A 22 legjobb trollerező a nyári horgászathoz

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakértői tanácsadásra van szükség.

Hogyan válasszunk egy trollt a halászathoz

A horgászatra szolgáló csalik kiválasztása mindig bizonyos számú nehézséggel jár, amelyek figyelmen kívül hagyása semmissé teheti a több trófea fogására irányuló kísérleteket. Valaki inkább a “tetszik-rosszul” elv alapján választja ki a trollokat, valaki a véletlenre támaszkodik, de valaki aprólékosan ismeri a helyes választás minden szempontját, és megérdemelten több visszatérést kap a halászatból bármely víztestre. Ezzel kapcsolatban az Expertology magazin azt ajánlja, hogy figyeljen a következő kritériumokra:

Vérzés típusa.A halászati trollerek működési elvük szerint két nagy csoportba sorolhatók:

 1. oszcilláló – egyszerű ívelt lemez, amely vízszintes irányban “játszó” mozgást képes végezni. Mindkét peremén van egy-egy szem, amelyek közül az egyik a gyűrűt és a típust, a másik pedig a zsinórt tartja.
 2. spinning – bonyolultabb kanalak, amelyek a penge tengely körüli forgásán alapulnak, amely egy kiegyensúlyozó súlyhoz, horoghoz és zsinórhoz van rögzítve.

A választás ebben a helyzetben a víztest halakra vonatkozó preferenciáitól függ. De ne feledje, hogy minden komoly horgász csalikollekciójában mindkét csalitípusnak szerepelnie kell.

Színes.A horgásztúra sikerét nagyban befolyásoló paraméterek. Ha zavaros vízben horgászunk, a szakértők azt javasolják, hogy használjunk világosabb kanalakat, amelyeken jellegzetes pöttyös vagy holografikus minta látható. Fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba, mert a ragadozót megijesztheti a szándékos túlfestés, és nem kapja el a csalit. A mértékletesség elvét akkor is alkalmazni kell, ha tiszta vízben horgászunk – itt jobb, ha teljesen elkerüljük a túl fényes példányokat.

Test textúrája. A kanál testének (vagy pengéjének) textúrája és domborzata egy kis extra stimulációt is adhat a kanálnak, hogy a ragadozót támadásra ösztönözze. Az élénk színek, a hullámos vagy dudoros felületek extra csillogást eredményezhetnek, ami nem maradhat észrevétlen a díjnyertes trófea számára. Ha minden jól megy a tóban a kapás, a sima vagy dombornyomott csali közötti választás személyes preferencia kérdése lesz.

Troll súly. Ezt a paramétert annak alapján kell megválasztani, hogy milyen mélységben találhatóak leggyakrabban a halak. A fenéken élő ragadozók halászatakor a legjobb, ha nehéz süllyedő kanalakat használunk. Ezzel szemben minél feljebb úszik a hal a felszínhez képest, annál könnyebbnek kell lennie a csalinak.

A legjobb spinner csalik rangsora a halászathoz

ophy Spoon
Jelölés helyszín termék neve minimális ár
A legjobb oszcilláló csalik 1 RUBLEX ORKLA 608€
2 Smith Pure 468€
3 Kuusamo Rasanen 360€
4 Mepps Syclops 305€
5 WIL
 • AMS WABLER
 • 350€
  A legjobb fonott kanalak 1 Mepps AG
 • A HOSSZÚ
 • 160€
  2 LUE FOX Super Vi
  ax
  462€
  3 ABU GARCIA Reflex 229€
  4 MYRAN Wipp 285€
  5 Mepps Black Fury 340€
  A legjobb trollok pisztrángok számára 1 Mepps Black Fury No. 2 160€
  2 lue Fox Flash 392€
  3 Daiwa Silver Creek Spinner R 410€
  4 Myran Akka 220€
  A legjobb trollok a szürke tőkehalra 1 Mepps Ag
 • a Hosszú #00
 • 120€
  2 lue Fox Moresilda 322€
  A legjobb csali keszegek számára 1 Acme
  658€
  2 ay De Noc svéd pattanás 342€
  3 Luhr Jensen CAST CHAMP 476€
  A legjobb süllők trollkodása 1 Mepps “Lusox AG” #3 240€
  2 Acme Kastmaster 660€
  3 Acme
 • Cleo
 • 415€

  A legjobb oszcilláló bobbers

  RUBLEX ORKLA

  Értékelés: 4.9

  A rangsor zászlóshajója a Rublex leghíresebb csalisorozata, az Orkla. Az S-profil és a klasszikus Norvegienne forma kombinálásával ez a sorozat többször is meghódította a világ csuka- és folyami lazachorgászversenyeit. A modell teljes kialakítása a vízoszlopban történő dinamikus, lépésszerű mozgásra van kihegyezve, amely nagyon emlékeztet egy sebesült hal mozgására.

  A Rublex Orkla csalik választéka hat vonalat tartalmaz, 5,6 és 8,1 centiméter közötti méretekkel és 8 és 24 gramm közötti súlyokkal. A színek (egyes esetekben) szabálytalanságukban és mutatósságukban is feltűnőek, amelyek még a leglustább és leglassúbb ragadozónak sem tudnak ellenállni. A tapasztalt horgászok véleménye már egy évtizede megfogalmazódott, és azóta semmit sem változott. Egy olyan csali, amelyet egyértelműen ajánlott megvásárolni minden amatőr és tapasztalatlan kezdő számára, és amely képes “tüzelni (és újraéleszteni) a csalit még a legreménytelenebb helyzetekben is.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • Sok tapasztalat nemzetközi és világbajnokságokon;
  • Klasszikus és egyszerű forma, amely magas harapási eredményeket hoz;
  • jó távolsági dobás;
  • széleskörű választék a modelltartományon belül;
  • könnyen tanulható.

  Hátrányok

  • nem található.

  Smith Pure

  Értékelés: 4.8

  A japán Smith cég nem gyakran örül a rajongóknak a kiváló trollok kiadásával, de a Pure sorozat kiadásáért sok mindent hajlandóak megbocsátani. A pompás felhozatal különböző méreteket tartalmaz, a kis és fürge ragadozóknak szánt 1,5 grammos példányoktól kezdve a meglehetősen lenyűgöző 18 grammos “plakettekig”. Minden egyes wobbler különböző vizekben és eredeti animációs technikával használható. A japán mérnökök eredeti elképzelése az volt, hogy a Pure-t egy teljes értékű lazaccsalinak készítsék el. De az orosz horgászok úgy értelmezték, hogy jó “harcos” a folyami halakkal, amiért nagy hatékonysággal jutalmazták őket. Velük együtt a sorozatot a csuka, a sügér, a süllő, a pisztráng, a durbincs, (ritkán) a taimen és a folyóvizek más élőlényeinek halászatával kezdték összekapcsolni.

  A modellek költségei az utóbbi időben forró vitatémává váltak, és a legtöbb hang általános elégedetlenséget fejez ki. Érthetőek – nem is olyan régen (körülbelül két vagy három évvel ezelőtt) majdnem feleannyiba kerültek.

  A

  • A sorozat sokoldalúsága a maga sokszínűségében;
  • úgy tervezték, hogy bármely folyami ragadozót el lehessen fogni (változó sikerrel);
  • A méret (2-4 centiméter) és a súly (1,5-18 gramm) eltérése;
  • termékeny színek bősége.

  Hátrányok

  • Magas ár a tartományért.

  Kuusamo Rasanen

  Értékelés: 4.7

  A Blue Fox Esox oszcilláló spinner közvetlen versenytársa, amely kiváló a trófeás csukák fogására. A csali lineáris mérete 40-90 milliméter között mozog, súlya pedig 6-28 gramm között változik. A Kuusamo Rasanen fő jellemzői azonban a tervezési szempontokon alapulnak. Először is, az összetett rangsorolásban ez volt az egyetlen olyan horgonytalan troll, amelyet a horgok és a füves területek között lehet (és kell) használni. Másodszor, a csali testén van egy mélyedés, amelybe egy sötétvörös gyöngyöt rögzítettek. Célja nem csak dekoratív, hanem csalogató is, mivel a vízoszlopban való mozgása során alacsony frekvenciájú akusztikus hangot ad ki.

  A tapasztalt fogyasztók véleménye szerint a Kuusamo Rasanen korának kultikus trollerei közé tartozik, megjegyezve a jó repülési adatokat és a magas hatékonyságot az egyszerű kialakítás mellett. Az árról kevés vita van, de az általános értékesítési képet kevéssé befolyásolja.

  Előnyök

  • Kiváló repülési jellemzők az egész termékcsaládban
  • Egyszerű és eredeti kialakítás, a pörgettyű testén lévő tömítésben lévő gyöngyszemmel;
  • nagy fogósság áramlásban és állóvízben;
  • Elegendő számú szín bármely halászati körülményhez.

  Hátrányok

  • magas költség.

  Mepps Syclops

  Értékelés: 4.7

  Előre szólunk – ez nem az Agila Long Series utolsó megjelenése ebben a rangsorban. A Mepps csillagszerű alkotásban igyekezett kihasználni a minimalista elvet, és maximalizálni a (külön-külön nem feltűnő) dizájnelemekben rejlő lehetőségeket. A neve a hosszúkás sziromból származik, amely egyfajta egyensúlyként működik az áramlásban való fogáskor, és könnyű kezelhetőséget és feltűnésmentes fogósságot biztosít a csalinak. A tengelyrész hagyományosan egy súlyt és egy élénkpiros gyöngyöt tartalmaz, hogy felhívja a ragadozók figyelmét. A tee nyitott, és nincs légy, ami nem befolyásolja az Agila Long általános foghatóságát.

  Az ellenfelekhez hasonlóan a fogyasztók véleménye szerint ez a troll az egyik legjobbnak számít. Különösen az Agila Longot támogatják a minden alkalomra alkalmas 6 csalisor (különböző méretű) csalik sora miatt. Árfekvésük azoknak a horgászoknak is megfelel, akik legalább egy Agila Longot szeretnének a gyűjteményükben tartani.

  Előnyök

  • öt súlyküszöbérték a tartományban (2,5 és 29 gramm között);
  • Vonzó minden folyami ragadozó számára;
  • egyszerű és hatékony kialakítás
  • széles körű népszerűség a hazai felhasználók körében;\
  • nagyon alacsony ár a tartományhoz képest.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  BLUE FOX Super Vi
  ax

  Értékelés: 4.8

  BLUE FOX Super Vi rendkívül feltűnő fonóspinner
  A fejsze könnyen lépést tud tartani a régi ABU GARCIA Reflex látványos teljesítményével. A klasszikus sémában készült ez a modell (kis változatokban, akár 8 grammig) nagyon népszerű a folyami sügérek körében, amelyek azonnal reagálnak a fényes “gally” megjelenésére a vízoszlopban. A “Vaibrax” szirom hagyományos stílusban készült, csepp alakú, középső részén mélyedéssel. Ez a konfiguráció lehetőséget ad a csalinak arra, hogy minimális húzásra is elinduljon, élesen elindulva a gyors hajtás kezdetén. A csalisúly áramvonalas kapszula formájában készül, amelynek csúcsán egy kis sík van, amely ellenállást kelt, és alacsony rezgéseket és akusztikus hangokat bocsát ki.

  BLUE FOX Super Vi nagy változatok
  ax munka ugyanazon a rendszeren, de a “közönség” élesen megváltozott az oldalán a csuka, süllő, pisztráng (amikor a munka a jelenlegi) és a pisztrángok. Az ilyen modellek olcsóak és kezdőknek ajánlott bevezető csaliként, amelyek viselkedése nagyon könnyen érezhető a halászat során.

  Előnyök

  • jó repülési teljesítmény;
  • Rengeteg súlyválasztási lehetőség (6 és 12 gramm között, 2 grammos lépésekben);
  • Rendkívül fülbemászó és csábítóan jó a kacskaringózás;
  • sokoldalúság a kifogott halak tekintetében
  • alacsony költség.

  Hátrányok

  • nincs.

  ABU GARCIA Reflex

  Értékelés: 4.7

  A Mepps legendás Black Fury pergető trollja igazi kultusz a produktív halászat minden igazi rajongója körében. Ez a horgász a legnehezebb körülmények között is megbízható horgásznak bizonyult, és méltó segítség a trófeás halakkal való küzdelemben. 3,5 grammja elég volt ahhoz, hogy a mély vízből kihúzza a lusta nagyszájú csukát, a süllőt és a pisztrángot, és sikeresen hárítsa a fürge sügérek támadásait. Figyelemre méltó sikerének alapja a fekete és a nemesfém színek rendkívül sikeres kombinációja. A szirmok bronz, ezüst és arany szegélye olyan intenzív színpompát eredményez, amelyet a ragadozó halak nem hagyhatnak észrevétlenül. A vizuális receptorok további stimulálása a középső peremben lévő (narancssárga vagy sárga) pontok, valamint a forgástengelyen elhelyezett piros gyöngy jelenléte.

  Sok horgász megszerette a Mepps Black Fury-t olyan áron, amely még a legigényesebb fogyasztóknak is megfelel. Emellett nagy hatékonyságot, megbízható és nagyon egyszerű felépítést, valamint nagy frekvenciájú szirommunkát biztosít még alacsony fordulatszámon is.

  Előnyök

  • rendkívül népszerű csali Oroszországban;
  • jó szilárdság kis méretben;
  • Korlátozott, de működőképes sziromszínek;
  • egyszerű és robusztus kialakítás;
  • alacsony ár.

  Hátrányok

  • nem kimutatható.

  A legjobb csali pisztrángok számára

  Mepps Black Fury #2

  Értékelés: 4.9

  Történetesen a sorozat legkisebb pörgettyűje az első Mepps modell, amely elismerést szerzett a horgászat világában. Az Agila Long #00 jellegzetes hosszúkás szirommal rendelkezik, amely állandó 30 fokos szögben forog a tengelye körül. A hajtás intenzitásától függően ez a szög kissé változhat, ami agresszívabb megjelenést kölcsönöz a halnak. Tekintettel a kis súlyára (2,5 gramm), nem érdemes megemlíteni semmilyen egyértelmű dobási tulajdonságot, így ha megpróbálja nagy távolságokra dobni, akkor elsodródik.

  A fogyasztói vélemények szerint a Mepps Ag

 • a Long #00 egy nagyon szerény troll, amely megbocsátja a legtöbb hibát a technikában. Nagyszerű a kezdőknek, mind a költségek, mind a horgászati készségek szempontjából… és irigylésre méltó eszköznek bizonyul a szürke tőkehal horgászatánál.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • Adaptív játék, amely finoman változik a sebességváltás intenzitásával;
  • Jó fogási lehetőség sügérre, pisztrángra és szürkeharcsára;
  • könnyen elsajátítható.

  Hátrányok

  • gyenge repülési teljesítmény.

  Kék róka Moresilda

  Értékelés: 4.8

  Kék róka Moresilda

  A Blue Fox termékei mindig a legjobbak között foglalnak helyet, és ez alól az idei kategória sem kivétel. A Moresilda, egy legendás oszcilláló spinner, amelyet 1955 óta gyártanak, egyszerűsége és a folyami halak jó foghatósága miatt került a helyére. Nem is olyan régen a közönségét norvég halászok alkották, de ma már a “Morecilda” széles körben elérhető az orosz kiskereskedelmi láncokban is.

  A fő hangsúlyt a fejlesztés Blue Fox készült a súly, termelő modellek 15 és 18 gramm anélkül, hogy a test hossza (7,5 centiméter) változtatása nélkül. Összességében ez a lépés semmit sem változtatott meg radikálisan – az öntési és vezetékezési feltételek többé-kevésbé változatlanok maradtak. A fő változás a tartósságban és az erőben van, lehetővé téve a 18 grammos minnow számára, hogy nagy halakat vonszoljon. A Moresilda a kategóriatársához hasonlóan a horgászatban kezdő horgászok számára is használható, mivel nem túl innovatív és trükkös. a költségek is összhangban vannak a célzással – mindkettő kellemes és nem drága.

  Előnyök

  • A legendás Blue Fox troll (több mint 60 éve a piacon);
  • rendkívül egyszerű kialakítás és intuitív viselkedés a vízben;
  • A tervezési súlyváltozás azonos hosszparaméter mellett;
  • Hangsúly a kezdők általi használatra.

  Hátrányok

  • Korlátozott szín- és méretválaszték.

  A legjobb csalik keszegre

  Acme ophy Spoon

  Értékelés: 4.9

  Acme<tr></div><p>ophy Spoon” src=”/wp-content/uploads/2023/11/73716666197541-3722.jpg” title=”Acme</p><tr>ophy Spoon”><p>Az egyik vezető a rangsorban a legjobb csalik lesz univerzális Acme</p><tr>ophy Spoon, egyaránt alkalmas a nyári és a téli szezonban egyaránt. A munkaterülete valóban határtalan, egy olyan modellel, amely különösen alkalmas a merüléses pergetéshez, a pergetéshez és a megosztott felszereléshez (jig, twitching, stopgo). A hosszúkás test és az elülső felület szabálytalan barázdálása erőteljes csalogató hatást kelt, amely még a lusta ragadozókat is vonzza az egész környékről. Különböző utazási lehetőségekkel<tr>ophy Spoon más játékot mutat, ami súlyt ad neki a kevésbé változatos versenytársaihoz képest.<p>Ez a sorozat hét méretben készült, és mindegyikük valahogyan választ talált a hazai halászok körében. A keszegek esetében a legfogósabbak a közepes és a nagyméretű változatok voltak (T-500, T-1000 és T-340 az összes megfelelő módosítással), míg a legkisebbek a sügér, a csuka és a süllő fogására voltak jók. A vásárlás egyetlen akadálya</p><tr>ophy Spoon lehet egy olyan költségszint, amely kissé meghaladja az átlagos piaci (és még inkább a költségvetési korlátokat).<h4>Előnyök</h4><ul><li>erős csábító hatás;</li><li>a csalik széles méret- és színválasztéka;</li><li>magas fogósság, amelyet a szakemberek is megjegyeztek;</li><li>sokoldalúság a szezonális fogások tekintetében;</li><li>Eredeti játék különböző ütésekkel.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költség.</li></ul><h3>Bay De Noc svéd pattanás</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Bay De Noc svéd pattanás

  A téli halászathoz használt trollerek egyik kevés képviselője, amely az eredeti teljesítmény és a maximális eredmények elérésére való összpontosítás miatt került a rangsorba. Főleg a 4. és 5. változatban használatos, 7, illetve 93 gramm súlyú. A hosszúkás és kissé ívelt penge alakja nagyfrekvenciás, alacsony amplitúdójú játékot biztosít a trollnak, amely szó szerint irritálja a ragadozókat, és támadásra kényszeríti őket. A Swedish Pimple fő “fénypontja” az elülső felületen lévő hornyolás és a színezés utánozhatatlan kombinációja. Például az egyik troll teste lehet bronzszínű és jellegzetesen recés felületű, míg a másik troll teste lehet ezüst és vörös kombinációja és sima textúrájú. A fogyasztók a Bay De Noc svéd pattanásról rendkívül kiegészítő megjegyzést tesznek, előnyként említve a meglehetősen tolerálható árat, a jó testgeometriát és az egyes színek személyes megközelítését.

  Előnyök

  • Minden egyes színösszeállítás és a test arcfelületének eredetisége;
  • 3 és 5 méter közötti mélységben dolgozik (mérettől függően)
  • hat csalisorozat a sorban;
  • Jó horogképesség;
  • finom nagyfrekvenciás játék.

  A hátrányok

  • nem található.

  Luhr Jensen CAST CHAMP

  Értékelés: 4.7

  Luhr Jensen CAST CHAMP

  A Luhr Jensen CAST CHAMP nem büszkélkedhet olyan népszerűséggel, mint mondjuk az Acme

  ophy Spoon, de néhány komponensben még jobban is teljesít, mint versenytársa. A súlykritériumok által korlátozott, ez az oszcilláló csali igazán csábító hatással van a süllőkre, és minden kedvező alkalomból nagy fogási lehetőséget biztosít.

  A sorozat legkisebb (és legkönnyebb) trollja 14 grammot nyom, mindössze 5 centiméter hosszúsággal. Ez a kondicionálás lehetővé teszi, hogy olyan kis, fürge ragadozókat fogjon, mint a sügér vagy az ideális. A szilárdabb fajták, ahogyan azt a szakemberek megjegyzik, már előnyösebbek a süllővadászathoz. A középső modell 21 gramm súlyú (5,7 cm hosszúságú), míg a legnagyobb, 6,7 cm-es modell 28 grammos. Az értéket tekintve a CAST CHAMP minden változatban nagyon közel van a piaci átlaghoz. Ez a tény nagyon boldoggá teszi a horgászat szerelmeseit, különösen a felszerelések általános áremelkedése miatt.

  Előnyök

  • három méretben, egyaránt fogható keszegre;
  • eredeti formában, a legendás Acme Kastmasterhez hasonlóan;
  • Csábító játék és holográfia a kanál előlapján;
  • közepes ár.

  Hátrányok

  • alacsony népszerűség a fogyasztók körében;
  • a kiskereskedelmi üzletekben való tényleges elérhetőség hiánya.

  A legjobb pergetők a süllők számára

  Mepps “Lusox AG” #3

  Értékelés: 4.9

  Mepps Lusox

  Egy sor klasszikus, cserélhető súlyfejjel ellátott fonott csalit is felvettek a rangsorba, mivel nagy népszerűségnek örvendenek a hazai felhasználók körében. Különlegességük a szirmok konfigurációjának egyedi kiválasztása és az eredeti megoldás, hogy a súlyt szándékosan vörös anyagba “csomagolták”, hogy vonzzák a ragadozókat. A forgó lapátok meglehetősen összetett szerkezetűek, sok finom kanyarral és hullámosodással az elülső részen, így aktív forgást biztosítanak a vízoszlopban a huzal bármilyen sebességénél és erősségénél. Az összetevők színei szintén csalogató hatásúak, különösen az ezüstből a vörösbe való fokozatmentes átmenettel rendelkező változat. A 20,5 gramm súlyú Mepps “Lusox AG” #3 bot kiváló dobási feltételeket biztosít, lehetővé téve a horgászok számára, hogy hosszú, pontos lövéseket hajtsanak végre minden irányba.

  Ahogy a felhasználók rámutattak, ez a modell a folyami halászat szinte minden területén kiválóan teljesít. Természetesen nem szabad komoly fűszálakba vezetni, valamint tesztelni a horgasokban. Egyébként azonban nagyon jól teljesít, egészen az alacsony költségű komponensig.

  Előnyei

  • kiváló foghatóság korlátozott színekben;
  • alacsony ár;
  • a pengék eredeti kialakítása és súlya
  • nagyon erős ragadozói ösztönzés a támadásra;
  • jó repülési jellemzők.

  Hibák

  • nem található.

  Acme Kastmaster

  Értékelés: 4.8

  Acme Kastmaster

  A legendás Acme cég egy másik képviselője, amely több mint 50 évvel ezelőtt jelent meg a piacon. A Kastmaster több mint fél évszázadnyi értékesítés és gyártás során változott, de soha nem veszítette el koronáját – az eredeti borjúformát. A vastagabb hátsó rész és az oldalak sima ferdéje különleges aerodinamikát biztosított ennek a trollnak, ami nagyban befolyásolta a játékmódot, és végső soron pozitív hatással volt a foghatóságra.

  A Kastmaster termékcsaládon belül a méretek sokasága a piacon való hosszú múltjának is köszönhető. A mai horgászboltok képesek 2,4 grammtól 112 grammig terjedő súlyú oszcilláló botokat kínálni, de a folyami horgászat igényeihez a felső határ túlságosan túlzó. A csali fenomenális foghatósága a 11 és 28 gramm közötti súlytartományban figyelhető meg, ahol a csuka, a csuka, a pisztráng és a folyami terek más élőlényei nagyon bőségesen csalizhatók.

  Előnyök

  • a méretek bősége súly szerint
  • Korlátozott számú, de hatékony színek;
  • A farokfodrok elérhetősége egyes modelleken – további ösztönzés a ragadozók számára a támadásra;
  • a legendás troll, amely már több mint 50 éve van a piacon.

  Hátrányok

  • Hatalmas számú hamisítványok elérhetősége a kiskereskedelmi piacon.

  Acme
 • A Cleo
 • Értékelés: 4.7

  Olvasson tovább  7 Legjobb Casting Spinnings a felhasználói vélemények szerint
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: