12 hasonló játék a World of Warcraft és a Lineage 2 játékokhoz

*A szerkesztő értékelése a legjobbakról. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Kérjük, vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

World of Warcraft és

 • Neage II – Az MMORPG műfaj elődjátékai (Massive M
   Főjátékos On
  • ne szerepjáték). Alapvetően egy másik világba “küldik” a játékost, ahol mágia és egyéb fantasy elemek vannak. Ebben az univerzumban választhatsz egy osztály “szakmát”, és számos szörnyeteggel, valamint más játékosokkal is harcolhatsz.

   2021-re azonban mind a World of Warcraft, mind a World of Warcraft és a

  • a neage II reménytelenül elavult. Ez nyilvánvaló mind a játékmenetben, amely túlságosan egyszerű és ismerős, mind pedig a grafikában. Valahol a 2010-es évek elején maradt. Szerencsére az elmúlt években jött ki egy nagyszámú modernebb MMORPG.

   Azok számára, akik egy érdekes új világba szeretnének merészkedni, összegyűjtöttünk 12, a World of Warcrafthoz hasonló játékot, és

  • neage II.

   A World of Warcrafthoz hasonló játékok rangsora és
  • neage2
  • Jelölés Helyszín Név Értékelés
   A World of Warcrafthoz hasonló játékok rangsora és
  • neage2
  • 1 Elder Scrolls On
  • ne
  • 5.0
   2 Guild Wars 2 4.9
   3 Star Wars: A régi köztársaság
  • c
  • 4.8
   4 Aion 4.7
   5 Mágikus rúnák 4.6
   6 Icarus 4.5
   7 Neverwinter On
  • ne
  • 4.4
   8 ArcheAge 4.3
   9 Fekete sivatag 4.2
   10 Fallout 76 4.1
   11 Entropia Universe 4.0
   12 Blade So
    3.9

    Elder Scrolls On
   • ne
   • Értékelés: 5.0

    Elder Scrolls On<li></div><p>ne” src=”/wp-content/uploads/2023/10/65116666195111-2612.jpg” height=”630″ title=”Elder Scrolls On</p><li>ne”><p>Dióhéjban: Egy MMORPG a The Elder Scrolls világában.</p><p>Az Elder Scrolls univerzum ismerős a klasszikus RPG-k rajongói számára. Elvégre itt bontakozik ki a Morrowind cselekménye, Ob</p><li>vion és a Skyrim, amelyek mindegyike elnyerte a GOTY státuszt a maga idejében. A TESO története Tarmiel egész területén játszódik, és a játékos időről időre ismerős régiók között ingázik.<p>Mint minden jó szerepjátékban, itt is hat különböző osztály áll rendelkezésre. A nekromanták visszahozzák a halottakat az életbe, és jó gyógyítók lehetnek, az őrzők különböző lényeket idéznek meg, hogy segítsenek nekik, a sárkánylovagok klasszikus tankok, a varázslók elnyomók, akik magas szinten is tudnak húzni, a pengék a lopakodók osztálya, a paladin lovagok szintén tankok, de kicsit másképp.</p><p>A The Elder Scrolls On játékmenetének nagy része</p><li>egy PvE csatáknak (“raidek” nagy főnökök ellen) szentelt rész. Eközben a stúdió néhány évente nagyobb frissítéseket ad ki, amelyek új helyszíneket és szörnyeket nyitnak meg. A TESO-ban PvP is van, méghozzá nagyon nagyszabású csaták formájában – több tucat ellenség ütközik össze az arénában.<p>A TESO egyszeri vásárlást kínál. Ingyenes játék. De ha többet akarsz, vásárolhatsz egy ESO PLUS előfizetést 783 rubelért havonta (2021 májusától). További opcionális “adományok” a játékon belüli “koronák” pénznemmel tehetők. Az ESO PLUS előfizetők havonta kapnak ezekből az érmékből.</p><h3>Guild Wars 2</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Guild Wars 2

    Dióhéjban: PvP-központú MMORPG több tucat karakterfejlődési lehetőséggel. Nincs orosz lokalizáció.

    A Guild Wars 2 egy masszívan multiplayer szerepjáték, amely a játékosok közötti klánalapú harcokra helyezi a hangsúlyt (ami a nevében is tükröződik). A PvP változatos és érdekes. Tehát két fő mechanika van – a WvWvW, amelyben több osztály ugyanarra a helyszínre összpontosul, és az sPvP, amely több játékost állít egymás ellen, automatikus szintlépéssel, ami azt jelenti, hogy a győzelem a játékos ügyességén múlik.

    A Guild Wars 2 Tyria fiktív fantáziavilágában játszódik. Öt faj él itt:

    1. Asura – misztikus mágusok, akiktől nem idegen a mágikus eszközök és szerkentyűk használata;
    2. Silvari – természetközeli, antropomorf növények. Érdekes módon inkább a jó közelharc jellemzi, mint a mágiaidézés;
    3. Emberek – a szokásos faj különböző fejlődési lehetőségekkel. Tankká, támogatóvá vagy gyógyítóvá is alakítható;
    4. Norn – klasszikus tartályok. Hatalmas vadászok északról, akik a legenda szerint büszkén “ölhetik” meg egyedül még a sárkányt is;
    5. A Charr egy másik lehetőség a tartályba. Vérszomjas berserkerek, akik mindenáron győzni akarnak, még akkor is, ha az egyetlen “alternatíva” a halál.

    Minden faj képes elsajátítani az egyik szakma-osztályt:

    A mesemesterek olyan mágusok, akik illúziókat, klónokat és egyéb mágikus trükköket hoznak létre;

    1. Őrzők – taktikusok, védők és támogatók, akik kihasználják az ellenség gyengeségeit a győzelem érdekében;
    2. Nekromanták – élőholtakat támasztanak és szövetségeseket gyógyítanak;
    3. Rangers – osztály a lopakodást és a természetmágiát kedvelőknek. Idézz meg háziállatokat és állíts csapdákat;
    4. Elementalisták – elementalisták. Idézd meg a tűz, a levegő, a föld és a víz erejét;
    5. Harcosok – tiszta tankok. Erős, szívós, jó egészségi tartalékokkal;
    6. Tolvajok – Menő tárgyakat lopnak az ellenségtől, és szinte láthatatlanok a csatatéren;
    7. Mérnökök – a mágikus mechanizmusok varázslói, akik aknákat, bombákat és ágyúkat készítenek;
    8. Bosszúállók, egy másik típusú tank, nehéz páncélzattal és sötét mágiával mint fegyverrel.

    Így a Guild Wars 2-ben tucatnyi módja van a frissítésnek. A választás nehéz lehet.

    A Guild Wars 2 egyszeri vásárlást igényel. Nincs szükség előfizetésre, nincs szükség adományokra. A Guild Wars 2 ráadásul ingyenesen játszható a “végtelen próba” módban. Néhány készség azonban nem lesz elérhető, és a készlet korlátozott lesz.

    Star Wars: A régi köztársaság
   • c
   • Rangsor: 4.8

    Star Wars: The Old Repub<li></div><p>c” src=”/wp-content/uploads/2023/10/77216666195111-4412.jpg” height=”360″ title=”Star Wars: A régi köztársaság</p><li>c”><p>Röviden: egy MMORPG a Star Wars-univerzumban. 3700 évvel a filmek története előtt játszódik. Az SW: KOTOR folytatása. Nincs orosz lokalizáció.</p><p>Star Wars: A régi köztársaság</p><li>c a Sith Birodalom és a Galaktikus Köztársaság közötti összecsapás történetét meséli el – a Csillagok háborúja rajongói számára ismerős módon. A játékos bármelyiket választhatja. A rendelkezésre álló osztályok és specializációk az Ön döntésétől függnek. Ennek ellenére igen, az SW: TOR-ban teljes értékű Jedivé vagy Sith-té válhatsz.<p>SW: TOR elképesztő hangerővel. A játékban több tucatnyi bolygó és nagy űrállomás áll rendelkezésre. Vannak ismerős filmes helyszínek, mint a Tatooine és a Hoth, valamint olyanok, amelyeket kifejezetten az MMORPG számára hoztak létre. Például a 2. frissítésben.3 hozzáadta a ZZ-198 kutatóállomást, amely új technológiákat és képességeket kínál (mind a birodalmiak, mind a köztársaságiak számára vonzó).</p><p>A kezdeti játékmenet nagy része PvE – a klánvezető irányítása alatt a karakterek különböző ellenséges NPC-kkel harcolnak. Mindezt egy történetkampány kíséri. Emellett néhány havonta különleges játékbeli eseményekre is sor kerül. Természetesen van PvP is, ahol a Jedik és a Sith-ek egymás ellen küzdenek – egy az egy ellen és csapat a csapat ellen, akár 16 játékos is játszhat.</p><p>Star Wars: A régi köztársaság</p><li>c egy free-to-play modellen alapul. Letöltheted a játékot, és ingyen csatlakozhatsz a Jedikhez vagy a Sith-ekhez. És nincs költség a teljes időtartamra. De ha a játékbeli előnyökre vágysz, többet kell költened. A prémium előfizetések havi 12,99 $-tól indulnak. A játékon belüli tárgyak megvásárlásához “játékbeli érméket” is vásárolhatsz. Ár – 72 centtől 100 darabig.<h3>Aion</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Aion

    Dióhéjban: koreai MMORPG a PvP-re helyezve a hangsúlyt – single és klán.

    Az Aion a legközelebbi játék ezen a listán, amelyet “Aionhoz hasonlónak” lehet nevezni

   • Köztársaság II.”. Ez egy klasszikus koreai MMORPG, amely hagyományos PvE elemeket és nagyszabású PvP csatákat is tartalmaz. Az előbbit a küldetések, a raidek és – a legutóbbi, 2021. májusi frissítésben – az időzónák képviselik.

    2020-2021-től az Aion finoman megváltoztatta a fókuszt. Míg a múltban kényelmesen lehetett magányosan játszani, most a világ és az univerzum a klánokhoz (az úgynevezett “légióhoz”) való csatlakozás irányába hat. Szerencsére ezért extra “bónuszokat” is kaphatsz. A Légióhoz való csatlakozás után a karakter a klán zászlajának köszönhetően számos új képességet kap. Sok területre csak a rajtaütéses csoport tagjai léphetnek be.

    Az Aionban két faj van jelen – az Aelians és az Asmodians, amelyek az angyalokhoz és a démonokhoz hasonlítanak. A készségfejlesztés osztályonként történik. Fajától függetlenül egy tucatnyi osztály közül választhatsz:

    1. Varázsló – elementálokat idéz és elemi mágiát használ;
    2. Gyógyító – a klasszikus gyógyító, aki magát és a csoporttagokat gyógyítja;
    3. Enchanter – aktív sebzést okoz mágiával és passzív buffokat ad a csoporttagoknak;
    4. Sniper – Távolsági specialista, aki lassú, de erős lövési képességgel gyengíti az ellenfeleket;
    5. Egy bárd – egy sapport és gyógyító, aki egy bizonyos szintű képzéssel jelentősen gyengíteni tudja az ellenséget;
    6. A Pilóta egy tank, amely jól teljesít közelharcban és távolsági harcban egyaránt. Egy mech-robotot irányít;
    7. Assassin – egy osztály a lopakodás rajongóinak;
    8. A művész a mikrokontroll mestere, és nem rossz közelharcos;
    9. A Rifleman egy erős osztály azok számára, akik szeretik a távolsági harcot;
    10. A Gladiátor egy közelharcra alkalmas tank;
    11. A Guardian egy jól páncélozott és védett tank a közelharc szerelmeseinek;
    12. Varázsló – Mágus támadáshoz és védekezéshez.

    A játékstílus nagyban függ a helytől. Például az olyan “földek”, mint az Aréna, a Harcosok temploma, az Erődök, az Oltárok, a Csatatér, Észak- és Dél-Katalam PvP-re vannak tervezve. A PvE buffoknak is van helyük, hogy elszabaduljanak – az észak-katalán, a Time’s Edge, az időzónák, valamint a raid főnökök és a napi küldetések kihívást jelentenek.

    Az Aion egy free-to-play, azaz teljesen ingyenes játékon kerül terjesztésre. De ha nagyon akarod, akkor vásárolhatsz prémium előfizetést – ez növeli a tapasztalatot, a zsákmányt, az egészséget, a rendelkezésre álló dungeonok számát és még néhány karakterkészséget is. Költségek 300 rubeltől havonta.

    Mágikus rúnák

    Értékelés: 4.6

    A mágia rúnái

    Röviden: Egy hihetetlenül klasszikus MMORPG a történetre helyezve a hangsúlyt. Nincs orosz lokalizáció.

    Ha az Aion közel kerül a

   • Runes of Magic a World of Warcrafthoz. Ez egy hihetetlenül klasszikus MMORPG, hagyományos fantasy világgal, átgondolt szerepjáték rendszerrel és lenyűgöző történettel. Igen, a Runes of Magic játékmenetének története ugyanolyan érdekes, mint a dungeon főnökök vagy a PvP-csaták világának megtisztítása.

    A történetről szólva – a fő kampány és a kiegészítő küldetések több mint 5 ezer küldetést tartalmaznak. Természetesen nem mindegyik egyformán érdekes. A küldetések gyakran valami olyasmi, hogy “Öld meg az 5 farkast”. Mindazonáltal, a történet kampányán végigmenve hirtelen politikai intrikákba merülsz, ami tökéletesen illik a mágiával és törpékkel teli univerzumba.

    Nincs értelme felsorolni az összes osztályt – olyan sok van belőlük. Összesen több mint 100 karakterfejlesztési terület áll rendelkezésre. Ugyanakkor csak három faj van, ami, legalábbis kezdetben, leegyszerűsíti a választást – emberek (univerzális), elfek (a mágia és a magas művészet rajongói számára), törpék (a jó öreg óriás kalapács rajongói számára). Az induláskor 10 osztály áll rendelkezésre!. A tizedik szint elérésével további egy további. A Runes of Magic világában tehát könnyen előfordulhat, hogy találkozol egy mágus és egy törvényen kívüli harcossal.

    A Runes of Magic játékmenetének nagy része a PvE-re irányul. Rengeteg dungeon van különböző főnökökkel (és gyakran olyanokkal, amelyek taktikai megközelítést igényelnek), és a fejlesztők rendszeresen indítanak különböző játékon belüli eseményeket. A PvP azonban szintén elérhető, az egy az egy elleni csatáktól kezdve az óriási faltól falig tartó csatákig.

    Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Runes of Magic egy nagyon régi motorra épül – az első verzió 2009-ben jelent meg, és azóta nem történt különösebben jelentős technikai újítás. Tehát most a játék grafikája hagy kívánnivalót maga után. Ezen túlmenően, 2020-ban bezárták az orosz szerver Runes of Magic, így a játékosok kellett vándorolni az európai – egy magas ping és a kis számú orosz nyelvű játékosok.

    A Runes of Magic ingyenesen terjesztett. Az adományozás opcionális, és nincs jelentős hatással a játékmenetre, bár természetesen egy kicsit jobb és könnyebb. A Steamen megvásárolhatsz néhány DLC-t is, amelyek új helyszínekhez és tárgyakhoz biztosítanak hozzáférést.

    Icarus

    Értékelés: 4.5

    Icarus

    Röviden: Koreai MMORPG, ahol a hangsúly a helyi állatok megszelídítésén, az óriás főnökökkel való harcokon és a repülésen van.

    Az Icarus egy alaposan kommersz terméknek tűnik, amelybe minden, amit a játékosok szeretnek, bele van csomagolva. Óriás főnökök? Van egy. PvP repülés közben? Igen, és hatalmas! Aranyos szerelvények? Válasszon! Hét osztály is van, amelyek közül az egyik úgy néz ki, mint egy kawaii loli, szép grafika, megfelelő rendszerkövetelményekkel, és ingyenes játék. Mi kell még ahhoz, hogy jól érezd magad anélkül, hogy politikai intrikákba és egyéb deontológiai kérdésekbe bonyolódnál??

    vE az Icarusban a hatalmas főnökökkel rendelkező dungeonok képviselik. A várbörtönök nehézségi szintek szerint vannak felosztva – öt van belőlük, a könnyűtől a “jobb, ha nem szórakozol” szintig. Ez azt jelenti, hogy sokan közülük egyedül is átadhatóak. De a nagy boss raideket a legjobb egy baráti társasággal csinálni, mivel az Icarus akár 10 főt is támogat kis csoportokban.

    A vP csaták egy külön “csatornán” zajlanak. És a fejlesztő kifejezetten az orosz játékosok számára készítette, így az ellenséget a nagy és hatalmas. A PvP-csaták három dimenzióban zajlanak, így bármikor felrepülhetsz és támadhatsz a levegőben. Egy az egy elleni és nagyszabású csaták egyaránt rendelkezésre állnak.

    A háziállatok az Icarus egyik fő jellemzője. Először is, minden állat, amivel a térképen találkozol, megszelídíthető és használható gyalogosként vagy asszisztensként a csatában. Másodszor, új képességek és készségek feloldásával fejleszthető. Végül, szinte bármilyen társadat gyalogossá teheted.

    Hét osztály áll rendelkezésre a frissítéshez:

    1. Mage. Varázsol, mágikus távolsági támadásokat hajt végre. Közelharcban sebezhető az alacsony életerő és a páncélzat hiánya miatt.
    2. Sentinel. A klasszikus tartály. Jól páncélozott, kizárólag közelharcban harcol.
    3. Assassin. Egy osztály a lopakodás rajongóinak. Gyors, fürge, megjelenik, lecsap, és eltűnik az ismeretlenben.
    4. Berserker. A tank egy másik változata. Jól páncélozott, jól felfegyverzett, nagyon lassú és nem túl okos.
    5. Pap. tiszta ütő. Képes gyógyítani és feltámasztani szövetségeseit, és kiváló életerő tartalékkal rendelkezik, így nem fél a támadásoktól. Bár az Icarus eléggé haszontalan az ellenséges egységek ellen.
    6. Archer. Távolsági mester. Bár közelharcban is megállja a helyét az ellenséggel szemben.
    7. Tündér. Új osztály a “Winds of Change” frissítéssel bevezetve. Erősíti a szövetségeseket, mágikus területi sebzést okoz.

    Az Icarus ingyenesen játszható, de rengeteg lehetőség van pénzt költeni. Tehát, lehetőség van prémium előfizetéses fiókot vásárolni 285 RUB/hónap. Ezenkívül prémium felszerelést is vásárolhat – 195 rubeltől havonta. Ellunokat is vásárolhatsz – játékbeli valuta. Ideiglenes fejlesztések is rendelkezésre állnak, például kabalák és aranyos fókák (100 rubeltől 7 napig). Azt is feldobja a különböző hasznos készletek, névváltoztatás, leletek, készletek halászat és Murzik – szürke csíkos macska, amely 100 rubelért 7 napig növeli a fogás valószínűségét 20% -kal.

    Neverwinter On
   • ne
   • Értékelés: 4.4

    Neverwinter On<li></div><p>ne” src=”/wp-content/uploads/2023/10/3516666195121-9812.jpg” height=”461″ title=”Neverwinter On</p><li>ne”><p>Röviden: Egy MMORPG, amely a Neverwinter Nights univerzumon alapul, amely viszont a klasszikus Dungeons Dragons RPG mechanikán alapul.</p><p>Ahhoz, hogy megértsük a Neverwinter koncepcióját, egy kicsit mélyebbre kell ásnunk a történelemben. A Dungeons Dragons társasjátékot 1974-ben hozták létre – mechanikájában és stílusában nagyon egyszerű, de játékmenetében hihetetlenül összetett. Ez lett az alapja a modern RPG-knek, olyan fogalmakat teremtve, mint az “osztály”, “dungee”, “boss” és így tovább.</p><p>Később a Neverwinter Nights egyjátékos szerepjáték-sorozatot készítették el belőle, rengeteg szabványos osztállyal és DD 3 mechanikával. A játékosok nagy örömmel fogadták, számos kiegészítést és folytatást kapott. És 2013-ban jött a Neverwinter (Neverwinter On</p><li>ne) – egy teljes értékű MMORPG a Dungeons Dragons szabályaival.<p>A Neverwinter alapvető játékmenete a PvE-mechanikára és a kooperatív játékra épül. 13 versenyszám és 8 osztály közül lehet választani. Ezek szinte mindegyike könnyen kombinálható – kivéve, hogy nem mindig egyformán hatékonyak. Minden fajnak megvannak a maga bónuszai – pl. a törpék jól ellenállnak a fizikai és mágikus támadásoknak, a drow-k nem csak fizikai, hanem mágikus sebzést is tudnak okozni bizonyos valószínűséggel, ha megtámadják őket, az emberek pedig kezdetben felerősítettek és jól védekeznek. A készségek és viselkedésminták a választott osztálytól függnek. A barbárok kétkezes fejszéket forgatnak, és általában nagyon jók a közelharcban; a varázslók hihetetlenül erős harci és védelmi varázslatokat tudnak használni; a fekete mágusok hátborzongató sötét mágiát használnak; és így tovább.</p><p>Érdemes tudatosítani, hogy a Neverwinterben rengeteg képesség, készség, fejlesztési lehetőség és… matek van. Például a készségeknek van egy lecsengési időszaka, amivel tisztában kell lenned. Hatékonyságuk az ellenség típusától függ. Emellett mindig fennáll az esélye annak, hogy valami rosszul sül el. Ezért a Neverwinter nagyon rossz az alkalmi játékosok számára – a játék az első perctől kezdve elkezd tele lenni információkkal. De ha ezt elviseled, akkor meglátod a Dungeons Dragons összes mókáját.</p><p>A Neverwinter egy ingyenesen játszható játék. Nincsenek prémium előfizetések. Valódi pénzt lehet költeni, hogy vásárolni a játékban valuta (ami itt annyi, mint három faj), valamint vásárolni a különböző hasznos leletek, páncél és lőszer elemek.</p><h3>ArcheAge</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=ArcheAge

    Dióhéjban: Egy koreai MMORPG egy csomó fajjal, klánokkal, PvP-vel, PvE-vel, petits petits és szexi fehérnemű vásárlásával.

    Az ArcheAge első pillantásra klónnak tűnik

   • neage II – de valójában sokkal több tartalmat és anyagot tartalmaz. Különösen azért, hogy a játékosok ne unatkozzanak, a fejlesztők folyamatosan frissítéseket és játékon belüli eseményeket adnak ki. Tehát az ArcheAge akár hónapokig vagy akár évekig is elhúzódhat.

    A játékmenet nagy része PvE csatákból áll. A fejlesztők gyakran indítanak új szervereket néhány különösen nagy főnökkel. A legutóbbi, 2021. májusi frissítés például feloldja a Kraken-t, amelynek élén egy óriás polip áll. Azonban a PvP rajongók sem maradnak ki – a játék arra motivál, hogy más karakterekkel harcolj. A győzelmet úgynevezett “becsületpontokkal” jutalmazzák, amelyeket muunokra, páncélokra vagy fejlesztésekre költhetsz.

    A szereprendszer hat fajon és 220 osztályon alapul (melyeket 12 specializáció kombinálásával érhetünk el). Ennek ellenére érdemes bölcsen választani. Például minden egyes verseny sajátos előnyöket és funkciókat kínál:

    1. A noiak képesek rövid időre növelni az alapvető statisztikákat;
    2. A manók gyönyörűen úsznak és merülnek;

    3. A dworfok mechanikus kolosszákká tudnak változni, és tökéletesen megépíthetik a különböző eszközöket;
    4. A felvidékiek segítenek a fakitermelésben és a gyógynövényszüretelésben, és jól tudnak utazni is;
    5. Ferre – macskalányok (és macskahívások). Gyorsan futnak és jól másznak;
    6. A csataszülöttek fokozzák dühüket, és démonokká válnak.

    Általában van hova fordulni. Mellesleg az ArcheAge-ban sok más szerepjátékkal ellentétben az akció nagy része hajókon és az óceánon zajlik. Tehát tényleg úsznia kell.

    Az ArcheAge egy free-to-play mechanika alapján kerül terjesztésre, opcionális fizetős előfizetéssel. Ezen kívül elég sok játékon belüli vásárlás is van. Köztük – mint igazán hasznos dolgok, mint a leletek, páncélok és fegyverek, valamint például szexi fehérnemű, amely hozzáadódott a “Flame of Passion” (2200 kristályok) frissítésben.

    Fekete sivatag

    Értékelés: 4.2

    Fekete sivatag

    Röviden: Egy történetvezérelt MMORPG keleti ízzel, komplex harcrendszerrel és PvP-vel. És ez egy modern játékmotoron van.

    Black Desert – egyike azon kevés fantasy MMORPG-knek, amelyek nagyon igényesek a számítógépes erőforrásokra. Az Aion, Icarus vagy ArcheAge játékokkal ellentétben, amelyek akár egy irodai laptopon is futtathatók, ehhez a játékhoz NVIDIA GeForce GTX 1070 szükséges 8 GB videomemóriával és 16 GB RAM-mal. Legalábbis “remastering” üzemmódban. Van egy klasszikus verzió, ahol a követelmények egyszerűbbek – GTX 970. A grafika azonban szerényebb.

    A Black Desert fő jellemzője – egy hatalmas nyitott, zökkenőmentes világ. Vannak szárazföldi és tengeri helyszínek is. Ennek eredményeképpen a térkép egyik oldaláról a másikra való utazás meglehetősen hosszú időt vesz igénybe.

    A harcrendszer nem célzott alapon épül fel. Ez elriaszthatja az MMORPG-k vagy egyszerűen csak az RPG-k világába újonnan belépőket. A nem-célzás nem köti a célpontot, így egy szupercsapás vagy egy hihetetlenül erős varázslat egyszerűen nem éri el az ellenséget, ha időben el tud gurulni.

    A Black Desert másik érdekessége a tudásalapú tartalom. Ez azt jelenti, hogy a játéknak hatalmas, összetett és bonyolult története van, amelyet azonban nagyon érdekes felfedezni. A történet egy részét már bemutattuk a weboldalon, egy másik része a történet kampányban van. Ráadásul minél többet tud meg a játékos a helyi világról – annál erősebb lesz a karaktere. A képességeket különböző módokon lehet megszerezni – NPC-kkel beszélgetve, küldetések teljesítésével és akár PvP csatákban való részvétellel.

    vP a Black Desertben a klán mechanikán alapul. A térképen számos kulcsfontosságú csomópont található. El kell fogni őket. Egész céhek gyűlnek össze, hogy harcoljanak a csomópontokért, így a csaták epikusak és hatalmasak.

    Ha már a példaképnél tartunk – egy faj van, emberek, de itt hihetetlenül sok osztály van, 22. Vannak a kard szerelmeseinek, és a mágiának, és a lopakodásnak, és a kombinált.

    A Black Desert ingyenesen játszható, és nem igényel előfizetést. Az egyetlen dolog, amiért itt fizetned kell, az a játékbeli pénznem, az Acoin. Ezen kívül van néhány prémium szerver havi előfizetéssel, de a jelenlét nem szükséges.

    Fallout 76

    Értékelés: 4.1

    Fallout 76

    Röviden: Egy osztály nélküli MMORPG egy poszt-apokaliptikus világban, ahol a felhasználóknak maguknak kell kitalálniuk a saját tevékenységeiket.

    A Fallout 76 érdekes koncepciónak tűnik, remek ötlet, de nem túl jó játék. Hadd magyarázzam el. A Fallout 76 cselekménye évtizedekkel a nukleáris háború befejezése után kezdődik. Az egész világ egy felperzselt pusztasággá változott, amelyet különböző mutánsok, kínai-kommunista robotok és alkalmi túlélő fosztogatók népesítenek be. Néhányan menedékházakban, lezárt földalatti bunkerekben rejtőzködnek…

    És így a 76-os Menedék kinyílik, és kijönnek ezek az emberek… A feladatuk az, hogy újjáépítsék a nukleáris háború által tönkretett világot… Ebben akadályozzák őket a különböző mutánsok, a sugárzás és a technológia szinte elveszett tudása.

    A Fallout 76 játékmenet szempontjából két fő részre oszlik. Az első – a világ felfedezése a fő- és mellékküldetések részeként. Ezen a ponton a Fallout 76 nem sokban különbözik a többi Fallouttól, kivéve, hogy néhány küldetés teljesítéséhez társat kell találnod. Tehát, hogy megszabaduljon a Beast-égetők anyjától – egy hatalmas sárkánytól – egyedül nem lehetséges, még akkor sem, ha a karaktered az összes lehetséges erőpáncélba öltözik, és West Virginia legerősebb fegyvereit veszi fel.

    De miután a Womb of Beastmen legyőzték, a Fallout 76 magára hagyja a játékost. Neki kell kitalálnia a saját tevékenységét. Néhányan kereskedni kezdenek, néhányan kórházakat létesítenek, néhányan csatlakoznak a fosztogatókhoz, és rajtaütnek azokon, akik éppen Nyugat-Virginiát próbálják újjáépíteni.

    Ez a megközelítés nem tetszett a játékosoknak, így sokan közülük a Fallout 76-ot a játék közepén hagyták abba. Így a Bethesda úgy döntött, hogy elkezdi elárasztani a többit tartalommal. Körülbelül néhány havonta egy újabb frissítés jelenik meg, amely PvE és PvP küldetéseket, új helyszíneket, frakciókat és így tovább hoz. Például:

    1. 2020. április 14-én megjelent egy frissítés a Wastelandershez, amely több NPC-t adott hozzá további és történetbeli küldetésekkel;
    2. 2020. június 30-án megjelent a The Legendary Run frissítése, amely napi és heti eseményekkel bővült;
    3. 2020. június 15-én megjelent a One Wasteland for All frissítés, amely további kihívásokat és automatikusan szintetizálódó ellenségeket hozott;
    4. 2020. november 24-én jelent meg a Steel Dawn frissítés, amely az Acél Testvériséget és a hozzá kapcsolódó történeti küldetéseket hozta el.

    A Fallout 76 tehát sokkal érdekesebb és intenzívebb most, mint pár évvel ezelőtt, amikor megjelent.

    Mindezt azonban ellensúlyozza a fizetés mechanikája. Először is, a Fallout 76 önmagában egy fizetős játék. Másodszor, a jobb túlélés érdekében érdemes havi előfizetést vásárolni a Fallout 1-rest. És a hatékonyabb kézművességhez érdemes atomokat vásárolni.

    Entropia Universe

    Score : 4.0

    Entropia Universe

    Röviden: Egy sci-fi MMORPG nagy világgal és reális gazdasági rendszerrel. Nincs orosz lokalizáció. Oroszországban szintén nem tudsz vállalkozást építeni az Entropia Universe-rel.

    Az Entropia Universe közvetlen versenytársa az EVE-nek Az On

   • ne, egy többjátékos sci-fi szerepjáték, amely a szigorú politikai és gazdasági szabályozásra helyezi a hangsúlyt. Lényegében ez inkább egy “második világ”, mint egy klasszikus MMORPG.

    A játékmenet elég egyszerű. A hat bolygó egyikére kerülsz, majd szabadon játszhatsz, ahogyan csak akarsz. Igaz, a Fallout 76-tal ellentétben az Entropia Universe sokkal több fogadási lehetőséggel rendelkezik. Lehetsz iparos, elkezdhetsz valami hasznosat gyártani, és pénzt kapsz érte. Szolgálhatsz az űrflottában, és megvédheted a bolygódat mindenféle fosztogatóktól. Bolygóközi kamionos és teherfuvarozó. Lehetsz kalandor, utazó, földtulajdonos… vagy csak egy helyi megacég alkalmazottja, ha a való életből valamiért hiányzik ez a fajta tapasztalat…

    A játékban hat bolygóhely áll rendelkezésre:

    1. Calypso. Klasszikus sci-fi bolygó. Az emberek gyarmatosítóként érkeztek ide, és elhatározták, hogy újjáépítik a civilizációt, de a robotok és szörnyek őslakossága megakadályozta őket ebben. A tökéletes bolygó a kézművesség szerelmeseinek.
    2. Arcadia. Kincsvadászok bolygója. Minden látogatás egy kaland lesz, ahol rejtvényeket kell megoldanod, szörnyekkel kell megküzdened, és úgy érezheted magad, mint Indiana Jones. Kincskeresésre egyedül vagy barátaiddal együtt is indulhatsz.
    3. Rocktopia. Egy zombi apokalipszis által feldúlt világ, tele bandákkal és fosztogatókkal… Egy bolygó az állandó harcok, a feketepiaci szervkereskedelem és a heavy metal rajongóinak.
    4. Következő sziget. Utópia bolygó. Magas divat, stílus, kifinomultság. Bár az emberek nem a legjobb helyet választották ennek az utópiának a felépítéséhez, Elysia-n kívül misztikus lények és rosszindulatú törzsek földje található. És a paradicsomban mindig van valaki, aki elégedetlen, és bármelyik pillanatban lehet egy államcsíny – talán te fogod vezetni.
    5. Tulane. Betegesen forró sivatagok, barátságtalan szörnyektől hemzsegő mocsarak, végtelen havas pusztaságok… A Tulan bolygó azoknak való, akik készen állnak arra, hogy kihívást jelentsenek maguknak és az őket körülvevő természetnek.
    6. Sirin. Egy játékosok által létrehozott bolygó tiszta PvP-hez. Azonban a PvE események és küldetések is itt találhatók.

    Az Entropia Universe érdekes (bár Oroszországban nem elérhető) funkciója a valódi gazdaság. A valódi pénzedet elköltheted, hogy játékbeli valutát vásárolj. Vagy eladhatod a játékban szerzett valutát, és valódi pénzre válthatod. Egy időben még befektetésre is használták. Egy játékos megvásárolta az egyik bolygó összes földjét, így az az ő kizárólagos tulajdonába került, és mostantól százalékot keres minden egyes kereskedés után, amit rajta végez.

    Az Entropia Universe ingyenesen letölthető, előfizetés nem szükséges. Az egyetlen befektetés a játékbeli valuta megvásárlása. Ez azonban nem szükséges, itt adományok nélkül is lehet fejleszteni.

    Blade So

     Értékelés: 4.0

     Olvasson tovább  Top 12 szülői felügyeleti alkalmazás
   • Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Cybulya Guculka

    Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

    Comments: 1
    1. Ákos

     Van-e olyan játék, amely hasonló ezekhez a játékokhoz, mint a World of Warcraft és a Lineage 2? Ha igen, léteznek-e olyan izgalmas és lenyűgöző kalandok és küldetések, amelyekben részt vehetek úgy, mint ezekben a híres MMO-kban? Érdekelne, hogy melyik játék tudja legjobban kielégíteni a fantasy-világ szerelmeseit, és hogy milyen egyedi jellemzőkkel rendelkezik. Előre is köszönöm a válaszokat!

     Válasz
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: