6 legjobb tablet filmnézéshez

Annak ellenére, hogy a modern okostelefonok képernyőátlói már közel járnak ahhoz, hogy elmosódjon a különbség az okostelefon és a táblagép között, az utóbbi még mindig széles körben használatos. Például egy táblagép jobb, mint egy okostelefon, ha utazás közben filmeket néz, mert nagyobb a képernyője. Az Expertology elemezte a 2019-es év aktuális kütyüpiacát, és két ellentétes árkategóriában hét olyan méltó táblagép-modellt azonosított, amelyek a leginkább alkalmasak a kényelmes filmnézésre.

Hogyan válasszunk egy tabletet filmnézéshez

Ha kizárólag olyan szórakozásra, mint a filmnézés, választasz egy táblagépet, akkor lehet, hogy abban az illúzióban élsz, hogy bármelyik eszköz, nem a legrosszabb, képes kezelni ezt az egyszerű feladatot. A modern filmek azonban jó minőségben nagyon erőforrás-igényesek, így a megtekintésből fakadó keserű csalódás elkerülése érdekében érdemes figyelembe venni az ajánlott teljesítményt.

Képernyő

A táblagépek képernyőjének legnyilvánvalóbb paramétere az átlóban mért méret. Itt nincsenek alapvető korlátok, és a saját kényelmi elképzelései szerint irányíthat. A táblagép képernyőjének felülete szinte kivétel nélkül fényes, ami azt jelenti, hogy a “tükrözés” és a tükröződés lehetséges problémája van. Ha ez az elkerülhetetlen kellemetlenség túl sok, akkor fontolja meg a tükröződésgátló bevonattal vagy matt fóliával ellátott modellt.

Mátrix

Egy másik kulcsfontosságú képernyőparaméter, amely vitathatatlanul fontosabb, mint a méret, a mátrix technológia. A filmek gyors tempójú környezetben (utazás közben, sorban, bárhol máshol, csak nem “álló helyzetben”) történő megtekintéséhez erősen ajánlott a lehető legnagyobb betekintési szöggel rendelkező modellt választani. A mai napig a 178 fokos betekintési szöget csak az IPS technológia és származékai tudják biztosítani. Létezik OLED is, de ez a magas költségek és a sajátosságai miatt külön tárgyalandó téma. A TN-technológia sokkal olcsóbb, de a látószög minimális megváltoztatása is, különösen függőlegesen, feltűnő színtorzulásokhoz vezet, egészen az inverzióig. A TN nem alkalmas a kényelmes filmnézéshez kemping körülmények között.

Teljesítmény

Mint fentebb említettük, a jó minőségű filmek komoly mennyiségű erőforrást emésztenek fel. ezért egy gyenge processzor és grafikus mag nem lesz a legjobb választás. Az Expertology által ajánlott modellek kiválasztása csak azokat a táblagépeket tartalmazza, amelyeknél az elektronikus profil könnyen megbirkózik az F

  lHD.

  Hang

  Gyakorlatilag minden táblagép beépített hangszóróval rendelkezik. A teljes filmnézéshez természetesen előnyösebb a minőségi fejhallgató használata. De ha ez nem áll rendelkezésre, akkor a tablet saját sztereó hangszóróinak minősége mindent megváltoztathat. Azokban a bemutatott modellekben, ahol a hangzás különösen jó, kiemeljük ezt a pontot.

  Akkumulátor

  Végül, még a legjobb minőségű kép és a legmélyebb hang is elveszíti minden előnyét, ha a tabletta nem tud “kihúzni” egy háromórás blockbustert, vagy a kedvenc TV-sorozatának néhány epizódját. Ezért az akkumulátor élettartama az egyik legfontosabb paraméter.

  A legjobb filmnézésre alkalmas tabletták értékelése

  Jelölte hely termék neve ár
  A legjobb olcsó tabletták filmnézéshez 1 Xiaomi MiPad 4 64Gb LTE 8″ 13 609€
  2 Huawei MediaPad M3
 • te 10.1″
 • 17 490€
  3 Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T585 10.1″ 12 789€
  4 Lenovo Tab 4 Plus TB-X704F 32Gb 10.1″ 14 580€
  A legjobb prémium táblagép filmnézéshez 1 Apple iPad (2018) 32Gb Wi-Fi 21 490€
  2 Microsoft Surface Pro 5 i5 8Gb 128Gb 12.3″ 75 000€

  Rangsorolás a műszaki előírások RankQua-elemzése alapján

 • .

  A legjobb olcsó tabletták filmnézéshez

  Áttekintésünk első részében az Expertology csapata négy olyan táblagép-változatot mutat be, amelyek a kiváló minőségű videolejátszáshoz szükséges funkciókat megfizethető árral kombinálják. Ebbe a kategóriába nem a legolcsóbb modellek tartoznak, hanem inkább a középkategóriához közelebbi árszegmensbe.

  Xiaomi MiPad 4 64Gb LTE 8″

  Score : 4.9

  Xiaomi MiPad 4 64Gb LTE 8

  Kezdjük a legkisebb táblagéppel, különösen azok számára, akik számára a kompaktitás kritikus, és az okostelefon képernyője még mindig túl kicsi ahhoz, hogy jelentősen részt vegyenek a filmben. Ez a MiPad család tagja az olcsó, kiváló minőségű elektronika egyik legjelentősebb kínai gyártójától, a Xiaomi-tól.

  A modell meglehetősen új – 2018-ban jelentették be, és azóta elég idő telt el ahhoz, hogy a vásárlók meggyőződhessenek arról, hogy nincsenek kritikus hibák.

  A 8 hüvelykes képátlójú képernyővel a táblagép teljes mérete 200.2×120.3×7.9mm. Tömeg csomagolás nélkül 342g. Többnyire fémből készült burkolat. Két színben kapható – fekete, arany.

  A kis képernyőátlót a jó felbontás – 1920×1200 – kompenzálja. Ezzel a kombinációval a pixelezés szabad szemmel teljesen észrevehetetlen (sűrűség – 283ppi). Képarány – 16:10. Fényes képernyőfelület. Az IPS technológiával jellemzően 178 fokos betekintési szög, ami azt jelenti, hogy a tablet szögének beállítása nem torzítja a látott képet. A továbbiakban ez lesz a felülvizsgálatban szereplő valamennyi tabletta általános jellemzője.

  A táblagép alapvető elektronikai konfigurációja bőven elegendő a filmnézéshez kiváló minőségben, kellemetlen késleltetések nélkül. Ez egy 8-magos (Kryo magos) Qualcomm Snapdragon 660 processzor, amely 2.2 GHz és Adreno512 videomodul. A processzor 14 nm-es gyártástechnológiával készül, ami 2019-ben még mindig nagy plusz, amíg egy vékonyabb eljárás nem válik “mainstream”-é.

  Az általános teljesítményt a 4 GB RAM segíti. Az adattároláshoz 64 GB belső memória áll rendelkezésre. Ez elég egy kis filmkönyvtárnak HD-ben. Nagy mennyiségű multimédia tárolható külső flash kártyákon – a táblagép akár 256 GB-os microSDXC kártyákat is olvas.

  A táblagép erősségei közé tartozik a 4G-támogatás – így közvetlenül online és kiváló minőségben nézhetsz filmeket. Támogatott SIM-kártya formátum – nanoSIM.

  A modell további potenciálisan fontos jellemzői: 13MP és 5MP hátsó és elülső kamera; USB-C töltőcsatlakozó; szabványos 3 fejhallgató kimenet.5 mm; Face Unlock; 1200:1 nagy kontrasztarány (mint az IPS technológiánál); Android 8 szabványos operációs rendszer.1.

  A készülék 6000mA⋅h kapacitású akkumulátorral is büszkélkedhet, amivel nem minden táblagép büszkélkedhet, különösen nem a legolcsóbbak.

  Előnyök

  • ár-teljesítmény arány;
  • Fokozott kontraszt és általános képminőség
  • Arcfeloldás
  • LTE-támogatás;
  • nagy kapacitású akkumulátor;
  • Diszkrét fém tok.

  Hátrányok

  • Egyes felhasználók szerint ugyanolyan nehéz, mint egy 8 hüvelykes.

  Huawei MediaPad M3
 • te 10.1″
 • Értékelés: 4.8

  Huawei MediaPad M3<li></div><p>te 10.1″ src=”/wp-content/uploads/2023/09/26916666194011-596-.jpg” height=”420″ title=”Huawei MediaPad M3</p><li>te 10.1″><p>Folytassuk a felülvizsgálatot azzal, hogy egyenesen a tablet észrevehetően nagyobb – 10 hüvelykes – képernyőátlójára térünk át, és először nézzük meg a szakértőink szerint legjobb, olcsó Huawei tabletet a jó hangzású filmnézéshez… A modellt először 2017-ben mutatták be.</p><p>A készülék mérete 241.3×171.5×7.5mm, nettó súly 460g. A fémház masszív, gondosan és biztonságosan összeszerelt. A design klasszikus, teljesen összhangban van a hordozható eszközök “megjelenésének” hagyományos minimalizmusával. Android 7 operációs rendszer.0.</p><p>A képernyő felbontása itt is ugyanaz, mint a fenti Xiaomi – 1920×1200, és ugyanaz a mátrix technológia nagy betekintési szögekkel és minőségi színvisszaadással. A filmnézés ezen a táblagépen különösen élvezetes, ha nincs fejhallgatója. A külső hangszórórendszer négy sztereó hangszóró, amelyek váratlanul mély és kiváló minőségű hangzást biztosítanak.</p><p>A rendszer 8-magos (Cortex-A53) Qualcomm Snapdragon 435 processzorral fut, 1.2 GHz és Adreno 505 grafikus modul. Ebben a konfigurációban 3 GB RAM van. Beépített tárhely – 32 GB. A microSDXC kártyák 128 GB-ig olvashatók. Saját videót készíthet a hátsó vagy az elülső kamerával – mindkettő felbontása 8Mpix egyenként.</p><p>A csatlakoztathatósági technológia tekintetében ez a modell nagyban hasonlít elődjéhez. A mobiltelefonos oldalon 3G és LTE támogatás, rövidebb távolságokra pedig Wi-Fi802.11ac és Bluetooth 4.1. GPS és GLONASS helymeghatározó modulokkal rendelkezik.</p><p>Az akkumulátor élettartamát egy 6660mAh kapacitású akkumulátor biztosítja. Vezetékes töltés micro-USB interfészen keresztül.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>minőségi képalkotás;</li><li>fémház;</li><li>Mély sztereó hangzás 4 hangszóróból;</li><li>LTE támogatás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem észleltek hibákat.</li></ul><h3>Samsung Galaxy Tab A 10.1 SM-T585 10.1″ </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=SAMSUNG GALAXY TAB A 10.1 SM-T585 10.1

  Szakértői testületünk nem hagyhatta figyelmen kívül a piacvezető cégek termékeit. A Samsung táblagépek közül a szakemberek ezt az olcsó lehetőséget javasolták. A modell észrevehetően elveszíti a fent leírt két fent leírt teljesítményt, de maga a márka “mágiája” és a megfizethető ár megteszi a trükköt – a tabletta keresletet és csak pozitív visszajelzéseket okoz.

  A készülék méretei – 254x155x8mm, nettó súly 525g. A test kialakítása klasszikusan minimalista. Kapható színek: fehér, kék, fekete. Az anyagok és az összeszerelés minősége kétségtelen – még a low-end modellekben is a dél-koreai technológiai óriás magabiztosan tartja a márka.

  A táblagép 10 hüvelykes képernyője 1920×1200 felbontású, kiváló minőségű IPS mátrixot tartalmaz, amelynek pontsűrűsége 224 pont/ inch. A kulcsfontosságú elektronika nagyrészt gyengébb, mint a fent leírt két változat: a 8-magos Samsung Exynos 7870 (Cortex-A53) processzor akár 1.6GHz, videomodul – Ma

 • -T830. Csak 2 GB RAM van telepítve, de ez nem túl kritikus a kényelmes filmnézéshez. 16 GB belső memória, amely hagyományosan külső microSDXC kártyákkal bővíthető.

  A kommunikációs technológia szempontjából ez a modell mindent tartalmaz, amire szüksége van, és 2019-től aktuális, bár maga a táblagép viszonylag régen – 2016-ban – jelent meg. Így támogatja a szélessávú internetet az LTE mobilszolgáltatói technológián, van Wi-Fi és Bluetooth. A legújabb A2DP vezeték nélküli hangminőség támogatással. Megfelelő formátumú SIM-kártya – nanoSIM.

  A tablet multimédiás potenciálját egy pár kamera egészíti ki: hátsó 8Mpix LED vakuval és autofókusszal, előlap – 2Mpix. További funkciók: GPS és GLONASS helymeghatározás, fényérzékelő, gyorsulásmérő.

  A filmek megtekintése szempontjából a tabletta egyértelmű előnye – a formátumok és codec-ek széles skálájának támogatása, beleértve egy nagyon egzotikus. Beágyazott operációs rendszer – már érezhetően elavult Android 6.0, de a frissítés nélkül is elég a szabadidő eltöltéséhez.

  A modell legjelentősebb előnye pedig a magas akkumulátor-üzemidő, amelyet egy 7300mAh-s akkumulátor garantál. A gyártó szerint ez 13 órán át elegendő a folyamatos videómunkához. Általában ez a bejelentett paraméter megfelel a valóságnak, de nem a maximális fényerőnél.

  Előnyök

  • márka;
  • kiváló minőségű kép;
  • Magas építési minőség;
  • LTE-támogatás;
  • Különböző videóformátumok támogatása;
  • Akár 13 óra filmnézés újratöltés nélkül.

  Hátrányok

  • viszonylag gyenge elektronika a nagyobb erőforrásigényű feladatokhoz.

  Lenovo Tab 4 Plus TB-X704F 32Gb 10.1″

  Értékelés: 4.7

  Lenovo Tab 4 Plus TB-X704F 32Gb 10.1 Lenovo Tab 4 Plus TB-X704F 32Gb 10.1

  A Lenovo kiegészíti a filmnézéshez optimális olcsó tabletták választékát a minőségi költségvetési elektronika szinonimájaként ismert márkával. Itt, minden más tényezőt figyelembe véve, a kulcsfontosságú elektronika teljesítménye észrevehetően jobb, mint az előző modellé.

  A tábla méretei: 247x173x7.1mm, 475g nettó súly. A fent leírt táblagépet egyes felhasználók a nehéz súlya miatt hibáztatják, de itt a helyzet egy kicsit jobb. Nincs meglepetés a dizájn tekintetében – ugyanaz a minimalista klasszikus, két sarki szín közül választhat – fehér vagy fekete. Felület anyaga – üveg. Ujjlenyomat-olvasó használható az engedélyezéshez.

  A készüléket egy Qualcomm Snapdragon 625 processzor hajtja, nyolc Cortex-A53 maggal, legfeljebb 2 GHz-es órajelen. A 14 nm-es processzortechnológia egy viszonylag alacsony hőteljesítményű, energiatakarékos processzort eredményezett. Adreno506 grafikus modul. A memória konfigurációja tipikusan az olcsó táblagépeké: 3 GB RAM, 32 GB belső memória, legfeljebb 128 GB-os külső microSDXC kártyák számára kialakított bővítőhely. Operációs rendszer – Android 7.0.

  A modell kamerakonfigurációja egy kicsit jobb, mint az előző modellé, de nem túl lenyűgöző: 8 megapixeles hátsó kamera autofókusszal és vakuval, 5 megapixeles előlapi kamera. A sztereó hangszórók elég jó hangzást biztosítanak. Mindenesetre, univerzális fejhallgató kimenet 3.5mm itt érhető el. Ezen felül van egy FM tuner is.

  A vezeték nélküli csatlakoztathatóság érdekében ez a modell beépített 802 802 Wi-Fi.11ac és 4-es verziójú Bluetooth.2. A mobilszolgáltatón keresztüli kommunikáció nem támogatott. GPS/GLONASS modul a navigációhoz. Számítógéphez való csatlakozáshoz – USB 3 interfész.1 C-típusú.

  A 7000mA⋅h akkumulátor feltétlen dicséretet érdemel, amely akár 13 órás üzemidőt is képes biztosítani film üzemmódban, akárcsak a fentebb vizsgált Samsung esetében.

  Előnyök

  • Jó képminőség;
  • Nagy akkumulátoros üzemidő a nagy kapacitású akkumulátornak és az energiatakarékos processzornak köszönhetően;
  • Jó hangzás a beépített hangszórókból;
  • FM-tuner;
  • ujjlenyomat-olvasó.

  Hátrányok

  • nem támogatja a mobiltelefonos kapcsolatot.

  A legjobb prémium táblagép filmnézéshez

  Az Expertology 2019 legjobb filmnézésre alkalmas táblagépeinek áttekintésében a második miniválasztás két olyan modellt tartalmaz, amelyek természetesen játékos módon sokkal összetettebb “kihívásokkal” is megbirkóznak, mint a videók lejátszása. Az ilyen prémium megoldásoknak azonban megvan a fogyasztójuk, még akkor is, ha a filmnézésen és a fényképezésen kívül semmi mást nem kellene csinálniuk.

  Apple iPad (2018) 32Gb Wi-Fi

  Értékelés: 4.9

  Apple iPad (2018) 32Gb Wi-Fi

  Kezdjük rögtön egy olyan márkanévvel, amelyet nem kell különösebben bemutatni. És itt olvasóinknak egy kis szünetet kell tartania a mintában. Bár ez egy Apple-tabletta, itt van egy olyan csillagos társaságban, amelyhez képest az ár olyan megfizethetőnek tűnik, hogy a költségvetési kategóriában “könyörög”. Az Apple iPad azonban még mindig nem hozható egy szintre a fenti megoldások egyikével sem. A modellt 2018 márciusában jelentették be.

  A tábla méretei – 240×169.5×7.5 mm, nettó súly – 469 gr. A ház jól felismerhető formája és stílusa három színben – szürke, ezüst és arany – kapható. Érzékeny, pontos és biztonságos ujjlenyomat-olvasó a hitelesítéshez.

  A képernyő itt valamivel kisebb, mint az előző háromnál – 9.7 hüvelyk átlósan. A felbontás azonban magasabb, 2048×1536, ahogy a pixelsűrűség is 264 pixel hüvelykenként. Az érzékelő típusa IPS, széles betekintési szögekkel. A fényes képernyő karcálló üvegfelülettel rendelkezik.

  A táblagép összes elektronikáját egy nagy teljesítményű, natív Apple A10 processzor vezérli 2340 MHz-en (4 ARM8 mag). 16 nm-es gyártástechnológiával készült. A videó modul PowerVR GT7600. A figyelembe vett konfiguráció 2 GB RAM-ot és 32 GB belső memóriát feltételez. Ez a minimum, és ha szeretné, vásárolhat egy sokkal több tárhelyet tartalmazó változatot is. Nincs memóriakártya foglalat, de ez nem is tekinthető hibának, hiszen ez a cupertinói DNS-ideológia része.

  A modell multimédiás profiljának aktív része meglehetősen gyenge, ami különösen furcsa egy meglehetősen új modell esetében. 8MP hátsó kamera és csak 1MP elülső kamera.2Mpix. Van egy beépített hangszóró és egy szabványos 3.5 mm-es fejhallgató kimenet. Jobb, ha fejhallgatót használ, mivel az egyetlen hangszóró hangja sok kívánnivalót hagy maga után.

  Vezeték nélküli csatlakozási egységek a táblagépben: Wi-Fi szabvány 802.11ac közvetlen kapcsolattal a készülékek között WiFi Direct; Bluetooth 4.2. Van egy NFC modul is.

  A modell további jellemzői közé tartozik a toll (nem tartozék) és a Bluetooth billentyűzet támogatása. Van egy csatlakozó egy dokkolóállomáshoz is. A táblagép az Apple

 • Ghtning vagy USB.

  Becsült üzemidő film üzemmódban egyetlen teljes akkumulátortöltéssel – legfeljebb 10 óra.

  Előnyök

  • márka;
  • Nagy felbontás;
  • minőségi mátrix;
  • fém tok;
  • teljesítmény;
  • autonómia;
  • NFC;
  • Megfizethető, mint az Apple esetében, költség.

  Hátrányok

  • Csendes hangzás az egyetlen hangszóróból.

  Microsoft Surface Pro 5 i5 8Gb 128Gb 12.3″

  Értékelés: 4.9

  MICROSOFT SURFACE PRO 5 I5 8GB 128GB 12.3

  És befejezésül nézzünk egy példát a szoftvercég egyik legsikeresebb, bár kevéssé sikeres. Minden kritika, a Microsoft Surface családja tabletta minden bizonnyal egy siker. A tablet a leírtak szerint háromszorosa az iPad árának, ami zavart okozhat, de meg kell érteni, hogy a Surface Pro prémium, sőt státusza itt még hangsúlyosabb, mint az iPad esetében, ami paradox módon a költségvetésben van. Ezt a modellt 2018-ban jelentették be.

  Itt egy igazán nagy képernyőt látunk, amelynek képátlója 12.3″. IPS-mátrix felbontás – 2736×1824, 267 képpont per hüvelyk sűrűséggel. A képernyő felülete fényes. A design várhatóan minimalista és elegáns. A készülék méretei – 292.1×201.4×8.5mm, 770g nettó súly. A burkolat túlnyomórészt fémből készült.

  A fejlesztők a táblagépet Intel Core i5 8250U processzorral szerelték fel – négy Kaby Lake R maggal, 1.6GHz. 14 nm-es gyártástechnológiával készült. A videó processzor Intel HD Graphics (Kaby Lake R). Ez a konfiguráció 8 GB RAM-ot és 128 beépített. Ugyanazon modell nagyobb teljesítményű, de drágább módosításai állnak rendelkezésre. Támogatja a microSDXC memóriakártyákat. Az operációs rendszer Windows 10.

  A táblagép kamerái nem túl lenyűgözőek – 8MP és 5MP felbontás hátul és elöl. Még ha a filmnézéshez nem is számít, a saját felvételek készítéséhez és megtekintéséhez akkor is szeretne valami jobbat, különösen ilyen áron.

  A vezeték nélküli csatlakozást ebben a modellben a 802 802 Wi-Fi képviseli.11ac és Bluetooth verzió Bluetooth 4.1. USB 3 perifériák csatlakoztathatók a készülékhez.0 A típus. Mini DisplayPort funkcióval is rendelkezik. Az akkumulátor hozzávetőleges élettartama 13 óra egyetlen teljes feltöltéssel.5 óra film üzemmódban.

  Előnyök

  • Nagy képernyő;
  • Jó minőségű mátrix;
  • nagy felbontás;
  • hibátlan képminőség;
  • teljesítmény;
  • Mini DisplayPort;
  • autonómia;
  • Arcfelismerés az engedélyezéshez.

  Hátrányok

  • viszonylag gyenge kamerák.
  Olvasson tovább  Az Intel 13 legjobb processzora
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: