Rzhev 20 legjobb látnivalója

Rzsev egy ősi város a Tver régióban. Elsősorban a bojárokról és kereskedőkről ismert, akik különösen a XVIII. és XIX. század fordulóján voltak itt aktívak. Az egyik fő épület a városi bank, valamint számos vallási épület. Ezenkívül Rzhevben jelentős számú műemlék található. Hogy megkönnyítsük a tájékozódást, szakértőink a város legjobb látnivalóit értékelték.

Rzhev legjobb látnivalóinak rangsora

Jelölés hely név Értékelés
Rzhev legjobb építészeti látnivalói 1 Obeliszk a felszabadítóknak 5.0
2 Állami bank épülete 4.9
3 Régi híd 4.8
4 A dicsőség katonai városa” sztélé 4.7
5 Bust A.. Seslavina 4.6
6 A földalatti hősök emlékműve 4.5
7 Obraztsovs kereskedői kúria 4.4
8 A II. szovjet kongresszus küldötteinek emlékműve 4.3
9 Volosovo-Stepanovskoye Estate 4.2
Rzhev legjobb kulturális látnivalói 1 Városi Kiállítóterem 5.0
2 Regionális Múzeum 4.9
3 Hadtörténeti Múzeum 4.8
4 I. I. Udvarház-múzeum.. Sztálin 4.7
5 Háborús emlékmű temető 4.6
6 A szovjet pilóták emlékrepülőgépe MIG-17PF 4.5
A legjobb vallási látnivalók Rzhevben 1 Okovetsky katedrális 5.0
2 Székesegyház Krisztus mennybemenetelének nevében 4.9
3 A gyóntatók és új mártírok egyháza 4.8
4 Pokrovsky templom 4.7
5 Barbár templom 4.6

A legjobb építészeti látnivalók Rzhevben

Obeliszk a felszabadítóknak

Értékelés: 5.0

Obeliszk a felszabadítóknak

A II. világháborúban a térségért vívott harcok a szovjet hadsereg számára a legnehezebbek közé tartoztak. Nagy erőfeszítések árán sikerült visszafoglalni a várost, és megtörni a Wehrmacht ellenállását. A háborúban rengeteg katona halt meg, ezért Rzsev méltán kapta meg a Katonai Dicsőség Városa címet. Csak 20 évvel később döntöttek úgy, hogy megörökítik a harcosok áldozatát.

Ebből a célból a Sztepan Razin utcában obeliszket állítottak a felszabadítóknak. Az együttes fő része a magas talapzat, amelyhez a lépcsőfokok vezetnek. A talapzaton több magas dombormű található, amelyek a városért vívott csata legjelentősebb epizódjait mesélik el. És az emlékmű középső részén az örök láng ég. Ez a Rzsev katonai dicsőségének emlékműve, amely büszke a győzelmére.

Állami bank épülete

Értékelés: 4.9

Állami bank épülete

Mivel a régió nagyrészt kereskedő negyedként ismert, nem meglepő, hogy a második helyet a Rzhev építészeti nevezetességeinek rangsorában a központi bank foglalja el, amelyet a helyi kereskedők építettek. A híres Rjabusinszkij család a 18. század végétől kezdve, és különösen a forradalmak előtt virágzott. Fő foglalkozásuk az uzsora volt, ezért a családfő úgy döntött, hogy bankot alapít a városban.

Ennek az intézménynek egy fiókját nyitották meg Rzsevben, hogy ellássa a polgárság vászon- és egyéb iparát. Erre a célra egy szecessziós épületet építettek a város központjában. Ez az egyik legfestőibb épület, amelynek bal szárnyában található a fő torony, amelyet az állam szimbóluma koronáz.

Régi híd

Értékelés: 4.8

Régi híd

Rzsev városa a Volga két különböző partján fekszik, így szükség volt egy átkelőre. Szinte mindig egy 1911-ben épült ívhidat használtak. A visszavonulás során, hogy megkönnyítsék a dolgukat, a német csapatok felrobbantották az átkelőt. A járművek és a takarmány szállítása érdekében úgy döntöttek, hogy a fesztávok egy részét fából építik meg.

A második világháború befejezése után a hidat újjáépítették és átépítették. A támaszokat jelentősen megerősítették, és a deszkázatot szinte teljes egészében betonpályákra cserélték. Az új híd megnyitása emlékezetes esemény volt a kisváros számára, és az építészeti műemléket azóta is rendeltetésszerűen használják.

A katonai dicsőség városa” sztélé

Értékelés: 4.7

A katonai dicsőség városában a nagy győzelem 55. évfordulójának megünneplése előtt, amelyben az ellenséget legyőzték, egy kis talapzat leleplezéséről döntöttek. Rzhev központi részén egy új sztélét helyeztek el, amely egy építészeti együttest képvisel. Egy hatalmas, 10 méter magas gránitoszlop uralja. A város fontos része, amely hosszú ideig védekezett a német és olasz erők ellen.

Olvasson tovább  20 legjobb látnivaló Bordeaux-ban

Az oszlop tetején az Orosz Föderáció szimbólumának nagy szobra található. Ez az oszlop a kompozíció központi része, amelyet kőkockák vesznek körül. Díszes magas domborművekkel díszítettek, és a Nagy Honvédő Háború idején a város területén lezajlott csaták történeteit hordozzák.

A mellszobor.. Seslavina

Értékelés: 4.6

A.N. Seslavin mellszobra

Rzsevben található az 1812-es honvédő háborúban részt vevő A. Szeszlavin egyik leghíresebb emlékműve.. Mellszobor A. Szeszlavinnak, aki az Orosz Birodalom hadseregében tábornagyi rangban szolgált. A Napóleon csapatai felett aratott győzelem 100. évfordulójának emlékére elhatározták, hogy emlékművet építenek, de azt nem sikerült befejezni. A parancsnok arcát gyönyörűen megmunkálták bronzból a szakképzett mesteremberek.

Az emlékmű leleplezésének napját fényképek örökítették meg, amelyek a Rzsevi Helytörténeti Múzeumban találhatók. Az ünnepségre rengeteg polgárt hívtak meg, köztük a híres költőt, Mihail Nozsnyint, aki a város díszpolgára. Korábban A.. Seslavin Barclay de Tolly egyik adjutánsa volt, és az egyik legfélelmetesebb harcos, aki partizánegységeket vezetett a csatába. Később egy huszárezred parancsnoka lett.

A földalatti hősök emlékműve

Értékelés: 4.5

Rzsev területén a Vörös Hadsereg katonáinak emlékművei mellett a földalatti harcosok egyik ritka emlékműve is található. 1973-ban hozták létre a Szovetskaja téren, a város legnagyobb terén, a Gratsinszkij Közkert közelében. Az emlékmű elsősorban azoknak a földalatti harcosoknak van szentelve, akik 1942 márciusában a Wehrmacht és az SS katonái által vesztették életüket.

Ez egy hagyományos és kissé régi, betonból készült talapzat, amely a náci megszállók ellen fellépő halott partizánoknak és földalatti csoport tagjainak szentelt szöveggel. Rzhev minden lakosa el tudja mesélni ennek a helynek a történetét, mivel ez az egyik legtragikusabb epizódja a hosszú szerencsétlenségeknek az intervenciósok kezében.

Obraztsovok kereskedői kúriája

Értékelés: 4.4

Az Obraztsovok kereskedői kúriája

A városközponttól nem messze található egy híres kereskedő birtoka, aki ezen a vidéken élt és kereskedett. Ez egyike azon kevés épületeknek, amelyek túlélték a második világháborút. Egy nagykereskedőé volt. Mivel ez a hely mindig is igyekezett követni a divatirányzatokat nemcsak az öltözködésben, hanem az építészetben is. Ezért döntöttek úgy, hogy a népszerűtlen neoklasszicista stílusban építik meg.

Ez az építészeti irányzat nagyon népszerű volt a 19. század elején, amikor az Obraztsov család jólétbe került. Az elülső részen féloszlopok díszítik a bejáratot és teszik impozánsabbá. Az ablaknyílások teljesen díszítettek az ókori templomokban található oszlopcsarnokok stílusában. A gyönyörű építmény a kultúra és az építészet emlékműve.

A Szovjetek II. kongresszusának küldötteinek emlékműve

Értékelés: 4.3

A II. szovjet kongresszus küldötteinek emlékműve

A Szovjetunió mérföldkő volt az egész ország, és különösen Rzsev fejlődésében. Itt tartották a szovjetek második kongresszusát, és még ha figyelembe vesszük is az eseményekhez való kétértelmű hozzáállást, a forradalmi idők emlékművei a mai napig tökéletesen megmaradtak, és Rzsev kulturális és építészeti látványosságai. A településen található az egyik legkorábbi örökségi helyszín.

A város egyik főépületén egy szobor található, amely a tanács idején Rzhev legfontosabb lakosainak három fejét ábrázolja. Bár kulturálisan nem szokatlan, történelmi értéke nem tagadható. A helyiek “Három fej” néven emlegetik a nevezetességet. A turistáknak pedig lehetőségük van fényképezkedni az emlékművel.

Volosovo-Stepanovskoe Estate

Értékelés: 4.2

A Voloszovo-Sztpanovszkoje kastély

Ez az egyik legrégebbi kastély Rzsev területén, amely a legjelentősebb nemesi családhoz tartozott. Ezt a kastélyt különböző időszakokban Kurakin herceg és családja irányította. Ők Rzsev híres, nemesi származású polgárai, akik sok időt és energiát fordítottak a város szépítésére.

Szinte a 18. század végétől kezdve rengeteg építkezés folyt a térségben. A kastély eredetileg klasszicista stílusban épült, a főépítész Giacomo Quarenghi volt. Később több parkot, valamint sikátorokat és pavilonokat is építettek. Az eredmény egy nagyon érdekes építészeti és tájképi kompozíció. Azonban a várostól némi távolságra található, ezért szakértőink az utolsó helyre sorolták.

Olvasson tovább  12 legjobb gyógyfürdők Pjatigorszkban

Rzhev legjobb kulturális látnivalói

Városi kiállítóterem

Értékelés: 5.0

Azoknak a turistáknak, akik érdekes és kecses látnivalókat szeretnének találni, szakértőink úgy döntöttek, hogy a városi kiállítótermet osztják ki. Ez a legjobb kiállítóhely az egész városban, ahol olyan műalkotásokat mutatnak be, amelyek általában az ország más galériáiban találhatók.

Ez a központ ad otthont a gyűjtők és kézművesek által adományozott festmények és szobrok gyűjteményének. Ezenkívül a városi kiállítóterem gyakran ad otthont különböző zenei és történelmi esteknek a turisták számára. A kiállítóterem késő klasszicista stílusban épült, és nem feltűnő épület. Könnyű megtalálni, mivel a város egyik főutcáján található.

Regionális Történeti Múzeum

Értékelés: 4.9

Regionális Történeti Múzeum

Ez a struktúra számos kulturális tárgyat tartalmaz. A Rzsev Helytörténeti Múzeum 1916 óta gyűjti a regionális látnivalókat. Eredetileg a gyűjteményeket a Duma helyiségeiben tárolták és állították ki. A Nagy Honvédő Háború alatt azonban a kiállítási tárgyak nagy része megsemmisült vagy ellopták. A múzeum épülete súlyosan megsérült. A gyűjteményeket később egy 18. századi barokk kastélyba költöztették.

A gyűjtemények több mint 8 000 darabot tartalmaznak. Ez a látnivaló elsősorban az ország történelme iránt érdeklődő turisták számára lesz érdekes. A kiállítások az ókorig visszanyúló örökségi tárgyakat tartalmaznak. Itt tárolják a régióban végzett régészeti expedíciók során tett felfedezéseket.

Hadtörténeti Múzeum

Értékelés: 4.8

Hadtörténeti Múzeum

A harmadik helyen a rangsorban a látnivalók Rzhev egy ága a helyi történelmi múzeum, amely szentelt a katonai történelem az ország. 2005-ben alapították különálló kiállításként a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelem emlékére. A helytörténeti múzeum számos örökségi tárgyat adományoz kiállításának megnyitójára.

A főtéren a város meghódítása során használt elavult tüzérségi lövegek találhatók. Ezek között van a BM21 többszörös rakétavető is. A Háborús Múzeum fénypontja egy hatalmas dioráma, amely az 1942-es Rzsev-i csata fő pillanatát mutatja be. Előtte pedig töltényhüvelyek, maradványok és számos lőfegyverpéldány van. A látványosság rendkívül fontos történelmi tárgy.

Az I. Múzeumház.. Sztálin múzeuma

Értékelés: 4.7

Sztálin kastélymúzeuma

Rzsevtől nem messze, Khoroshevo faluban található egy másik történelmi és kulturális látnivaló. A faház találkozóhelyként ismert, ahol Joszif Sztálin is megfordult. A főtitkár itt szállt meg 1943-ban a fronton tett látogatása során. Ez volt az a hely is, ahol az egész Szovjetunióban először tisztelegtek.

Az Orel náci koalíció általi megszállás alóli felszabadításának emlékére indult. A múzeum nagy része könyvtár, sok szovjet könyvvel. Csak az egyiket foglalja el a főtitkár történelmi dokumentumainak és személyes tárgyainak kiállítása. A bejárat előtt egy talapzaton Sztálin kő mellszobra áll.. Sztálin.

Memorial katonai temető

Értékelés: 4.6

Emlékmű katonai temető

Rzsev emlékezetes helyei közül a következő fontos látnivaló a temető, amelyet Békeparknak is neveznek. Ez egy nagy temető és a Vörös Hadsereg számos katonájának temetkezési helye. Például 2010-ben létrehoztak egy emlékhelyet, amelyet a kazah harcosoknak szenteltek. A II. világháború véres csatáiban elesett katonák tiszteletére Rzsevben.

2002-ben új épületet emeltek – egy kápolnát Novgorod egyik uralkodójának, Alekszandr Nyevszkijnek a tiszteletére, aki legyőzte a teuton rend betolakodóit. Van egy kis katonai temető és egy emlékmű a zsidó gettó áldozatainak emlékére. Fontos kultúrtörténeti objektum és regionális nevezetesség.

A MiG-17PF, a szovjet pilóták emlékműve

Értékelés: 4.5

A szovjet pilóták emlékműve, a MIG-17PF

Egy magas dombon, Rzsev közelében található a szovjet pilóták egyik emlékműve. Ez a város központi részének egyik meghatározó nevezetessége és helyi nevezetessége. A koreai háború egyik leghíresebb vadászrepülőgépe, a MiG-17 PF változat, egy talapzatra szerelve. Ezt a különleges repülőgép-modellt a Rzsev helyőrség használta, amelynek parancsnoka Alekszandr Pokryshkin, a szovjet légierő leghíresebb ásza volt.

Olvasson tovább  Top 15 látnivaló Etiópiában

Mivel a vezető és számos pilóta részt vett a város felszabadításában, nem meglepő, hogy úgy döntöttek, felszerelésüket Rzsevben helyezik el. A repülőgép régóta restaurálás alatt állt, de 2014-ben visszakerült az őt megillető helyre. A talapzat déli részén a bátor szovjet pilótáknak szentelt szöveggel ellátott felirat olvasható. Az emlékmű jelenleg nagyon jó állapotban van.

Rzhev legjobb vallási látnivalói

Okovetsky katedrális

Értékelés: 5.0

Okovetsky katedrális

A város egyik legrégebbi katedrálisa méltán foglalja el az első helyet a Rzsevben található vallási látnivalók toplistáján. A szovjet időkben ez az épület zárva volt, mert az állami politika elriasztotta a hívők megjelenését….. Később raktárként és múzeumként használták, de nem sokáig maradt meg. A székesegyház épülete hamarosan romlásnak indult.

Csak a Szovjetunió összeomlása után, az 1990-es években állították helyre. A templom külseje nem nevezhető hagyományosnak ezen a területen. A hatalmas fehér oszlopok és a kupola alakú, fémcseréppel fedett tető nem szokványos Közép-Oroszországban. Sőt, a székesegyház területén van egy másik látnivaló is – a harangtorony, valamint a templom boltja.

Székesegyház Krisztus mennybemenetelének nevében

Értékelés: 4.9

Mennybemenetel székesegyház

A Szent Mennybemenetel-templom is a Rzhev látnivalólistájának élére került. Ez a fontos vallási épület megérdemelten került a második helyre a top. A tizenkilencedik század közepén épült, és az 1930-as években történt bezárásáig szerény helyi nevezetesség volt.

A templom szentélyeinek listáján azonban rengeteg értékes ikon szerepelt, és számos közülük az 1980-as években a helyreállítás után visszakerült a helyére. A mennybemenetel székesegyház restaurálása az egyik legkiterjedtebb volt az egész városban, beleértve számos sírkő eltávolítását a falakról. Ma ez egy szabványos orosz ortodox templom, nagy kupolákkal és érdekes belső díszítéssel, amely méltó a legkíváncsibb turisták figyelmére.

A hitvallók és új mártírok temploma

Értékelés: 4.8

A hitvallók és új mártírok temploma

Bronz a kategóriában a vallási látnivalók Rzhev kapja az egyik legérdekesebb templomok, található a város központjában. A székesegyházat a komplexum területén őrzött egyik híres ikonról nevezték el. Ezen a helyen 1997 óta áll egy faépítmény. Közel 9 éve szolgálja a lakosságot.

Ezt követően helyi építészek befejezték a 37 méter magas, teljes egészében kőből és modern anyagokból épült templom építését. A templom 6 kupolát foglal magában, amelyek közül kiemelkedik a központi kupola. Az összes harangot az Urálban készítették, kifejezetten ennek a templomnak. A legnehezebb közülük több mint 1500 kg-ot nyom. A templom az egyik legérdekesebb látnivaló.

Pokrovsky templom

Értékelés: 4.7

Pokrovsky templom

A negyedik helyet a Rzhev vallási helyszíneinek értékelésében az óhitűek temploma kapta. Az egész országban nagyon kevés ilyen jellegű intézmény maradt, és az egyik ilyen intézmény a városban található. Az épület 1910-ben épült, és szinte azonnal fel is szentelték. A templom fő része téglából épült, ami teljesen megfelel a vallás hagyományainak.

A csücskös kupolát egy szabványos nyolcszögletű kupola fedi, amely körül nagyszámú pad található, minimális díszítéssel, hagyma alakban faragott díszítésekkel. Belső díszítése rendkívül aszketikus, és az egyetlen fontos dolog az ikonosztáz, amelyen XIX. századi festmények vannak. Ez egy meglehetősen szokatlan katedrális, és a Rzsevbe tett kirándulás végén látogatható meg.

Szent Barbara templom

Értékelés: 4.6

Varvara templom

A faszerkezet az utolsó helyet foglalja el a rangsorban Rzhev látnivalók. Ez az elegáns templom nagyon réginek tűnhet, de története kevesebb, mint 15 éves. A templom az orosz építészek kánonjai szerint épült, egy kis terem stílusában. Messziről összetéveszthető más városok nevezetességeivel.

Sok látogató és turista úgy gondolja, hogy a Szent Barbara Nagymártírnak szentelt templom úgy néz ki, mint egy játék. Ezért népszerű hely a fotózásokhoz. A templom elsősorban az óhitűek számára értékes, mivel itt minden hétvégén szertartásokat tartanak. A látogatások minden vallás követői számára nyitottak. A város egyik legszebb épülete, ezért érdemes meglátogatni, hogy benyomásokat szerezzen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: