A 10 legjobb tablet e-könyvek olvasásához

*Szerkesztői értékelés. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálni kell egy szakértővel.

Az “elektronikus tintával” (e-ink) ellátott képernyővel ellátott e-olvasók a papírkönyvek nagyszerű, progresszív alternatívái. A mai kiváló minőségű e-olvasók azonban elég sokba kerülnek, míg a táblagépek sokkal megfizethetőbbek lettek. Ezért sokan úgy döntenek, hogy tabletet használnak olvasóként, mert az olvasás mellett “bónusz” az összes többi funkció – teljes szín, videók megtekintése, teljes értékű internetezés.

Az Expertology szerkesztői és a rankqua elemző portál szakértői

 • Összeállítottunk egy áttekintést az e-olvasásra legalkalmasabb táblagépekről. A teljes megértéshez azonban először is határozzuk meg, hogy milyen tulajdonságok szükségesek vagy kívánatosak egy olyan táblagép esetében, amelyet a legtöbbször így használnak majd.

  Mely tabletták alkalmasak e-könyvek olvasására

  Először is elismerjük, hogy a táblagép nem válhat teljesen helyettesíti az elektronikus olvasót, éppen a drámaian eltérő képalkotási technológia miatt. E-ink – a papírkönyvhöz legközelebb álló technológia. Ez a legkíméletesebb a látásunk számára – azt a visszavert fényt látjuk, amelyhez evolúciósan a leginkább alkalmazkodtunk. Ugyanakkor minden táblagép képernyője egy “villanykörte”, ami sokkal megterhelőbb a szemnek. Egyébként a táblagépek szinte minden téren nyernek.

  Képernyő

  A mátrix technológiáról, itt többé-kevésbé minden nyilvánvaló. Az IPS a legjobb választás. A 178 fokos betekintési szög lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a táblagépet minden körülmények között a kívánt módon fordítsák el, és elkerüljék a rettegett torzulást, amely az alacsony kategóriájú TN kijelzők elkerülhetetlen jellemzője. Másrészt a fejlettebb (látszólag) AMOLED mátrixok még nagyobb szemfáradtságot okozhatnak a villogás miatt, ha impulzusszélesség-modulációt alkalmaznak.

  A képernyő átlója határozza meg a táblagép méretét. A személyes preferencia és a kényelem vezérelheti. Az ajánlások meglehetősen eltérőek – 7-től 10 hüvelykig -, és ebben a tekintetben jobb, ha előzetesen megpróbáljuk tesztelni a különböző lehetőségeket.

  Most a képernyő arányai következnek. Ez egy ritka eset, amikor a legelterjedtebb 16:9 arány elég kényelmetlen lehet. Sokan azt állítják, hogy ez a formátum egyáltalán nem alkalmas e-könyvekhez, és csak a 4:3 arányú változatokat ajánlják. A könyvek és a szövegszerkesztés esetében ez az arány valóban hasznosabb. Ugyanakkor a többi felhasználó tömege megerősíti, hogy a 16:9 (16:10) nem okoz semmilyen kellemetlenséget. Ha tehát először vásárol táblagépet, jobb, ha ezt a két formátumot előzetesen személyesen teszteli.

  Mindenesetre nem sok 4:3 tablet van a piacon, különösen az újak, mert a gyártók többnyire a “soros” formátumra koncentrálnak. Tehát választanunk kell abból a tényből, hogy vannak.

  Egy másik pont, amely fontos a táblagép e-olvasóként való használatakor, a pixelsűrűség. A hagyományos papíralapú könyvekben nincs pixelesedés, ezért minél kevesebb egyedi pixel látható a táblagépen, annál természetesebbnek tűnik a szöveg és az illusztrációk megjelenése. Itt a PPI-értéknek kell irányadónak lennie, de ez nincs mindig megadva a specifikációkban, és vásárlás előtt célszerű személyesen ellenőrizni, hogy a pixelek megkülönböztethetetlenek-e.

  Ami a felbontást illeti, az közvetlenül kapcsolódik a pixelsűrűséghez. Nyilvánvaló, hogy két azonos képátlójú, de eltérő felbontású táblagép esetében a pixelsűrűség nagyobb lesz, ahol a nagyobb felbontás. Nagyjából, egy 7 hüvelykes táblagép esetében elfogadható a HD felbontás 1280×720. Nagyobb átlósok esetén az F kívánatos

   HD 1920×1080 vagy hasonló felbontás.

   Az akkumulátor kapacitása

   Egy nagyon fájdalmas kérdés az olcsó elektronika számára – a gyártók megtakarítása az akkumulátorokon. A tablettákra ez ugyanúgy vonatkozik. Míg egy e-olvasó akár napokig is kibírja egyetlen töltéssel, a táblagépek gyakran nem bírnak ki egy napnál többet töltés nélkül. Az 5000 mAh-s akkumulátor kívánatos, hogy biztonságban érezhesse magát abban a tudatban, hogy csak otthon és este töltheti fel a kütyüt. De még a laptopok sem gyakran vannak ilyen akkumulátorokkal felszerelve, így ez inkább iránymutatás, mint közvetlen ajánlás.

   Operációs rendszer

   Néhány évvel ezelőtt ez a tényező még releváns volt, mivel a Windows táblagépek és okostelefonok többé-kevésbé forgalomban voltak. 2020-ban azonban a versenytársak, az Android és az iOS kiszorítják a hordható készülékek piacáról. És a probléma alapvetően csak a szoftverek elérhetőségében rejlik. Az AppStore és a Google Play tele van mindenféle olvasóalkalmazással, míg Windows mobileszközökre szinte senki sem készít alkalmazásokat.

   Teljesítmény

   És fejezzük be rövid ajánlásainkat azzal, amivel más körülmények között kezdtük volna – teljesítmény. Ha az a szándékod, hogy a táblagépet csak olvasóként használd, alkalmanként szörfölsz a weben, és nem használsz mohó szoftvereket (játékok, HD videók stb…. .), egy gyenge kétmagos processzor és 1 GB RAM elegendő lesz.

   A legjobb e-könyvek olvasására alkalmas tabletták értékelése

   Jelölés űr termék neve ár
   A legjobb ár-érték arányú tablet e-olvasókhoz 1

   restigio Wize 4117 3G 8GB fekete

   4 558€
   2 Digma Plane 8566N 3G 3 500€
   3

   restigio Grace 5588 4G

   4 990€
   4 Lenovo Tab 4 TB-7504X 2Gb 16Gb 6 650€
   5 Amazon Kindle Fire HD 8 (2018) 16Gb 6 490€
   A legjobb teljesítményű tabletták e-könyvek olvasásához 1 Huawei MediaPad T3 8.0 16Gb LTE 8 224€
   2 Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T295 32Gb 9 560€
   3 Xiaomi MiPad 4 64Gb LTE 26 999€
   4 Huawei MediaPad M6 10.8 64Gb WiFi 19 689€
   5 Apple iPad mini (2019) 64Gb Wi-Fi 29 169€

   A legjobb olcsó tabletták e-könyvek olvasásához

   Először is nézzük meg a legolcsóbb, e-könyvek olvasására legjobban alkalmas táblagépek mini válogatását. Ezek természetesen nem hibátlan megoldások, de ebben az árkategóriában jól néznek ki. Ha valóban csak olvasóként kívánja használni a táblagépet, és csak alkalmanként igényesebb feladatokra, akkor ezeknek a modelleknek a teljesítménye bőven elegendő lesz.

   restigio Wize 4117 3G 8GB fekete

   Értékelés: 4.6

   Prestigio Wize 4117 3G 8GB Fekete

   Az első és legmegfizethetőbb példa a tablet-olvasóra a szuper-budget modell és a nem túl hivalkodó Prestigio márka lenne. Itt rögtön figyelmeztetnünk kell Önt, hogy szakértőink az ilyen alkalmazásokkal összefüggésben figyelembe vették a tartományt. Tehát az interneten megjelenő kritikákat olyan korrekcióval kell kezelni, amely elsősorban a teljesítményre vonatkozik, amely ebben az esetben nem az első a fontosságban. Vannak olyan tévhitek is, hogy ez egy régebbi modell, holott a táblagépet csak 2019-ben adták ki.

   Tehát, ez egy 7 hüvelykes táblagép, 1024×600-as IPS képernyőfelbontással. A pixelsűrűség nagyon közepes – 157 képpont hüvelykenként, de ezt el kell viselnie, valamint a minimális ár által diktált egyéb korlátozásokat. A képminőség a telítettség és a kontraszt tekintetében meglehetősen tisztességes, a láthatóság minden szögben jó.

   A rendszer középpontjában egy 4-magos (Cortex-A7) Spreadtrum SC7731E processzor áll, 1.3 GHz. Grafikus modul – Ma

  • -T820. A memória konfiguráció is elég szerény – 8 GB beépített és 1 GB RAM memória. Külső memóriatámogatás – microSDXC kártyaolvasó maximum 64 GB kapacitással. Operációs rendszer – Android 8.1.

   A táblagép kommunikációs képességei biztosan nem rekordot döntőek, de nem is a legrosszabbak. Támogatja a Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, mobil hang, 3G internet. Van egy GPS és GLONASS navigációs rendszer. Beépített FM vevő. Vezetékes csatlakozás – microUSB-n keresztül. Fejhallgató csatlakozó – “mini-csatlakozó” 3.5 mm.

   A tabletta gyenge pontja – az akkumulátor. 2500 mAh kapacitás – nem elég még egy ilyen, energiafogyasztás szempontjából nagyon szerény modellhez sem. Összehasonlítható egy osztály okostelefonok és hogy többnyire akkumulátorok tágasabb.

   Általános következtetésként megállapítható, hogy a táblagép inkább a szöveges tartalmak felé orientálódik, nem túl hangsúlyos multimédiás komponenssel. Nagyméretű műszaki dokumentumok “nehéz” grafikával megnyílnak, de kényelmes működési sebességgel nehéz lesz. De tisztán technikai szempontból a készülék nem rossz, és a lefegyverző árral kombinálva akár belépő szintű olvasóként is szolgálhat.

   Előnyök

   • Az érintőképernyő meglehetősen érzékeny;
   • Mobiltelefon-támogatás két SIM-kártyával;
   • Viszonylag jó kommunikációs képességek összességében;
   • FM-vevő;
   • szuper megfizethető ár.

   Hiányosságok

   • felbontás és pixelsűrűség;
   • gyenge akkumulátor.

   Digma Plane 8566N 3G

   Értékelés: 4.5

   Digma Plane 8566N 3G

   Most fordítsuk figyelmét egy másik, a jó költségvetési elektronikájáról ismert márkára – Digma. A Plane 8566N 3G nagymértékben hasonlít az előző modellhez a funkciók, képességek, minőség és ár tekintetében, néhány helyen felülmúlja azt. Ezek a modellek többé-kevésbé egyenrangú helyettesítői egymásnak a vásárlás során, ha az egyik vagy a másik hirtelen nem áll rendelkezésre. A bejelentés és a kiadás idejére ez a modell egy évvel idősebb, mint elődje, ami megmagyarázza az operációs rendszer régebbi verzióját, az Android 7-et.0.

   Először arról, hogy mi a közös ezekben a tablettákban. Mindkettő azonos mennyiségű RAM-mal és belső memóriával rendelkezik – 1 GB, illetve 16 GB. Mindkettő támogatja a kettős SIM-kártyás mobiltelefonálást és a 3G adatátvitelt. Ugyanaz a “jelképes” kamerakonfiguráció, amelyet nem kell megemlítenie – 0.3 MP elöl és 2 MP hátul. Hasonló fekete műanyag ház klasszikus kialakítással. Vezetékes csatlakozás micro-USB kábelen keresztül, fejhallgató csatlakoztatás – szabványos audiocsatlakozó 3.5 mm-es ‘mini-jack’. Összehasonlítható méret és súly – 215x128x9 mm és 360 g.

   És most a különbségekről, amelyek többnyire a modell javára szólnak. Hasonló felbontás mellett (1024×600) a táblagép átmérője hüvelykenként nagyobb – mindössze 8″. A pixelsűrűség természetesen nem ideális, de az általános szép mátrixminőség jó olvashatóságot biztosít a szövegnek. Hatékonyabb MediaTek MT8321 négymagos Cortex-A7 processzor 1.3GHz bár nem sokszor gyorsabb, de még mindig kényelmesebbé teszi az érzést. Érezhetően nagyobb kapacitású akkumulátor 3200mA⋅h, ami szintén eléggé középszerű, de már sokkal jobb, mint a fent leírt változat. Kártyaolvasó microSDXC flash kártyákhoz, kétszer akkora kapacitással, mint a Prestigio Wize 4117.

   A kommunikáció és az érzékelők a tablettában minimálisan szükséges: vezeték nélküli csatlakozási modulok Wi-Fi 802.11n és Bluetooth 4.0, GPS navigátor, gyorsulásmérő. Csatlakoztatás a számítógéphez és az akkumulátor töltése – micro-USB csatlakozón keresztül.

   Ismétlem, ne vegye ezt a modellt minden értelemben táblagépnek, és ne várjon tőle teljesítményt. Nem lehet rajta modern mobiljátékokat játszani – ez csak az elektronikus olvasó funkcionálisan továbbfejlesztett alternatívája, semmi több.

   Van egy figyelemre méltó hátránya: az akkumulátor élettartama körülbelül 5-6 hónap aktív használat után gyorsan lemerül. Nem túl gyakran fordul elő, de van egy tendencia. Ezért, amikor megvásárolja ezt a konkrét modellt, célszerű biztosítani az üzlet által nyújtott garanciát, nem csak a gyártót.

   Előnyök

   • Viszonylag jó IPS mátrix, ami jó olvashatóságot biztosít a szövegnek;
   • Dupla SIM-támogatás a mobilkapcsolathoz;
   • Legfeljebb 128 GB-os flashmemóriát támogat;
   • Jobb akkumulátor-üzemidő a legköltséghatékonyabb táblagépekhez képest;
   • szuper megfizethető ár.

   Hátrányok

   • Még mindig gyenge akkumulátor.

   restigio Grace 5588 4G

   Értékelés: 4.4

   Prestigio Grace 5588 4G

   Egy másik szuper megfizethető opció a Prestigio márkától, az Expertology a felülvizsgálatban azok számára, akik az olvasáson túl néhány fejlett funkciót szeretnének, de a lehető legalacsonyabb áron. A fent leírt fiatalabb modellhez hasonlóan ez sem túl gyakran kapható a piacon, de könnyen megtalálható az oroszországi és a FÁK internetes piactereken.

   Míg az előző modellt sokan alig veszik komolyan, és alig többre alkalmas, mint e-könyvek olvasása, a Prestigio Grace 5588 már meggyőzőbbnek tűnik. Igaz, a gyenge MediaTek MT8735 processzorral kell megbirkóznia, amelynek frekvenciája mindössze 1 GHz. Az operációs rendszer Android 8.1. Ujjlenyomat-olvasó található a hátlapon a kamera alatt.

   Amint azt az elején meghatároztuk, egy táblaolvasó legfontosabb jellemzője a képernyő, és itt a helyzet sokkal jobb, mint az előző modellnél. A 8 hüvelykes képátlójú képernyő, az F

    l HD valamivel nagyobb 1920×1200-as felbontásban és 283 pixeles sűrűséggel hüvelykenként ezen az áron. És végül, de nem utolsósorban, sem a színvisszaadás, sem a kontrasztok nem okoznak csalódást. Határozottan egy olyan gyártó, amely nem fukarkodott a kategóriájában vezető IPS-mátrixával.

    A menet közbeni, járműveken és más, rendkívül mobilis környezetben való olvashatóság szempontjából ez nem rossz egyensúly. A 213×125×8 mm-es méretek és a 357 g-os súly lehetővé teszi, hogy a készüléket akár az egyik tenyerében tartsa, de a lapozáshoz és a vezérléshez a másik kezére is szükség lesz. A keretek vastagsága a felső és alsó részen a portré orientációban egy kicsit nehézzé teszi a megjelenést, de aztán megint, ilyen áron nem várhatunk tökéletes teljesítményt mindenben, különösen, mivel objektíven a táblagép meglehetősen vékony.

    Röviden nézzük át a kommunikációs képességeket. Itt is, bár nem “csúcs”, de tisztességes szinten: telefonálás támogatása két SIM-kártyával, 4G adatátvitel, egysávos Wi-Fi b/g/n, Bluetooth legalább 4.0, de A2DP profillal.

    Az akkumulátor élettartamát tekintve itt a gyártó nem spórolt, de nem spórolt. Az akkumulátor nem tűnik a leggyengébbnek, de a rendszer optimalizálása még mindig nem hibátlan, és a 4000 mAh kapacitás 10 órán át tart, és ez csak olvasási módban van. Hosszú utakon szükséged lesz egy konnektorra vagy egy power bankra.

    Előnyök

    • Szilárd felépítés;
    • F felbontás
      l HD 1920×1080;
     • színvisszaadás és kontraszt;
     • meglehetősen nagy pixelsűrűség;
     • ujjlenyomat-olvasó;
     • egy teljes körű kommunikációs csomag;
     • 4G támogatás;
     • a legkedvezőbb ár.

     Hátrányok

     • gyenge processzor;
     • autonómia.

     Lenovo Tab 4 TB-7504X 2Gb 16Gb

     Értékelés: 4.4

     Lenovo Tab 4 TB-7504X 2Gb 16Gb

     Egy másik kompakt tablet minimális átlóval, de jobb teljesítménnyel megfelel azoknak, akiknek nem elég nagy képernyős okostelefon, vagy csak egy különálló, olcsó eszközre van szükségük e-könyvek olvasásához. A Lenovo Tab 4 majdnem rekordtartó a minimális súly tekintetében a kategóriájában. A fent említett márkákhoz képest a Lenovo márka még szilárdabbnak tűnik.

     A 7 hüvelyk képátlójú képernyő teljes mérete a tabletta – 193×98.7×8.4 mm és mindössze 260 g súlyú. A kialakítás vizuális könnyedséget kölcsönöz – a képernyő körüli keret csak a rövid oldalakon vastagított, a hosszú széleken pedig vékony, így a készülék stílusos és elegáns megjelenésű.

     A táblagép képernyőfelbontása nem nevezhető az erősségének – 1280×720, de az IPS mátrix kiváló minőségű, a színvisszaadás jó, a kontraszt olyan szintű, mint a többi. Tehát a szöveg érzékelése a szemével még ilyen alacsony pixelsűrűség mellett is elég kényelmes.

     Ennek a modellnek az elektronikája szerény, a korábbi példák szellemében. A processzor egy négymagos MediaTek MT8735B processzor, melynek órajelét 1.3GHz. A RAM már 2GB helyett 1GB, ami szintén egy kicsit, de már sokkal jobb. Beépített memória – ugyanaz a 16 GB, plusz egy bővítőhely microSDXC kártyák számára, legfeljebb 128 GB kapacitásig.

     A korábbi táblagépekhez hasonlóan a Lenovo Tab 4 TB-7504X is lehetővé teszi, hogy okostelefonként használja magát. Támogatja a két SIM-kártya formátuma nanoSIM faktor. A támogatott mobiltechnológiák széles skálája a GSM900-as telefonálástól a 3G és LTE internetsebességig. Egyéb kommunikáció: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, GPS navigáció. Vannak fényérzékelők, gyorsulásérzékelő, közelségérzékelő. Nem rossz ehhez a formai tényezőhöz képest, 3,500mAh akkumulátor.

     Érdemes megemlíteni a nagyon tisztességes építési minőséget is, amely megkülönbözteti ezt a modellt elődeihez képest. Ez a márka érdeme, hogy megpróbálja fenntartani a márkát, és sok szempontból a vásárló választását ez határozza meg. A kamera itt, bár messze van a modern szabványoktól, nem olyan jelképes, mint a korábbi tablettákban: 5 és 2 MP hátsó és elülső.

     Előnyök

     • márka;
     • Tisztességes építési minőség;
     • képminőség;
     • Képernyő fényerő tartalék;
     • Vékony oldalsó keretek;
     • Viszonylag jó akkumulátor kapacitás;
     • Legkönnyebb.

     Hátrányok

     • sokáig tart a töltés.

     Amazon Kindle Fire HD 8 (2018) 16Gb

     Értékelés: 4.4

     Amazon Kindle Fire HD 8 (2018) 16Gb

     Az olcsó e-könyv olvasó tablettákról szóló áttekintésünk első részét az Amazon eredeti 2018-as fejlesztése, a Kindle Fire tabletta teszi teljessé. Ez egy relatív ritkaság az orosz piacon, de a tabletta könnyen megtalálható lesz a népszerű online kiskereskedelmi oldalakon a Runetben.

     A táblagép méretei – 214x128x9.7mm és 363g súlyú. A test erős műanyagból készült, gondosan, óvatosan, megbízhatóan készült. A képernyőüveg Gorilla Glass, fokozott karcolás- és kopásállósági jellemzőkkel.

     E modell képernyőparaméterei hasonlóak a korábban bemutatott változatokhoz. A 8 hüvelykes képátlóval a mátrix felbontása 1280×800. Sokat hagy kívánnivalót maga után, de más adatok, márka, általános minőség és költség, ez a pont elfogadható, de ugyanakkor megérteni, hogy a pixelsűrűség középszerű és a pontok észrevehetőek lesznek a jó látással rendelkező emberek számára.

     Az elektronikai oldalon ugyanazt a MediaTek MT8163 processzort látjuk, négy Cortex-A53 maggal, amelyek 1.3 GHz. A beépített memória 16 GB, és az Amazon fejlesztői eredeti dolgot csináltak a RAM-mal – nem 1 és nem 2 GB, hanem 1.5 GB. A kártyaolvasó azonban támogatja a microSDXC szuper-nagy kapacitású kártyákat 400 GB-ig.

     A tabletta multimédiás oldala minimálisan megvalósult – mindkét kamera, az elülső és a hátsó, 2 megapixeles felbontású érzékelővel. Beépített sztereó hangszórók és szabványos hangkimenet 3.5 mm.

     A vezeték nélküli kapcsolat itt szabványos – Wi-Fi 802.11n és Bluetooth 4.0 A2DP profillal. A 3500 mAh kapacitású akkumulátor legfeljebb 10 óra üzemidőre képes, és legtöbbször nem több, mint 8 óra, ami azt jelenti, hogy az akkumulátor élettartama nem a legerősebb pontja ennek a táblagépnek sem, mint minden olcsó modellnek.

     Nincs telefonálás, így a táblagépet nem lehet okostelefonként használni. Ez olyasmi, amit sokan könnyedén vesznek, felismerve, hogy egy ilyen funkcióra ritkán van szükség, és a cellás rádiós modulok elhagyásával az Amazon nagyon kényelmes határokon belül tartotta a kütyü árát.

     A legjobb dolog az, hogy a táblagépet eredetileg úgy fejlesztették ki, hogy a hangsúlyt a használhatóságra helyezték, mint egy olvasóra. Az angolul beszélő felhasználók különösen hasznosnak találhatják a táblagép olyan funkcióit, mint az Alexa hangalapú asszisztens teljes körű támogatása és a Kindle e-könyv szolgáltatással való szoros integráció.

     Előnyök

     • építési minőség és anyagok;
     • Alexa virtuális asszisztens;
     • Kindle e-könyv szolgáltatás;
     • Gorilla üveg;
     • microSDXC kártyaolvasó 400 GB-ig;
     • Ár-érték arány.

     Hátrányok

     • felbontás és pixelsűrűség;
     • autonómia.

     A legjobb teljesítményű tabletták e-könyvek olvasásához

     Az Expertology magazin szerint az e-könyvek olvasására alkalmas legjobb táblagépek áttekintésének második részében az ilyen használatra legalkalmasabb változatokat tekintjük át, anélkül, hogy kötelezően számolnánk a költségekkel. Az ár/teljesítmény arány az első dolog, amit az értékelőink kiválasztottak, és itt van az öt legjobb.

     Huawei Mediapad T3 8.0 16Gb LTE

     Értékelés: 4.9

     Huawei Mediapad T3 8.0 16Gb LTE

     Kezdjük a fenti tablet jellemzőivel és árával, bár néhány különbség jelentős. A modellt 2017-ben jelentették be.

     A tabletta méretei – 211×124.7×8 mm, 350 g. A fém részletek már jelen vannak az alvázon, különösen a hátsó borítás alumínium felületén. Világosszürke, ezüstmetál és arany színben kapható. Képernyő átlója – 8 hüvelyk. IPS mátrix felbontás – 1280×800, 170 képpont per inch képpontsűrűséggel. Igen, a képernyő még mindig sok kívánnivalót hagy maga után, de a megfizethető ár és néhány figyelemre méltó funkció ellensúlyozza ezt a hátrányt.

     Elektronikai szempontból ez a modell nem sokkal jobb, mint az előzőek, de fejlettebb. A számítási központban egy Qualcomm Snapdragon 425 négymagos Cortex-A53 processzor található, 1400 MHz-es órajelen, Adreno 308 integrált grafikával. RAM – DDR3 2GB, belső memória – 16GB. Kártyaolvasó microSDXC kártyákhoz 128 GB-ig terjedő kártyákhoz.

     A táblagép kommunikációja átlagos, de a mindennapi használathoz elegendő: 4-es verziójú Bluetooth modul.0 A2DP profillal; 802 Wi-Fi modul.11n az eszközök közötti közvetlen adatátvitel támogatásával WiFi Direct. A táblagép az összes elterjedt szabványt kínálja, egészen az LTE-ig, de csak egy SIM-kártyához. GPS és GLONASS műholdas navigációval rendelkezik.

     A tablet multimédiás komponensét az 5 megapixeles hátsó és a 2 megapixeles elülső kamera képviseli, amely támogatja a legnépszerűbb audio- és videoformátumokat. Van egy szabványos kimenet 3.5 mm-es mini-csatlakozó a fejhallgatóhoz.

     Végül, ez a táblagép “szégyentelen” akkumulátorral rendelkezik – 4800 mA⋅h kapacitása már elég egy munkanapnyi olvasáshoz újratöltés nélkül. A teljesítmény nagy igénybevétel esetén csökken. Mínusz csak gyorstöltés hiányában – a teljes feltöltés 100%-ra 3-4 órát vehet igénybe.

     Előnyök

     • fém burkolati elemek;
     • Anyag és kivitelezés minősége;
     • világos, éles és kontrasztos képek;
     • cellás támogatás;
     • nagy kapacitású akkumulátor;
     • elfogadható ár.

     Hátrányok

     • sokáig tart a töltés;
     • Alacsony felbontás és képpontsűrűség.

     Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T295 32Gb

     Értékelés: 4.8

     Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T295 32Gb

     A Samsung Galaxy kifejezés, amely egyben Tab is, a dél-koreai technológiai óriás drága zászlóshajóival kapcsolatos asszociációkat idézi fel. A szóban forgó modell azonban meglehetősen kedvező árú, és máris rendelkezik néhány figyelemre méltó előnnyel a fent leírt költségvetési változatokkal szemben. 2019-ben új, és 2020-ban a modell több mint releváns és keresett.

     A táblagép képernyőmérete – 8 hüvelyk, a készülék mérete 210×124.4×8 mm. Súlya 347g. A burkolat többnyire fémből készült, választható fekete vagy ezüstmetál színben. A mátrix felbontása közepes, 1280×800, de maga a mátrix kiváló minőségű, kiváló színvisszaadással, fényerősséggel és kontraszttal. A teljesen láthatatlan pixelezés csak a drágább táblagépeken lesz észrevehető. A képernyő fényerejét egy érzékelő automatikusan a környező fényviszonyokhoz igazítja.

     A processzor itt még erősebb – 2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 429, Cortex-A53 magok, Adreno 504 grafikus alrendszer. Fejlett 12 nm-es eljárással gyártott processzor. A beépített RAM a szokásos 2 GB ebben az osztályban, de a beépített memória kétszerese a legkedvezőbb költségvetésűekének – 32 GB.

     A táblagép a szabványos kommunikációval rendelkezik: Wi-Fi 802.11n, WiFi Direct támogatással, Bluetooth modul 4.2 A2DP profillal; mobilkapcsolat támogatása egyetlen SIM-kártyán keresztül, beleértve a 3G és LTE adatátvitelt is. GPS és GLONASS műholdas navigációval rendelkezik.

     Azok, akiknek fényképeket és videókat kell készíteniük, kihasználhatják a 8 megapixeles hátsó kamera vagy a 2 megapixeles előlapi kamera előnyeit. Van szabványos kimenet 3.5 mm-es “mini-csatlakozó” a fejhallgatóhoz.

     A Samsung Galaxy Tab sorozat ezen kiadásának akkumulátora már most is határozottan örömteli. Az 5100mAh kapacitás, a nagyon jó rendszeroptimalizálás és a 12nm-es processzortechnológia alacsonyabb energiafogyasztásával már lehetővé teszi, hogy egy egész napon át kényelmesen érezhesse magát a táblagéppel.

     Van egy hátránya ennek a modellnek, amelyet csak és kizárólag akkor lehet megbocsátani, ha a táblagépet nagyrészt pontosan offline e-könyv olvasóként használják. A felhasználói visszajelzések szerint a vezeték nélküli Wi-Fi-kapcsolat meghibásodásainak nem elhanyagolható százaléka. Offline olvasáshoz ez nem túl jelentős, de aktív internetezéskor már jelentősen zavaró.

     Előnyök

     • márka;
     • Az anyagok és az összeszerelés minősége;
     • processzor feldolgozási technológia – 12 nm;
     • erős akkumulátor;
     • környezeti fényérzékelő, a képernyő fényerejének automatikus beállítása
     • az ár, a minőség és a teljesítmény kombinációja.

     Hátrányok

     • Instabil vezeték nélküli kapcsolat;
     • Alacsony felbontás és képpontsűrűség.

     Xiaomi MiPad 4 64Gb LTE

     Értékelés: 4.7

     Xiaomi MiPad 4 64Gb LTE

     Most pedig ugorjunk a modellekhez, ahol a táblaolvasókkal szemben támasztott szinte minden fontos követelményt már betartottak. Tekintse a Xiaomi MiPad 4-et – egy kényelmes felbontású és tisztességes teljesítményű tabletta. Bejelentett év 2018.

     Tablet méretei – 200.2×120.3×7.9 mm-es, 8 hüvelykes képernyőátlóval. A készülék súlya – 342g. Kapható ház árnyalatok – fekete, arany. A burkolat többnyire fémből készült. A design minimalista és elegáns, a Xiaomi szellemében.

     Végül, látjuk, hogy már valóban elegendő a felbontás, így egyetlen pixel sem látható. itt az F

      lHD – 1920×1200 képpont. A felbontás és a képernyő átmérője együttesen kiváló, 283 ppi pixelsűrűséget eredményez. Az IPS-mátrix maga sem okoz kétségeket a minőségben – jó színvisszaadás, 1200:1 kontrasztarány, jó fényerősségtartomány.

      Az elektronikai oldalon ez a modell is kezd tetszeni. Nagy teljesítményű, 8-magos Qualcomm Snapdragon 660 processzor 2.2 GHz-es Kryo-alapú architektúra 14 nm-es gyártástechnológiával. RAM – gyors LPDDR4 4GB-os memóriával. 64 GB belső memóriával és kártyaolvasóval rendelkezik legfeljebb 256 GB-os microSDXC kártyákhoz.

      Még a kommunikáció is elég fejlettnek tűnik ezen a táblagépen. Wi-Fi 802.11ac a legelterjedtebb a középkategóriás elektronikában. Bluetooth 5.0 nem olyan gyakran megtalálható, és azok, akik még mindig vezeték nélkül akarnak zenét hallgatni fejhallgatón, és még jó minőségben is, jó hír lesz. A mobilkapcsolat is támogatott – egy nano SIM-kártya, minden technológia egészen az LTE-ig. GPS, GLONASS és BeiDou műholdas navigáció.

      A táblagép kamerakonfigurációja már jóval a korábbi modellek előtt jár – 13 MP-es hátsó kamera és 5 MP-es előlapi kamera. A táblagép arcfeloldó funkciója az utóbbihoz kapcsolódik.

      Ami még mindenképpen dicséretre méltó, az az akkumulátor. 6000mAh kapacitása elegendő az elektronikus könyvek és más villámgyors alkalmazások egész napos működtetéséhez. És a kütyü teljesítménye még néhány játékot is lehetővé tesz, de az energiafogyasztás ekkor drámaian megnő.

      Előnyök

      • építési minőség;
      • Megjelenés;
      • kényelem;
      • Nagy felbontású képernyő;
      • nagy pixelsűrűség;
      • Képminőség, nagy kontraszt;
      • teljesítmény;
      • arcfeloldás;
      • nagy kapacitású akkumulátor.

      Hátrányok

      • nem jelentős;

      Huawei MediaPad M6 10.8 64Gb WiFi

      Értékelés: 4.6

      Huawei MediaPad M6 10.8 64Gb WiFi

      Egy újabb Huawei az Expertology legjobb e-könyvek olvasására alkalmas táblagépek áttekintésében, ezúttal nagyobb képernyővel és tisztességes teljesítménnyel. A modellt 2019-ben jelentették be, és a konfiguráció itt közel áll a zászlóshajóéhoz.

      Tablet méretei – 257x170x7.2 mm. súly 498 g. Ezek a paraméterek a nagy képernyő átlója miatt 10.8″. IPS mátrix felbontás – továbbfejlesztett 2.5K 2560×1600. A test fémes, a felület fekete vagy ezüst színű. Van támogatás egy saját fejlesztésű tollhoz, de az nem tartozik a csomaghoz.

      Az elektronika középpontjában egy nagy teljesítményű, új HiSi processzor áll

     • con Kirin 980 – 8 Cortex-A55/A76 mag 2600MHz-en, 7nm-es gyártástechnológia. A memória konfigurációja szinte megegyezik az előző modellével – 4 GB RAM, 64 GB beépített memória, microSDXC kártyahely maximálisan 512 GB kapacitással.

      Az interfészcsomag Bluetooth vezeték nélküli modulokat tartalmaz 5.0 A2DP-vel és Wi-Fi 802.11ac WiFi Direct támogatással. Szabványos audio mini-csatlakozó 3.5 mm a fejhallgatóhoz. Teljes mértékben támogatja az OTG technológiát. Integrált GPS és GLONASS navigációs modulok.

      Az akkumulátor még erősebb és jobb minőségű, mint a Xiaomi MiPad 4 – 7500mA⋅h. Töltés – C típusú USB-n keresztül. Az akkumulátor élettartama nagyon szép – egy teljes töltés könnyen elegendő egy egész napos olvasáshoz, hanghallgatáshoz, videónézéshez, videochateléshez, tanuláshoz, és még mindig marad tartalék.

      A multimédiás oldalon egy jó kamerát látunk: 8 MP-es elülső és 13 MP-es hátsó kamera, vakuval és autofókusszal. Minden jelenlegi kodek támogatott, beleértve az AAC-t és a FLAC-ot is.

      Előnyök

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: