15 legjobb vasaló az otthoni használatra

*A legjobbak áttekintése a szerkesztőség szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultálni kell szakemberrel.

Ez a felülvizsgálat a különböző módosítású háztartási vasalókra összpontosít. A kiválasztási szempontok között nemcsak a márka ismertsége és megbízhatósága szerepelt, hanem az egyes modellek funkcionalitása, valamint a költség és a teljesítmény optimális aránya a különböző árkategóriákban – a kedvező árú modellektől a prémium kategóriás csúcskészülékekig.

Nemcsak a háztartási kisgépek leghíresebb külföldi márkáit vettük figyelembe (Bosh, Philips,
Aun, Tefal, Panasonic), de kevésbé ismert márkák is (Sinbo, BBK, Scarlett és mások).

Fontos kiválasztási kritérium volt a terméket megvásárolt fogyasztók véleménye, akik véleményt alkottak a termék használatának tényéről. Az információgyűjtéshez olyan nyílt forrásokat használtunk, mint a Yandex.Market, iRecomend és egyéb oldalak. Az elemzéshez elsődleges információként csak olyan fogyasztók visszajelzéseit vettük figyelembe, akik bármilyen kényelmes módon (a rendelési szám megadásával, a blokk szkennelésével vagy az adott online szolgáltatás egyéb feltételeinek teljesítésével) megerősítették a vásárlást.

Hogyan válasszunk vasalót

A kis háztartási készülékek orosz piacán több tucat hazai és külföldi gyártó számos vasalómodellje van. Ez a sokféleség sok vásárló számára megnehezíti egy adott modell kiválasztását, mivel nemcsak megjelenésükben, hanem funkcionalitásukban, tervezési jellemzőikben és műszaki jellemzőikben is különböznek egymástól.

Egy adott modell kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni:

 1. Az egy adag vasaláshoz szükséges ruhák átlagos mennyisége.
 2. Funkcionalitás.
 3. További lehetőségek.

Ha a vasalási kapacitás alacsony– Nyugodtan veheti az egyik hagyományos gőzvasalót, de abban az esetben, ha egyszerre több kilogramm különböző típusú ruhát kell tökéletesíteni, érdemes figyelmet fordítani a gőzfejlesztővel ellátott modellekre. Általában sokkal nagyobb teljesítményűek, mint a hagyományos modellek, és ami a legfontosabb, hogy egyetlen vízzel rengeteg tárgyat lehet vasalni. A kis ruházati üzletek, textilszalonok vagy függönyök tulajdonosai szintén érdeklődni fognak a gőzfejlesztők iránt.

A vasalók 99%-a, Az egyetlen kivételt néhány szűkre szabott professzionális modell képezi, amelyek gőzfunkcióval rendelkeznek, ami sokkal gyorsabbá teszi a vasalást, mint szovjet gyártmányú társaik. Aki nem elégedett a gőzölővel, az akár nem is használhat gőzölőt, hiszen minden modell képes “száraz” üzemmódban vasalni.

Extra opciókEzek olyan extra funkciókat adnak hozzá, amelyek növelik a vasaló árát, ezért jobb, ha előbb átgondolja, hogy szüksége van-e rájuk. Például nem mindenki használ függőleges gőzölőt, vagy egyszerűen nem hajlandó felárat fizetni a “szuper csúszó” talplemezért vagy a “legerősebb” gőzhatásért. Sok fogyasztó egy megbízható márka középkategóriás modelljét választja egy ismeretlen gyártó “zászlóshajó” modelljével szemben.

Érdemes megemlíteni az utazási vasalók külön kategóriáját, amelyek keresettek azok körében, akik sok időt töltenek üzleti utakon vagy utazásokon.

Fontos szerepet játszanak azok a további kritériumok, amelyek növelik a vasalás közbeni komfortérzetet. Ezek a vasaló súlyától (különösen, ha a vasalást nő végzi), a fogantyú típusától (nyitott vagy zárt), a test méretétől és alakjától, a zsinór hosszától és egyéb kérdésektől függően változhatnak.

A megfelelő vasaló kiváló minőségű vasalást biztosít optimális felhasználói kényelmi körülmények között.

A vasgyártókról

A holland Philips gyártó és a francia Tefal cég vasalói az elsők között voltak a posztszovjet területen. A vonzó megjelenés, az alacsony súly és – ami a legfontosabb – a gőzölő jelenléte az első importált vasalókat a piacunk egyértelmű vezetőjévé tette. Kicsit később, körülbelül a múlt század 90-es éveinek végén a külföldi vasalók választéka a német Rowenta cég és a francia márka Mo

  Inex (mindkét márka, a Tefal-lal együtt, a SEB csoporthoz tartozik, amely a legnagyobb francia háztartási kisgépgyártó vállalat).

  A 2000-es évek elején egy német cég vasalói léptek be a FÁK-országok piacára
  Aun, amely magas építési minőségével, új technológiáival (a mészkőmag, az acélnál nagyobb keménységű Saphir talplemez) és jellegzetes német minimalista dizájnjával tűnt ki versenytársai közül.

  A piac gyorsan bővült, és a nagygépek és elektronikai eszközök gyártójaként ismert vállalatok már vasalókat kezdtek gyártani. A német Bosch (és Siemens), a szlovén Gorenje és még a japán óriás Panasonic is jó példák erre.

  Az európai vasgyártók már régóta vitathatatlanul piacvezetők, A piac azonban megváltozott a 2000-es évek közepe óta, amikor megjelentek az első kínai vagy közös orosz-kínai márkák. Ezek a jól ismert márkák Scarlett, Polaris, Maxwell, BBK és mások. Termékeik az építési minőség tekintetében gyengébbek, mint európai társaik, de sokkal olcsóbbak. Az akkori kínai modellek közül sokan egyszerűen az európai zászlóshajó vasalók másolatai voltak, amelyek lemásolták a formatervezést és a funkcionalitást, de az eredeti ár töredékéért árulták őket. A lényeg – a kínai márkák szilárdan a költségvetési és részben a középső piaci résben vannak. Hogy ne veszítsenek piacokat, sok európai vállalat Ázsiába helyezi át termelését, ami lehetővé teszi, hogy a termékek egy kicsit olcsóbbak legyenek, miközben a magas minőséget megtartják. A Philips nyerhet a legtöbbet, mivel vasalóinak többségét Szingapúrban gyártják (a többit Magyarországon).

  A mai nap egyértelmű befutójaA költségvetési szegmensben még mindig vannak kínai gyártók, néhány orosz márka, valamint néhány európai vállalat Kínában összeszerelt modellje. A középárkategóriában a legtöbb márka európai, és termékeik optimálisan ötvözik az árat és a minőséget. A csúcskategóriás szegmensben még nincsenek jelen kínai márkák, de a közeljövőben stabil tendencia mutatkozik megjelenésük és későbbi dominanciájuk irányába, különösen a SMART készülékek esetében.

  A különböző gyártók termékeinek széles választéka, valamint a különböző funkciók és műszaki jellemzők miatt könnyű megtalálni az Ön számára megfelelő vasalót, az Ön költségei és igényei szerint.

  A legjobb vasalók

  Jelölés Spot Név Ár
  A legjobb olcsó vasalók otthonra 1 Sinbo SSI-6611 778 €
  2 BBK ISE-2401 842 €
  3 Scarlett SC-SI30P09 941 €
  A legjobb otthoni gőzölős vasalók ár-érték arány szerint 1 Bosch A 3024010 4 346 €
  2 aun SI3055BK TexStyle 3 3 990 €
  3

  anasonic NI-M250TGTW

  1 760 €
  4

  Szia

 • ps GC2670/20 EasySpeed Advanced
 • 3 199 €
  5

  PIR 2487AK3

  3 160 €
  A legjobb klasszikus erős prémium gőzölő vasalók 1 Rowenta DW 5135D1 7 399 €
  2 Tefal FV9848 7 990 €
  3

  Szia

 • ps GC5039/30 Azur E
 • te
 • 13 788 €
  A legjobb vasalók gőzfejlesztővel 1 Kitfort KT-968 3 690 €
  2

  Szia

 • ps GC7833 PerfectCare Compact
 • 8 115 €
  A legjobb kompakt utazóvasalók 1 VITEK VT-8303 VT 1 690 €
  2 Rowenta DA1511 2 149 €

  A legjobb olcsó vasalók otthonra

  Rangsorunkat három vasaló nyitja az alacsony árszegmensben. Több mint 20 modellt hasonlítottunk össze 1 200 € alatti áron (a közzététel időpontjában), mielőtt ezeket az elemeket választottuk volna. A választás során nemcsak a márka hírneve és népszerűsége, hanem a berendezéseket megvásárolt emberek véleménye is vezérelt minket, és a gyakorlati tapasztalatok alapján saját véleményt alkottak róla. oktatás 1 A márkát nem csak a márka hírneve és népszerűsége, hanem az emberek véleménye is vezérelte.

  Az alacsony ár ellenére ezek a modellek jó felépítésűek, és rendelkeznek a kiváló minőségű vasaláshoz szükséges összes funkcióval.

  Sinbo SSI-6611

  Értékelés: 4.7

  Sinbo SSI-6611

  Olcsó gőzölős vasaló török gyártó Sinbo SSI-6611 készült a hagyományos formájú tényező egy teljesen zárt fogantyúval, és egy kombinált piros és fehér ház színével rendelkezik. Kompakt és ergonomikus, a teflonbevonatú talplemez könnyű siklást biztosít.

  A fűtési teljesítményszabályozó a burkolaton, a fogantyú alatt található. Ez lehetővé teszi, hogy a vasaló működési módját az anyagtípusnak megfelelően testre szabja. A jelzőfény jelzi, ha a vasaló készen áll a működésre. A fogantyú tetején két gomb található – permetezés és gőzfúvás, és egy kicsit lejjebb van a folyamatos gőzszabályzó (0-40g).

  Az alacsony költség ellenére a modell számos olyan opcióval rendelkezik, amelyek kényelmesebbé teszik a vasalás folyamatát. A függőleges gőz funkció lehetővé teszi a gyűrődések gyors eltávolítását és a ruhák felfrissítését a fogason, a ruhaanyaggal való fizikai érintkezés nélkül.

  A vaskábel forgatható, hogy megakadályozza a kábel elgörbülését a rögzítési ponton, és extra mobilitást biztosít.

  Gyári garancia a vasalóra – 1 év az eladástól számított 1 év.

  Yandex. A piaci modell 4-es minősítést kapott.2 és az ellenőrzött ügyfelek többsége 4 és 5 csillaggal értékeli a vasalót. A statisztikák elolvasásához kattintson ide. A legfontosabb előnyök között a felhasználók az alacsony súlyt, a gyors felmelegedést és a megfizethető árat emelték ki. A hátrányok, egyes fogyasztók problémákat tulajdonítottak a “drop-stop” funkcióval – enyhe szivárgás alacsony hőmérsékleten történő vasaláskor, vagy amikor vizet öntenek a hűtött vasalóba. Ezt a hibát más felhasználók nem észlelték, ami nem rendszer eredetű hibára utalhat.

  A kedvező ár, a jó gyártási minőség és a széles körű funkcionalitás lehetővé teszi számunkra, hogy otthoni használatra ajánljuk a Sinbo SSI-6611 vasalót.

  Előnyök

  • Alacsony költség.
  • Függőleges gőz.
  • Nagy teljesítmény 2200 W (gyors fűtés).
  • A kezelőszervek kényelmes elhelyezése.

  Hátrányok

  • A talplemez mérete kisebb, mint a legtöbb versenytársé.

  BBK ISE-2401

  Értékelés: 4.6

  BBK ISE-2401

  BBK ISE-2401 – otthoni gőzölős vasaló az egyik leghíresebb és legnépszerűbb kínai gyártótól Oroszországban. Nagy teljesítményű modell elegáns megjelenéssel és jó funkcionalitással. A gyártó a vásárlás napjától számított egy év garanciát vállal erre a vasalóra.

  A fűtőelem teljesítménye 2400 W, ami azt jelenti, hogy a vasaló gyorsan eléri a kívánt üzemmódot. A modell testén található nagy tárcsa segítségével a fűtési beállításokat a szövet típusától függően változtathatja. A szomszédságjelző jelzi, ha a vasaló készen áll a használatra.

  Gőzszabályzóval (0-30g) a hatékony vasaláshoz. Ez az átlag jellemző a kedvező árkategóriájú vasalókra. 130 g/perc gőzölés a legnehezebb gyűrődések kezeléséhez.

  Az alacsonyabb árú vasalókban ritkán látható funkció a kerámia talplemez, amely jobb csúszási tulajdonságokat kínál, mint a rozsdamentes acél vagy a teflon bevonat.

  A csepegésgátló rendszer, amely megakadályozza a csepegést alacsony hőmérsékleten történő vasaláskor, és a függőleges gőzölő a választék közepén található.

  Az üzemmódkapcsoló mellett található a dekalciÀkációs gomb. Nyomáskor az erőteljes gőzsugár hatékonyan tisztítja a fúvókákat, eltávolítva a lerakódásokat. A készülék élettartama valamivel hosszabb, mint más, ezzel a rendszerrel nem rendelkező készülékeké.

  A BBK ISE-2401 egyike azon kevés vasalóknak az árkategóriájában, amelyeknek nincsenek jelentős tervezési vagy technikai hátrányai. Ez lehetővé teszi, hogy a modell ne csak méltó helyet foglaljon el a rangsorunkban, hanem termékcsoportjának egyik legjobb megoldásává váljon.

  Előnyök

  • Nagy teljesítmény (2400 watt).
  • A csepegésgátló rendszer.
  • Fúvóka vízkőmentesítési mód.
  • Függőleges gőzölés.
  • Alacsony súly (csak 1 kg).

  Hátrányok

  • A kerámia talplemez sérülékenyebb, mint a fém talplemez.

  Scarlett SC-SI30P09

  Értékelés: 4.5

  Scarlett SC-SI30P09

  Az olcsó kínai Scarlett SC-SI30P09 vasaló a legjobb egyensúlyt teremti meg a költségek, a minőség és a funkcionalitás között, mint a márka kis készülékeinek túlnyomó többsége.

  A Simple Pro-val bevont tapadásmentes talplemez segít fenntartani a magas siklási szintet és védi a kényes textíliákat. A vasaló melegítési fokát a képernyőn megjelenő állítógomb segítségével állíthatja be az egyes szövetekhez.

  Hagyományos megjelenésű, zárt fogantyú kialakítás. A kezelőszervek a szokásos módon helyezkednek el – a permetező és gőzgombok a fogantyú elején, a fogantyú külső oldalán találhatók. A gőzszabályzó (0-40g), a vizes rekesz fedele és a porlasztó alul található.

  A ruhák gyengéd gőzöléséhez a fogason függőleges gőz üzemmódban van, és nehéz hajtogatással nehéz szövetek vasalásakor tökéletesen megbirkózik a 120 g / perc gőzlöket kapacitással.

  Az ANTI-CALC rendszer megakadályozza a vízkő képződését a fűtőelemen és a fúvókák körül. A védelem egy speciális töltőanyaggal ellátott kazetta alapján történik, amely lágyítja a vizet.

  A gyártó a vásárlástól számított 1 év hivatalos garanciát vállal.

  A Yandex Market szerint a felhasználók 82%-a ajánlja ezt a terméket. A vélemények szerint a legtöbb fogyasztó a nagy teljesítményt, a gyors bekapcsolási időt és a jó minőségű gőzt említi. A hátrányok közül néhány készüléktulajdonos panaszkodott a talplemez minőségére, és néhány problémára a fedél rögzítésével kapcsolatban, amely lezárja a vízbevezetést.

  A megfizethető ár, a jó funkcionalitás és a könnyű használat miatt a Scarlett SC-SI30P09-et olcsó, de minőségi háztartási készülékként ajánljuk.

  Előnyök

  • Tapadásmentes talplemez bevonat Simple Pro.
  • Jó teljesítmény (2000W), gyors fűtés.
  • Függőleges gőz.

  Hátrányok

  • Kis víztartály (180ml).
  • Nincs automatikus kikapcsolás.

  A legjobb gőzölős vasalók otthoni ár-érték arányban

  Ebben a kategóriában a középkategóriás (2500-4500 ) vasalók találhatók, amelyek optimálisan ötvözik az árat a funkcionalitással és a megbízhatósággal. Ebben a termékcsoportban hagyományosan főként az európai gyártók foglalják el a vezető pozíciókat
  Bosch, Bosch, Philips, Gorenje. A közelmúltban kevésbé ismert kínai vagy kínai-orosz márkák, amelyek korábban a költségvetési árrésbe tartoztak, szintén bekerültek ebbe a kategóriába – Scarlett, Polaris, stb.

  Az ebben a kategóriában szereplő modellek kiválasztása a minőség, a funkcionalitás, a gyártó saját innovációi és a készüléket legalább hat hónapja használó valódi felhasználók meglátásai alapján történt.

  Bosch A 3024010

  Értékelés: 4.9

  Bosch<td></div><p>A 3024010″ src=”/wp-content/uploads/2023/09/14416666195501-6515.jpg” height=”432″ title=”Bosch</p><td>A 3024010″><p>A német Bosch cég vasalója</p><td>A 3024010 a tökéletes megoldás otthonában a kis és közepes vasalási mennyiségekhez. A vállalat megtartja a készülékek részben európai gyártását, és ez a modell Spanyolországban készül, ami a termékek minőségéről beszél. 2 év gyártói garancia a vásárlástól számítva. A hivatalos szervizközpontok és partnerüzletek kiterjedt hálózata Oroszország-szerte lehetővé teszi a garanciális és garancián túli szervizelés megkönnyítését.<p>Ennek a vasalómodellnek a megkülönböztető jellemzője a saját hármas védelmi rendszere – 3 AntiCalc. Ez egy többlépcsős tisztítórendszer készülékekhez. Először is a vizet lágyítják egy speciális vízkőmentesítő patronon keresztülvezetve, amely jelentősen csökkenti a vízkő képződését. Aztán ott van a beépített öntisztító víztartály-rendszer. Harmadik lépés – a fúvókák erőteljes gőzsugárral történő erőltetett fúvókakivezetése a talplemezre. Mindössze annyit kell tennie, hogy megnyomja az üzemmódszabályzó mellett lévő speciális gombot a karosszérián.</p><p>A második fontos jellemző a Geranium G talplemez</p><li>Az sse, amely alumíniumötvözetből és kerámiából készül. Gyors felmelegedést és magas siklási szintet biztosít. Speciális talpformája lehetővé teszi, hogy a ruhákat minden irányban vasalja a gyűrődések és ráncok kialakulásának veszélye nélkül. A nyílások úgy vannak elhelyezve, hogy a gőz a lehető legmélyebben behatoljon a szövetbe, így biztosítva a gyors simítást.<p>A felhasználó kényelme érdekében a fogantyú gumírozott markolattal rendelkezik, amely még nedves kézzel sem csúszik, és hosszú tápkábellel (2 m) rendelkezik, amely forgatható rögzítéssel rendelkezik, amely megakadályozza a kábel elgörbülését vagy csavarodását.</p><p>A gyors és kényelmes vasaláshoz szükséges összes funkcióval rendelkezik, beleértve a függőleges vasalást is. A csepegésgátló rendszer megakadályozza a szivárgást, még alacsony hőmérsékleten történő vasaláskor is.</p><p>A szövetfűtés típusának beállítása nagyon kényelmes a fokozatmentes teljesítményszabályozóval, amely 6 különböző üzemmóddal rendelkezik.</p><p>A kifinomult ergonómia, a magas funkcionalitás és az európai minőségű kivitelezés teszi ezt a Bosch vasalót</p><td>Az A 3024010 a legjobb ár-érték arányú otthoni vasalók listájának élén áll.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Európai közgyűlés.</li><li>Nagy víztartály (320ml).</li><li>Erőteljes gőzteljesítmény 150gr/perc.</li><li>Háromszoros vízkővédelmi rendszer 3 AntiCalc.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs automatikus kikapcsoló rendszer.</li><li>Kissé túl durva kialakítás (a felhasználók szerint).</li></ul><h3>aun SI3055BK TexStyle 3</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=</div><p>aun SI3055BK TexStyle 3″ src=”/wp-content/uploads/2023/09/63316666195501-9315.jpg” height=”472″ title=”<br />aun SI3055BK TexStyle 3″></p><p>Az aun SI3055BK TexStyle 3 egy középáras, funkciógazdag vasaló egy jó hírű német márkától. Kínában szerelik össze, de ez nem befolyásolja a minőségét és a funkcionalitását. A gyártó annyira biztos a termékeiben, hogy két év garanciát vállal, és a jól kiépített ügyfélszolgálati rendszer biztosítja, hogy az esetleges problémák gyorsan megoldódjanak, akár a garancia ideje alatt, akár azt követően.</p><p>FreeG talplemez</p><li>A speciálisan kialakított Super Ceramic lekerekített hátoldal gyors és könnyű siklást biztosít minden típusú szöveten, és könnyen manőverezhető a gombok és kapcsok között.<p>2400 wattos teljesítményt biztosít a gyors felmelegedéshez (kevesebb mint egy perc alatt éri el a működési üzemmódot), és rengeteg gőzt termel, akár 45 g/perc folyamatos üzemmódban és akár 185 g/perc gőznyomásos üzemmódban. Minden olyan funkcióval rendelkezik, amire szükséged van, hogy gyakorlatilag minden ráncot kihúzz.</p><p>A maximális biztonság érdekében a modell olyan kikapcsoló rendszerrel van felszerelve, amely vízszintes helyzetben 30 másodperc inaktivitás után, függőleges helyzetben pedig 8 perc után zárolja az áramellátást. Nemcsak a kedvenc tárgyait védi, hanem megmentheti a lakást is a tűzben.</p><p>A Yandex Market felhasználói véleménye szerint az ügyfelek 92% -a ajánlja ezt a modellt, és a vasaló általános minősítése 4 %.7 pont. A pozitívumok közül sokan megjegyeznék a magas vasalási minőséget, a gyors felmelegedést, a nagy teljesítményű pengét és a könnyen csúszó talplemezt. Negatívum, hogy egyes felhasználók úgy találják, hogy a talplemezen lévő lyukak száma alacsony, különösen a szilárd anyagok vasalásakor, ami szerintük a minőség akadálya, különösen a szilárd anyagok vasalásakor.</p><p>Az aun SI3055BK TexStyle 3 egy kiváló minőségű, nagy teljesítményű vasaló, amely a vasalást a lehető legegyszerűbbé és legkényelmesebbé teszi. Ezt a modellt otthoni használatra ajánljuk.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>FreeG easy glide talpbetét<li>de.</li><li>Nagy teljesítmény 2400W.</li><li>Erős gőzlöket (185 g/perc).</li><li>Automatikus kikapcsolás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Kis víztartály (csak 270 ml).</li><li>Nem elég lyuk van a talplemezen a gőz mély behatolásához a teljes felületen (a felhasználók szerint).</li></ul><h3><p>anasonic NI-M250TGTW</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Panasonic NI-M250TGTWPanasonic NI-M250TGTW

  Az anasonic NI-M250TGTW egy jól ismert japán gyártó vasalója, amely megfelelő árat és magas teljesítménymutatókat kombinál. A hivatalos jótállás a FÁK teljes területére érvényes, és a vásárlás időpontjától számított 36 hónap, feltéve, hogy rendelkezésre áll a hivatalos jótállási kártya.

  A felhasználók elégedettek lesznek az új titán bevonatú talplemezzel, amely nemcsak jobb siklást biztosít, hanem a karcállóságot is javítja. A gyártó kutatása szerint a csúszás 20%-kal javult (pamutszöveten tesztelve), és a karcállóság is 3-szorosára nőtt 2H-ról 6H-ra. További részletek a gyártó hivatalos weboldalán. A talp és a test speciális formája biztosítja a sima vasalást a gombok között, a gyűrődések könnyű simítása érdekében.

  A vasaló teljesítménye 1550 watt, így energiatakarékos és gazdaságos vasaló. Gőzteljesítmény 75 g/perc, ami elég erős a könnyű és közepes súlyú szövetekhez. Függőleges gőzfunkciója lehetővé teszi a ruhák könnyed kisimítását a fogason.

  A beépített Anti-Calc kazetta megakadályozza a vízkőlerakódást és lágyítja a vizet.

  A fogantyún lévő gumi markolat és az elforgatható zsinór minimalizálja a csomók és gyűrődések kockázatát.

  A Panasonic NI-M250TGTW vasalót ajánljuk a megfelelő árú, optimális választékú lehetőségekért.

  Előnyök

  • Titán bevonatú talplemez.
  • Zsinór 360 fokos elforgatással.
  • Ergonomikus fogantyú.
  • Függőleges gőz.

  Hátrányok

  • Nincs automatikus kikapcsolás.
  • Alacsony állandó gőzkibocsátás (0-15 g/perc).

  Szia

 • ps GC2670/20 EasySpeed Advanced
 • Értékelés: 4.7

  Philips GC2670/20 EASYSPEED ADVANCED EASYSPEED ADVANCED

  A felülvizsgálat a Philips GC2670/20 EasySpeed Advanced vasalóval folytatódik, amely a holland gyártó termékcsaládjának egyik legolcsóbbjának tekinthető, de ez nem vonja le a modell előnyeit.

  A gyorsabb vasalás érdekében a vasaló bedugásától a kihúzásig a gyártó számos kulcsfontosságú funkcióval látta el a modellt. Az első egy erős fűtőberendezés 2300 W-on, amelynek köszönhetően a technika csak 30 másodpercig hagyja a beállított munkamódot. Ez egy drágább vasalóhoz képest
  Az ugyanebben a kategóriában található aun SI3055BK TexStyle 3 felülvizsgálata körülbelül 1 perc alatt teljesen felmelegszik.

  További előnye a kerámia talp, amely minden szöveten könnyű siklást biztosít. A kifolyócső különleges formája

  iple Precision könnyű és gyors hozzáférést biztosít a gombok körüli területhez, más nehezen elérhető területekhez, és lehetővé teszi a tökéletes nyilak rajzolását a nadrágokra.

  Nagy teljesítményű gőzölővel rendelkezik, amely 0 és 35 g/perc közötti folyamatos gőzáramot és akár 170 g gőzhatást is biztosít. Elég ahhoz, hogy eltávolítsa a ráncokat minden típusú szöveten. A hatékony párásítás érdekében a modell XL formátumú szórófejjel és 300 ml-es víztartállyal van felszerelve.

  A vasalóra 2 év garancia vonatkozik, de a Philips DAP nemzetközi ügyfélszolgálati szabályai szerint nem javítható, és egy új modellre cserélik. Ez a szolgáltatási koncepció nagyon kényelmesnek és népszerűnek bizonyult a fogyasztók körében.

  A jó funkcionalitás, a megfizethetőség és a könnyű használat a Philips GC2670/20 EasySpeed Advanced vasalót a megfelelő helyre helyezi értékelésünkben.

  Előnyök

  • Kerámia talplemez kiöntővel
   iple Precíziós
  • Nagy teljesítmény (2300W).
  • Integrált vízkőmentesítési rendszer.
  • Függőleges gőz.

  Hátrányok

  • Nincs automatikus kikapcsolás.

  Polaris PIR 2487AK

  Értékelés: 4.6

  POLARIS PIR 2487AK

  A legjobb otthoni vasalók kategóriájának áttekintése az ár-minőség arányon befejezi a Polaris PIR 2487AK modellt. Ez egy orosz márka, amely Kínában található gyártási létesítményekkel rendelkezik, és amely fokozatosan elveszi a jól ismert európai vállalatok pozícióit, és egyre magasabbra emelkedik a legjobb gyártók értékelésében az orosz fogyasztók szerint. A Polaris két év garanciát ad erre a modellre, így minőségi kivitelezést és teljesítményt biztosít Önnek.

  A vasaló rendelkezik a minőségi és gyors vasaláshoz szükséges összes funkcióval. A 2400 W-os teljesítmény elegendő ahhoz, hogy állandó gőzellátás esetén akár 45 g/perc gőzmennyiséget, gőznyomás esetén pedig akár 145 g/perc gőzmennyiséget adjon le. Ez lényegesen jobb, mint a Panasonic NI-M250TGTW, és összehasonlítható a Bosch NI-M250TGTW-vel

  Az A 3024010 a felülvizsgálatunkból ebben a vasaló kategóriában. A PRO 5 kerámia talplemez, amely karcolás- és karcálló, gyors siklást biztosít.

  Függőleges gőzfunkcióval és automatikus kikapcsolási mechanizmussal is rendelkezik, ha 30 másodpercnél tovább nem működik vízszintesen, és 8 percnél tovább, ha nem működik függőlegesen. Az ergonomikus fogantyú mellett a modell három méteres, rugalmas szövetfonattal ellátott tápkábellel van ellátva a további felhasználói kényelem érdekében.

  A Yandex szerint.A piacon elnyerte a “vásárlók választása” jelet, és abszolút 5*-os elismerési minősítést ért el, ami egyfajta rekordot jelent a felülvizsgálatunk számára. A megerősített “ellenőrzött ügyfél” státuszú felhasználók többsége szerint a vasaló magas vasalási minőséget mutat, gyorsan felmelegszik, rendelkezik a gyors és kényelmes vasaláshoz szükséges összes funkcióval, és a modern dizájnnak és a tok mély lila színének köszönhetően feltűnő megjelenéssel rendelkezik. A modell két színben – türkizkék és mélylila – kapható, de szinte minden fogyasztó a második opciót részesíti előnyben.

  Ennek ellenére a legtöbb válaszadó nem talált hátrányt, és csak néhányan panaszkodtak a tározó vízszintjének rossz láthatóságára.

  A jó műszaki mutatók, a bőséges funkcionalitás és a valódi felhasználók magas értékelései lehetővé tették a Polaris PIR 2487AK számára, hogy méltán a jól ismert importált márkák legjobb vasalói mellé kerüljön ebben a kategóriában.

  Előnyök

  • Automatikus kikapcsolás.
  • Függőleges gőz.
  • PRO 5 Kerámia nagy teherbírású talpbetét.
  • Víztartály kapacitása 300 ml.

  Hátrányok

  • Rosszul látható vízszint (a felhasználók szerint).

  A legjobb klasszikus és nagy teljesítményű prémium gőzvasalók

  Ez a csoport magában foglalja a vasalókat a 10000 rubel és magasabb árkategóriában. Valójában többről van szó. Több, mint egy egyszerű otthoni vasaló, de nem is egy gőzfejlesztővel ellátott vasalórendszer. Viszonylag magas áruk ellenére ezeket a modelleket nagy teljesítményük és praktikusságuk miatt értékelik. Nemcsak maximális funkcionalitással rendelkeznek, hanem nagy teljesítményűek is, ami közvetlen hatással van a gőzölő teljesítményére.

  Hagyományosan a háztartási vasalók elit rése nem csak az európai márkákat, hanem a leghíresebbeket – Philips, Rowenta és Tefal – foglalta el. További részletek a prémium szegmens egyes modelljeiről.

  Rowenta DW 5135D1

  Értékelés: 4.9

  ROWENTA DW 5135D1

  A Rowenta DW 5135D1 modell erőteljes gőzzel nyitja meg az otthoni prémium vasalók minősítését. Németországban készült, és teljes mértékben megfelel az európai és globális minőségi és biztonsági szabványoknak. A gyártó 1 év garanciát ad a vasra, de ez az időszak elég ahhoz, hogy az esetleges gyári hibák “kijöjjenek”.

  Az első dolog, amit a DW 5135D1 vasalónál észrevesz, a vasaló neve, FOCUS, ami arra utal, hogy a vasaló belsejében van valami, ami különleges figyelmet érdemel. Tényleg, miután kinyitott egy dobozt, látjuk, hogy meglehetősen kompakt (30x13x18 sm) és nagyon elegáns vasaló, amely szintén jól ül a kézben. Egy kicsit zavaros a megnövekedett súlya a modell (1.7kg), de a plusz súly lehetővé teszi a kettős hatást a különösen vastag anyagok vasalásakor – a gőz és a tömeg rovására.

  A kellemes meglepetés a rozsdamentes acél talp, amely rendkívül ellenálló a kopással szemben, és nagyon jól csúszik. Maga a felület egyedi Microsteam 400 konfigurációval rendelkezik. 400 tűlyuk lehetővé teszi, hogy a gőz mélyen behatoljon a szövet minden rétegébe, belülről lazítva a szálakat. Ez a tandem nagyon magas szintű vasalási minőséget biztosít.

  A meglehetősen standard 2400 W-os teljesítményszint ellenére a gyártónak sikerült elérnie a gőzölő lenyűgöző teljesítményét – akár 180 g/perc gőz üzemmódban és akár 40 g/perc állandó adagolási módban.

  A Drip-stop, a függőleges gőz és az automatikus kikapcsolás is megtalálható, különben a felülvizsgálat nem vette volna fel a vasalót a Legjobb prémium modellek közé.

  A Yandex szerint.4-es értékelés a piacon, a vasaló 4-es minősítéssel rendelkezik.6, és a megvásárolni kívántannakA felhasználók 89%-a ajánlja. Az “ellenőrzött vásárló” státuszú fogyasztók véleményében a tok megnövekedett súlya és a megbízhatóság érzése (hasonlóan a régi szovjet vasalókhoz) a legpozitívabb értékelést kapja. Ennek ellenére sok válaszadó osztja meg pozitív tapasztalatait ezzel a modellel kapcsolatban más gyártók korábbi vasalóival összehasonlítva.

  A hátrányok közül a fogyasztók megjegyezték a házon lévő halvány jelzőfényt, valamint a túl rövid tápkábelt, amely bizonyos esetekben hosszabbító kábelt használ, és ez nem elég kényelmes és biztonságos, tekintettel a fűtőtest névleges teljesítményére.

  A Rowenta DW 5135D1 erős, modern dizájnjával, kényelmes működésével, a szövetekbe mélyen behatoló erőteljes gőzhatással és a kiváló minőségű, biztonságos vasaláshoz szükséges funkciók teljes skálájával foglal helyet a rangsorunkban.

  Előnyök

  • Microsteam 400 technológia.
  • Rozsdamentes talplemez.
  • Megnövekedett súly (1.7 kg).
  • Gőzelszívás akár 180 g/perc.
  • Automatikus kikapcsolás.

  Hátrányok

  • Rövid tápkábel (a felhasználók szerint).

  Tefal FV9848

  Értékelés: 4.8

  Tefal FV9848

  A felülvizsgálat folytatódik a három legjobb, erős gőzzel rendelkező vasalóról, a prémium modellről

   A Pure FV9848 a neves francia gyártótól, a Tefal-tól. A gyártó két év garanciát vállal, és a modell 10 évig javítható (a vállalat elkötelezett a vasalósorozat összes tartozékának gyártása mellett).

   a vas

    A Pure Pure FV9848 a Tefal innovatív technológiáját tartalmazza, amely a vasalást a lehető legegyszerűbbé és leghatékonyabbá teszi.

    3200 W-os fűtőberendezéssel felszerelve (és a legerősebb vasaló az áttekintésünkben), lenyűgöző 60 g/perc gőzkibocsátást produkál állandó adagolási módban, és 260 g/perc gőzütéses módban. Érdekesség, hogy a gőzgomb a fogantyú belső oldalán található, nem pedig a permetező gomb mellett, mint a legtöbb vasalónál. Ez a megoldás biztosítja, hogy a felhasználó véletlenül se keverje össze a gombokat.

    Egy másik jellemzője az innovatív vízkővédelmi rendszer, amely 100%-ban megakadályozza, hogy az ásványi anyagok a ruhákra kerüljenek. Micro Calc szűrővel rendelkezik, amely tisztítja a gőzt, mielőtt az adagolásra kerülne, visszatartva a legfeljebb 0 átmérőjű vízkő részecskéket.2 mm. Az összes ásványi maradványt egy különálló tartályban gyűjtik össze, amely könnyen eltávolítható és folyó víz alatt tisztítható. A vasaló jelzőfénye emlékezteti Önt a szűrő tisztítására.

    Speciálisan kialakított talplemez speciális csatornákkal és több lyukkal a gőz mélyen behatol a szövetszálakba a hatékonyabb vasalás érdekében.

    Az automatikus kikapcsolás felel a folyamat biztonságáért, így nem fog tüzet fogni, ha elfelejti kikapcsolni a vasalót.

    A felhasználói vélemények szerint megérdemli a legmagasabb, 5 %-os minősítést. Ráadásul a fogyasztók egyike sem talált hibát a vasalóban néhány hónapos használat után. A Yandex Vélemények elemzése.A piac azt mutatta, hogy a vásárlók 86%-a ajánlja azt. A fogyasztók a fő előnyök között említik az erős gőzölést, a könnyű siklást és a kiváló minőségű vasalást, de hátrányként említik a nehéz vasalót és a magas árat.

    Előnyök

    • 3200 Watt teljesítmény.
    • Gőzteljesítmény akár 260 g/perc.
    • Nagy töltőnyílás.
    • Autoshutoff.
    • Vízkőszűrő Micro Calc.

    Hátrányok

    • Nehéz (néhány vásárló szerint).
    • Magas zajszint, amikor a gőz.

    Szia

   • ps GC5039/30 Azur E
   • te
   • Értékelés: 4.7

    Philips GC5039/30 Azur E<li></div><p>te” src=”/wp-content/uploads/2023/09/4916666195501-9815.jpg” height=”406″ title=”Philips GC5039/30 Azur E</p><li>te”><p>A Philips GC5039/30 Azur E vasaló kiegészíti a prémium modellek áttekintését erőteljes gőzzel</p><li>te. A felülvizsgálatunkban szereplő összes modell közül ez a Philips mérnökei által létrehozott legmodernebb megoldás.<p>Az első dolog, ami feltűnik, hogy a házon nincs hagyományos teljesítmény/hőmérséklet szabályozó. Nem kell folyamatosan változtatni a fűtési szintet a szövet típusától függően. A beépített mikroprocesszor automatikusan az ideális hőmérsékleten tartja a vasalót, míg a gőzteljesítmény megakadályozza a szövetek elszennyeződését. A végeredmény az, hogy a felhasználó selymet, kasmírt vagy pamutot is vasalhat ugyanolyan magas vasalási teljesítmény mellett. Nincs veszélye a kényes szövetek károsodásának.</p><p>A GC5039/30 gőzellátása nem egészen olyan hagyományos, mint amilyennek lennie kellene. A fogantyú tetején található érintésvezérlőkkel négy üzemmód közül választhat: Smart, Maximum, Ionizer és Steam Free. Az intelligens üzemmód (IQ) azt jelenti, hogy a vasaló a gőzáramot automatikusan a mozgás intenzitásának megfelelően állítja be, alkalmazkodva a felhasználóhoz. MAX üzemmódban a gőz folyamatosan 75 g/perc (az egyik legmagasabb a háztartási vasalók között). Ionikus üzemmód a higiénikus vasaláshoz a negatív gőzionoknak köszönhetően. Az összes rendelkezésre álló üzemmódban a gőzlöket eléri a lenyűgöző 260 g/perc értéket.</p><p>Ennek a modellnek a vízkőtelenítése az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb az összes háztartási vasaló közül. A test hátsó falán egy kivehető szűrő található, amely az ásványi részecskéket felfogja. Amikor a vízkő mennyisége kellőképpen felhalmozódik, a fogantyún lévő “clean” jelző emlékeztet a tisztításra. Mindössze annyit kell tennie, hogy kiveszi a szűrőt, kirázza a törmeléket, víz alatt leöblíti, és visszahelyezi a szűrőt. Hasonló tisztítórendszer működik a Tefal FV9848 vasalón is, amelyet ezt a modellt megelőzően vizsgáltunk.</p><p>A Yandex szerint.Piac, a vasaló minősítése 4.7 és az ügyfeleink 100%-a ajánlja.<b>Elemzés</b><b>fogyasztói vélemények</b><b>mutatta</b>, hogy a legtöbben dicsérték az automatikus gőzadagolót és a teljesítményszabályozó hiányát. Hátrányai közé tartozik a nagy súly és a gőz üzemmód kiválasztásának nehézségei (a működési elv rossz megértése vagy a használati utasítás figyelmen kívül hagyása).</p><p>A Philips GC5039/30 Azur E innovatív technológiával, egyszerű használattal, nem bonyolult beállításokkal, magas szintű szövetápolással és rengeteg pozitív visszajelzéssel valódi vásárlóktól</p><li>te lett az egyik legjobb termék a rangsorunkban és az egyik zászlóshajó a termékcsoportjában.<h4>Előnyök</h4><ul><li>Optimal Temp technológia.</li><li>Könnyű vízkőmentesítés.</li><li>Érintésvezérlés.</li><li>Intelligens gőz.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nehézsúly (1.66kg).</li></ul><h2>A legjobb vasalók gőzfejlesztővel</h2><p>A gőzfejlesztővel ellátott vasaló egy új lépés a vasaló készülékek fejlődésében. A prototípusok ipari gőzgépek voltak, amelyeket otthoni használatra alakítottak át. A készülék valójában két elemből áll – az alapból (gőzfejlesztő víztartállyal) és a vasalóból. A gőz az alapegységben keletkezik, és egy tömlőn keresztül közvetlenül a talplemezre jut, ellentétben a hagyományos vasalókkal. Ez az oldat könnyebbé teszi a vasalót, és drámaian megnöveli a vasalás időtartamát egyetlen vízzel történő felöntéssel.</p><p>Az orosz piacon a gőzfejlesztővel ellátott vasalók alapos elemzése után két lehetőséget választottunk ki – az egyik a Philips-től, amely a vasalóeszközök területén végzett innovatív fejlesztéseiről ismert, a másik pedig egy fiatal cégtől, a Kitfort-tól, amely fokozatosan megszerzi az orosz piacot a termékek költsége, funkcionalitása és minősége közötti optimális arány miatt.</p><h3>Kitfort KT-968</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Kitfort KT-968

    A felülvizsgálatunkat a fiatal és ambiciózus orosz Kitfort márka KT-968 modelljével kezdjük. Minden terméket két modern kínai üzemben gyártanak, ahol többlépcsős minőségellenőrzésnek vetik alá. 1 év garancia a gőzfejlesztőre, és a hivatalos képviseleti irodák széles hálózata Oroszország minden régiójában gyorsan megoldja a szervizberendezéssel kapcsolatos problémákat.

    Kompakt méret (35mm).6x22x23.5 cm), így nem foglal sok helyet a lakásban. Víztartály kapacitása 1.4 literes, ami 5-7-szer hosszabb folyamatos vasalást biztosít, mint egy hagyományos gőzölős vasaló.

    A 2200W teljesítmény elegendő ahhoz, hogy 35g / perc egyenletes áramlást biztosítson, és a rendszer mindössze 1 perc alatt működésbe lép. Ezenkívül a modell függőleges gőzzel van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy könnyen elsimítsa a ruhák gyűrődéseit a fogason, valamint frissítse a dolgokat a szekrényben való hosszú tartózkodás után.

    A Yandex szerint.Market, a Kitfort KT-968 gőzállomás megkapta a rangos “fogyasztó által választott” jelzést. A válaszadók a magas vasalási minőséget és a könnyű kezelhetőséget emelik ki, a hátrányok között pedig a szakaszos gőzellátást említik.

    Előnyök

    • Kompakt méret.
    • Megfelelő áron.
    • Kerámia talplemez.
    • Gőzkibocsátás 35 g/perc.

    Hátrányok

    • A gőz egyenetlenül adagolódik (a vásárlói visszajelzések szerint).
    • Nincs gőzkalapács.

    Szia

   • ps GC7833 PerfectCare Compact
   • Értékelés: 4.8

    Philips GC7833 PerfectCare Compact

    A legjobb otthoni gőzfejlesztők áttekintését a Philips GC7833 PerfectCare Compact gőzfejlesztője teszi teljessé.

    Az első nyilvánvaló előnye a kompakt méret, amely lehetővé teszi, hogy a gőzrendszer könnyen tárolható legyen otthon. A gőzrendszer mérete 37.319.322.3 cm, ami hasonló a Kitfort által vizsgált korábbi modell méretéhez. 1500 ml víztartály kapacitás. A 2400 W-os teljesítményével ez a gőzfejlesztő rekordot dönt mind az állandó adagolás (120 g/perc), mind a gőzsokk üzemmódban (350 g/perc). Elég a gyűrődések kisimításához, még a kemény szöveteken is.

    A modell fő jellemzője – az Optimal Temp technológia jelenléte, amely lehetővé teszi, hogy a fűtés intenzitásának beállítása nélkül vasaljon minden típusú szövetet. SteamG talplemez

   • de Plus kerámia bevonattal és titán-oxid belső réteggel a nagy siklási sebesség és karcállóság érdekében.

    A gőzfejlesztőt független tesztelő cégek számos vizsgálatnak vetették alá(IWTO és DWI), beleértve a gyapjúápolás világszövetségét, a Woolmarkot, amely a Woolmark Gold minősítéssel rendelkezik.

    A Yandex szerint a vásárlók 86%-a által ajánlott gőzrendszer.Piac. A felhasználók nagyra értékelik a magas vasalási minőséget, az erőteljes gőzt és azt a képességet, hogy egyszerre több ruhadarabot is vasalhatnak üzemmódváltás nélkül. A hátrányok közül az ügyfelek rámutatnak a gyenge függőleges gőzre.

    Előnyök

    • Nagy tartály (1.5 ).
    • Erőteljes gőz.
    • Az Optimal Temp rendszer.
    • Kompakt méret.
    • Automatikus kikapcsolás.

    Hátrányok

    • Nincs vízjelző rendszer a tartályban.
    • Gyenge függőleges gőz (a felhasználói vélemények szerint).

    A legjobb kompakt utazóvasalók

    Áttekintésünk a legjobb kompakt utazási vasalók 2 modelljével zárul, amelyek segítenek Önnek vigyázni a dolgaira az utazások vagy üzleti utak során. Ezek a vasalók összecsukható fogantyúval vannak ellátva, amely egyben víztartályként is funkcionál. A csökkentett mérettől és néhány dizájnelemtől eltekintve az utazási modellek nagyjából megegyeznek az otthoni hagyományos gőzvasalókkal.

    VITEK VT-8303 VT

    Értékelés: 4.7

    VITEK VT-8303 VT

    A felülvizsgálatot az orosz VITEK cég VT-8303 VT-jével kezdjük. A vasaló Kínában készült, és a gyártó 1 év garanciát vállal rá.

    A modell kerámia talplemezzel rendelkezik, amely könnyű siklást tesz lehetővé. Maga a vasaló pedig mindössze 450 grammot nyom. A fűtőteljesítmény 1000 W, a 70 ml-es víztartály pedig lehetővé teszi a ruhák gőzzel történő vasalását.

    Továbbá, azok számára, akik gyakran utaznak külföldre, lehetőség van a feszültség 220V-ról 110V-ra történő átállítására.

    A Yandex fogyasztói véleményei szerint.A vas a tekintélyes Buyer’s Choice díjat kapta a Nyílt piacon, 4-es minősítéssel.9 csillag. A regisztrált felhasználók körében a válaszadók 100%-a ajánlja ezt a terméket.

    Előnyök

    • Kompakt méret és könnyű súly.
    • Gőzzel történő vasalás képessége.
    • Feszültségkapcsoló.

    Hátrányok

    • Nincs gőzkalapács.

    Rowenta DA1511

    Értékelés: 4.6

    A Rowenta DA1511

    A Rowenta DA1511 utazó vasalónk kerekíti a felülvizsgálatunkat. A kiváló minőségű vasaláshoz szükséges összes funkcióval felszerelt modell gyakorlatilag egy hagyományos háztartási vasaló kicsinyített mása.

    Az előző VITEK VT-8303 VT modellhez hasonlóan a vasaló összecsukható fogantyúval rendelkezik – a víztartály kapacitása 70 ml. A legfontosabb különbség a legtöbb analóghoz képest a gőzhatás jelenléte (45 g / perc), amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan kezelje a ruházat nehéz ráncait. Állandó gőzmennyiség 10 g/perc. A vasalót a hátoldalon található kapcsolóval állíthatja be klasszikus gőz üzemmódra.

    A polírozott rozsdamentes acél talp biztosítja a minőségi csúszást. A Microsteam 200 technológia (200 gőzkivezetés a talplemezen) pedig biztosítja a gőz mély és egyenletes behatolását a szövetbe.

    Vélemények a Yandexről.A piac megerősíti a modell magas színvonalú vasalását és funkcionalitását. Vas minősítés 4.9, van egy “vásárló választása” jelölés, és a felhasználók 100%-a ajánlja a termék megvásárlását.

    Előnyök

    • Függőleges gőz.
    • Microsteam 200 talplemez.
    • Gőzkalapács.

    Hátrányok

    • Finom szövetből készült utazótáska.
    Olvasson tovább  10 legjobb szamovár
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: