A 12 legjobb grafikus kártya játékhoz

*Editor’s Choice Awards. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, és nem minősül reklámnak vagy vásárlási útmutatónak. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

Egy játékgépben a grafikus kártya még a CPU-nál is fontosabb, ésszerű keretek között. A legigényesebb játékosok számára pedig egy megfelelő modell ára a teljes összeállított játékállomás oroszlánrészét jelentheti, beleértve a monitort is. De a kevésbé kifinomult felhasználók tömegei számára elegendő lesz, és lényegesen szerényebb jellemzőkkel rendelkezik.

A grafikus kártyák piaca minden évben tele van izgalmas új termékekkel. Nemcsak a játékosok és a játékosok, hanem a kriptopénz bányászok is erősen befolyásolják az iparágat az utóbbi időben. Olyan erős, hogy a helyzet gyakran változik. Az Expertology magazin és a RankQua elemző szolgáltatás szerkesztői

 • Íme egy aktuális áttekintés az orosz piacon 2021 elején kapható legjobb játékgrafikus kártyákról.

  Hogyan válasszunk grafikus kártyát játékhoz

  A játékra szánt grafikus kártya kiválasztásának alapelvei évek óta szinte változatlanok maradtak. Mindehhez csak néhány olyan funkciót adunk hozzá, amelyek figyelembe veszik az új technológiák megjelenését. Íme, néhány fontos információ a 2021-es év kezdetéről.

  GPU

  A fő összetevő, amely szinte 100% -ban meghatározza, hogy mely játékok általában képesek lesznek “húzni” az eszközt és milyen beállítások mellett. A versenyből mindig is a csúcskategóriás termékek voltak, és 2021 elejétől kezdve az nVidia GeForce RTX 3070/3080/3090 sorozatai, mint például a GeForce RTX 3070/3080/3090. Egy másik és eddig egyetlen versenytárs – az AMD – szintén sikeresen frissíti Radeon sorozatát, de ezek sokkal kisebb piaci részesedést képviselnek, és áttekintésünkben csak három ilyen modellt mutatunk be – egyet-egyet minden választékból.

  Ami a megvalósíthatóságot illeti, ez személyes játékpreferenciák kérdése. A statisztikák szerint a játékosok oroszlánrésze továbbra is a GTX 1060-as sorozatot és a hasonló változatokat választja. Ez természetes, mert a csúcs grafikus hardverek árai a legtöbbünk számára egyszerűen túl magasak.

  Tehát az ár továbbra is nagymértékben meghatározó tényező. Rengeteg online forrás áll rendelkezésre, ahol felmérheti, hogy mely játékok milyen beállítások mellett lesznek elérhetőek egy adott grafikus kártyával. Ez lehetővé teszi, hogy megítélje saját képességeit.

  Mindenesetre a fejlesztő stúdiók megpróbálják optimalizálni játéktermékeiket az olcsó videokártyák szerény jellemzőihez, megértve, hogy a játékosok tömeges szegmense egyszerűen nem engedheti meg magának a zászlóshajó grafikát.

  Memória

  A grafikus kártya teljesítményének második meghatározó tényezője, de nem abszolút, és szerepét megfelelően meg kell érteni. Az a helyzet, hogy a grafikus kártya videomemóriájának mennyisége csak akkor válik láthatóvá, amikor nyilvánvalóan nem elegendő.

  Például, ha egy játék 4 GB videomemóriát igényel, akkor egy 2 GB-os videokártyával biztosan gondok lesznek, ha egyáltalán fut. Míg egy 8 GB memóriával rendelkező és egy 16 GB memóriával rendelkező grafikus kártya nagyjából ugyanúgy fog viselkedni.

  Ezért ismét érdemes a saját játékpreferenciáink szerint választani, és ha a kedvenc játékainknak szükségük van egy bizonyos mennyiségű memóriára, akkor nincs értelme komolyan túlfizetni a dupláját.

  Még egy fontos megjegyzés. A fentiek a képernyőfelbontás egyenlő feltételeire vonatkoznak. Ugyanaz a játék különböző felbontásokon futva különböző mennyiségű videomemóriát fog fogyasztani.

  A játék teljesítménye szempontjából sokkal fontosabb a videomemória típusa, amely meghatározza a játék sebességét. Tehát a GDDR5 esetében ez 9 Gbps, míg a GDDR6 esetében 16 Gbps. Érdemes nem kevesebb figyelmet fordítani rá, mint a memória méretére.

  Megfelelőség megjelenítése

  Ez az a pont, amely bizonyos esetekben még érdemes elkezdeni mérlegelni a lehetőségeket. Más szóval, ha a játékfelszerelést nem a semmiből építik, akkor a monitor specifikációi nagymértékben meghatározzák a választékot.

  Az igazi “népszerű” játékformátum az F

   lHD 1920×1080, valamint filmnézéshez. És ha ilyen maximális felbontású monitorod van, nem kell aggódnod – bármelyik modern grafikus kártya képes kezelni ezt a felbontást.

   Egészen más kérdés, ha a monitora támogatja a 4K felbontást, és ez az a felbontás, amellyel igazán szeretne játszani a kedvenc játékával. Itt nem igazán van alternatívája – készen kell állnia arra, hogy nagy összeget fizessen a csúcsmodellért, vagy legalábbis a közepes árú modellért, mivel nem kell számolnia a normál képkockasebességgel a költségvetési 4K változat esetében.

   Egy kis tipp. Határozottan nem akarok 4K felbontást kergetni egy játékban a framerate rovására. Bármilyen gyönyörű videó benyomásait teljesen tönkreteszi a 20 fps képkockasebesség. Ez nem játék lenne, hanem tiszta önbecsapás és csalódás, valamint elpazarolt pénz.

   Hűtés

   Valójában a második legfontosabb paraméter a grafikus kártya teljesítménye után, mert terhelés alatt az elektronika extrém hőmérsékletre melegszik, és a legkisebb hiányosság a hűtésben csökkentheti a teljesítményt és gyorsabban fogyasztja az eszköz fizikai élettartamát. A gyártók leggyakrabban maguk kezelik ezt a kérdést, de a fogyasztónak is van néhány választási lehetősége.

   A modern videokártyák aktív hűtésének legszerényebb változata a “turbina”. Ez a legkevésbé hatékony. De ennek csak akkor van értelme, ha egy grafikus kártyát kíván beépíteni egy ultrakompakt tokba. Természetesen ebben az esetben a játéklehetőségek korlátozottak lesznek.

   Elfogadhatóbb megoldás a két ventilátor. Arra a helyzetre gondolunk, amikor a különböző gyártók különböző típusú hűtéssel szerelik fel a videokártyát ugyanazon a processzoron. Két ventilátor már képes fenntartani az elfogadható hőmérsékletet, de szó szerint “az óra ellenében”. És hangsúlyozzuk, hogy ez csak a középáras modellekre vonatkozik, és a legerősebb videokártyáknál általában két ventilátor nem elég.

   A közelmúltig a három ventilátor volt az optimális hűtési lehetőség. Ez lehetővé tette a megfelelő légáramlást nem túl magas fordulatszámon, miközben a zajszintet ésszerű határokon belül tartotta. Szintén minél nagyobb a “lemezjátszó” átmérője – minél nagyobb, annál kisebb a hatáshoz szükséges sebesség, annál kisebb a zaj.

   A leghatékonyabb és a legdrágább megoldás– a vízhűtés ugyanazokkal a ventilátorokkal kombinálva.

   A leírt konfiguráció egy általános elképzelés arról, hogy a gyártók hogyan szervezik meg a hűtést. Ha minden más dolog megegyezik, a különböző gyártók azonos számú ventilátorral rendelkező, összehasonlítható videokártyáinak hatékonysága gyakran észrevehetően különbözik egymástól. Itt a teszteredményekre és a valódi felhasználók visszajelzéseire kell figyelni. Értékelésünkben különös figyelmet fordítunk a játékosok visszajelzéseire.

   A gyártó

   Különbséget kell tenni a grafikus processzor gyártója (amely valójában egy grafikus kártya az alapvető értelemben vett grafikus kártya) és a végtermék – egy használatra kész eszköz – gyártója között.

   Mint már említettük, a GPU chipeket a két legnagyobb chipgyártó – az NVIDIA és az AMD – gyártja, míg magukat az eszközöket harmadik féltől származó cégek gyártják: ASUS, Gigabyte, MSI, Pa

  • t és számos más. És pontosan a harmadik fél vállalatok határozzák meg, hogy mennyi memóriával rendelkezik egy videokártya, milyen hűtési minőség, méret, egyedi kialakítás stb. Ugyanazok a pillanatok, amelyek meghatározzák az árkülönbséget a látszólag azonos teljesítményű modelleknél.

   A chiptervezők saját, teljes funkcionalitású grafikus kártyákat is gyártanak. Ezeket a grafikus kártyákat referenciakártyáknak nevezik. A nyugati országokban népszerűbbek, és ott vannak a TOP-okban és a nézettségi listákon. Oroszországban nagyobb a kereslet a harmadik féltől származó megoldásokra.

   Itt a választás kérdése. Egyik gyártó sem jobb vagy rosszabb a másiknál. Előnyök és hátrányok jelennek meg az egyes sorozatokon belül, és a felülvizsgálat során figyelmet fordítunk rájuk.

   Miért éppen ezek a grafikus kártyák a legjobbak?

   Hadd tisztázzuk most az Ön számára azokat az okokat, amelyek szakértőink preferenciáit határozták meg a felülvizsgálatban bemutatott modellek kiválasztásakor. Csak a kiskereskedelmi forgalomban kapható modellek vehetők figyelembe. Néhány sorozat, még egészen újak is, a kriptopénz bányászat körüli hype miatt jelentős hiánycikkek. Ezeket a megoldásokat nem vizsgáltuk meg, hogy ne keltsünk az olvasóban elvárásokat.

   Először is a független videokártya-teljesítménytesztek eredményeire összpontosítottunk. A szintetikus teszteredmények mellett figyelembe vesszük a különböző körülmények között – nagy és kis házakban, opcionális hűtéssel, más osztályú elektronikával kombinálva – elért teszteredményeket is.

   Összehasonlítottuk az eredményeket a hasonló tanulmányok eredményeivel, a PC Magazine és a CNet munkatársai által készített felmérés. Figyelembe vettük a Digital konszolidált ajánlását

   PC Gamer.

   Az Expertology nagy figyelmet fordított a valódi felhasználóktól érkező tényleges visszajelzésekre. Így megvizsgáltuk az egyes modellek hosszú távú képességeit, azonosítva az első órákban vagy napokban észrevehetetlen előnyöket és hátrányokat.

   Top videokártyák játékokhoz

   Jelölés Helyszín Név Ár
   A legjobb olcsó játék grafikus kártya 4

   a

  • t GeForce GT 1030 2GB (NE5103000646-1080F)
  • 7 120 €
   3 ASUS Phoenix Radeon 550 2GB (PH-550-2G) 8 000 €
   2

   a

  • t GeForce GTX 1050 Ti StormX 4GB (NE5105T018G1-1070F)
  • 16 290 €
   1 MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G 24 990 €
   A legjobb középkategóriás grafikus kártyák 4 GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6G (GV-N166SOC-6GD) 43 260 €
   3 ASUS Dual Radeon RX 5500 XT EVO OC 8GB (DUAL-RX5500XT-O8G-EVO) 42 990 €
   2 MSI GeForce RTX 2060 VENTUS XS 6GB 61 990 €
   1 MSI GeForce RTX 2070 SUPER Ventus OC 8GB 106 481 €
   Legjobb Top Gaming grafikus kártyák 4 ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC 8GB (TUF-RTX3070-O8G-GAMING) 124 800 €
   3 XFX MERC 319 Radeon RX 6900 XT XFX MERC 319 Radeon RX 6900 XT
    16GB Gaming (RX-69XTACUD9)
   156 970 €
   2 MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X OC 10GB 229 987 €
   1 ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 OC 24GB (ROG-STRIX-RTX3090-O24G-GAMING) 289 990 €

   A legjobb olcsó játék grafikus kártyák

   Kezdjük a legolcsóbb modellekkel, amelyek még mindig kaphatók és még mindig keresettek. A viszonylag olcsó árak, a szerény funkciók és az ultramodern játékok követelményei ellenére az ilyen megoldások hatalmas célközönséggel rendelkeznek.

   a

  • t GeForce GT 1030 2GB (NE5103000646-1080F)
  • Értékelés: 4.5

   Pa<li></div><p>t GeForce GT 1030 2GB (NE5103000646-1080F” src=”/wp-content/uploads/2023/08/11516666195861-2312.jpg” height=”408″ title=”Pa</p><li>t GeForce GT 1030 2GB (NE5103000646-1080F”><p>A felülvizsgálatban először a legelemibb grafikus kártya lesz, amely végtelenül messze van a zászlóshajó kütyüktől, de játékra fejlesztették ki.</p><p>Az a tény, hogy ez a modell egy meglehetősen távoli generációt képvisel, egyenesen a kevésbé kifinomult játékosok kezére játszik. Tény, hogy a teljesítmény szempontjából nem érdekli a kriptopénz bányászokat. Ez önmagában meghatározza a 7k alatti árát. Egyrészt egy monoblokk ára elég magas, másrészt a bányászati boom miatt még a középkategóriás modellek is majdnem tízszer drágábbak. Vannak olcsóbb diszkrét változatok a piacon, de ezek játékpotenciálja nem olyan nagy.</p><p>Főbb specifikációk: GDDR5 memória – 6 GHz (effektív) és 2 GB; 64 bites buszméret; processzorsebesség – 1227 MHz;</p><td><p>– 30W; ajánlott tápegység teljesítménye 300W-tól. Csatlakoztathatóság – HDMI 2 interfész.0b és DVI-D.</p><p>Ami a játékképességeket illeti, azok a 2015-ben vagy később megjelent játékokra korlátozódnak. Például, ugyanabban WoT játszani egy kényelmes fps 45-80 csak közepes beállításokkal 768p. Közepes beállítások mellett a 720p jó a GTA V-ben 65-70 fps-sel, és nagyjából ugyanez a helyzet a CS:GO-ban is. A PUBG-szintű játékok csak alacsony beállításokon mennek majd.</p><p>A felhasználók szinte egyöntetűen dicsérik a modell nyilvánvaló előnyeit: kis méret, csendes működés, alacsony hőtermelés, alacsony energiafogyasztás és megfizethető ár. Sok felhasználó még csökkentett elvárásokat a játék videokártya szempontjából, és akkor kellemesen meglepődnek. A VGA-interfész hiánya egyértelmű hátrányt jelent. Azok, akik ilyen grafikus kártyát vásárolnak játékkártyaként, gyakran viszonylag régi monitorokkal is rendelkeznek. Néhány még mindig hiányzik az alacsony profilú sáv a készletben.</p><p>Egy ellenőrzött Yandex felhasználói értékelésből.”7. szintű Gadget Inspector” státuszú piac: “Kompakt, könnyű, nincs zaj, nincs hő, nem emészti fel a házban lévő áram felét. Olcsó a vásárlás időpontjában. Nagyszerű a 2015 előtti játékokhoz”.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>A minimális ár 2021 elejére;</li><li>Gyors HDMI 2.0b;</li><li>alacsony zajszint;</li><li>alacsony hőfokon;</li><li>kompakt méret;</li><li>A játékképességek meghaladják az “átlagos” felhasználói elvárásokat.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nincs VGA-csatlakozó;</li><li>Még mindig észrevehetően alulteljesít 2021-re.</li></ul><h3>ASUS Phoenix Radeon 550 2GB (PH-550-2G)</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=ASUS Phoenix Radeon 550 2GB (PH-550-2G)

   Az előző grafikus kártya alternatívájaként, amennyiben az nem áll rendelkezésre, fontolja meg az AMD hasonló grafikus kártyáját. Ennek a modellnek az ára szinte megegyezik az előző modellével.

   A legfontosabb technikai paraméterek alapján a grafikus kártya szintén összehasonlítható a fent említett kártyával – ugyanannyi videomemória 2 GB, ugyanaz a GDDR5 típus, ugyanazzal a 64 bites bitfelbontással. Maga a GPU szinte ugyanazzal a frekvenciával rendelkezik – 1183MHz. De van különbség az interfészek között. Itt a HDMI 2 mellett.0 és DVI-D mellett van egy DisplayPort 1 is.4. Ajánlott tápegység teljesítménye 400W. Az előző grafikus kártyával ellentétben ez már két foglal helyet a tokban, az egyikhez csatlakoztatva.

   Elemezzük a készülék játékpotenciálját a fenti példák segítségével. World of Tanks itt 60-65 fps közepes beállítások / 768p esetén. GTA V közepes / 720p-nél 70-75 fps framerate-et ad, de magas / 1080p-nél 30 fps alatt lesz. A PUBG csak alacsony / 720p felbontásban fog játszani, körülbelül 50 fps képkockasebességgel.

   Ebben a modellben a felhasználók hangsúlyozzák az előző grafikus kártya minden előnyét, de hozzáadnak egy magas hűtési pontszámot is. Minden más dolog egyenlő a teljesítményjellemzők tekintetében, a hűtés itt hatékonyabb és csendesebb. A felhasználók aligha panaszkodnak a VGA-interfész hiányára ebben az esetben, de vannak megjegyzések a méretre vonatkozóan – a kártya két foglalattal rendelkezik, de a teljesítménye nem túlságosan jobb, mint a korábbi egyfoglalatos kártyáé.

   Előnyök

   • a játékképességek és az ár kombinációja;
   • Nagy felbontás támogatása 7680×4320 (nem a játékban);
   • három monitor támogatása három különböző interfészen keresztül;
   • nagy, csendes és hatékony hűtőventilátor;
   • az egyik legolcsóbb.

   Hátrányok

   • Két kártyahelyet foglal el (a legolcsóbb kártyák esetében ez mínusznak tekinthető).

   a

  • t GeForce GTX 1050 Ti StormX 4GB (NE5105T018G1-1070F)
  • Értékelés: 4.7

   Pa<li></div><p>t GeForce GTX 1050 Ti StormX 4GB (NE5105T018G1-1070F” src=”/wp-content/uploads/2023/08/11016666195861-112.jpg” height=”312″ title=”Pa</p><li>t GeForce GTX 1050 Ti StormX 4GB (NE5105T018G1-1070F”>)<p>Most fordítsuk figyelmünket a videokártyára, amely már alapvetően különbözik az előző kettőtől. Szinte minden szempontból előnye van, kivéve az árat – 2021 elejétől a kártya körülbelül 14k-ba fog kerülni. rubel. Ez egy komoly túlárazás, de a piaci szűkösség diktálja a szabályokat.</p><p>A grafikus kártya legfontosabb előnye a maga kategóriájában – a teljesítmény. Kétszer annyi videomemória, 4GB, és kétszer akkora buszméret, 128Bit. Ugyanaz a memóriatípus, mint a fenti grafikus kártyáknál – GDDR5, de magasabb órajel – 7 GHz. A GPU frekvenciája hasonló – 1290 MHz.</p><p>A kártya két helyet foglal el, és az ő esetében a felhasználók ezt már természetesnek veszik. Az aktív hűtés egyetlen ventilátor, de még nagyobb átmérőjű, mint a fenti modell. A közismerten alacsony árával együtt ez a kártya jó ár-érték arányt képvisel</p><td><p>A 75 W-os tápegység magas hatékonyságot biztosít elfogadható hőmérsékleten. A videokártya interfészkészlete ugyanaz, mint az előzőé – HDMI 2.0b, DisplayPort, DVI-D. Javasolt tápegység kapacitása több mint mérsékelt – 300W.</p><p>Lássuk, milyen játékfunkciókat kínál ez a modell. Ugyanazokat a játékokat használva jelentős különbséget láthatunk a javulás irányába. Tehát, GTA V fog menni magas fps akár magas / 1080p beállítások – ezeken a beállításokon a framerate nem lesz 60 fps alatt, legfeljebb 70. Közepes / 1080p beállítások mellett akár 55 fps sebességgel is játszhatsz PUBG-t. A World of Tanks játékkal egyáltalán nem lesz gondod, egészen a beállításokig </p><ul>tra / 1080p.<p>A felhasználók ugyanúgy szeretik ennek a grafikus kártyának az ár/teljesítmény arányát, mint a korábbiaknak. Csak itt ez a kombináció sokkal nagyobb potenciált ad, amint azt az fps tesztekből láthatjuk bizonyos játékokban. Emellett gyakorlatilag mindenki egyöntetűen nagyra értékeli az energiafogyasztás, a hő- és hűtés kombinációját. És ez az a ritka eset, amikor a felhasználóknak szinte semmilyen rendszeres panaszuk nincs ezzel vagy azzal a megkérdőjelezhető funkcióval kapcsolatban.</p><p>Egy ellenőrzött Yandex felhasználó értékeléséből.6. szintű Gadget Inspector státusszal rendelkező piac: “Kis méretben. Nem igényel külön energiát. Csendes. Teljesítmény. The Witcher 3, Battlefield 1, Rise of Tom<br />Minden gyors és lagmentes közepes és magas grafikai beállítások mellett.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Az ár/teljesítmény arány;</li><li>128 bites pixelsűrűség (előny az olcsóbb modellekkel szemben);</li><li>kompakt (hosszát tekintve);</li><li>Csendes és hatékony hűtés – egy ventilátor, de nagy átmérővel;</li><li>Nem igényel további tápegységet.</li></ul><h4>Hibák</h4><ul><li>Nincsenek nagyobb hátrányok vagy rendszeres felhasználói panaszok.</li></ul><h3>MSI GeForce GTX 1650 Gaming X 4G</h3><p>Score : 4.8</p><div style=MSI GEFORCE GTX 1650 GAMING X 4G

   Az Expertology legjobb játékgrafikus kártyáiról szóló első értékelésünket az MSI legdrágább modelljével zárnánk le. 2021 elején egy továbbfejlesztett változat lesz elérhető a SUPER előtaggal. De érezhetően drágább, és a felhasználók többnyire nem látják értelmét egy ilyen túlfizetésnek, mivel a játékképességek közötti különbség, bár vitatható, hogy a.

   Ebben a grafikus kártya még nehéz elválasztani, hogy mi a fontosabb – az ár és a teljesítmény kombinációja, vagy hűtési teljesítményt. Annak okán, hogy a fejlesztők tényleg tettek erőfeszítéseket a hűtéssel.

   Az innovatív hűtőrendszer az első kiadásban Twin Frozr néven futott, és most a hetedik generációjával van dolgunk. Kettős Twin Frozr 3 ventilátort használ.0 a jól kidolgozott pengeformájával. A hűtő átmérőjének, a lapátok formájának, súlyának és a hűtőborda kialakításának kombinációja ezen a grafikus kártyán annyira fejlett, hogy sok üzemmódban alig hallható. Még a ventilátor nélküli üzemmód is elérhető a nem játékmódokban, amikor a ventilátorok egyszerűen kikapcsolnak.

   Most pedig a teljesítmény szempontjairól. Az NVIDIA GeForce GTX 1650 GPU 4 GB videomemóriával van felszerelve, ráadásul nagyon gyors – 128 bites sávszélességgel és 8 GHz-es GDDR5 memóriával. Csatlakozási interfészek két DisplayPort és egy HDMI 2.0b.

   Ilyen “teljes készlettel” a videokártya ilyen lehetőségeket biztosít a játékokban. A GTA V akár 75fps képkockasebességet is elérhet magas / 1080p beállítások mellett. PUBG-ben közepes / 1080p beállításokkal – akár 70 fps. A harmadik Witcher képes lesz játszani magas beállítások / 1080p egy meglehetősen kényelmes 60 fps.

   A felhasználók általában elismerően nyilatkoznak erről a grafikus kártyáról, mivel számos modern játékot képes kezelni alacsony grafikai beállítások mellett. Sokan különösen hangsúlyozzák a hatékonyságot és az egyidejűleg alacsony zajszintű hűtést, különösen a teljesen csendes üzemmód jelenlétét, amikor nagy terhelés hiányában a készülék egyáltalán nem képes a ventilátorok nélkül. Néhány felhasználónak gondot okoz az illesztőprogramok telepítése, és ez az egyetlen probléma, amit ez a modell mindenképpen megold.

   Egy ellenőrzött Yandex felhasználó értékeléséből.6. szintű Gadget Inspector státuszú piac: “Játékok, mint például: Apex Legends, The Hunter: Call of the wild, Battlefield, Autószerelő Sim

    ator 2018 grafikus kártya húzza ultra grafika és ugyanakkor nem melegszik sokat. Ha választania kell a GTX 1650 és a GTX 1650 Super között, válassza ezt, mert pénzt takarít meg, és ugyanazokat a játékokat tudja játszani”.

    Előnyök

    • “húz” sok modern játékot még magas grafikai beállítások mellett is;
    • viszonylag kompakt;
    • A videomemória a leggyorsabb a kategóriájában;
    • csendes és rendkívül hatékony hűtés;
    • Teljesen ventilátormentes üzemmód.

    Hátrányok

    • Nehéz lehet az illesztőprogramok használata, szakértői segítségre lehet szükség.

    A legjobb középkategóriás grafikus kártya

    Áttekintésünk második részét a legjobb feltételes középkategóriás játékgrafikus kártyáknak szenteljük. Bár ezt az osztályt feltételesen átlagosnak nevezzük, a bemutatott modellek szinte minden modern játékkal megbirkóznak magas beállítások és “ultra” mellett. 2021 február-márciusában a hiány és a következő bányászati boom miatt nagyon jó laptopok árán adják el őket, de a piac valósága az, és még semmit sem tehetsz ellene…

    GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6G (GV-N166SOC-6GD)

    Score : 4.7

    GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6G

    Kezdjük a többé-kevésbé megfizethető opcióval ebben a csoportban. A GIGABYTE által gyártott grafikus kártya, amely a GeForce GTX 1660 processzoron alapul, 6 GB videomemóriával és valamivel nagyobb teljesítménnyel, amit a SUPER előtag jelez a nevében. A legújabb játékoknak már sokkal kézzelfoghatóbb tartalékai vannak. Ez a modell semmiképpen sem nevezhető olcsónak, de valójában ez a legolcsóbb ebben a választékban.

    Ennek a grafikus kártyának az előnyei a korábbiakkal szemben már a száraz műszaki specifikációk alapján is nyilvánvalóak. Ez szó szerint fej-fej mellett áll a többiekkel szemben. 1830 MHz-es GPU és 6 GB GDDR6 videomemória 14 GHz-en – ez majdnem kétszer olyan gyors, mint az előző videokártya. A jelentősen szélesebb, 192 bites busz növeli a teljesítményt.

    Három DisplayPort és egy HDMI 2 port a monitor csatlakoztatásához.0b. Magához a videokártyához további tápegységet kell csatlakoztatni a 8 tűs csatlakozón keresztül. A hűtést két ventilátor biztosítja a masszív hűtőbordán, amely a textolit lap szinte teljes területét lefedi.

    A ventilátorok “hangja” sajátos – egyes felhasználók néha jellegzetes recsegést észlelnek, és a ventilátorok a minimális és a maximális fordulatszám közötti átmenet során jellegzetes “morgást” is produkálnak, amely gyorsan elmúlik. Ez a sajátosság többnyire nem okoz panaszokat, de néhány maximalista panaszkodik. Ha szükséges, ez a gyári meghajtókban a forgási állandó beállításával javítható.

    Most pedig, hogy érthetőbbé tegyük, adjunk példákat a modell képességeire a játékokban. És emeljük a lécet. Tehát, a harmadik Witcher ez a grafikus kártya fog játszani a magas beállítások magas / 1080p egy framerate körülbelül 90 fps, és az “ultra” – körülbelül 55 fps. PUBG közepes / 1080p-nél 100 fps-ig fog menni. A Fortnite még QHD / 1440p felbontásban is elérhető lesz, 60 fps körüli framerátával.

    A felhasználók véleményeikben hangsúlyozzák a modell képességét (pontosan a SUPER előtaggal ellátott változatot), hogy megfeleljen a hétköznapi játékosok többségének játékigényeinek, gyakran nagy különbözettel. És mindezt minimális áron, olyan minimálisan, amennyire csak lehet a következő bányászati boomban.

    Előnyök

    • gyors GDDR6 memória;
    • Hatékony, bár néha zajos hűtés;
    • A legolcsóbb ebben a választékban;
    • A lehető legalacsonyabb (a lehető legalacsonyabb) áron fedezi a legtöbb játékos játékigényét;
    • támogatja a 4 monitort.

    Hátrányok

    • specifikus ventilátorhang-artifaktumok.

    ASUS Dual Radeon RX 5500 XT EVO OC 8GB (DUAL-RX5500XT-O8G-EVO)

    Értékelés: 4.7

    ASUS DUAL RADEON RX 5500 XT EVO EVO OC 8GB

    Most a “versenyzéshez” vegyünk egy másik gyártó chipjén alapuló grafikus kártyát – AMD. A funkciók tekintetében szinte analóg az előző modellel, az egyetlen különbség a videomemória mennyisége.

    Például a memóriája 8 GB, szemben a fent említett változat 6 GB-os memóriájával. Ez egy plusz, de a buszbit kisebb – 128 bit. Ez egy mínusz, de nem egy nagy mínusz az adott modell kontextusában. Különösen, mivel a memória frekvenciája itt is ugyanaz – 14GHz. GPU frekvencia 1733 MHz, játék módban túlhajtva akár 1845 MHz is lehet. A chip a legújabb 7 nm-es processzoron alapul.

    Az ilyen konfiguráció már egy kicsit több tápegységet igényel – a tok ajánlott tápegységének teljesítménye 450W. És a készülék több helyet foglal el az alvázban is – három bővítőhelyet. A monitorok csatlakoztatásához ugyanazokat a portokat használja, mint a fenti modellnél – három DisplayPort és egy HDMI 2.0b.

    A hűtésről egy pár Axial-tech ventilátor gondoskodik, porzáró kivitelben, IP5X védelmi szabvány szerint gyártva. A légnyomást egy speciális korlátozó gyűrű erősíti és koncentrálja. A videokrata minden egyes példánya átesik egy speciális 144 órás, gyári körülmények között végzett tesztelési és próbaprogramon.

    Lássuk, mit kínál ez a grafikus kártya a játékképességek tekintetében. Harmadszor A Witcher magas / 1080p beállításon fog menni, akár 70fps képkockasebességgel. PUBG közepes beállításokkal / 1080p-n akár 75 fps-t is adhat neked. Egy ilyen szenzációs újdonság, mint a Cyberpunk 2077 kártya már egy kicsit gyenge lesz – a magas / 1080p beállítások fut egy határértéket nem több, mint 35 fps, és csak alacsony / 720p framerate lesz körülbelül 60 fps.

    Előnyök

    • 8 GB GDDR6 videomemória 14 GHz-en;
    • 7 nm-es processzor technológia;
    • Az Axial-tech ventilátorok porállóak;
    • Elég halk hűtési művelet;
    • 144 óra gyári tesztelés minden egyes példányban;
    • Exkluzív GPU Tweak II segédprogram kalibráláshoz és tuninghoz.

    Hátrányok

    • Sokkal drágább, mint a GeForce GTX 1660 SUPER, de alacsonyabb játékfunkciókkal rendelkezik.

    MSI GeForce RTX 2060 VENTUS XS 6GB

    Értékelés: 4.8

    MSI GeForce RTX 2060 VENTUS XS 6GB

    Visszatérve ismét az NVIDIA termékeihez, nézzük meg az MSI GeForce RTX 2060 GPU-alapú grafikus kártyáját (tiszta grafikus kártya a legtisztább formában). Nem véletlenül hasonlítják gyakran a fent említett GeForce GTX 1660 SUPER-hez – néhány tulajdonságban legalábbis megegyeznek. De ha a játékkomponenst nézzük, az RTX 2060 még mindig egyértelmű előnyben van a GTX 1660 SUPER-rel szemben.

    Ez a két grafikus kártya hasonló memóriaméretű és típusú – 6 GB GDDR6 14 GHz-en, 192 bites buszon. GPU frekvencia 1680 MHz. A csatlakozó portok továbbra is ugyanazok – három DisplayPort 1.4 és egy HDMI 2.0b. Viszonylag kompakt – két helyet foglal el. Hűtés – két nagy átmérőjű ventilátor. Ezek nagyon nagyok és hatékonyak, így a

    160W eléggé képes.

    Ami figyelemre méltó ebben a modellben, hogy támogatja a sugárkövetést. Ez egyfajta “legújabb trend” a technológiákban a legrealisztikusabb háromdimenziós grafika reprodukálására. A technológia nem csak a játékipar, hanem a virtuális valóság iparának további fejlődését is ígéri. Ha engedélyezi ezt a funkciót a játékban, vegye figyelembe, hogy jelentős mennyiségű rendszererőforrást fogyaszt.

    Ezen felül a kártya a G-SYNC technológiának megfelelően támogatja a képkocka sebesség szinkronizálását a monitorral. Nagy dinamikatartományú HDR hangok lejátszására is képes.

    Most pedig nézzük meg a modell játékképességeit konkrét példákon keresztül. És kezdjük a maximummal – Cyberpunk 2077. Ez a kártya “szolgálja” gamer a játék közepes / 1080p beállítások egy framerate körülbelül 60 fps. A játék grafikai minőségének további növelése továbbra is elérhető lesz QHD / 1440p felbontásig, legalább 30fps körüli fps sebességgel. A The Witcher 3. játéka magas / 1080p beállításokkal játszható lesz, közel 100fps képkockasebességgel.

    Előnyök

    • gyors memória, “széles” busz;
    • Viszonylag kompakt – két helyet foglal el;
    • sugárkövetés támogatása;
    • G-SYNC és HDR támogatás;
    • három év gyártási garancia.

    Hátrányok

    • a hűtés hangereje és a fojtószelepek fütyülése elkapta őket.

    MSI GeForce RTX 2070 SUPER Ventus OC 8GB

    Értékelés: 4.9

    MSI GEFORCE RTX 2070 SUPER VENTUS OC 8GB 8GB

    Az Expertology magazin pedig egy újabb MSI modellel fejezte be a 2021 elejére szóló, a GeForce RTX 2070 “max” változatára épülő, SUPER előtaggal ellátott MSI középkategóriás grafikus kártyákat tartalmazó válogatását.

    Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fő jellemzők nem különböznek túlságosan az előző modelltől. De ez csak így néz ki. 8GB memória, már nagyon jó. Maga a memória a fenti középáras modellekkel azonos kategóriájú – GDDR6, 14 GHz-es effektív frekvenciával. Van azonban egy fontos különbség – a busz bitmélysége 256 bit, és nagyjából ebben rejlik a jelentős teljesítménybeli különbség.

    A CPU sebessége 1770 MHz. A grafikus kártya támogatja a sugárkövetést. Az NV-technológia is támogatott

   • Az nk, amely egy nagysebességű busz segítségével több GPU-t köt össze egyfajta klaszterré.

    A grafikus kártya elektronikája további tápellátást igényel a 8+6 tűs csatlakozón keresztül, jelzőtábla

    215 W-os teljesítményével már magas hűtési követelményeket támaszt, és a teljes energiafogyasztás 650 W-nál nem gyengébb tápegységet igényel. Mindezek mellett a grafikus kártya viszonylag kompakt – vastagságánál fogva két helyet foglal el.

    A különbség a játékteljesítményben ennél a grafikus kártyánál csak valós játékkörülmények között válik egyértelműen észrevehetővé. Tehát, a The Witcher 3: Wild Hunt a grafikai beállítások, még 4K / 2160p framerate eléri 50-55 fps elég produktív többi “vas. Ami a 2020-as év sztárját illeti – Cyberpunk 2077, ez a játék magas / 1080p beállításokkal fog menni, kényelmes 60-65-ös framerátával.

    Egy ellenőrzött Yandex felhasználó értékeléséből.”6. szintű Gadget Inspector” státuszú piac: “2k játékhoz vettem, az elvárások jogosak. 90%+ videómag terhelésnél a Controlban 67 fok körüli hőmérsékleten fut, extra zaj nélkül, ami szerintem nagyszerű. A DLSS tisztességes mennyiségű mosást generál, de ugyanabban a Controlban majdnem megduplázza a pps-t”.

    Előnyök

    • 8 GB gyors videomemória;
    • 256 bites busz;
    • Viszonylag kompakt – két helyet foglal el;
    • sugárkövetés támogatása;
    • NV-támogatás
    • nk;
    • “Húzza” a legtöbb modern játékot magas grafikai beállításokkal és ultra.

    Hátrányok

    • Néhány felhasználó megjegyezte, hogy a hűtés kissé zajos.

    A legjobb csúcs játék grafikus kártyák

    A felülvizsgálatunk utolsó válogatását a játékipar zászlóshajóinak szenteljük a grafikus kártyák szegmensében. 2021 február-márciusában ezek a modellek teljesen elérhetetlenek a szűkös költségvetésű vásárlók számára, mivel az árak 200 ezer fölé mennek. Mindazonáltal, úgy véljük, az egyik legfényesebb képviselője az egyes legújabb sorozat, abban a reményben, hogy a nyár 2021 a helyzet a bányászati boom és a hiány a grafikus kártyák legalább nem lesz annyira feszült.

    ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC 8GB (TUF-RTX3070-O8G-GAMING)

    Értékelés: 4.8

    ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 OC 8GB

    Kezdjük az ASUS egy mutatós új termékével, amely a jól ismert TUF Gaming játékcsalád részeként jelent meg. A GeForce RTX 3070-re épül, ami a csúcs GPU-k között szinte alapnak számít, de a gyakorlatban a legtöbb játék által ajánlott jellemzőket messze lefedi.

    Van értelme megvenni ezt és a további modelleket csak a jövőre nézve, hogy “évekig tartson”, vagy ha egyértelmű és kérlelhetetlen vágya van arra, hogy szigorúan maximális teljesítményen és 4K-ban játsszon.

    Tekintsük át röviden a legfontosabb funkciókat. A processzor 8 nm-es gyártástechnológiát használ és 1815 MHz-en üzemel. 8 GB memória telepítve; ez GDDR6, 14 GHz effektív frekvenciával. 256 bites buszsávszélesség. A gerendakövetés támogatott.

    Az ilyen nagy teljesítményű elektronika további energiát és komoly hűtést igényel, amit három ventilátor biztosít. Két golyóscsapágyon futnak, a középső a másik kettővel ellentétes irányban forog, hogy a légáramlás optimálisan oszoljon el, és kiküszöbölje a turbulencia hatásait. A masszív hűtőrendszer két bővítőhelyet ad a grafikus kártyának. 30 cm hosszú, ezt figyelembe kell venni a vásárláskor az alváz kompatibilitás szempontjából.

    Az ilyen osztályú videokártyák játékképességeit a legelszántabb játékok példáin keresztül fogjuk ismertetni. Tehát, a Cyberpunk 2077 jól fog menni a beállításokon

     Tra / 1080p akár 70fps sebességgel. A Metro Exodus minden beállítással elérhető lesz 4K / 2160p-ig, de a kényelmes 60 fps nem biztosítható QHD / 1440p felett.

     Amit a felhasználók különösen nagyra értékelnek ezzel a grafikus kártyával kapcsolatban, az a hűtés hatékonysága. Még a túlhajtók is megjegyzik, hogy a hűtés kivételesen jó és jól átgondolt. Mérsékelt terhelésnél a ventilátorok automatikusan kikapcsolnak, így a játékon kívül mindent a passzív hűtés biztosít. Sokan szeretik a tömör fém burkolatot is. A hatékony hűtés és a kiváló minőségű alváz hátránya a nehéz súly.

     Előnyök

     • GDDR6 memória 14 GHz-es effektív frekvenciával;
     • 256 bites busz;
     • sugárkövetés támogatása;
     • nagy hatékonyságú hűtés;
     • A legolcsóbb (viszonylag) a felső kategóriás játékok között.

     Hátrányok

     • Choke zaj – egyes felhasználók úgy döntenek, hogy kicserélik a tápegységet az alvázban.

     XFX MERC 319 Radeon RX 6900 XT XFX MERC 319 Radeon RX 6900 XT
      A Gaming 16GB (RX-69XTACUD9)

     Értékelés: 4.8

     XFX MERC 319 RADEON RX 6900 XT <ul></div><p>TRA GAMING 16GB (RX-69XTACUD9)” src=”/wp-content/uploads/2023/08/2401666666195861-3512.jpg” height=”288″ title=”XFX MERC 319 RADEON RX 6900 XT </p><ul>TRA GAMING 16GB (RX-69XTACUD9)”><p>Ismét egy GPU-alapú grafikus kártyát nézünk meg az AMD-től, ezúttal a felső kategóriában. Ez a modell számos tulajdonsága tekintetében messze felülmúlja az előzőt. Az XFX gyártója sokan ismeretlennek tűnnek, de valójában ez csak a jól ismert hongkongi vállalat PINE részlege, amelyet kifejezetten a grafikus kártyák piacának elsajátítására hoztak létre.</p><p>A legfontosabb specifikációkat tekintve ez a grafikus kártya szinte minden tekintetben felülmúlja elődjét. Akár 16 GB videomemóriát és GDDR6 memóriát is kaphatsz, 16 GHz-es effektív sávszélességgel és 256 bites bitsebességgel. 1925 MHz-es GPU, 7 nm-es processzorral gyártva. A gerendakövetés támogatott. A túlhajtás és a módosítások szerelmeseinek jó hír, hogy ez a modell Dual BIOS-szal rendelkezik.</p><p>Ehhez a grafikus kártyához legfeljebb három kijelzőt csatlakoztathat: DisplayPort – 2, HDMI 2. verzió.1 és még USB Type-C is a megfelelő funkciókkal. Maga a kártya egy 8 tűs + 8 tűs kiegészítő tápegységgel működik, és egy nagy teljesítményű 850 W-os tápegységet igényel a házban. Az elektronika hűtését egy három ventilátoros, kettős golyóscsapágyas rendszer biztosítja egy masszív hűtőbordával kombinálva.</p><p>Méreteit tekintve 340 mm-es hosszával tulajdonképpen piaci rekordtartó. A grafikus kártya súlyát a gyártó még “szerényen” sem adja meg, de több mint 2kg! Tehát ezek a fizikai méretek nem döntő, de mégis hátránya a készüléknek, mivel saját feltételeket szabnak a működésre.</p><p>Ennek a modellnek a játékképességei túlzás nélkül zászlóshajónak számítanak. Az olyan játékok, mint a Metro Exodus, akár 80 fps sebességgel is megtehetik, még QHD / 1440p beállítások mellett is. Még a Cyberpunk 2077 ugyanolyan minőségben is 50 fps-ig fog menni. De nem fogsz tudni 4K-ban játszani. De a 4K ezen a grafikus kártyán könnyen megy a harmadik The Witcher, és még egy framerate 90 fps.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>16 GB memória hatékony, 16 GHz-es órajelen;</li><li>A busz 256 bites;</li><li>USB Type-C port;</li><li>sugárkövetés támogatása;</li><li>kettős BIOS;</li><li>hatékony hűtés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Méretek és súly – az egyik leghosszabb 340mm.</li></ul><h3>MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X OC 10GB</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X OC 10GB

     Vegyünk egy szintet a csúcskategóriás grafikus kártyák között, és vessünk egy pillantást az MSI GeForce RTX 3080 alapú modelljére. A PC-s játékhardverek ezen szegmensében már most is egyértelműen a prémium kategóriába tartozik.

     Nem kérdéses ennek a hatalmas grafikus processzornak a teljesítménye, a teljesítmény és a hőelvezetés, valamint az, hogy a hűtőrendszer hogyan kezeli mindezt, ami sokkal nagyobb érdeklődésre tart számot.

     Ezekkel a beállításokkal a helyzet a következő.

     320W, könnyű kitalálni, hogy a hűtésnek kivételesnek kell lennie. És az MSI mérnökeinek köszönhetően pontosan ez a helyzet. Három nagy teljesítményű TORX Fan 3.0 egy speciális Zero Frozr intelligens üzemmódban működik – amikor a terhelés kellően lecsökken, az aktív hűtés teljesen kikapcsol, és a kártya teljesen csendes üzemmódba kapcsol.

     Ami a csatlakoztathatóságot illeti, itt kell rájönnie, hogy olyan tokra van szüksége, amelyben sok hely van, nemcsak a kártya 305 mm-es hosszával és három nyílásával, hanem arra is, hogy ezt a helyet kellőképpen szellőztesse anélkül, hogy a forró levegőt “csapdába ejtené”. Ajánlott tápegység 750W.

     A játéklehetőségek szinte végtelenek – a grafikus kártyának komoly előnye van a csúcsjátékok jövőbeli kiadásai előtt. Például a Cyberpunk 2077 akár 55 fps sebességgel is megy QHD / 1440p felbontásban. Ami az ilyen ajánlott követelményekkel rendelkező játékokat illeti, mint például a Metro Exodus, természetesen elég kényelmes lesz a játék még 4K-ban is, feltéve, hogy van egy csúcsminőségű CPU és RAM, lehetőleg 32 GB.

     Előnyök

     • 10 GB GDDR6X szupergyors videomemória;
     • A memória effektív frekvenciája 19 GHz;
     • 320 bites busz;
     • sugárkövetés támogatása;
     • nagy hatékonyságú hűtés;
     • csendes működés;
     • Robusztus 4K játékmenet a legtöbb modern játékban;
     • exkluzív MSI Dragon Center funkcionális szoftver.

     Hátrányok

     • méretek;
     • Megfizethetetlen ár 2021 elején.

     ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 OC 24GB (ROG-STRIX-RTX3090-O24G-GAMING)

     Értékelés: 4.9

     ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 OC 24GB ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 OC 24GB

     És hogy befejezzük a 2021-es év eleji legjobb játékgrafikus kártyák felülvizsgálatát az Expertology magazin által, egy fényes új termék az ASUS-tól, a legendás Repub család tagjától

    • c of Gamers. Ma ez a legjobb, amit a jelenlegi piac kínál, és az egyetlen korlátozó tényező az abszolút túlzó árcédula.

     A grafikus kártya elektronikáját a maximális teljesítményre tervezték, amely még a legtöbb modern videojáték legigényesebb követelményeit is messze meghaladja. 24 GB rekordméretű GPU-memória és ultragyors GDDR6X memória 19 GB-os hatékony órajelen belüli sebességgel.5GHz. A buszsebesség szintén a kategória vezető 384 bites sebességgel és hatalmas, 936 GB/s átviteli sebességgel rendelkezik. A sugárkövetés és az NV technológia támogatott

    • nk több grafikus kártya klaszterezéséhez.

     Az energiafogyasztás tekintetében ez a modell még elődjénél is igényesebb, 850 W-os ajánlott tápegységgel. A 8 tűs+8 tűs+8 tűs csatlakozó további tápellátáshoz használható. Ennek ellenére a hűtés itt határozottan csúcsminőségű – hatékony és többnyire csendes.

     Nincs sok értelme részletesen megvizsgálni ennek a modellnek a játékképességeit – több mint egy évnyi új és igényesebb játéktermékre épül. A játékosok összességében úgy jellemzik, hogy kifejezetten 4K játékra optimalizálták.

     Előnyök

     • A legendás ROG Strix sorozat;
     • 24 GB videomemória;
     • ultragyors GDDR6X memória;
     • 384 bites busz;
     • Nagy hatékonyságú hűtés;
     • sugárkövetés támogatása;
     • NV-támogatás
     • nk;
     • Összességében kiemelkedő teljesítmény.

     Hibák

     • hatalmas, nehéz, magas energiafogyasztás;
     • túlzó ár 2021 márciusában.
     Olvasson tovább  A 13 legjobb kontroller a PC-hez
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: