Olaszország 12 legszebb helye

Olaszország a híres művészek, költők, szobrászok és gondolkodók bölcsője, a reneszánsz hazája, és az ott élt és alkotó történelmi személyiségek otthona: Da Vinci, Botticelli, Raffaello, a művészek és a művészek, a művészek, a művészek, a szobrászok és a gondolkodók. Az ország megdöbbentő a monumentális épületek és a hihetetlenül szép helyek számával, amelyek minden olasz büszkeségére szolgálnak. A 12 legszebb – csak néhány a sok közül.

A legszebb helyek Olaszországban: a 12 legszebb hely, ahová érdemes ellátogatni

Jelölés hely Vonzás rangsorolás
Top 12 meglátogatandó hely 1 Cinque Terre 5.0
2 Trevi-kút 4.9
3 Sassi di Matera barlangvárosa 4.8
4 A Kék barlang Caprin 4.7
5 Canal Grande, Velence 4.6
6 Frassisi-barlangok 4.5
7 Antik Pompeji 4.4
8 Trulli, Alberobello 4.3
9 Aosta-völgy, Valle d’Aosta 4.2
10 San Gimignano, Toszkána 4.1
11 Szent Péter székesegyház (Vatikánváros), Róma 4.0
12 A szicíliai templomok völgye 4.0

Cinque Terre

Látványossági besorolás (Olaszország): 5.0

Cinque Terre

A liguriai tengerpart mentén fekszik a Cinque Terre, az UNESCO világörökség részévé nyilvánított nemzeti park. Ez egy ősi község, amely öt kis faluból áll. Egyszínű homlokzatukkal és meglehetősen eredeti színezésükkel kiemelkednek a buja tájból.

A szerény utcáktól kezdve a lakosok szerény életmódjáig minden egyszerű Cinque Terrében. Mégis az utazók paradicsoma, amely mindig tömegeket vonz. Csodálatos strandok, lélegzetelállító tájak, lélegzetelállító nevezetességek, amelyek közül a legjobbak a páratlanul tiszta azúrkék tenger és a buja zöld sziklák, amelyekről színes, ókori kis házikókra nyílik kilátás.

Érdekes tény. A településen tilos a gépkocsik behajtása. A lakosok és a látogatók csak hajóval, kényelmes vonatokkal és környezetbarát buszokkal közlekedhetnek.

Trevi-kút

A látnivaló értékelése (Olaszország): 4.9

Trevi-kút

A számos római szökőkút közül a Trevi-kútnak van szóló szerepe. A legszebb építészeti alkotás, amely Bernini előtt tiszteleg, akinek tervei alapján készült ez a remekmű. A Trevi-kutat méltán tartják a világ legszebbjének. A Palazzo Poli előtt egy lenyűgöző, 26 méter magas és 20 méter széles építmény áll, amelynek pompája zökkenőmentesen illeszkedik a park többi részéhez.

A szökőkút középső színpadán Neptunusz, a tenger istene áll egy kagyló alakú szekéren, amelyet csikóhalak húznak. Tritonok egyengetik az utat az istenség előtt, míg kétoldalt allegorikus alakok állnak. Mögötte több jelentőségteljes dombormű található. A szökőkút kompozíciója egyedülálló, nappal lenyűgöző, este pedig a fényekkel életre kel.

Sassi di Matera barlangvárosa

A látvány értékelése (Olaszország): 4.8

Sassi di Matera barlangvárosa

Matera Olaszország egyik legrégebbi városa, amely egy folyó völgyében fekszik. Eredetileg egyszerű görög település volt, de a Római Birodalom virágzásával fokozatosan félelmetes erőddé fejlődött, amelyet erős fal védett. Az éghajlat és a menedék iránti igény miatt a helyiek fokozatosan elkezdték építeni otthonaikat a békés barlangokban, közvetlenül a sziklába vájva azokat.

Olvasson tovább  15 Gurzuf legjobb látnivalói

Így jött létre az egyedülálló Sassi negyed a barlangházak hangulatos utcáival. Belül a házak kis egységek voltak, amelyek konyhára, hálóhelyiségekre és állatistállókra voltak osztva. A tufa (porózus kőzet), amelybe a házakat építették, stabilan +15 fok körüli hőmérsékleten maradt 0. A vizet az olvadó hóból szivattyúzták, és a napfény a sziklába kézzel vágott kis ablakokon keresztül jutott be a házakba.

A vízhiány arra kényszerítette a barlangváros lakóit, hogy speciális csatornákat építsenek az értékes folyadék összegyűjtésére. A városlakók buzgalma virágzó oázissá változtatta a települést, buja zölddel, gazdag kertekkel, gyümölcsösökkel és gyümölcsösökkel. Számos templom épült itt.

A város hanyatlása az 1950-es években következett be, amikor Sassi di Matera lakóit a helyi tanács rendeletére ki kellett telepíteni az egészségtelen körülmények közül. A hely lakói többször is megpróbáltak hazatérni, ezért a barlangok bejáratait befalazták. Ma ez a régió egyik leglátványosabb látnivalója.

A Kék barlang Capri szigetén

városnéző attrakció értékelése (Olaszország): 4.7

A Kék barlang Capri szigetén

Egyedülálló nápolyi látványosság – egy igazi ékszer a Tirrén-tengeren. Egy kis barlang, amely csak szélcsendes időben látogatható a kíváncsi utazók számára. Az odajutáshoz csónakra lesz szükség. A páratlan, 56 méter hosszú, alacsony boltozatú alagutat Augustus Kopisch német költő fedezte fel 1826-ban, bár a legkorábbi említések az ókori irodalomban találhatók. Úgy tartják, hogy itt látta Odüsszeusz a sziréneket, akik énekükkel a halálba csábították az utazókat.

A barlangok bevehetetlennek és félelmetesnek tűnő kő “falai” fényes tükröződésekkel fogadják a vendégeket, és a barlanghoz közeledve a béke és az ősi spiritualitás érzetét keltik. Azúrkék víz mesés neonfénnyel tölti meg a barlangot, az alján lévő sziklák pedig ezüstös fényekkel tükrözik vissza. A Kék Grotto lélegzetelállítóan pompás, és azt a benyomást kelti, mintha emberi kezek munkája lenne. De a természet ismét bebizonyítja, hogy ő a tökéletes építész.

A Canal Grande, Velence

Látványminősítés (Olaszország): 4.6

Canal Grande, Velence

Méltó arra, hogy egész Olaszország egyik legszebb és minden bizonnyal legromantikusabb helyének tartsák. Pedig egykor csak egy szerény csatorna volt, amely a színes velencei szigeteket kötötte össze. Napjainkban ez a csatorna egy nagy csatornává alakult át – egy több mint 4 km hosszú, valódi vízi úttá. Egyes helyeken akár 70 m széles és 5 m mély is lehet.

A Grand Canal, egy egész vízi út, amely az egész városon keresztül fut. Ez lehetővé teszi a turisták számára, hogy élvezzék a velencei épületek szépségét, amelyeket a 15. század óta gondosan megőriztek: a fényűző kastélyok, paloták, önkormányzati épületek gondosan a vízparton helyezkednek el.

A csatorna vizét egy vízi busz szeli át, amely kalandos utazást kínál, amelybe belemerülve mámorító a mesebeli város hangulata. Ha úgy tetszik, a villamost felcserélheti egy gondolával, egy ősi közlekedési eszközzel a vízi síkon, amely egy csipetnyi kifinomult régiséget kölcsönöz az utazásnak.

Olvasson tovább  Németország 12 legjobb egyeteme

A Frassisi-barlangok

Látványossági besorolás (Olaszország): 4.5

A Frassisi-barlangok

Az Appenninek hegyei között elrejtve a barlangok igazi karsztlabirintusok, meglepő és félelmetes üregek, mély barlangok, gyönyörű patakok és kanyargós patakok, amelyek magabiztosan törnek utat a csendes sziklák között.

A barlanghálózatot nemrég, 1948-ban fedezték fel. Egy gyönyörű természeti komplexum felfedezése során a barlangászok felfedezték Európa legnagyobb barlangját, amely később az “Anconai szakadék” nevet kapta.

A turisták számára különleges látványosság az úgynevezett Szelek barlangja, amely egy kis ösvényen keresztül érhető el. A barlangok igazi ékessége a cseppkövek és cseppkövek sokasága, amelyek gyakran nagyobbak, mint egy ember, és az ókor jeleit viselik. A Gyertyák barlangja egy földalatti tónak ad otthont, amely azúrkék vizével gyönyörködteti a szemet, amelyből szelíden emelkednek ki a kis kagylókban csillogó cseppkövek.

Antik Pompeji

Látványossági besorolás (Olaszország): 4.4

Antik Pompeji

KR. U. 79.. volt az utolsó a Vezúv, a félelmetes vulkán, Európa legveszélyesebb vulkánja közvetlen közelében lévő települések lakói számára. Ez az az év, amikor a Vezúv 16 000 ember életét követelő tragédiát okozott: kitörésekor Pompeji, Herculaneum és más városok szó szerint az olvadt hamu, láva és kövek rétege alá kerültek.

Évekkel később az ősi települések helyén végzett ásatások során 13 ember megkövesedett maradványait tárták fel, akik ennek a szörnyű tragédiának az áldozatai voltak. humanoid szobrokká alakultak át, a testek az elszenvedett borzalmakra emlékeztették őket. Az összes megtalált maradványt a Foglyok kertjében helyezték el, amely egykor gyönyörű kert volt.

Trulli, Alberobello

Városnézési rangsor (Olaszország): 4.3

Trulli, Alberobello

Ez a festői kisváros a kis Bari tartományban világszerte híressé vált a város nyugati részén tömören épült szokatlan házairól. A Trulli néven ismert, kúp alakú, hengeres tetejű, fantáziadús építmények a világ minden tájáról vonzzák a turistákat.

De ezek a házak nemcsak formájukkal, hanem építési módjukkal is meglepőek: száraz falazattal (habarcs nélkül) épültek. Az egyetlen díszítés egy vicces árboc volt, amely a tulajdonos társadalmi státuszát jelezte. Furcsa jelek maradtak fenn a mai napig a házakon, amelyeket nem sikerült megfejteni.

Az ilyen lakóházak építésének oka a távoli 16. századra nyúlik vissza: az akkori nápolyi államban a városi lakosságot túlzott adó terhelte. Pénzmegtakarítás céljából megtiltották, hogy cementet használjanak az építkezéshez. A parasztok zseniális megoldást találtak ki: olyan házakat építettek, amelyeket bármikor le lehetett bontani. Ha egy adószedő jött a városba, elég volt egy követ eltávolítani az épületből, és az összeomlott.

Az Aosta-völgy, Valle d’Aosta

Látványossági besorolás (Olaszország): 4.2

Aosta-völgy, Valle d'Aosta

Az olaszországi Valle d’Aosta autonóm régió igazi különlegességgel büszkélkedhet: az alpesi Aosta-völgy a régió turisztikai központjának számít. A völgy egyszerre természeti és kulturális látványosság: a grandiózus építészet, a gyönyörű hegyvidéki táj, a kristálytiszta alpesi levegő és a síközpontok közelsége turisták ezreit vonzza az Aosta-völgybe.

A település egyik fő jellemzője a kastélyok koncentrációja (szinte minden településen van legalább egy). Aosta mellett található Pre-Saint-Didier híres fürdője, az ásványvízforrások és a barokk erőd, amely az Alpesi Múzeumnak ad otthont. A völgyben több síközpont és a Rose Plateau is található, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az Alpok legmagasabb pontjára, a Mont Blanc-ra (4810 m).

Olvasson tovább  15 legjobb látnivaló itt: Yelabuga

San Gimignano, Toszkána

városnéző attrakció értékelése (Olaszország): 4.1

San Gimignano, Toszkána

A toszkánai San Gimignano méltán számít nemcsak a régió, hanem az egész ország középkori ékkövének. A “száz torony” városa az elmúlt évszázadok során szinte változatlan maradt, és még mindig a régi idők szellemét árasztja. A várost kőtornyok őrzik, amelyeket nem kevesebb, mint “középkori felhőkarcolóknak” neveznek. San Gimignano történelmi központját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

A középkorban a város a Britanniából Rómába tartó zarándokútvonalon feküdt, valamint megállóhely volt Pisa és Siena között, ami San Gimignano fellendülésének fő oka volt. A város első említése 929-ből származik. Középkori épületeinek csaknem mindegyike a mai napig fennmaradt.

San Gimignamót nem véletlenül hívják a Száz torony városának. Aranykorában több mint 70 toronyház állt itt, 1580-ra számuk 25-re csökkent, mára pedig csak 14 maradt.

Szent Péter székesegyház (Vatikánváros), Róma

Látványossági besorolás (Olaszország): 4.0

Szent Péter székesegyház (Vatikánváros), Róma

A Vatikán és az egész katolikus világ szíve – a székesegyházat Róma fő látványosságának és a világ egyik legimpozánsabb vallási építészetének tartják. Szent Péter bazilika – Egy kőből elmesélt történet. Igazán csodálatos építészet, a 15. századi falak pompája – kötelező látnivaló minden Rómában átutazó utazónak. Igazán grandiózusnak tartott kulturális és vallási épület.

A Szent Péter-székesegyház a Vatikán-hegyen épült. Állítólag Néró római császár uralkodása idején itt volt egy cirkusz, ahol a legenda szerint Krisztus egyik tanítványát, Péter apostolt keresztre feszítették. 150 évvel később ezen a helyen épült fel az első bazilika, amely az első keresztények zarándokhelyévé vált. Csak 1506-ban kezdődött meg a grandiózus építkezés, amely a romos bazilikát az egész keresztény világ számára istentiszteleti hellyé alakította át.

A szicíliai templomok völgye

Landmark minősítés (Olaszország): 4.0

A szicíliai templomok völgye

Az Agrigento melletti hegyek csúcsán lévő völgy az UNESCO Világörökség része. A szicíliai Templomok Völgye egy templomvölgy, amely az i. e. 5. században épült, és nem csoda, hiszen rengeteg templom (vagy inkább templomok maradványai) található itt.. A hatalmas oszlopokkal és ugyanolyan méretű szobrokkal díszített pompás épületek igazi esztétikai élvezetet nyújtanak az ínyenceknek és az ókor szerelmeseinek.

Több, a háborúk és az idő által szinte teljesen elpusztított templom is kiemelkedik. A görög civilizáció csúcsán épült Kondondoria templom, amelyet a bizánci korszakban részben ortodox templommá építettek át.

A szicíliai Agrigento dór templomai együttesen az ókori görög kultúra egyik legkolosszálisabb műemlékét képviselik – több ezer éves történelem örökségét. Az ásatási terület lenyűgöző, 1300 hektárnyi területet foglal magában, amely régészeti és természeti örökséget tartalmaz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: