8 legjobb téli sátor horgászathoz

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Mielőtt megvásárolná, konzultáljon egy szakértővel.

A legjobb horgászsátrak értékelése

amp Ice Fisher 2
Jelölés hely termék neve ár
A legjobb kocka sátrak halászathoz 1
9 990€
2 Mitek Nelma Cub 2 12 920€
3 Fischerman – Nova Tour Cube 12 990€
A legjobb esernyősátor horgászathoz 1 Maverick ICE 3 kék 10 500€
2 Talberg Shimano 3 4 780€
3 Lotus 3 univerzális 9 810€
4 Fischerman – Nova Tour Nerpa2 V.2 6 291€
5 STEK-ZONT4 5 900€

A legjobb kocka sátrak a halászathoz

Tramp Ice Fisher 2

Értékelés: 4.9

<tr></div><p>amp Ice Fisher 2 ” src=”/wp-content/uploads/2023/08/4671666197521-528-.jpg” title=”</p><tr>amp Ice Fisher 2″><p>Masszív és drága kocka sátor horgászáshoz, két személy befogadására tervezve. Jéghorgászathoz teljes értékű sátraként pozicionálja magát, és ebben a szerepkörben rendkívül jól teljesít. Az Ice Fisher 2 üvegszálas vázszerkezete ellenére nagyon elfogadható szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyrészt a sátor sarkaiban lévő megerősített csatlakozásoknak köszönhető. A sátor anyaga strapabíró, szélálló, nagy sűrűségű poliészter, amely jó védelmet nyújt az átázással szemben (hóolvadás esetén a fűtés során vagy emelkedő hőmérséklet esetén).</p><p>A felhasználók szerint a téli horgászsátor</p><tr>Az Ice Fisher 2 a legjobb választás a téli horgászfelszereléshez. Az egyetlen enyhe hátránya a sátor súlya, ami körülbelül 7 kilogramm, és a Nova Tour sátor masszívsága, amit könnyen elnyel a strapabíróság. Igen, ha autóval vagy motoros szánnal szállítják, akkor nem lesz semmi különbség, de ha kézzel vonszolják, akkor sok kellemetlenséget okozhat.<h4>előnyök</h4><ul><li>üvegszálas váz, a sarkokban háromszorosan megerősítve</li><li>Nagyon sűrű poliészter sátor, vízlepergető és szélálló;</li><li>Széles gumírozott szoknya, amely megakadályozza a hó és a szél befújását;</li><li>Elég hely a sátorban ahhoz, hogy több mint két személyt tudjon elhelyezni.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Szállítási ergonómia (nagy súly egy kétszemélyes sátorhoz képest).</li></ul><h3>Mitek Nelma Cub-2</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Mitek Nelma Cub-2

205×170 cm-es kocka kétüléses sátor, amely az előregyártott modellek kategóriájába tartozik. A modell egyedülálló előnye a 8 mm-es rudakból készült alumíniumkeret. Jó szerkezeti merevséget, valamint stabilitást biztosít erős széllökések esetén. A vászonborításhoz a Mitek a 240T 2000PU poliésztert választotta, amely 200 milliméteres vízoszlop vízállósággal rendelkezik.

A fogyasztók szerint a Mitek “Nelma Cub-2” rendelkezik az összes szükséges kényelemmel és a biztonsági követelmények által diktált egyezményekkel. A sátor minden oldala teljesen be van varrva fényvisszaverő elemekkel, amelyek még gyenge és irányított fényben is jól láthatóak. Fontos szellőzőnyílások vannak, egy a sátor alján a légáramlás konvekciójához, egy pedig a fűtés során a kipufogógázok kiszellőztetéséhez. Sajnos, ez nem volt hátrány nélkül. A Mitek “Nelma Cub-2” klasszicitása ellenére nagyon könnyű – súlya 8,7 kilogramm.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • Nagy tartósságú konstrukció (duralumíniumból készült keret);
 • A sátor anyaga nagyon jó minőségű (poliészter 240T 2000PU);
 • szervezők megléte (dupla ajtó, fényvisszaverők, kiegészítő zsanérok).

Hátrányok

 • nagy súly egy kétüléses sátorhoz képest.

Fischerman – Nova Tour Cube

Értékelés: 4.7

Fischerman - Nova Tour Cube

Trekking téli sátor horgászathoz, mérete 165x200x200 centiméter, három személy befogadására tervezve. A rangsorba a tartósság jól kiegyensúlyozott jellemzői miatt került be, lehetővé téve a modell számára, hogy ellenálljon még a szélviharos szélnek is. A szerkezet alapja egy automatikus üvegszálas keret, megerősített sarkokkal és 9,5 mm átmérővel. A Mitek új huzata poliészter Oxford 210T 200PU poliészterből készült, ami jó anyag, de nem a legjobb a kínálatában.

Mint a következő esetekben

amp Ice Fisher 2, ennek a modellnek a súlya 7 kg. Nem tökéletes pontszám, de nem rossz egy névlegesen háromszemélyes sátorhoz képest. A Fischerman – Nova Tour “Cube” legnagyobb problémája a mérete. Bár a gyártó háromszemélyes sátornak nevezi, a sátorban csak két személy kényelmesen elfér. Egyébként nincs panasz.

Előnyök

 • nem rossz üvegszálas váz helyi megerősítéssel;
 • magas sátor ellenállás a széllel és nedvességgel szemben
 • átlátszó ablakok és egyéb szervezők rendelkezésre állása.

Hátrányok

 • kevés hely három személy számára.

A legjobb esernyősátor horgászathoz

Maverick ICE 3 kék

Értékelés: 4.9

Maverick ICE 3 kék

A gyors háromszemélyes Maverick ICE 3 Blue horgászsátor igazi vezető a kategóriájában. A gyártó szerint kifejezetten a messzi északi körülmények között végzett expedíciókhoz tervezték. Ugyanazokat az üvegszálas íveket, amelyek a keresztezési pontokon megerősítettek, vízálló és vízhatlan oxfordi poliészterrel kombinálják. A modell teljes mérete 220x255x170 cm, és három személy számára elég kényelmes.

Két szellőzőablak, fényvisszaverők, zsebek és csuklyák teszik a Maverick ICE 3 Blue-t egy nagyon jó modellé, amely hosszú ideig túlélheti a telet. Súlya mindössze 5,4 kilogramm, ami nagyon jó az általános ergonómia szempontjából. Talán az egyetlen pont, amely nem tetszik az átlagos vásárlónak, a termék költsége a hazai piacon. Ár-érték arányban azonban még mindig felülmúlja legközelebbi versenytársait.

Előnyök

 • optimális belső méretek;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • fényvisszaverők és egyéb szervezők (zsebek, hálók stb.) jelenléte.);
 • a GRP-rönk automatikus hajtogatása;
 • Robusztus poliészter sátor.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Talberg Shimano 3

Értékelés: 4.8

Talberg Shimano 3

Kínai háromszemélyes sátor a téli halászathoz, amely a váratlanul jó szilárdsági körülmények miatt kiérdemelte a felhasználók bizalmát. Ez a tény nem lenne olyan szenzációs, ha a modell kerete duralumínium vagy dural-titán ötvözetből készülne. Itt azonban egyszerű 8,5 mm-es üvegszál erősítésű műanyagot használnak, automatikus szögeléssel.

A Talberg Shimano 3 külső méretei 300x260x175 centiméterrel egyenlőek, így három normál méretű ember könnyen elfér a sátorban. A sátor anyagához a gyártók poliészter Oxford PU 150D poliésztert használtak – alacsony fúvású, de nagyon hajlamos a lassú átázásra. Ez utóbbi azonban csak akkor fenyegeti a sátrat, ha van benne fűtőelem, amelynek hatására a külső hó megolvad. Egyébként zökkenőmentes az utazás – a kínaiak megtették a magukét.

Előnyök

 • meglepően erős üvegszálas váz;
 • alacsony anyagérzékenység a széllel szemben
 • optimális méretek három személy számára;
 • Javítókészlet és hordtáska.

Hátrányok

 • a sátor lassú áztatásnak van kitéve.

Lotus 3 univerzális

Értékelés: 4.7

Lotus 3 univerzális

A Lotus 3 univerzális téli horgászsátor a kivételesen okos moduláris kialakításának köszönhetően került a rangsorba. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen integrálható legyen más gyártók azonos kialakítású modelljeivel. Mérete 270x250x180 centiméter, így könnyen elfér benne akár három ember is, és kis helyet hagy a kényelmes alváshoz. Mindössze 6,5 kilogramm súlyú és ergonomikusan könnyen hordozható.

A Lotus 3 Universal talán legjelentősebb előnye az anyagválasztás és a kivitelezés. Az erős (bár nem a legmerevebb) keret alumíniumötvözetből készült, a rudak átlagos átmérője 12 mm. Maga a napellenző tartós szintetikus szálak felhasználásával készül, és lángmentesítő anyaggal kezelik, hogy megakadályozzák a belső vagy külső égés veszélyét. A könnyű mobilitás érdekében ez a modell két bejárattal és ugyanannyi ablakkal rendelkezik mind a négy oldalon.

Előnyök

 • racionális moduláris felépítés;
 • A szövetanyagot égésgátló folyadékkal kezelik;
 • optimális méretek három személy befogadására;
 • A váz alumíniumötvözetből készült, mérsékelt merevséggel;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • Felszerelt helyzetben rendkívül terjedelmes.

Fischerman – Nova Tour Nerpa2 V.2

Értékelés: 4.7

Fischerman - Nova Tour Nerpa 2 V.2

Kétszemélyes sátor téli horgászathoz Nerpa 2 V.2 a neves Fischerman gyártótól az eredeti modell újratervezett változata. Az automatikus beépítésnek köszönhetően továbbra is 8,5 milliméter átmérőjű, fagyálló üvegszálas vázanyagot használ. A sátor és annak elrendezése azonban jelentős változásokon ment keresztül. Amellett, hogy a régi anyagot poliészter PU2000 váltotta fel, a gyártók kissé megnövelték a szélvédő szoknyát, és több széles zseb jelenlétét szervezték. Az átlátszó ablakok még mindig a helyükön vannak, akárcsak a szükséges szellőzőrendszer.

Vészhelyzeti időjárási körülmények esetén “Nerpa” 2 V.2 viharvédőkkel felszerelve, amelyek jelentősen növelik a sátor stabilitását. Az enyhe (de elegendő) tűzgátlóval kezelt napellenzőnek köszönhetően a horgászok és a turisták könnyedén fűthetik a sátrat belülről. Az öröklött gyenge keret az egyik hibája, de ettől eltekintve elég jól néz ki.

Előnyök

 • Viszonylag kis súly (2,7 kg)
 • Hasznos szervezők (zsebek, dupla szélfogó szoknya stb.).);
 • megfelelő vízállóság (2000 mm/in.st.);
 • automatikus hajtogatás, amikor kiveszi a tasakból;
 • elfogadható ár.

Hibák

 • Gyenge üvegszálas váz, nem a zord időjárási körülményekhez tervezve.

STEK ZONT4

Értékelés: 4.6

STEK-ONT 4

A nagy teljesítményű négyszemélyes horgászsátor STEK-ZONT 4 néhány nagyon előnyös különbséggel rendelkezik a versenytársaihoz képest, aminek köszönhetően a legjobbak közé kerül. A duralumínium ötvözetek divatjával ellentétben, amelyeket a keretek gyártásához használnak, ez a modell megerősített titánötvözetet használt. Ezzel az intézkedéssel a rúd átmérője 8 milliméterre csökkent, anélkül, hogy a merevség és a szilárdsági jellemzők romlottak volna.

Jellemző, hogy a lenyűgöző méret ellenére (300h250h190 centiméter) tömeg “STEK-ZONT” 4 alig több mint 5 kiló. Ez egyrészt nagyon előnyös az ergonómia szempontjából (a Lotus 3 Universalhoz képest). De az is világos, hogy ezeket az eredményeket csak könnyebb burkolóanyag használatával sikerült elérni. Mint a felhasználók megjegyzik, az építőanyagok ilyen kombinációja elegendő ahhoz, hogy ellenálljon a nagy havazásnak, de még szélsőségesebb körülmények között egy ilyen sátor valószínűleg nem lesz túl hasznos.

Előnyök

 • könnyű szerkezet (mindössze 5 kg);
 • nagy szilárdságú keret (B95T1 dural, titániummal kiegészítve);
 • négy személy kényelmes elhelyezésének lehetősége;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • A sátor anyaga nem égésgátló, és bizonyos esetekben nem bírja az erős szelet.
Olvasson tovább  9 legjobb longboard márka
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: