16 legjobb látnivaló itt: Zürich

Zürich – a pontosság és a gazdagság városa. Szerény és kompakt, mégis sikerült elérnie, hogy gazdasági jelentőségét tekintve “globális” státuszba kerüljön. Enyhén arrogáns, vidám, nyugodt és határozottan tanulságos – minden látogatónak más-más oldalát mutatja. Zürich gazdag látnivalókban. Melyek azok, amelyeket érdemes meglátogatni?? A legjobb turisztikai látványosságok Svájc pénzügyi fővárosában.

Zürich látnivalóinak rangsora

JelöléshelyNévÉrtékelés
Zürich legszebb múzeumai1Svájci Nemzeti Múzeum5.0
2Beyer Óramúzeum4.9
3Kunsthaus4.8
4Rietberg Múzeum4.7
5Játékmúzeum4.6
A LEGJOBB KEGYELMI ATTRAKCIÓK Zürichben1Szent Péter templom5.0
2Fraumuenster4.9
3Grossmünster (székesegyház)4.8
4Enge templom4.7
A legjobb természeti látnivalók Zürichben1Mount Whitleyberg5.0
2Zürichi-tó4.9
3Zürichi állatkert4.8
4Botanikus kert4.7
A LEGJOBB KULTURÁLIS TULAJDONOK Zürichben1Bahnhofstrasse5.0
2Altstadt (Óváros)4.9
3Niederdorf4.8

Zürich legjobb múzeumai

Svájci Nemzeti Múzeum

A látnivalók értékelése: 5.0

Svájci Nemzeti Múzeum

A Svájci Nemzeti Múzeum 1898-ban nyitotta meg kapuit, és Svájc legnagyobb kulturális és történelmi gyűjteményének számít. A Beyer Múzeumban tett látogatás során sok mindent megtudhatunk a svájci gyártás, kézművesség és művészet történetéről és fejlődéséről. A múzeum egy középkori kastélyra emlékeztető történelmi épületben található.

A múzeum legtöbb kiállítási tárgya a neolitikum előtti korszakból származik, és az ország minden tájáról származó régészek által feltárt leletekből áll. A legrégebbi kiállítási tárgyak az i. e. 4. évezredből származnak..A múzeum látnivalói: ruházat, háztartási tárgyak, fegyverek, kézműves tárgyak stb.

Számos érdekes kiállítási tárgyat is láthat a középkorból. Értékes, faragott fából faragott vallási szobrok, oltárképek, festmények, ruhák, porcelánok, 16. századi üvegek, történelmi enteriőrök sora és még sok más, mind megérdemlik a közelebbi megtekintést. Hihetetlenül színes és lenyűgöző, csodálatos fegyvergyűjteményt, ősi kelta és gótikus művészetet talál. Egy kiállítás is megtekinthető, amely lenyűgöző részletességgel magyarázza el a svájci óragyártás történetét.

Cím: Museumstrasse 2

A Beyer Órakészítő Múzeum

A látnivaló értékelése: 4.9

Beyer Óramű Múzeum

Svájc a legjobbak legjobbjainak számít, amikor kiváló minőségű, stílusos órák gyártásáról van szó. Ha Zürichben jár, vétek lenne kihagyni a híres Beyer Múzeumot. Egyedülálló kiállítás több száz kiállítási tárgyból áll, amelyek mindegyike megtekinthető. Karórák, szobai órák, antik órák, az óraművészet legautentikusabb darabjai, valamint az e remekművek létrehozására tervezett különféle technikai eszközök.

A Beyer Órásmúzeum elmeséli, hogy hol és mikor jött létre a svájci finom órakészítés, hogyan fejlődött és hogyan alakult tovább. A múzeum gyűjteménye rendszeresen új műtárgyakkal bővül, mivel a technológia folyamatosan fejlődik: a saját szemével láthatja és értékelheti az elmúlt 7 évszázad technológiai és formatervezési fejlődésének erejét.

Cím:Bahnhofstrasse, 31

Kunsthaus

A látnivaló értékelése: 4.8

Kunsthaus

A Kunsthaus kötelezően felkerül a kötelező múzeumok listájára. Ez az ország legnagyobb képzőművészeti múzeuma. Itt megcsodálhatja a neves svájci művészek (Füssli, Hodler, Rist stb.) munkáit, és számos új alkotást fedezhet fel.), a 15. századtól a 21. századig.

A Kunsthaus gyakran ad otthont világszínvonalú festménykiállításoknak, és olyan mesterek festményeit mutatja be a látogatóknak, mint Picasso, Dali, Monet, Rubens és Van Gogh. Az expresszionizmus és a szürrealizmus kedvelőit lenyűgözi Munch és Giacometti, a 20. század egyik legjelentősebb festője és szobrásza műveinek jelentős gyűjteménye.

Cím: Hirschengraben 2

Rietberg Múzeum

A látnivaló értékelése: 4.7

Rietberg Múzeum

Az egyedülálló svájci múzeum az egyetlen az országban, amely nem európai kultúrát mutat be. Egyszerre 3 villát foglal el, és a látogatóknak a Kelet varázslatos és titokzatos hangulatát kínálja. A neoklasszikus Wesendoc-villában saját szemével láthatja a Japánból, Kínából, Indiából, Afrikából és Délkelet-Ázsiából származó műalkotásokat, amelyeket a német báró van der Heydt aprólékosan állított össze.

A Riterék villája egy textiliparos családtól vásárolt, és a japán grafikák, az óceániai szigetekről származó művészet és az óceániai művészet lenyűgöző gyűjteményének ad otthont. Jáva, India, csodálatos flamand és örmény szőnyegek gyűjteményével és különböző svájci maszkok lenyűgöző kiállításával. A Kiel Házban a dél-európai gyűjtemény kiállítási tárgyai láthatók.

Cím: Gablerstrasse 15 (Villa Wesendonck, Park Villa Rieter és House for Kiel Hirschengraben, 20)

Játékmúzeum

A látvány értékelése: 4.6

Játékmúzeum

Ha szeretnél egy kicsit a gyerekkorodban lubickolni, vagy a gyerekeidet visszahozni az életbe, akkor érdemes a Fortunagasse felé venni az irányt: itt a gyártó által létrehozott múzeumban lenyűgöző játékgyűjteményt láthatsz… Ami a 19. században egy kis, magántulajdonban lévő játékboltként indult, amelyet Franz Carl Weber üzletember és gyermeki szívű ember vezetett…

Sajnálattal vált meg az ilyen érdekességektől, és elküldte őket az otthoni gyűjteményébe. Az évek során jelentősen kibővült, kiegészült az árveréseken vásárolt gyűjteményekkel és számos játékkal, amelyeket a zürichiek hoztak Webernek. A mesésen szép és szokatlan gyűjteménye gyorsan híre ment a városban, mivel az emberek nemcsak vásárolni kezdtek a játékboltba, hanem azért is, hogy megnézzék a boltos kiváló gyűjteményét.

Idővel múzeumot nyitottak, amely ma sok látogatót fogad. Mit kell itt látni? Valójában – ez egy igazi történelmi múzeum, amely bemutatja a különböző birtokos európai kisemberek ízlésének változását közel 200 év alatt.

Vicces tény. A Weber logóval ellátott üzletek manapság is a gyerekek egyik legnépszerűbb kirándulóhelyei Európa-szerte.

Fortunagasse 15

Zürich legjobb vallási látnivalói

Szent Péter templom

Látványosság értékelése: 5.0

Szent Péter templom

Zürich legrégebbi egyházi épülete, amely hatalmas óratornyáról híres, amely a legnagyobb egész Európában: 8,7 méter átmérőjű számlapjával és közel 4 méter hosszú percmutatójával. A Szent Péter-templom a becslések szerint 1000-ben épült. Egy korábbi vallási épület (8-9. század) alapját használták alapként. Több mint 200 évvel az építése után a templom kezdett késő román stílusúvá válni, majd 200 évvel később (1460-ban) a templomhajót gótikus stílusban építették át.

A templom csak 1706-ban nyerte el jelenlegi formáját. A 20. század 70-es éveinek végén átfogó rekonstrukciót végeztek rajta. A templom belső berendezése elképesztően gazdag stukkókban és faragványokban. Az orgona azonban még mindig a székesegyház koronája: gyakran tartanak itt orgonakoncerteket a hívek és a városba látogatók számára. Ha szeretne felmászni a híres Fraumünsterplatzra, és élvezni a városra nyíló csodálatos kilátást, kérjen időpontot (a harangtoronyba csak előzetes egyeztetés után lehet felmenni).

Cím: St. Peterhofstatt. Peterhofstatt

Fraumuenster

Látványminősítés: 4.9

Fraumünster

Cím: Fraumünster Kirche, Am Münsterhofplatz

A mai Fraumuenster a város egyik legvallásosabb műemléke. 853-ban II. Lajos német király lánya számára alapított bencés apátság volt. A Zürich és Uni kantonok földjeit és az Albis hegység erdőit birtokolta. 1045-ben Fraumuenster apátnője gyakorlatilag a város uralkodója lett: az apátnőnek joga volt vámot szedni, pénzt verni és a piacokat birtokolni.

A 14. századig az apátság területileg független volt, és politikai hatalommal rendelkezett. A Fraumuenster 1524-ben, Ulrich Zwingli reformációját követően megszűnt.

A templom kívülről talán nem tűnik nagy dolognak, de minden szépsége belül rejtőzik. A 13. század óta megőrzött pazar belső galéria, Alberto Giacometti és Marc Chagall csodálatos ólomüveg ablakai, valamint az impozáns orgona több mint 5500 sípjával (a legnagyobb a kantonban): mindezek a történelmi műemlék látogatóit gyönyörködteti.

Cím: Fraumünsterstrasse, 25, Münsterhof

Grossmünster (székesegyház)

Látványosság értékelése: 4.8

Grossmünster (székesegyház)

Zürich nevezetessége és látványossága: a templom két ikertornya fenségesen magasodik a környező épületek fölé. A 12. században épült egykori román stílusú kolostor ma Zürich egyik legfontosabb nevezetessége.

A templomnak 3 háromemeletes tornya van, Augusto Giacometti ólomüveg kórusa és egy lenyűgöző román kori fedett galéria 800 éves szobrokkal. Szerdánként orgonakoncerteket tartanak a Grossmünterben. Hétfőtől szombatig az emlékmű látogatói a kilátóteraszra is feljuthatnak, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. A csúcsra azonban gyalog kell feljutnod.

Figyelemre méltó, hogy a székesegyház központi része 1090-ben épült egy régebbi karoling templom helyén, amely maga is ókori római építmények alapjain állt. A templom csak 1220-ban nyitotta meg kapuit a gyülekezet előtt. Grossmünster egykor a reformáció egyik vezetőjének, Ulrich Zwinglinek a gyülekezeti temploma volt.

Cím: Grossmünsterplatz

Enge templom

A látnivaló értékelése: 4.7

Enge templom

Gyakran nevezik a zürichi evangélikus református templomnak, de Párizs Sacre-Coeur-jaként is ismert. Nem, kívülről nem hasonlítanak egymásra, de van bennük valami közös. Enge egy meglehetősen fiatal templom a 19. század végéről, de a város híres vallási helyszíneivel együtt ez is megér egy látogatást.

Az impozáns dombon álló templom a Bölcs és a Gonosz Szűz szobraival fogadja az imádkozókat és az utazókat (a Máté evangéliumából vett jelenet a mennyei vőlegény eljöveteléről szinte minden templomban kötelező). Az Enge templom híres gyönyörű, erőteljes hangzású régi orgonájáról. Az istentiszteletek mellett a templom gyakran ad otthont koncerteknek és társadalmi eseményeknek is. A látványos orgonamuzsika kedvelői CD-ket vásárolhatnak gyönyörűen előadott orgonaművekkel.

A templom belső berendezése meglehetősen egyszerű, mégis varázslatosan békés. Az ősi orgona mellett egy értékes márványból készült kútfő és egy faragott fa szószék is található.

Cím: Bluntsch

 • Fal 8002

  A legjobb természeti látnivalók Zürichben

  Mount Whitleyberg

  Látványosság értékelése: 5.0

  Mount Whitleyberg

  A hatalmas, 871 méter magas hegy fenségesen emelkedik a város tetejéről. A természetes dombon egy kilátótorony található – a látványos panorámák kedvelőinek kedvence. Nyáron a hegy aktívabbá válik, számos érdekes túraútvonallal és izgalmas útvonalakkal a hegyi kerékpárosok számára.

  A szokatlan Planetwalk azok számára alkalmas, akik kozmikus hangulatot szeretnének megtapasztalni. Ha az Uttlibergről Felseneggbe sétál, a sétány látványos kirándulássá válik a Naprendszer modelljén keresztül. Egy ilyen séta körülbelül 1,5-2,5 órát vesz igénybe.

  Ugyanilyen népszerű Uitliberg ősszel, különösen novemberben. Ilyenkor sűrű köd borul a városra, és a hegycsúcs emelkedik fölé, szokatlan, misztikus benyomást keltve. Téli napokon minden túraútvonal látványos szánkópályává változik.

  Zürichi-tó

  Látványminősítés: 4.9

  Zürichi-tó

  A Zürichi-tó és a két parton végigfutó sétány ideális a kényelmes sétákhoz és a pihentető szünetekhez. A Limmat folyó, amely a tóba ömlik, kettéosztja a tavat. A tó egészen az Alpokig nyúlik, de úszni nem lehet benne, mivel a tározó közepén nagyjából egy gát húzódik.

  Kényelmesen sétálgathat a tó körül, etetheti a pimasz hattyúkat és kacsákat kenyérrel, amiért hétköznapokon valóságos háború folyik, a rakparton napozással egy jó adag D-vitaminhoz juthat, és akár úszhat is a tóban – a víz itt kivételesen tiszta, de még a legmelegebb nyári napokon is hűvös.

  A tó keleti partja mentén a városba látogatók számára népszerű sétány húzódik, ahol szórakoztató szórakoztató művészekkel, például bohócokkal, zenészekkel, tornászokkal és másokkal találkozhat. A Zürichhorn parki sétány véget ér. Ha elérte a sétány végét (ha elég türelmes), visszasétálhat a tó mentén a Kínai Kert mellett, vagy lekanyarodhat a tóról a villamosvonalra, amely egyenesen a központba vezet.

  A Limmat folyó összefolyásától kissé nyugatra (a Bahnhofstrasse-val szemben) található egy szerény méretű móló, ahonnan rendszeresen kihajózik egy régi, a 20. század fordulójáról származó lapátkerekes gőzhajó. Sok izgalmat és nagyszerű panorámákat készíthetsz, ha a tó mentén haladsz vele.

  Zürichi állatkert

  Látványosság értékelése: 4.8

  Zürichi állatkert

  Zürich nemcsak ősi templomairól és számos múzeumáról ismert. A helyi állatkert, amely 1929-ben nyitotta meg kapuit, Európa egyik legjobb állatkertje. A zürichi állatkertet mindenképpen meg kell néznie, ha a városba látogat. A lenyűgöző, 21 hektáros terület több tematikus zónára van osztva – kontinensek.

  Itt trópusi területeket, szavannát és még sarkvidéki zónát is találunk. Végül, de nem utolsósorban, az állat- és növényvilág olyan környezetben érzi jól magát, amely a lehető legközelebb áll természetes élőhelyükhöz. A zürichi állatkert az egyetlen állatkert Európában, ahol sikerült galápagosi teknősöket tenyészteni.

  Egyetlen látogatás a zürichi állatkertben szinte bolygónk teljes állatvilágát bemutatja: mintegy 4300 állatfaj közel 400 fajt képvisel minden kontinensről. Afrikai, eurázsiai és dél-amerikai lakosok vannak túlsúlyban. Az állatkert egyik fénypontja a pingvinek felvonulása, amelynek menetét a belépőjegy megvásárlásakor a pénztárnál kezdik.

  Cím: Zürichbergstrasse 221

  Botanikus kertek

  A látnivaló értékelése: 4.7

  Botanikus kertek

  A régi zürichi botanikus kert 1833-ból származik, Johann Hessner svájci természettudós és orvos ötlete volt, akit a Botanikai Kutató Társaság támogatott. Közel 20 évvel a megnyitását követően a kertben egy fából és üvegből készült pálmaorgona állt (ezt végül egy fémszerkezet váltotta fel). Ma ez az üvegház különböző kiállításoknak, koncerteknek stb. ad otthont.

  A botanikus kert területének bővítését egy ideje a minden oldalról szomszédos épületek akadályozzák. Ezért született meg a döntés egy újabb botanikus kert létrehozásáról. Ma a Zürichi Egyetem 2 botanikus kertnek ad otthont.

  A régi állatkert népszerű turisztikai látványosság a pihentető, nyugtató légkör miatt. Végül, de nem utolsósorban ehhez hozzájárul a szokatlan arborétum és a kert elhelyezkedése a vizesárok mellett, közvetlenül a város szívében. A jól ismert Gesner-főkertben olyan ősi növényeket láthatunk, amelyeket maga Gesner ültetett a 16. században. 50 gyógynövény nő itt, amelyeket az akkori orvosok aktívan használtak.

  A Régi Kertben összesen több mint 1 millió növény található. Mindegyikük különböző ökoszisztémákban található: esőerdőkben, alpesi réteken és máshol. Az egyedülálló állatvilág mellett a régi botanikus kertben egy néprajzi múzeum is található.

  Cím: Talstrasse 71

  Zürich legjobb kulturális látnivalói

  Bahnhofstrasse

  Értékelés: 5.0

  Bahnhofstrasse

  Bahnhofstrasse – ahol a legtöbb turista kezdi megismerkedését a hangulatos svájci várossal. Végül is ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a zürichi közlekedésnek. Itt keresztezik egymást a város legtöbb közlekedési útvonala, és itt érkeznek a turisták vonattal.

  Tehát mögöttünk van a vasútállomás, egy nagyszerű építészeti alkotás, és a szökőkút a szoborral. A Bahnhofstrasse előttünk van. A 19. század végéig a Bahnhofstrasse területét egy árok és az óvárost körülvevő sánc vette körül. Ma Zürich üzleti központja. Majdnem 1,5 km hosszú. Kizárólag a gyalogosok és a villamosok számára.

  A tér mindkét oldalán számos étterem, bank és üzlet található. A Paradeplatz a legdrágább vásárlási hely: egyes kirakatokban 500000 dolláros órákat láthatunk. Szép napsütésben tegyen egy kényelmes sétát a Bahnhofstrassén: nyáron az utcát a hársfavirágok finom, édes illata tölti be, télen az összes kirakat kivilágítva, és a levegő megtelik sült gesztenye és forralt bor illatával.

  Altstadt (Óváros)

  Látványosság értékelése: 4.9

  Altstadt (Óváros)

  Az óváros mintegy 1,8 km hosszú2 a modern Zürich, és magában foglalja a teljes történelmi részét a. Altstadt lakossága a város teljes lakosságának körülbelül 1,5%-a. Ma Zürich egyik legfontosabb kulturális és történelmi nevezetessége, és remek hely az ősi város felfedezésére, sétákra, vásárlásra és egy mini gasztronómiai túrára. Ez utóbbihoz több tucatnyi pizzéria, étterem és kávézó járul hozzá.

  A vasútállomás Zürich egyik legszebb kerülete, tele régi titkokkal és az akkori idők élő emlékével: több mint 850 éves, jól megőrzött épületek találhatók itt. Az Altstadtban minden megtalálható, ami egy kellemes nyaraláshoz szükséges: igényes butikok, antikvitások, szuvenír- és ékszerboltok, valamint a Zürichhorn park a tökéletesen felszerelt stranddal és piknikezőhelyekkel.

  Lindenhof, Zürich történelmi központja, az óváros 4 közigazgatási egységének egyike. 18. században itt fedeztek fel egy 2. századból származó római sírkövet. Abban az időben Lindenhof egy vámhivatal volt a Zürichi-tóból Németországba vezető úton. Valaha római kori vár állt itt, amely az 5. és 6. századig állt, a 9. századra elhagyatottá és végül elhagyatottá vált, a 13. századra pedig elpusztult és kőbányává változott. Aztán itt épült a Karoling palota.

  Az óváros legfontosabb látnivalói: a Limmat folyó partján álló szigeti városháza, az első utcai lámpa (a városháza őrháza mellett), a 14. számú ház (Tükör utca), ahol B. V. svájci tartózkodása alatt lakott.. Lenin, a Szent Péter-templom, a Grossmunster, Hans Waldmann, Zürich 16. századi polgármesterének szobra és így tovább.

  Niederdorf

  A látvány értékelése: 4.8

  Niederdorf

  Az óváros egy része, amely a főpályaudvarnál kezdődik és a Limmat folyó mentén halad. Niederdorf egy egész városrész, amelyet az egyik utcájáról neveztek el: állandóan nyüzsgő, állandóan vidám, állandóan tele turistákkal. Ez egy nagyon színes hely, aktív éjszakai élettel. A Központi tértől a Grossmünsterig. Niederdorf egy teljesen sétálóutcás terület, amely egyedülálló módon ötvözi a középkori régiséget a modernitás vibráló erejével.

  Kis, meghitt sikátorai éjszakai klubokkal, bárokkal, divatos butikokkal, a világ minden konyhájának éttermeivel és számos mozival szegélyezettek. A Niederdorfban sétálva nem hagyhatja ki a Spiegelgasse-t (14-es számú ház), ahol 1916-1917-ben lakott.. Lenin. Ugyanebben a mellékutcában, a Café Voltaire-ben (1. számú épület) a 19. század elején egy új avantgárd művészeti mozgalom, a dadaizmus alakult ki.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: