6 legjobb kerület Szentpéterváron élni

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Konzultáció szakemberrel vásárlás előtt.

Szentpétervár hazánk második legfontosabb városa, bár ugyanolyan népszerű, mint a főváros. Turisták milliói érkeznek ide Oroszország és a világ minden tájáról. Sokan, akik beleszeretnek Szentpétervárba, örökre itt akarnak maradni. Melyik kerületekben a legkényelmesebb élni?? Lapunk szakértői több paramétert elemezve próbálták kideríteni, többek között az infrastruktúra fejlettségi szintjét, a közlekedés elérhetőségét, a kriminogén környezetet, a környezetbiztonságot.

Felmérésünkből kiderül, hogy a hat legkeresettebb környék az, ahol a legtöbb újonnan érkezett lakni szeretne. A lista összeállításakor figyelembe vették a polgárok visszajelzéseit és a szakértői véleményeket.

A legjobb lakónegyedek Szentpéterváron

Jelölés hely: Kerület értékelés
A legjobb lakónegyedek Szentpéterváron 1 Vyborgszkij kerület 5.0
2 Moszkvai kerület 4.9
3 Krasznoszelszkij kerület 4.8
4 Kalininsky kerület 4.7
5 Admiralteisky kerület 4.6
6 Petrográdi kerület 4.5

Vyborg kerület

Értékelés: 5.0

Vyborg kerület

Ez a kerület évek óta vezeti a népszerűségi listákat mind a régóta Szentpéterváron élők, mind az újonnan letelepedni vágyók visszajelzései alapján. Vyborgsky a vezetője a felülvizsgálatunknak. Sikeresen ötvözi a kényelmes élethez szükséges összes kritériumot. 58 állami és állami iskolában mindig van hely az újoncok számára. Ugyanez vonatkozik 70 óvodára is.

A tömegközlekedés rendben van. 6-os metróállomás. A város bármelyik része elérhető autóval, mivel több kijárat is van a főbb közlekedési csomópontokhoz. A kerület messze a többiek előtt jár az egészségügyi létesítmények tekintetében. A tiszta levegő megfelel a biztonsági előírásoknak a parkoknak és közkerteknek köszönhetően. Fejlesztések történnek, de foltokban, így az ökológiai egyensúly nem sérül.

Az ingatlanok különböző árkategóriákban állnak rendelkezésre. Más kerületekkel összehasonlítva a négyzetméterenkénti költségek átlagosak. Az udvarok parkosított és kertesítettek. Üzletek, szupermarketek, egy nagy szórakoztató komplexum sétatávolságra található. A bűnözési ráta alacsony. A kerületet az egyik legbékésebbnek tartják az északi fővárosban.

Olvasson tovább  14 A legjobb parkos szállodák Moszkva közelében

A moszkvai terület

Értékelés: 4.9

Moskovszkij kerület

A második helyezett raion nem sokkal maradt le a vezető mögött. Nagyon fejlett szociális infrastruktúra. A területen 36 iskola és 84 óvoda található. Ez elegendő szám, ha figyelembe vesszük, hogy területe 1,5-szer kisebb, mint a Vyborgszkij kerületé. Helyi szórakoztató és sportkomplexumok, számos egészségügyi intézmény, nagy bevásárlóközpontok, élelmiszerboltok és vegyesboltok, éttermek, kávézók. Vannak koncerttermek, mozik. A közúti csomópontok segítségével Szentpétervár bármely pontjára gond nélkül eljuthat magán- vagy tömegközlekedéssel.

A jó kedvező környezeti mutatók stabilak. A kerületben sok a park és a közpark, a beépítési sűrűség alacsony, az ipari övezetek pedig a városhatáron kívül helyezkednek el. Szakértők megjegyzik, hogy itt lehet vásárolni elit lakások elég megfizethető áron. Az ingatlanpiacot a kerület peremén található turistaosztályú lakások és a Moskovszkij sugárút mentén található üzleti osztályú lakások képviselik, így minden költségvetés számára van választék.

A történelmi nevezetességek közelsége határozottan előnyös. Vannak műemlékek, paloták és parkegyüttesek… Az alacsony bűnözési ráta azt mutatja, hogy a környék békés.

Krasznoszelszkij kerület

Értékelés: 4.8

Krasznoszelszkij kerület

A harmadik helyet a kerület foglalja el, amely kedvező a gyermekes családok számára. A gyermekek az ott található 77 óvoda egyikébe járhatnak. Az iskolások számára 43 középiskola áll rendelkezésre. A poliklinikák és az egészségügyi központok is számosak. A nagy szórakoztató központok a fiatalok és a gyermekek, valamint a felnőttek számára is kínálnak szabadidős tevékenységeket.

Az embereknek nem kell megküzdeniük, hogy a földalatti vonalak hiánya ellenére is közlekedjenek. A tömegközlekedési megállók a lakóövezetek közvetlen közelében találhatók. De a környezeti helyzet az egyik legjobb a városban. A tiszta levegőt a zöldterületek tartják fenn, amelyek mérete évről évre növekszik. A legnagyobb városi parkok itt találhatók. Dél-Primorszkij és Szosznovaja Poljana. Az új létesítmények építése nem lokalizált, nincsenek ipari létesítmények, ezért a szennyezés minimális, és csak 3%-ot tesz ki.

Az átlagos lakhatási költségek nagyon vonzóvá teszik a területet az újonnan érkezők számára. Egy négyzetméter átlagosan 91.000 rubelbe kerül. Az alacsony beépítési sűrűség egy másik előny. Alacsony bűnözési ráta kritériuma.

Olvasson tovább  A 10 legtisztább oroszországi Fekete-tengeri strandok

Kalininsky kerület

Értékelés: 4.7

Kalininsky kerület

A negyedik sorban a kedvező ökológiai helyzetű kerület található. Több mint 1900 hektár zöldterület. vannak nagy parkok, kis terek és parkosított városrészek. A kerületben 55 középiskola, gimnázium és líceum, valamint 88 magán- és állami óvoda működik. Sport szekciók és kreatív műhelyek állnak rendelkezésre a további oktatáshoz. A kerületben több könyvtár is működik.

A szórakoztató infrastruktúra lehetővé teszi az éttermek, kávézók, mozik és történelmi látnivalók könnyű elérését. Nincs panasz a közlekedés elérhetőségére. 5 metróállomás található. Nemcsak nagyszámú útkereszteződésről, hanem gyalogosövezetekről is gondoskodnak. A környéken szinte minden tömegközlekedési eszköz elérhető, és a legközelebbi megálló 5 perc alatt elérhető. A légszennyezés a megengedett határértékeken belül van.

A nagy épületsűrűség ellenére a házak intelligens kialakításának köszönhetően nincs kellemetlen érzés. Az ingatlanokat a gazdaság, az üzleti és az elit osztály képviseli. A bűnözési ráta az egyik legalacsonyabb Szentpéterváron, ezért a Kalininsky kerület vonzó a gyermekes családok számára.

Admiralteisky kerület

Értékelés: 4.6

Admiralitás kerület

Az ötödik helyezés megérdemelt, mivel a terület jól ellátott szociális infrastruktúrával és a város minden részének megközelíthetőségével. A kerületben 28 iskola és 52 óvoda működik. Az általános és felsőoktatási intézmények a város legrangosabb intézményeinek számítanak, ami nagyban magyarázza a terület népszerűségét. Számos klub, sportszakosztály, tánc- és művészeti stúdió nyújt lehetőséget a gyermekek további fejlődésére minden korosztály számára.

Mindenféle orvosi központok mind az állami és a privát itt nyitva vannak. A csúcsforgalom idején tapasztalható torlódások ellenére nem okoz gondot a közlekedés, mivel 9 metróállomás található. A szárazföldi közlekedés folyamatosan működik. A sűrű lakásállomány és a nagy forgalom nem járul hozzá a környezeti helyzethez. Ez az, ami ellen a zöldterületek hivatottak küzdeni, és a rendelkezésre álló terület hiánya ellenére a közigazgatás megpróbálja növelni a méretüket. A szomszédságok is javulnak.

A terület Szentpétervár legdrágább új épületeinek egyike az üzleti és elit szegmensben. A másodlagos lakhatás megfizethetőbb, de az árát is magasan tartja. Történelmi látnivalók sétatávolságra.

Olvasson tovább  12 A legjobb 4 csillagos szállodák Kemer városában

Petrográdi kerület

Értékelés: 4.5

Petrográdi kerület

Oroszország kulturális fővárosának hatodik legrégebbi kerülete. A környéken számos iskola, gimnázium, líceum, általános és speciális iskola található. 53 óvoda biztosít helyet a legfiatalabb lakosok számára. A tanórán kívüli oktatási intézmények sokfélesége lehetővé teszi, hogy a legmegfelelőbb fejlesztési területet válassza: sport, művészet, tánc, dráma és mások.

Szórakoztató komplexumok, mozik és koncerttermek felnőttek és gyermekek számára egyaránt nyitva állnak. Az egészségügyi központok minőségi ellátást nyújtanak. A parkok és terek kényelmes pihenőhelyeket biztosítanak. Hangulatos zöld udvarokat alakítottak ki, játszóterekkel, padokkal és sétautakkal a gyermekek számára. Az ökológiai feltételek rendben vannak.

Biztonságosnak ítélt környék a bűnözési ráta alapján. Metróállomások – 6. Bármelyik ingatlantól mindössze néhány perc alatt el lehet jutni a tömegközlekedési megállóig. A kerület központi elhelyezkedése miatt az új épületek drágák. De sokan hajlandóak fizetni a biztonságos és kényelmes életért, ahol minden kéznél van, beleértve a bevásárlóközpontokat, éttermeket, szupermarketeket, műemlékeket és műemlékeket.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: