Havanna 30 legjobb látnivalója

Havanna, Kuba színes fővárosa, amelyet több mint 500 évvel ezelőtt alapítottak. Sok mindenen ment keresztül ez idő alatt, ez a hely sokáig gyarmat volt, és nem volt függetlensége. Kuba csak a 19. század végén nyerte el régóta várt szabadságát más nemzetektől. Havanna ma már egy egyedülálló tartomány, amely különböző és színes kultúrájával, barátságos helyiekkel és számos csodálatos látnivalóval vonzza a turisták hatalmas beáramlását. Ernest Hemingway életéből jó 20 évet töltött Havannában, így a város történelme kitörölhetetlenül kötődik hozzá. Az utazók által Havanna 30 legjobb látnivalója közé sorolták.

Havanna legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely név Értékelés
A legjobb helyek, ahol Havannában sétálhatsz 1 Régi Havanna negyed 5.0
2 Plaza de Armas 4.9
3 Katedrális tér 4.8
4 Plaza Vieja 4.7
5 Malecon rakpart 4.6
6 Prado Boulevard 4.5
7 San Francisco tér 4.4
Havanna legjobb múzeumai 1 F.A.C 5.0
2 Hemingway Finca Vigia múzeuma 4.9
3 Roma Múzeum Havanna klub 4.8
4 Ambos Mundos 4.7
5 A forradalom múzeuma 4.6
6 Napóleon Múzeum 4.5
Havanna legszebb erődjei és erődítményei 1 La Real Fuerza 5.0
2 El Morro erőd 4.9
3 San Carlos de la Cabaña erőd 4.8
Havanna legjobb kulturális és építészeti helyszínei 1 Fusterlandia 5.0
2 San Salvador de la Punta vár 4.9
3 Capitol 4.8
4 Kolumbusz Kristóf temetője (Columbus temető) 4.7
5 Havannai Egyetem 4.6
6 Gran Teatro 4.5
7 Havanna Krisztusa 4.4
Havanna legjobb természeti látnivalói 1 Nemzeti Botanikus Kert 5.0
2 Havannai Állatkert 4.9
A legjobb strandok Havannában 1 Bakuranao 5.0
2 Boca Cega 4.9
3 Tarara 4.8
4 Guanabo 4.7
5 El Salado 4.6

Havanna legjobb helyek sétálni

Régi Havanna negyed

Értékelés: 5.0

Régi Havanna területe

Havanna talán legnépszerűbb látványossága, az óváros területe az első helyen áll a kategóriájában. Nehéz elképzelni egy alkalmasabb helyet a turisták számára, hogy sétáljanak… Ez a város legrégebbi része, amelyet fényűző, mudahar stílusú kúriák szegélyeznek. Ezeket a 16. században építették a város gazdagjai számára. Belül árnyas udvarokat találsz, amelyek el vannak rejtve a kíváncsi szemek elől.

A sok építészeti szépség miatt Havanna az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Természetesen a modern időkben gyakorlatilag minden épületet felújítottak, és a homlokzatokat újjáépítették. Elegáns épületek magas mennyezettel, mozaikcsempékkel és gazdag színekkel. Most üzletek, kávézók és szállodák találhatók itt. Ezt látni kell!.

Plaza de Armas

A látnivaló értékelése: 4.9

Plaza de Armas

Havanna egy másik lenyűgöző történelmi helyszíne, amely minden útikönyvben megtalálható. A Plaza de Armas a város alapítása óta, több mint 500 éve létezik. Keleti végén emelkedik a gyönyörű El Templete templom. Neoklasszikus és nagy vallási értékű, mivel itt tartották az első katolikus misét a városban. Havanna híres Museo de Armas múzeuma naponta látogatható a téren.

Ez a nevezetesség azért is érdekes, mert itt található az egyik legfényűzőbb szálloda, a Santa Isabel, amely már a puszta megjelenésével is hihetetlen esztétikumot kölcsönöz a helynek. Északon pedig a régi erődöt láthatjuk, amelyet 1558-ban építettek. Egy egész napot eltölthet ezen a téren, ahol gyönyörű épületek, történelmi és kulturális nevezetességek sorakoznak minden sarkon. Kellemes élmény a látogató számára.

Katedrális tér

A látnivaló értékelése: 4.8

Katedrális tér

Egy másik nagyszerű hely, ahol sétálgatni lehet, és Havanna öt legjobb plázája közé tartozik, mindenképpen érdemes felfedezni. A hely szimbóluma a Szent Kristóf katedrális. A teret 1578-ban alakították ki, és a Place de Cianaga nevet kapta, amit “Mocsár térnek” lehet fordítani. Van néhány érdekes építészeti nevezetesség a kerület mentén.

A Marquês de Arcos palota, a Művészeti Galéria és a Nemzeti Művészeti Múzeum is ezek közé tartozik. A hely szépsége, hogy gyakorlatilag változatlanul megőrizte eredeti megjelenését. A helyiek is szeretnek itt sétálni. A Katedrális téren vannak kávézók, amelyek közvetlenül a sikátorokba fészkelik be magukat. A legtöbb havannai idegenvezető ajánlja.

Piazza Vieja

Látványosság értékelése: 4.7

Vieja tér

A híres Plaza Vieja 1559-ből származik, és Havanna egyik legrégebbi nevezetessége. Történelme során számos felvonulás, tüntetés, bikaviadal, sőt kivégzés helyszíne volt. A tér a 17. században kapta meg jelenlegi kinézetét, amikor árkádokat építettek. Számos épület található, amelyek mindegyike különböző építészeti stílusokat képvisel.

Itt egyszerre csodálhatja meg a barokkot és a modernizmust. Közvetlenül a központban egy neoklasszikus márvány szökőkút található. Dél felől a lenyűgözően szép 18. századi La Casona-palota. Most egy művészeti központnak ad otthont. A téren sétálva eljuthat a népszerű Servesoria sörfőzde, a Taverna de la Muraya felé, ahol megkóstolhatja a finom helyi sört. A másik sarokban található a torony, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

A Malecon rakpartja

Mérföldkő minősítés: 4.6

Malecon rakpart

A következő legmagasabbra rangsorolt látnivaló a gyönyörű Malecon sétány, amely Havanna híres karneváljainak ad otthont. A sétány valójában egy út, amely a Vedado és Miramar negyedeket köti össze az óhavannai negyeddel. 1926-ban fektették le, bár maga a projekt már a 19. század végén készen állt. Az egész területen számos régi, kopottas ház található, amelyek kontrasztot alkotnak a modern építményekkel, de mégis egy egységes épületegyüttest alkotnak.

A 7 kilométer hosszú sétányon kellemesen lehet sétálni nappal vagy este. Hatalmas és zsúfolt, nemcsak a látogatók, hanem a helyiek és a diákok számára is. Eredetileg a folyó általi elmosódás elleni védelemre tervezték. A 14 háztömbben különböző nemzeti hősök emlékművei, valamint gyönyörű épületek találhatók, amelyek a felújítás után csodálatosnak tűnnek. A turisták a karneválokon való szórakozás és a séták miatt jönnek ide.

Prado Boulevard

Látványosság értékelése: 4.5

Prado Boulevard

A Prado körutat tartják az egyik legjobb sétálóhelynek egész Havannában, ezért a hatodik legjobb helynek számít. Két kilométer hosszú, a Central Park és a sétány között fekszik. A körút a 17. századból származik, de amit ma látunk, az a 20. század eleji felújítások eredménye. Nem véletlenül tartják Havanna fő sétányának, amely őrülten szép, és remek hely arra, hogy eltöltsön néhány órát.

A havannai idegenvezetők azt tanácsolják a turistáknak, hogy mindenképpen látogassanak el a Prado körútra. Itt sétálhat és gyönyörködhet a helyi építészet szépségében, vagy csak pihenhet egy padon a fák árnyékában. Az utca mentén végig alacsony (legfeljebb 3 emeletes) épületek találhatók. Továbbá, ha körbesétálsz, láthatod a híres Capitoliumot, amely büszkén magasodik Havanna fölé – ez egy nagyon lenyűgöző látvány. Távolabb található Havanna elsőszámú színháza, amely szintén lélegzetelállítóan szép.

Olvasson tovább  Innsbruck 25 legjobb látnivalója

San Francisco tér

A látnivaló értékelése: 4.4

San Francisco tér

San Francisco második legszebb tere a San Francisco Public Square után a második legjobb. Története eltér a többi hasonló látnivalótól. A tér eredetileg hajórakodó- és vízszivattyúállomásként szolgált. Később itt épült a Szent Ferenc-templom, 42 méter magas toronnyal. A tér szimbóluma és a hajósok jelképe. A kolostor ma már nem működik, de van benne egy koncertterem, amely híres az akusztikájáról.

Néhány más érdekes épületnek is otthont ad. Ilyen például a 20. században andalúz stílusban épült Kereskedelmi Tőzsde. A fő vámház építészetileg is értékes. A központban található az Alhambra szökőkút másolata, amelynek eredeti példánya Granadában található. Egy korábbi vízellátó rendszernek köszönhetően a teret a Giuseppe Gaggini által tervezett Oroszlánok szökőkútja díszíti.

Havanna legjobb múzeumai

F.A.C

Látványosság értékelése: 5.0

F.A.C

A kategória megérdemelt vezetője a Havanna turistái körében népszerű Művészeti Galéria, amely a Szabadság-sziget művészetével ismerteti meg a látogatókat. A szálloda a központban, a Vashíd közelében található. Könnyen megközelíthető gyalog vagy taxival, ha egy távoli területen száll meg. A kötelező kulturális attrakció, ahol a kubai modern művészet főbb irányzataiból kaphat ízelítőt egy menetben.

Érdekes koktélokat is fogyaszthat, péntek esténként pedig izgalmas partikra invitálják a látogatókat. Alkalmanként ismert zenekarok lépnek fel itt, nagyszerű műsorokkal kiegészítve. Maga a galéria labirintus alakban van elrendezve, és fényképeket, festményeket és könyveket mutat be. A mai nap legjobb munkái közül néhányat itt találsz. A strandolók, akik már jártak a F.A.C, ajánlja a tetőtéri éttermet.

Hemingway Finca Vigia múzeuma

A látnivaló értékelése: 4.9

Hemingway Múzeum Finca Vigia

A hírhedt Ernest Hemingwaynek szentelt múzeum, amely közvetlenül azon a birtokon található, ahol az író több mint 20 évig élt. Halála után a Finca Vigiát Hemingway felesége a kubai kormánynak adományozta. A ház egy dombon áll, és úgy építették újjá, ahogyan az apa életében volt. A turistákat lenyűgözi a hatalmas könyvtár, amely közel 9000 könyvet tartalmaz. Az udvaron látható a valódi hajó, a “Peerage”, amelyen Hemingway halászni járt.

Az egyetlen hátránya, hogy a turistákat nem engedik be. Az egész kíséretet csak a ház ablakain keresztül láthatják. A múzeumban fegyvergyűjtemény, az író jelvényei és személyes emléktárgyai találhatók. A látogatók élvezetes élményben részesülnek: a múzeumban úgy érzi, mintha az író csak rövid időre távozott volna, és hamarosan visszatér – annyira valóságos az élete.

Roma Havanna Klub Múzeum

A látnivaló értékelése: 4.8

Havanna Club Roma Múzeum

A következő versenyző a listán a Havana Club rumra, egy népszerű kubai italra összpontosít. Egy egész múzeumot hoztak létre a tiszteletére, amely minden évben rengeteg turistát vonz. 2020-ban nyitotta meg kapuit a történelmi központban található koloniális épületben. A látogatóknak 25 perces túrát kínálnak, amelynek során megismerkedhetnek az ital kubai történetével, az elkészítés technológiájával, és ami a legérdekesebb, megkóstolhatják a finom rumot.

Akár a gyermekeit is elhozhatja, és a belépés teljesen ingyenes. Havonta egyszer tombolát tartanak, amelyen minden vendég egy üveg prémium rumot nyerhet. A turisták szeretik azt a tényt, hogy a múzeum bemutatja az ital történetét, valamint érdekes információkat nyújt a gyártásról. Érdemes megjegyezni, hogy minden szombaton és vasárnap jazz- és rumba-koncerteket tartanak élő zenekarral.

Ambos Mundos

Látványosság értékelése: 4.7

Ambos Mundos

A negyedik helyen található egy másik látnivaló, amelyet korának igazi zsenijének, Ernest Hemingwaynek szenteltek. Ez a múzeum abban különbözik a többitől, hogy ez egy szálloda, amely még mindig nyitva áll a vendégek előtt. Itt, az 5. emeleten található az író kedvenc szobája, amely az 1930-as években hét éven át szolgált lakhelyéül. Itt kezdte el írni a spanyol polgárháborúról szóló regényét, a For Whom the Bell Tolls címűt.

A múzeumnak Hemingway saját szecessziós és art deco lakosztálya ad otthont 511. A szoba az író életének jelentős pillanatait idézi fel a látogatóknak, és különböző tárgyakon keresztül ismerteti meg őket személyiségével. A szállodát 1987-ben alaposan felújították, és ma már kicsit másképp néz ki, mint eredetileg. Az író minden rajongójának kötelező látnivaló.

A forradalom múzeuma

A látnivaló értékelése: 4.6

A forradalom múzeuma

Az 1950-es és 1960-as évek kubai forradalmi eseményei mindenhol ismertek a történelem iránt érdeklődők számára. Ezen események idején Fidel Castro ebben az épületben helyezte el a Minisztertanácsot és az elnökséget. Az épületet eredetileg 1909-ben emelték, mint a kormány székhelyét. A palota olyan híres személyiségek előtt nyitotta meg kapuit, mint Winston Churchill, Jurij Gagarin, Fidel és Raul Castro, Che Guevara és mások. A Forradalom Múzeumát 1974-ben nyitották meg itt, és a kubai történelem e viharos időszakának állít emléket.

Összesen 38 különböző terem található, a kiállítási tárgyak időrendi sorrendben vannak elhelyezve. Több kiállítás is bemutatja Kuba történetét az első telepesek óta. A látogatók a forradalom vezetőinek egészalakos figuráit láthatják. A múzeumban a forradalmárok használati tárgyait, sőt még azokat az orvosi műszereket is bemutatják, amelyekkel Che Guevara a sebesülteket kezelte. A múzeum mögött van egy kert, az Új Haza hőseinek emlékműveivel, igazi Castro fivérek dzsipjeivel…

Napóleon Múzeum

Látványosság értékelése: 4.5

Napóleon Múzeum

A Bonaparte Napóleonnak szentelt múzeum megnyitásához a francia császár halála adta az indíttatást. Véletlenül Kubában járt Napóleon egykori orvosa, hogy magával vigye. Egy kubai cukormágnás vette meg, hogy kiegészítse a gyűjteményét. Miután a forradalom idején elmenekült a szigetről, a gyűjteményt a Nemzeti Szépművészeti Múzeumba helyezték. Később, 1961-ben a Napóleon Múzeum megnyitotta állandó kiállítását az Ornestes Ferrara-kúriában.

Négy emeleten mintegy 7000 kiállítási tárgy található. Ezek mind különböző történelmi korszakokból származnak, és különböző bútordarabokat, ruhákat, szobrokat, csataterveket és számos különböző nyelvű könyvet tartalmaznak. A császár néhány személyes tárgya is megtekinthető, köztük egy Szent Ilona-i távcső, egy háromszög és egy pisztoly. A múzeumban a történelem szerelmesei sok látnivalót találnak.

Havanna legszebb erődjei és erődítményei

La Real Fuerza

Értékelés: 5.0

La Real Fuerza

Havanna tele van ősi erődökkel és erődökkel, amelyek mind különböző történelmi események, például a szigetet ért rajtaütések miatt épültek. Az országnak meg kellett védenie magát, ezért az évszázadok során hatalmas védelmi struktúrákat építettek. A kategória vezetője, a La Real Fuerza erőd, az egyik ilyen. Havannától keletre található, és még 1577-ben épült. A város kalózoktól való védelmére szolgál. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az épületet körülvevő vizesárok még mindig a célját szolgálja.

Az erőd ma már történelmi szempontból értékes, és az UNESCO listáján is szerepel, mint a régi Havanna része. Egy másik vívmány – ez az egyik legrégebbi kőerőd egész Amerikában. A turisták nemcsak a szépségét és erejét élvezhetik ennek a csodálatos helynek, hanem a várban megnyitott múzeumot is meglátogathatják. Különböző, a tengerfenékről megmentett tárgyakat mutat be, és az első emeleten látható a “Santisima Trinidad” hajó nagy, 4 méter magas makettje. A Tengerészeti Múzeum interaktív kiállításokkal is rendelkezik, amelyek a különböző korok tengerészeinek életéről tájékoztatják a látogatókat.

Olvasson tovább  8 legjobb homokos strandok Cipruson

El Morro erőd

A látnivaló értékelése: 4.9

El Morro erőd

A második helyen az El Morro erődítmény áll, amelyet széles körben Kuba egyik legnépszerűbb kubai erődítményének tartanak. A főkikötő fölött helyezkedik el, és a szoros szűk szakaszán történő támadások elleni védelemre épült. Az erőd építése 1589-ben kezdődött és körülbelül 40 évig tartott. Az építmény három bástyából és egy világítótoronyból áll. Itt voltak a tüzérségi fegyverek, amelyek a szoros védelmét szolgálták… Sajnos 1720-ban, két hónapos ostrom után az erőd elesett, és nem sokkal később San Carlos de la Cabaña épült a segítségére, amelyről az alábbiakban beszámolunk.

Ma az építmény a Szabadság-sziget egyik legnagyobb turisztikai látványossága. Sétáljon körbe, csodálja meg a régi épületek szépségét, tanulmányozza az építészeti árnyalatokat, és ismerje meg Kubát egy másik szemszögből. A helyszínt a turisták nagyon ajánlják, akik a Liberty-szigetre tett kirándulásaik során kötelezően meglátogatandó célpontnak tartják.

San Carlos de la Cabaña erőd

A látnivaló értékelése: 4.8

San Carlos de la Cabaña erőd

1763-ban III. Károly spanyol király parancsára megkezdődött az építkezés a szigeten, amely a mai napig tökéletes állapotban van. Ez 700 méter hosszú és igen impozáns megjelenésű. A 12 méter vastag bástyák hihetetlen erőt kölcsönöznek ennek a helynek. San Carlos de la Cabaña az Újvilág egyik legnagyobb védelmi katonai építménye volt. Az építkezés 1774-ig folytatódott.

Védelmi funkciója mellett az erőd börtönként is szolgált, sőt egy időben politikai börtönként is. Ahogyan az uralkodók változtak, úgy változott az épület célja is. A kubai forradalom idején itt volt Che Guevara főhadiszállása. Ma egy történelmi park része, és sok turistát vonz. Az erődben számos érdekes múzeum található, köztük a Che Guevara Reconnaissance Museum. Ráadásul minden nap 21 órakor.00 itt egy ágyúlövési szertartás, ami nagyon lenyűgözően néz ki.

Havanna legjobb kulturális és építészeti nevezetességei

Fusterlandia

Értékelés: 5.0

Fusterlandia

Havanna egy távoli részén található egy csodálatos nevezetesség – Jose Fuster háza és műhelye, aki festő, keramikus és vésnök. 18 éves korában José vidékre költözött, ahol egy kis faházban lakott, és fokozatosan elkezdte mozaikokkal díszíteni a falakat. A mozaikok voltak a hobbija, és miután meglátogatta a barcelonai Parc Guell-t, a művész még jobban megihlette a mozaikokat. Most már egy egész városrész a Fuster-stílusban van feldíszítve – a szomszédos házak, kerítések, buszmegállók… Egy aktivista bevallja, hogy nem gondolta volna, hogy ekkora lesz, amikor elkezdődött.

A művész műterme nyitva áll a turisták előtt, és ajándéktárgyakat vásárolhatnak. A látogatók áradoztak a helyről, és a “Frustelandia” becenevet adták neki. Nagyon szokatlan itt lenni – bárhová nézel, fényes képek, szobrok és minden ugyanabban a stílusban van tartva. Az emberek, akik meglátogatják ezt a helyet, elkezdik szeretni és betekintést nyernek az utcai művészetbe. A parkban sok érdekes kifejezés található.

San Salvador de la Punta vár

A látvány értékelése: 4.9

San Salvador de la Punta vár

Közel második a top építészeti látnivalók listáján, a csodálatos vár. Ez egy II. Fülöp spanyol király parancsára épített erődítmény. Az 1600-ban elkészült épület 1997-ben nagyszabású restauráláson esett át, amely jó állapotban hagyta meg. 1630-ban egy hatalmas, 250 méteres fémláncot húztak a vár köré, hogy elriasszák az ellenséges hajókat.

San Salvador de la Punta ma egy múzeumnak ad otthont, ahol vitorlás hajók valódi modelljei és különböző történelmi tárgyak láthatók, amelyek közül néhányat a tengerfenékről mentettek ki. A látogatók egy külön terembe is bejuthatnak, amely különböző rajzokat és rajzokat, aranykincseket és a térségben végzett ásatások során talált tárgyakat mutat be. Egy másik hely, amelyet érdemes megnézni, a Havanna tengerpartjára nyíló csodálatos kilátás.

A Capitolium

A látnivaló értékelése: 4.8

A Capitolium

A föld története, amelyre ez a gyönyörű Capitolium épült, lenyűgöző. Az eredetileg mocsaras terület, ahol rabszolgákat tartottak, a botanikus kertet később nyitották meg. 1926-ban, 3 éven keresztül épült a ma látható épület. Az amerikai Capitoliumhoz hasonlóan reneszánsz stílusban épült. A gyönyörű oszlopok mindenütt, a kupola áramló vonalaival és a masszív ajtókon lévő domborművekkel kombinálva, elragadóan néznek ki.

Angelo Zanelli szobrászművész Kuba allegorikus ábrázolása az épület közepén álló alakot formázza meg. És a prototípus egy igazi havannai lakos volt. Minden szoba a sziget spanyol uralomtól való függetlenségi küzdelmének szimbóluma. Egy 25 karátos gyémánt, amely egykor II. Miklósé volt, közvetlenül a kupola alatt van elhelyezve. Most már csak egy másolat, az eredetit pedig biztonsági okokból a kubai központi bankban őrzik. A Capitolium Havanna egyik legszebb látnivalója, és ezt sok utazó is megerősíti.

Kolumbusz Kristóf temető (Colón temető)

A látnivaló értékelése: 4.7

Kolumbusz Kristóf temetője (Colón temető)

A híres Kolumbusz-temető Havanna Vedado negyedében, amelyet 1876-ban fedeztek fel. Nagy, 57 hektáros területet foglal el. Turisztikai látványosságként leginkább a szoborszerű sírkövek nagy száma (több mint 500) miatt ismert. Ezek között van egy 23 méter magas tűzoltó emlékmű és több kubai baseball-játékosnak állított emlékmű. A helyet a neves építész, Calisto de Loira tervezte. Korábban amerikai tengerészek temetkezési helye volt, de maradványaikat egy másik temetőbe szállították át.

Jelenleg különböző kubai kézművesek szobrainak ad otthont. Középen a Hit, Remény és Szeretet szobra, Jose Vivalt de Saavedra szobrászművész alkotása. 1828-ban a temetőben avatták fel Kolumbusz Kristóf első amerikai szobrát. A temetőbe tett kirándulások azért is nevezetesek, mert itt találhatóak Kuba leghíresebb személyiségeinek sírjai. Amikor belépsz, mindenképpen szerezz be egy térképet, hogy tájékozódni tudj, és ne hagyj ki egyetlen részletet sem.

Havannai Egyetem

Mérföldkő minősítés: 4.6

Havannai Egyetem

A következő látnivaló kulturális jelentőséggel bír Fuerteventura polgárai számára. A Havannai Egyetemet az ország legrangosabb egyetemének tartják. Mi több, ez volt az egyik első oktatási intézmény a nyugati féltekén. Az egyetemet 1728-ban avatták fel. Jelenleg 14 kar van, és a teljes hallgatói létszám eléri a 60 000 főt. A kezdeti időkben a hely vallási irányultságú volt.

Maga az épület neoklasszikus stílusban épült. A belsőépítészet Armando Menocal ötlete volt, aki hét szoborral díszítette az egyetemet, amelyek a gondolkodást, az irodalmat, az orvostudományt és még sok mást szimbolizálnak. Nehéz időket élt meg, amikor Fulgencio Batista a kormányellenes tüntetések miatt bezáratta a várost. Fidel Castro csak néhány évvel később nyitotta meg újra az egyetemet. Napjainkban a létesítmény távoktatást biztosít a diákok számára a világ minden tájáról.

Gran Teatro

Látványosság értékelése: 4.5

Nagyszínház

A következő kulturális és építészeti nevezetességünk. A havannai Grand Theatre a város egyik legnagyobb nézőtere, 15 000 férőhellyel. A színházat 1838-ban alapították, és az első előadást már valamivel korábban, 1837-ben megrendezték. A színház épületét a főváros legszebb utcáján, a Paseo del Prado körúton láthatja. Márványszobrok, gótikus stílusú ablakok és impozáns oszlopok díszítik.

Olvasson tovább  Top 20 szálloda Side városában

Jelenleg a Kubai Nemzeti Balettnek ad otthont, és koncerteknek ad otthont. A szobrokat Giuseppe Moretti olasz mester faragta, aki a színház, a zene és az oktatás allegorikus képeit alkotta. Sok kubai és turista szerint a Nagyszínház a legszebb épület az egész szigeten. Olyan világhírű sztárok léptek fel itt, mint Enrico Caruso, Fanny Elser és Anna Pavlova. Minden évben színházi fesztivált rendeznek, és a legjobb darabokat viszik színre.

Havanna Krisztusa

Látnivalók rangsorolása: 4.4

Havannai Krisztus templom

Kuba egyik legfontosabb vallási emlékhelye a Havanna Krisztusa, amelyet Hilma Madera szobrász készített. A carrarai márvány, amelyet a Colón temetőben található szobrokhoz is felhasználtak. Egy 320 tonnás szobor áll a Havanna-öbölre néző dombon Casablanca külvárosában. Az emlékmű magassága eléri a 20 métert, amelyből 3 métert a talapzatnak szánnak.

Vallási értéke abból a tényből ered, hogy az emlékműhöz felhasznált minden egyes márványdarabot XII. Pius pápa személyesen szentelt fel. Az emlékművet 1958-ban avatták fel. Figyelemre méltó, hogy azon a napon, amikor Fidel Castro bevonult a fővárosba a forradalom idején, a szobor megsérült egy villámcsapás következtében. Ezt a helyet azért is érdemes meglátogatni, mert hihetetlen kilátás nyílik az egész városra.

Havanna legjobb természeti látnivalói

Nemzeti Botanikus Kert

Értékelés: 5.0

Nemzeti Botanikus Kertek

Havanna egyik legszebb természeti látványossága, a Nemzeti Botanikus Kert egy külvárosban található. A 600 hektáron elterülő hely a turistáknak egyedülálló élményt nyújt a régió növényvilágáról. A park 1984-es megalakulása óta számos növénygyűjteménnyel gyarapodott. Több mint 4000 különböző növényfaj létezik, amelyek fele Kubában őshonos. De a parkban számos pálmafát (kb. 60 fajt) és cserjét is találhat.

A botanikus kert 18 tematikus zónára oszlik. Ezek közé tartozik a japánkert, amely hangulatos pergolával, tóval és vízesésekkel rendelkezik. A trópusi és kaktuszos terület is vonzza a látogatókat. A hatalmas terület miatt egy egész nap nem lesz elég ahhoz, hogy mindent megnézzünk. Azok, akik gyorsítani szeretnének, gőzmozdonyt bérelhetnek. Egyes utazók palántákat vásárolnak, és hazaviszik őket.

Havannai Állatkert

Látványminősítés: 4.9

Havannai Állatkert

A kubai nemzeti állatkert Havanna külvárosában található, és hatalmas, 340 hektáros területen terül el. Az egész terület változatos terepviszonyokkal rendelkezik. Az állatkertet több mint 30 évvel ezelőtt nyitották meg, és nagyon keresett a turisták körében, különösen azok körében, akik gyerekekkel érkeznek Kubába. Minden állatot kiváló körülmények között tartanak; alig vannak ketrecbe zárva. Ehelyett az állatok vagy szabadon kóborolnak az egész területen, vagy mélyen ásott lyukakban élnek. Az állatkert 700 állatfajnak ad otthont, köztük néhány egzotikus fajnak is.

Itt található Kuba legkiterjedtebb madárgyűjteménye. A látogatók szeretik az állatkertet, kiemelve az állatok jó körülményeit és a nagy, gyönyörű területet. A látogatók gyalogosan vagy külön busszal (térítés ellenében) járhatják be a parkot. Az egyetlen hátrány, amit a turisták észrevesznek, az az uzsonnázóhelyek hiánya, ezért jobb, ha visz magával élelmet.

Havanna legjobb strandjai

Bakuranao

Látványosság értékelése: 5.0

Bacuranao

A gyönyörű Bakuranao Beach az első helyen áll a kategóriában. Havanna keleti részén található, és nem minden turista ismeri. Ez valójában egy nagyon népszerű célpont, de 12 km-re van Havannától. Ezért sok nyaraló inkább más strandokat választ. De ettől még Bacuranao nem lesz kevésbé vonzó. A legtisztább fehér homok és a kókuszpálmák a turisták álma. Ez a hely úgy néz ki, mint egy híres Bounty reklám. A tiszta türkizkék víz nagyon meleg, és a strand maga nagyon tiszta és jól karbantartott.

Ez egy nagyon népszerű nyaralási célpont a fővárosiak körében. Gyakran nagy a lármázó tömeg, amely zenél, késő délután pedig maguk a bulizók adnak elő helyi zenét. A turisták azt szeretik benne, hogy a kubaiak barátságosak és nagyon szórakoztatóak. A jellegzetes kubai kultúra felfedezéséhez a Bacuranao Beach ideális úti cél.

Boka Sega

A látnivaló értékelése: 4.9

Boca Ciega

Havannától keletre található Boca Cega gyönyörű strandja. A helyiek körében nagyon népszerű, talán azért, mert a turisták számára nem a megszokott útvonalon fekszik. Eléggé elszigetelt ahhoz, hogy teljes mértékben értékelni lehessen a kubai természet szépségét. Gyönyörű pálmafák, tiszta, meleg víz, fehér homok – minden, amiről egy tengerpart szerelmese csak álmodhat. A fővárostól 25 km-re található, a helyszínre buszjárat közlekedik.

Néhány turista észrevesz egy mangófát, amely a közelben nő. Van egy jelentős búvárközpontja, amely vonzza a búvárkodás szerelmeseit. Sok utazó, aki már járt ebben a paradicsomban, a legkellemesebb emlékeket osztja meg velünk. A legjobb helyek a nagyszerű nyaralási fotók készítéséhez… A parton egy régi, romos híd is található.

Tarara

A látnivaló értékelése: 4.8

A kategória következő tagját joggal tartják Kuba egyik legnépszerűbbjének. A fővárostól 20 km-re található Bakuranao és Megano strandjai között. Havanna legnépszerűbb turisztikai látványossága megér egy látogatást, és elég könnyű ide eljutni – a 400-as busz jár ide. Ez egy olyan búvár- és horgászhely, amely a komoly búvárokat vonzza. A strand fontos előnye, hogy még a főszezonban is rendelkezésre állnak napernyők és napozóágyak.

Az emberek szeretnek bulizni és pihenni a Liberty Islanden, a helyiek pedig tengerparti partikat rendeznek, és szívesen hívják meg a látogatókat is, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A nyugalom és csend kedvelői talán inkább egy másik helyet választanak. Finom, friss tenger gyümölcseit kínáló kávézók és éttermek. Az árak nagyon tetszenek a turistáknak; lényegesen alacsonyabbak, mint Európában. Merüljön vagy búvárkodjon a tengerparton, ha kívánja.

Guanabo

A látvány értékelése: 4.7

Guanabo

Havanna következő legjobb strandja Guanabo. A fővárostól keletre, mintegy 27 km-re található. Taxival vagy buszjárattal érhető el. A strand 23 kilométer hosszan húzódik, és valóban lenyűgöző. Itt minden turista találhat szabad helyet, még főszezonban is. Valójában több strand is van ezen a területen, ugyanazon a néven. A helyiek és nem sok nemzetközi látogató látogatja.

A Guanabón a vendégek élvezhetik a finom helyi ételeket, valamint a nyüzsgő éjszakai klubokat, ahol kimozdulhatnak és jól érezhetik magukat. Napközben néha delfinek úszkálnak a közelben. A tengerparton rákfélék is találhatók, a búvárkodás pedig a tengeri élővilág széles skáláját kínálja. A buszút Havannából a tengerpartra körülbelül egy órát vesz igénybe.

El Salado

Látványosság értékelése: 4.6

A kategória következő strandja az előző résztvevőkkel ellentétben nyugati strandnak minősül. Elhelyezkedése kényelmes, ha taxival vagy személygépkocsival utazik. Az út a tengerpartra körülbelül 30 percet vesz igénybe. A hely tökéletes a klasszikus tengerparti nyaraláshoz és a búvárkodáshoz. Kifejezetten az utóbbi szerelmeseinek ajánljuk a közelben található Blue Reef búvárközpontot. A helyiek és a látogatók körében egyaránt népszerű célpont.

A keleti strandokkal ellentétben itt a hófehér homok helyett mindent növényzet és kövek borítanak. Zajos, és nagy létszámú csoportok látogatják, akik azért gyűlnek össze, hogy jól érezzék magukat. Sétatávolságra éttermek, bárok és kávézók, ahol az ételeket közvetlenül a nyugágyba szállítják, nagyszerű szolgáltatás. Az ízletes ételek kedvező árúak, frissen fogott tenger gyümölcseinek választékával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: