A legjobb tekercsek rangsora a csavaráshoz

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt kérjen szakértői tanácsot.

A legjobb orsók csípéshez

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb tekercsek a csavaráshoz 1 SHIMANO RARENIUM CI4+ 2500 FB 21 200€
2 Daiwa Freams 2000 (2011) 11 400€
3 Mitchell Mag-Pro Extreme 2000 10 470€
4 Okuma He
 • HSX-20FD 8+1bb
 • 6 970€
  5 SHIMANO EXAGE 2500 FD 7 300€

  SHIMANO RARENIUM CI4+ 2500 FB

  Score : 4.9

  SHIMANO RARENIUM CI4+ 2500 FB

  Ha az összes korábbi jelölt méréseiből indulunk ki, a SHIMANO RARENIUM CI4+ 2500 FB teljesen más szintet képvisel a tárcsák között. A halászati kapacitás és a méret a bob átadják a könnyű és csavart a max egyéb paraméterek, ami optimális feltételeket eredményez az agresszív csavarás. A súrlódás maximális terhelése akár kilenc kilogramm is lehet, ami lehetővé teszi, hogy szabadon húzza még a trófeás halakat is.

  Az optimális csendes működés érdekében a SHIMANO RARENIUM CI4+ 2500 FB hat árnyékolt csapággyal van felszerelve, amelyek ellenállnak a homok, só és szennyeződés behatolásának. A modell külső védelmi rendszere által nyújtott védelem rendkívül fontos: a korábban ismertetett súrlódó fék teljes mértékben védve van a szennyeződésektől, és tárcsáit egy robusztus, levehető fém pofa rögzíti a helyén. Kétségtelenül az egyik legjobb csévélő orsó a szegmensben, amely kizárólag a profi horgászok számára érhető el.

  Előnyök

  • az orsó méretének szándékos csökkentése a könnyebb orsó érdekében (akár 205 gramm);
  • Jelentős terhelőerő a súrlódásra (akár 9 kilogrammos terhelés zsinórhúzás nélkül);
  • Megerősített védők;
  • Hosszú tárcsák, agresszív fogadások.

  Hátrányok

  • nem található.

  Daiwa Freams 2000 (2011)

  Score : 4.8

  Daiwa Freams 2000 (2011)

  Gyártási éve ellenére ez a pergető orsó továbbra is széles körű népszerűségnek örvend a tapasztalt horgászok körében. Főleg a “megölhetetlensége” miatt, mivel sokan továbbra is magabiztosan használják a több mint hat évvel ezelőtt vásárolt modellt. A Daiwa Freams 2000 teste és rotor részei Zaion nevű, nagy modulusú grafit anyagból készülnek. A könnyűség és a tartósság jó tartóssággal párosul, és a súrlódó orsó akár négy kiló fonóerőt is képes megtartani. Ennek a számnak a túllépése lassú és tartós húzást okoz, ami lehetővé teszi a horgászok számára, hogy nagy ragadozókat vonszoljanak be. Ennek eredményeképpen a Daiwa Freams-11 2000 úgy néz ki, mint egy modell tekercs az agresszív csavaráshoz, amely szinte minden feladattal megbirkózik.

  Előnyök

  • az ár és a minőség optimális kombinációja;
  • nagy népszerűségnek örvend a felhasználók körében;
  • látványos testreszabás;
  • pontos súrlódásszabályozó.

  Hátrányok

  • nincs észlelhető zavarás.

  Mitchell Mag-Pro Extreme 2000

  Értékelés: 4.7

  Mitchell Mag-Pro Extreme 2000

  Kínai és japán mérnökök együttműködésének terméke, amely a mechanikai tervezés kulcsfontosságú összetevőinek szelektív (és sikeres) keményítésének köszönhetően rangsorolható. A Mitchell Mag-Pro Extreme 2000 fő felhasználása a csavarás rajongói körében található – a modell viselkedésének módja nagyon jól alkalmazkodik a rángatóhuzalhoz. A kompozit orsó halászati kapacitása (méreteihez képest) óriási: körülbelül 300 méter fonal 0,25 milliméteres szelvénnyel.

  A Mitchell Mag-Pro Extreme 2000 (5,2:1) sebességfokozat hajlamos a gyors, váratlan akcióra – az orsó fogantyújának egy fordulatára 86 centiméter vonal fekszik. Sajnos a kezdők (és amatőrök) számára mindez a pompa egy kis hátrányt jelent, amely a költségek paraméterében fejeződik ki. Ennek eredményeként, egy nagyon “erős” kivitelezés tárcsa nem népszerű a halászat tömegek körében, felszerelése elsősorban fonó szakemberek.

  Előnyök

  • A mechanizmus megerősített titánium tengelye;
  • könnyű kompozit test (következésképpen 231 gramm nettó súly);
  • a manőverezéshez kiélezett;
  • alacsony öregedési viselkedés (hosszú élettartam).

  Hátrányok

  • magas költség.

  Okuma He
 • os HSX-20FD 8+1bb
 • Értékelés: 4.7

  Okuma He<li></div><p>HSX-20FD 8+1bb” src=”/wp-content/uploads/2023/05/9271666197531-31re.jpg” height=”480″ title=”Okuma He</p><li>HSX-20FD 8+1bb”><p>megérdemli, hogy szerepeljen a minősítés és a lite orsó Okuma Ő</p><li>HSX-20FD 8+1bb, tartósságra és jó merevségre tervezve. Torsion Control Ennek a pergető orsónak a páncéltestét úgy tervezték, hogy növelje a merevséget és szabályozza a vonalcsavarodást. A nyolc rozsdamentes acél csapágy nagymértékben javítja a forgó alkatrészek zavartalan működését és csökkenti az elakadás esélyét. Az orsókapacitás (a versenytársakkal összehasonlítva) nem a legrosszabb: 220 méter 0,15 mm-en jól megfelel a könnyű sodrás igényeinek.<p>Ami a fogyasztókat illeti, az orsó könnyűsége a legfontosabb tényező. 180 gramm a legjobb a termékcsaládban, ami minimálisan növeli a berendezés teljes súlyát.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony súly (180 gramm);</li><li>nyolc csapágy a mechanizmusban;</li><li>Robusztus és könnyű eloxált alumínium fogaskerekek.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem találta.</li></ul><h3>SHIMANO EXAGE 2500 FD</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=SHIMANO EXAGE 2500 FD

  Könnyű, közepes szintű, rángatózó orsó, amely alkalmas a gyengédebb jerkbaits-hez. A 250 g-os orsó nagy orsóval rendelkezik, amely akár 240 méter 0,20 mm-es zsinór tárolására is alkalmas. A súrlódási fék 3 kg terhelésnél kezdi leereszteni a kötelet, ami elégtelen a csavarodáshoz. De a mozgás simasága kellemes benyomást kelt, nagy pontosságot biztosít a műveletek és a helyes zsinórcsévélés során a horgászat során. A zavartalan futást valójában négy, meghosszabbított élettartamú (és só elleni védelemmel ellátott) gördülőcsapágy biztosítja.

  Ahogy a felhasználók megjegyezték, a SHIMANO EXAGE 2500 FD kiválóan alkalmas a tengerekben, folyókban és hegyi víztározókban való horgászatra. Sokoldalúságát tekintve a modell ára nem tűnik túlzottnak, de még mindig elriaszthatja az újonnan érkezőket.

  Méltóság

  • tartalék orsó mellékelve;
  • Optimális áttétel a csavart vezetékekhez (5,0:1);
  • Könnyű és ultrakönnyű használatra tervezve;
  • jó ár-érték arány.

  Hátrányok

  • a fékberendezés alacsony terhelhetősége.
  Olvasson tovább  12 legjobb SHIMANO orsó
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: