Harbin 20 legjobb látnivalója

Harbin egy kínai város, amelyet nem sokkal a forradalom előtt az orosz Távol-Keletről érkezett telepesek alapítottak. Bár hosszú idő telt el azóta, hogy elmentek, még mindig számos különböző látnivaló van. Harbinban számos olyan helyszín található, amely kapcsolatban áll az Orosz Föderációval. A híres parkot pedig Joszif Viszarionovics Sztálinról nevezték el. Szerkesztőségünk szakértői értékelték és kategorizálták Harbin nevezetességeit.

Harbin legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely név Értékelés
Harbin legjobb építészeti nevezetességei 1 Sétáló utca 5.0
2 Az árvíz emlékműve 4.9
3 Sárkánytorony 4.8
4 Wanda város 4.7
5 A szungari vízpart 4.6
Harbin legjobb természeti látnivalói 1 Zöld terület egy napsütötte szigeten 5.0
2 Sztálin park 4.9
3 Zhaolin Park 4.8
4 Kötélpálya 4.7
5 Tigris szafari park 4.6
6 Sarki óceanárium 4.5
Harbin legjobb vallási nevezetességei 1 Szófia katedrális 5.0
2 Jile 4.9
3 Konfucius templom 4.8
4 Ukrán Pokrovszkaja templom 4.7
Harbin legjobb kulturális látnivalói 1 731-es különítmény múzeuma 5.0
2 Tudományos és Technológiai Múzeum 4.9
3 Tartományi Múzeum 4.8
4 Operaház 4.7
5 Orosz falu 4.6

Harbin legjobb építészeti látnivalói

Gyalogos utca

Értékelés: 5.0

Gyalogos utca

Harbin legfontosabb utcája a Zhu Yang, amely szinte a város központjában található. Elég hosszú, 1,5 kilométer hosszú, így ez a legkiterjedtebb sétány egész Ázsiában. Szinte teljes szélessége eléri a 21 métert. A Winner’s Alley és a Jingwei utca között található.

A műemlék a 19. századból származik. Eredetileg földút volt, de 1923-ban felújították. Később nemcsak hagyományos útként, hanem piactérként is kialakult. Számos építészeti látnivaló, kiváló infrastruktúra és rengeteg üzlet várja a látogatókat.

Az árvízimádók emlékműve

Értékelés: 4.9

Az árvízimádók emlékműve

A mérnöki és építészeti szekcióban a második legmagasabb rangú Harbin nevezetessége a Sztálin-parkban található Monument to Flood Fighters (Az árvíz elleni harcosok emlékműve). 1958-ban jelent meg, és egy olyan eseménysorozat előtt tiszteleg, amely a városban történt. A Szungari folyó kiárad és elárasztja Harbin egész kerületeit. A helyiek és a környező települések lakói keményen küzdöttek a katasztrófa ellen.

Ők voltak azok, akik felállították ezt az emlékművet. A sok emberéletet követelő katasztrófa megismétlődésének megakadályozása érdekében a folyón egy sor gátat építettek, és a víz leeresztésének lehetőségét biztosították. Maga az emlékmű egy 13 méter magas oszlop egy kis galériával. Az alján a birkózók bazársoros domborművei láthatók.

Sárkánytorony

Értékelés: 4.8

Sárkánytorony

A Dragon TV Tower nem csak Harbin, hanem egész Kína egyik legmagasabb építménye. Ez a műemlék a Nangang negyed építészeti meghatározó eleme és egyben a város legfontosabb mérnöki építménye. A cikk írásakor ez a második legmagasabb a világon.

Vállalkozó szellemű építészek több kilátóteraszt hoztak létre, amelyek teljesen különböző szinteken helyezkednek el. És, akárcsak a Kiotói toronyban, a tetején van egy étterem, ahonnan remek kilátás nyílik a látnivalókra. Éjszaka egy erős reflektor világítja meg. Az alsó szinteken pedig agyagfigurákból álló kiállítás látható.

Wanda város

Értékelés: 4.7

A régió építészeti és mérnöki látnivalói között lehetetlen nem megemlíteni egy igazi csodát. A világ legnagyobb síközpontja, amely a mesterséges hónak köszönhetően az év 12 hónapjában nyitva van. Ez egy igazi csapda a Harbinba érkező turisták számára. A belső hőmérsékletet folyamatosan -5 Celsius-fok körül tartják. Számos, különböző nehézségű lejtő van.

Olvasson tovább  26 legjobb hotelek itt: Szocsi

A magasságkülönbség ennél a Harbin nevezetességnél akár 80 méter is lehet. Teljes területe meghaladja a 15 000 négyzetmétert, beleértve a pályák körüli parkokat is. Minden látogató számára számos különböző előadást kínálnak, amelyek még a legkíváncsibb elmét is képesek kielégíteni. Van itt egy kis információs stand, amely a síelésnek van szentelve.

Sungari vízpart

Értékelés: 4.6

A Szungari, egy fontos vízi út teljes hossza gyakorlatilag 1.927 km, a medence mérete pedig meghaladja az 550.000 km-t. négyzet. km. A folyó létfontosságú volt Harbin történelmében, és Kangxi kínai uralkodó idején a lagúnák otthont adtak a haditengerészetnek, amely megvédte az országot az északról érkező orosz támadóktól. Csak a 19. század végén állt rendelkezésre egy teljes léptékű térkép a tartományi vasútvonal kijelöléséhez. Később a folyó fontos közlekedési útvonallá vált.

A gát hossza közel 4 kilométer. Számos ingyenes parkkal és látnivalóval rendelkezik, köztük a Sztálin parkkal, valamint a Harbin Ararattal és a siklóval. Ezen a területen mindig kellemes az éghajlat, és az évszaktól függetlenül lehet sétálni a folyó mentén. Télen pedig megfagy, és a helyiek és a turisták lovagolnak rajta.

Harbin legjobb természeti látnivalói

Zöld terület egy napsütötte szigeten

Értékelés: 5.0

A Sunny Island zöld területe

Ez a látnivaló a Sungari folyó által alkotott több tó közötti szigeteken található. A Harbin park területe meghaladja a 3800 hektárt, és maga a zöldterület erdőre és üdülőhelyre oszlik, így a turisták sétálhatnak itt és feküdhetnek a strandon. A helyi kertészek igyekeztek maximalizálni a taxonómiai fajok sokféleségét, így az itteni növény- és állatvilág lenyűgözi a látogatókat.

A park nagyon vonzó. Nyáron a turisták a tágas, fehér homokos strandot látogathatják meg. Télen pedig a hagyományos kínai és a nemzetközi sportágak versenyeinek egész sorát lehet itt megrendezni. A park déli része különösen érdekes az Orosz Föderációból érkező látogatók számára, mivel itt található a szláv körzet.

Sztálin park

Értékelés: 4.9

Sztálin park

Harbin természeti látványosságainak listáján a Sztálin park a második. A zöldterületet 1953-ban alakították ki, és korábban számos raktárépületnek adott otthont. A park közel 10 négyzetkilométeres, és a helyi folyóparton fekszik. A helyszínen számos szobor található, köztük a Szovjetunió Kommunista Pártja Központi Bizottságának főtitkárát ábrázoló szobor.

A park központi részén található tér a fő helyszín, ahol az állami ünnepek alatt rendezvényeket tartanak. Ez a város egyik legfontosabb helye. Van benne egy kis étterem is, amely az orosz nemzeti konyhát szolgálja fel, és a szláv építészet emlékműve.

Zhaolin Park

Értékelés: 4.8

Zhaolin Park

A következő látnivaló, amely a természetvédelmi részleghez tartozik, a nagy Zhaolin park. Gyakorlatilag Harbin központjában található, nem messze a főutcától, és 1906-ban alapították. A parkot egy nagy mesterséges tó és egy festői hegy uralja. Az év bármely szakában érdemes felkeresni, az időjárástól függetlenül, minden turistának érdekes lesz.

A turisztikai szezonban, tavasszal és nyáron például számos látnivaló található a helyszínen. Télen pedig ez a tér ad otthont a jégszobor-fesztiválnak. A gyermekes párok számára számos jégpálya és játszótér is rendelkezésre áll. Tehát érdemes meglátogatni ezt a látványosságot, hogy pihenjen és szórakozzon.

Kötélpálya

Értékelés: 4.7

Kötélpálya

A látványosság egy siklóvasút Harbin és a Sunny Island Park között. Csak 156 méter hosszú, de közvetlenül a folyó felett helyezkedik el, és 70 méter magasan fut. Az egész út kevesebb mint 3 percet vesz igénybe. Az üvegablakok lehetővé teszik, hogy értékelje a környező panorámát. És a sebesség csak 5 kilométer per óra.

A kínai kézművesek Harbinban a kabinok számos változatát készítették el, a kicsiktől a hagyományos, többszemélyes kabinokig. A Harbin-i siklóvasút óránként akár 1500 vendéget is szállít a végállomása között. Ha sikerül eljutni az ablakhoz, számos nagyszerű fotót készíthetsz.

Olvasson tovább  15 legjobb látnivaló Kingisepp városában

Tigris szafari park

Értékelés: 4.6

Tigris szafari park

Kevés olyan büszke állat van Kínában, mint a tigris. Ezért Harbin létrehozta saját látványosságát – egy szafari parkot és természetvédelmi területet, amelyet az óriásmacska családnak szenteltek. Minden évben nagyszámú turistát vonz, akik szeretnék látni, hogyan élnek túl a fajok a valósághoz közeli körülmények között.

A védett területet 1986-ban alapították, és csak egy évtizeddel később nyitották meg a turisták előtt. A park területe a vízi út északi partján található, nagyon közel a Sun-szigethez. Maga a park többek között egy keltetőnek ad otthont, ahol fiatal csíkos ragadozókat tartanak. Csak amikor elérik az ivarérettséget, engedik ki őket a ketrecbe, ahol a turisták megfigyelhetik őket.

Sarki óceanárium

Értékelés: 4.5

Sarki óceanárium

Az utolsó látnivaló ebben a szakaszban a Harbin Polar Oceanarium, amely a Sunbei kerületben található. A több mint 16 000 négyzetméteres teljes területével nagyon népszerű turistacsapda és Kína nemzeti örökségi helyszíne. Számos olyan állatnak ad otthont, amelyek általában az Antarktiszon és az Északi-sarkvidéken élnek.

Az óceanárium számos létesítményt kínál, többek között egy halászmólót, egy mesterséges hegyet és egy sziget szimulációját a Déli-sarkon. Több mint 10 000 tengeri állat él itt állandóan, amelyek 600 különböző fajhoz tartoznak. Igyekeztek mindannyiuk számára a lehető legjobban a valósághoz hasonló szállást biztosítani.

Top vallási helyek Harbin városában

Szófia katedrális

Értékelés: 5.0

Szent Szófia katedrális

A vallási nevezetességek listájának élén az 1907-ben épült Szent Szófia katedrális áll. Később többször átépítették, hogy növeljék a kapacitást és más paramétereket. Jelenleg ez az emlékmű az építészet és a kultúra egyik legfontosabb műemléke.

Építészetileg a Szent Szophia székesegyház az álorosz stílus lenyűgöző példája. A kupola 48 méter magas, belül pedig egy híres orosz művész, Nyikolaj Arkadjevics Anasztasjev díszes festménye látható. A visszavonulás után a székesegyház sokáig romokban hevert, de 1996-ban helyreállították, és azóta a város fontos nevezetessége. Van egy építészeti múzeum.

Jilae

Értékelés: 4.9

Jilae

A Harbin vallási látnivalóinak rangsorában a második helyen egy buddhista templom áll, amelyet 1923-ban alapítottak. Nevét a helyi nyelvről úgy fordítják, hogy “A magas boldogság”. A tér nagyságát tekintve ez a legnagyobb templom Északkelet-Kínában. Külső díszítése nagyon vonzó, ami kiemeli a környező épületek közül.

A templom magassága mindössze 30 méter, és több terem található benne. Mindegyikben van egy-egy Buddha-szobor, a székesegyház körüli terület pedig egy park, ahol számos emlékmű található. Hagyományos színpaletta és számos néprajzi lelet várja azokat, akik úgy döntenek, hogy ellátogatnak ide.

Konfucius templom

Értékelés: 4.8

Konfuciusz-templom

Ez a vallási műemlék Harbinban 1926 és 1929 között épült. Valójában ez az egyik legnagyobb templom Északkelet-Kínában, és itt található a tartomány nemzeti múzeuma. A teljes terület 25 000 négyzetkilométer. És szinte azonnal a kapu mögött van egy szuvenírbolt.

Ezenkívül van egy speciális talapzaton lévő gerenda, amelyet a kapu bezárására használtak. A helyi legendák szerint a nyugalom elérése érdekében megérintették… 1998 óta pedig az udvar központi részén egy Konfuciusznak szentelt talapzat áll. Ezen kívül számos speciális létesítmény is rendelkezésre áll.

Ukrán Pokrovszkij templom

Értékelés: 4.7

Ukrán Pokrovszkij templom

A Szűz Mária lepel temploma a negyedik helyet foglalja el a Harbin vallási látnivalóinak toplistáján. A város központi részén található, műemléki védettségű területen. Ez az egyetlen olyan ortodox templom Harbinban, amely nyitva áll a kínai hívek számára. Ettől kissé nyugatra található a tér, ahol az egykori Szent Miklós templom állt.

Olvasson tovább  Gibraltár 20 legjobb látnivalója

Ez a hagyományos kereszt alakú templom az orosz-bizánci építészeti stílusok kombinációja. Akár 200 ember befogadására is alkalmas, zöld kupolák és masszív falak borítják. Eléri a 660 méteres területet. A történet 1902-ben kezdődött, amikor egy kis kápolnát emeltek egy temető területén. Később fatemplomot építettek, amelyet többször átépítettek.

Harbin legjobb kulturális látnivalói

731-es egység múzeum

Értékelés: 5.0

731-es egység Múzeum

A fő kulturális látványosságnak a 731-es egységnek szentelt múzeumot tekintik. Az alapítás célja az volt, hogy a fiatalabb generációkat tájékoztassa Kína történelméről és az ország legtragikusabb eseményeiről. Ez a kiállítás a japán megszállók 731-es kódszámú titkos különítményének tevékenységét mutatja be.

Ezt a katonai alakulatot Shiro Ishii biológus vezette, akit itt Josef Mengele japán megfelelőjének tartanak. Ők voltak azok, akik kegyetlen kísérletsorozatot végeztek a Harbinban élőkön, hogy teszteljék ezt vagy azt az elméletet. És 1945-ben, a II. világháború vége felé, az összes kísérleti alanyt kiirtották… Ez a múzeum a régi székházban található. Az attrakció teljesen ingyenes.

Tudományos és Technológiai Múzeum

Értékelés: 4.9

Tudományos és Technológiai Múzeum

A következő attrakciót 2003-ban alapították. Harbin erős tudományos és technológiai bázissal és oktatási intézményekkel rendelkezik. A múzeumkomplexum összesen 50 000 négyzetméteren terül el, és a kiállítási terület mintegy ¼-ének ad otthont. A legnagyobb csarnokban 200 hatalmas tárgy található.

Maga az épület háromszintes, és a kiállítások 12 zónára oszlanak, attól függően, hogy melyik tudományos témához tartoznak. Számos interaktív program áll rendelkezésre különböző nyelveken. Az egyik teremben található Kína legmodernebb mozija. Számos terem áll rendelkezésre tudományos konferenciák számára is.

Tartományi Múzeum

Értékelés: 4.8

Tartományi Múzeum

A Heilongjiang Tartományi Múzeum épülete szinte a központban található, és Harbin fontos nevezetessége. 1904-ben épült, és belül volt egy bolt. Később a helyiségek egy részét bankként és postahivatalként használták, 1923-tól pedig. elkezdett kiállításokat tartani. A teljes terület csaknem 12 000 négyzetméter.

Ez a látványosság csak azután vált állandóan működőképessé, hogy Kína a II. világháború alatt felszabadult a japán megszállók alól. Itt több mint 107 000 kiállítási tárgyat helyeztek el, amelyek nagy részét egy raktárban tárolják. A kiállítótermekben pedig csak a legfontosabb örökségi tárgyak láthatók. Némelyikük az ókori Kínából származó tárgyakra, mások pedig a régió állatvilágára összpontosítanak.

Operaház

Értékelés: 4.7

Operaház

Ez Harbin egyik legfontosabb kulturális és építészeti nevezetessége, amelyet nemrég emeltek. 2010-ben a MAD megnyerte a kulturális sziget tervezésére és a színház főtervére kiírt pályázatot, amelynek eredményeképpen egy új struktúra épült. A Sydney-i Operaházhoz lehetne hasonlítani.

Az épület Harbin vízpartján található, és úgy tervezték, hogy beleolvadjon a környező élővilágba. Szándékosan úgy tervezték, hogy a lehető legtermészetesebb legyen, és ne tartalmazzon egyenes vonalakat, ami rendkívül vonzóvá teszi a látogatók számára. Rendszeresen tartanak előadásokat. Az összetett forma pedig igazán egyedi akusztikát teremt.

Orosz falu

Értékelés: 4.6

Orosz falu

A Harbinban található Nap-sziget egy másik látványosság, amely egy hosszú távú projekt. Ez egy autentikus néprajzi múzeum, amely az orosz telepeseknek van szentelve, és a szabadban található. A helyi tudósok segítségével a turisztikai komplexumot úgy alakították ki, hogy úgy nézzen ki, mint az Orosz Birodalom még a februári forradalom eseményei előtt. A Kína más részeiből Harbinba látogató turisták számára is érdekes.

Többet megtudhatnak az ország hagyományos kultúrájáról, megkóstolhatják az orosz konyhát, és számos ajándéktárgyat vásárolhatnak. A többnyire távol-keleti népek által lakott földgömb egy északi ország hagyományos életének dolgaival is megismerteti a látogatókat. És ez az egyik legnagyobb projekt az orosz állampolgárok számára Kínában.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: