A 9 legjobb víz alatti világítás

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjük, konzultáljon szakemberrel.

A napsugarak nagyon nehezen hatolnak be a víz alá. Ha pedig folyóról van szó, az komoly problémákat okoz – az algák és az iszap megnehezíti a tájékozódást. Ezért a búvárok és a búvárok inkább csak zseblámpával hajóznak nagy mélységekbe. A víz alatt, mert egy normális nem bírja a legkisebb nyomást sem. Nézzük meg, melyek a legjobb víz alatti lámpák jelenleg.

A cikk tartalma
Olvasson tovább  A 10 legjobb sportalkalmazás

A legjobb víz alatti zseblámpa rangsor

Jelölés helyszín termék neve ár
A legjobb víz alatti fáklyák 1
 • GHT és MOTION Sola
  e 800 S/F
 • 18 000€
  2 NORD SEA Mono 1000 23 000€
  3 FEREI W155 XM-L2 11 900€
  4 Fenix SD20 6 400€
  5 Oké
  e OK
  E18
  6 000€
  6 Mares EOS 3 6 700€
  7 TUSA TL-410 LED 5 000€
  8 Nitecore DL10 5 300€
  9 Camelion LED 51513R 2 300€

 • GHT és MOTION Sola
  e 800 S/F
 • Értékelés: 4.9

  <li></div><p>GHT és MOTION Sola </p><div>e 800 S/F” src=”/wp-content/uploads/2023/11/5201666666198061-869-.jpg” height=”400″ title=”<li>GHT és MOTION Sola<div>e 800 S/F”><p>Ez a búvárlámpa többféle színben kapható. Az akvamarin színű díszítéssel ellátott csali valószínűleg a legérdekesebb. Azonban nem a kinézete, hanem a tulajdonságai teszik ezt a kiegészítőt kihagyhatatlanná. És a biztonságos rögzítés érdekében, amely egy csomó hosszú elasztikus szalagok és kényelmes szövetburkolatok.</p><p>Ettől a zseblámpától 800 lumen maximális fényáramra számíthat. Ami a spotlámpát illeti, 500 lumen fényereje van. Ezek a számok maximálisan igazak, mivel FL-1 tanúsítvánnyal rendelkeznek.</p><p>Még mindig kényelmes a használata, még a víz alatt is, ha búvárruhát visel. Egyetlen gombnyomással válthat a 12 pontos és a 60 fényszóró között. A tartozék színes elemszintjelzővel is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy időben tudni fogja, ha a lámpa hamarosan lemerül. Saját újratölthető akkumulátort használ áramforrásként, amely egy megfelelő csatlakozón keresztül töltődik.</p><p>Lámpás</p><li>GHT és MOTION Sola<div>e 800 S/F viszonylag kicsi és könnyű. Ha egy másik országba repülsz vele, a vámhatóság biztosan nem fog odafigyelni rá. A termék nagyon megbízhatónak bizonyult – zárt burkolata biztosan nem engedi, hogy nedvesség kerüljön a belsejébe. Legalábbis addig, amíg nem merül 100 méternél mélyebbre.<h4>Előnyök</h4><ul><li>A súlya nem haladja meg a 285 grammot;</li><li>Könnyen ellenáll a legfeljebb 100 m mélységig tartó merülésnek;</li><li>Kétféle megvilágítási mód létezik – spot és szórt megvilágítás;</li><li>Teljes feltöltéssel 70-280 percig világít;</li><li>Van egy jelzés a díjra vonatkozóan;</li><li>Könnyű váltani a két üzemmód között;</li><li>Nagy fényerősség;</li><li>Gyors töltés támogatott.</li></ul><h4>Hibás</h4><ul><li>Nagyon magas költségek;</li><li>Csak külföldön vásárolható meg.</li></ul><h3>NORD SEA Mono 1000</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=NORD SEA Mono 1000

  Ez az egytestű fáklya túl egyszerűnek tűnhet… Itt egyáltalán nincsenek tervezési sallangok. De a tartozék nagyon könnyű. És ami fontos, minden probléma nélkül megtalálható az orosz online boltokban.

  Kialakítását tekintve ez a lámpa nem emelkedik ki a többi közül. A szokásos zseblámpától csak a nagyobb fényerő és a víz elleni védelemben különbözik. És milyen védelem! A gyártó biztosítja, hogy semmi sem fog történni az alkotásával, még 100 méteres mélységben sem.

  Ez a modell 22 cm hosszú és legfeljebb 6 cm átmérőjű. A tartozék elején a jól ismert fényfej található. Több LED-ből áll, amelyek együttes fényárama akár 1000 lumen is lehet. Ez megkönnyíti a közelben fekvő halak kiszúrását, még akkor is, ha a napfény nem éri el a mélységet. Felhívjuk figyelmét, hogy a fénysugár szöge itt 4 fok, és nem változtatható.

  Korábban összehasonlítottuk a NORD SEA Mono 1000-et egy zseblámpával. Valójában ez a modell lényegesen nagyobb, mint amekkora. Ezt bizonyítja az a tény, hogy nyolc AA elem fér el benne. Ennyi akkumulátor nélkül lehetetlen lenne ugyanazt a fényerőt elérni. Az akkumulátor legfeljebb 8 órás működésre elegendő. Gyakran ennyi időt töltenek az emberek egy egész évben a mély vízben. Nos, ha szinte minden nap merül, akkor is szenvedni fog attól a ténytől, hogy a NORD SEA Mono 1000 nem tartalmaz saját újratölthető akkumulátort.

  Felhívjuk figyelmét, hogy létezik egy másik víz alatti fáklya is ugyanezen a néven. A különbség az, hogy a fényfej nem nyúlik ki a burkolatból. És ez egy teljesen más modell, amely csak a fényáram és a munkamélység erősségében hasonló. Nikkel-melícium akkumulátorral és öt üzemmóddal rendelkezik, a fénysugár szöge pedig nyolc fokosra növelhető. Egy ilyen fáklya ára megfizethetetlen. Még magasabb áron kaphat egy puha nyelű példányt is.

  Előnyök

  • A fényáram hatalmas ereje;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő;
  • 100 méteres mélységig képes merülni;
  • Megvásárolható az orosz üzletekben.

  Hátrányok

  • A fénysugár szöge nem állítható;
  • Hagyományos elemeket használ;
  • Nagyon magas költségek.

  FEREI W155 XM-L2

  Score : 4.7

  FEREI W155 XM-L2

  A búvárlámpa két változatban kapható. Színhőmérsékletükben különböznek egymástól. Ezért a vásárlás előtt el kell döntenie, hogy meleg vagy hideg fényt szeretne. A FEREI W155 XM-L2 két változatának egyéb jellemzői megegyeznek.

  Ez a modell hat különböző méretű LED-et tartalmaz. Ez a zseblámpa kialakítása, amely három fényerő üzemmódot valósít meg. Maximum 3780 lumen fényerő előállítására képes. Ez egy hihetetlen szám, ami még mindig egy kicsit irreálisnak tűnik. Természetesen ez akkor igaz, ha aktiválja az irányított fény módját. Ha szórt fényre van szüksége, hogy többet lásson a környezetéből a víz alatt, akkor 900 lumenre számíthat. De ez is egy kiváló eredmény!

  A FEREI W155 XM-L2 tökéletesen teljesít teljes sötétségben is. Tehát olyan mélyen akarsz belemerülni, amennyire csak tudsz. Egyáltalán nem probléma, mivel a vízzáró ház már nem bírja el a nyomást, amellyel 150 m felett találkozik. Ez egy ritka fáklya, ami képes erre! A vízállóság eléréséhez használt anyagok között szerepel az eloxált alumínium, amelyet repülőgépek építéséhez is használnak.

  A zseblámpa hátulján van egy nagy gomb mágneses kapcsolóval. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy másodpercmutató használata nélkül váltson egyik üzemmódról a másikra. A FEREI W155 XM-L2 a következőkkel rendelkezik. Az elektronika különösen a túlmelegedést figyeli, és a tartozék nem fél a túltöltéstől. Egyébként négy 18650 típusú lítium akkumulátort használ energiaforrásként. Akár 60 órányi fényt biztosítanak! Nem kell eltávolítani az elemeket – közvetlenül a zseblámpában tölthetők, ha a tartozékot a hálózati áramforráshoz csatlakoztatja. A zseblámpa rendszeresen villog, hogy figyelmeztesse Önt, ha majdnem lemerült az áramellátása.

  A FEREI W155 XM-L2 a legjobb választás azok számára, akik rekord mélységekbe szeretnének merülni. Ez a tartozék biztosan nem hagyja Önt cserben, és fényereje hosszú ideig lenyűgözni fogja Önt. Röviden, ez egy olyan eset, amikor csak a víz alatti fáklyát lehet kiválasztani az ára miatt.

  Előnyök

  • Többféle fényerő üzemmód;
  • Hosszú akkumulátor-üzemidő teljes feltöltéssel;
  • Az akkumulátorok közvetlenül a zseblámpa belsejében töltődnek;
  • Hatalmas fénykibocsátás;
  • 150 méteres mélységben használható;
  • Számos biztonsági funkció;
  • Egy kézzel könnyen használható;
  • Több sugárzási szög.

  Hátrányok

  • Nagyon magas ár.

  Fenix SD20

  Értékelés: 4.6

  Fenix SD20

  Ez a modell a közepes árú spearfishing csalik szegmensébe tartozik. Az orosz eladók 6 ezer körül kérnek érte. rubel. Ezért a pénzért olyan tartozékot kap, amelynek gyártója öt év garanciát vállalt. A modell hossza 208 mm, átmérője 26 mm. A fényfej átmérője 40mm-re nőtt. Ez a tartozék nem kicsi, de könnyű. Az alatta lévő mérleg csak 245 g-ot mutat. De ne felejtsük el hozzáadni az akkumulátorok súlyát sem.

  A Fenix SD20 abban különbözik, hogy kétféle tápegységet támogat. A legegyszerűbb egy pár 18650-es akkumulátorral használni. A kevésbé drága CR123A elemek is támogatottak, de négy darabra lesz szükségük. Amikor a tápegység kezd lemerülni, a piros LED egyszer-egyszer felvillan. Ha elfogy az energia, sokkal gyakrabban villog.

  Általában 100 m mélységben dolgozó fáklyák nem rendelkeznek mozgó alkatrészekkel. De a Fenix SD20 forgó mágneses gyűrűvel rendelkezik. Három üzemmód egyikének kiválasztására szolgál. Az első víz alatti zseblámpa 1000 lumen fényerőt ad le. Használat közben az akkumulátorok teljes feltöltése mindössze három órára elegendő. A második üzemmód 400 lumenre csökkenti a fénykibocsátást, és akár 2,5-szeresére növeli az üzemidőt. Végül a harmadik üzemmódot segédüzemmódnak lehet nevezni, mivel a fényerősség ebben nem haladja meg a 105 lumen értéket. Még mindig 8-9 óra teljes feltöltéssel, nem túl sok.

  Ennek a fáklyának a háza eloxált alumíniumból készült. Itt nem hiányzik egy fűzőlyuk, amelynek köszönhetően a tartozék a csuklópánthoz van rögzítve. A termék modern védelemmel is fel van szerelve, ami azt jelenti, hogy a lámpa nem fél a túlmelegedéstől és egyéb problémáktól. Ez a modell azzal is büszkélkedhet, hogy az elemeket csak megfelelően lehet behelyezni.

  Előnyök

  • Hatalmas fénykibocsátás;
  • Kényelmes üzemmódváltás;
  • Kétféle akkumulátortípust támogat;
  • 100 méteres mélységig képes merülni;
  • Tartalék gumipárnákat tartalmaz;
  • Beépített nagy teljesítményű piros LED.

  Hátrányok

  • Nem túl hosszú az akkumulátor élettartama teljes feltöltéssel;
  • Az üzemmódváltáshoz a másik kéz segítségére van szüksége.

  Oké
  e OK
  E18

  Értékelés: 4.5

  Ok</div><p>e OK</p><div>E18″ src=”/wp-content/uploads/2023/11/94116666198061-279-.jpg” height=”400″ title=”Ok<div>e OK<div>E18″><p>Víz alatti zseblámpa Ok</p><div>e OK<div>Az E18 nemcsak más, hanem viszonylag olcsó is. Ez egy ritka tartozék, amelyhez maszk rögzítés is jár. Lehetővé teszi, hogy mindkét kezét felszabadítsa, megvilágítva a teret a látóirányba. Nem csoda, hogy ez a modell keresett a szigonyhorgászok körében.<p>A fáklya apró méretű. Ezért ne számítson nagy fényességű. De még az 570 lumen is általában elegendő sok búvár számára. Érdekes, hogy a gyártó hihetetlen vízállóságot ért el. Azt állítja, hogy alkotása képes 200 m mélységig tartó merülést kibírni!</p><p>A 65 grammos tartozék működését újratölthető akkumulátor biztosítja. Ez már szerepel. A zseblámpával együtt megkapja az akkumulátortöltőt is. Egy teljes feltöltés mindössze 4 órán át tart a ragyogáshoz. A kiterjesztett üzemidő nem lehetséges, mivel a fáklya csak egy üzemmódot támogat. Ez azt jelenti, hogy minden merülés után fel kell tölteni az akkumulátort.</p><p>A termék teste alumíniumból készült. A zseblámpát könnyű tartani, nem kell helyet találni neki a maszk oldalán. És jó, hogy van egy nyaklánc, így nem kell aggódnia, hogy a tartozék kiesik a kezéből.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kompakt méret;</li><li>Apró súly;</li><li>A csuklóján van egy zsinór;</li><li>Töltővel együtt;</li><li>Egyetlen akkumulátorral működik;</li><li>A maszkhoz rögzíthető;</li><li>Számos online boltban kapható.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem túl hosszú munkaidő;</li><li>Csak egy üzemmód;</li><li>Nincs akkumulátor töltöttségi szint kijelzés.</li></ul><h3>Mares EOS 3</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=Mares EOS 3

  Egy másik víz alatti zseblámpa ismerős formával és nem túl magas árcédulával. Bár még 6 ezer… RUB felháborító összegnek tűnhet valakinek. A hozzád hasonló emberek számára tudnod kell, hogy a víz alatti felszerelések nem olcsók.

  Az olasz Mares cég búvárlámpája nem nevezhető kicsinek. Belsejében akár 8 AA elem is elfér. Ez csak 5 óra megvilágításra elegendő energia. Hogyhogy?? Az a tény, hogy ez a zseblámpa nagyon fényes?? Sajnos nem. 7000 lux színhőmérsékletű fényt bocsát ki, ami megfelel a hideg fehér fénynek. Hogy egy kis ízelítőt adjak, ez egy 30 W-os halogénlámpához hasonlítható. Elsőre lenyűgöző. A valóságban azonban kiderült, hogy a fénykibocsátás csak 300 lumen. Mint észrevette, zseblámpáink többi képviselője lényegesen nagyobb számokkal büszkélkedhet.

  Mint sok más költségvetési búvárlámpa, a Mares EOS 3 is csak egy üzemmóddal rendelkezik. A modell eloxált alumínium házán csak a be-/kikapcsoló található. Mechanikus és mágneses. A zseblámpa elején egy gumiborítás található, amely ütközések esetén megóvja a tartozékot. Nem kell helyet keresni a maszk oldalán a tartásához. Ami a vízállóságát illeti, ez a modell legfeljebb 100 méteres mélységben képes ellenállni a nyomásnak.

  Egyszóval nem rossz, de nem a legjobb víz alatti zseblámpa. Talán ez a termék azok számára lesz a legvonzóbb, akik megbízhatóságot igényelnek. Ez a modell csak egy LED-del rendelkezik, így gyakorlatilag nincs miért aggódni. És a csuklópántnak köszönhetően nem kell aggódnia, hogy leejti a zseblámpát. És végül érdemes megemlíteni az árcédulát.

  Előnyök

  • Csuklópánttal rendelkezik;
  • Megbízhatóan ellenáll a 100 méteres mélységnek;
  • A lámpafej gumiborítással rendelkezik;
  • Mágneses kapcsolót használnak.

  Hátrányok

  • Nagyszámú elemet igényel;
  • Csak egy üzemmód;
  • A fénykibocsátás nem nevezhető magasnak;
  • Nincs jelzés az akkumulátor töltöttségi szintjéről.

  TUSA TL-410 LED

  Értékelés: 4.3

  TUSA TL-410 LED

  A víz alatti fáklyák általában szigorúan fekete színűek. De vannak kivételek a szabály alól. A TL-410 LED például kékre van festve. És a jól ismert eloxált alumíniumból készült, amelyet repülőgép-minőségűnek is neveznek. Ez azt jelenti, hogy a tartozék évekig tart. Hacsak nem merül vele 120 m-nél nagyobb mélységbe. A fáklya vízvédelmét többek között három tömítőgyűrű biztosítja – ezek állapotát mindig ellenőrizni kell.

  A TUSA TL-410 LED valószínűleg nem a legmegfelelőbb zseblámpa. Az a tény, hogy a teljesítménye nem haladja meg a 200 lumen fényerőt. Ezért jobb, ha tartalék zseblámpaként használja. Ezt bizonyítja szerény mérete – egy olyan kiegészítő, amely könnyen elfér a zsebében.

  Mágneses kapcsoló található ezen a modellen. Ezzel a kapcsolóval választhat a három üzemmód közül egyet. Az első esetben a zseblámpa maximális intenzitással világít, a második esetben a fényerő 30%-ra csökken, a harmadik esetben pedig stroboszkópként működik. A TUSA TL-410 LED csuklópántot tartalmaz. Ezzel egy 130 mm-es tartozék leejtése szinte lehetetlen.

  Hozzá kell tenni, hogy a víz alatti zseblámpa működését három AAA elem biztosítja. Ezek még benne is vannak. Maximális fényerőnél a töltésük csak néhány órán át tart. Ez ismét azt mutatja, hogy jobb, ha ezt a fáklyát tartalékként használjuk.

  Előnyök

  • Kézi pánttal rendelkezik;
  • Nem különösebben nagy méretű;
  • Három üzemmód áll rendelkezésre;
  • A ház kékre van festve;
  • Alacsony áron megtalálható.

  Hátrányok

  • Rövid ideig tartó ragyogás;
  • Nem a legjobb típusú elemek;
  • Szerény fénykibocsátás.

  Nitecore DL10

  Értékelés: 4.2

  Nitecore DL10

  Évtizedekig nem fogsz búvárkodni? Nincs szükséged olyan zseblámpára, amely nagy mélységben is stabilan működik. Egy kisebb vízállóságú modell is megfelel. A Nitecore DL10 gyártója például azt állította, hogy 30 méteres mélységet támogat. Ez nem jelenti azt, hogy komolyabb merülés esetén a fáklya elkerülhetetlenül tönkremegy. Csakhogy a teljesítménye nem lesz garantált.

  Nem egy különösen olcsó modell. Ezért nem meglepő, hogy a készülékház eloxált alumíniumból készült. Biztos lehet benne, hogy a tartozék sok éven át fog szolgálni, mert nem fog rozsdásodni, és a gondatlan kezelés nem jelent problémát.

  A Nitecore DL10 testén dupla O-gyűrűk találhatók, amelyek a víz elleni védelmet szolgálják. A fényfej azonban erős fehér XP-L HI V3 LED-et rejt. A felhasználónak összesen három működési mód áll rendelkezésére. A legfontosabb, a LED 1000 lumen fényerőt biztosít. Bizonyos körülmények között ez a fény 223 méteres teret világít meg. De ez az üzemmód aktívan fogyasztja a 18650-es akkumulátor energiáját. A zseblámpa 1 óra 15 perc után kialszik, ha a kapacitása 3400 mAh. Ezért jobb, ha a tartozékot második üzemmódba kapcsolja, ami 385 lumenre csökkenti a fényerőt. Ez elég ahhoz, hogy megvilágítson kb. 140 métert előtted. Ebben az üzemmódban az akkumulátornak 4 órán át kell működnie. Ami a harmadik üzemmódot illeti, ez egy stroboszkópos üzemmód. Egyébként a zseblámpa támogatja a CR123A elemeket is.

  A Nitecore DL10 tíz piros LED-et is tartalmaz. Ezek külön-külön vagy a fehér diódával együtt is bekapcsolhatók. A piros fény lehetővé teszi, hogy egy másik búvár gyorsan lásson téged. A piros-fehér fényesség pozitív hatással van az Ön által készített fényképekre is.

  Van egy szál a fáklya testén. Lehetővé teszi, hogy a tartozékot a búvárkészülékhez csavarozza. Ha a kezében kívánja tartani, a csuklóra szorosan tekert csuklópánt nagy segítséget jelenthet. Röviden, ez egy nagyszerű példány, amely sok kezdő búvárnak megfelel. És csak a szakemberek nem néznének rá, mert félnek a vele való mélyvízi merüléssel járó problémáktól.

  Előnyök

  • Öt üzemmód áll rendelkezésre;
  • Piros LED-ek vannak;
  • Lehetőség van a búvárra való rögzítésre;
  • Van védelem a túlmelegedés ellen;
  • Kétféle tápegység támogatott;
  • Van egy csuklópánt;
  • Nagyon nagy fényáramú;
  • Meghosszabbított, legfeljebb ötéves garanciaidő.

  Hátrányok

  • Nem olyan hosszú működés teljes feltöltésből;
  • Max. megengedett merülési mélység – csak 30m.

  Camelion LED 51513R

  Értékelés: 4.1

  Camelion LED 51513R

  Talán a legkevésbé megbízható víz alatti zseblámpa a rangsorunkban. Természetesen a gyártója IPX9 tanúsítványt jelentett be, amely a vízállóságot jelzi. De nem javasoljuk, hogy ezzel a tartozékkal 30 m-nél nagyobb mélységben merüljön.

  A probléma ezzel a modellel az, hogy nem szeretné teljes sötétségben használni. Jobb, ha a lámpát abban a mélységben használjuk, ahol a napfény még érezhető. Ezt jelzi a 150 lumen fénykibocsátás.

  A víz alatti fáklyák túlnyomó többsége alumíniumból készül. Itt fényes műanyaggal kombinálva használják. Ez is azt jelzi, hogy ez a tartozék egyszerűen nem tud a mélyebb vízben életben maradni. Egyébként négy LR6-os elemmel működik. A készletükhöz tartozik a fáklya. Egy teljes feltöltés mindössze 8-9 órán át tart a maximális megvilágítással. Csuklószíjjal is rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a zseblámpa elveszítse a víz alatt.

  A Camelion LED 51513R másik hátránya a fényerősség fokozatos csökkenése. Minél inkább elhasználódnak az elemek, annál kevésbé lesz fényes a LED. A drágább víz alatti fáklyák nem szenvednek ettől a szerencsétlenségtől.

  Előnyök

  • Alacsony költségek;
  • Elemekkel együtt;
  • Csuklópánttal rendelkezik;
  • Tisztességes munkaidő;
  • Szerény méret és súly.

  Hátrányok

  • Nehéz megvásárolni;
  • Nem nagy mélységekbe szánták;
  • Nem túl erős fénykibocsátás;
  • A fényerő az akkumulátor töltöttségi szintjétől függ;
  • Nem a legjobb használt elemek.

  Következtetés

  Egy minőségi búvárlámpának több tucat métert kell elérnie. És ez a cikk pontosan erről szól. Igyekeztünk megemlíteni mind az abszolút mélytengeri modelleket, mind azokat, amelyek 50 méteres mélységben használhatatlanná válnak. Akárhogy is nézzük, mindannyiunknak megvannak a saját személyes preferenciái. És miért költeni többet, ha egyszerűen nem akarja meghódítani rekordok?

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: