A 10 legjobb süllő wobbler

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

A legjobb wobblerek értékelése a csukáknál

Jelölés spot termék neve ár
A legjobb süllők rangsorolása 1 Yo-Zuri L-hal 44 495€
2

ONTOON 21 Kapzsiság-belek

460€
3 Kosadaka Meta XS 80F 80F 340€
4 Párbaj Hardcore (50 SP) 690€
5 Salmo Hornet 450€
6 EverGreen M-1 Inspire Minnow 600€
7 Rapala Shad Rap 686€
8 Nils Master Haka 1 014€
9 Megabass Deep-Six 1 480€
10 Rapala Barra Magnum 854€

Yo-Zuri L-hal 44

Értékelés: 4.9

Yo-Zuri L-hal 44

Ezt a halat, amelyet úgy hangoltak, hogy megőrizze külső megjelenését, évről évre a 2000-es évek elején bevezetett legjobb csalinak választották. A kisméretű minnows szórakoztatóvá teszi a halászatot, és ízelítőt ad az úgynevezett igazi harapásból. Az 5 gramm súlyú, 4,4 cm-es hal jó dobótávolsággal rendelkezik, így elsősorban sziklás partról történő horgászathoz használható. Mozgása nagyon pontosan reprodukálja a kishalak valódi trappolását, így nem okoz a ragadozónak óvatosságot, és gyors támadást vált ki a megközelítéskor.

Ennek a filippínó csalinak a kezelhetősége tökéletes lehetőséget nyújt a horgászoknak, hogy a füves területeken és a horgászhelyeken keresztül horgásszanak a nagy ragadozók után kutatva. A trófea a Yo-Zuri L-minnow 44 gyakran válnak csuka és süllő, keszeg és sügér, valamint a pisztráng, amikor a halászat a jelenlegi.

Előnyök

 • A mesterséges hal és a valódi halak rendkívüli hasonlósága
 • realisztikus animációs mozgás;
 • Véleményvezér a hivatásos horgászok és szakértők körében;
 • Rugalmas horgászat a partról, vonóhálós halászat a crappies és a gyomnövények között.

Hátrányok

 • nem található.

ONTOON 21 Kapzsiság-belek

Értékelés: 4.8

PONTOON 21 Kapzsiság-belek

Kapott egy találatot a rangsorban a legjobb wobblers a csuka egy másik fényes képviselője a minnow osztály, alakja némileg eltér a kánonok a klasszikusok. A standard hosszúkás test mellett a Greedy-Gutsnak lapos szárnyai és megnövelt hasa van, ami a ragadozók szemében zsírosabbá és kívánatosabbá teszi a halakat. Hét módosítás, különböző testhosszúsággal (4,4 és 11,1 centiméter között) a wobblerek horgászainak szinte minden igényét lefedi. A sorozat legkisebb képviselője 2,1 grammot nyom, és alkalmazhatósági határai közé tartozik a sügér és az ide. A legnagyobb minnow súlya 21,2 gramm, és trófeás csuka, süllő, sügér, asp stb. horgászatához használják..

A választásuk bónuszaként a Greedy-Guts wobblerek a Mag Force Balance rendszeren alapuló jó dobási feltételeket kínálnak a horgászoknak. Ez a mágneses súly kissé módosított változata, amely a tehetetlenség hatására elmozdul a központi helyzetből, és magával húzza a csalit. Az egyetlen probléma ezzel a modellel az, hogy egyre ritkábban jelenik meg a hazai üzletek polcain. De még akkor is, ha a kínálat elérhető, a ritkaság nem játszik a potenciális vevő előnyére.

Előnyök

 • A termékcsalád hét változata;
 • a klasszikus kánontól eltérő, eredeti karosszériaforma;
 • Jó repülési adatok még alacsony súlyok mellett is;
 • valósághű testalkat, 3D-s szem jelenléte;
 • A termékcsalád egészének sokoldalúsága.

Hiányosságok

 • A kiskereskedelmi üzletek tényleges hiánya és magas ára.

Kosadaka Meta XS 80F 80F

Értékelés: 4.8

Kosadaka Meta XS 80F 80F

Az első három helyezettet a japán Kosadaka cég Meta XS 80F nevű kiemelkedő wobblere zárja. Ez a bójás modell kiemelkedik a tömegből jó érzésével és irányíthatóságával, valamint azzal a képességével, hogy nagyon nagy harcsákat is lekörözzön. Sok szakember a Meta XS 80F profilt a foghatóság leírásával kezdi, amely gyakran csukát, süllőt és más, a hazai víztározók vizében gyakori halakat jelöl.

Ennek a wobblernek a játéka közepes frekvenciájú, hosszanti és keresztirányú kilengésekkel jellemezhető. Egy ilyen összetett mozgás legtermékenyebb huzalozása egy agresszív csavarás, amelyben a wobbler leginkább hasonlít az agonizáló sülésre. Hogy a ragadozókat még inkább támadásra ösztönözze, a Meta XS 80F beépített zajkamrával rendelkezik, amely különböző tartományokban bocsát ki akusztikus hullámokat. A 9,2 grammos súlya azonban nem járul hozzá a távolsági dobás és következésképpen a partról történő halászat lehetőségéhez.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • Realisztikus kialakítás bordázással, holográfiával és 3D-szemmel;
 • Kiváló fogási teljesítmény, amelyet a szakemberek is megjegyeztek;
 • Kifinomult összetett játék, amely kétféle mozgásból áll.

Hátrányok

 • Hosszú távolságokra nem alkalmas.

Párbaj Hardcore (50 SP)

Értékelés: 4.7

Párbaj Hardcore (50 SP)

A Yo-Zuri fogható Duel Hardcore Shad (50 SP) számos korszerű gyártási technikán alapul, amelyek célja teljes mértékben a ragadozó halak vadászösztöneinek kihasználása. Ebben a wobblerben mágneses MWT kiegyensúlyozót használtak súlyként, amelynek “vándorlása” a süllő testében jelentős javulást eredményez a dobási tartományban és a kapcsolódó pontosságban. Ez a rendszer biztosítja a wobbler stabil helyzetét a vízben, még kedvezőtlen időjárási körülmények között is.

Extra csalogatóelemként a Duel Hardcore a “zajkamra” technológiát alkalmazta – egy golyókkal töltött tartály -, hogy kísérő akusztikus hatást hozzon létre. A wobbler kis méretei nem teszik lehetővé, hogy versenyezzen a trófea ragadozókkal, de egy átlagos zsákmány elkapására ez a hal képes, mint senki más.

Előnyök

 • Alacsony tételenkénti ár;
 • Kiváló minőségű teljesítmény, közel az igazi halak süllőjéhez;
 • Kettős csalogató hatás (vizuális + zaj);
 • Jó dobási feltételek alacsony súly mellett;
 • Jó foghatóság a sodrásban (pisztráng) és az állóvízben (csuka, keszeg, dévér, süllő).

Hiányosságok

 • nem található.

Salmo Hornet

Értékelés: 4.7

Salmo Hornet

A Salmo cég egyik leghíresebb wobblere, amely stabil és (a szakértők szerint) a legjobb keresletet élvezi a márka teljes kínálatában, szintén helyet kapott a rangsorban. A Line Hornet hatféle csalit tartalmaz (2,5, 3,5, 4, 5, 5, 6 és 9 centiméteren), amelyek nemcsak a mélységhorizont, hanem a felhajtóerő paraméterei is megkülönböztethetők.

Játékuk fő jellemzője, hogy nagyfrekvenciás mozgást hoznak létre, amely a halak kaotikus mozgását idézi. A wobbler zsinór mindegyikét felderítő csaliként lehet használni a csalik keresésekor a nagy vízfelületeken. Ezt az alkalmazási vektort két tényező indokolja. Először is, a Hornet könnyen megrázza még a leglustább és ülő ragadozót is, és másodszor – nagyon egyszerű és kiszámítható a kábelezésben. Ami a költségeket illeti, még a legnagyobb változatban is wobbler van egy normális árcédulát, amely “húzza” minden amatőr és (ha nagyon kívánatos) kezdő.

Előnyök

 • széles modellválaszték, amely teljes mértékben “lefed” minden csalizási igényt;
 • elfogadható ár
 • Stabil, nagy frekvenciájú játék, amely lassan mozgó halakat vonz;
 • Kiváló horgászati teljesítmény csukára, süllőre, süllőre és sügérre.

Hátrányok

 • nem található.

EverGreen M-1 Inspire Minnow

Értékelés: 4.6

EverGreen M-1 Inspire Minnow

Klasszikus minnow wobbler, meghódította a felhasználók külső eleganciája és finom részletezése mesterséges testek. Létrehozták a tavaszi és őszi sügérhorgászat csaliként, de amikor megjelent a hazai vizek kiterjedésében, hirtelen felfedezte a csuka és a süllő nagyszerű fogójának lehetőségét. A leghűvösebb harapás a hűvös időjárás során következik be, amikor a jégkéreg még nem fagyott vízfelszínre, de a víz már 0 Celsius-fokot mutat.

Az M-1 Inspire Minnow mélyítési tartománya csak 1-2 méter, de a wobbler külső kifejeződésének rovására aktívan csalogatja a nagy ragadozót az aljáról. Méretei nem igazán kompatibilisek a távolsági és pontos dobásokhoz, mivel a 8 grammos súly szilárdan rögzül a hal középső részén. A csali további hatásaként (a fülbemászó megjelenés mellett) a modellben zajgolyókat használnak, amelyek kölcsönös ütés egy kis belső tartályon belül jellegzetes rezgést okoznak. Ez az egyik legmegbízhatóbb wobbler, amelynek költségei teljes mértékben összhangban vannak a teljesítményparaméterekkel.

Előnyök

 • kiváló csalogató képesség (megjelenés + zajhatás);
 • stabil játék különböző vezetékezési módszerekkel;
 • fogási lehetőség az erős áramláson, sekély mélységben;
 • a legjobb ár-érték arány.

Hátrányok

 • alacsony öntési pontosság.

Rapala Shad Rap

Értékelés: 4.5

Rapala Shad Rap

Úszó mélyvízi shad kapott a legnagyobb népszerűségnek a kiterjedt Észak-Amerika, de az elmúlt években fokozatosan vált meghódítani és az orosz tavak. 1,2-4,5 méteres merülési mélységben a Shad Rap jól teljesített a csukák és a süllők esetében, míg a sekélyebb változatok a sügérek és a durbincsok körében is nagyobb figyelmet kaptak. A wobbler vezetékek tekintetében a Rapala összes korábbi termékének jellemző tulajdonságait örökölte, így képes menet közben megváltoztatni a “viselkedését”. Az egyenletesen csavarodó zsinórral a hal egy kimért, kishalakra hasonlít, amelyek elvesztették a védelmüket, és teljesen nyitottak egy halálos támadásra. Amikor rángatózó (agresszív vagy tántorgó) mozgás szereznek élesség és intenzitás, fordult egy kiegyensúlyozott hal egy ideges és ideges podranak.

A Shad Rap a versenytársaihoz képest nem túl drága, csak valamivel a wobblerek átlagos piaci ára felett van. Ez a tény nagymértékben felelős a wobblerek növekvő népszerűségéért Oroszországban, és lehetővé tette, hogy a legjobbak rangsorában a becsület helyét vegye át.

Előnyök

 • Négy wobbler méret a termékcsaládban (SR05 – SR09);
 • a különböző kábelezési variációk eredeti játéka;
 • Nagy hatékonyság a folyóvízi ragadozók (különösen a süllő) horgászatakor;
 • a wobblerek átlagos piaci árával összehasonlítható ár.

Hibák

 • nem található.

Nils Master Haka

Értékelés: 4.5

Nils Master Haka

A Nils Master kis és szerény minnowja a nyári süllőhorgászatban való rendkívüli hatékonysága miatt kerül a rangsorba. Korlátozott számú színnel (általában nem túl fülbemászó), ez a wobbler mindenekelőtt kiváló mozgásanimációjával vonzza a figyelmet, amely a kis halak dobálására emlékeztet (különösen pergetéskor). Kiválóan alkalmas akár 5 méteres mélységben történő halászatra, amely a széles elülső lapátnak köszönhetően könnyen elmeríthető. Nem is olyan messze a dobótávolságtól, mivel ez a paraméter a legvitatottabb a Haka-sorozatban. 7 cm és 5 cm hosszúsággal ezek a halak csak 8 grammot, illetve 4 grammot nyomnak, így gyakran széles, de pontatlanul repülnek.

Nils Master Haka és az ár. Minden méretbeli “jelentéktelenség”, egy kiváló héj (a tépők nagyon horog) és a magas fogási képesség a csali csali költség nem esik 950 rubel alá (egy kis wobbler), így döntsön egy hasonló vásárlás nem sok.

Hátrányok

 • kiváló foghatóság a süllőkre, függetlenül a vizuális paraméterektől wobbler;
 • a készletben található minőségi tees;
 • A halászat lehetősége 0 és 5 méter közötti mélységben;
 • A halak mozgásának pontos animációja.

Hátrányok

 • magas ár
 • közepes repülési adatok.

Megabass Deep-Six

Értékelés: 4.5

Megabass Deep-Six

Japán mélytengeri crank, amely komoly “harcosnak” bizonyult, nagy trófeákkal a hazai vizeken. Csak 6 méteres mélységben működik, ahol jól horgászik a csukára és a süllőre. A névleges sebességre történő mélyítés azonnali, és nagyméretű, nagy szilárdságú műanyagból készült pengével rendelkezik. Méretek A Deep-Six (hossza 8 cm, súlya 25 g) lehetővé teszi a horgászok számára, hogy nagy távolságokra pontosan dobjanak, ami nagyon hasznos a partról történő horgászat során.

Ami a kábelezést illeti, maga a csali inkább egyenletesen és különböző tempójú rángásokkal dolgozik. Nagyszerű a jigeléshez és a csavaráshoz, a stopgo animációhoz, valamint a zsinór sima és nyugodt csavarásához. Az egyetlen hátrány az árszínvonal – csak a hivatásos halászok tudják nagy mennyiségben értékesíteni az orosz piacokon.

Előnyök

 • sokoldalúság a fogaskerekek tekintetében;
 • kiváló mozgásanimáció, amely vonzza a ragadozókat;
 • jó repülési jellemzők;
 • rengeteg színválaszték;
 • 6 méteres mélységben dolgozni.

Hátrányok

 • Magas egységár.

Rapala Barra Magnum

Értékelés: 4.4

Rapala Barra Magnum

A Magnum wobblerek sikere után a finn Rapala cég úgy döntött, hogy egy technológiailag fejlettebb változatot ad ki, amelyet a trófeás ragadozók mélytengeri halászatára terveztek. Barra Magnum kiderült, hogy egy igazán “gonosz” csali, készült sűrű fa abashi (ellentétben a balsafa az eredeti “Magnum”). Ez az anyagválasztás alapvetően megváltoztatta a wobbler teljesítményét, és a játékstílusát is befolyásolta. Ahelyett, hogy a manőverezés és a gyors mozgások minnow kezdett, hogy a trots több hangsúlyos, minden vonzza a figyelmet a fogas ragadozók.

A Barra Magnum működési horizontja 3,3 és 5,4 méter közötti tartományra korlátozódik, ahol a nagy csukák, csukák, dévérek és (ritkábban) a wobbler fő fogására törekszik. A méretkonfiguráció (11 centiméter hosszúság) és a súly (20 gramm) jó repülési adatokat ad ennek a wobblernek. Az ára is egy erős pont, még ha nem is mindig felel meg a halászat újdonsült művelőinek.

Előnyök

 • optimális méretek;
 • a mély vízben való munkavégzés képessége;
 • viszonylag alacsony költséggel;
 • Hangsúlyos, nehéz játék, amely hatékonyan csalogatja a ragadozókat;
 • Nagyfokú foghatóság az első használat során.

Hátrányok

 • fokozatos kivonulás az orosz piacról.
Olvasson tovább  11 legjobb horgászzsinór a fonás
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: