A 11 legjobb japán óramárka

*A szerkesztő legjobb választásai. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Gyakorlati tanácsok vásárlás előtt.

Az elmúlt évtizedek során Japán megszilárdította státuszát, mint a világ egyik legjelentősebb tekintélye a minőségi órák gyártásában. Most már érezhetően versenyben van Svájccal. A felkelő nap országa egyedülálló fejlesztéseket, innovatív gyártási módszereket, több évtizedes tapasztalatot és több millió különböző formátumú órát jelent.

A svájci órákat úgy tervezték, hogy kiemeljék a személy státuszát. Japán – a könnyű használat érdekében minden körülmények között és időjárási körülmények között. Ráadásul a Japánban gyártott kvarcművek megfizethetőbbek, mint a Svájcban készültek. Az alkalmi órák szerelmesei számára ők lesznek a no.1 választás.

A sokféle modell közül gyakran nehéz kiválasztani a megfelelőt. Megbízhatóság, tartósság, használhatóság, ár és néhány más szempont alapján rangsoroltuk a legjobb japán óramárkákat.

11 Top japán óramárkák

Jelölés Helyszín Név Értékelés
11 a legjobb japán óramárkák közül 1 CASIO 5.0
2 Polgár 4.9
3 Orient 4.8
4 Seiko 4.7
5 Frank Miura 4.6
6 Minase 4.5
7 Csomó 4.4
8 B
  OVA
4.3
9 Kentex 4.2
10

  sar
4.1
11 Lorus 4.0

CASIO

Értékelés: 5.0

CASIO

A legjobb japán óramárkák listájának élén egy 75 éves múltra visszatekintő vállalat áll. Alapítója Tadao Kashio. Történetének kezdetén a CASIO számológépeket, számológépeket, nyomtatókat és egyéb berendezéseket gyártott…. Csak 1974-ben javasolta a cég egyik mérnöke az elektronikus számítástechnika elvének beépítését a kvarcórákba, és megalkotta az első elektronikus karórát, a Casiotront. 1983-ban a Casio piacra dobta a G-Shockot, amely 10 éves működést garantált egy elemmel, 10 méteres magasságból való lezuhanást és 10 bar vízbe merülést a szerkezet károsodása nélkül.

A márka öt fő szegmensre oszlik: G-Shock az ütésálló férfiaknak, Baby-G a nőknek (élénk színekkel és egyedi dizájnnal), Edifice a sport és a klasszikusok ötvözésére a csúcstechnológiával, ProTrek a turisták álmainak, Casio Sheen pedig az elegáns nők kezének. A márka minden évben új modelleket dob piacra, amelyeket eredetiségük és megbízhatóságuk különböztet meg.

Polgár

Értékelés: 4.9

Polgár

A Citizen 2030-ban ünnepli századik születésnapját. Egy órafejlesztő intézet alapján alapították. Szakértői testületünk a Citizen a márka alapvető értékeiért a Best minősítés csúcsára helyezte a Citizen-t: műszaki precizitás, innovatív gondolkodás, kiváló minőségű kézműves munka és kiváló formatervezés. A Citizen úttörője a kvarckristály és a robusztus titán óraszíjak kifejlesztésében. 1976-ban a márka kiállt a környezetvédelem mellett, és elkészítette az első könnyű órákat a szabadalmaztatott Eco-Drive technológiával.

A Citizen gondosan ellenőrzi a minőségi és gyártási szabványokat. A márka kiváló minőségű és környezetbarát órák széles választékát kínálja minden költségvetés számára. Professzionális, sportos, fejlett funkciókkal ellátott, klasszikus és akár gyűjtői modellek, amelyek minden ügyfél igényeinek megfelelnek. Minőség és stílus kompromisszumok nélkül az alkatrészfejlesztéstől a végső összeszerelésig.

Orient

Értékelés: 4.8

Orient

A vállalat története 1901-ben kezdődik. Alapítója, Shogoro Yoshida importált órák eladásával kezdte. Egy idő után az ő boltjában nyílt meg egy órásműhely, és csak 1930-ban indította el saját gyártását. Maga a márka, az Orient Watch Co. Az intézményt 1951-ben hozták létre. Azóta régóta a három legnagyobb japán óragyártó egyike. A 70-es évek közepén a legtöbb cég kvarcmodelleket kezdett gyártani, míg az Orient továbbra is elkötelezett maradt a mechanikus órák mellett.

1985 óta az Orient a Seiko Epson Corporation része lett, amely számára mechanikus alkatrészeket és elektronikus alkatrészeket gyárt. A mainstream piacot a két almárka – az Orient proper és a valamivel drágább Orient Star – különböző árkategóriájú mechanikus órái képviselik. A vásárlók értékelik az Orient órákat a robusztus rozsdamentes acél, titán vagy egyedi arany ötvözetű tokjuk, stílusos kialakításuk, megbízható szerkezetük és tartósságuk miatt.

Seiko

Értékelés: 4.7

Seiko

Japánul a “seiko” egy pontos. Ez a márka alapítójának, Kintaro Hattori-nak a mottója. Eredetileg külföldi órákkal kereskedett, és javításokat végzett rajtuk. A japán órák helyi és világpiaci versenyképességébe vetett bizalma segítette Kintaro Hattorit abban, hogy 1892-ben megnyissa Japán első óragyárát. Az első Seiko karórát 1913-ban mutatták be. Ebben az időben elsősorban faliórákat gyártott, de 1922-ben már a gyártási kapacitásának 60%-át karóráknak szentelte.

Gyors növekedés 1938 óta. Az első elektronikus kvarc karórát 1969-ben a Seiko alkotta meg, és a 70-es évek közepére a kvarcórák tömeggyártásának vezetőjévé vált. A felhasználók megszerették a Seiko termékeit a magas minőség, a megbízhatóság, a tartósság és a legújabb óragyártási technológia alkalmazása miatt, amely lehetővé teszi számukra, hogy egyedi modelleket hozzanak létre.

Frank Miura

Értékelés: 4.6

FRANK MIURA

A fiatal, de ambiciózus japán márka, a Frank Miura 2012-ben alakult. Ezalatt az idő alatt már megnyert egy jogi csatát a svájci Franck M

  A ler, aki plágiummal vádolta a japánokat. A márka szóvivője, Frank Miura szerint az eredeti elképzelés az volt, hogy olyan modelleket készítsenek, amelyek hasonlítanak a svájci márkájú órákra, de megfizethetőbb áron. Ma a japán márka minden modellje más és egyedi.

  A Frank Miura többféle karórát készít: mechanikusat, a klasszikus órák kedvelőinek; kvarcórát, számos okos technológiai megoldással; és intelligens, vízálló órákat. Ez utóbbiak funkciójukat tekintve hasonlóak a fitneszkövetőkhöz. A márka együttműködik más japán cégekkel, és fokozatosan terjeszkedik a globális piacon. A vásárlók értékelik a Frank Miura megfizethető árait és kiváló minőségű karóráit.

  Minase

  Értékelés: 4.5

  Minase

  Az egyediség, a szépség és a minőség a Minase fejlesztésének fő elvei. 2005-ben alapították, de az órákat ősi japán “Monozukuri” technológiával készíti. Minden Minase óra kézzel készül, és megmutatja a kézművességet és a tiszteletet, amellyel az órásmester a gyártás iránt viseltetik. A vállalat évente legfeljebb 500 darabot készít. A Minase egy érzelmi termék, egy luxusóra, a japán kézművesség és hagyományok exkluzivitása, nem pedig az egyszerű hideg technológia eredménye.

  A márka folyamatosan kutat, hogy javítsa és tökéletesítse óráit. A Minase a Sallaz-technikát alkalmazza a polírozás során. Minden egyes acéldarab olyan sima, hogy a megfelelő szögből nézve fekete színűnek tűnik. A szabadalmaztatott “Minase Original Rebuild Equation” szerkezet lehetővé teszi az órásmesterek számára, hogy a tokot és a karperecet többször átdolgozzák és újratervezzék, amíg el nem érik a tökéletes eredményt.

  Csomó

  Értékelés: 4.4

  Csomó

  A japán Knot márka a “vásárló az első” koncepciót követi. 2014 óta vannak az órapiacon, de máris népszerűvé váltak és elnyerték a vásárlók bizalmát. A Knot számos neves márkával működik együtt. Például a 100%-os bőrárugyártó Tochigi prémium minőségű Nume bőrt szállít nekik, amelyet a Knot kézművesei a legfinomabb óraszíjakká alakítanak. A bőr mellett textil, fém vagy műbőr karkötők közül is választhat.

  A Knot hivatalos weboldalát úgy tervezték, hogy minden vásárló összeállíthatja saját egyedi óramodelljét: kiválaszthatja a számlapot, a szíjat, a csatot és még a csomagoló dobozt is. Bár a weboldal angol és japán nyelven érhető el, könnyen kezelhető és nagyon felhasználóbarát. A weboldalon láthatja, hogyan nézne ki az óra az Ön kezén. A Knot egyesíti az embereket a világ minden táján az órakészítő kézművesség, a japán hagyományok és a kiváló minőség révén.

  B
   OVA

  Értékelés: 4.3

  B<ul></div><p>OVA” src=”/wp-content/uploads/2023/08/93216666196461-8911.jpg” height=”170″ title=”B</p><ul>OVA”><p>B</p><ul>Az ova az amerikai csúcstechnológia, a svájci minőség és a japán megbízhatóság egyedülálló szimbiózisa. A márkát 1875-ben alapították Amerikában, és az órák gyártására és precíziós kézművességre specializálódott. 1912-ben. B<ul>1979-ben az ova saját óragyártást indít Svájcban. A vállalat a Loews vállalat része lett, 2007-ben pedig a Kentex Knot óra- és tartozékrészleg részévé vált. A japán óriáscég Citizen visszavásárolja a cég részvényeit, és egyik részlegévé teszi a vállalatot.<p>A márka megalkotta a világ első ívelt kronográf szerkezetét. B</p><ul>ova technológiát 46 NASA-küldetésben használták, és az általa gyártott órák még a Holdra is eljutottak. Az ügyfelek értékelik a B<ul>ova egyedi stílusa, sokoldalúsága és demokratikus árai miatt. A kínálatban kvarc és mechanikus órák széles választéka található számos extrával, és néhány exkluzív modellt ékszerészek készítenek, amelyek nem csupán időmérő, hanem elegáns csuklóékszer is.<h3>Kentex</h3><p>Értékelés: 4.2</p><div style=Kentex

  Egy másik japán óramárka a Kentex, amely 1998 óta a karóraipar élvonalában van. A Kentex eredetileg nagy pontosságú svájci szerkezeteket használt saját modelljeihez, de az elnök, Kenji Hashimoto úgy döntött, hogy teljesen japánra vált. Azóta a Kentex karórák minden egyes alkatrésze, a mechanikus részektől a tokig, Japánban készül.

  Kentex hozza létre kiváló minőségű karórák, megtartja visszafogott design, de ugyanakkor ragaszkodik a modern technikák és teszi a hagyományos japán ellenőrzés a termelési szabványok. Az ügyfelek nagyra értékelik ezt a márkát praktikussága, funkcionalitása és tisztességes árai miatt. Hashimoto úgy vélte, hogy az ügyfélnek nem szabad túlfizetnie a reklámkampányokért és a marketing lépésekért. A Kentex politikája az ár-érték arányra összpontosít.

   sar

  Értékelés: 4.1

  P<ul></div><p>sar” src=”/wp-content/uploads/2023/08/6916666196461-9111.jpg” height=”196″ title=”P</p><ul>sar”><p>A P</p><ul>sar a Seiko Holdings Corporation leányvállalata, amelyhez 1980-ban csatlakozott. Eredetileg P<ul>sar az amerikai Hamilton Watch Company márkája volt. Egyedi kialakítású LED-es órák gyártására specializálódtak. 1970-ben a P<ul>A sar világ első LED kijelzővel ellátott digitális órája, amely 1972-ben vált népszerűvé, és amelyet Richard Nixon és Gerald Ford amerikai elnökök csuklóján viseltek.<p>P óra</p><ul>Sar több filmben is szerepelt: “2001: Űrodüsszeia”, “Élni és halni hagyni” és “Men in Black 2”. Sok gyűjtő szeretné birtokolni ennek a márkának a karóráját, és egy egyedülálló japán-amerikai csavart adni a gyűjteményükhöz. Seiko P-től<ul>A sar elfogadott egy kvarc mozgás és egy kétrétegű Sapphlex kristály zafír kristály bevonattal. A P óra vásárlói számára<ul>sar – ez világos személyiség, kiváló minőségű anyagok és megfizethető árak.<h3>Lorus</h3><p>Értékelés: 4.0</p><div style=Lorus

  A Lorus a nagy Seiko Holdings Corporation egy másik márkája. 1982-ben hozták létre, és az európai piacot célozta meg. A vállalat a férfiak, nők és gyermekek számára készült modellek széles választékát kínálja 50 és 300 dollár közötti árkategóriában. Ma a Lorus karóra az aktív életmódot, a sportos eleganciát és a társadalmi konvencióktól való mentességet szimbolizálja.

  A Lorus a Seiko legjobb technikai vívmányait használja az óragyártásban: nagy pontosságú kronográf szerkezetek, Kinetic technológia, vízállóság és digitális analóg szerkezetek. Az új modellek nemcsak időmérő képességekkel, hanem számos elektronikus órafunkcióval is rendelkeznek. Ez nem újdonság az órák világában, de a Lorus ezeket a modelleket a versenytársaknál kedvezőbb áron hozza létre. Az élénk, modern design a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt lenyűgözte. A Lorus Kids órák nagyszerű ajándékot jelentenek a gyermek számára.

  Olvasson tovább  11 legjobb edző márka
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: