Nalcsik 16 legjobb látnivalója

Kabardino-Balkária egyik leghíresebb városa és az autonóm köztársaság fővárosa az Észak-Kaukázus legszebb helye. Nalcsik egy folyó menti síkságon fekszik, közel egy nagy hegygerinc lábához. Különösen érdekes kilátás tiszta időben. A város nem túl nagy, így rövid idő alatt szinte az összes látnivalót felkeresheti. A turistaútvonal kiválasztásának megkönnyítése érdekében szakértőink összeállították a legérdekesebb objektumok értékelését és kategorizálták őket.

Legjobban értékelt látnivalók Nalchik városában

Jelölés hely név Értékelés
Nalcsik legjobb építészeti látnivalói 1 Concord helye 5.0
2 Sosruko étterem 4.9
3 Emlékmű “Örökké Oroszországgal 4.8
4 Barátság boltív 4.7
5 Állomás 4.6
Nalcsik legjobb természeti látnivalói 1 Elbrus 5.0
2 Atajuki kert 4.9
3 Kurortnoje tó 4.8
4 Kék tavak 4.7
5 Chegem hasadék 4.6
A legjobb vallási látnivalók Nalcsikban 1 Katedrális mecset 5.0
2 Katedrális 4.9
Nalchik legjobb kulturális nevezetességei 1 Zöld Színház 5.0
2 Kabardino-Balkár Nemzeti Múzeum 4.8
3 A festészet múzeuma 4.7
4 Hippodrom Nalcsikban 4.6

Nalcsik legjobb építészeti látnivalói

Concord tér

Értékelés: 5.0

Concord tér

A város főtere a Kormányzati Ház előtt és a szomszédos nevezetességek fontos tereptárgyak, amelyek Nalchik területén meghatározó együttest alkotnak. A hatalmas közigazgatási épület körül van egy park, amely egy érdekes zöld terület. Emellett a fénypont egy szökőkút zenei effektekkel és megvilágítással.

A szerkezetet 2012-ben indították el. A helyiek azt javasolják, hogy a melegebb hónapokban látogasson el a Concord térre, amikor a helyi épületeket a víz megvilágítja. Nalcsik és Kabardino-Balkária minden fontosabb eseményét itt tartják. Ez tehát egy olyan nevezetesség, amelyet érdemes meglátogatni.

Sosruko étterem

Értékelés: 4.9

Sosruko étterem

A második hely a Nalchik látnivalók értékelésében a Sosruko étteremhez tartozik, amely a szovjet idők óta ismert. Nevét a helyi eposz legendás hőséről kapta. Maga az épület egy lovag fejét ábrázolja, a fej mellett a kezében fáklyával. A legendák szerint Sosruko a helyi mesék egyik hősnőjének, Shatanának a fia volt.

Ez egyfajta analógja volt Prométheusznak, aki ellopta a tüzet az istenektől, és elhozta azt Nartia falu lakóinak. Ezért elfogták és kőbe vésték, így csak a feje és a keze maradt meg. A vendéglátóipari komplexum épületét az 1950-es években az egyik leghíresebb helyi építész, Fjodor Kalmykov tervei alapján hozták létre. 2004-ben a területet felújították. A 20. században szinte minden helyi lakos ebédlője volt.

“Örökké Oroszországgal” emlékmű

Értékelés: 4.8

Emlékmű

A harmadik helyet a Nalchik építészeti látnivalóinak értékelésében a “Mindörökké Oroszországgal” emlékmű foglalja el. Ezt az emlékművet 1957-ben hozták létre annak tiszteletére, hogy Kabardino-Balkária önkéntesen az Orosz Birodalom része lett. 1557-ben elsőként csatlakozott az Orosz Föderációhoz.

Olvasson tovább  15 legjobb maldív-szigeteki szálloda

Fő része egy nagyméretű bronzszobor, amely Marija Temrjukovnát, egy kabard herceg lányát és a 4. Ivánnak, becenevén Ivánnak, a későbbi feleségét ábrázolja. Egy hegyi népekből származó nő, aki egy nagyméretű tekercset tart a kezében, amely az Oroszország és a kaukázusi ország közötti barátsági megállapodást tartalmazza. A talapzaton emellett a régió népeinek történetét tükröző domborművek találhatók.

Barátság Arch

Értékelés: 4.7

Barátság Arch

A hatalmas Barátság Emlékív Nalcsik és Kabardino-Balkária fontos nevezetessége. Oroszország és a hegyvidék egyesítésének 450 éve után épült, és az évforduló idején nyitották meg. A híres építész, Muzarib Bzhakhov tervezte. Eredetileg azt tervezték, hogy több bazaltreliefet készítenek, amelyek Adygea történelmét tartalmazzák majd.

Az Emlékmű boltív a nyugat-európai hasonló átjárók szigorú stílusához hasonló mérföldkő. Eredetileg úgy tervezték, hogy Diadalhegynek hívják. Az uralkodók tanácsa azonban nem találta sikeresnek ezt a lehetőséget. Emellett nem voltak hajlandóak elhelyezni a boltív területén a Szörnyű Ivánt ábrázoló szobrot, mert a politikusok szerint ő egy rendkívül ellentmondásos személyiség.

Állomás

Értékelés: 4.6

Állomás

A XX. század elején volt egy vasútvonal Nalcsikba, Kabardino-Balkária fővárosába, amely különböző általános szükségleteket és sok más dolgot szállított. Ekkor épült egy nagy komplexum, amely teljes egészében téglából készült. A Nagy Honvédő Háborúban azonban jelentős károkat szenvedett.

Ezért döntöttek úgy, hogy 1948-ban teljesen újjáépítik. A nalcsiki vasútállomás új épülete a sztálini birodalmi stílushoz tartozik. Ez a mérföldkő sok turistát fog fogadni. Ezért döntöttek úgy szakértőink, hogy felveszik a fontos örökségi helyszínek listájára.

Nalchik legjobb természeti látnivalói

Elbrus

Értékelés: 5.0

Elbrus

Az Elbrusz a Kaukázus, az Orosz Föderáció és a világ legnagyobb rétegvulkánja. Kabardino-Balkáriában található, mintegy 90 km-re Nalcsiktól. Ez a legfontosabb helyi természeti nevezetesség 5462 méter magas.

Gyakran Európa legmagasabb hegyeként emlegetik. A jól kiépített infrastruktúrának köszönhetően a hegy lábánál fekvő hegyek nagyon fontos turisztikai vonzerőt jelentenek a sportolók számára. Az Elbrusz hegy a helyi városok fölé magasodik és világszerte híres. A név etimológiája nem egyértelmű, és még ma is. Érdemes meglátogatni, már csak a kiváló panoráma miatt is.

Atajuki kert

Értékelés: 4.9

Atajuki kert

Nalcsik központi parkja a régió egyik fontos nevezetessége. A helyi területek híres hercegéről nevezték el, és maximálisan parkosított, így több mint 150 féle növényt és szépen kikövezett utakat találhat. A park története a 19. századig nyúlik vissza, amikor úgy döntöttek, hogy az erődített területen botanikus kertet hoznak létre.

1865-ben az erdő egy részét Atažukin hercegnek adták. A parkot azóta többször is feljavították, hogy a jelenlegi kinézetét visszanyerje. Vesnin terve például egy nagy bejáratot tartalmazott, jelentős számú oszloppal. A park területe egy természetes masszívumba ágyazott, és a terület körülbelül 2 kilométer hosszú, így érdemes hosszú távon is meglátogatni.

Olvasson tovább  19 A legérdekesebb látnivalók Izsevszkben

Kurortnoe-tó

Értékelés: 4.8

Kurortnoe tó

A harmadik helyen egy jelentős mesterséges tó áll, amely a város központjában található. Egy nagy erdős domboldal közelében található. 1960 körül hozták létre, és később a Nalcsik folyóból töltötték fel. A közelben több tó is található, de a fürdőzés csak az üdülőhelyen engedélyezett.

Ez a látnivaló Nalchikban is nagyon színesnek mondható. A partot parkosították, és a közelben strandok és fűzfák vannak, amelyek nagyszerű hangulatot teremtenek a gyermekekkel való nyaraláshoz. A különböző évszakokban csónakázhat vagy katamaránozhat, illetve felszerelést bérelhet.

Kék tavak

Értékelés: 4.7

Kék tavak

A Kabardino-Balkáriában és a várostól mintegy 30 kilométerre fekvő Nalcsikban található kék tavak fontos természeti látványosságnak számítanak. Ezek több, különböző méretű, térfogatú és egyéb jellemzőkkel rendelkező medencéből állnak. Az alsó tó például kékes árnyalatú, és a víz hőmérséklete állandó, körülbelül 10 fokos.

A Dry vagy Basin nevű víztározó egy meredek falú víznyelő. Mélysége 177 méter, és az alján egy kis természetes tó található, körülbelül 5 méter mélyen. És ez a karsztos folyamatok eredménye. A legenda szerint, miután a hegyek szétszakadtak, a tó eltűnt. Ez az egyik a sok extrém szórakozási lehetőség közül.

Chegemskaya hasadék

Értékelés: 4.6

Chegemskaya hasadék

A vízesésekkel teli Csegemszkaja hasadék Nalcsik természeti látnivalóinak listáját vezeti. Ez egy jelentős természeti emlék az azonos nevű területen. 3 különböző magasságú zóna alkotja, amelyek a folyó mentén ereszkednek lefelé. Ha a szurdok mentén délre megyünk, számos érdekes vízesést találunk a kis Chegem faluban.

Innentől kezdve az út egy akár 25 méter széles szurdokká válik. Itt találja meg a keresett tereptárgyat. A Chegem nagy vízeséseinek helye. Van néhány nagyon érdekes panoráma a környező tájról. Érdemes meglátogatni a furcsa és festői helyi tájat.

Nalchik legjobb vallási látnivalói

Katedrális mecset

Értékelés: 5.0

Katedrális mecset

A nalcsiki székesegyházi mecset, amely a turisztikai látványosságok rangsorában megérdemelten az első helyet foglalja el, a legfontosabb vallási komplexum. A pénteki imaterem, amelyben a hívők a namaz-t végzik, Kabardino-Balkária fővárosának egyik fénypontja. A mecset Nalcsik egyik főterén található.

Andrej Aszanov, aki a terveket készítette és megnyerte a városvezetés által szervezett pályázatot. A látványosság építése 2000-ben kezdődött egy korábbi mozi helyén. Az eljárás során főként a Köztársaságból származó követ használtak fel. Hivatalosan 2004 májusában nyitotta meg kapuit. A hatalmas kék kupola kiemelkedik a helyi épületek közül.

Katedrális

Értékelés: 4.9

Katedrális

Nalcsik vallási látnivalóinak rangsorában a második helyet a Szent Mária Magdolna székesegyház foglalja el, aki az egyik helyi hercegnő, Mária Temrjukovna védőszentje volt. Ő volt az, aki szövetségre lépett IV. Ivánnal, és a felesége lett, ami Kabarda elcsatolásához vezetett. Azóta több mint 5 évszázad telt el, és úgy döntöttek, hogy tiszteletére ortodox templomot építenek.

Olvasson tovább  16 Legnépszerűbb látnivalók Eindhovenben

Ez volt a nalcsiki székesegyház, amely a Tatarinov testvérek tervei alapján épült klasszicista stílusban. Az első tégla ünnepélyes lerakására és a helyszín felszentelésére 2004-ben került sor. A múzeum 2010-ben nyílt meg Nalcsikban. Az első liturgiát. 2012-ben. A helyi festők elkezdték festeni a belső teret. Az eredmény a régió egyik legérdekesebb látnivalója.

A legjobb kulturális látnivalók Nalcsikban

Zöld Színház

Értékelés: 5.0

Zöld Színház

A színház az első helyet foglalja el Nalcsik kulturális látványosságainak értékelésében, a már említett Atajuki kertben. Kabardino-Balkária egyik fő nyári üdülőhelye. A jelenlegi épületet 2007-ben építették egy régebbi, az idő által megrongált, hasonló nevű épület helyett.

Egy nagy terület rendkívül jól helyezkedik el egy hegyoldalon, ami egy szokatlan tájat eredményez, amelyet érdekes megnézni. A színház több mint 2000 fő befogadására alkalmas. Jól fejlett infrastruktúra, például kávézó és bankettterem áll rendelkezésre. Ezért érdemes ellátogatni, ha lehet, hogy megismerkedjünk a helyi hagyományos jellegzetességekkel.

Kabardino-Balkár Nemzeti Múzeum

Értékelés: 4.9

A Kabardino-Balkár Nemzeti Múzeum 1921-ben nyílt meg. Ez a régió egyik legfontosabb nevezetessége, amely több szakaszra oszlik. Ezek közül a legfontosabb a történelmi, ahol megismerkedhetünk a régió különböző törzseivel és nemzeteivel. Régészeti leletek is találhatók itt.

A múzeumot fontos néprajzi látványosságnak tekintik. A természeti részleg nagyon gazdag diorámákban és információs anyagokban. Az ország történelmének különböző pillanatairól szólnak. Az országot öt különböző éghajlati övezet borítja, így a növény- és állatvilág nagy változatosságot mutat. A múzeumot a néprajz, a történelem és a természet iránt érdeklődő turistáknak mindenképpen meg kell látogatniuk.

Festészeti Múzeum

Értékelés: 4.8

A Leonyid Anisimovics Tkacsenkónak szentelt Szépművészeti Múzeum az utolsó előtti látnivaló Kabardino-Balkáriában. Sokféle tárgyat találhatsz itt. Eredetileg a gyűjtemény a Helytörténeti Múzeum része volt, de idővel megnőtt és elkülönült. Vannak művek Sishkintől és néhány más tengeri festőtől.

A múzeumban a 18. századból származó, francia kézművesek által készített órák kiállítása is megtekinthető. Ezt a kiállítást porcelán darabok egészítik ki. Számos műalkotás is található a legjobb kabardino-balkáriai gyárak, valamint kínai és európai mesterek alkotásaiból. A múzeumot érdemes meglátogatni azoknak a turistáknak, akik többet szeretnének megtudni a történelemről.

Hippodrom Nalcsikban

Értékelés: 4.7

A látnivalók listáján az utolsó helyet a Nalchik Hippodrom foglalja el, amely a régió kultúrájának nagyon fontos része. Az 1930-as évek óta működik, és azóta is nagyon érdekes örökség a helyiek számára. Rendszeresen rendeznek versenyeket a helyi lófajtákon, amelyeket már az Orosz Birodalom idejében is értékeltek. Gyakran használták őket a lovassági erőknél.

A legnépszerűbb lovak a Shagdi. Jelenleg a Kabardino-Balkáriában tenyésztett állatok bajnokok a hippodromon. A komplexum infrastruktúrája tökéletesen működik, ezért gyakran ad otthont nemzetközi lóversenyeknek. A létesítmény története nehézkes, mert sok ló elpusztult a háború alatt. A komplexumot 2006-ban felújították.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: