11 hasonló játék a Skyrimhez

*Szerkesztői értékelés. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

The Elder Scrolls V: Skyrim – RPG fantasztikus újrajátszhatósággal. Legalább háromszor végigmehet rajta, különböző felhasználói tapasztalatokkal. Még maguk a fejlesztők is azt állítják, hogy a Skyrim körülbelül 500 órányi játékra elegendő tartalommal rendelkezik.

A TES V: Skyrim azonban 2011-ben jelent meg. Ennyi idő alatt még a leglelkesebb rajongóknak is sikerült háromszor-négyszer-ötször átmenniük rajta, és szinte semmi új tartalom nincs számukra. Akkor, persze, tegye egy pár modok, de a legtöbb ilyen “kiterjesztések” csak megváltoztatja a grafikát, és a történet hagy sok kívánnivalót maga után.

Összegyűjtöttünk tehát 11 olyan játékot, amelyek hasonlítanak a Skyrimhez – magával ragadó, újrajátszható RPG-k, okos történettel és addiktív játékmenettel.

A Skyrimhez hasonló játékok rangsora

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A Skyrimhez hasonló játékok rangsora 1 The Witcher 3: Wild Hunt 5.0
2 Kingdom Come: De
 • verance
 • 4.9
  3 Gothic II 4.8
  4 Horizon Zero Dawn 4.7
  5 GreedFall 4.6
  6 Középfölde: A háború árnyéka 4.5
  7 Fallout 4 4.4
  8 Dragon Age: Inquisition 4.3
  9 Ez a föld az én földem 4.2
  10 Dark So
   s III
  4.1
  11 ELEX 4.0

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Értékelés: 5.0

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Mi a hasonló: küldetésszerkezet, nyitott világ, újrajátszhatóság, szerepmodell.

  Mit mondanak a játékosok: “Ez a játék nagyszerű, 10/10 pontot érdemel”.

  Bár a The Witcher 3: Wild Hunt a Heralt of Rivia-trilógia harmadik része, az előző két rész befejezése nélkül is játszható. Mi több, még szükség is van rá. Az első két rész hardcore szerepjáték volt, hihetetlenül összetett karddal való harcrendszerrel – könnyebb megtanulni kardozni, mint elsajátítani a technikák billentyűkombinációit.

  A “The Witcher 3: Wild Hunt” egy kelet-európai (nyugat-szláv) mitológián alapuló fantasy szerepjáték. Igaz, a játékmenet nem korlátozódik a szörnyek elleni harcra. A történet középpontjában a politikai intrikák állnak, ami ugyanolyan addiktív, mint a pestis elleni küzdelem. A szerepjátékos komponens, bár nem rendelkezik olyan sokféle ággal, mint a Skyrimben, mégis átgondolt.

  A játéknak 36 különböző befejezése van, és az egyes befejezésekhez vezető út az útmutatótól függ. Még a látszólag apró döntések is befolyásolhatják a végkifejletet. A történet küldetések attól függően alkalmazkodnak, hogy a játékos milyen tartalmat látott már, és milyen tartalmat nem látott még. A többi mechanika is megváltozik. Ha például gyors pénzkeresésre vágysz, vásárolhatsz élelmiszert Skelligben, és eladhatod Valenában.

  A fő küldetés teljesítése 50 órát vesz igénybe, a további küldetések pedig további 200 órát vesznek igénybe. De például vannak olyan játékosok, akik több mint 1800 órát töltöttek a “harmadik “The Witcher” – és még ebben az időben sem sikerült átadni a játékot 100% -ban.

  Kingdom Come: De
 • verance
 • Értékelés: 4.9

  Kingdom Come: De<li></div><p>verance” src=”/wp-content/uploads/2023/08/54416666195461-4811.jpg” height=”480″ title=”Kingdom Come: De</p><li>verance”><p>Ami közös bennük: nyitott világ, szerkezet és elágazó küldetések, szerepmodell.</p><p>Mit mondanak a játékosok: “Egy csodálatos, különleges történelmi szerepjáték.”.</p><p>A TES V: Skyrimtől eltérően a Kingdom Come: De</p><li>A cseh középkorban játszódó, történelmileg pontos szerepjáték. Tehát nincsenek sárkányok, jégtrollok vagy sápadt hölgyek. Helyette nem kevésbé hátborzongató emberek szövögetnek fondorlatos intrikákat.<p>A Kingdom Come: De</p><li>Egy osztály nélküli szerepjáték modell (és egy fontos különbség a Skyrimhez képest). Bár természetesen a szivattyúzás lehetőségei is rendelkezésre állnak. Egy karakter válhat hatalmas harcossá, képzett tolvajjá vagy karizmatikus bárdddá, vagy szerezhet képességeket a fejlődés minden egyes ágából.<p>Kardforgatáson alapuló harci modell – mágia a Kingdom Come: De</p><li>verance hiányzik, mint osztály. Több kardcsapás is elérhető, ezért a legjobb, ha ezt nem hagyod ki a tanfolyamok során. A mozdulatok lehetnek szúró, vágó, különleges stb.<p>A történet nagyon szerteágazó és – ismét – realisztikus. Például egy karakter cselekedetei megváltoztathatják egy NPC hozzáállását hozzá. És ha valahogy nem tetszik valamelyik hősnek, egyszerűen nem kapsz extra mellékküldetést.</p><p>A történet kampány legalább 40 órát vesz igénybe a befejezéshez. A további küldetések teljesítése majdnem 74 órával több időt vesz igénybe. Mivel nincs sok változatosság, az ismételt végigjátszások valószínűleg nem lesznek olyan érdekesek, mint az első.</p><h3>Gothic II</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Gothic II

  Mi a hasonlóság: Egy fantasy szerepjáték, amelyben sárkányokkal kell harcolni.

  Mit mondanak a játékosok: “A Gothic egy mestermű abból az időből, amikor a játékokat még szándékosan nehezítették.”.

  A Gothic II 2002-ben jelent meg – és még ma is aktuális. Mert ez egy hardcore és kihívásokkal teli szerepjáték. Persze, meg kell küzdened a Windows 10 alatt való futtatásával, hozzá kell szoknod a húszéves grafikához, és el kell viselned a lineáris történetet a “Minden ork rossz, minden ember rossz, de te ember vagy, úgyhogy védd meg a sajátjaidat” mentén.

  A Gothic II szerepjátékos modellje hihetetlenül klasszikus – és ebben rejlik az előnye. A játékosnak három fejlesztési lehetősége van:

  1. Paladinok. Inkább karddal és egyszerű rúnákkal (a mágiával analóg módon) oldja meg a problémákat. Szemtelen, arrogáns, némileg a Falloutból ismert Acéltestvériségre emlékeztet;
  2. A tűz mágusai. Inkább varázslással oldja meg a problémákat. Nem sokkal jobb karakter, mint a paladinok, akikkel versenyeznek;
  3. Zsoldosok. Egyforma sikerrel tud mágiát és fegyvert használni (bár átlagos). Ez a frakció jobb azoknak, akik szeretik a lopakodós játékmenetet.

  A történet meglehetősen nem lineáris. Érdemes szem előtt tartani, hogy ez a játék 2002-ben jelent meg. Tehát a nem-linearitása arra korlátozódik, hogy ha egy játékos egyszer csatlakozik az egyik frakcióhoz, akkor a másik frakció küldetései lezárulnak. Ezért a Gothic II-t legalább háromszor lehet ugyanolyan élvezettel végigjátszani.

  A történet kampány körülbelül 50 óra valós időt vesz igénybe. Az összes extra küldetéssel együtt az útkeresés körülbelül 77 órát vesz igénybe.

  Horizon Zero Dawn

  Értékelés: 4.7

  Horizon Zero Dawn

  Ami közös bennük: nyitott világ, küldetésszerkezet.

  Mit mondanak a játékosok: “Egy gyönyörű játék mély társadalmi tragédiával.”.

  Meg kell jegyezni, hogy a Horizon Zero Dawn nem egészen RPG a szó klasszikus értelmében. Ez inkább egy történetvezérelt akciójáték némi szerepjátékkal. A karakternek csak egy fejlődési ága van, és a megszerzett képességek nem változtatják meg jelentősen a játékmenetet.

  De a Horizon Zero Dawn cselekménye igazán izgalmas. És hogyan lehet egy játék, ahol íjjal és nyíllal vadászol mechanikus dinoszauruszokra, elvileg unalmas?? A fő kampányban a fiatal lány, Eloi megtudja, pontosan hogyan pusztult ki az emberiség, és hogyan volt képes újjászületni.

  A Horizon Zero Dawn legfontosabb erénye az esztétika és a környezet. Egy virágzó poszt-apokaliptikus világ, ahol rókák és vaddisznók békésen kószálnak a kihalt városok zöld utcáin, elhozva azt a furcsa gondolatot, hogy talán a Föld tényleg jobb lenne az emberek nélkül..? Az ellenfelek – mechanikus állatok és dinoszauruszok – kialakítása elragadó. Maga a játékmenet hihetetlenül változatos, alkalmazkodik a játékstílusodhoz. Át akarod nyomni? Semmi gond, nehézfegyvereket vehetsz magadhoz, és harcolhatsz emberek vagy robotdinoszauruszok ellen. Éppen ellenkezőleg, lopakodni akarsz? Minden ellenfélnek van fedezéke. Bújj el, állíts csapdákat, és nézd, ahogy a következő gromozoev látványosan felrobban egy drótkötélen.

  A történet 20 órát vesz igénybe. Az összes mellékküldetés és küldetés – körülbelül 40 további. Az egyetlen “de”: az alacsony újrajátszhatóság miatt a második végigjátszás nem lehet olyan izgalmas, mint az első.

  GreedFall

  Score : 4.6

  GreedFall

  Ami közös bennük: a képességszintek variálhatósága, nyitott világ.

  Mit mondanak a játékosok: “A klasszikus folyosós RPG ismét itt van!”

  Egy stabil és nyugodt szerepjáték, amely jó időtöltés az AAA-címek között. A GreedFall a Bioware és a Spiders agyszüleménye, és mindenhol Dargon Age füle van hozzá. Bár úgy tűnik, hogy megváltoztatta a környezetet, érdekes koncepciókat és rendkívül szokatlan szörnyeket adott hozzá…

  A GreedFall egyik fő jellemzője a variáció. Minden küldetés többféleképpen teljesíthető. Mindazonáltal ez nagyon kevés hatással van a történetre és a teljes univerzumra, de azok a játékosok, akik ki akarják próbálni a lopakodást, a diplomáciát és a flush-through-t, imádni fogják. A tetteid nem igazán változtatják meg a kampányt, úgyhogy érezd jól magad!

  A GreedFall azonban szerencsés a szociokulturális komponenssel. Az áthaladás után egy kicsit kínosnak érzi magát, és sokáig elhalasztja az útlevelét, mert nem akar beavatkozni más országok életébe. A történet a gyarmatosítás körül forog, a birodalmak megpróbálják kiirtani a helyi bennszülötteket az erőforrásokért. Csakhogy a gyarmatosítókat a történelemmel ellentétben nem az arany vagy a fűszerek érdeklik, hanem a halálos járvány ellenszere.

  A GreedFall másik előnye a szörnycsaták. A helyi bestiárium meglehetősen változatos, és a játék első felében képes meglepni a játékosokat. A másodikban megszokod a medvéket, és elkezded “csípni őket, mint a napraforgómagot”.

  A fő kampány és a legfontosabb mellékküldetések teljesítése körülbelül 30 órát vesz igénybe. Ha 100%-ot akarsz, akkor körülbelül 50 órát kell beleölnöd.

  Középfölde: A háború árnyéka

  Értékelés: 4.5

  Középfölde: A háború árnyéka

  Hasonlóságok: Nagy, részben nyitott világ, fantasy környezet, szerepjátékos modell.

  Mit mondanak a játékosok: “Nagy tömegekben szinte mindig hatalmas csaták zajlanak emberek, orkok és szellemek között.”.

  A Middle-Earth: Shadow of War egy hardcore fantasy RPG, amely a Gyűrűk Ura univerzumában játszódik. Igaz, hogy a történetnek kevés köze van Bilbó és Zsákos Frodó kalandjaihoz, mivel jóval a háború előtt játszódik.

  A Középfölde: Shadow of Warban a játékmenet változékonysága abszolút. A helyzet az, hogy a helyi ellenségek emlékeznek a főszereplőre. Egyszerű, alapvető “apróságnak” tűnik, de mennyire befolyásolja a játékmenetet! Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy az ellenségek elsöprően erősek és veszélyesek, és nagyon nehéz átverekedni magunkat. És ha a hős meghal, az ellenség meggyógyítja a sebeit, majd a következő csatában találkozik a karakterrel, és emlékszik minden egyes sebhelyére.

  A játékmenet az egyes fő ellenségek gondos tanulmányozásán alapul. Az életrajzának felkutatása és információgyűjtés szükséges. Ez az egyetlen módja a gyengeségek feltárásának. De ugyanakkor a Middle-Earth: Shadow of War nem süllyed a darálásba. A történet itt még mindig elsőbbséget élvez minden mással szemben.

  A példakép kidolgozott, de osztálytalan. Vagyis a főszereplő jól megtanulhatja, és az állatok szelídítése a tökéletességig, és a távolsági támadás, és a közelharc, és minden más. A felszerelést is frissítheted – a frissítések után új funkciókat kap.

  A történet kampány körülbelül 20 órát vesz igénybe. Több mint 100 órát vesz igénybe a befejezés.

  Fallout 4

  Score : 4.4

  Fallout 4

  Mi a hasonló: Nagy nyitott világ, kidolgozott szerepmodell, extra osztályok, crafting.

  Mit mondanak a játékosok: “Soha, egyetlen játékban sem hiányzott még ennyire a virtuális otthonom.”.

  Fallout 4 – szerepjáték életszimulációs elemekkel a posztapokaliptikus világban. Ez az élet, nem a túlélés – itt építhetsz egy házat, termeszthetsz egy konyhakertet, majd miután betakarítottál egy kissé mutálódott poszt-atomikus háborús uborkát, felveheted a kedvenc erőpáncélodat, és elmehetsz a Fényes tengerre, hogy megküzdj a hatalmas radskorpiókkal….

  A Fallout 4 hihetetlenül változatos. Nyílt világ, teljes cselekvési szabadság és a különböző frakciók lehetővé teszik, hogy ebben a poszt-nukleáris univerzumban tetszés szerint létezzenek. Például felvehetsz egy páncélt, csatlakozhatsz az Acél Testvériség frakcióhoz, és ólomtüzet szórhatsz mindenfelé. Vagy csatlakozzanak az újjáéledt minutemenekhez, és ellenkezőleg, építsék fel Boston külvárosát tucatnyi kis faluval… A kampány részeként az “Intézet” is kell önteni az összes tüzet, csak lézer és tudományos célokra. És a földalatti… nos, azok.

  Ha szerettél építkezni és craftolni a Skyrimben, a Fallout 4 azonnal elnyeri a tetszésedet. Mert az egyik legelső küldetés, szinte egy tutorial, a következő: “Csinálj nyolc ágyat a helyieknek, mert nincs hol aludniuk.”. A kézművesség lehetséges és szükséges. Nincs mód a kézművesség nélkül, mert az energiapáncélok elhasználódnak, a fegyverek elhasználódnak, minden elhasználódik, és csak a kézzel készített páncélok képesek helyreállítani a megbízhatóságot. Amíg el nem kopnak, természetesen.

  Egy kutyával is társulhatsz. Aranyos.

  Körülbelül 35 órát vesz igénybe a fő történet kampány befejezése. És a 100%-os eredmény eléréséhez szabadságot kell kivennie – ez körülbelül 250 órát vesz igénybe.

  Dragon Age: Inquisition

  Értékelés: 4.3

  Dragon Age: Inquisition

  Mi a hasonló: hatalmas nyitott világ, komplex osztály szerepmodell.

  Mit mondanak a játékosok: “Körülbelül 62 óra játék után azt hittem, hogy feladom a játékot. De nem adtam fel.”.

  A Dragon Age: Inquisition egy játék azoknak, akik szeretik a jó történetet. Ha nem olvasod el a bemutatókat, kihagyod a jeleneteket, vagy csak a párbeszédeket, akkor a szórakozás nagy részét elveszíted. Mivel a Dragon Age: Inquisition világa részletes és kidolgozott, hihetetlenül érdekes történettel rendelkezik, és a történet fordulatait nagyon izgalmas követni.

  De a játékmenet szempontjából a játék az RPG-rajongóknak is tetszeni fog. Az elején ki kell választanod egy fajt (négyet) és egy osztályt (három különböző lehetőség közül választhatsz). Ez határozza meg a rendelkezésre álló készségeket, képességeket és képességeket. Az osztályok annyira változatos, hogy miután elhaladt, például a Dragon Age: Inquisition akarja újra megnyitni, mint egy mágus, és adja át, mint egy brigantéria.

  A játéknak azonban van egy nagyon fontos különbsége a Skyrimtől, amit figyelembe kell venni a választáskor. Míg a TES V egyjátékos RPG, addig a Dragon Age: Inquisition egy kooperatív-taktikai játék. Vagyis a karakter mellett a térképen futó több társak az összeg legfeljebb kilenc lények, és a készségek, képességek és képességek is figyelembe kell venni a tervezés során csaták.

  A Dragon Age: Inquisition sztorikampánya körülbelül 40 órát vesz majd igénybe. De aztán megint, futás kizárólag a történet veszít egy csomó móka. A teljes végigjátszás viszont körülbelül 200 órát vesz igénybe.

  Ez a föld az én földem

  Értékelés: 4.2

  Ez a föld az én földem

  Miért hasonlítanak: A passzolási módszerek sokfélesége, szokatlan szerepjáték-modell.

  Mit mondanak a játékosok: “Néhány óra játékidő után hirtelen észreveszel olyan dolgokat, amikre nem figyeltél oda. Én például nem fedeztem fel azonnal a környező világ hihető viselkedését.

  A This Land is My Land inkább egy lopakodós akciójáték, mint egy teljes értékű RPG, de a szerepjátékos elemek még mindig jelen vannak. A nagy nyitott világ, a nagyon eredeti és szokatlan modell és az izgalmas játékmenet miatt ez a játék elég jó “versenytársa” a Skyrimnek – különösen, ha még nem várható AAA-projekt, de szeretnél játszani valamit…

  A This Land is My Land fő jellemzője az erőviszonyok szokatlan egyensúlya. Ez egy játék Amerika gyarmatosításáról szól (bár ez nincs kimondva, csak az, hogy vannak indiánok és hódítók). A játékosnak bennszülöttként kell megvédenie a földjét. Csakhogy míg a gyarmatosítóknak muskétájuk, puskájuk és ágyújuk van, addig az indiánoknak íjakkal és nyilakkal kell beérniük. Ezért a játék első része egy kemény lopakodós játék, ahol minden gyilkosságot meg kell fontolnod. Valaki, akire nyilat lőhetsz, valaki, akire megmérgezheted a vizet, valahol bányászhatsz egy erődítményt, és így tovább…

  Ez a föld az én földem is érdekes világgal büszkélkedhet. Ez él, és eltekintve a játékos. Egy település, amely néhány nappal ezelőtt egy csomó sátor volt, néhány napnyi valós idő elteltével egy faházakkal rendelkező várossá nőhet. Az őrjáratok útvonalat változtatnak, a megfigyelőállásokat eltávolítják régi helyükről és új helyre helyezik át.

  Ezért a játék nehézsége folyamatosan növekszik. Ha lassan és nyugodtan haladsz rajta, néhány naponta egyszer futtatod, egy bizonyos ponton minden játékos képességedet be kell vetned a győzelemhez.

  Dark So
   s III

  Értékelés: 4.1

  Dark So<ul></div><p>s II” src=”/wp-content/uploads/2023/08/67416666195461-5711.jpg” height=”480″ title=”Dark So</p><ul>s II”><p>Mik a hasonlóságok: A harcok változatossága, nagy fantáziavilág, addiktív játékmenet.</p><p>Mit mondanak a játékosok: “Halott vagy. Ezt a feliratot sokszor látni fogod a játékban, nem csak a főnökökön, hanem akkor is, amikor megpróbálsz eljutni hozzájuk.</p><p>Dark So</p><ul>s III a hardcore grind igazi megtestesítője. Egy játék azoknak, akiket csak a főnöki csaták érdekelnek. A cselekmény? Lor? Világ? Ők ott vannak, természetesen, de, élvezve a fantasy szépségeket és a történet egyes elemeit akadályozza egy hatalmas főnök a legösszetettebb támadások.<p>Dark So játékmenet</p><ul>s III, bár meglehetősen monoton, mégsem hagyja, hogy unatkozz:<ol><li>A főnök legyőzése után elejtett zsákmányt gyűjtöd be;</li><li>Elmész a következőhöz, és útközben felfedezed a történetet;</li><li>Vedd fel a legjobb felszerelésed;</li><li>Meghalsz egy főnöki csatában;</li><li>Újra felveszed a legjobb felszerelésedet; újra nekimész a főnöknek;</li><li>“Halott vagy;</li><li>Emlékszel, mik voltak a főnök gyenge pontjai, próbáld meg eltalálni őket;</li><li>“Halott vagy.”</li><li>Változtasson a beállításokon, ismét a gyenge pontokat találva;</li><li>Végre nyertél;</li><li>Gyűjtsd össze a főnök legyőzése után elejtett zsákmányt…</li></ol><p>A legtöbb főnököt csak az ötödik, tizedik, huszadik próbálkozásra lehet legyőzni. Miközben valahogy misztikusan teljesítened kell a küldetéseket, online küldetéseket kell teljesítened, és követned kell a történetet. Általában a játék azok számára, akik nem félnek égetni egy széket.</p><p>Dark So történet kampány</p><ul>s átlagosan 30 óra alatt készül el (de hacsak nem vagy egy souls-likes rajongó, nyugodtan szorozd meg ezt az értéket hárommal). A 100%-os befejezés még a tapasztalt játékosok számára is legalább 80 órát vesz igénybe.<h3>ELEX</h3><p>Értékelés: 4.0</p><div style=ELEX

  Mik a hasonlóságok: Nagy és nyitott világ, sokféle helyszínnel, osztály-szerepjátékos modell.

  Mit mondanak a játékosok: “Milyen király, hogy egy hetet töltöttem az életemből azzal!”

  Az ELEX hangulata és játékmenete inkább emlékeztet a Gothicra, mint a Skyrimre, de ez nem akadályozza meg abban, hogy az AA osztályú RPG-k szilárd képviselője legyen. Mindezek ellenére a projekt nagyon érdekes környezetet kínál. Hirtelen autókat és lézerfegyvereket látsz egy középkori fantáziavilágban, és mindez teljesen zökkenőmentesen keveredik.

  A klasszikus osztály-alapú szerepjáték modell helyett itt a szintlépési irányt a frakció határozza meg. Három van belőlük:

  1. A berzerkerek nem használnak modern technológiát, helyette mágiához folyamodnak;
  2. A kitaszítottak mindent használnak, ami a kezük ügyébe kerül, kivéve a mágiát, és folyamatosan élénkítőszereket szednek;
  3. A fanatikusok a high-tech megoldásokat részesítik előnyben, de elvehetik egy karakter utolsó lézerjegyét a stimulánsok használata miatt.

  Az ELEX egyik legélvezetesebb tulajdonsága a helyszínek sokfélesége. Vannak vulkanikus hegyvonulatok, jeges éghajlat, buja zöld erdők és még a felperzselt sivatag is. A világ hatalmas, így a gyalogos utazás nem ajánlott – annál is inkább, mivel a karakter rendelkezésére áll a jetpack.

  Figyelmeztetünk, hogy az ELEX nehézségei határozottan nem kiegyensúlyozottak. Még a hardcore játékosok is nehezen tudnak átmenni a.

  A történet körülbelül 30 órát vesz igénybe. Ha minden érdekes helyet meg akarsz látogatni, és minden mellékküldetést teljesíteni akarsz – készülj fel arra, hogy legalább 100 órát fogsz eltölteni!.

  Olvasson tovább  11 legjobb játék egérpad
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: