A 11 legjobb sífutó gyártó

A tél remek alkalom arra, hogy kimozduljunk. Nincs többé székben ülni a munkahelyen és otthon a kanapén! Vigye magával a síléceit, sétáljon egyet a parkban, és találkozzon más szabadtéri sportok szerelmeseivel! Nincs síelés? Ha ez a helyzet, akkor el kell gondolkodnia a vásárláson. Válasszon valamit az alábbiakban ismertetett márkák közül.

Hogyan válasszunk sífutó sílécet?

 1. Az első dolog, amit tudnod kell, hogy,Milyen síelést kedvel.A legegyszerűbb módja ennek, ha emlékszel az iskolai leckékre. Néhányan a klasszikus stroke-ot használták abban az időben, míg mások szerették a korcsolyázó stílust, amelyet szabad stílusnak is neveztek. A választás természetesen attól is függ, hogy hol kívánja használni a síléceit. Ha olyan parkban van, ahol már van sípálya, akkor nordic walking sílécre van szüksége. Ha nincsenek nyomok, és a hó eléggé tömött, akkor könnyebbnek találhatja a freestyle-t. De a pályának ebben az esetben nagyon szélesnek kell lennie – a fák és bokrok között futás már nem jöhet szóba.
 2. Fontos megjegyezni, hogy számos modern síléc létezikkombinált sílécek. Mindkét síelési stílusban egyformán jól teljesítenek.
 3. Ezután azt tanácsoljuk, hogy nézze megSíkonstrukció sífutó sílécekhez.Manapság sok gyártó a lehető legnagyobb mértékben eltávolodik a fa használatától. Ha a modern sífutó sílécekben megtalálható, akkor csak a síléc magjában. A többi általában műanyag. A legdrágább és leggyorsabb sílécek szerkezetében pedig karbon anyag is lehet! Azt is észreveheti, hogy egyes sílécek rovátkoltak, mások pedig nem. A talpon lévő bevágásoknak köszönhetően a síléc nem gurul hátrafelé, amikor elindul. A cipő alá nem kell kenőcsöt tenni.
 4. A sílécek kiválasztása óriási szerepet játszikemberi magasság. Ha nordic sílécet vásárol, annak 25-30 cm-rel magasabbnak kell lennie Önnél. A gördeszkás sílécek nem lehetnek túl hosszúak – 10-15 cm-rel magasabbnak kell lenniük nálad, de nem többnek. Mert a kombinált síléceknek valahol a kettő között kell elhelyezkedniük.
 5. Figyelmet kell fordítania a következőkre isa síléc merevségéről. A szabály egyszerű: egy nehezebb embernek merevebb sílécre van szüksége. Ha a síléceket egy webáruházban vásárolja meg, érdemes alaposan átvizsgálni őket, amikor átveszi őket. Győződjön meg róla, hogy megnézi az alapot – síknak kell lennie, nincs benne süllyedés vagy görbület. A síléceket hosszirányban sem szabad meghajlítani. Egy pár sílécnek is azonos súlyponttal kell rendelkeznie.

A legjobb sífutó sílécgyártók rangsora

Jelöléshelygyártóértékelés
A legjobb sífutó sílécgyártók értékelése1Fischer5.0
2SALOMON4.9
3Rossignol4.8
4ATOMIC4.7
5MADSHUS4.6
6Nordway4.5
7KARJALA4.4
8ATEMI4.3
9Larsen4.2
10TISA4.1
11Dinamikus4.0

Fischer

Értékelés: 5.0

Fischer

Ha megkérnénk, hogy nevezzen meg egy síléceket, korcsolyákat és snowboardokat gyártó céget, valószínűleg a Fischerre gondolna. Az egyik legnagyobb sportfelszerelés-gyártónak kell lennie. És minden bizonnyal ez a legismertebb, hiszen logója számos televíziós sportműsorban látható. A Fischer síléceket ugrálásra, kocogásra, gyermekvásárlásokra használják…

A vállalat az alapítójáról, idősebb Fischer Józsefről kapta a nevét. A vállalat eredetileg kocsikat és szánkókat gyártott. A TISA megalapítása utáni évben azonban már megkezdődött a sílécgyártás.

A Fischer ma már számos gyárból és leányvállalatból áll. A vállalat fő termelési létesítményei Ausztriában és Ukrajnában találhatók. A sílécek gyártása során számos fejlett, gyakran szabadalmaztatott technológiát alkalmaznak. Ennek eredményeképpen elég könnyűek, de mégis elég kemények. A Fischer termékek gyakran lila, sárga és más élénk színekben pompáznak. Lehetséges, hogy a néző tekintete éppen ezért nem tud nem ráakadni ezekre a sílécekre, amelyek aztán beleivódnak az emlékezetbe.

A modern technológia alkalmazása sok pénzbe kerül. Emiatt nem valószínű, hogy olcsó Fischer-modelleket fog találni akciósan. Még a legközelebbi parkban való sétához tervezett olcsó modellek is 25 ezer forintba kerülhetnek. RUB. És ez a külön megvásárolható párnák költségén felül! És egy jó gyorsasági síléc ára 45 ezer. A Fischer sílécek sokféle színben kaphatók, és rövid vagy hosszú távra is megvásárolhatók . A berendezés építésénél hidegragasztásos módszert alkalmaznak. Sikerét a síléc és a siklós kenőcs tökéletes kölcsönhatásának köszönheti.

A Fischer által minden évben elnyert számos díj bizonyítja termékeinek magas minőségét. Jelenleg valószínűleg a Fischer a legjobb márka.

SALOMON

Értékelés: 4.9

SALOMON

Sokan felismerik a SALOMON márkát. De inkább az edzőikről ismertek, mint a sportfelszereléseikről. Annál érdekesebb, hogy a cég még sífutó síléceket is gyárt. Miért nem?? Made in France, a legjobb síterepek hazája.

A SALOMON márkanév alatt értékesített termékek színe általában kék vagy fekete. A síléc lehet korcsolya, sífutó, klasszikus vagy kombinált síléc. Egyes modelleket viszonylag kevés pénzért árulnak. Ha azonban olyan sílécet szeretne, amellyel nagy sebességet érhet el, akkor jelentős összeget kell költenie. De ebben az esetben olyan példányt kap, amelynek összetételében nagyon könnyű szénszálas anyag van. Ez a kialakítás optimalizálja a merevséget a csavarodáskor, ezáltal növeli az erőátvitel hatékonyságát kocogás közben. Ezenkívül ezek a sílécek általában háromszög keresztmetszetű profillal rendelkeznek, ami jelentősen javítja a gyorsulást.

Maga a SALOMON 1947-ben alakult. Körülbelül 3000 embert foglalkoztat. A francia cég története nem az edzőkkel, a sílécek készítésével és javításával kezdődött. A vállalat egyébként az alapítójáról kapta a nevét.

A SALOMON termékek minőségéről nemcsak a számos díj, hanem a sportolók által elért győzelmek is tanúskodnak. Marc Girardelli és Pirmin Zurbriggen például a SALOMON felszerelésével nyerték meg az alpesi sí világkupát.

Rossignol

Értékelés: 4.8

Rossignol

Van egy másik franciaországi cég, amely sportcikkeket tervez és gyárt. És a sokkal idősebb! A Rossignolt 1907-ben alapították. Alapítója Abel Rossignol. A termék létrehozása alig egy nappal a vállalat alapítása után. A vállalat a kezdeti években sportruházat készítésével is foglalkozott.

A Rossignol pedig már többször is nevet szerzett a nagy versenyeken, többek között a világbajnokságon. Most azonban úgy tűnik, hogy a vállalat legjobb évei már mögöttük vannak. Manapság ez a márka egyre ritkábban található meg a győzelmeket elérő sportolók között. A Rossignol termékek népszerűségének csökkenése azután következett be, hogy a márkát a Quiksilver snowboard cég felvásárolta.

A besorolásunk első felét azok a sílécgyártók alkotják, amelyek termékei elsősorban a tapasztalt sportolóknak szólnak. De ez nem jelenti azt, hogy a Rossignol termékeket csak magas áron árulja. Ami megkülönbözteti ezt a céget, hogy olyan sífutó síléceket is igyekszik gyártani, amelyeket a kezdők is választanak. Az ilyen berendezések általában 6-7 ezer rubelbe kerülnek. rubel. De míg a fejlettebb modellek különösen nagy terhelést bírnak el, a legalapvetőbb sílécek merevsége sok kívánnivalót hagy maga után. Szintén nincs szénszál a szerkezetükben, így ezek a sílécek nem nevezhetők rendkívül könnyűnek.

A zászlóshajó modelleket profiknak tervezték. Nagyon könnyű, szénszállal megerősített méhsejtmagos maggal rendelkeznek. Ezek a sílécek tökéletesen továbbítják a sportoló erőfeszítéseit, és tökéletesen együttműködnek az alkalmazott kenőccsel. Számos modell rendelkezik a cég jellegzetes dupla barázdáival, amelyek lehetővé teszik a síelő számára, hogy gond nélkül irányítsa a haladási irányt. A rangsorunkat nyitó gyártó termékeivel ellentétben a Rossignol sífutó sílécek csúcskategóriás termékei nem olyan drágák – gyakran már 25-30 ezer euróért is kaphatók. RUB.

ATOMIC

Rangsor: 4.7

ATOMIC

A gyakorlat azt mutatja, hogy a legjobb síléceket azok a cégek gyártják, amelyek a nagy hegyek közelében találhatók. Az ATOMIC a világ egyik legjobb sífutó síléc gyártója. A vállalat székhelye Ausztriában található. De ha a fent említett cégek igazi szörnyetegek, amelyek képesek a legnagyobb események szponzorálására, akkor ugyanez nem mondható el az ATOMIC-ról. A gyártó mintegy 600 embert foglalkoztat. Ráadásul már nem is független cég, hanem a finn Amer Sports tulajdonában van.

Az ATOMIC egy ritka eset, amikor a cégnév nem az alapító nevéből származik. Az osztrák vállalatot 1955-ben Alois Rormoser alapította. A kezdeti időkben fakerekek készítésével és javításával foglalkozott. Ehhez négy kézműves helyi fát használt fel. Néhány év elteltével az alapító úgy döntött, hogy kibővíti a termékpalettát, beleértve a fából készült szánkókat és a fémszegélyű síléceket is. Nem telt el sok idő, mire a vállalat teljesen átállt a laminált fa sílécek gyártására. Akkoriban mind kézzel készültek. A gyár csak 1966-ban szerzett be egy összeszerelősort és egy automata présgépet, amely lehetővé tette, hogy sokkal nagyobb mennyiségű korcsolyát gyártson.

A vállalat fő gyára ma Altenmarktban található. Évente körülbelül 720 000 korcsolyakerék gördül le a gyártósorról. pár síléc. Ezek főleg túratúra modellek, amelyeket hegymászáshoz és kötélhúzáshoz terveztek. De az osztrákok nem feledkeznek meg az országok közötti modellekről sem. Termékválasztékukban klasszikus és görkorcsolya modellek szerepelnek. Az utóbbiak, ahogyan azt kell, kissé rövidebbek és merevebbek. Ami a klasszikus sprint modelleket illeti, találhat olyan bevágásokkal ellátott modelleket, amelyek lehetővé teszik a kezdők számára, hogy eltekintsenek a kenés szükségességétől.

Sok más vállalathoz hasonlóan az ATOMIC is egységes festési stílust alkalmaz termékeihez. A klasszikus sífutó sílécek piros-fekete, fekete-szürke és fekete-kék színűek. A görkorcsolya modelleket általában egyszerre három színben festik le. A legfejlettebb modellek karbonból készülnek, így rendkívül könnyűek. A speciális geometria és a dupla hornyolt talp hosszú siklási fázist, erőteljes rúgást és könnyű irányíthatóságot biztosít.

Az ATOMIC sífutó sílécek ára nem nevezhető rendkívül magasnak. Természetesen a karbon modellek akár 25 ezer euróért is elkelhetnek. Az Amer Sports széles választékban kínál férfi és női sárkányhajócipőket, amelyekből olcsó pár és még több is kapható, de a kezdők már 5000 rubelért is kaphatnak egy jó párat. rubel. De természetesen nem szabad elfelejteni, hogy ehhez az összeghez hozzá kell adni a kötések, a bakancsok és a síbotok költségeit.

MADSHUS

Értékelés: 4.6

MADSHUS

Melyik ország sízői állnak a legnagyobb eséllyel a dobogóra a nagy versenyeken?? Talán Norvégiából. Elég, ha csak a híres Bjorndalenre emlékezünk, aki rekordszámú olimpiai érmet nyert biatlonban. Nem meglepő, hogy Norvégia minőségi sílécek széles választékával büszkélkedhet. Ezeket a MADSHUS gyártja, amelynek székhelye Biri faluban található. A vállalat azonban már nem független, és egy ideje már az amerikai K2 Sports cég tulajdonában van.

Mint sejthető, a vállalatot Madshus alapította. Az egész 1906-ban kezdődött. A sílécek gyártása csak 1924-ben kezdődött meg. Madshus az apja pajtájában készítette. Négy évvel később a MADSHUS sílécek olimpiai érmet nyertek! A vállalatnak 1972-ben Birihez kellett költöznie, mert az előző gyár kigyulladt. A vállalat hamarosan áttért az üvegszálas sílécek gyártására. Nos, a 21. században a cégnek sikerült tovább fejlesztenie a sífutó síléceit, és a szénszálas, ultrakönnyű és tartós anyagot beépíteni.

Természetesen nem minden MADSHUS modell szénszálas. Ez az anyag túl drága, ezért csak a profi sportolók által használt csúcsmodellek kapják meg. Általában az ilyen berendezéseket 26 ezerért értékesítik. rubel vagy még több. Mellesleg, szinte minden sífutó MADSHUS sílécek festett világosszürke, a kivételek nagyon ritkák.

A csúcsmodellek nem csak szénszálas anyagokkal büszkélkedhetnek. Ez a síléc a P200 Nano univerzális talpával rendelkezik. A sílécben található NFC-chip segítségével a Nordway képes a síelő személyes paramétereihez igazodni. Integrált sisakkal is rendelkeznek, amely kiváló tapadást biztosít, bármilyen mélyre is esik a hó.

Valójában a MADSHUS termékcsalád nagy része belépő szintű sífutó. A MADSHUS sílécek ideálisak olyan gyermekek számára, akik csak nemrég kezdtek el síelni. Egy közeli parkban is nagyon népszerűnek bizonyul. Ezeknek a síléceknek a fő előnye a rendkívül alacsony áruk. A helyi sportboltban körülbelül 2-3 ezer euróért lehet őket megvásárolni. Ebben az esetben egyszerűen nem működne, sőt, még olcsóbb is. Biztos lehet benne, hogy sílécei kenőanyag nélkül is jól fognak siklani. Nem meglepő, hogy sok szülő vásárol MADSHUS sílécet gyermeke testnevelésórájára.

Nordway

Értékelés: 4.5

Nordway

Nem mindenki tudja, de a Sportmaster üzletláncnak több márkája van, amelyek alatt bizonyos termékek kaphatók. A Nordway üzletek például aktívan kínálnak sífutó síléceket és más téli sportfelszereléseket a Nordway márkanév alatt. Ez nem jelenti azt, hogy a termékek rosszak. Ebben az esetben egyszerűen nem került volna be a rangsorunkba. Teljesen megéri az árát. Ha a parkban szeretne síelni, gyakran nincs oka arra, hogy a jól ismert gyártók termékeit vásárolja meg, mivel az általuk kínált funkciók felét sem fogja használni. Nordway olcsó sífutó síléceket is vásárolnak azoknak a gyerekeknek, akiknek szükségük van rá a testnevelésórákhoz.

A fent említett márka sífutó síléceinek ára 1100 rubelről indul. Csak a Sportmasterben vásárolhatod meg őket. És ez akkor van így, ha a sílécek széles színválasztékban kaphatók. A síléc nem villog a képernyőn sportközvetítések közben, így a gyártónak nem kell ragaszkodnia egy színsémához.

Nem kell azt gondolni, hogy a Nordway termékek csak a szuper-budget árszegmensben léteznek. Nem, az üzletekben olyan, rendkívül fejlett modelleket is találhat, amelyeket modern technológiával gyártottak. A KARJALA sílécek azonnal felismerhetők, mivel felületük a cég piros és fekete színeire van festve. Ezeknek a síléceknek jó ütőfelülete van, ami jó fogást biztosít, amikor elindulsz. Ezek a sílécek mindegyike továbbfejlesztett felületkezeléssel büszkélkedhet, amelynek köszönhetően bármilyen időjárási körülmények között jól siklanak. A Nordway sílécek nagyon könnyűek. De ne gondolja, hogy drága szénszálból készültek. Nem, csak a magjuk nem szilárd, és légcsatornákkal van ellátva.

Ha alacsony árú modellekről beszélünk, akkor nem valószínű, hogy sok évig kitartanak, különösen, ha minden hétvégén futsz. Ami a csúcsmodelleket illeti, megerősített sarokkal rendelkeznek, amelyek védelmet nyújtanak a felhasadás ellen. Ezeket a síléceket még egyes sportolók is biztonságosan használhatják. Magas minőségüket a gyártás helye is bizonyítja – ez a Fischer gyárak egyike.

KARJALA

Értékelés: 4.4

KARJALA

Ha a márka nevére rákeresünk a Google-ban, először a Kaleria Köztársaságról kapunk információt, majd egy bizonyos sörgyártóról értesülünk, és csak ezután találunk sífutó sílécek választékát. Történetesen az ilyen márkájú sílécek nem örvendenek nagy keresletnek. Legalábbis a tapasztalt síelők körében.

Joggal mondhatjuk, hogy a KARJALA sífutó síléceket csak kezdőknek tervezték, akik nem kívánnak szokatlanul nagy merevséget, gyors gyorsulást és hihetetlenül hosszú élettartamot a felszerelésüktől. Ezeknek az embereknek fontos az ár. És ezek a sílécek nagyon olcsók. Általában 1500 rubelt kérnek, és egyes modellek fele ennyibe kerülnek! Egyértelmű, hogy nem szabad fejlett tulajdonságokat várni az ilyen sílécektől. Ezek közönséges, műanyagból és fából készült modellek. Sokan közülük vésővel rendelkeznek, amely megakadályozza, hogy a síléc hátrafelé guruljon. Így ezek a sílécek márkakrém nélkül is használhatók.

Sok olcsó terepfutó modell kötéssel van ellátva. A KARJALA termékek sem kivételek a szabály alól. Ez azt jelenti, hogy csak a botokat és a bakancsokat kell beszereznie. Ami a dizájnt illeti, a KARJALA sílécek többféle színben festhetők. Legtöbbször egyformán vonzóak a férfiak és a nők számára. Sok junior síléc is ettől a márkától származik. Ezeket általában a gyerekek számára vásárolják, hogy a tornaórán a pályára vigyék.

A legolcsóbb KARJALA futó modelleket 750 rubelért árulják. Ezt a lehetőséget azonban nem ajánljuk. A lényeg az, hogy ezek a sílécek műanyagból készülnek, fa felhasználása nélkül. Mondanom sem kell, hogy az ilyen berendezések könnyen elromolhatnak? Emellett ezek az olcsó sílécek általában kötés nélkül érkeznek, ami szintén pénzbe kerül. Röviden, nem beszélnénk le a KARJALA sífutó megvásárlásáról, de csak akkor, ha a választott modell részben fából készült.

ATEMI

Értékelés: 4.3

ATEMI

Sokan nem tudják, de az orosz sportboltok választékának nagy része házi készítésű áru. Például az ATEMI által készített sportfelszereléseket könnyen megtalálhatja az ilyen láncok polcain. Ez a gyártó azt állítja, hogy termékei körülbelül háromezer orosz üzletben találhatók.

A cég neve egy aikido technikáról származik, amely a test egy védtelen részét üti meg… Egy francia vállalat által gyártott asztalitenisz-ütőket kezdetben ATEMI márkanév alatt forgalmazott. 1996-ban ez a márka megjelent Oroszországban. Néhány évvel később a márkát orosz üzletemberek vásárolták meg, majd a sportfelszerelések széles választékát kezdték el gyártani, köztük sífutó síléceket is.

Az orosz cég nem is gondolkodik olyan csúcstechnológiás felszerelések készítésén, amelyeket a profi sportolók használnának. Ehelyett az ATEMI inkább a tömegfogyasztók számára gyárt síléceket. Alkalmanként megvásárolják őket tornaórákra, parki sétákra és sporttevékenységekre. Az ATEMI sífutó sílécek ára 950 és 1700 rubel között van. Gyakran hagyományos formájúak, és hosszuk 140 mm-nél kezdődik, ami lehetővé teszi, hogy még egy gyermek számára is találjon modellt. A legfejlettebb sílécek pedig könnyű szerkezettel és 3D-s fejjel rendelkeznek, amely kissé növeli a merevséget. Felületük extrudált polietilénből készül. A csípések segítenek megelőzni a visszarúgást, még akkor is, ha nem használsz síkenőcsöt. Ami a síléc teljes szerkezetét illeti, az fából és műanyagból áll.

Akkor is ajánljuk az ATEMI termékek megtekintését, ha nem szándékozik alapvetően síelni. Ennek a vállalatnak a termékei, amint azt fent említettük, alkalmasak kéthetente sétálni a parkban. De figyelmeztetünk: az ATEMI választék csak sífutó sílécekből áll. Az orosz gyártó joggal van azon a véleményen, hogy városainkban gyakran nincs hely a görkorcsolyasíelésnek.

Larsen

Score : 4.2

Larsen

Az orosz sportfelszerelés-gyártók listája nem korlátozódik néhány vállalatra. Al Sar is nagyon széles skálán mozog. Cipőket és ruházatot, valamint sportfelszerelések hatalmas választékát gyártja. És több márkát használ. A sífutó síléceket általában Larsen márkanév alatt szállítják a boltokba. Agresszívan alacsony ár. Szó szerint 700 rubelért könnyen megvásárolható! Nem meglepő, hogy ezeket a síléceket gyakran használják a tornaórákra járó iskolások.

Mint az könnyen kitalálható, a Larsen sífutó sílécek alkotói nem hajlamosak egy színben gyártani a felszerelést. Éppen ellenkezőleg, igyekeznek minél szélesebb választékot kínálni. A boltok polcain kék, piros, sárga és fekete síléceket találsz. Ez a felszerelés általában mindkét nemű ember lábán jól mutat. Ezekhez a sílécekhez általában fát és műanyagot használnak. Ne reménykedj a nagy merevségben. Ha úgy dönt, hogy részt vesz egy sífutóversenyen, azt kockáztatja, hogy törött sílécekkel végzi. De egy ilyen olcsó terméktől nem is várhatsz mást.

A Larsen futó modellek számos orosz üzletben találhatók, amelyek sportfelszereléseket értékesítenek. Ne keresse őket csak a Sportmasterben, aktívan támogatva saját márkájukat. A költségek nem annyira az alkalmazott gyártási technológiától, mint inkább a síléc hosszától függnek. Például 100 cm-es síléceket vásárolhat egy gyermek számára mindössze 500 rubelért! Aztán ott van a bot, a cipő és valószínűleg a kötés.

A TISA

Értékelés: 4.1

TISA

Mint már említettük, az Al Sar Group egyszerre több márkával is rendelkezik. Míg a legolcsóbb síléceket a Larsen márkanév alatt forgalmazzák, a TISA név a sporteszközök meglehetősen magas minőségét jelzi. Ezeket a síléceket már nem lehet 700 rubelért megvenni, a legolcsóbb modell ára kétszer ennyi. És a legfejlettebb berendezéseket 3500 rubelért árulják. Még ha rendszeresen részt vesz sporteseményeken, különösen azokon, amelyek inkább helyi, mint nemzetközi sporteseményeken, akkor is érdemes megfontolni egy ilyen készülék vásárlását.

A legtöbb sífutó síléc a klasszikus típusú sílécek közé tartozik. Tömegük a hosszuktól függően legfeljebb 1,5 kg. Az olcsóbb sílécekkel ellentétben ezek a sílécek nem igényelnek tartókenőcsöt. Az a tény, hogy a párna alatt egy mohairból készült betét van, és kamuszként működik. Ennek eredményeképpen nem büszkélkedhetnek visszaosztás nélkül.

Ettől eltekintve a TISA sífutó sílécekről alig van valami érdekes mondanivaló. A síléc különböző színekre festhető. Előállításukhoz műanyagot és fát használnak. Ha karbonban reménykedik, akkor menjen más gyártóhoz, és ne ebben az árszegmensben. És minden TISA sílécet kötés nélkül árulnak, aminek van értelme.

A TISA-termékekkel az a probléma, hogy nem állnak széles körben rendelkezésre. Nem könnyű megtalálni az orosz sportfelszereléseket árusító üzletekben. De ha megtalálja, gondolkodás nélkül megveheti – ezeknek a síléceknek a minősége megfelel Önnek.

Dinamikus

Értékelés: 4.0

Dinamikus

Általában az Expertology értékelései a legolcsóbb termékekkel zárulnak. A francia Dynamic cég azonban főleg középáras sportfelszereléseket gyárt. Nem valószínű, hogy talál olyan sífutó sílécet, amelyet 3000 rubelnél olcsóbban adnak el. De biztos lehet benne, hogy a minőség egy életen át megmarad!

1931-ben alapították. Síléceit sok sportoló értékeli. Nem telt el sok idő, és az ezeket használó síelők világkupa-versenyeket kezdtek nyerni! Ez azonban egyúttal a nagyobb versenytársak figyelmét is ráirányította a Dynamic. A vállalatot végül 1977-ben az Atomic vette át.

Manapság egyre ritkábbak a francia márkájú sífutó sílécek. Ennek a márkának a tulajdonosai inkább a kezdőknek szánt síszetteket árulják. Nemcsak egy pár sílécet, hanem automatikus kötéseket is tartalmaznak. A síléc valójában egy kombinált síléc. Ez azt jelenti, hogy mind klasszikus, mind gördeszkás síeléshez használható. Minden síléc belsejében egy Denso mag található

 • te Core. Ez nagyon könnyűvé teszi a sílécet, mégis erős és rugalmas marad. A gyártó a síléc geometriáján is dolgozott, így kanyarodás közben is stabil síelésre számíthat.

  A Dynamic márka zárja a rangsorunkat. De ez nem jelenti azt, hogy nem ajánljuk a megvásárolt sílécet. Csak elég nehéz megtalálni őket az orosz boltokban. Ennek oka, hogy az Atomic az elmúlt években beszüntette a sífutó sílécek gyártását ezen a márkanéven – a kiskereskedelmi láncokban megmaradt darabok egy 2012-es kollekcióhoz tartoznak.

  Következtetés

  Most már tudja, hogy melyik sífutó sílécgyártó a legjobb. Csak sajnálni lehet, hogy a Szovjetunióban a sport iránti szeretet ellenére nem sikerült olyan minőségi síléceket gyártani, amelyek nem csak fából készültek. Ma már szinte lehetetlen hasonló gyárat létrehozni hazánkban – a versenytársak messze előttünk járnak.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: