10 legjobb második világháborús stratégiai játék

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem minősül vásárlási útmutatónak. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

A második világháború az emberiség történetének legnagyobb katonai konfliktusa. Az 1940-es évek eseményei az egész világon zajlottak, több tucat millió ember halálát okozták, és teljesen megváltoztatták a bolygó geopolitikai helyzetét, félreállították a régi hegemónokat, és lehetővé tették új szuperhatalmak megjelenését.

WAR téma nagyon népszerű a mai játékiparban, jelezve a kezdetét egy sor lövöldözős és stratégiák, ahol minden játékos parancsot saját csapatok és harcolni a különböző oldalakon a katonai összecsapás. Ebben a válogatásban tartalmazza a legjobb számítógépes játékok a műfajban a stratégiai játékok a második világháborúban, amely lehetővé teszi, hogy úgy érzi, mint egy parancsnok, vezető csapatait a győzelem és a világuralom.

A legjobb stratégiai játékok a második világháborúról

JelölésÚti célNévÉrtékelés
A legjobb stratégiai játékok a második világháborúról1Hearts of Iron 45.0
2Call of War: 2. világháború4.9
3B sorozat
 • tzkrieg
 • 4.8
  4A háború emberei: Assa
   t 2. osztag
  4.7
  5Commandos 2: A bátorság emberei4.6
  6A parancsnokság egysége 24.5
  7Company of Heroes 24.4
  8Acél
  B sorozat: Normandy 44
  4.3
  9oken
 • nes
 • 4.2
  10Gerillák 19414.1

  Hearts of Iron 4

  Értékelés: 5.0

  Hearts of Iron 4

  A 2016-os játék a nagyszabású stratégiai műfajban, az 1930-as években játszódik. A játékos a történelem adott pontján a bolygó bármely nemzetének uralkodójává válhat, és vezetheti népét ezekben a nehéz időkben. A legtöbb közönséges és kis országnak univerzális készség- és szellemágazata van, míg a nagyhatalmak, köztük a Harmadik Birodalom, a Szovjetunió, az USA, Nagy-Britannia, Olaszország, Franciaország és Japán egyedi fejlesztő rendszerekkel rendelkeznek, az adott nemzetállamok nemzeti sajátosságaitól függően. A játékosok minden kontinensen részt vehetnek az eseményekben, világuralomra vezethetik hadseregüket, vagy megpróbálhatják túlélni a kezdődő globális háborút.

  Követhetsz egy történelmi utat, vagy megalkothatod a saját történetedet kiszámíthatatlan fordulatokkal és a közeljövőre gyakorolt következményekkel. A játéknak három fő ideológiája van – a demokrácia, a kommunizmus és a fasizmus, valamint a semlegesség, mint a nemzeti eszmék elutasítása. A nem lineáris eseményekkel és a cselekvés teljes szabadságával a játékosok bármilyen ideológiát beállíthatnak bármelyik országba – például a Szovjetuniót fasiszta állammá, az USA-t kommunista állammá, a Harmadik Birodalmat pedig meggyőződéses demokratává tehetik. Van egy többjátékos mód akár 32 játékos számára, és minden mérkőzés általában néhány órán át tart, váltakozó lépésekkel.

  Ajánlott rendszerkövetelmények: 4 GB RAM, legalább 1 GB memóriával rendelkező videokártya és i3 vagy magasabb, 3,1 GHz-es processzor.

  Call of War: 2. világháború

  Értékelés: 4.9

  Call of War: 2. világháború

  Egy cross-platform stratégiai játék a második világháborúról, ahol a világkonfliktus bármelyik oldalát választhatod, és megpróbálhatod a nemzetedet a győzelemhez és a túléléshez vezetni. A játék számítógépeken és mobileszközökön is elérhető, akárcsak a köztük lévő kooperatív meccsek. A történet a világháború kitörése és a Harmadik Birodalom agresszív fellépése után kezdődik, amely elhatározta, hogy átveszi a világuralmat. A játékos egy katonai konfliktus résztvevői közül választhat egy érdekes országot, átveheti az irányítást a hadsereg és a gazdaság felett, új harci egységeket állíthat elő, és harcba szállhat a túlerőben lévő ellenséggel szemben.

  Létezik egy technológiafejlesztési fa, amelyet a tudományos iparba történő elegendő pénzügyi forrás befektetésével szabadítanak fel. Nemcsak élvonalbeli tankokat és repülőgépeket hozhatsz létre, hanem atombombát vagy egyedi szuperfegyvereket is fejleszthetsz, amelyek azonnal megváltoztathatják a helyzetet a csatatéren. Minden egység egyetlen egységként jelenik meg a térképen, amely valós időben mozog egy megadott helyre és vívja a csatákat anélkül, hogy maga a csata megjelenne. A diplomáciával is elfoglalhatod magad, és megpróbálhatsz kapcsolatot teremteni más erős nemzetekkel, hogy új szövetségesek támogatását szerezd meg, és együtt harcolj a közös ellenségek ellen.

  Minimális rendszerkövetelmények: 4 GB RAM, 1,6 GHz-es vagy gyorsabb processzor és legalább 512 MB-os videokártya.

  B-sorozat

 • tzkrieg

  Értékelés: 4.8

  B<li></div><p>tzkrieg” src=”/wp-content/uploads/2023/03/12916666197211-6710.jpg” title=”B</p><li>tzkrieg”></p><p>Valós idejű számítógépes stratégiai játékok sorozata a második világháború témakörében, ahol a szövetségesek, a szovjetek vagy a nácik szerepében játszhatsz. A történet történelmi, és nem tesz túl sok kitérőt a ténylegesen megtörtént eseményektől. Merüljön el a múlt század igazi harci hangulatában, amikor a szemben álló erők hatalmas seregei hatalmas csatatereken és romos városokon száguldoztak. Több tucatnyi gyalogsági típus és több száz fajta katonai felszerelés létezik, amelyeket aktívan kell használni a küldetések során, hogy felszabadítsuk az elfoglalt területeket és elpusztítsuk az ellenséges egységeket.</p><p>A játékmenet hangsúlya a közvetlen harcra helyeződik, nem pedig a bázisépítésre, a gazdasági kérdésekre vagy az ipari termelésre. Nem kell diplomáciai kapcsolatokat kialakítani a szövetségesekkel, vagy nyersanyagokat bányászni, hogy gyárakat építs, csak fegyveres katonák csapatainak kell parancsolni és elvégezni a munkát. Egyes küldetések rendkívül összetettek, a játékosnak minden egyes lépést a lehető leggondosabban kell megfontolnia, hogy minél több katonája életét megmentse és az ellenség számát minimalizálja.</p><p>A sorozat harmadik és egyben utolsó játékának minimális rendszerkövetelményei: 2 GB RAM, GeForce GT 240 grafikus kártya és 2,66 GHz-es vagy magasabb processzor.</p><h3>A háború emberei: Assa</p><ul>t 2. osztag</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Men of War: Assa<ul></div><p>t Squad 2″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/22616666197211-1010.jpg” title=”A háború emberei: Assa</p><ul>t Squad 2″></p><p>Az elismert valós idejű stratégiai játék második része a II. világháború csatamezőin játszódik. A játékmenet lényege, hogy katonákból és járművekből álló külön osztagokat irányítasz, hogy küldetéseket hajtsanak végre és kiiktassák az ellenséges frakciókat. A fejlett grafikus motor és a textúrák finom részletei csodálatosan hiteles csatahangulatot teremtenek egy másik korszakból, közvetítve a kétségbeesés, a düh és az elszántság érzelmeit a túlnyomó ellenséges erőkkel való konfrontációban.</p><p>Az alanyok nem csak fegyvert viselnek és különleges képességekkel rendelkeznek, hanem álcázással is képesek álcázni magukat az ellenséges figyelem elől. Nem kell bázisokat létrehozni vagy nyersanyagokat bányászni a termelési épületek építéséhez, csak az osztagod minden tagját kell irányítanod, és át kell gondolnod a leghatékonyabb taktikát a csaták megkezdéséhez és befejezéséhez. A többjátékos mód lehetővé teszi, hogy dinamikus csatákba bocsátkozz valódi játékosokkal, és kipróbáld taktikai képességeidet valódi emberek ellen, nem pedig számítógépes robotok ellen.</p><p>Legalább 2 GHz-es kétmagos processzor, 2 GB RAM és legalább 1 GB memóriával rendelkező grafikus kártya szükséges.</p><h3>Commandos 2: A bátorság emberei</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Commandos 2: A bátorság emberei

  Taktikai harci stratégia valós időben, a cselekmény a megszállt területeken zajlik a második világháború idején. A főszereplők egy csapat felderítő lesz, akiket ellenséges megszállt területekre küldtek, hogy titokban szabotázsakciókat hajtsanak végre. A játékmenet nagyrészt a lopakodó elemre épül – nem tudod egyszerűen összeszedni a vadászokat, és frontális támadásba lendülni a túlerőben lévő ellenség ellen, ami biztos, hogy gyors halált fog eredményezni. Alaposan át kell gondolnia a taktikát, és megpróbálja lopakodva elpusztítani az ellenséget anélkül, hogy felhívná a környező járőrök figyelmét, és befejezni a kijelölt küldetéseket.

  A játékosnak a rendelkezésre álló karaktereket kell irányítania, és aktívan interakcióba lépnie a körülötte lévő világgal futás, rejtőzködés, úszás, magas épületek megmászása, járművek vezetése és elterelések létrehozása révén. Egyes helyszíneken ellenséges katonákat kell elfognod, hogy megszerezd a szükséges információkat, vagy ellenséges egyenruhába öltözve titokban beszivárogj az ellenséges bázisokra. A játékos osztaga mindig 9 katonából áll, akik különböző katonai specialitásokkal és egyedi képességekkel rendelkeznek, így bizonyos helyzetekben nagy segítséget nyújthatnak.

  A 2001-ben megjelent játék rendszerkövetelményei meglehetősen alacsonyak: 64 MB RAM, 266 MHz-es Pentium 2 processzor és egy nagyon egyszerű videokártya 4 MB videomemóriával.

  A parancsnokság egysége 2

  Score : 4.5

  A parancsnokság egysége 2

  Lépésről lépésre haladó katonai stratégiai játék 2019-re a II. világháború eseményeiről. A cselekmény a II. világháború aktív szakaszában bontakozik ki, amikor a szövetséges erők már partra szálltak Európában és megkezdték a harcot a Harmadik Birodalom ellen. Könnyű grafika és felülnézet a csatatéren kialakult helyzet gyors felméréséhez, valamint a legjobb tervezési és taktikai támadási lehetőségek átgondolásához. Ezután csapatokat kell gyűjteni és harcba indulni, megpróbálva gyorsan elpusztítani az ellenséges csoportot és új területeket elfoglalni. A lemaradt harcosok lassan visszatérnek a főhadiszállásra, hogy meggyógyuljanak és újra harcba szálljanak.

  A játékmenet legfontosabb szempontja a közelgő csata taktikája. Gondosan meg kell vizsgálnia a helyzetet a térképen, ellenőrizze az ellenség alakzatát, és találja meg a gyenge pontokat a védelmében, hogy kihasználja a sebezhetőségeket, és pusztító csapást mérjen az ellenségre. Az is fontos, hogy megzavarjuk az ellenséges kommunikációs hálózatokat és a lőszer és az új csapatok útvonalait, hogy az ellenséget a lehető legjobban meggyengítsük, és esélyünk legyen a győzelemre. Amellett, hogy a szövetséges oldalon játszhatsz, a tengelyhatalmi országok kampánya is elérhető, ahol úgy érezheted magad, mint egy igazi gonosz, aki átveszi a világuralmat.

  A megfelelő játékhoz legalább 4 GB RAM-ra, kétmagos processzorra és legalább 1 GB-os grafikus kártyára van szükséged.

  Company of Heroes 2

  Értékelés: 4.4

  Company of Heroes 2

  Számítógépes stratégiai RTS játék, amelyben szovjet tisztként fogsz játszani a keleti fronton zajló háború alatt. A Harmadik Birodalom Szovjetunió elleni támadása után a nácik elkezdték a helyi lakosság lemészárlását, ami a harcostársak elkeseredését és erőszakosságát váltotta ki a német egységekkel szemben. Csoportjának számos történelmi csatán kellett átverekednie magát, harcolnia kellett kollaboránsokkal és SS-tisztekkel, harcolnia kellett a nácik elit egységeivel, és túl kellett élnie a második világháború végét és Berlin ostromát.

  A játék egyes jelenetei rendkívül erőszakosak, ezért az orosz társadalomban még a játék esetleges betiltásáról is beszéltek. A játékmenet nem különösebben változatos, és egy szokásos valós idejű stratégiai játék, ahol egy csapat katonát irányítasz, küldetéseket teljesítesz, és lemészárolod az ellenségeidet. A játékosnak gyakran nagyon nehéz helyzetekkel kell foglalkoznia a csatatéren, amikor a leghatékonyabb taktikát kell kitalálnia, hogy elpusztítsa a felsőbbrendű ellenséget, és megmentse bajtársai életét a közelgő vérengzésben.

  A kényelmes játékélményhez 2 GB RAM-ra, 512 MB videokártyára és Core 2 Duo vagy jobb processzorra lesz szükséged.

  Acél
  ision: Normandia 44

  Értékelés: 4.3

  Steel </div><p>A játék ision: Normandy 44″ src=”/wp-content/uploads/2023/03/5561666197211-8810.jpg” height=”450″ title=”Acél </p><div>ision: Normandia 44″></p><p>RTS stílusú taktikai stratégiai játék, amely a szövetségesek normandiai partraszállása után kezdődik. 1944-ben a szövetséges támadó csapatok partra szállnak az európai partoknál, és mélyen az ellenséges területre hatolnak, hogy szétzúzzák az ellenséges ellenállást és kiűzzék a német megszállókat. A játékmenet teljes egészében a katonák és katonai járművek csoportjai közötti gyors és dinamikus csatákra épül. Nem kell termelési létesítményeket építeni vagy saját bázist létrehozni, ahonnan új egységeket lehet küldeni az ellenséges struktúrák megtámadására.</p><p>A játék nagyfokú realizmussal rendelkezik egy letűnt korszak katonai felszereléseinek és fegyvereinek tekintetében, beleértve a tűzgyorsaságot, a fegyver és a páncél súlyát, a katonai lövedék hatótávolságát, az okozott kár mértékét, és így tovább. Több mint 400 különböző, egyedi tulajdonságokkal és képességekkel rendelkező egység áll rendelkezésre, amelyeket a különböző játékhelyszíneken lehet használni. Egyes küldetésekben hosszú taktikai lépéseket kell előre kitalálnod, és megpróbálod kombinálni a sima katonák nyers katonai erejét és a tüzérségi ágyúk robbanásveszélyét.</p><p>Egy minimálisan stabil játékhoz legalább 3 GB RAM-ra, i3-2100-as processzorra 3.1GHz és 1GB videokártya.</p><h3>oken</p><li>nes</h3><p>Rangsor: 4.2</p><div style=</div><p>oken</p><li>nes” src=”/wp-content/uploads/2023/03/71416666197211-910.jpg” title=”<br />oken<li>nes”></p><p>A 2020-as évben játszódó valós idejű stratégiai játék egy csapat szabotőrről szól, akik ellenséges területen találják magukat. A történet szerint több csapat szövetséges katonát küldenek mélyen a nácik által megszállt területekre, hogy bonyolult elterelő hadműveletet hajtsanak végre. A német légvédelmi ágyúk megsemmisítették az összes szövetséges repülőgépet, és csak néhány katonának sikerült túlélnie a különböző egységekből. Összeülnek, és úgy döntenek, hogy végrehajtanak egy kijelölt küldetést, de nem tudják eldönteni, ki legyen a parancsnok. A csapatmorál a játékmenet fontos aspektusa, amikor egy óvatlan szó komoly konfliktusokhoz vezethet a bajtársak között, és nem hatékony interakciót eredményezhet közöttük a csatatéren.</p><p>A játék levegője a puszta kétségbeesés és a terror, ahogy egy kis csapat katona az ellenséges vonalak mögé merészkedik, ahol furcsa gázmaszkos német katonák járkálnak, rejtélyes köd lappang a földön, és náci őrjáratok őrzik a titokzatos kutatási létesítményeket, amelyek a Harmadik Birodalom fejlett fegyvereit fejlesztik ki. A történet nem lineáris, és a játékos bármely döntése többféle végkifejlet egyikéhez vezethet. Van egy ingyenes kiegészítő is a játékhoz, amely zombikat ad hozzá – a katonáknak a nácik új biológiai fegyverei ellen kell harcolniuk, amelyek képesek az embereket élő halottá változtatni.</p><p>A rendszerkövetelmények meglehetősen magasak az ilyen grafikához: 8 GB RAM, 2 GHz-es i5-5700 processzor és legalább 2 GB memóriával rendelkező grafikus kártya.</p><h3>Gerillák 1941</h3><p>Értékelés: 4.1</p><div style=Partizánok 1941

  Stratégiai RTS játék egy csoport szovjet partizánról, akik a náci megszállók ellen harcolnak. A történetben Alekszej Zorin, a Vörös Hadsereg katonája megszökik egy koncentrációs táborból, és a Szovjetunió megszállt területein találja magát. Gerillacsoportot hoz létre, és helyieket toboroz, hogy szembeszálljanak a németekkel. A csapatnak gyors eltereléseket kell végrehajtania az ellenséges vonalak mögött, támadnia kell a náci járőröket, és kapcsolatot kell tartania a megszállás által érintett szomszédos falvakkal. Minden küldetésben gyakorolnod kell a lopakodást és maximális óvatossággal kell eljárnod, hogy elkerüld több ellenség figyelmének felkeltését.

  A harci bevetések között a csapat visszatér az erdő mélyén lévő gerillabázisra, és berendezkedik bajtársaik számára. Élelmiszert kell szereznetek, szigetelt lakásokat kell építenetek, és el kell látnotok bajtársaitokat mindennel, ami a túléléshez és a felszabadító harc folytatásához szükséges. Teljesítsd a küldetéseket és győzd le sikeresen az ellenséget, és a karaktereid szintet lépnek, növelve a statisztikáikat és feloldva új képességeket. Minden küldetést többféleképpen lehet teljesíteni, beleértve a dinamikus tűzharcokat vagy a lopakodó, egymásnak háttal végzett gyilkosságokat.

  A minimális rendszerkövetelmények meglehetősen magasak – 8 GB RAM-ra, GTX 660 vagy jobb grafikus kártyára és i3-8100 vagy jobb processzorra lesz szükséged. Az ajánlott követelmények lényegesen magasabbak – 16 GB RAM, GTX 1060 6 GB videomemóriával és i7-8700 CPU.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: