A 9 legjobb grafikus kártya

A plotterek a nyomdai eszközök egy speciális fajtája, amelyeket a legkülönbözőbb termékek előállítására használnak – a vizuális reklámoktól és a nagy formátumú mérnöki tervektől a fényes nyomatokkal ellátott pólókig. Ahogy ezek az eszközök egyre megfizethetőbbé, karbantarthatóbbá és kezelhetőbbé válnak, egyre több feliratozó cég veszi át őket. Mai áttekintésünk négy különböző kategóriában – tintasugaras, oldószeres, textil és UV – az Expertology szerint a legjobb plotterekre összpontosít. Először is nézzük meg a megfelelő plotter kiválasztásának alapvető kritériumait egy adott alkalmazáshoz.

Hogyan válasszunk plottert

Eredetileg a plotter kifejezés alatt plottert értettek – olyan tollas táblagépet, amely szó szerint nagy pontossággal képes grafikonokat és diagramokat rajzolni. A tintasugaras technológia fejlődésével és a készülékek választékának bővülésével ma már minden olyan nagy formátumú nyomtatót (legalább A2-es), amely automatikus vágással rendelkezik, vagy akár anélkül is, plotternek neveznek. Nyilvánvaló, hogy nincsenek otthoni széles formátumú plotternyomtatók, ezek mindegyike professzionális berendezés kereskedelmi használatra – működő nyomdákban, nagy reklámügynökségekben, tervezői stúdiókban, másolóközpontokban.

Úti cél

Bizonyos jellemzők és funkciók fontosságát elsősorban a megvásárolni kívánt plotter célja határozza meg. Például, ha feltételezzük, hogy a nyomtatások oroszlánrészét fotó háttérkép, bannerek, plakátok, hirdetőtáblák és egyéb kültéri – megközelíti az egyik típusú eszköz; ha többnyire nyomtatni fog összetett infografikák, vektoros képek finom részletekkel, mérnöki rajzok – kell keresni egy plotter ilyen specializációval.

Minden esetben van egy hagyományos széles formátumú plotter nyomtatók három csoportra oszthatók: tervezési (CAD / AEC), topográfiai (GIS) és művészeti nyomtatásra. Az első két kategória esetében fontos a pontosság és a vonalak finomsága, ezért az első helyen a maximális felbontás (a legtöbb esetben optimális, 2400×1200 dpi) és a vonalak minimális vastagsága áll – nem több, mint 0.01 mm.

Ellenőrizze az értékesítési ponton, és kérjen részletes magyarázatot.

A hordozók formátuma és típusa

A média szélessége vagy egyszerűen a formátum az egyik legfontosabb jellemző, amely a nyomtatókat széles formátumúként határozza meg. Általánosságban elmondható, hogy ez egy olyan táblagép, amely képes A2-es és nagyobb méretű nyomtatásra. A tekercses adathordozó nagy előny, mivel a tekercses papír és más adathordozók jelentősen olcsóbbak, mint a lapos adathordozók, ha minden más dolog megegyezik. A maximális méret közvetlenül befolyásolja a készülék méreteit és árát.

Az elfogadható adathordozó típusa modellről modellre jelentősen eltérhet, és közvetlenül függ a nyomtatási technológiától és a tinta típusától. Például a plotterek többsége gond nélkül képes nyomtatni különböző sűrűségű matt és fényes papírra, egy kicsit kevésbé képes nyomtatni polimer filmekre és még kevésbé – textíliákra. Ebben az árkategóriában nincs teljes értékű mindenes a piacon, és a jövőbeni specializációkat alaposan át kell gondolni.

A speciális nyomtatók egyes modelljei plottereknek is tekinthetők, ha megfelelő technológiát használnak – vágás, tekercses adagolás, nyomtatás speciális hordozókra stb. Ez utóbbi akár kisebb formátum is lehet – a mi rangsorunkban egy ilyen plottert veszünk figyelembe, amely valamivel kisebb, mint A2, és amely képes textíliákra nyomtatni, beleértve a kész pólókat is.

Tintatípus és nyomtatási technológia

A tintasugaras nyomtatókat, beleértve a nagy formátumú nyomtatókat is, a nyomtatási elv – termikus vagy piezoelektromos nyomtatás – alapján különböztetik meg. A kettő közötti különbség a következő. A piezoelektromos nyomtatás a legtöbb esetben lényegesen jobb minőséget produkál, mint a termikus tintasugaras nyomtatás, de veszít a sebességben és átlagosan észrevehetően drágább. Thermal jet éppen ellenkezőleg – olcsóbb, gyorsabb, de minden más dolog egyenlő (felbontás, a használt alapszínek száma, az innovációk használata) a képminőség szempontjából rosszabbak a piezoelektromosnál.

A kritikus pont, amit figyelembe kell venni, a felhasznált tinta típusa. Általában a vízben oldódó vagy pigmenttinta a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, de ez a legkevésbé ellenálló a környezeti tényezőkkel szemben, és az ilyen tintákat szinte csak papíron lehet megbízhatóan alkalmazni. Ha a nyomtató oldószeres tintát használ, ez automatikusan azt jelenti, hogy a kép tartós lesz, még PVC-n is, és nem mossa ki az eső, vagy fakul ki a napon. A textíliákra történő hatékony és kiváló minőségű nyomtatáshoz szublimációs tintát használ. Egy különálló és nagyon drága tintatípus az UV tinta, amely UV-lámpával vagy LED-del történő besugárzással gyógyul. Ez a nyomtatott kép alapvetően eltérő karakterét eredményezi.

Elektronika, csatlakozások és kiegészítő funkciók

Nagyméretű, nagy felbontású raszteres képek nyomtatásakor a plotternek jelentős adatmennyiséget kell kezelnie. Annak érdekében, hogy a készülék hiba és a nyomtatási folyamat minőségi szüneteinek károsodása nélkül megbirkózzon az ilyen feldolgozással, kívánatos, hogy elegendő RAM-mal, nagy teljesítményű processzorral és merevlemezzel legyen felszerelve a vevő által igényelt feladatok köréhez. Egy ilyen teljes készlet nem mindig áll rendelkezésre a plotter alapkonfigurációjában, és mindenképpen érdeklődjön az eladás helyén az adott konfigurációval elvégezhető feladatokról, valamint arról, hogy bővíthető-e az adott konfiguráció.

Bizonyos esetekben érdemes lehet további funkciókat és funkciókat beépíteni a plotterbe – funkcionális nyomtatás fotópapírra külön lapadagolóval, szegély nélküli nyomtatás stb.

Érdemes előzetesen tájékozódni a készülékhez való csatlakozás elfogadható módozatairól. Egyes modellek csak a helyi hálózati interfészre korlátozódnak – RJ-45, mások emellett lehetővé teszik a készülék USB-n keresztül történő közvetlen csatlakoztatását a számítógéphez, és egyesek lehetővé teszik a plotterrel való kommunikációt Wi-Fi-n keresztül, és hatékonyan használják a felhőszolgáltatásokat.

Vágás

A plotter fontos funkciója az automatikus vágás. Minimális követelmény legalább egy vágóeszköz a tekercses hordozók levágásához az egyes blokkok nyomtatása után. Egy szélesebb körű lehetőség a kontúrvágási funkció. Elérhetősége jelentősen megnöveli a plotter által gyártott termékek – matricák, formázott szórólapok, kartonból készült ajándéktárgyak stb. – potenciális választékát. A kontúrvágó plotter kiválasztásakor érdemes két alapvető paraméterre figyelni – a vágási pontosságra és a tollnyomásra. Az első meghatározza, hogy a készülék milyen anyagokat és milyen sűrűségben tud vágni a kontúrra, a második pedig azt, hogy a plotter milyen kis részleteket tud vágni. A “legjobb fajta” az optikai pozicionáló érzékelő – ezzel a plotter akkor is képes körvonalakat és grafikai jeleket vágni, ha maga a munkadarabot egy másik eszközön nyomtatták.

Plotter rangsor

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb tintasugaras plotterek 1 HP DesignJet Z9+ 24″ Postscript (W3Z71A) 244 986€
2 Canon imagePROGRAF iPF685 154 169€
3 Epson SureColor SC-T3400N 148 000€
A legjobb oldószeres plotterek 1 Roland VersaStudio BN-20 556 224€
2 Mimaki JV150-160 725 872€
A legjobb textil plotterek 1 Mimaki TS300P-1800 1 787 860€
2 Epson SureColor SC-F2000 850 820€
A legjobb UV plotterek 1 Mimaki JFX200-2531 7 731 000€
2 Mimaki UJF-3042 MkII 1 390 559€
Olvasson tovább  10 legjobb laptopok ár és minőség szempontjából

A legjobb tintasugaras plotterek

Vegyük először a legolcsóbb plotternyomtatókat a legalacsonyabb árkategóriában. Megfizethetőségük a legegyszerűbb nyomtatási technológia – tintasugaras (termikus vagy piezoelektromos) tintasugaras nyomtatás – alkalmazásának köszönhető, amelyhez közönséges vízoldható vagy pigmentált tintákat használnak. Szakértőink három különböző gyártótól – Hewlett-Packard, Canon és Epson – származó modellel rendelkeznek. Mindhárom példát maximálisan A1-es lapméretre tervezték, és tekercses hordozóra is nyomtat. A médiatípusok a matt papírtól a műanyag fóliáig terjedhetnek, lehetőleg az értékesítés helyén megerősítve.

HP DesignJet Z9+ 24″ Postscript (W3Z71A)

Értékelés: 4.9

HP DesignJet Z9+ 24 Postscript (W3Z71A)

Megnyílt az első válogatás a rangsor a legjobb plotter széles formátumú tintasugaras nyomtató a híres amerikai cég Hewlett-Packard. Ez a legsokoldalúbb és legdrágább készülék a nagy formátumú tintasugaras plotterek triójában.

A plottert padlóra állítva tervezték – a nyomtatómotor egy speciális, kerekeken guruló mobil kocsin van. Az egész egység teljes mérete – 1293x998x695 mm, súlya – nettó 72 kg, csomagolva 102 kg. Csomagolási méretek – 1440 x 766 x 718 mm.

A működéshez legfeljebb 100 watt elektromos teljesítményre van szükség, passzív üzemmódban 32 wattra. A névleges működési zaj nem haladhatja meg a 45 dB-t. A nyomtató üresjáratban is kissé zajos – akár 33 dB-ig. A kezelőpanel színes érintőképernyővel van felszerelve.

Ez a modell termikus tintasugaras technológiával nyomtat színeseket. A kiváló minőségű képek előállításához akár kilenc 300 ml-es patron használható, mindegyik pigmenttintával és egy segédkomponensekkel: magenta, sárga, ciánkék, kromatikus vörös, fotófekete, matt fekete, kromatikus zöld, kromatikus kék, szürke és fényes intenzíven. Maximális felbontás – 2400×1200, minimális cseppméret – 6 pl. 0 hibahatáron belüli vonalpontosság.1%. Minimális vonalszélesség – 0.02 mm.

Ebben a modellben többféle médiakezelési lehetőség áll rendelkezésre. A legkisebb elfogadható lapméret 210 x 279 mm, a legnagyobb méret 610 x 1676 mm. A lapok adagolása történhet felülről vagy hátulról. A hátsó adagoló a legnehezebb és legkeményebb hordozókhoz a legalkalmasabb (a plotter 500 gramm/négyzetméter kartonra képes nyomtatni). méter, a minimális papírméret 80 g/m².). További lehetőség a 279 mm és 610 mm közötti szélességű tekercses hordozóanyag. Egy másik fontos funkció ebben az esetben az automatikus papírvágó. A nyomtató alatt a kocsitartó helyére helyezett speciális felfogó tálca biztosítja a kimeneti nyomatok rendezett egymásra helyezését. Maximális nyomtatási teljesítmény akár 55.7 négyzetméter óránként.

Magának a nyomtatónak a kiemelkedő teljesítménye mellett a modell hardvere és elektronikája is tiszteletet parancsoló. Például 4 GB RAM, egy teljes személyi számítógéphez hasonló mennyiség és 500 GB-os merevlemez, valamint 128 GB automatikusan kiosztott virtuális memóriával a RAM bővítéséhez. Így a modell fejlesztői mindent megtettek annak érdekében, hogy a plotter ne “lassuljon le” még a legnagyobb adattömegek feldolgozásakor sem, hogy nagy formátumú képeket nyomtasson nagy felbontásban.

A plotter közvetlenül csatlakozik a hálózathoz egy szabványos RJ-45 csavart páros kábelen keresztül. Más csatlakozási lehetőségek, mint például Wi-Fi, nem állnak rendelkezésre, de ez semmiképpen sem hátrány – ez a professzionális, kereskedelmi minőségű gépek tökéletesen indokolt jellemzője.

További jellemzők és funkciók: webes felület; PostScript-támogatás; közvetlen nyomtatás; integrált Adobe PDF Print Engine. A saját fejlesztésű illesztőprogramok Windows, Mac OS, iOS, Android operációs rendszerekhez készültek.

A nyomtatóval együtt szállítva: plotter, tintapatron-mintavevő, patrontartó, nyomtatótálca, orsó, kézikönyv, beállítási útmutató poszter, tápkábel, nyomtatófejek. A fentieken kívül a gyártó a következő eredeti HP szoftvereket ajánlja a különböző rendszerekhez: App

 • Színközpont, Színközpont, C
 • ck, partner
 • Felhasználásonkénti fizetés, PrintOS, Web JetAdmin.

  Előnyök

  • professzionális szintű eszköz;
  • 9 pigmentált tintapatron;
  • fényességfokozó a 10-es patronban;
  • fotónyomtatás;
  • Felhőalapú nyomtatás támogatása;
  • automata vágó;
  • mozgatható állványos kocsi.

  Hátrányok

  • nincsenek nyilvánvaló hiányosságok vagy szisztematikus negatív visszajelzések.

  Canon imagePROGRAF iPF685

  Értékelés: 4.8

  Canon imagePROGRAF iPF685

  A rangsor második helyezettje a híres japán márka, a Canon széles formátumú nyomtatója. Kevésbé erős és általában egyszerűbb, mint elődje, de még mindig képes kielégíteni a gyorsnyomtatás összes vagy legtöbb igényét. És mindezekért ez a modell olcsóbb, mint az előző átlagosan 100 ezerrel. rubel.

  Ennek a modellnek a kialakítása lényegében megegyezik az előző modellével: a funkcionális modul egy mozgatható, kerekekkel ellátott állványkocsin helyezkedik el, a nyomtató alatti kosárban a kész nyomatok számára egy kosárgyűjtő van. Teljes méretek – 997x1062x1100 mm, nettó súly – 56.9 kg, 140 W névleges üzemi feszültség, legfeljebb 47 dB üzemi zaj, 35 dB üresjárati zaj.

  Ebben a plotterben a színes képalkotás már a szabványos négyszínes modellen alapul, az egyetlen kiegészítő tinta a matt fekete. Külön tartály minden tinta számára, kétféle kapacitással – 130 ml vagy 300 ml – választható. Minimális cseppmennyiség 4 font. A fekete tinta pigmentált, a színes tinta pedig vízben oldódó. Maximális felbontás – 2400×1200 dpi. Fénykép és szegély nélküli nyomtatás áll rendelkezésre. Becsült nyomtatási sebesség 28 másodperc D méretű (24×36″) színes nyomatonként.

  Külön kiemelendő a plotter tervezőinek elegáns tintamegoldása. 130 ml-es vagy 300 ml-es kapacitással kapható, így kiválaszthatja a munkaterhelésének legmegfelelőbbet. Ezenkívül a patronok és a nyomtatófej közötti köztes tartályoknak köszönhetően a patronok forró cserélhetőek.

  Ajánlott és elfogadható fogyóeszközök paraméterei: Lapszélesség – 203 mm-től.Nyomtatási szélesség: 2 mm-től 914 mm-ig; tekercsszélesség 254 mm-től 610 mm-ig; minimális hordozóvastagság 0.07 és legfeljebb 0.8mm; tekercsátmérő – 150mm-ig; maximális nyomtatási hossz – 18m.

  Az elektronika szerényebb, mint az előző modellben, de közvetlen funkcióját a következőképpen látja el. 256 MB RAM és 320 GB-os merevlemez nem sokkal marad el a fent említett megoldástól. A készülékhez nemcsak a helyi hálózaton keresztül csatlakozhat az RJ-45 interfészen keresztül, hanem közvetlenül a számítógépéről is USB 2.0. A szabványos illesztőprogramkészlet támogatja a Windows és Mac OS család rendszereit. PostScript nem támogatott.

  Előnyök

  • Forró patron csere
  • A CAD grafika minősége;
  • Kényelmes munka felhő környezetben;
  • Intuitív szoftver a közvetlen nyomtatáshoz és megosztáshoz;
  • számviteli eszközök.

  Hátrányok

  • nem található.

  Epson SureColor SC-T3400N

  Értékelés: 4.7

  Epson SureColor SC-T3400N

  Az Expertology legjobb plotterek rangsorában az első három tintasugaras készüléket az Epson SureColor termékcsaládja zárja. Ez már egy asztali formafaktor, bár szükség esetén könnyen utólagosan felszerelheti ugyanazt a kocsiállványt, mint a fenti két modell. Árát tekintve a nyomtató összehasonlítható az előző Canon modellel.

  Plotter mérete – 1080x585x668 mm, nettó súly – 49 kg. Jelentősen kevesebb energiát fogyaszt működés közben, mint a fenti két modell bármelyike – 38W teljes terhelésen, legfeljebb 13W üresjáratban. Akár 50 dB-es zajszint. Színes kijelzővel ellátott kezelőpanel 3.4in. Nyomtatási technológia – piezoelektromos tintasugaras nyomtatás.

  A színes nyomtatás itt szigorúan a 4 színű standard modellen alapul, további festékek vagy adalékanyagok nélkül. Következésképpen négy kazettát használnak. Minimális cseppméret – 4ml. Maximális felbontás – 2400×1200. Fénykép és szegély nélküli nyomtatás. 110 vagy 350 ml patron kapacitás. nyomtatási sebesség – 25 mp A1 nyomtatásonként. Első nyomtatás 25 másodperc után.

  Ez a plotter kizárólag papírra történő nyomtatásra készült, mint hordozóeszköz. Vastagságtűrés – legalább 0.05 mm és legfeljebb 0.3 mm – lapos és tekercses hordozókra egyaránt alkalmazható. A tekercs maximális átmérője 170 mm.

  Olvasson tovább  9 legjobb címkenyomtató

  1 GB RAM, LAN és USB 3 csatlakozási lehetőség.0, valamint vezeték nélkül a Wi-Fi 802.11n. Közvetlenül nyomtat és támogatja az AirPrint funkciót. Nincs PostScript támogatás. A hivatalos illesztőprogramok – a Windows-család operációs rendszereihez, a Mac OS-hez és az iOS-hez.

  Előnyök

  • viszonylag megfizethető áron;
  • nyomtatási sebesség;
  • A fogyóeszközök könnyen elérhetők;
  • Alacsony energiafogyasztás.
  • vezeték nélküli kapcsolat.

  Hátrányok

  • nincs nyilvánvaló hátránya.

  A legjobb oldószeres plotterek

  A plotterek második csoportja a mi értékelésünkben azok az eszközök, amelyek egy speciális tintát használnak – oldószeres tinta. Alapjuk maga az oldószer – egy szerves oldószer, amely könnyű szénhidrogének keveréke. A tintában lévő oldószer kémiailag agresszív, és amikor a nyomathordozóra kerül, részben feloldja a nyomathordozót, mélyen és tartósan behatol a nyomathordozóba, majd gyorsan elpárolog. A kapott kép ellenáll a nedvességnek, az UV-sugaraknak és számos más környezeti tényezőnek. Ez lehetővé teszi, hogy még PVC-tartalmú hordozókra is megbízható képmegtartással nyomtassunk. Az oldószeres tintát csak a piezoelektromos nyomtatókban használják.

  Jelenleg az oldószeres nyomtatók legjelentősebb gyártói a japán Mimaki és a Roland. Ezeket a termékeket ajánlja az Expertology, és megnézzük a két legsikeresebb modellt.

  Roland VersaStudio BN-20

  Értékelés: 4.9

  Roland VersaStudio BN-20

  Először egy “egyszerűbb” és olcsóbb plottert ismertetünk. A Roland színes VersaStudio termékcsaládjának része. Az orosz piacon az ára körülbelül félmillió rubel, az értékesítési helytől és az adott féltől függően.

  A készülék méreteit nagyrészt a lehető legnagyobb formátumú médium – A1 – diktálja, és 995x291x585 mm. Nettó súly 35 kg. Ez majdnem a határát súrolja annak, ami egy asztali telepítésben lehetséges, és a Roland mérnökeinek sikerült pontosan ezt a formát megvalósítaniuk. Működés közben a nyomtató legfeljebb 90 W áramot fogyaszt, és kevesebb, mint 5 wattot.5W alapjáraton. A működési zaj legfeljebb 62 dB, és a készülék használaton kívül sem csendes, 42 dB.

  A plotter teljes színű képeket készít szabványos CMYK-alapú, opcionális ötödik Mt-kazettával az ezüstmetál nyomtatáshoz. Maximális felbontás 1440×1440. Fényképnyomtatási funkció elérhető. Ajánlott tinták – Roland ECO-SOL MAX vagy FPG vizes tinta.

  Ez a készülék a következő típusú médiumokat tudja használni: papír, fotópapír, fotótapéta, polimerfilm, poszterpapír, vinilháló, falfestmények és ökofreskó, különböző banneranyagok. Optimalizált tekercs adagolásra 150 mm maximális tekercsátmérővel és 6 kg alatti tömeggel. Engedélyezett médiaszélesség – 150 és 515 mm között. Maximális vastagság – 1 mm alátéttel.

  A lap- és vázlatvágás funkció fontos eleme a funkcionalitásnak. A hordozó maximális vastagsága a vágáshoz – 0.4 mm hordozóval vagy 0.22 mm, alátétpapír nélkül. Vágási szélesség akár 480 mm-ig. Sebesség – 150mm/s.

  A plotter USB 2 interfészen keresztül csatlakozik a számítógéphez.0. A szabványos illesztőprogramok csak a Windows operációs rendszereket támogatják. PostScript nem támogatott.

  Tartalmazza a plottert, a táp- és USB-kábelt, a pengét és az állványt, a VersaWorks szoftvert, a kézikönyvet.

  Előnyök

  • ötödik szín – ezüst festék;
  • automatikus kontúrvágás;
  • nagy felbontás;
  • Egyenletesen magas minőség az eredeti tinta használatakor.

  Hátrányok

  • nem észlelt.

  Mimaki JV150-160

  Értékelés: 4.8

  Mimaki JV150-160

  És a második fizetőképes plotter a rangsorunkban – egy kétszer akkora és sokkal funkcionálisabb modell. Persze drágább, mint a Roland, de nem többszörösen, átlagosan 50-60%-kal drágább egy értékesítési pontra vetítve. Lenyűgöző ára ellenére a sorozatot a Mimaki JV300 olcsó alternatívájának tekintik.

  A készülék szakmai, szinte ipari identitásán már a fizikai paraméterei is szerepelnek: méretek – 2775x1392x700 mm, nettó súly – 185 kg. Az energiafogyasztás egy viszonylag erős háztartási fűtőtesthez hasonlítható – 1920 watt -, de a képességek és a teljesítmény tekintetében ez megéri az árát – gyors, kiváló minőségű nyomtatást tesz lehetővé A0 méretű nyomtatandó anyagokra.

  A maximális felbontás, amellyel a plotter nyomtatni tud – 1440×1440 dpi. A gép képességeinek teljes körű megértéséhez számos fontos szempontot kell figyelembe vennünk. Lehetőség van például két színes patronkészlet telepítésére és használatára: 4 standard CMYK szín vagy 6 patronkészlet, amely a 4 alapszín mellett világos ciánt és világos magentát is használ. Narancssárga és világos fekete is hozzáadható. Számos szabadalmaztatott Mimaki innovációt is tartalmaz, mint például az Advanced Pass System (gradációs nyomtatás a nem megfelelőség látszatának eltüntetésére), a háromfokozatú intelligens médiafűtési rendszer, a holtfej-kompenzáció és más funkciók, amelyek átlagon felüli minőségű és valósághű színvisszaadású képet eredményeznek.

  Folyamatos papírra és fóliára, akár tekercses adathordozóról is képes nyomtatni. Maximális médiavastagság 1 mm, szélesség 1610 mm. Nyomtatási sebesség akár 56.2 négyzetméter. óránként. A négy színű alapmodell esetében a készülék két patronnal is működtethető – ha az egyik kiürül, a plotter automatikusan átvált egy másik, azonos színű patronra, és az üres patron a nyomtatás leállítása nélkül cserélhető ki. Opcionális CISS nagyméretű, színenként több literes tárolótartályokkal.

  Csatlakoztatható a plotterhez RJ-45 hálózaton keresztül vagy közvetlenül a PC-hez USB 2-n keresztül.0. Hivatalos illesztőprogramok a Windows operációs rendszercsaládhoz. A PostScript nem támogatott.

  Általánosságban elmondható, hogy a plotter a grafikai termékek széles skáláját képes előállítani: kiváló minőségű kültéri reklámok, művészeti nyomatok, kiállítási grafikák, belső dekoráció, autóstílus-elemek, POS-anyagok stb.

  Előnyök

  • üzem közben cserélhető kazetták;
  • automatikus papírvágó;
  • CISS opcionális;
  • Innovatív technológiák és megközelítések a nyomtatási minőség maximalizálása érdekében;
  • teljesítmény;
  • Professzionális szint viszonylag kedvező áron.

  Hátrányok

  • Nincs kontúrvágás.

  A legjobb textil plotterek

  A rangsorunkban szereplő harmadik eszközkategória – ezek a plotterek, amelyek szerkezetileg és koncepcionálisan a különböző textilhordozókra történő nyomtatásra irányulnak. Ezek a nyomtatók egy speciális tintatípust – diszperziós vagy szublimációs tintát – használnak, és különféle technikákat és technológiákat alkalmaznak, hogy valósághű képet adjanak, miközben ellenállnak a környezeti tényezők, például a nap ultraibolya fénye, a nedvesség, a fagypont alatti hőmérséklet és azok változásai hatásainak is. A textilnyomtatókat a következők előállítására használják: zászlók, zászlók, bannerek és egyéb logók, terítők és ágyneműk, függönyök és kárpitok, feszített mennyezetek, kültéri reklámok, sport- és promóciós ruházat, alkalmi ruházat (nyomtatott pólók) és különböző dekorációk.

  Mimaki TS300P-1800

  Értékelés: 4.9

  Mimaki TS300P-1800

  Először is, nézzük meg ezt a nagy teljesítményű, professzionális, széles formátumú modellt a japán Mimaki gyártótól. A maximálisan megengedett médiaformátumok rekordere.

  A készülék méretei nem hagynak esélyt az irodai telepítésre – 3200x1857x850 mm. A gép súlya szintén tekintélyes 213 kg, és 1.92 kW teljesítmény működés közben. Padlóállványt tartalmaz. Csatlakoztathatóság – USB 2.0 vagy Ethernet.

  A modell maximális nyomtatási eszköze még az A0 méreteket is meghaladja – a nyomtatási szélesség 1.940 mm. Lapos nyomtatás nem áll rendelkezésre – csak tekercses nyomtatás, ami egy ilyen nagy formátumhoz több mint ésszerű. Maximális megengedett tekercsátmérő 250 mm és maximális súly 40 kg. Ehhez a modellhez nemcsak a textilanyagokat lehet hordozóként használni, hanem a poliésztert és a különböző típusú speciális papírokat is – transzfer, szublimáció, termikus nyomdákhoz. A szegély nélküli nyomtatás nem érhető el. Automatikus visszatekercselő a papírtekercsek sima cseréjéhez és automatikus papírvágógép. Maximális médiavastagság – 1mm.

  A plotter piezoelektromos technológiát és festékszublimációs tintát használ. Maximális felbontás 1040 x 1040. 115 négyzetméteres nyomtatási sebességet ér el vázlatos üzemmódban. méter per óra. Két színséma lehetséges – a Mimaki tinták 4 alapszíne – kék, magenta, sárga. Fekete; 6 alapszín – a fenti négy színhez világos kék és világos bíbor hozzáadásával. A Mimaki alapértelmezett CISS B rendszerével felszerelve

   k 3. tintarendszer, ahol minden tintaszínhez 2 literes tartály tartozik.

   A Mimaki mérnökei számos olyan finomítást és innovációt építettek be, amelyek maximalizálják a nyomtatási minőséget és konzisztenciát, minimalizálják a selejtet, egyszerűsítik a kezelői feladatokat és még sok mást. . Az innovatív vákuum-feszítő rendszert sikeresen alkalmazták például a média és a nyomtatófej közötti nemkívánatos közvetlen érintkezés megakadályozására. Automatikus tekercselés biztosítja a hordozó egyenletes adagolását a tekercsről. A szabadalmaztatott MAPS4 nyomtatásvezérlési technológia kiküszöböli az egyszínű színek hajlításának és egyenetlen átfedésének hatásait azáltal, hogy a passzus szélei elmosódnak, mint egy gradiens. Fejlett piezomembrános feszültséghullám-szabályozással is rendelkezik a fejen – a cseppek tökéletes gömb alakban keletkeznek.

   Előnyök

   • nyomtatási szélesség;
   • Nyomtatás nemcsak textilre, hanem papírra is;
   • sebesség;
   • Kivételes minőség;
   • az innováció hatékony felhasználása.

   Hátrányok

   • Nincsenek észrevehető hátrányok vagy rendszeres felhasználói panaszok.

   Epson SureColor SC-F2000

   Értékelés: 4.8

   Epson SureColor SC-F2000

   Most pedig nézzük meg közelebbről a legjobb plotterek Expertology értékelését – pólókra és hasonló formájú hordozókra való nyomtatáshoz. Szakértőink úgy ítélték meg, hogy különös figyelmet kell fordítani erre a nyomdatípusra, mivel az üzleti modell, amely a nyomtatott pólókon való pénzszerzést jelenti, releváns és keresett volt és még mindig releváns.

   Nyomtató nyomtat szövetre vagy előre elkészített pólókra. Nyomtatási szélesség – 406 mm. Valamivel kisebb, mint az A2 formátum, de ugyanennek a modellnek vannak olyan változatai is, amelyeknek a nyomtatási mezője akár 420 mm-re is kiterjeszthető. A nyomtató mérete 985x490x1425 mm, nettó tömege 82 kg. Ez teszi a plottert alkalmassá asztali nyomtatásra. Legfeljebb 52 W-os tápcsatlakozás szükséges a működéshez. A zajszint alacsony, összehasonlítható az egyszerű háztartási nyomtatókkal – akár 41 dB is lehet.

   A nyomtató a piezoelektromos sugárnyomtatás elvét alkalmazza, speciális festékekkel. Két különböző tintapatron-készlet áll rendelkezésre 4 szín a szabványos CMYK modell szerint vagy 5 szín fehérrel mint kiegészítő színnel. A fehér szín célja nyilvánvaló – a képek teljes értékű reprodukálása sötét hordozókon. A plotter használatától függően 250 ml-es vagy 600 ml-es tintatartályok közül lehet választani.

   A nyomtatási minőséget a technikai felbontás – 1440×1440 dpi – és az alábbiakban ismertetett speciális innovatív technikák alkalmazása határozza meg. Minimális csepptérfogat 21 pl. Ez sokszor vagy több tízszer több, mint más típusú plotterek, de pamutra vagy más pólóalapra történő nyomtatáshoz egy kisebb térfogat nem biztosítja a megfelelő minőséget. Pólónként akár 88 másodperc nyomtatási sebesség a felbontástól függően.

   A nyomtató elég sok RAM memóriával rendelkezik – 512MB. Két csatlakoztatási lehetőség – LAN RJ-45 vagy USB 2.0 közvetlenül a PC-n. A szabadalmaztatott illesztőprogramok csak a Windows-családba tartozó operációs rendszerekhez kerülnek kiadásra. PostScript nem támogatott.

   Érdemes kiemelni e modell számos fontos előnyét 100% pamutra vagy vegyes anyagokra (minimális pamut tartalom – 50%) nyomtatható; a hordozó vastagsága – akár 25 mm – speciális nyomtatóasztalt használ, amely igény esetén akár külön is megvásárolható; a modell Öko-Tex 100 minősítést kapott (1. termékosztály), amely garantálja a biztonságot minden korosztály számára, a felnőttektől a csecsemőkig; a selejt minimalizálása a tintakeringető rendszernek és a hatékony automatikus piezo fejtisztításnak köszönhetően; rendkívül ellenálló Epson tinták

    Nem fakul, nem repedezik, nem kopik, nem mosódik; nincs merevség vagy “éles sarkok” a ruhadarab viselésekor.

    Előnyök

    • Pamut, szintetikus és kevert szövetekre történő nyomtatás;
    • Nagy médiavastagságok is lehetségesek;
    • környezetbarát, gyermekbarát festékek;
    • Felhasználóbarát szoftver.

    Hátrányok

    • nagyon drága fogyóeszközök.

    A legjobb UV plotterek

    A rangsorunk utolsó kategóriája az úgynevezett UV tintával nyomtató plotterek. A nyomtatási elv egy speciális kémiai összetételű, ultraibolya sugárzásra érzékeny tinta használatán alapul. Az erős UV fény gyorsan polimerizálja a képet. Ez lehetővé teszi, hogy további feldolgozás nélkül sokféle hordozóra nyomtassunk. Az UV-polimerizáció visszafordíthatatlan, ezért az UV-plotterek nem félnek a napfénytől vagy a nedvességtől, és sok agresszív vegyszer sem hat rájuk.

    Az UV-plotterek átlagosan a legdrágább gépek bármely más elven működő plotterekhez képest. Költségük többnyire több millió rubelre rúg 2019 végétől.

    Mimaki JFX200-2531

    Értékelés: 4.9

    Mimaki JFX200-2531

    Először a “régebbi” modellt mutatjuk be, amely számos funkcióval és számos opcionális extrával rendelkezik. A készülék képes a lehető legnagyobb formátumokra nyomtatni – A0 és annál nagyobbakra.

    A tápegység teljesítménye, feszültsége és stabilitása minden eddiginél nagyobb követelményeket támaszt – akár 240V és 12A áram szükséges. Nagyon kívánatos, hogy a plotter egy közbenső tápegységgel legyen ellátva, amely védelmet nyújt a feszültség- és áramlökések ellen. A készülék mérete lenyűgöző – 4290x4400x1250 mm, és a súlya még inkább – a teljes szerkezet súlya majdnem pontosan egy tonna. Energiafogyasztás – 4.8 kW!

    Ez a modell 2500mm (98in) nyomtatási szélességgel és 2500mm x 3100mm névleges munkaterülettel rendelkezik. Nyomtatási sebesség – akár 25 négyzetméterig. méter per óra. Csak lapadagolásra vonatkozik, nem tekercses adathordozóra. Ez a látszólagos korlátozás könnyen magyarázható a hordozóanyagként használható anyagok széles skálájával – akril, polikarbonát, PVC, üveg, alumínium, fém, poliészter, hab, sztirol, fa, kő – és a következő anyagokkal: akril, polikarbonát, PVC, üveg, alumínium, fém, poliészter, hab, sztirol, kő.

    A plotter akár 1200×1200 DPI felbontással nyomtat. A patronkészletek három változata – 5, 6 és 8 szín – áll rendelkezésre. A CMYK-modell 4 színe a fehér, világos cián, világos magenta hozzáadásával mindig a következő alapot képezi. Legnagyobb megengedett vastagság – 50 mm, súlyhatár – 50 kg négyzetméterenként.

    Az ionizátor a gép hátsó részén található, és Y alakú hosszúkás sugár alakú, hogy csökkentse a statikus elektromosság hatásait. Az állítható vákuum típusú présegység 4 nyomászónával rendelkezik, amelyek külön-külön állíthatók speciális szelepek segítségével.

    A készülék USB 2 porton keresztül csatlakozik a munkaállomáshoz.0. Nincs hálózati kapcsolat.

    Előnyök

    • A vákuumtartó egység robusztus és megbízható;
    • szabadalmaztatott hullámhossz-szabályozási technológia;
    • Változó csepptechnika alkalmazása;

    Hátrányok

    • Nincs hálózati kapcsolat.

    Mimaki UJF-3042 MkII

    Értékelés: 4.8

    Mimaki UJF-3042 MkII

    És a rangsor utolsó eszköze – az UV-plotter ugyanattól a cégtől, a Mimakitól. Szakértőink ezt a lehetőséget azoknak ajánlják, akiknek nincs szükségük hatalmas formátumra. Ez a plotter A3-as formátumra nyomtat.

    Sokkal kisebb formátuma ellenére padlóra állítva is használható. De különleges formája lehetővé teszi a hatékony helykihasználást a műhelyben/irodában. Teljes méretek – 1355x856x1290 mm, súly csomagolás nélkül – 145 kg. Az energiafogyasztás szempontjából 800 wattra van szüksége, és meglehetősen csendes az ilyen kategóriájú egységhez képest – 70 dB működés közben és 55 dB üresjáratban.

    Ami a médiát illeti, a következő korlátozások vannak: a munkaterület mérete – 300 × 420 mm, a média vastagsága – legfeljebb 153 mm, az anyag “csomag” súlya – legfeljebb 5 kg, a maximális nyomtatási sebesség – 2.48 négyzetméter. méterek.

    A nyomtatás ezen a gépen egy öt színű alapozó modellen alapul. Felbontás akár 1200×1200 dpi. 500 ml vagy 1000 ml tartálykapacitás.

    Ez a modell nem rendelkezik PostScript-támogatással, és az illesztőprogram csak Windows operációs rendszerre készült. USB és Ethernet csatlakozás.

    Előnyök

    • Kényelmes forma szűk helyekre;
    • viszonylag olcsó;
    • Megfelelően jó képminőség az árához képest.

    Hátrányok

    • Nincs PostScript támogatás.
    Olvasson tovább  10 legjobb 10 hüvelykes tabletta
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: