12 legjobb olaj típusú légkompresszorok

Az olajjal befecskendezett légkompresszorok egyre népszerűbbek a háztartásokban. Tartósság, élettartam és hatékonyság tekintetében kedvezően hasonlítanak az olajmentes eszközökhöz. Ma a hazai piacon az olajtípusú eszközök széles skálája létezik. Árban és műszaki jellemzőkben is különböznek. A legmegfelelőbb modell kiválasztásához figyelembe kell vennie szakértőink ajánlásait.

Ajánlások olajalapú légkompresszor kiválasztásához

Teljesítmény. Egy olyan fontos műszaki paraméter, mint a teljesítmény kiválasztása az egyidejűleg csatlakoztatott eszközök számától függ. A modell kiválasztásakor adja össze az összes sűrített levegőt fogyasztó kapacitását. Növelje a számított értéket 30-40%-kal.

Nyomás. A légkompresszor egyik legfontosabb jellemzője az általa generált nyomás. A nyomásnak egyenlőnek vagy valamivel magasabbnak kell lennie, mint a légszerszám működéséhez szükséges nyomás. A legtöbb esetben 8 bar nyomás elegendő.

Motor teljesítménye.A gyártók által leggyakrabban említett alapvető kompresszorspecifikációk a teljesítmény és a kilépő nyomás. De ennél a kiválasztásnál figyelembe veheti a készülék névleges kapacitását is. Ebben az esetben 20-25%-os “teljesítménytartalékkal” rendelkező kompresszort kell választani.

Vevő hangereje. A legtöbb kompresszort egy speciális sűrítettlevegő-tartállyal, úgynevezett befogadóval szerelik fel. Először is, a légtartály feltöltése után rendszeresen le kell kapcsolni a kompresszort. Másodszor, a légtartály lehetővé teszi a levegő bizonyos nyomásra való nyomás alá helyezését. Igényes alkalmazások esetén 50-100 literes tartály térfogata elegendő, míg háztartási környezetben 10 liter is elegendő.

További jellemzők.A hosszú élettartam és a működés közbeni üzembiztonság érdekében a kompresszorok számos jellemzővel vannak felszerelve.

 1. A nyomásszabályozó lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a légnyomást az elvégzendő műveletnek megfelelően állítsa be. A legjobb, ha ez a határérték 1 és 8-10 bar között van beállítva.
 2. A túlhőmérséklet-korlátozó a legfontosabb elem, amely elvezeti a túlnyomást. Biztosítja az elektromos készülék biztonságos használatát.
 3. A túlmelegedés elleni védelem automatikusan kikapcsolja az elektromos motort, ha az elér egy bizonyos hőmérsékletet. Ez a funkció növeli a gép élettartamát.

Tartozékok. Sok vásárló hajlamos a legolcsóbb kompresszort választani, és nem veszi figyelembe annak felszereltségét. Egyes modellek alapvető alkatrészeket tartalmaznak, mint például tömlőket, fúvócsöveket, festékszórókat, gumifelfújó pisztolyokat és különböző adaptereket (fúvókákat). Amíg a felhasználó további eszközökkel van felszerelve, a legkisebb felszereltségi szint a megfelelő választás.

12 olaj típusú légkompresszort választottunk ki felülvizsgálatunkban. Minden Oroszországban forgalmazott termék. A hely kijelölésekor az expertológia szerkesztői a szakértői közösség véleményére támaszkodtak, figyelembe véve a hazai fogyasztók visszajelzéseit is.

A legjobb olaj típusú légkompresszorok értékelése

Jelölés hely: termék neve ár
A legjobb olajos szíjhajtású kompresszorok 1 Wester B 050-220 OLB 18 558€
2 Denzel PC 2/100-370 20 087€
3 Remeza SB4/C-100.LB30A 28 857€
4 Metabo Basic 250-24 W 8 510€
5 KALIBER KMC-1600/50U 8 900€
A legjobb olajkompresszorok koaxiális meghajtással 1 Wester W 100-220 OLC 17 374€
2 Denzel PC 2/100-360 19 372€
3 Daewoo Power Products DAC 60VD 15 990€
4 KALIBER KMC-2300/50U 11 393€
5 Fubag Air Master Kit 9 560 €
6 Wester W 006-075 OLC 7 999 €
7 VORTEX KMP-210/10 5 990 €
Olvasson tovább  13 legjobb egér- és patkányriasztó

A legjobb olajos szíjhajtású kompresszorok

A szíjhajtású modellek a motor nyomatékát a szíjtárcsákon és a szíjon keresztül továbbítják a kompresszorhoz. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy csökkentse a motor sebességét, hogy hosszú ideig megszakítás nélkül dolgozzon, csökkentve a zajterhelést. A szakértők számos megbízható egységet emeltek ki.

Wester B 050-220 OLB

Értékelés: 4.9

Wester B 050-220 OLB

A Wester B 050-220 OLB olajkompresszor a megfelelő választás az Ön garázsába vagy műhelyébe. A készülék tökéletesen kiegyensúlyozott, jól megmunkált és kedvező árú. A szakértők elismerően nyilatkoztak a modell teljesítményéről (2,2 kW) és teljesítményéről (351 l/min), a stabil nyomás fenntartásáról 8 bar nyomáson. Ez a kompresszor 2 hengerrel, 2 sűrítési fokozattal és 2 pozícióval rendelkezik. A levegőgyűjtő térfogata 50 l és a levegőáramlás állítható. A készülék kerekekkel és fogantyúval van felszerelve, így egy személy számára kellően könnyen manőverezhető. A kompresszor a győztes a felülvizsgálatunkban.

A hazai felhasználók legtöbb véleménye pozitív. Egyszerűen kezelhető, megbízható és hosszú élettartamú.

Előnyök

 • jó kapacitás;
 • jó összeszerelés;
 • megfizethető ár;
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • nincs észlelt hiba.

Denzel PC 2/100-370

Értékelés: 4.8

DENZEL PC 2/100-370

A Denzel PC 2/100-370 olajos kompresszor még jobb teljesítménnyel büszkélkedhet. A 2,2 kW-os egység akár 370 l/perc teljesítményű, így a felhasználó 2 pozícióban dolgozhat. Két hengeres modell 100 literes levegőgyűjtővel, nyomásszabályozóval és túlmelegedés elleni védelemmel. A gumiabroncs-felszerelés területén számos szakértő nagyra értékeli a tulajdonságait, és indokoltnak tartják az olcsó kompresszorba történő beruházást. Valamivel könnyebb, mint a felülvizsgálatunk vezetője a súlya (69 kg), így egy barát segítségére van szüksége a szállítás során.

A hazai felhasználók a gyors levegőszállítás, a nagy légtartály, a megbízhatóság miatt dicsérik a készüléket a véleményükben. Előfordult, hogy a légtelenítő szelep idő előtt kioldott, de ez ritka kivétel.

Előnyök

 • Előnyök:
 • magas hatékonyság;
 • nagy vevő;
 • gyors légi szállítás;
 • megbízhatóság.

hátrányok

 • nagy súly.

Remeza SB4/C-100.LB30A

Értékelés: 4.7

Remeza SB4/S-100.LB30A

Belarusz Remeza SB4/C-100.Az LB30A sikeresen versenyez az orosz piacon a világ óriásaival. A szakértők szerint a modell fő előnyei a rekord teljesítmény (420 l/perc), a nagy kerekek, a magas nyomás (10 bar), a stabilitás munka közben, valamint a nagyméretű kerekek. A magas ár és a nagy súly (88 kg) a készülék hátrányai közé tartozik. A nyomásfokozó a kis garázsoktól kezdve az ipari műhelyekig sokféle alkalmazásban használható. A gyártó egyértelműen szabályozta a túlmelegedés elleni védelmet, amely a legkisebb túlmelegedési határértéknél lép működésbe.

A felhasználók nem panaszkodnak a műszaki paraméterekre és az építési minőségre. Csak a nagy súly okoz némi kényelmetlenséget.

Előnyök

 • nagy kapacitás és nyomás;
 • minőségi kivitelezés;
 • alkalmazások széles köre;
 • stabilitás.

A hátrányok a következők

 • magas ár
 • nagy súly.

Metabo Basic 250-24 W

Értékelés: 4.6

METABO BASIC 250-24 W

Ha egy kompresszornak nem csak a teljesítménye, hanem a mobilitása is fontos, a szakértők azt tanácsolják, hogy nézze meg közelebbről a Metabo Basic 250-24 W. A német készülék kis teljesítményű (1,5 kW), szerény teljesítményű (110 l/perc) és kis légtartályú (24 l). De a készülék súlya csak 27 kg, méreteit tekintve (34x58x62 cm) a versenytársakkal szemben győzedelmeskedik. A magas szintű biztonságot a modell előnyének tekinthetjük, a gyártó túlmelegedés elleni védelemmel, biztonsági szeleppel és szabályozó szeleppel szerelte fel termékét.

A német kompresszor műszaki paraméterei nem minden orosz ügyfélnek felelnek meg. De a kényelem és a kivitelezés szempontjából nem állítja, hogy a készüléket.

Olvasson tovább  12 a legjobb porszívók porzsákokkal

A

 • könnyűség és tömörség;
 • elfogadható ár;
 • magas biztonsági szint;
 • kiváló minőségű összeszerelés.

Hátrányok

 • szerény műszaki jellemzők.

KALIBER KMC-1600/50U

Értékelés: 4.5

KMC-1600/50U MÉRŐMŰSZER

Az orosz fejlesztésű KALIBR KMK-1600/50U zárja a legjobb szíjhajtású olajkompresszorok áttekintését. Teljesítmény akár 198 l/min 1,6 kW-on. 6 fogyasztót lehet sűrített levegővel ellátni, de a légtartály térfogata 50 l. A szakértők figyelmet fordítanak a készülék vonzó árára, könnyű súlyára (25 kg) és tömörségére. A kompresszor mobil sűrített levegő forrásként használható, maximálisan 8 bar nyomással.

Az orosz fogyasztók a KALIBR KMK-1600/50U kompresszort alacsony ára, jó teljesítménye és mobilitása miatt dicsérik a véleményekben. Néha hibás termékek jelennek meg a forgalmazási hálózatban; a felhasználók panaszkodnak a forgattyúházban lévő olaj hiányára.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • alacsony súly;
 • jó teljesítmény;
 • 6 állomás.

Hátrányok

 • A hulladéktermékek megtalálhatók.

A legjobb olajkompresszorok koaxiális meghajtással

A nyomaték közvetlen átvitele a motortól a kompresszorra a koaxiális modelleknél. Az ilyen tervezési szakemberek előnyei az eszközök tömörségére és könnyűségére, megbízhatóságára és tartósságára, könnyű karbantartására utalnak. Íme néhány hatékony eszköz különböző alkalmazásokhoz.

Wester W 100-220 OLC

Értékelés: 4.9

WESTER W 100-220 OLC

Számos tulajdonsága miatt a Wester W 100-220 OLC olajbefecskendezéses kompresszor lett a felülvizsgálatunk győztese. A szakértők szerint a fő hátrányok a hatékonyság, a kényelmes működés és a nagy kapacitású tartály (100 l). A 2,2 kW teljesítményű készülék percenként akár 400 l sűrített levegőt is termel. 1-8 bar között állítható hálózati nyomás. A réz tekercselés ellenállóvá teszi a motort a korrózióval szemben, a tápegységet nem éri túlterhelés és rövidzárlat. Az alumínium háznak köszönhetően a hőelvonás a szabadban hatékony, a kompresszor állásideje pedig 5 percre csökken. A tárolótartály polimer bevonattal rendelkezik, amely ellenáll a mechanikai sérüléseknek.

A hazai felhasználók elégedettek a kompresszor teljesítményével, alacsony zajszintjével, szép megjelenésével. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • gazdaság;
 • nagy sűrített levegő befogadó;
 • megbízható korrózióvédelem;
 • alacsony zajszint.

Hátrányok

 • magas költség.

Denzel PC 2/100-360

Értékelés: 4.8

Denzel PC 2/100-360

A Denzel PC 2/100-360 magas hatékonysága (360 lpm) miatt kiemelkedik a versenytársak közül. Képes 10 bar nyomást létrehozni és fenntartani. A modell nagy légtartállyal (100 liter) van felszerelve, így a felhasználóknak komoly légtartalékot biztosít. A szakértők megjegyzik a karbantartás egyszerűségét, a felhasználóknak csak az iszapot kell leereszteniük speciális szerszámok nélkül. A modell kiváló tulajdonságai közé tartozik a megfizethető ár és a kiterjesztett garancia (3 év). A készüléket gyakran használják sűrített levegő biztosítására pneumatikus szerszámokhoz és lakkozási munkákhoz. A készülék hatékonyságban és nagy súlyban (68 kg) rosszabb a vezetőnél.

Az orosz ügyfelek a Denzel PC 2/100-360 kompresszort stabil nyomása, csendes működése és magas hatékonysága miatt szeretik.

Előnyök

 • megfizethető ár;;
 • kiterjesztett garancia;
 • nagy hatékonyság;
 • csendes működés.

Hátrányok

 • nagy súly.

Daewoo Power Products DAC 60VD

Értékelés: 4.7

DAEWOO POWER PRODUCTS DAC 60VD

A teljesítmény (410 l/perc) és az alacsony, 36 kg-os tömeg optimális kombinációja lehetővé tette, hogy a Daewoo Power Products DAC 60VD a legjobb háromba kerüljön a felülvizsgálatunkban. A nagy teljesítményű 2,4 kW-os erőforrás könnyedén kezeli a 8 bar nyomásig terjedő nyomást. Az indukciós motort hosszú élettartam jellemzi. A szakértőknek tetszett a rendezett felépítés, a 3 év garancia, a két nyomásvezérelt kimenet, a. A modell csak a befogadó térfogatában (60 liter) marad el a vezetőktől.

A felhasználóknak hízelgő a teljesítmény, a hosszú garanciaidő és a kiváló minőségű konstrukció. Hátránya, hogy a nyomáscsökkentő szelep beállítása nem megfelelő (7,4 bar), ezért a felhasználónak kell bizonyos beállításokat elvégeznie.

Olvasson tovább  6 legjobb matrac

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • Alacsony súly;
 • nagy teljesítmény;
 • 3 év garancia.

Hátrányok

 • a légtelenítő szelep pontatlan beállítása.

KALIBER KMC-2300/50U

Értékelés: 4.6

KALIBR KMK-1600 50U

Az orosz-kínai KALIBR KMK-2300/50U olajkompresszor vonzónak tűnik a felülvizsgálat vezetőivel szemben. 2,3 kW-os teljesítmény mellett az igényelt teljesítmény 400 l/perc. Egy nyomáskapcsoló tartja az üzemi nyomást 6-8 bar tartományban. A készülék karbantartása nagyon egyszerű, a felhasználónak rendszeresen le kell engednie a kondenzátumot egy speciális csap megnyitásával. A modell a megfizethetőség és az alacsony súly (34 kg) miatt figyelemre méltó. A kompresszor több okból is egy lépésre van a három legjobbtól.

A felhasználók különösen úgy vélik, hogy a névleges kapacitás erősen túlbecsült. A tartály kapacitása (50 liter) szintén kérdéses. Előfordult, hogy a készüléket dugó nélkül szállították, így szállítás közben szivárgott az olaj.

Előnyök

 • csendes működés;
 • megfizethető ár;
 • alacsony súly;
 • 2 gyorskioldó kivezetés.

hátrányok

 • túlbecsült műszaki jellemzők;
 • az összeszerelés minősége hibás.

Fubag Air Master Kit

Értékelés: 4.5

Fubag Air Master Kit

A német-kínai Fubag Air Master Kit olajos kompresszor gazdagon felszerelt. A gyártó a sűrített levegőforráson kívül tömlő, fúvóka, légfúvóka és adapterekkel ellátott gumiabroncs-felfújó készüléket is mellékel. A készülék ideális háztartási használatra, az 1,5 kW-os motor teljesítménye 222 l / perc teljesítményű modellt biztosít. A vonzó ár, a kis súly (25,5 kg) és a 2 év garancia az előnyök, amelyeket figyelembe kell venni.

A hazai felhasználók többnyire a kompresszor olyan előnyeit említik véleményükben, mint az elfogadható ár, a gazdag csomagolás, a könnyű kezelés és szállítás. A panaszok az alacsony teljesítmény, a zaj és a kínai gyártás formájában érkeznek.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyűség és tömörség;
 • gazdag felszereltség;
 • 2 év garancia.

A hátrányok

 • szerény specifikációk;
 • az összeszerelés minőségének következetlensége.

Wester W 006-075 OLC

Értékelés: 4.4

Wester W 006-075 OLC

A legolcsóbb koaxiális meghajtású készülék a Westter W 006-075 OLC modell. A szakértők szerint a kompresszor fő előnyei a kompaktság és a hatékonyság. Minden alkatrész öntött fém a hosszú élettartam érdekében. 0,75 kW teljesítményű, akár 126 l/perc teljesítményű, és 8 bar nyomásig sűrített levegőt biztosít az ügyfelek számára. A gyártó a terméket biztonsági szeleppel, olajszintjelzővel, nyomásszabályozóval, valamint. Hatodik hely a felülvizsgálatban a zajos működés és a kis légtartály (6 liter) miatt.

A hazai felhasználók értékelik a készüléket alacsony ára, könnyű súlya (16,4 kg), gumilábai miatt. A hátrányok közül a zajos működés és a szerény műszaki paraméterek.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • kompakt és könnyű;
 • gazdaság;
 • stabilitás.

Hátrányok

 • zajosság;
 • szerény műszaki jellemzők.

VORTEX KMP-210/10

Értékelés: 4.3

FORGÓSZÉL KMP-210/10

Egy másik olcsó, közvetlen meghajtású olajbefecskendezéses kompresszor a felülvizsgálatunkban. Az orosz-kínai VICHR KMP-210/10 készülék kis súlyú (12,9 kg) és tágas befogadóval (10 l) rendelkezik. Az 1,6 kW-os villanymotor akár 210 l/perc teljesítményt is biztosít. A maximális hálózati nyomás legfeljebb 8 bar. A légnyomás nem állítható, bár egyes eladók ezt állítják egyes leírásokban. A készülék négy lábon áll, csendesen és rezgésmentesen működik.

Az orosz fogyasztók szerint a jelzett teljesítményt túlbecsülik. Ezenkívül csak lábakkal, csavarokkal és egy üveg olajjal érkezik. Ezért zárja ez a modell a felülvizsgálatunkat.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyű és kompakt;
 • stabilitás;
 • csendes működés.

Hátrányok

 • nincs nyomásszabályozó;
 • A fény teljesítménye eltúlzott;
 • rossz csomagolás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: