “tiszta lézer” soha nem fogja teljesen felváltani a “hibridek” leküzdhetetlen hiányosságait. Igaz, az ilyen modellek ritkán lépnek túl a drága otthoni elektronika prémium szegmensén.

Teljesítmény és fényáram

Ez a paraméter elválaszthatatlanul kapcsolódik a vetítés fényáramához, és így a fényerősséghatárhoz, a nappali láthatósághoz. Több lézermodul esetén a teljesítményértéket az összes komponens teljesítményéből kell kiszámítani. Többé-kevésbé kényelmes közepes távolságból történő nézéshez – legalább 3 wattos teljesítmény.

A meghatározó tényező minden esetben maga a fényáram, lumenben (lm) mérve. Minél magasabb ez az érték, annál erősebb a fénykibocsátás, annál világosabb a kép, és annál jobb, ha nem tudja lehalkítani a fényt. A legalapvetőbb és legolcsóbb modellek, a fényáram lehet a több száz lm, és a fejlettebb – több ezer lm.

Funkcionális

A legegyszerűbb projektorokat viszonylag alacsony ár és korlátozott funkcionalitás jellemzi. Azonban különösen a lézerprojektorok többnyire nagyon drágák, és néhány funkciójuk nem olyan kivételes ebben az árkategóriában. Például még a legolcsóbb modern lézerprojektorok is leggyakrabban vezeték nélküli modulokkal, némi akusztikával, nagy felbontás és különböző médiaformátumok támogatásával vannak felszerelve.

A legjobb lézer projektorok otthonra

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb hibrid lézer-lámpa projektorok otthoni használatra 1 XGIMI MoGo 35 290€
2 Epson EF-100B 85 490€
3 Epson EB-W70 89 000€
4 Viewsonic Pro9000 123 770€
5 LG HU80KSW 210 990€
A legjobb lézerfoszfor projektorok otthoni használatra 1 LG HF80JS 104 990€
2 Xiaomi Wemax One lézer projektor 157 000€
3 Xiaomi Mijia lézeres vetítő TV 1S 4K 144 329€
4 Epson EH-LS100 209 800€
5 LG HU85LS 559 990€

Áttekintés a portálon található műszaki leírások alapján

projektorok/.

A legjobb hibrid lézer-lámpa projektorok otthoni használatra

Az áttekintés első részében az egyik legelterjedtebb formátumot vesszük szemügyre – a lézerlámpás (pontosabban lézer-LED) projektorokat. Ez a fényforrásra vonatkozik. Ami a képvisszaadás technológiáját illeti, a bemutatott modellekben elsősorban DLP-technológiát alkalmaznak.

A DLP legfontosabb előnye a Texas Instruments által gyártott fejlett DMD érzékelő, amelyben a fényt és a színeket több százezer, egymástól kevesebb mint egy mikron távolságra lévő mikroszkopikus tükrön keresztül manipulálják. Ha minden más dolog egyenlő, az eredmény egy élesebb, simább és kifejezőbb kép lesz.

XGIMI MoGo

Értékelés: 4.9

XGIMI MoGo

Az XGIMI márka legegyszerűbb és legolcsóbb lézerlámpás projektorának első pillantása az Ön otthonába. Tisztázzuk itt rögtön, hogy a nevek egybeesése ellenére az XGIMI 2020-ban semmi köze egy másik kínai technológiai óriáshoz – a Xiaomihez. Ez egy speciális cég, elég jól ismert a Közel-Királyságban és azon túl, szakosodott a termelés a projektorok és hasonló eszközök formátum “nélkül a képernyő TV.

A készülék egy kompakt, 95x146x106 mm méretű és kevesebb mint egy kilogramm súlyú modul – 0.9kg. Ez egy hordozható modell, nagyon szerény specifikációkkal. Lehetővé teszi a házimozi rendszer virtuális telepítését a terepen, de természetesen otthoni használatra tervezték.

A projektor 960×540 pixeles képet képes megjeleníteni 16:9-es képarány mellett. Ez a felbontási érték egyáltalán nem tűnik versenyképesnek, de itt a legolcsóbb XGIMI MoGo modellről beszélünk, és ha HD minőséget szeretne, akkor fontolja meg az XGIMI MoGo Pro-t, amely általában fejlettebb, és a felbontás már F

  lHD 1920×1080.

  A projektor lézer- és LED-összetevőinek működése körülbelül 210 lumen fényáramot generál. A Pro verzió valamivel erősebb 250lm-ig, de ez a különbség nem túl döntő fontosságú. Az XGIMI MoGo rendelkezik beépített automatikus keystone korrekciós funkcióval – itt és a továbbiakban ez a funkció lesz az alapértelmezett minden vizsgált eszközben.

  A kivetítő felismeri a bejövő videót 480i és 2160p közötti felbontásban/formátumban. Vetítési arány 1.2:1 – 1.2:1. Egy méteres távolság egy méteres minőségi képet eredményez, két méter – kettő. Ez és az összes következő modell támogatja a PAL, SECAM, NTSC műsorszóró rendszereket. A projektor saját memóriával rendelkezik. RAM 2GB, beépített 16GB.

  Az XGIMI MoGo az alapvető jellemzők szerénysége mellett további funkciók jelenlétével is tetszik. A projektor például támogatja a 3D lejátszást, kompatibilis a Smart TV rendszerekkel és beépített Harman Kardon hangszórókkal rendelkezik, amelyek egyenként 3 W-os teljesítményűek. A hangszórók egyébként elég jók a hangminőség szempontjából.

  A modell viszonylagos olcsósága ellenére a projektor abszolút értelemben továbbra is egy meglehetősen drága elektronikus eszköz, és az olyan opciók, mint a Wi-Fi és a Bluetooth 4.2/5.0 teljesen természetesnek tűnik. A vezetékes csatlakozáshoz a kivetítő rendelkezik egy USB-csatlakozóval az A típusú csatlakozón és egy HDMI video interfésszel (bemenet). Szintén rendelkezik szabványos audio kimeneti mini-jack 3.5 mm.

  Előnyök

  • kompakt és könnyű;
  • luetooth 4.2/5.0;
  • jó beépített hangszórók;
  • Wi-Fi;
  • Smart TV támogatás;
  • RAM és fedélzeti memória;
  • Android;
  • A legkedvezőbb ár a választékban.

  Hátrányok

  • Alacsony teljesítmény (maximális sötétségre van szükség);
  • alacsony felbontás.

  Epson EF-100B

  Értékelés: 4.8

  Epson EF-100B

  Egy másik lézer-LED projektor a híres Epson márkától folytatja a felülvizsgálatot. Bár a kissé fejlettebb analógokhoz képest ez a modell viszonylag olcsó, abszolút értelemben a készülék jó laptopként érdemes. Ezek az árak azonban még mindig normálisak a lézerprojektorok szegmensében.

  Ez a modell már elég kompakt, de már álló, 227x88x210 mm-es méretekkel és 2.7kg. A hűtőradiátorok teszik a kivetítőt súlyossá. Lámpa élettartama – 12K. Órák, és feltételes takarékos üzemmódban akár 32k. órák. Részben ezeken az adatokon alapul a kivetítő várható élettartamának becslése. A gyártó által megadott élettartam 5 év, de a gyártói garancia csak egy évig érvényes.

  A kivetítő maximum 1280×800 pixel felbontású képeket ad vissza. Az arányok is kissé eltérnek a megszokottól – 8:5. A HDTV támogatott. A projektor optikájának fókusztávolsága – 13.53 – 13.53 mm. Vonalkázási frekvencia – 15 – 92 kHz. Az 50-85 Hz-es képkockasebesség szükséges és elegendő a legsimább TV-minőségű kép előállításához. Ajánlott képméret a képminőség és a képérzékelés megőrzése érdekében – 0-tól.56-3.81 .

  Térjünk ki külön az egyik fő paraméterre – a fényáram teljesítményére. Itt 2000 lumen normál üzemmódban és 1000 lumen energiatakarékos üzemmódban. Amint az könnyen érthető, ez a modell messze maga mögött hagyja az előzőt abban a képességében, hogy tiszta és világos képeket nyújtson a környezeti fény jelenlétében. Nagyon világos nappali fényben a kép természetesen elhalványul, de még mindig megkülönböztethető lesz, és elegendő sötétben a színtelítettség elég lenyűgöző. A projektor saját hangszórórendszerrel is rendelkezik – két viszonylag nagy teljesítményű, egyenként 5 W-os hangszóróval.

  Ahol ez a kivetítő a bejövő videostream felismerésében lankad, az a bejövő videostream felismerése. Ha az előző modell akár 2160p videó bemenetre is képes volt, az Epson EF-100B maximum 1080p-re korlátozódik.

  A készülék elsődleges interfésze HDMI v1.4, ami alacsony sávszélességet jelent, de a fent említett bemeneti adatfolyam korlátozások miatt ez nem kritikus. Van még egy különálló hangkimenet “mini-jack” 3.5 mm. Bluetooth v4 vezeték nélküli kommunikációs modul is rendelkezésre áll.0 az aptX codec támogatásával a kiváló minőségű hangátvitelhez.

  Előnyök

  • márka;
  • műszaki minőség;
  • Kényelmes maximális képkockasebesség;
  • A hangszórók viszonylag erősek;
  • Bluetooth aptX támogatással;
  • viszonylag kedvező ár.

  Hátrányok

  • Nem tudja beolvasni az 1080p-nél nagyobb felbontású fájlokat.

  Epson EB-W70

  Értékelés: 4.7

  Epson EB-W70

  Az Epson egy másik lézerprojektorát csak az előző változat megfizethetőbb alternatívájának tekintik. A képminőség szempontjából minden más dolog egyenlő, a modell funkcionalitás tekintetében csak részben marad el a fent leírtaktól.

  Projektor mérete – 21×9.2×23 mm; súlya viszonylag kicsi – 2.7 kg, és néhány több tíz kilogrammos csúcsmodellel összehasonlítva a modell a legjobb esetben is inkább félig hordozhatónak tűnik. Egy beépített 5W-os hangszóró. Itt nem látható a sztereó hangzás, de az árkülönbség indokolja ezt a korlátozást. A készülék teljes energiafogyasztása 178W.

  Az Epson EB-W70 fényforrásai normál üzemmódban 2000 lumen, energiatakarékos üzemmódban pedig 1000 lumen fényerőt produkálnak. Állítólagos lámpa élettartama normál üzemmódban – akár 12 ezer. óra, energiatakarékos üzemmódban pedig akár 20 000 lumen. órák.

  A bemeneti videojelet akár 1080p minőségben is felismeri. A vetítési távolság tartománya 0.70-3.40 . Maximális képfelbontás – 1280×800, 16:10 képaránnyal. A HDTV támogatott.

  Fő interfész a videóforrás csatlakoztatásához – HDMI. USB-portokkal is rendelkezik, egy az A-típusú és egy a B-típusú aljzaton; mini jack 3 audio interfész.5 mm. Csak Bluetooth mint vezeték nélküli csatlakozó modul.

  Gyors összefoglalóként elmondhatjuk, hogy ez a modell az egyik legjobban alulértékelt a piacon. A költségek minimalizálása érdekében korlátozott funkcionalitás miatt a modell kétségeket ébreszt, bár valójában a minőség kiváló. A gyenge funkcionalitás aligha az egyetlen egyértelmű állítás.

  Előnyök

  • Viszonylag nagy fényáram;
  • a kép lejátszása 1080p minőségben;
  • Bluetooth vezeték nélküli modul;
  • Viszonylag kedvező áron;
  • Viszonylag csendes működés.

  Hátrányok

  • még mindig elég gyenge funkcionalitás.

  Viewsonic Pro9000

  Értékelés: 4.7

  Viewsonic Pro9000

  Egy újabb szilárd és jól bevált projektor a Viewsonic-tól, amely cég a kiváló minőségű monitorairól és kapcsolódó termékeiről világhírű. A projektor kétszer annyiba kerül, mint elődje, bár nem mondhatjuk, hogy ennyivel nyilvánvalóan jobb lenne. Mindazonáltal az előnyök megvannak, és komolyak, az egyetlen probléma az, hogy nem találkozunk túl gyakran az orosz piactereken.

  A projektor méretei 321x111x248mm, súlya 4.26 kg. Mint látható, a készülék kétszer olyan nehéz, mint az előző. Ennek oka a masszív radiátorok, amelyek elegendőek ahhoz, hogy az aktív hűtést minimálisra csökkentsék – átlagosan nem több, mint 28 dB. Nehéz, kiváló minőségű optika is hozzájárult, plusz egy pár kis beépített, egyenként 2W-os hangszóró.

  A kivetítő DLP technológiát használ, mint az összes többi modell a felülvizsgálatban, néhány kivétellel. 1920×1080 felbontású képek lejátszása (F

   HD) 16:9 képaránnyal. Támogatja a HDTV-t. A maximális bemeneti videofelbontás megegyezik a 1080p lejátszási felbontással. A gyártó szerint a lámpa állítólagos élettartama 20k. óra.

   A szabványos lámpa akár 1600 lumen fényerőt ad. Optimális vetítési távolság 1-től.5-5 méter. Ajánlott képméret 0-tól.97-3.81 méter. A kivetítő és a vetítővászon távolsága a kép szélességéhez viszonyítva 1.5:1 – 1.8:1. A sorpásztázás frekvenciája – 100 kHz-ig, a képkocka – 24-85 Hz között. Optikai zoom funkció 1 faktorral.2.

   Ez a kivetítő a két korábbi változattól érezhetően különbözik a következő interfészek miatt is. Van egy VGA bemenet és kimenet, két HDMI bemenet, S-Video, komponens, kompozit (RCA “cső” aljzattal) és mini jack a hanghoz. A furcsa dolog az, hogy a HDMI egy elavult verzió 1.3, de az F

    l HD ez a sávszélesség elegendő.

    A projektor távirányítóval rendelkezik. Kényelmes távirányítót tartalmaz. Megvilágított távirányító gombok. Összességében a felhasználók pozitívan vélekednek erről a modellről, de a panaszok jelentős része a fényerő hiányára vonatkozik. A már nem a legalacsonyabb árért gondoskodhattak volna arról, hogy az ablakokat napközben ne kelljen redőnyözni.

    Előnyök

    • kiváló minőségű optika;
    • képminőség;
    • optikai méretezés;
    • hatékony hűtés;
    • távirányító megvilágított gombokkal;
    • Normál üzemmódban csendes;
    • szalonképes megjelenés.

    Hátrányok

    • Panaszok a fényerő hiánya miatt ezen az áron.

    LG HU80KSW

    Értékelés: 4.7

    LG HU80KSW

    Ebben a válogatásban kellemesen meglepett minket az LG és az elegáns LG HU80KSW lézer-LED projektor. Ez csúcstechnológia, és a modell prémium kategóriás készüléknek tekinthető. Azonban a multimédiás berendezések ezen kategóriájában a fő ligában a kivetítők sokkal drágábbak, mint ez a modell.

    A kivetítő szokatlan formájú, téglalap alakú torony, 165x470x165 mm-es méretekkel. A készülék súlya 6.7 kg. Tartalmaz egy pár viszonylag erős, egyenként 7 W-os hangszórót.

    Ez a modell DLP technológiát használ, 8 szegmensű színkerékkel. Ajánlott képméret 0-tól.76-3.81 . A távolság a kép szélességére utal, mint 1.3:1. 1 faktoros optikai zoom funkcióval rendelkezik.2. A kép UHD minőségben, 3840×2160 felbontással, sőt HDR10 támogatással is megjelenik. A fényerő nem rekordot döntő, de a 2500 luminensnek köszönhetően tisztességes. A lámpa élettartama ugyanaz, mint a fenti modellé – 20 ezer. órák.

    A csatlakoztathatóság, kapcsolás és kompatibilitás érdekében a kivetítő fejlett interfészekkel rendelkezik: két HDMI bemenet; optikai hangkimenet; szabványos mini-jack 3 audiocsatlakozó.5 mm; két USB-port a klasszikus A típusú aljzaton (egy 2,5 mm); két USB-port a klasszikus A típusú aljzaton (egy 2,0 mm); két USB-port a B típusú aljzaton.0, a másik 3.0). Van egy Bluetooth vezeték nélküli modul Sound Out és egy Wi-Fi modul.

    A projektornak van egy elegáns trükkje – ha nem tud elég messze kerülni a feltételes képernyőtől a kép fókuszálásához, akkor használhatja a tok tetején lévő döntött tükröt. A készüléket a mellékelt, megvilágított gombokkal ellátott távirányítóval vezérelheti.

    Ez a kivetítő funkcionalitását tekintve egy komplett médiaközpont. Saját rendszerhéjjal rendelkezik, amelyre a könnyű és kényelmes működtetés érdekében épül. A vezeték nélküli kapcsolat lehetővé teszi, hogy a kivetítő könnyen csatlakozzon az internethez, és a felhasználó számára érdekes tartalmakat sugározzon.

    A leírt előnyökkel együtt ez a projektor meglehetősen csendes működésű, ami ritka az ilyen eszközöknél. A hűtőrendszer és a színes kerék zaja nem haladhatja meg a 38 dB-t az adatlap szerint.

    Végül hozzá kell tenni, hogy a számos megfigyelés eredményei alapján a kép maximális átlója, amelyig van értelme növekedni – 100 hüvelyk. Továbbá a fénypont fényereje gyorsan csökkenni kezd, és a kép – az élességben.

    Előnyök

    • Stílusos, csúcstechnológiás kialakítás;
    • alkatrészminőség;
    • erős hangszórók;
    • Bluetooth és Wi-Fi;
    • távirányító;
    • könnyű hozzáférés az internethez a szinkronizáláshoz;
    • beépített vetítőtükör a fókusztávolság manipulálásához;
    • önálló médiaközpont funkció;
    • csendes működés.

    Hátrányok

    • Nem észlelhető hátrány.

    A legjobb lézerfoszfor projektorok otthoni használatra

    A legjobb otthoni lézerprojektorok áttekintésének második részében nézzük meg a lámpa nélküli modelleket, amelyek csak lézert használnak, de nem mindhárom alapszínhez. Mint már említettük, a kék lézer játssza a főszerepet, az additív színek egyéb összetevőit pedig foszforok alkalmazásával nyerik.

    LG HF80JS

    Értékelés: 4.9

    LG HF80JS

    Vegyük először a viszonylag olcsó LG HF80JS lézerfoszfor projektort. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy az “olcsó” a lézerprojektorok tekintetében valójában csak egy relatív kifejezés, mivel ezek definíció szerint drága eszközök. Funkcionalitását tekintve a modell összehasonlítható a fent leírt hasonló kategóriájú modellekkel, de a lézerlámpás modellekhez képest jobb képminőséget biztosító technológia az, ami előnyöket biztosít számára.

    A projektor méretei – 108x140x252mm, súly – 2.1 kg. Asztali (polcos) beépítési tok függőleges tájolással. Tartalmaz egy sztereó hangszórópárt, egyenként 3W-os teljesítménnyel. A fényforrás bejelentett élettartama – legfeljebb 20 ezer. órák. 2000 lm fényáramot produkál.

    Ez a modell 1920×1080-as képfelbontást vetít ki (F

     HD) 16:9 képaránnyal. A képszélesség tekintetében az optimális méret a 0.76-3.05 . A mérethez viszonyított távolság korrelál az 1.4:1. Az optikai zoom elérhető, de csak szimbolikus – 1 faktoros – zoom.1.

     A források csatlakoztatásához a projektor két HDMI bemeneti interfésszel, egy univerzális mini jack audio interfésszel és egy optikai audió kimenettel rendelkezik. A két USB-port egyikén keresztül (A típusú aljzat) csatlakoztathat tárolóeszközöket a projektorhoz vagy magát a projektort a számítógéphez. Van egy Ethernet-port is a helyi hálózatba való belépéshez “sodrott párosításon” keresztül. Bluetooth és Wi-Fi (802.11n).

     a projektor hűtése elég hatékony és nem túl zajos. A gyártó 30 dB-es maximális zajszintet ad meg, a legtöbbször a zaj valójában nem haladja meg ezt az értéket.

     A felhasználók és a szakértők többnyire dicsérik ezt a projektort a jó minőségéért, a szükséges és elegendő funkciókészletéért. Az egyetlen dolog, ami feltűnő, hogy a szivárványhatás eléggé észrevehető. Ez a hatás sok projektor esetében gyakori, és a gyártók változó sikerrel küzdenek a jelenséggel.

     Előnyök

     • kivitelezés;
     • képminőség;
     • robusztusság és megbízhatóság;
     • hatékony hűtés;
     • viszonylag csendes működés;
     • Bluetooth és Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolat.

     Hátrányok

     • van egy jellegzetes szivárványhatás.

     Xiaomi Wemax One lézer projektor

     Értékelés: 4.8

     Xiaomi Wemax One lézer projektor

     Ezután a Xiaomi két érdekes projektorát vesszük szemügyre, kezdve a népszerű és kifejezetten pozitív visszajelzésekkel rendelkező Wemax One modellel. Ez a modell több jellemzője miatt is figyelemre méltó, többek között a fényerősség rekordja (ebben az osztályban).

     A projektor méretei 410x88x291 mm, a súlya jelentősen nagyobb, mint az előző verzióé, de még mindig eléggé mérsékelt, 6.9 kg. Egy további észrevehető különbség, a beépített hangszóró. Négy hangszóróval rendelkezik – két magas és két alacsony frekvenciájú hangszóróval. Teljes hangszóróteljesítmény – akár 30 watt.

     Most pedig a legfontosabb tudnivalók. Ebben a modellben a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a fényáram lesz a fő “jellemző”. Teljesítménye és fényereje 7000 lumen, ami többszöröse bármelyik fent leírt projektornak. A fényforrás élettartama 25 000 év. órák.

     Maximális vetítési felbontás 1920×1080 (F

      l HD) 16:9 képaránnyal. Vetítési távolság 0.10 – 3 . Optimális “képminőség” 0 szélességtől.3-3.81 . A távolság a kép méretére utal, mint 0.23:1.

      A források csatlakoztatásához ebben a modellben három HDMI bemenettel rendelkezik. A bemeneten RCA audió és kompozit csatlakozók is találhatók. HDMI 2 verzió.0, azaz az interfész sávszélessége meglehetősen nagy. Van optikai audiokimenet és USB 3 port is.0 a klasszikus A típusú aljzaton. Vezeték nélküli modulok is vannak – Bluetooth 4.0 és Wi-Fi (802.11n), és egy Ethernet-kártya interfész a hálózatokhoz és az internethez való vezetékes csatlakozáshoz.

      A készülék meglehetősen csúcstechnológiás, mivel független és teljesen működőképes médialejátszóként működik. Saját RAM és fedélzeti memória – 2 GB DDR3 és 16 GB eMMC – áll rendelkezésre. Android operációs rendszer telepítve. Hardveres szinten a SmartTV, a HDTV és a 3D támogatása. A hardver alapja egy meglehetősen erős 4-magos T968-as processzor Cortex-A53 magokkal.

      Ennek a modellnek a leírásaiban néhány webhelyen megtalálható a teljes készlet leírása, amely szerint a kivetítőhöz külön modulként mélysugárzó is tartozik. Valóban, az első tételek egy Wemax S1 mélynyomóval érkeztek, de a legjobb, ha ezt vásárlás előtt tisztázzuk.

      Előnyök

      • Kategóriájában rekordot döntő fénykibocsátás;
      • képminőség;
      • gazdag, természetes színek és tónusok;
      • Nagy kontrasztarány (3000:1);
      • Három HDMI bemenet;
      • beépített RAM és állandó memória;
      • Bluetooth és Wi-Fi;
      • Ethernet hálózati interfész;
      • Android operációs rendszer;
      • Meglehetősen jó akusztika 4 hangszóróval, beleértve a mélyfrekvenciás hangszórókat is.

      Hátrányok

      • Nem észleltek nyilvánvaló hibákat.

      Xiaomi Mijia lézeres vetítő TV 1S 4K

      Értékelés: 4.8

      Xiaomi Mijia lézeres vetítő TV 1S 4K

      És a második Xiaomi projektor a választékban és az egész felülvizsgálatban egy még érdekesebb ultra-short-throw modell lesz az otthoni mozi számára. A 4K minőségű képreprodukció a fő előnye. És ez nem az egyetlen előnye.

      A kivetítő viszonylag terjedelmes és nehézkes – 410x88x291 mm-es méretek és 7 kg súly. Útlevél vetítési távolság – 0.14 – 0.49 . A képmérethez viszonyított távolságot 0-nak nevezzük.233:1 – 0.233:1.

      Az optimális megtekintés szempontjából ez a projektor már nagy képernyőre van tervezve. Ajánlott képméret 2.03-3.81 . Természetesen a kép nem romlik attól, hogy kisebb, de nem is javul. A 4K felbontás saját feltételeket diktál, és a teljes formátum összes pixelét befogadó minimális terület meglehetősen nagy.

      A kivetítő a DLP-technológia szerinti működési elven alapul, foszforok használatával. ALPD 3 progresszív kijelzőtechnológia is használatos.0. A fényforrás 2000 lumen fényerőt termel. Magát a technológiát gondosan alkalmazták, hogy a 3000:1 kontrasztarány jó legyen. A lámpa bejelentett élettartama 25 ezer. órák. Összehasonlításképpen, ha a projektort naponta átlagosan 4 órán keresztül használja, a lámpa élettartama 17 év.

      Az eszközök csatlakoztatásához és az online működéshez a kivetítő a következő interfészeket használja: három HDMI videobemenet, RCA (“cső”) csatlakozóval ellátott hangbemenet, kompozit bemenet, optikai hangkimenet és szabványos 3.5 mm-es mini-csatlakozó, USB-csatlakozó klasszikus A típusú aljzaton, Ethernet hálózati kimenet. Vezeték nélküli kommunikációs modulok – Wi-Fi, Bluetooth.

      A modell funkcionalitása és kompatibilitása a prémium kategóriához közeli szinten van. Támogatja a 3D-t, HDR10-et, SmartTV-t. A szoftver fut az Android operációs rendszeren, de ezt tisztázni kell az értékesítési ponton, mivel a különböző régiókban eltérő lehet a csomagban lévő operációs rendszer, például egy “natív” MIUI TV.

      Általánosságban elmondható, hogy a projektor teljes értékű médiaállomásnak tekinthető, mivel könnyen csatlakozhat közvetlenül az internetes tartalomforrásokhoz, más módon is megkaphatja a forrásokat, egészen a teljes értékű SmartTV-ig.

      Előnyök

      • magas technológiai szint;
      • képminőség;
      • 4K felbontás;
      • Rengeteg interfész a hálózathoz és a perifériákhoz;
      • Wi-Fi, Bluetooth;
      • ALPD 3 kijelzőtechnológia.0;
      • Android (opcionális);
      • SmartTV támogatás;
      • többnyire csendes működés.

      Hátrányok

      • nem észleltek nyilvánvaló hibákat.

      Epson EH-LS100

      Értékelés: 4.7

      Epson EH-LS100

      Egy másik Epson márkájú modell, de egy másik sorozatból és többszörösen drágább, folytatja a legjobb otthoni lézerfoszfor projektorok kiválasztását. Az árkülönbség indokolt, hiszen prémium technológiáról van szó.

      Számos jó hírű forráson észreveheti, hogy ezt a modellt “képernyő nélküli TV”-ként pozícionálják az “otthoni szórakoztatáshoz”, azaz az otthoni szórakoztatáshoz. Ez egy marketingfogás, hogy észrevétlenül utaljon arra, hogy a projektor még átlagos nappali fényviszonyok között is képes jó képet nyújtani.

      A gyártók ilyen állításainak objektív alapja van – a projektor normál üzemmódban 4000 lumen fényerőt, energiatakarékos üzemmódban pedig 2800 lumen fényerőt generál. Ez bár nem 7k. lm mint a Xiaomi Wemax One fent, de még mindig sok, és tényleg elég ahhoz, hogy ne legyen túl buzgó, hogy teljes sötétséget biztosítson a moziteremben. Becsült lámpa élettartam – 20 ezer. órák, vagy akár 30k. órák takarékos üzemmódban.

      A felbontás tekintetében nincs olyan “szupererő”, mint az előző modellnél, a maximális felbontás 1920×1200, de ez a legtöbb felhasználónak és a tartalmak oroszlánrészének elegendő. 8:5 képarány. Vetítési távolság – akár 0.78 . Optimális képméret az érzékeléshez – 1-től.78-3.3 m szélességben. A “képméret” távolsága a 0-nak felel meg.27:1 – 0.37:1. Van egy skálázási függvény, amelynek tényezője 0.27:1 – 0.37:1.

      Az eszközök és hálózatok csatlakoztatásához ez a modell a következő interfészekkel rendelkezik: három HDMI videobemenet; kompozit bemenet; VGA bemenet és VGA kimenet; mini-jack audio 3.5 mm a bemeneten és egy különálló a kimeneten; két USB port klasszikus A típusú aljzaton és egy B típusú aljzaton; Ethernet hálózati port.

      A kivetítő a legmasszívabb a felülvizsgálatban leírtak közül. A 494x188x437 mm-es méretekkel rendelkező készülék súlya 11 kg. Látványos, futurisztikus formatervezés elegáns, szögletes vonalakkal és felületekkel. Beépített hangszórók (sztereó pár) nagy teljesítményű – egyenként 16 wattos.

      A gyártó erre a modellre 5 év vagy 12 ezer év garanciát határozott meg. lámpa órák. Mint látható, ez észrevehetően kevesebb, mint a hirdetett lámpa élettartama, de abszolút értelemben jó bizonyíték a komoly megközelítésre és a készülék valódi hosszú élettartamára.

      Előnyök

      • prémium műszaki szint;
      • számos csatlakozási interfész;
      • Erőteljes és kiváló minőségű beépített sztereó pár;
      • erőteljes fénykibocsátás;
      • nagy fényerő;
      • Egyáltalán nincs szivárványhatás;
      • lenyűgöző design.

      Hátrányok

      • nincs vezeték nélküli kapcsolat.

      LG HU85LS

      Értékelés: 4.7

      LG HU85LS

      Az LG legújabb, és némileg meglepően drága modellje az Expertology legjobb otthoni lézerprojektorok felülvizsgálatának csúcsmodellje, amely mindkét választásban diadalmaskodik. Itt egy fejlettebb lézertechnológiáról van szó, amelyhez egy külön fizikai vörös fényforrás is tartozik. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a színek szélesebb skáláját fedje le Rec.709 és DCI, és akár 12 bites, zúzós színvisszaadást biztosít.

      Nem ez a legdrágább projektor a házimozi számára, de a felülvizsgálathoz nem vettük figyelembe a több millió rubeles árcédulát, és a megfizethetőség szempontjából többé-kevésbé reális lehetőségekre szorítkoztunk.

      A képen a projektor kompaktnak tűnhet a rendkívül minimalista kialakítás miatt – nehéz értékelni a készülék méretét – 680x128x347 mm, ami eléggé értékelhető. Súlyát tekintve ez a felülvizsgálat “bajnoka” is – 12.2kg.

      Fénykibocsátási teljesítménye 2700 lumen, ami alacsonyabb, mint a fent említett modelleké, de az alkalmazott technológia miatt a legmagasabb képminőséggel rendelkezik. A 4K tartalom 3840×2160 felbontású lejátszásának képessége kiegészíti a pozitív képet. A képarány 16:9. Támogatja a HDR10 kiterjesztett dinamikatartományt, HDTV és Smart TV technológiát.

      Ez a kivetítő is ultra rövid fókuszú, mint szinte az összes korábbi kivetítő. A vetítési távolság határértéke 0.18 . Optimális és ajánlott vetítési méret 2.29-3.05 . A kontrasztgyártó csak dinamikus – 2000000:1 -ről számol be. Ezek a számok nem többek, mint marketing, és keveset mondanak a valós helyzetről, mivel a dinamikus kontraszt magában foglalja a paraméterek beállítását a videótartalomban szereplő jelenetek feltételes megvilágításának változásától függően. Itt azonban nem lehet elrejteni semmilyen buktatót – a kontrasztot tekintve ez a legjobb modell a leírtak közül.

      A hálózatokhoz és eszközökhöz való csatlakozáshoz két HDMI videobemenet, optikai hangbemenet, mini jack 3 hangkimenet áll rendelkezésre.5 mm, két USB port klasszikus A típusú aljzaton; Wi-Fi vezeték nélküli hálózati modul, vezetékes hálózati kártya Ethernet kimenete.

      Előnyök

      • háromcsatornás lézer;
      • tökéletes képminőség;
      • színvisszaadás 12 bitig;
      • kivilágítva jól látható;
      • 4K felbontás;
      • HDR10 támogatás;
      • Smart TV támogatás;
      • Vezetékes és vezeték nélküli hálózatok.

      Hátrányok

      • magas ár.
      Olvasson tovább  16 legjobb ablaktisztító kefe
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: