Top 8 wobbler csukára

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

A legjobb wobblerek értékelése csukára

Jelölésszékhelytermék neveminimális ár
A legjobb wobblerek értékelése a csukákon1ZipBaits Khamsin SR877€
2Megabass Vision 1101 390€
3ZipBaits Orbit 110 SP1 295€
4Rapala X-Rap 10690€
5Yo-Zuri L Minnow 66480€
6Jackall Smash Minnow 110 SP890€
7Salmo Perch 140 SDR740€
8Lucky Craft Pointer 100 SP1 105€

ZipBaits Khamsin SR

Értékelés: 4.9

ZipBaits Khamsin SR

A ZipBaits második legjobb, de a felhasználók szerint nem a legfontosabb csuka wobbler, ugyanakkor a japán gyártó igazi zászlóshajója. Eredetileg ezt a sorozatot sügérhorgászathoz tervezték, de aztán próbálgatással és tévedéssel átállt az édesvízi ragadozókra, mint a csuka, a sügér és a fent említett süllő. A Khamsin termékcsalád két tagjának egyikeként az SR sorozat kizárólag kis mélységben működik – akár 1,5 méteres mélységben, 70 milliméteres testhosszal (kezdeti változat).

Ennek a wobblernek a teste a shadokra jellemző összes árnyalatot és jellegzetességet mutatja. Különösen a háti részen található egy púp, amely további búvárrezgéseket kelt, valamint lapos, lapított oldalak, amelyek felgyorsítják a mesterséges ivadékok csúszását a vízoszlopban. Sajnos, mindez a pompa sok költséget igényel – az ár szempontjából a Khamsin SR messze meghaladja az ellenfeleket a rangsorban, ami korlátozza a szakemberek és a halászat igazi rajongóinak körét.

Előnyök

 • fenomenális csuka foghatóság, a felhasználók által megjegyezve;
 • a zajkíséret jelenléte;
 • Változékonyság az utazás során;
 • megváltozott geometria, ami pozitív hatással van a kishalak dinamikus teljesítményére
 • a legnagyobb népszerűségnek örvend horgászkörökben;

Hátrányok

 • a legmagasabb ár a tartományban.

Megabass Vision 110

Értékelés: 4.8

Megabass Vision 110

A jól ismert cég másik zászlóshajója, ezúttal a Megabass, még több hasznos funkciót egyesít, mint korábbi “testvérei” a minősítésben. Ez a klasszikus, hátán enyhe púppal rendelkező, 110 mm-es testű hal a lassan felszínre törő wobblerek osztályába tartozik, amely sekély folyókban, legfeljebb 1 méteres mélységben való horgászatra alkalmas. “Lebegő” volfrám kiegyensúlyozót használ, amely öntéskor a farokrész felé tolódik, és vezetékezéskor visszaállítja a fejét, ezáltal vonzóbb játékot biztosítva.

A felhasználókat viszont jobban érdekli az a tény, hogy a Megabass Vision 110 tökéletesen kompatibilis bármilyen horgászmódszerrel, legyen az jigelés, twisting, pergetés vagy Stop Go horgászat. Az egyetlen hátránya ennek a wobblernek az ára, amely kétszerese a piaci átlagnak.

Előnyök

 • A “lebegő” kiegyenlítő jelenléte;
 • széles körű elérhetőség a hazai piacon;
 • sokoldalúság a vezetők tekintetében;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • kiváló repülési jellemzők;

Hátrányok

 • magas ár.

ZipBaits Orbit 110 SP

Értékelés: 4.8

ZipBaits Orbit 110 SP

A ZipBaits két képviselője közül az egyik, amely a csukahorgászat “legerősebb” szempontja miatt került a rangsorba a pergetéshez. Van egy hangsúlyos púpok a háti rész, ami miatt elveszíti a megjelenése egy standard minnow és lesz jellegtelen ez a fajta wobblers elemek mozgása. A sokoldalú kábelezés, a könnyű vezérlés és az ideális (a legtöbb felhasználó véleménye szerint) hosszú dobóhosszúságú rendszer miatt valódi érdeklődést vált ki a felhasználókból. A külső jellemzők tekintetében a ZipBaits Orbit 110 SP rendelkezik néhány fontos előnnyel is. Az egyik egy nagyon jó, tartós lakkbevonat, amely megvédi az alapszínt a lecsúszástól, és a wobbler anyagot a ragadozó harapása miatti gyors töréstől. A második előny a nagyszámú – mintegy 48 – színséma, amely minden horgászhelyzethez alkalmas.

A külsőleg tökéletes feltételek ellenére a ZipBaits Orbit 110 SP komoly problémával szembesült, amely a cég képét verte. Az a tény, hogy a wobbler nagy népszerűsége hozzájárult a hamisítványok gyártásának és értékesítésének növekedéséhez, az eredetivel való verseny ellenére is.

Előnyök

 • 110 milliméter hosszúság és 16, 5 gramm súly kombinációja;
 • minden halászati módszerhez alkalmas;
 • 48 katalógusszín;
 • Kemény bevonat, amely megvédi a wobblert a mechanikai sérülésektől és a fakulással szemben;
 • 0,8 és 1 méter közötti mélységhorizonton dolgozik;

Hátrányok

 • a műszaki előírásoknak nem megfelelő nagyszámú hamisítvány jelenléte a piacon.

Rapala X-Rap 10

Értékelés: 4.7

Rapala X-Rap

Az elmúlt évtizedben a wobblers sorozat X-Rap lett a finn cég zászlóshajója Rapala, és az előfeltételei a közelgő változás a szerepük valami kevésbé jelentős, szerencsére, a gyártók, nem várható. A 10 cm-es halat, amely számos hasznos tulajdonsággal és tulajdonsággal rendelkezik, annyira szeretik a helyi halászok, hogy még a tegnapi kezdő horgász is megtiszteltetés lenne, ha ilyen csali lenne a gyűjteményében. A lenyűgöző hosszúság és a súly (11 gramm) kombinációja az X-Rap 10 hajlamot ad a nagy távolságokra való dobásra, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy közvetlenül a partról horgásszon. A csali hatása három tényező kombinációjával érhető el: a halak mozgása a vízben, a farokvágás jelenléte és a wobbler elején lévő kis penge vibrációs-akusztikus hatása.

A tökéletes csuka wobbler képét a 20 színválaszték teszi teljessé, amely minden alkalomra alkalmas. Sajnos az X-Rap 10 iránti nagy kereslet elkerülhetetlen áremelkedést jelentett. Nem mindenki akar 900-1000 rubelt fizetni egy halért, különösen a közönséges amatőrök körében.

Előnyök

 • erős csábító hatás;
 • Nagy teljesítmény az édesvízi ragadozók horgászatakor;
 • 20 különböző színben;
 • jó repülési jellemzők;

Hátrányok

 • magas költség.

Yo-Zuri L Minnow 66

Értékelés: 4.7

YO-ZURI L-Minnow

A minősítés következő jelöltjén, az L Minnow 66-on dolgozva Yo-Zuri a wobbler maximális hasonlóságára tette a tétet valódi halakkal, és ezt követően hatalmas bevételekkel jutalmazták. Ezek a kis apróhalak igazi felhajtást váltottak ki az édesvízben horgászó fogyasztók körében (sügér, pisztráng, sügér és csuka).

A 6,6 centiméter hosszú L Minnow 66 7 grammot nyom, ami tisztességes repülési tulajdonságokat biztosít, és lehetővé teszi a partról való halászatot. A műanyag halak játéka még az egységes vezetékezésben is intenzív, ezért azonnal felhívja az óvatos ragadozó figyelmét. Azonban a legjobb eredményeket szempontjából fogás wobbler mutatja, amikor csavaró vagy több “könnyű” változata a technika Stop Go. Mégis, a szériacsali legfőbb előnye a kiváló kezelhetőség – a legjobb az összes wobbler közül itt.

Előnyök

 • Bőséges lehetőségek a fogási területek egy részére (horgászhelyek, füves és sziklás helyek);
 • nem rossz színválaszték;
 • jó repülési adatok a parti halászathoz
 • kiváló foghatóság

hátrányok

 • túlárazott az online boltokban.

Jackall Smash Minnow 110 SP

Értékelés: 4.6

Jackall Smash Minnow 110 SP

Wobbler, komolyan versenyezhet a Yo-Zuri L Minnow 66-val az igazi halakhoz hasonló megjelenés szempontjából. Annak ellenére, hogy a színek kiválasztásában némi konzervativizmus van (például a modell rendelkezésére csak 6), a Smash Minnow keresett a halászathoz bármilyen vízben, szó szerint arra kényszerítve a ragadozókat, hogy megtámadják magukat. Az eredeti kiegyensúlyozás lehetővé teszi, hogy a wobbler kifejezett oldalirányú mozgást végezzen, mintha a meghajtás során oldalról oldalra lengne. Ez a tény a nagy folyami lakosok (főként csukák és süllők) azonnali reakcióját eredményezi a nem szándékosan kifejező halakra. 11 centiméteres hosszával akár 19 grammot is nyom, ami pozitívan befolyásolja a partról történő halászat lehetőségeit. De a mélységhorizont egy kicsit pumpált: a Smash Minnow nem megy a víz alá több mint 80 centiméterrel, némileg veszít a potenciálisan még magasabb fogási szintben.

Előnyök

 • a csuka fenomenális foghatósága a kis folyókon;
 • Természetes színekhez igazítva;
 • Jó súlyadatok, ami lehetővé teszi a partról való halászatot;
 • Nagyon pontos utánzata egy süllőnek;

Hátrányok

 • Magas kiskereskedelmi ár;
 • Korlátozás az elmaradó tavaknál (a szűk munkahorizont miatt).

Salmo Perch 140 SDR

Értékelés: 4.5

Salmo Perch 140 SDR

A legendás csukacsali sorozat egy másik képviselője, amely már 1992 óta a piacon van. Nagyon népszerű a szakemberek, valamint az új horgászok körében, mert nagyon kiszámítható viselkedéssel rendelkezik a vízben és stabil csalizási képességgel. Több mint 25 éves használat során a halászoknak sikerült megtanulniuk a 14 cm-es wobbler minden szokását, és a halászat hatékonyságának növelésére használták őket. A Salmo Perch 140 SDR legfontosabb jellemzője a jelentős horizontmélység volt, amely 5-12 méteren belül széles skálán mozog, és lehetővé teszi, hogy a sügér, a trófeás csuka, a süllő (t.. sárgaúszójú sügér), és nagyszájú sügér.

Ez a csali széles színválasztékkal büszkélkedhet, különösen a konzervatívabb csalikhoz képest. A közelmúltban a Perch 140 SDR ára folyamatosan ingadozott. A halászokat azonban ez nem tántorítja el – a modell továbbra is erősen fogy, és nyilvánvalóan nem fogja feladni a Salmo termékcsalád vezető pozícióit.

Előnyök

 • csali, időtálló;
 • optimális kiegyensúlyozás;
 • nagy stabilitás a gyors áramlású víztestekben;
 • kiváló mélységi teljesítmény (5-12 méteres mélységtartomány);

Hátrányok

 • A wobbler árának időszakos ingadozása.

Szerencsés kézműves mutató 100 SP

Értékelés: 4.4

Szerencsés kézműves mutató 100 SP

Wobbler a csukára, amelynek jellegzetes vonása egy dinamikus és erőteljes, oldalról oldalra történő csúszó mozgás volt, hogy pontosabban utánozza e halak ormányát. A Lucky Craft Pointer 100 SP egy 10 cm-es testtel rendelkezik, amelynek súlya körülbelül 18 gramm, és kiváló repülési jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a nagy pontosságú, rendkívül nagy távolságból történő dobást. A wobbler munkamélysége szerény tartományban van (1,2-1,5 méter), de ezen a horizonton a csuka legkönnyebben támadja a halat.

A Lucky Craft Pointer 100 SP fontos előnye volt a legszélesebb színválaszték, amely a halászati feltételek tekintetében abszolút minden szegletet lefed. Objektíven szólva, ez jelenleg az egyik legjobb csukacsali, amely világszerte népszerű a horgászok körében.

Előnyök

 • hatalmas színválaszték;
 • nagy népszerűség a felhasználók körében
 • A távoli (és pontos) dobások képessége;
 • Viszonylag olcsó;

Hátrányok

 • nem észlelték.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: