A 17 legjobb múzeum Moszkvában

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóul. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Moszkva hazánk kulturális és történelmi központja, ahová turisták milliói érkeznek a világ minden tájáról, hogy saját szemükkel láthassák a máig fennmaradt egyedülálló tárgyakat. A fővárosban számos múzeum várja a látogatókat. Mindenki kiválaszthatja, hogy mi érdekli leginkább. Vannak történelmi és természettudományi, űrhajózási és autóipari múzeumok, képzőművészeti és kézműves galériák.

Számos kirándulási program tartalmazza a legfontosabb helyek meglátogatását. Íme a látnivalók, amelyeket mindenekelőtt azoknak a fővárosi vendégeknek érdemes megnézniük, akik néhány napra jöttek, és nincs sok idejük? Erre a kérdésre az Expertology szakértői válaszolnak, akik végigvezetik Önt a főváros helyi látnivalóin. A mi választásunk a következő 12 múzeumra esett, amelyek meglátogatását a legjobban javasoljuk.

Moszkva legjobb múzeumainak rangsora

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A legjobb történelmi múzeumok Moszkvában 1 Az Állami Történeti Múzeum 5.0
2 Moszkvai Múzeum 4.9
3 Fegyvertár 4.8
4 GULAG történelmi múzeum 4.7
5 A Romanov-bojárok kamarája 4.6
Moszkva legjobb művészeti múzeumai 1 Állami Tretyakov Galéria 5.0
2 A Puskin Állami Szépművészeti Múzeum Moszkvában. .. Puskin Állami Történeti Múzeum 4.9
3 Az orosz impresszionizmus múzeuma 4.8
4 Moszkvai Modern Művészeti Múzeum 4.7
A legjobb tudományos múzeumok Moszkvában 1 Állami Darvinovszkij Múzeum 5.0
2 Kozmonautikai Múzeum 4.9
3 Puskin Paleontológiai Múzeum. . . Orlova RAS 4.8
4 Experimentalium 4.7
Moszkva legjobb múzeumai 1 Tsaritsyno 5.0
2 Kolomenskoye 4.9
3 Kuskovo Estate 4.8
4 Moszkvai Egyesült Múzeum-Rezervátum Izmailovo terület 4.7

Moszkva legjobb történelmi múzeumai

Állami Történeti Múzeum

Értékelés: 5.0

Állami Történeti Múzeum

Az első helyet az ország legnagyobb nemzeti múzeuma kapta meg. Az UNESCO világörökségi listáján szerepel, és Oroszország egyedülálló történelmi látványossága. Az alapkövet személyesen II. Sándor császár tette le. Az álorosz stílusú épületet 8 év alatt építették fel: 1875 és 1883 között. Moszkva főterének építészeti együttesének fontos része lett. Sok elemet használnak a díszítésben: votívumok, kokosnik, sátrak, sirkák, ívek, súlyok, árkádok, övek…

A gyűjtemény száma több mint 5 millió. tételek. Az összes értékes anyagnak mindössze 0,5%-a van állandó kiállításon. Mind a 40 terem nyitva van, és a kiállítások az ókortól a 20. század elejéig terjedő időszakot ölelik fel. Egyedülálló lehetőség azoknak, akik nem tudják személyesen meglátogatni a kiállítást. A honlapon található virtuális túra megmutatja a történelmi múzeum összes látnivalóját.

Évente több mint 1,2 millió látogató. látogatók. A 145. évforduló megünneplésére tömeges teadélutánt tartottak a felvonulási csarnokban, ahol minden vendéget ősi receptek szerint sütött, összesen fél tonna súlyú süteményekkel kínáltak. Díszítések szolgáltak figurák-másolatok szobrok a kiállításon. A komplexum a Vörös téren található. Nyitva 10 órától 19 óráig. Csütörtökön 20 óráig nyitva.00. Jegyár: 150 és 500 rubel között. Telefonszám: 8495692 40 19.

Moszkvai Múzeum

Értékelés: 4.9

Moszkvai Múzeum

A második sorban a múzeumi egyesület található, amely országunk fővárosának történetével kapcsolatos kiállításokat mutat be. 1896-ban alapították. Az épület a Provision raktárak egyedülálló együttesének része. A kiállítások a főépületben és a hét fiókban kerülnek megrendezésre. A gyűjtemény összesen 790.000 darabot tartalmaz különböző időkből. Itt őrzik a város modern történészeinek személyes archívumait. Szintén széles körben képviseltetik magukat a híres moszkvai kereskedők háztartási tárgyakból és dokumentumokból álló családi gyűjteményei.

A termekben iparművészeti alkotások, 19. századi kézműves műhelyek bútorai, olajlámpások, kristály és porcelán, textil kendők láthatók, amelyek a város egy-egy jelentős eseményére készültek. A kiállításon különböző műfajú híres művészek művei láthatók, amelyeket Oroszország fő városának szenteltek.

A komplexum a Zubovsky Boulevard 2. szám alatt található. Hétfő kivételével minden nap 10 és 20 óra között tart nyitva. Csütörtökön egy órával később zár. A teljes jegy az összes kiállításra 650 rubelbe kerül., kedvezményes – 325. Az összes kollektív ajánlat a hivatalos honlapon található. Túrát a következő telefonszámon lehet foglalni: +7495739 00 08.

Fegyvertár

Értékelés: 4.8

Fegyvertár

A kategória harmadik helyezettje az 1851-ben épült épületben működő múzeum. Az építészet vonzza a figyelmet a fehér kőből faragott, virágos díszítésű oszlopokkal. A belső dekoráció nem kevésbé gazdag és ünnepélyes, mint a homlokzat. A kiállítási tárgyak a Kreml műhelyeiben készült és a külföldi nagykövetségek által adományozott tárgyak. A fegyvertár remekműveit, ünnepi és koronázási ruhákat, papi palástokat, udvarhölgyek ruháit és lovagok páncéljait tekintheti meg.

A látogatók az orosz kézművesek és nyugat-európai művészek ezüst- és arany kézműves termékeinek legnagyobb gyűjteményét tekinthetik meg. A gyűjtemény változatos, a 4. századtól a 20. századig terjed. Bemutatja a Fabergé-műveket, császárok és császárnők személyes tárgyait, hintókat és személyzetet, trónokat, edényeket és más felbecsülhetetlen értékű kiállítási tárgyakat. A teljes kiállítás kilenc tematikus teremben látható.

A tárgyakkal egy idegenvezető vagy audioguide segítségével ismerkedhet meg. A múzeum senkit sem hagy hidegen – gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Itt az ember elmerülhet a történelemben, és annak részének érezheti magát. A kamara a moszkvai Kreml területén található. Jegyár: 1000 . – felnőtteknek, 500 p. – diákoknak és nyugdíjasoknak, 16 éven aluliaknak ingyenes. Nyitva tartás: 10 órától 18 óráig, csütörtökön szabadnapos. Hívjon minket a következő telefonszámon: +7495697 03 49.

Gulag történelmi múzeum

Értékelés: 4.7

GULAG történelmi múzeum

A Gulag múzeum a sztálini elnyomás áldozatainak emlékét őrzi. Ez egy viszonylag új történelmi komplexum, amelyet az új évezredben nyitottak meg – 2001-ben Anton Antonov-Ovszenko kezdeményezésére, aki életének 13 évét töltötte táborokban. A múzeum kiállítása az 1920-as elnyomások kezdetétől a Gulagnak a népvezér halála utáni, 1950-es években történt bezárásáig terjedő időszakot öleli fel, és bemutatja a foglyok mindennapi életét és életének szerkezetét. A kiállítási tárgyak nem csak a termekben vannak kiállítva, hanem tematikusan kapcsolódnak egymáshoz. A kompozíciókat kidolgozó szakemberek Szolovkit a büntetőtáborok rendszerének prototípusaként mutatták be, bemutatták az NKVD fejlődésének történetét, és kidolgoztak egy olyan kompozíciót, amely a Fehér-tenger-Balti-csatorna építésének hátterét mutatja be, ahol a Szovjetunióban először alkalmaztak kényszermunkát. A múzeumban több terem is található, amelyek a foglyok életének egyes területeivel foglalkoznak – mindennapi tevékenységeikkel, mindennapi életükkel, munkájukkal és halálukkal. A szerzők nem hagyták figyelmen kívül a gyerekek bonyolult témáját – hogyan kerültek kiskorúak szögesdrót mögé, hogyan élték meg, hogy szüleiket elnyomták vagy lelőtték, milyen lelki nyomásnak voltak kitéve, milyen élettapasztalatokkal kellett együtt élniük. A Gulaghoz nem kapcsolódó kiállítás a Nagy Terror és a kényszermeghurcolások történetét mutatja be.

Olvasson tovább  Nalcsik 16 legjobb látnivalója

A Gulag Múzeumban átfogó képet kaphatunk a sztálini elnyomás mértékéről és földrajzáról, interaktív térképen követhetjük nyomon a táborok fejlődését, és a VR-technológiának köszönhetően bepillantást nyerhetünk a táborok fennmaradt infrastruktúrájába. Az elnyomás áldozatainak történetei orosz színészek hangján segítenek átérezni annak az életnek a hangulatát. A múzeum rendszeresen ad otthont tematikus előadásoknak, kiállításoknak, találkozóknak, film- és rajzfilmbemutatóknak.

A GULAG történelmi múzeuma a Bajkál utcai épületben található. A múzeum keddtől vasárnapig 12:00 és 21:00 óra között tart nyitva, hétfő szabadnap. A belépés 400 rubelbe kerül felnőtteknek, 150 rubelbe nyugdíjasoknak és kiváltságos kategóriáknak. A diákok és a politikai elnyomás áldozatai ingyenesen látogathatják a komplexumot. Telefon a kirándulás foglalásához +7 (495) 681-88-82.

A Romanov-bojárok kamarája

Értékelés: 4.6

Romanov bojárok kamarája

Az egyetlen múzeum Oroszországban, amely a XVI-XVII. századi pátriárkai korszak bojárok életének szentelt. A Varvarka utcában található, fennmaradt ősi kamrák a XV. század óta léteznek. Ezt a helyet a Romanovok őshazájának és a régi uralkodói udvarnak nevezik, mert az 1540-es évek végén Nyikita Romanovics Zahargyin-Jurjev (Mihail Fjodorovics nagyapja) birtokolta.

A múzeum kiállítása kamrák rekonstruált belső tereit, háztartási tárgyakat, cserépkályhákat, személyes tárgyakat, könyveket, ládákat és a korabeli belső terek elemeit tartalmazza. észrevehetjük, hogy a ház úgy épül, mint egy ige – két szakasz derékszögben kapcsolódik egymáshoz. Minden torony zónázott, még az alagsorban is van hely az edények és a koporsók tárolására. A 16-17. századi házak a házépítészet elvei szerint épültek, férfi és női részre osztva.

A Varvarka utca 10. szám alatti múzeum csütörtöktől hétfőig 10:00-18:00 óráig, szerdán 11:00-19:00 óráig tart nyitva, kedden zárva tart. Felnőtt jegyár 300 rubel., nyugdíjasoknak és gyerekeknek – 100 rubel. telefonos túrafoglalás +7 (495) 698-12-56.

A legjobb moszkvai művészeti múzeumok

Állami Tretyakov Galéria

Értékelés: 5.0

Az Állami Tretyakov Galéria

A világ művészeti örökségének gyöngyszeme vezeti áttekintésünket. Az első kiállítási tárgyakat 1856-ban gyűjtötte össze a jól ismert kereskedő és művészetpártoló Pavel Tretyakov. Saját házát kibővítette és a városnak adományozta 1841 darabból álló gyűjteményével együtt. Ma 62 terem mutatja be a 11. századtól a 20. század elejéig alkotó művészek munkáit. Ez a régi orosz ikon festészet, grafika, festészet, szobrászat. A külön csarnokot a drágakövekből és nemesfémekből készült világi és egyházi célú termékeknek adják.

Saját szemével láthatja Theophanész görög, Andrej Rubljov, Ilja Repin és Ivan Sishkin, Izsák Levitan és Viktor Vasnyecov, valamint sok más művész festményeit, akik hazánkat híressé tették. Évente több mint 1,5 millió látogató keresi fel a kiállítást. Ez a szám folyamatosan növekszik, ahogyan a gyűjteményben található értékes tárgyak száma is.

A galéria a Lavrushinsky Lane 10. szám alatt található. Hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között tart nyitva. Csütörtökön, pénteken és szombaton 21 órakor zárva.00. E-jegyek a hivatalos honlapon vásárolhatók meg. A költségek a polgárok kategóriájától függnek. A felnőttek 500 rubelt fizetnek., Nyugdíjasok és diákok – 200 p. A 18 év alatti gyermekek ingyenesen látogathatják a kiállítást. Csoportos túrafoglaláshoz kérjük, hívja a +7495951 07 27-es telefonszámot.

A Puskin Állami Szépművészeti Múzeum csütörtökön, pénteken és szombaton tart nyitva. .. Pushkina

Értékelés: 4.9

Puskin Állami Szépművészeti Múzeum

Egy másik kötelező múzeum Moszkvában szerepel az áttekintésünkben. 1912-ben nyitották meg, de az építkezés kezdetét 1898-ra datálják. Az épület neoklasszikus stílusú, és úgy néz ki, mint egy ősi templom. 1937-ben úgy döntöttek, hogy a múzeum a nagy orosz költő, Baudelaire nevét viseli. Ma az Állami Puskin Szépművészeti Múzeum hazánk kulturális örökségének különösen értékes helyszíne.

A kiállítás több mint 700000 tárgyat tartalmaz. Ez egy külföldi művészeti gyűjtemény, amely szobrászati, festészeti, díszítő- és iparművészeti alkotásokat, grafikát tartalmaz az ókori Egyiptomból és az ókori Görögországból, a középkorból és a reneszánszból. A gyűjtemény nagyszámú antik öntvényt tartalmaz. A múzeum 2012-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. A grandiózus eseményt nagyszabású ünnepségsorozattal ünnepelték, és az évforduló alkalmából érmet és bélyeget adtak ki.

Az intézményen belül megnyílt a Gyermekek és Tizenévesek Esztétikai Nevelési Központja. Évente több mint 1,3 millióan tekintik meg a kiállítást. emberi. 2018-ban a 47. helyen állt a világ leglátogatottabb művészeti múzeumai között. Helyszín: ul. Volkhonka, d. 12. Nyitva tartás: naponta 11 órától 20 óráig. Csütörtökön és pénteken egy órával meghosszabbítva. Hétfő – szabadnap. A jegyárak 100 és 500 rubel között mozognak. A kedvezményes programokkal kapcsolatos további információkért látogasson el a hivatalos weboldalra. Kapcsolattartó telefonszáma: 8495697 95 78.

Az orosz impresszionizmus múzeuma

Értékelés: 4.8

Az orosz impresszionizmus múzeuma

A harmadik helyen egy fiatal kiállítási komplexum áll, amely 2016-ban nyílt meg. Fennállásának rövid ideje alatt számos orosz és külföldi rajongója volt ennek az ellentmondásos és rejtélyes művészeti műfajnak, akik értékelni tudták a gyűjtemény értékét. Az épületet a híres művészeti mecénás, Boris Mints saját pénzéből építették, aki 2001-ben kezdte el gyűjteni a XIX-XX. század eleji művészek festményeit. Több emeletet foglal magába, és kiemelkedik a többi épület közül.

A legkorábbi munka 1879-ből származik. Vaszilij Polenov ecsetjéhez tartozik. A kiállításon N. Vlasov festményei is szerepelnek. Az órák délelőtt 11 órától este 8 óráig és délután 15 órától este 6 óráig tartanak. Grabar, N. . Kustodiev, Yu. Pimenova. Számos műtárgyat visszavásároltak külföldi gyűjtőktől és hazaszállították őket. Az élmény fokozása érdekében virágokkal és gyógynövényekkel teli üvegek állnak a táj mellett, amelyek illatfelhőt képeznek. Zeneszerző D. Kurlyandsky 5 zeneművet komponált remekművek alapján.

Olvasson tovább  14 Bali legjobb strandjai

A múzeum az egykori bolsevik gyár területén található, a Leningrádszky proszpekt 15. szám alatt. Felnőtt jegyet vásárolni a jegypénztáron keresztül 400 rubelbe kerül, ha online vásárol – 300 p. A kiállítást számos személyi kategória ingyenesen látogathatja meg. A komplexum 11-től 20 óráig, szerdán és csütörtökön 12-től 21 óráig tart nyitva.00. Info telefon: +7495145 75 55.

Moszkvai Modern Művészeti Múzeum

Értékelés: 4.7

Moszkvai Modern Művészeti Múzeum

A moszkvai Petrovka utca 25. szám alatti Modern Művészetek Múzeumának ajtajai minden nap 10:00 és 18:00 óra között nyitva állnak. Ez az első olyan múzeum Oroszországban, amely kizárólag 20. és 21. századi műveket mutat be. Az 1999-ben megnyílt színházat Zurab Tseriteli alapította és vezette. Darwin a múzeum saját gyűjteményéből származó 2000 alkotás bemutatásával kezdte meg a gyűjtőmunkát.

A múzeumnak öt helyszíne van Moszkva központjában. A legnagyobb és leglátogatottabb komplexum a Petrovkán található, a Gubin kereskedő egykori kúriájában. A kiállítás az avantgardizmus fejlődését mutatja be. A múzeumban főként orosz művészek alkotásai láthatók, de olyan ikonikus külföldi művészek művei is, mint Pablo Picasso, Salvador Dali, Henri Rousseau és sokan mások. Az MMCI büszke arra, hogy a 20. századi orosz avantgárd klasszikusait mutatja be, amelyek közül sokan külföldről érkeztek hazánkba.

A múzeum a fő kompozíció mellett tematikus művészeti kiállításokat, interaktív túrákat és számos más, a kortárs művészetnek szentelt tevékenységet kínál. Az MMSI látogatása egyébként nagyon olcsó – 200 rubel felnőtteknek, 100 rubel nyugdíjasoknak és 100 rubel fogyatékkal élőknek. A nyugdíjasok és a kiváltságos csoportok számára a 12 év alatti gyermekek ingyenesen látogathatják a múzeumot. Bármilyen kérdése van, kérjük, hívja a +7 (495) 690-68-70-es telefonszámot.

A legjobb tudományos múzeumok Moszkvában

Állami Darwin Múzeum

Értékelés: 5.0

Állami Darwin Múzeum

Az első a múzeum, amely a világ leglátogatottabb családbarát létesítménye. Ez Európa legnagyobb természettudományos letéteményese is. A hatalmas kiállítás valódi érdeklődést vált ki a szülők, a gyerekek és a tizenévesek körében. A kiállítás 1907 óta látható, amikor egy fiatal zoológus, Alekszandr Fjodorovics Kots felvetette a természettudományi múzeum megnyitásának ötletét. A végsőkig hű maradt elképzeléséhez, és örült a gyűjteménye új példányainak…

A kiállítás három emeleten terül el. Az elsőben a látogatókat végigvezetik magának a múzeumnak a történetén, és megtekintik a “Diversity of Life on Earth” (Az élet sokfélesége a Földön) témájú tárgyakból álló kiállítást. A második és harmadik emelet számos kérdésre választ ad az állatok evolúciójával és az ember eredetével kapcsolatban. A látogatók öt kontinens élő rovarjait láthatják. Az élet minden fázisa átlátszó terráriumokban zajlik. Egy bábból pillangó lesz, és egy ragadozó növény elkapja a kis legyeket.

A legmodernebb multimédiás berendezések végigvezetnek az evolúció útvesztőin, és visszavezetnek az időben egészen 3,5 milliárd évvel ezelőttig. évekkel ezelőtt. Tapasztalt idegenvezetők mesélnek Önnek a kiállításról. Az udvaron felállított számítógépeken “Útikönyvek” állnak rendelkezésre az önképzéshez. Jegyár: 400 rubel. A kedvezményre jogosultak számára a díj 100 rubel volt. A központ délelőtt 10 órától este 6 óráig működik, hétfőn zárva van. A következő címen található: Vavilova utca 15. Cím: Vavilova utca 57. Telefonszám: +7499132 10 47.

Kozmonautikai Múzeum

Értékelés: 4.9

Kozmonautikai Múzeum

A második helyezett nem kevésbé népszerű, mint az első, a tudományos fejlődés tárgya hazánkban. A központ története 1964-ig nyúlik vissza, amikor is felállították az Űrhódítók emlékművét. Azóta egyedülálló gyűjteményt hoztak létre, amely ritka kiállítási tárgyakkal vonzza a turistákat. A világ legnagyobb tudományos és technológiai múzeuma átfogó rekonstrukción esett át, és 2009-ben négyszer nagyobb térrel nyitotta meg kapuit. Ma a gyűjtemény 93 ezer darabot tartalmaz. tárolóegységek. Ide tartozik a rakéta- és űrtechnika, a numizmatika, a filatélia, az iparművészeti alkotások, a festészet és a grafika.

8 kiállítóterem, mozi és konferenciaterem áll rendelkezésre. A Mir űrállomás modellje, az első űrruhák és az első mesterséges műholdak nagy érdeklődésre tartanak számot. A múzeum küldetésirányító központjában valós időben figyelheti az űrhajósokat a Föld körüli pályán. Az interaktív berendezések lehetőséget adnak távoli galaxisok részletesebb felfedezésére.

Az épület a következő címen található: Mira Avenue 8, Gagarin Ave. 111. Nyitva tartás: 10-től 19 óráig.00 minden nap, kivéve hétfő. A normál jegy 250 rubelbe kerül., 50 százalékos kedvezményért. A 2 felnőtt és 2 gyermek részére szóló családi bérlet 550 r-ba kerül. Ha csoportos látogatást szeretne szervezni, kérjük, hívja a 8499750 23 00 telefonszámot.

A moszkvai Orosz Tudományos Akadémia Orlov Paleontológiai Múzeuma a világ egyik legnagyobb múzeuma. . . Az Orosz Tudományos Akadémia Orlov Paleontológiai Múzeuma

Értékelés: 4.8

Paleontológiai Múzeum n.a. Y.A. Orlov, Orosz Tudományos Akadémia. Az épületben található: 8 kiállítóterem, mozi és konferenciaterem

A harmadik helyen a Föld szerves világának fejlődését bemutató legnagyobb múzeum áll. A kiállítási tárgyakat először 1714-ben gyűjtötték össze. A Károlyi Kortárs Művészeti Múzeum 1937-es megnyitásakor a Csehszlovák Köztársaság szívében épült. a múzeumnak jelentős gyűjteménye volt. A rendelkezésre álló kis hely miatt azonban nem volt lehetőség a teljes kiállítás elhelyezésére. Ekkor született meg a döntés az épület felépítéséről, amely két évtizedig tartott. Kifejezetten erre a kutatási létesítményre tervezték.

A vörös téglából épült egyedülálló építészeti együttes egy ősi erődítményre hasonlít, egymás melletti tornyokkal és széles udvarral. A paleontológiai anyagot a tudósok a volt Szovjetunió területén, Kínában, Mongóliában és más országokban végzett expedíciók során gyűjtötték össze. Hat érdekesen díszített teremben, összesen 5000 négyzetméteres területen. m a legkorábbi növényektől és állatoktól a mai növény- és állatvilágig tartó evolúciós lépcsőfokokat ábrázolja. Egyikük Moszkva és a Moszkvai régió geológiai történetét mutatja be.

A látogatóknak paleokvíz és az iskolásoknak paleoklauzúra áll rendelkezésre. A fotózás és videózás ingyenes. Jegyár: teljes – 400 rubel., kedvezményes – 200 rubel. Helyszín: ul. 123 Profszojuzznaja utca. Nyitva tartás: szerda-vasárnap 10-18 óráig.00. Minden információ a hivatalos honlapon található. További információ: 8495339 45 44.

Olvasson tovább  Lipcse 20 legjobb látnivalója

Az Experimentárium

Értékelés: 4.7

Experimentalium

Az Experimentarium múzeum egy nagy interaktív kiállítás, amely a tudomány fő területeit – anatómia, fizika, mechanika, optika, akusztika, hidraulika, elektromágnesesség és mechanika – mutatja be. Vannak itt felhőmodellek, teherautók és autók mechanizmusának makettjei, egy Tesla plazmalégballon, valamint a hullámok és örvények elvét magyarázó kiállítási tárgyak. Mindball, a kiállítás büszkesége, az elméd erejével játszanak. A múzeum már több mint 300 kiállítási tárgyat mutat be 3500 négyzetkilométeres területen. ., sok közülük magában a múzeumban készült. A legjobb az egészben, hogy nem csak megérintheted a kiállítási tárgyakat, hanem muszáj is.

Az Experimentáriumban nem csak a gyerekek találnak érdekességet, de még a felnőttek is nagy érdeklődéssel figyelik a kiállítási tárgyakat. A vendégek bevonása nő, ha az előadók kísérleteket végeznek – nem csak megmutatják, hogyan működik a mechanizmus, hanem mesélnek is róla, és bevonják az embereket a kísérletekbe. Lehetőség van utazó programok lebonyolítására.

Az interaktív múzeum naponta nyitva tart. A jegyek felnőtteknek 650 és 750 rubelbe kerülnek hétköznap és hétvégén, a 4-6 éves gyerekeknek 550 és 650 rubelbe., Családi és csoportos belépési programok állnak rendelkezésre. Az Experimentalium a Leningradsky Prospekt, v. 80, .11. Ha többet szeretne megtudni a programokról és kérdéseket szeretne feltenni, kérjük, hívja a +7 (910) 476-53-21-es telefonszámot.

A legjobb múzeumok Moszkvában

Tsaritsyno

Értékelés: 5.0

Tsaritsyno

Világhírű látványosság, amely minden évben vonzza a külföldi turistákat és honfitársainkat. A grandiózus palotaegyüttest II. Katalin parancsára építették. Az építészeti stílus a régi orosz építészet és a moszkvai barokk ötvözete. A projekt öt palota, vendég- és szolgálati helyiségek, díszítőépületek, üvegházak, gazdasági pavilonok építését irányozta elő.

A múzeumkomplexum több jelentős felújításon is átesett. A 2007-ben elkészült utolsó után új életet kap. A park területe ugyanolyan lenyűgöző, mint maguk az épületek. Ápolt sávok, gondozott pihenőhelyek, szökőkutak és tavak – minden a látogatók kényelmét szolgálja. Az üvegházak már 1740-ben megkezdték működésüket. A múzeumi dolgozók eddig is egzotikus növényeket termesztettek, akárcsak 250 évvel ezelőtt. Három pavilonban környezetvédelmi workshopok és tájékoztató túrák várják az érdeklődőket.

Csericinó a moszkvaiak kedvenc menedékhelyévé vált. Nyáron tánctér retro programokkal és sporteszköz-kölcsönzéssel. A komplex bérlet 800 rubelbe kerül. A hónap minden harmadik vasárnapján mindenki számára ingyenes a részvétel. Hétfő kivételével minden nap nyitva 11-18 óráig.00, szombaton 19.00 órakor zárva, vasárnap 20.00 órakor zárva.00. Az alábbi címen található: Pokrovskogo str. 3a. Dolszkaja utca 1. Részletes információ a következő telefonszámon kérhető: +7495322 44 33.

Kolomenskoye

Értékelés: 4.9

Kolomenskoye

Második helyezett az Állami Egyesült Múzeum-Rezervátum, amely a főváros művészeti, történelmi, építészeti és természeti nevezetessége. Ez a legrégebbi emberi lakhely Moszkvában. Erről az V-III. évezredből származó, fennmaradt emlékek tanúskodnak. B.C. .. Mennybemenetel templom, a legrégebbi templom 1532-ből.

Az építészeti együttes kő- és faépületekből áll, amelyek az orosz építészet csúcsának számítanak. A múzeum látogatásakor különös figyelmet kell fordítani Alekszej Mihajlovics cár palotájára, amely a palota kamaráihoz tartozik. A Nagy Péter-ház nagyon népszerű a látogatók körében. A régmúlt idők életét rekonstruáló tárgyak, mint például vízimalmok, istállók, méhészet és kovácsműhely, a közelmúltban aktívan épültek. Az interaktív kompozíciók lehetővé teszik, hogy többet tudjon meg a főváros történetéről, és elmerüljön a múltjában.

Itt gyakran tartanak tömegfesztiválokat. Nemcsak régimódi módon ünnepelheti az esküvőt, hanem közvetlenül Kolomenskojéban is bejegyeztetheti házasságát. A belépés ingyenes. A jegyek ára 100-400 rubel. 50-100 felnőtteknek, 50-100 ingyenesen. A birtok minden nap 9 és 20 óra között látogatható.00. Nyáron a nyitvatartási idő 00 óráig meghosszabbodik.00. Cím: Andropova av. 39. Kapcsolattartó telefonszáma: +7499782 89 17.

Kuskovo birtok

Értékelés: 4.8

Kuskovo Manor

A harmadik helyezett egy olyan építészeti helyszín, amely 1918-ban kapott birtokmúzeumi státuszt. Úgy tartják, hogy ez Sheremetev gróf kedvenc alkotása, aki sok pénzt és energiát fordított az építésére. A komplexumhoz tartozik a palota és több pavilon: a Grotto, az olasz, a holland és a svájci ház, a légiszínház, az Ermitázs, a templom a harangtornyokkal, valamint a melléképületek: üvegházak és pávaváró madárházak.

A grófi rezidenciát erdei parkok veszik körül, egy kis tóval és egy csónakázóteleppel. A területen antik szobrok és egy 200 éves vörösfenyő található. A főépület különleges tervezésének köszönhetően a főépületet körbe lehet járni. Az egyik szobában egy művészeti galéria található, amelynek képeit maga Pjotr Boriszovics gróf gyűjtötte össze. A legtöbb mester Franciaországból és Olaszországból érkezett. A legrégebbi festmények a XVI. század elejéről származnak, a többi a XVII-XVIII. században készült.

A vendégek történelmi jelmezek és lovaskocsik bérlésével teljes mértékben átélhetik a korabeli hangulatot. A birtok a hét minden napján látogatható, hétfő és kedd kivételével 10 és 18 óra között. Az alábbi címen található: Lenin utca 3a. Művészeti Galéria a Jurnal utca 2. szám alatt, Bldg. 1. Az árak a választott pavilonoktól függően változnak. A csomag ára 750 rubel. Bármilyen kérdés esetén hívja a +7495375 31 31-es telefonszámot.

Moszkvai Egyesült Múzeum-Rezervátum Izmailovo

Értékelés: 4.7

Moszkvai Egyesült Múzeum-Rezervátum Izmailovo

A Romanov-bojárok örökölt birtoka – a vízzel körülvett Izmailovo falu, amelyet Rettegett Iván Nyikita Romanovics Zakharyin-Yurievnek adott, majd később Alekszej Mihajlovics cár örökölte. A birtok egy komplexum, amely magában foglalja a cári palotát, ahol a Romanov család élt, a Híd tornyát és a Híd kapuját, a nagy ikonosztázzal rendelkező Joaszaf cár templomát (a Romanovok házi templomát), a közbenjáró katedrálist, a katonai alamizsnaházat, a Születés templomát. Az épületegyüttes egyes részei különböző időpontokban épültek. Az építészeti tendenciákat nyomon követheti, ha hétfő kivételével minden nap 10:00 és 17:30 között sétál Izmailovóban. Az épületekben a kamrák belsejét megőrizték és rekonstruálták ott, ahol az elveszett, és múzeumi kiállítások mutatják be a tulajdonosok mindennapi életét, használati tárgyait.

Belépőjegy a múzeumokba – 400 rubel felnőtteknek és 200 rubel gyerekeknek. A látogatók ingyenesen sétálhatnak a birtokon. Kirándulást a +7 (499) 165-12-36 telefonszámon lehet foglalni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: