Barnaul 15 legjobb látnivalója

Barnaul szinte minden utcájában van egy egyedi nevezetesség. Rengeteg hely van itt az egész család számára a kikapcsolódásra. A városi múzeumok egyedülálló kiállításokat kínálnak a tudományhoz, irodalomhoz, történelemhez és kultúrához kapcsolódóan. Értékelésünkben bemutatjuk Barnaul legszebb és legérdekesebb kirándulóhelyeit, szórakozóhelyeit és általános érdekességeit.

Barnaul legérdekesebb látnivalóinak értékelése

Jelölés hely városnézés értékelés
Barnaul legérdekesebb látnivalói 1 Scsedrin kereskedők háza 5.0
2 Az Altajba bevándorlók emlékműve 4.9
3 Filharmónia terem 4.8
4 Nosovich ház 4.7
5 A dicsőség emlékműve 4.6
A legérdekesebb kulturális látnivalók Barnaulban 1 Az Altaj Helytörténeti Múzeum 5.0
2 Múzeumváros 4.9
3 Ifjúsági színház Altajban 4.8
4 Altai Krai Drámai Színház 4.7
A legérdekesebb vallási látnivalók Barnaulban 1 Pokrovszkij székesegyház 5.0
2 Szent János teológus temploma 4.9
3 Nikolszkaja templom 4.8
A legérdekesebb szabadidős látványosságok Barnaulban 1 Strucc farm 5.0
2 Emerald Park 4.9
3 Barnaul Állatkert 4.8

Barnaul legérdekesebb építészeti nevezetességei

Barnaul építészeti látnivalóinak száma és változatossága sok orosz várossal vetekszik. A város legszebb épületeit és műemlékeit különböző történelmi korszakokban emelték.

Scsedrin kereskedők háza

Műemléki értékelés (Barnaul): 5.0

Scsedrin kereskedők háza

A 20. század egyedülálló építészeti műemléke megnyitja a minősítést. A Scsedrinek házát Barnaul jelképének tekintik. Az épület egy része 1976-ban tűzvészben elpusztult. A szovjet időkben volt itt egy étterem.

A városba látogatók megcsodálhatják az épület eredeti fából készült, íveken átívelő, tekervényes kialakítását és elegáns homlokzatát. A torony tetején sátor áll, és díszítőelemekkel van díszítve. Az épület ünnepélyes és kifejező. A Scsedrinek háza a Krasznoarmejszkij sugárúton található, a Szpartak tér közelében. Könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról.

Az Altaji bevándorlók emlékműve

Landmark minősítés (Barnaul): 4.9

Az Altajba bevándorlók emlékműve

Az emlékmű a parasztok kemény munkáját dicsőíti. Nem meglepő, hogy az emlékművet Barnaulban állították fel. Ez a város vezető szerepet tölt be a mezőgazdasági termelésben. Az emlékművet 2012-ben avatták fel. Szobrászati kompozíció, benne egy szakállas parasztember és gyermeke. Mögöttük egy napsütötte kör van felhőkkel.

Az emlékmű minden részletének mély jelentése van. Körülötte gondozott gyep, ahol a fiatalok gyakran ülnek, és vannak padok a pihenéshez. A hely elég zajos, az összes közlekedési csomópont a közelben van. Az Október téren található.

Filharmónia terem

A látvány értékelése (Barnaul): 4.8

Filharmónia terem

Barnaul kulturális intézménye egy történelmi épületben található, amely a 20. századi építészet műemléke. Eredetileg a Népház volt. Az épületet 1900-ban emelték. 5 évvel később a fekete százas pogrom során súlyosan megrongálódott, majd 1906-ban helyreállították. Pénzhiány miatt Romet építész elképzeléseit nem sikerült teljes mértékben megvalósítani.

Olvasson tovább  12 A legjobb 4 csillagos szállodák Kemer városában

Az épület stílusát a kokoshnikamival díszített csavart oszlopok jellemzik. Ma már teljesen felújították. Az épület belsejét márvány díszíti, az előcsarnokban tölgyfa parketta és bőrkanapék találhatók. A második és harmadik emeleten hatalmas kristálycsillárok díszítik az emlékművet. Cím: Polzunova 35.

Nosovich ház

A látnivalók értékelése (Barnaul): 4.7

Nosovich ház

Az értékelés az oroszországi faépítészet lenyűgöző példájával folytatódik. A ház 1908-ban épült. Az épületet Nosovich építész tervezte. A kúria a szovjet korszakban elnéptelenedett, és az 1980-as években lebontották, mert egy új városrész épült. Barnauli művészek az építészeti műemlék védelmében szólalnak fel. A házat végül rönkfákra bontották és régi fényképek alapján újjáépítették az Anatólia utcában, megőrizve eredeti megjelenését.

Az épületet magas pince és pikkelyes tető jellemzi. A párkányok, a háromszög alakú oromzatok és a lemezpántok dekoratív elemként emelkednek ki. Mindegyik pazarul díszített, gyönyörű faragványokkal. Cím: ul. 106 Anatólia.

A dicsőség emlékműve

Látványértékelés (Barnaul): 4.6

A dicsőség emlékműve

Az 1940-es években Barnaul az orosz hadsereg egyik erősségévé vált. A város gyáraiban több ezer ember dolgozott, akik gránátokat, lőszert, harckocsimotorokat és egyenruhákhoz szükséges anyagokat gyártottak. Több mint 40 ezer barnauli polgár ment a frontra, 16 ezren nem tértek vissza.

A Dicsőség emlékművét 1971. május 9-én avatták fel az Állomás téren. Akár 4 épületet is magában foglalhat. A “Búcsú” szobrot és egy 24 m magas sztélét láthatnak a járókelők. Az emlékmű egy anya és harcos fia alakját ábrázolja. A tematikus központ két oldalán a hősi városokból származó földtáblák találhatók. Az emlékmű közepén egy törött gyűrű alakú redoute található. 1995-ben itt állítottak emlékművet a második világháborúban harcoló barnauli polgárok nevével. A 2000-es évek elején az emlékművet felújították, a táblákat újrafestették és kijavították. Az ifjú házasok gyakran jönnek ide fotózni. Minden évben a Győzelem napján virágot helyeznek el az emlékművekhez… Az emlékmű a Győzelem téren található.

A legérdekesebb kulturális látnivalók Barnaulban

A látogatóknak nem lesz kérdésük, hogy hova menjenek, hogy megismerjék Barnaul kultúráját. Számos érdekes múzeum és színház várja az utazókat.

Altaj Helyismereti Múzeum

A látnivalók értékelése (Barnaul): 5.0

Altaj Helytörténeti Múzeum

Barnaul egyik legrégebbi múzeuma megnyitja a jelölést. Az épület a 19. század közepének építészeti emléke. Különösen nagy becsben tartják a múzeum alapítása óta meglévő gyűjteményeket. Ősi könyvek, kövek, érmék, növényi herbáriák és kitömött állatok, munkaruhák és szerszámok találhatók itt.

Az idegenvezetők arra ösztönzik a látogatókat, hogy megismerjék a kiállítási tárgyakat, és biztosítják, hogy a látogatók ne érintsék meg a tárgyakat kézzel. A kisebb gyerekek itt unalmasnak találják majd, és nehéz nem megérinteni mindent, ami körülöttük van. A felnőttek számára a múzeumlátogatás érdekes és tanulságos élményt nyújt. Cím: Polzunova utca 46. A hétfő szabadnap.

Olvasson tovább  15 legjobb látnivaló Kingisepp városában

Múzeumváros

Látványosságok értékelése (Barnaul): 4.9

Múzeumváros

A rangsorban a következő a Városi Múzeum, amelynek gyűjteménye mintegy 6000 műtárgyból áll. Számos festmény, kitüntetés, fénykép és oklevél található. Különös figyelmet kapnak a II. világháborús tárgyak, kitüntetések, ruhák és fegyverek. A kirándulások a város eredetének és fejlődésének történetére összpontosítanak.

A gyerekek és a tizenévesek különösen kedvelik a Kozmonautika Csarnokát, ahol mindent kézzel meg lehet fogni. Tágas helyiségek, sok egyedi és érdekes kiállítási tárgy. Cím: Lev Tolsztoj utca 24. Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

Altai Ifjúsági Színház

Látványértékelés (Barnaul): 4.8

Altai Ifjúsági Színház

A színházat 1918-ban alapították. A színészek akkoriban egyszerű komszomol tagok voltak. A színház az 1950-es években nyerte el hivatásos státuszát. 2013 óta az intézmény a B. Zolotukhina. A repertoárban gyermekeknek, tinédzsereknek és felnőtteknek szóló produkciók szerepelnek. A társulat folyamatosan bővül új tagokkal.

Az épület rekonstrukciójának eredményeként jelentősen megnőtt a térfogata, szélesebb lett a színpad, megjelent a frissítőterem. Az átalakítás után a hely előkelően néz ki. A szünetben a közönség végigjárja a termeket, és a színház történetét bemutató minikiállításokat tekinthet meg. A tehetséges színészek, az előadások színes bemutatása és az elfogadható jegyárak dicséretesek. Cím: Kalinin sugárút 2.

Altaji Regionális Drámai Színház

Landmark minősítés (Barnaul): 4.7

Altai Krai Drámai Színház

A Shukshin Drámai Színház az egyik legrégebbi az Altajban. 1921-ben hozták létre. Alkotói elvei változatlanok: az előadások színpadiassága, a díszletképek mélysége, a színészek profizmusa. A repertoár lenyűgözően széles. Minden korból, műfajból és kultúrából származó darabokat tartalmaz.

Ma a színház Osztrovszkij, Csehov, Shakespeare, Puskin és sok más híres szerző darabjaira kínál jegyeket. A létesítmény rendszeres résztvevője és nyertese különböző fesztiváloknak, és aktívan együttműködik más régiók szereplőivel. Cím: Molodezsnaja utca 15.

A legérdekesebb vallási látnivalók Barnaulban

A látogató vendégeket az alábbi templomok és templomok fogják érdekelni.

Pokrovszkij székesegyház

A látványosság értékelése (Barnaul): 5.0

Szent Védelem Katedrális

Barnaul leghíresebb temploma a Pokrovszkij székesegyház. A polgárok gyakran nyilatkoznak a helyről, és melegen beszélnek róla. Lehet imádkozni, ikonokat vásárolni, gyertyát gyújtani, temetkezni, megházasodni és megkeresztelkedni.

A székesegyházat 1904-ben szentelték fel. A 20. század második felében a leglátogatottabb templom lett. Az emberek a szomszédos városokból jönnek ide. Az épület lenyűgöző a maga fenségességével és szépségével. Vörös téglából készült, neobizánci stílusban. Összesen 4 oltárral rendelkezik. Vallási témájú festmények díszítik a belső teret. Cím: Nyikityinszkaja utca 137.

Evangélista Szent János templom

Látványértékelés (Barnaul): 4.9

János evangélista templom

Valamikor régen ez a templom egy puszta pusztaság volt. Ma ez egy többszintes házakkal rendelkező, fejlett terület. A templomot 1997-ben emelték. A gyülekezeti élet egy kis épületben kezdődött, de hamarosan megjelent a vasárnapi iskola, a cella és a refektórium. Ahogy a hívek száma az évek során nőtt, a templomot bővíteni kellett.

A mai épület a korai moszkvai építészet stílusában épült. A falakat fehér festékkel borították, míg egyes elemek zöld polimer agyagból készültek. A látogatók csodálják a templom díszítését, rendezett dekorációját és hangulatos légkörét. Helyszín: Shumakova 25A.

Olvasson tovább  29 A legjobb látnivalók Kiotóban

Szent Miklós templom

Helyszín értékelése (Barnaul): 4.8

Szent Miklós templom

A lista élén a 20. század elején épült templom áll. Régebben Katona templomának hívták. A falak közelében ünnepélyes felvonulást tartottak a franciák elleni háborúban aratott győzelem századik évfordulója alkalmából. A 30-as években a templomot bezárták, a harangtornyot lerombolták, az ikonokat ellopták. A szentélyeket nem találták meg.

Ma az emberek azért jönnek ide, hogy imádják a 19. századi Szűz Mária-képet. A hívek szerint az ikon csodatévő. Gyertyák mindig égnek előtte. A vélemények szerint a templomban nagyon meleg légkör uralkodik, és az egyházi lelkészek kedvesen bánnak a hívekkel. A templomban hétfőtől szombatig minden nap tartanak istentiszteleteket. Cím: Lenin utca 36.

A legérdekesebb látnivalók Barnaulban

Az utolsó jelölés olyan látványosságokat tartalmaz, amelyek biztosan örömet szereznek a gyerekeknek.

Strucc farm

A látnivalók értékelése (Barnaul): 5.0

Ostrich Ranch

A struccfarm csirkék és fácánok, tengerimalacok és struccok széles választékát kínálja látogatóinak. A terület két udvarra oszlik. Az egyikben állatokat etethetsz és simogathatsz. A téren számos pavilon és pad található. Itt megpihenhet és ehet egy falatot. Vannak frissítőpontok hideg italokkal, jégkrémmel és gyorséttermi ételekkel. A háziállatokat ábrázoló mágnesek megvásárolhatók.

A tanyáról szóló vélemények túlnyomórészt pozitívak. Dicsérik a tisztaság és a szép dekoráció a ranch, a különböző madár- és állatfajok, elfogadható árak, rendelkezésre álló parkolóhely. Néhány ketrecen nincs kisállat információ. A park 10 órától 18 óráig tart nyitva. 3 év alatti gyermekek ingyenesen léphetnek be. A felnőtt jegy ára 200 rubel.

Emerald Park

A látnivaló értékelése (Barnaul): 4.9

Emerald Park

A nagy zöld park rengeteg növényzettel gyönyörködteti a nyaralókat. Van egy híd és egy tó, ahol katamaránon lehet lovagolni, jógapálya, röplabdaháló és mászófal. Nyitva van egy paintball klub és egy óriáskerék. A víz melletti pavilon növeli a park hangulatát.

Ez egy nagyszerű hely egy családi kiránduláshoz. A park hátsó részében mindig csend és nyugalom van. Elkeserítő, hogy a park csúszdái leromlottak és cserére szorulnak. A barnauliak azt mondják, hogy itt régen rendesebb volt. Cím: Komszomolszkij sugárút 128.

Barnaul Állatkert

Látványosságok értékelése (Barnaul): 4.9

Barnaul Állatkert

A barnaulszki állatkert nagy területtel teljesíti a minősítést. Ez a hely lenyűgözi a különböző állatok, eredeti design. Van egy parkja, ahol körhintázni lehet. Addig maradhat, ameddig csak akar. A fényképek és videók ingyenesek.

Leopárdok, kacsák, mosómedvék, emuk, medvék, tigrisek – ez nem a teljes lista az állatkertben élő állatokról. Abból, amit hallottam, sok állat alszik, vagy a ketrec sarkában van, ahol nem lehet látni őket. Az állatkert régen rendezettebb volt, az állatok pedig aktívabbak voltak. A gyermekes családok mindenesetre imádni fogják ezt a helyet. A felnőtt jegy ára 200 rubel. Cím: Entuziastov 12.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: