7 legjobb kerület Jekatyerinburgban élni

*A szerkesztőség véleménye szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Jekatyerinburg nagyváros, a szverdlovszki régió közigazgatási központja. Ez egy megapolisz, ahol nagy ipari vállalatok és lakóparkok élnek egymás mellett, nagy egyetemekkel, múzeumokkal, történelmi emlékművekkel és egy fejlett ipari parkkal. A városnak összesen 7 kerülete van, amelyek városrészekre oszlanak. Melyiket válasszuk állandó tartózkodásra?

A legjobb területek értékelése Jekatyerinburgban élni

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A legjobb területek értékelése Jekatyerinburgban 1 Leninsky 5.0
2 Kirovsky 4.9
3 Verkh-Isetsky 4.8
4 Chkalovsky 4.7
5 Ordzhonikidzevsky 4.6
6 Oktyabrsky 4.5
7 Vasút 4.4

Leninsky

Értékelés: 5.0

Leninsky

Leninszkij kerület – Jekatyerinburg dinamikusan fejlődő része. Itt van a terület fejlődése, az új városrészek aktív, integrált fejlődése. Minden be van építve a projektbe – óvodák, iskolák, klinikák, rekreációs területek, üzletek és egyéb infrastruktúra – a városrészek teljesen be vannak csomagolva, és nagyjából a legteljesebb életet lehet élni anélkül, hogy elmenne, minden ott van. Vegyük észre a város ezen részének jó ökológiai helyzetét is – nincsenek ipari üzemek, a lakások ablakaiból a mezőkre, erdősávokra és új fejlesztésekre nyílik kilátás. Leninszkij mikrokörzetek Délnyugat, Moszkovszkaja Gorka, Krasznoleszje és a legtöbb Akadémiai.

Mivel a terület nem számít központi területnek, Jekatyerinburghoz képest viszonylag megfelelő lakásárakkal rendelkezik – 75 000 négyzetméterenként. Helyszín Leninsky ideális fiatal családok, idősek, akik szeretik a rendet és a csendet. A kerület központjában dugó van.

Előnyök

 • Túlnyomórészt új lakásállomány;
 • A lakhatás optimális árai;
 • Közlekedési megközelíthetőség, a városközpontba vezető útvonalak;
 • Fejlett infrastruktúra az egyes mikrokörzetekben és lakótelepeken
 • Helyi fejlesztés.

Hátrányok

 • Szinte mindig dugók.

Kirovsky

Értékelés: 4.9

Kirovsky

A Kirovszkij kerület Jekatyerinburgtól nyugatra található. Ma ez az egyik legsűrűbben lakott terület, ahol a másodlagos ingatlanok dominálnak, de sok új épület is van itt. Költség per négyzetméter Kirovszkijban – 70 K per négyzetméter az új épületekben.

Olvasson tovább  A 7 legjobb tánciskola itt: Szamara

A Kiontott vér templom a Kirovszkij kerületben található, közel a Szverdlovszki TUZ-hoz, a Vektor NPO-hoz és sok más fontos gazdasági és történelmi helyszínhez. A terület mikrokörzete – VTUZgorodok, Izoplit, Kalinovszkij, Komszomolszkij, Pionerszkij és Shrtash, a központ része. Az ipari és lakóépületek területén az egészségügyi normákon belül egymás mellett helyezkednek el; a Jekatyerinburg Kirovszkij kerületében lévő lakás megvásárlásához célszerű munkát keresni a helyi vállalatoknál.

A lakóparki fejlesztésekkel és általában a környékkel kapcsolatban nincs kérdés – az infrastruktúra jól átgondolt, a szórakozási lehetőségek is rendelkezésre állnak, nem messze a városközponttól.

Előnyök

 • A térségben több várost alakító vállalkozás is működik;
 • Sok másodlagos lakás;
 • A közelben található a város központi része;
 • A legsűrűbben lakott kerület.

Hátrányok

 • Nem azonosított.

Verkh-Isetsky

Értékelés: 4.8

Verkh-Isetsky

A központi és a legjobban felszerelt kerület Jekatyerinburg Verkh-Isetsky, ez az egyik legrégebbi, 1725-ben alapították az Iset folyó mesterséges tavának partján. Itt koncentrálódnak a kulturális és történelmi műemlékek, és itt a legmagasabb az üzleti tevékenység, több mint 20 ezer vállalat működik csak ennek a kerületnek a területén. Számos kulturális és szórakoztató központ és múzeum, parkok is találhatók a központban, számos kilátópont és turisztikai látványosság, cirkusz, a Gyermekfilharmónia. A Verh-Isetsky kerület építészete változatos a különböző építési időszakok miatt, nincs közlekedési káosz, de a forgalmi dugókkal van probléma, sok “zöld” sziget és sétálóhely van. A kerülethez tartoznak a Sirkaja Recska és a Szvetlaja Recska mikrokörzetek, a Hrusztalnaja hegység, Listvenny, Zarecsnij, VIZ, a fiatal Akademicseszkij mikrokörzet egy része, Peregon…

Ezen a területen jól kiépített infrastruktúra, sok modern lakás található, többnyire új épületekben. a Verkh-Isetsky-i lakások túlnyomórészt drágák, az 1 négyzetméterenkénti ár magas – több mint 75 ezer, Akademgorodok-ban 53 ezer rubel/négyzetmétertől kezdődően találhatók lehetőségek. Azok, akik szeretik a nagyváros ritmusát, imádni fogják ezt a kerületet. Verkh-Isetsky egyébként az egyik legbiztonságosabbnak számít a városban – a bűnözés itt minimális.

Olvasson tovább  16 legjobb fogászati klinikák Jekatyerinburg városában

Előnyök

 • Rengeteg új lakótelep;
 • Szabadidőközpontok, történelmi emlékművek és múzeumok közelében;
 • Közlekedési megközelíthetőség;
 • BeautyRooms;
 • Fejlődő terület.

Hátrányok

 • Drága ingatlanok.

Chkalovsky

Értékelés: 4.7

Chkalovsky

A déli Cskalovszkij kerületet a város ipari potenciálja alkotja, így főleg olyan cégeknél dolgozó emberek lakják, mint az Uralhimmash, a Sztrojplastpolymer stb. A lakások iránti nagy kereslet miatt aktívan épülnek az új lakóparkok, jól megtervezett infrastruktúrával, az építési ütem az egyik legmagasabb a városban, beleértve a városon kívüli lakóházak területét is – a legközelebbi településeken és az egyéni lakásépítésre szánt területeken van villany, gáz, kiépített utak és parkosított területek . A központ közelsége vonzóvá teszi a Chkalovszkijt a más kerületekből érkező vállalkozások számára. Az új épületekben egy négyzetméter ára 65000 rubelről indul.

Aktív fejlesztés zajlik a bal parti Ukius negyedben. a lakásállomány rendelkezik a szükséges infrastruktúrával – 26 líceum, tornaterem és iskola, óvodák, egészségügyi táborok és gyermekművészeti központok, óvodák – a gyermekek elhelyezésével kapcsolatban nincsenek problémák a területen. Az egészségügyi ellátást három klinika képviseli, vannak szórakoztató központok és hipermarketek.

Előnyök

 • Fejlett terület jó infrastruktúrával;
 • A terület gyors ütemű fejlődése;
 • Lakáscélú földterület;
 • Viszonylag elfogadható lakásárak.

Hátrányok

 • A fejlesztési sorrend a főtervben nem egyértelmű;
 • A lakóparkolással kapcsolatos problémák a lakóparkok közelében.

Ordzhonikidzevsky

Értékelés: 4.6

Ordzhonikidzevsky

Az Ordzhonikidze körzetet akkor kell figyelembe venni, ha nem kell minden nap a központba utazni – a legnagyobb távolság a többi területhez képest. Bár a megközelíthetőséggel nincs probléma, a központba több mint fél órát kell autózni, és a főutcák elérésekor gyakran dugók alakulnak ki. Az Ordzhonikidze kerületben az ilyen távoli fekvés miatt az ingatlanok még az elit új épületekben is olcsók – 70000 rubeltől az új házakban és 63000 rubeltől a másodlagos házakban. Mint minden más lakónegyedben, itt is sok játszótér, poliklinika és óvoda, iskola, szabadidős és szórakoztató központ található. A leghíresebb mikrokörzetek Ordzsonikidze – Uralmash, Elmash hatalmas számú ültetvényekkel – ahol lehet építeni egyedi házak, Apparatny, Yagodny, Kozlovsky és Észak Ipari.

Olvasson tovább  A 6 legjobb ékszerüzlet Szentpéterváron

Előnyök

 • Zöld terület;
 • Alacsony költségű lakások és lakótelepek;
 • Jól fejlett infrastruktúra;
 • Szinte nincs forgalmi dugó.

Hátrányok

 • Távolság a központtól;
 • Néhány helyen rossz utak.

Oktyabrsky

Értékelés: 4.5

Oktyabrsky

Jekatyerinburg délkeleti részén, a távoli Oktyabrszkij kerületben több városrész és közösség található. A lakóépület-fejlesztést gondosan mérlegelik. Például egy Zelenyi nevű kis mikrokörzetben. Parkovy, már 6 óvoda épült! A négyzetméterenkénti ár 55000 rubel – az egyik legalacsonyabb mutató a városban.

Oktyabrsky nem a legnépesebb terület, a népsűrűség alapján – körülbelül 145 ezer. Az Oktyabrszkij kerülethez tartozik a Koltsovo repülőtér, a Dekabristov híd, a Pavlik Morozov kert, a Sadko Enterprises és a Kalinia Concern, az üzleti központokkal és a Jekatyerinburgi Állatkert. A területből hiányzik a tisztaság – a közszolgáltatások vonakodva működnek, parkolóhelyek is hiányoznak – ugyanabban az állatkertben nem könnyű helyet találni az autónak. A forgalmi torlódások nem nagyok, így ez egy plusz.

Előnyök

 • Olcsó lakások az elsődleges és másodlagos piacokon;
 • Jól megtervezett infrastruktúra minden területen;
 • Jelentős látnivalók, repülőtér és állatkert.

Hátrányok

 • Kevés parkoló.

Zheleznodorozhnyy

Értékelés: 4.4

Vasút

Zheleznodorozhny egy nagy ipari terület, sok gyárral és vasúttal, amely egykor az egyetlen átjáró volt, amely az Urált és az európai Oroszországot kötötte össze.

A kerület lakossága nem haladja meg a 200 ezret Jekatyerinburg lakói nem szeretnek itt élni – nem a legjobb gazdaság, magas bűnözési arány, a környezeti helyzet nem elég kedvező a vállalkozások közelsége miatt. oktatás 1 A kerület lakossága nem haladja meg a 200 ezer főt. Ezek a tényezők tükröződnek a lakhatás költségeiben – egy négyzetméter itt csak 54 ezer rubel. Az új és a régi városrészek infrastruktúrája jól kiépített, a szociális létesítmények és szórakoztató központok a lakosoktól sétatávolságra találhatók. Zheleznodorozhnoye-ban élni azok választják, akik a helyi vállalkozásoknál dolgoznak, vagy olcsó ingatlanokat keresnek.

Előnyök

 • Kevés település;
 • Megfizethető lakásárak;
 • A terület általános terve és infrastruktúrája jól átgondolt.

Hátrányok

 • Nem a legjobb környezet, vállalkozások közelében;
 • Sűrű parkolók – nehéz helyet találni a nap közepén.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: