Koktebel 15 legjobb látnivalója

Koktebel a Krím egyik legnépszerűbb üdülőhelye. Turisták százai jönnek ide pihenni a Fekete-tengeri strandokra. A gyönyörű természet és sok más látnivaló teszi csodálatos hellyé a látogatást és a felfedezést. A látogatók fő látványossága Karadag és az Aranykapu tengeri szikla lesz. Szakértőink összeállították Koktebel látnivalóinak értékelését, és megpróbálták azt a lehető legrészletesebbé tenni. Jó olvasmány.

Legfőbb látnivalók Koktebel

Jelölés hely név Értékelés
Koktebel legjobb építészeti látványosságai 1 Az emlékek csillaghullása 5.0
Koktebel legjobb természeti látnivalói 1 Karadag Természetvédelmi Terület 5.0
2 Karadag hegység 4.9
3 Golden Gate Rock 4.8
4 Silent Bay Park 4.7
5 Cape Chameleon 4.6
6 Klementjeva hegy 4.5
7 Echki-Dag 4.4
Koktebel legjobb vallási látnivalói 1 Kiziltash kolostor 5.0
Koktebel legjobb kulturális látnivalói 1 Voloshin ház-múzeum 5.0
2 Karadag Természetrajzi Múzeum 4.9
3 Pincészet Koktebel 4.8
4 Antilop park 4.7
5 Koktebel Dinoterium 4.6
6 Koktebel vízi park 4.5

Koktebel legjobb építészeti látványosságai

Az emlékek csillaghullása

Értékelés: 5.0

Az emlékek csillaghullása

Koktebel fő építészeti látványossága a klasszikus stílusú kilátóterasz, az “Emlékek csillaghullása”. A Klementiev-csúcs és Karadag között található. A látványosság magasabban fekszik, mint az összes többi domb. A tengertől csaknem 320 méter választja el.

Már messziről látszik, ha körülnézel a görög stílusú rotunda felé, amely 3 pillérrel rendelkezik. 1956-ban épült, és eredetileg a Szelek pavilonjának nevezték. A padlón egy rózsa hagyományos képe volt. Nem messze tőle pedig egy sportközpont található. Erről a területről rengeteg objektumot láthat a Krímben, és mindegyikük nagyon érdekes. Szudak és Feodosia között közlekedő busszal lehet eljutni.

Koktebel legjobb természeti látnivalói

Karadag Természetvédelmi Terület

Értékelés: 5.9

A Karadag természeti rezervátum

Az első hely a Koktebel természeti látnivalóinak értékelésében egy természetvédelmi terület, amely a Krím-félsziget délkeleti partján található. A helyszín második neve “Vjazemszkij tudományos állomás”. A Karadag vulkanikus hegység területén található.

Minden vendéget szeretettel várunk, hogy meglátogassa és körbejárja az ökológiai látványosság területét, és erre a célra 4 ösvény áll rendelkezésre. A belépés és a tevékenységek költsége legfeljebb 600 rubel. A túrák előzetes bejelentkezés alapján. Egyedül is meglátogathatja a Karadag-hegység természetének szentelt kis múzeumot.

Karadag hegység

Értékelés: 4.8

Karadag-hegy

A második helyet a látnivalók rangsorában Karadag foglalja el. Egy másik neve a Fekete-hegy, és ez a legszebb csúcs az egész félsziget területén. Több millió évvel ezelőtt ez egy aktív vulkán volt, és ma a Karadag környéke védett terület.

Olvasson tovább  A 17 legjobb múzeum Moszkvában

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk ennek a műemléknek a pusztulását, a séták ezen a területen csak csoportosan, oktatóval engedélyezettek. A hegyet egyedülálló természet veszi körül, amelyet szokatlan körülmények alakítottak ki. Csaknem 125 állatfaj található itt, amelyek többsége szerepel a Vörös Könyvben.

Az Aranykapu

Értékelés: 4.7

Golden Gate Rock

Koktebel tengerparti részén, a Karadag-hegység közelében van egy kis ív alakú szikla. A neve “Golden Gate”. A harmadik helyet foglalja el a Koktebel legjobb látnivalóinak rangsorában. A kis gerinc alsó része 2 oszlopra oszlik, amelyek a felső részen találkoznak. Erről a területről még a Qaradag-hegy is látható.

Ide egy gyalogos túra részeként juthat el, amelyet a rezervátumban szerveznek. A látogatás csak csoportosan, az intézmény személyzetével együtt engedélyezett. Minden kirándulás előzetes kialakítása telefonon vagy levélben történik. Gyalogosan és tengeren is látogatható.

Silent Bay Park

Értékelés: 4.6

Silent Bay Park

A negyedik helyen egy kis tájképi park áll Koktebel közelében. Ez a látványosság nagy területű, több mint ezer és fél hektár, és leginkább szépségéről és tisztaságáról híres. A tájvédelmi parkok létrehozásának fő célja az volt, hogy optimális feltételeket teremtsenek a növény- és állatvilág számára.

Ez Koktebel értékét is növelte a turisták számára, és további forrásokat vonzott. Ez egy olyan terület, ahol gyakran forgattak filmeket is. A komplexumban 2 öböl található: Quiet Bay és Provato. A vízfelület területe közel 218 hektár.

Cape Chameleon

Értékelés: 4.5

Cape Chameleon

Ez a Koktebel nevezetesség egy kis föveny, amelyet összetett formák jellemeznek. A kreatív típusok képesek lesznek látni a hüllőt, amint ott fekszik… Nevét a lejtők színének változásáról kapta. És nagyon érdekes megfigyelni a színek fokozatos változását a köpenyen. Azonban ezek a meleg spektrumon vannak.

Ez a jellegzetesség a fok jellegzetes geológiai jellemzőinek köszönhető. Összetett palakőzetből áll, amely képes visszaverni a fényt az egyik vagy másik spektrumban. Sajnos a Chameleon fokozatosan romlik az erős szél miatt. Lehet, hogy néhány év múlva már nem lehet felfedezni a mérföldkövet.

Klementiev-hegy

Értékelés: 4.4

Klementiev hegység

A Krím hegyvidéki és sztyeppés régiói közötti határon van egy másik Koktebel nevezetesség. Ez az a hely, ahol teljes mértékben felszálló légáramlatok jönnek létre. És itt található az Uzun-Syrt gerinc. Az egyik hegyet hozzáadták a minősítéshez. A tragikus esemény, amikor a sárkányrepülő P. Alaphiris, aki pilóta volt, a kapu nevéhez kapcsolódik.. Klementiev közben összeomlott.

Olvasson tovább  22 legjobb látnivaló Jekatyerinburgban

Manapság ez a sport sokkal jobban fejlődött, és van egy sportklub a hegyen. Mindenki képes lesz ott tölteni az idejét, sárkányrepülést tanulni és egyéb szórakozást nyújtani. A hegy magassága 268 méter a tengerszint felett, és gyönyörű kilátás nyílik a Krími sztyeppére.

Echki-Dag

Értékelés: 4.3

Echki Dag

Ez a Krím vonzereje egy másik tájképi park, amely az Echki-Dagh hegy körül alakult ki. A név a helyi nyelven úgy hangzik, hogy “Kecskehegy”. A Róka-öbölben fekszik, ezért szinte nincs erős szél.

A gerincek területén több síkság és hegygerinc, valamint sztyeppék futnak össze, így gyönyörű panoráma tárul elénk. És ha felmászik a csúcsra, felfedezheti a tengerre nyíló kilátást, valamint láthatja Kara-Dag ősi részeit, és megfigyelheti a természet szépségét. A nevezetesség mellett több vadonban elterülő strand is található, amelyek nagyon érdekesek minden turista számára.

Koktebel legjobb vallási látnivalói

Kiziltash férfi kolostor

Értékelés: 5.0

Kiziltashsky kolostor

Koktebel vallási látnivalóinak rangsorában az első és egyetlen helyet egy férfi kolostor foglalja el, amely a Kiziltash-szurdokban, Kamenka falu közelében van elrejtve. Az UOC része. Ezt a látványosságot 1852-ben alapították. És az első apát Arszenyij volt.

Ez jelenleg egy faszerkezetű szerkezet, amely sok problémát túlélt. A Szovjetunió idején mezőgazdasági szövetkezet lett belőle. Később a kolostorból szanatóriumot alakítottak ki, sőt, a partizánok számára menedéket is nyújtottak. Később a földdel tették egyenlővé, és nukleáris fegyvereket tároltak a helyszínen. Csak 1997-ben állították helyre. A látnivalókhoz a legegyszerűbben busszal lehet eljutni.

Koktebel legjobb kulturális látnivalói

Voloshin Ház Múzeum

Értékelés: 5.0

Voloshin Ház Múzeum

Koktebel kulturális látnivalói között az első helyet a Maximilian Voloshin ház-múzeum foglalja el. Korábban az épületet értelmiségiek találkozóhelyeként és különböző kérdések megvitatására használták. Régen az emberek hosszú utakat tettek meg, hogy elvonuljanak a főváros zajától. A Voloshin House komplexum belsejét M. Gorkij, M. Bulgakov és sokan mások.

És jelenleg ez a ház egy fontos múzeum. Sok különböző érdekes tárgy van benne. Van egy korabeli belső tér is, amely az Ezüstkorból származik. Volosin özvegye fontos szerepet játszott a létrehozásában. Maga a múzeum 1948-ban nyílt meg.

Karadag Természetrajzi Múzeum

Értékelés: 4.9

Karadag Természetrajzi Múzeum

Évente több mint 25 000 ember látogatja meg a Karadag-hegy természetének szentelt múzeumot. A koktebeli városnézés története 1914-ben kezdődött, szinte egyidejűleg a kis tudományos állomás megjelenésével a városban. A múzeum első kiállítási tárgyai a laboratóriumkomplexumban található szekrényekben vannak elhelyezve.

Néhány évvel később azonban a múzeumot jekatyerinburgi kutatók látogatták meg, és azóta megkezdődött a helyszín aktív fejlesztése. Később a gyűjteményt rengeteg kiállítási tárggyal töltötték meg. Körülbelül 103 méteres, és több részre oszlik, többek között a Karadag geológiájáról, történetéről és bioszférájáról szóló részekre.

Olvasson tovább  Utrecht 20 legjobb látnivalója

Koktebel Pincészet

Értékelés: 4.8

Koktebel Pincészet

A harmadik helyet Koktebel kulturális látnivalóinak értékelésében egy kis szőlőültetvény foglalja el, amely az italgyártás egyik legfontosabb területe. A terület elsősorban kiváló minőségű növényeiről ismert, amelyekből a Krím legjobb alkoholját készítik. A termelés több mint egy évszázada folyik. Ez idő alatt a hagyományok és a technikák szinte változatlanok maradtak.

Ezenkívül a minőséget befolyásolják a terület egyedi körülményei, amelyek lehetővé teszik a legjobb fajták termesztését. Aki már látta ezt a területet, annak nem lesz nehéz összetéveszteni a francia vagy olasz produkciókkal. És a hely által nyert érmek száma meghaladja a 170-et. Gyalog is eljuthat ide.

Antilop park

Értékelés: 4.7

Antilop park

A kategória negyedik helyét az Antilop Park foglalja el, amely a Safari Ranch nevet viseli. Ez egy kis rögtönzött állatkert, ahol rengeteg állatfaj található. Ez Koktebel egyedülálló látványossága, amely sajátos technológiával rendelkezik. Nincsenek madárházak vagy hagyományos ketrecek.

A látogatók gyakran sokáig időznek itt, hogy értékeljék az élővilág minden örömét. A Kozya Balka közelében pedig ritka állatfajok élnek. Rengeteg antilop Ázsiából, Amerikából és még struccok is Afrikából. Vannak más ritka madárfajok is. A park teljes területe mintegy 4 hektár.

Dinoterium Koktebel

Értékelés: 4.6

Koktebel Dinoteriuma

A Koktebel látnivalók utolsó előtti helyét egy kis dinoterium foglalja el. Ezek a hatalmas pavilonok olyan bonyolult formájúak, hogy sok turista a régi sci-fi filmek idegen hajóihoz hasonlítja őket. A látványosság nagyszerű a gyermekek számára.

Az idősebb látogatók unalmasnak találhatják a belső teret, mivel a kiállítás nagyon szegényes. A dinotherium magángyűjteménye kis számú tárgyat tartalmaz, amelyek bepillantást engednek a múltba, megismerkedve az ornitológiával és más tudományokkal, valamint a numizmatikával. A Karadag lábához busszal vagy autóval lehet eljutni. A tömegközlekedés 45 percenként közlekedik.

Koktebel vízipark

Értékelés: 4.5

Koktebel vízi park

A Koktebel kulturális látnivalóinak kategóriájában az utolsó helyen az azonos nevű vízipark áll. A parkot 2007-ben nyitották meg a tengerparti üdülővárosban. Ez az egyik legnagyobb vízi park a félszigeten. A teljes terület csaknem 4,5 hektár, amelynek nagy részét medencék és csúszdák teszik ki. Sok közülük a gyerekeknek szól.

Tiszta levegő, rengeteg pálya és látnivaló ezen a látványosságon. Több pezsgőfürdő is található, ahol a turisták pihenhetnek és gyógyulhatnak. A látványosság június elejétől szeptemberig tart nyitva. Az infrastruktúra magában foglal egy élelmiszer-udvart és más hagyományos elemeket. Vannak extrém vonzerők.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: