10 a legolcsóbb légitársaságok Oroszországban

*A szerkesztőség szerint a legjobbak értékelése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A légi utazás már régóta nem valami megfizethetetlenül drága dolog. A megfelelő fuvarozó, a jegyvásárlás időpontjának és a repülési feltételeknek a megválasztásával néhány száz – vagy legfeljebb ezer – rubelért lehet utazni. Gyakran a repülőgépek még olcsóbbak is, mint a buszok vagy vonatok.

És hogy a lehető legtöbbet spórolhasson a repülőjegyeken, összeállítottuk a 10 legolcsóbb oroszországi légitársaság rangsorát. Elkülönített belföldi és nemzetközi fuvarozók.

A legolcsóbb légitársaságok értékelése Oroszországban

Jelölés hely Légitársaság utaskilométerenkénti ár
Oroszország 5 legolcsóbb belföldi légitársasága 5 Aeroflot 3,42 RUR
4 Utair 3,04 RUR
3 Pobeda, 1 utaskilométerenként 2,81 RUB
2 Ural Airlines, utaskilométerenként2,79 RUR 2,79 RUR
1 Nordwind, utaskilométerenként 2,45 RUR
JELÖLÉS HELYSZÍN LÉGITÁRSASÁG Útvonalterv
5 legolcsóbb nemzetközi légitársaság 5 AirBaltic (a balti államokban működő fapados légitársaság) A BALTI ÁLLAMOKBAN MŰKÖDŐ FAPADOS LÉGITÁRSASÁG
4 FlyDubai (Ázsiában működő fapados légitársaság) ÁZSIÁBAN MŰKÖDŐ FAPADOS LÉGITÁRSASÁG
3 SmartWings (Kelet-Európában működő fapados légitársaság) KELET-EURÓPAI FAPADOS LÉGITÁRSASÁG
2 Wizz Air (Kelet- és Közép-Európában működő fapados légitársaság) KELET- ÉS KÖZÉP-EURÓPÁBAN MŰKÖDŐ FAPADOS LÉGITÁRSASÁG
1 easyJet (Közép- és Nyugat-Európában működő fapados légitársaság) KÖZÉP- ÉS NYUGAT-EURÓPÁBAN MŰKÖDŐ FAPADOS LÉGITÁRSASÁG

Top 5 legolcsóbb belföldi légitársaság Oroszországban

A legolcsóbb belföldi (azaz elsősorban az orosz városok közötti szállításra szakosodott) légitársaságok rangsorának összeállításához a közlekedési minisztérium adatait használták fel – a poggyásszal megtett utaskilométerenkénti költség szerint 2018-tól.

A feltüntetett árak a cikk írásának időpontjában érvényesek.

5. hely: Aeroflot, 3,42 RUB/kilométer

Értékelés: 4.5

“Az Aeroflot Oroszország legnagyobb és legrégebbi légitársasága. Már 1923-ban alapították – és még ma is erősen működik. És az Aeroflot nemcsak belföldi, hanem nemzetközi járatokon is repül.

A légitársaság flottája jelenleg több mint 250 utasszállító repülőgépből áll, és a járatok közel 150 várost és települést kötnek össze. A fő csomópont a moszkvai Sheremetyevo repülőtér – innen indul a legtöbb járat.

Az Aeroflotnak több leányvállalata is van. “A Rosszija és az Aurora standard belföldi légitársaságok, amelyek egyszerűen “kinőtték” a regionális légitársaságokat. “Pobeda – egy speciálisan létrehozott fapados légitársaság, amely külön helyet szerzett a rangsorban.

“Az Aeroflot nem nevezhető nagyon olcsónak. De az ár és a szolgáltatás jó kombinációját nyújtja, és lefedi egész Oroszországot és a közeli külföldet.

4. hely: Utair, 3,04 rubel/utas-kilométer

Értékelés: 4.6

Utair

Az Utair 1967-ben alakult Tjumenben, majd kelet felé vette útját, felkarolva a szibériai légitársaságok piacát. Jelenleg az oroszországi Szurgutban van a központja, de országunk 72 városát köti össze, beleértve még a középső és nyugati részekét is.

Olvasson tovább  9 legjobb gyógyfürdő Kazánban

Az Utairnak tehát két csomópontja van. A szibériai és keleti járatokat a szurguti csomópont, míg a központi és nyugati járatokat a moszkvai Vnukovo szolgálja ki. Az Utair 65 repülőgépből álló flottával rendelkezik, amelyek többsége utasszállító repülőgép. A légitársaság azonban légi teherszállítással is foglalkozik, és helikopteres szolgáltatásokat is nyújt.

Az Utair jegyárai nagyban függnek a régiótól. A szibériai járatok olcsóak, szó szerint 2500 rubeltől kezdve. De a dolgok nem ilyen egyszerűek a nyugatiakkal. A Moszkvából Szentpétervárra történő repülés e cikk írásakor 6 ezer rubelbe kerül, és Rosztov-on-Donba – 2 ezer rubel. Persze poggyász nélkül, és egy irányba. Minden a lehetőségektől függ.

3. hely: “Pobeda”, 2,81 rubel per 1 utaskilométer

Értékelés: 4.7

A “Pobeda” az első orosz fapados légitársaság, és közvetlen élő példája annak, hogyan nem szabad fapados légitársaságokat létrehozni. Igen, a jegyek itt viszonylag olcsók. De minden másért fizetni kell. Beleértve a vizet a repülőgépen (és ha kávét akarsz, akkor egy kilót kell fizetned érte). A szerző ezt az italt az RND-Moszkva járat ára 200 rubel).

A Pobedában minden megvan ahhoz, hogy az utazás felejthetetlenné váljon: szigorú követelmények a kézipoggyász méretére vonatkozóan, ami miatt a hátizsákot mérőszöggel kell megmérni; fizetős és őrülten drága hotline; szűk rések az ülések között, ami a magas vagy hosszú lábú emberek számára kínszenvedéssé teszi a repülést; buggy mobilalkalmazás; nincs visszatérítés és étkezés…

Másrészt, nézzük meg az árakat. A Moszkvából Szentpétervárra tartó járat a jegy elővásárlásával 1500 rubelbe kerül. Rostov-on-Donba – 2,200 rubel. Krímbe (Szimferopol) – 2200-2900 rubel. Ilyen árakat más fuvarozók valószínűleg nem kínálnak. És az, hogy a jelentős megtakarításokért kényelmetlenségeket kell-e elviselni, egyéni döntés.

Ezenkívül a Pobeda nemzetközi járatokat is üzemeltet. Mit szólna Amszterdamhoz 5000 dollárért?? Vagy Kölnben 3,000? Mindent egybevetve, a Pobeda a tökéletes légitársaság a rendkívül igénytelen, könnyű utasok számára.

2. helyezett: Ural Airlines, 2,79 RUB/1 utaskilométerenként

Értékelés: 4.8

“Az Ural Airlines egy viszonylag kis légitársaság, amely belföldi és rövid távú nemzetközi utazásokra specializálódott. 55 célállomással rendelkezik, amelyek közül mintegy 30 Oroszországban található.

“Az Ural Airlines 1943-ban alakult a szverdlovszki légi különítmény alapján. A mai napig a fő városuk Jekatyerinburg, ahol a Koltsovo repülőtéren van a székhelyük. Ugyanakkor több más nagy oroszországi csomópontjuk is van: Domogyedovo a nemzetközi járatok számára, Zsukovszkij a belföldi járatok számára, és Kurumocs az ország keleti részébe tartó járatok számára.

Az Ural Airlinesnak nagyon kevés járata van, így elég nehéz lehet megfelelőt találni. Még az árösszehasonlításhoz is. Például egyszerűen nem repülnek Rostov-on-Donba. Egy Moszkvából Szentpétervárra tartó járat, meglehetősen “sietős” jeggyel – 1-2 héttel előre – 2500 rubelbe kerülne. Jekatyerinburgba – körülbelül 5000 rubel. Vannak nemzetközi járatok is, bár az ár nem annyira vonzó. Például Moszkva-Amszterdam – körülbelül 10 ezer rubel.

Olvasson tovább  Kalyazin 20 legjobb látnivalója

1. hely: Nordwind, 2,45 RUB 1 utaskilométerenként

Értékelés: 4.9

Nordwind

A Nordwind az egyik legfiatalabb orosz légitársaság. 2008-ban alapította a Pegasus utazási szolgáltató, és jelenleg 30 repülőgépből álló flottával rendelkezik. Azonban nem könyörtelenül kihasználva – a vállalatnak több mint 200 célállomása van.

Nordwind, alapítanak egy utazási cég, szakosodott charter járatok. Vannak azonban törzsvendégei is, de nagyon kevesen. A fő csomópont a moszkvai Sheremetyevo repülőtér, amely elsősorban az ország európai és keleti részén található orosz városokba közlekedik.

Most pedig az árakról. Moszkvából Szentpétervárra 2 hétre szóló előzetes jeggyel – 2200 €. Rosztov-on-Donba – 4100 €. Jerevánba – 3900-5200 €. Ezek az árak csak a kézipoggyászt tartalmazzák (szigorú súly- és méretkorlátozásokkal), valamint a fizetős ülőhelyet. A kényelmesebb jegyek körülbelül 1000 €-val kerülnek többe.

Érdemes megjegyezni, hogy a Nordwind elsősorban a charterjáratokban érdekelt. Van egy minimális áruk. A menetrend szerinti járatok azonban drágábbak lehetnek, mint a hagyományos járatok, ezért néhány más légitársaság érdekesebb az utasok számára.

Az 5 legolcsóbb nemzetközi légitársaság

A nemzetközi fapados légitársaságok rangsorába öt olyan fapados légitársaságot választottunk, amelyek külső célállomásokra közlekednek.

A feltüntetett árak a cikk írásának időpontjában érvényesek.

5. hely: AirBaltic (a Baltikumban működő fapados légitársaság)

Értékelés: 4.5

AirBaltic

Az AirBaltic a legnagyobb, és valójában az egyetlen fapados légitársaság, amely rendszeres járatokat indít a balti államokba (Litvánia, Lettország és Észtország). A vállalatot 1995-ben alapították. A járatok “hibrid” járatok, ami azt jelenti, hogy az ember a turistaosztályú ülésekért minimálisan fizet, de gyakorlatilag nincsenek ingyenes szolgáltatások; ehelyett a business osztály – ugyanazon a gépen – magasabb szintű kényelmet kínál.

Moszkvában az AirBaltic a moszkvai Sheremetyevo repülőtéren található, és menetrend szerinti járatokat üzemeltet. A repülőjegyárak a foglalás időpontjától függően változnak. Ha előre megtervezed a nyaralásodat, 2-3 hónappal előre, sokat spórolhatsz. Például egy Moszkva-Riga járat 98 euróba kerül, ha 90 nappal előre foglal, és 116 euróba, ha 30-60 nappal előre foglal.

Az AirBalticnak van egy érdekes szolgáltatása, a Pontos érkezési garancia. Ez lényegében egy késedelmes járatbiztosítás. 10 euróba kerül – és ha későn érkezik, kedvezményt kap a következő járatra.

4. hely: FlyDubai (Ázsiában működő fapados légitársaság)

Értékelés: 4.6

FlyDubai

A FlyDubai az Egyesült Arab Emírségekben működő légitársaság, amely olcsó járatokat üzemeltet Oroszország és ázsiai országok között. Még Egyiptomba is indít járatokat, nem is beszélve Törökországról vagy természetesen Dubajról.

A FlyDubai nem szabványos árpolitikát alkalmaz. A jegyek ára a dirham, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti valutájának árfolyama szerint alakul. A repülőjegyek ára tehát a foglalási időtől és az indulás időpontjától függően változhat. Oroszországban a FlyDubai nem csak a moszkvai repülőtérről repül, hanem több regionális repülőtérről is, többek között Kazánból, Krasznodarból és Rosztov-ból is.

FlyDubai egy tipikus fapados légitársaság. A viszonylag alacsony jegyárért minden egyéb szolgáltatást, beleértve a repülőtéri terminálon történő bejelentkezést is, meg kell fizetni. A poggyászért külön kell fizetni – és az ára a súlytól függ, valamint az étkezésért és a foglalási feltételek megváltoztatásáért.

Olvasson tovább  Top 25 látnivaló Mexikóban

3. hely: SmartWings (Kelet-Európát kiszolgáló fapados légitársaság)

Értékelés: 4.7

SmartWings

A Smartwings cseh légitársaság az egyik legszebb fapados légitársaság. Az utasok meglehetősen sok ingyenes szolgáltatást kapnak – megfelelő jegyár mellett. Tehát a jegy tartalmazza a helyválasztást, a kisebb csomagok szállítását és még a könnyű ételeket (üdítők és rágcsálnivalók) is.

A Smartwings Moszkva-Szeremetyjevóból kelet-európai országokba repül. Ugyanakkor más országokba is indít járatokat. Például repülhet Törökországba, az Egyesült Arab Emírségekbe vagy Ukrajnába. Néhány úti cél azonban feltűnően, lenyűgözően drága – főleg azok, amelyek nem a légitársaság központi részei. A Smartwings a legjobb választás a kelet-európai járatokhoz.

A legjobb árakat a légitársaság központjába, Prágába közlekedő járatokra kínálják. Oroszországban a legnagyobb nemzetközi repülőtereken – Sheremetyevo, Pulkovo, Platov, Kurumoch és Kazan – van jelen.

A 2. helyen: Wizz Air (Kelet- és Közép-Európában működő fapados légitársaság)

Értékelés: 4.8

Wizz Air

A Wizz Air egy 2004-ben indult magyar fapados légitársaság, amely különösen azon utazók számára érdekes, akik bármikor készek felszállni és minimális szükségletekkel egy másik országba utazni. A helyzet az, hogy a légitársaság rendszeresen nevetséges és őrült árakon adja ki a jegyeket. Budapestről Rómába 1 euróért? Párizsba 2 euróért? Kölnbe 2 euróért? Menjen a!

Természetesen Budapestre is el kell jutni valahogyan. A Wizz Air itt is remek ajánlatokat kínál. A járatok Moszkvából – az egyetlen orosz városból, ahol ez a légitársaság jelen van – kelet-európai városokba olcsók, 50-100 euróba kerülnek.

Ilyen árak mellett természetesen nagyon kevés ingyenes szolgáltatás érhető el. A turistaosztályú jegyek például nem tartalmazzák a poggyászt. Csak megfelelő méretű és súlyú kézipoggyászok vannak.

A Wizz Air egyik fontos problémája a kis üléstávolság. És míg egy 170-180 cm alatti személy többé-kevésbé kényelmesen fogja érezni magát, a magasabb utasok kényelmetlenül fogják érezni magukat. Választhatnak extra lábtérrel rendelkező ülést, de ez sem lesz olcsó – a cikk írásakor a szolgáltatás 16 euróba kerül.

1. hely: easyJet (Közép- és Nyugat-Európában működő fapados légitársaság)

Értékelés: 4.9

easyJet

A brit easyJet a világ egyik leghíresebb fapados légitársasága. Elsősorban közép- és nyugat-európai országokba repül, és a központi repülőtere Londonban van. Érdemes azonban megjegyezni, hogy az easyJet csak egy járatot üzemeltet Oroszországban – Moszkva-London.

Így az easyJet a legmegfelelőbb légitársaság azoknak az utasoknak, akik hajlandóak megtenni a csatlakozást. Egy európai városba repülhet egy légitársasággal, majd átválthat az egyik fapados légitársaságra. Természetesen schengeni vízumra van szüksége.

Másrészt az easyJet repülőjegy árai lenyűgözően alacsonyak! Szó szerint több tíz dollárra rúgnak. És a Wizz Airrel ellentétben az easyJetnél ezek a különleges ajánlatok mindig elérhetőek – az év bármely szakában és a járatok töltöttségétől függetlenül.

Más fapados légitársaságokhoz hasonlóan az easyJet is rendelkezik egy minimális ingyenes szolgáltatással. De óvatosnak kell lenned – a többiek túl drágák lehetnek. Például az utas nevének megváltoztatása a foglalásban 40-50 euróba kerül – ami egyes esetekben 2-3-szor drágább, mint maga a jegy. Az easyJet tehát az olyan lelkes utazók légitársasága, akik tudják, hogyan kell megtervezni az utazásukat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: