A 15 legjobb alkalmazás fotószerkesztéshez

A legelső “gyártási” fotók óta érzékelhető volt a fotómanipuláció szükségessége a tökéletlenségek eltávolítása, a kifejezőerő növelése, a minőség javítása, a grafikai műtárgyak és a textúrázás hozzáadása érdekében. A fényképezés fejlődése során a fotófeldolgozó eszközök ugyanúgy fejlődtek, mint a fotófeldolgozás. Manapság ez már hatalmas iparág, és komoly művészeti műfaj a maga nemében. A fotóipar szinte kizárólag digitálisra váltott, a szoftverpiac pedig telített mindenféle bitképes alkalmazással. A legjobbakat a mai számban tárgyaljuk. Az Expertology szerkesztői elkészítették Önnek a legjobb képszerkesztő alkalmazások speciális értékelését.

15 legjobb képszerkesztő alkalmazás

Jelölés spot termék neve értékelés
A legjobb fizetős képszerkesztő alkalmazások 1 Adobe Photoshop 5.0
2 ACDSee 4.9
3 Movavi Photo Editor 4.8
4

ixlr

4.7
5

HotoInstrument

4.6
6 Nyitott vászon 4.5
A legjobb ingyenes képszerkesztő alkalmazások 1

hotoscape

5.0
2 GIMP 4.9
3

icasa

4.8
4

ixBuilder Studio

4.7
5 Artweaver 4.6
6 Krita 4.5
A legjobb képszerkesztő alkalmazások MacOS-re 1 Krita 5.0
2 Luminar 4.9
3 Fotor 4.8

A legjobb fizetős képszerkesztő alkalmazások

Az első kategóriába olyan alkalmazások tartoznak, amelyeket leginkább Windows környezetben használnak. Ezen alkalmazások némelyike multiplatformos, azaz MacOS vagy

 • nux, és ezt az opciót fogjuk kiemelni, de az Apple számítógépek számára készült alkalmazást szakértőink külön kategóriába sorolták.

  Adobe Photoshop

  Értékelés: 5.0

  Adobe Photoshop

  Kezdjük a legendás alkalmazással, amely egy egész folklórt és szubkultúrát hozott létre. A “Photoshop” kifejezést már régóta használják a populáris kultúrában, nem csak és nem is annyira a bitmap képmanipulációs termékként, hanem maga az eredmény – a fotó vagy kollázs, amely.

  A Photoshop legelső verziója 1990-ben jelent meg, és azóta gyorsan fejlődött, és a fényképészeti feldolgozóipar vezetőjévé vált. Idővel a Photoshop és a legközelebbi versenytársai közötti távolság csak tovább nőtt. 2019 márciusától az alkalmazás legfrissebb verziója Windows környezetben a CC 2019. Létezik egy teljes körű verzió MacOS-re és mindenféle variáció mobil platformokra is.

  a hotoshop rendelkezik a leggazdagabb funkciókkal bármely más képszerkesztő alkalmazáshoz képest. Mindent, amit ebben az iparágban kitaláltak, szinte 100%-os valószínűséggel az Adobe fejlesztői valósították meg, akár alapcsomagként, akár számos bővítmény és kiegészítő részeként.

  A program átfogó eszközkészletet és alkalmazásokat kínál az alapvető képtulajdonságok (fényerő, kontraszt, telítettség, színegyensúly stb.) módosítására.), különböző effektek és szűrők, minőségjavítás és a hibák javítása, mindenféle grafikai artefaktumok és feliratok hozzáadása.

  A praktikus “saját” eszköztár segítségével manuálisan színezheti a fényképet, kivághatja a kép részeit, véletlenszerűen átalakíthatja a képet. A kollázsok készítéséhez az alkalmazás kényelmes és intuitív rétegrendszert kínál, egyszerű és egyszerű kezeléssel. A tipikus ismétlődő műveletek könnyen “rögzíthetők” szkript formátumban, majd néhány egérkattintással nagyszámú fénykép kötegelt feldolgozása végezhető el.

  A Photoshop egyik legfontosabb jellemzője a modern nyomdaipar követelményeinek legjobb jelenlegi megvalósítása. A Photoshop és számos más speciális Adobe szoftver (Illustrator, InDesign stb.) a de facto ipari szabvány a nyomtatás-előkészítésben.

  Az Adobe a Photoshop forgalmazásának engedélyezéséhez több üzleti modellt használ, beleértve az előfizetéses hozzáférést, amely ezt a kiváló alkalmazást gyakorlatilag bárki számára elérhetővé teszi, aki részt vesz a professzionális fotófeldolgozásban, és aki egyetlen környezetben szeretne korlátozások nélkül dolgozni.

  A

  • korlátlan lehetőségek;
  • ipari szabvány;
  • sokoldalúság;
  • Felhasználóbarát, intuitív és jól felismerhető felülettel rendelkezik;
  • átfogó kompatibilitás a harmadik féltől származó alkalmazásokkal;
  • nagy közösség;
  • Megfizethető előfizetéses hozzáférés.

  Hátrányok

  • magas rendszerkövetelmények.

  ACDSee

  értékelés: 4.9

  ACDSee

  Az Expertology rangsora a legjobb képszerkesztő alkalmazásokról az ACDSee-vel folytatódik, a szupernépszerű ACDSee szoftverrel a szinte névadó kanadai fejlesztőtől. Az ACDSee-t eredetileg ingyenes, gyors és nagyon praktikus alkalmazásként tervezték a fényképek böngészésére, albumok rendezésére és alapvető szerkesztési feladatok elvégzésére. Az ACDSee gyorsan és következetesen nőtt népszerűsége a felhasználók körében világszerte, és gyorsan és következetesen fejlődött egy teljes értékű és nagy teljesítményű képszerkesztő programmá, miközben teljesen kereskedelmi forgalomba került.

  Az alkalmazás jelenleg több tartalmi opcióban érhető el – alapváltozat, professzionális változat, maximális változat, néhány variációval. Az alapvető felépítés sok szempontból továbbra is kiváló képtároló szervező és a fényképalbumok könnyű böngészésének eszköze. A Pro-verziótól kezdve az alkalmazás mindenféle effektek hatalmas készletével, a képek kifejezőerejét javító eszközökkel, a tökéletlenségek eltávolításával, sokoldalú fotókonvertálással manuális és kötegelt módban.

  Az alkalmazás támogatja a bitképes képek számos formátumát, beleértve a RAW-ot is, amely semmiképpen sem büszkélkedhet a fényképek feldolgozására szolgáló összes programmal. A vektorgrafikus formátumok meglehetősen széles skáláját támogatja. Külön nagyszerű funkció – képes felismerni az arcokat a fényképeken.

  Az ACDSee segítségével “menet közben” megtekintheti a fényképarchívumokat, prezentációkat és animált objektumokat, albumokat készíthet HTML-ben, fotófeldolgozást egy adott minta szerint, kötegelt módban.

  Egy kissé kellemetlen dolog ezzel az alkalmazással kapcsolatban a hibás optimalizálás. A program folyamatosan fejlődik, egyre több és több kiegészítéssel, és a fejlesztőcsapat nem tudott lépést tartani a saját tevékenységükkel. Ezért nem ritkák az olyan esetek, amikor egy eszköz vagy modul teljesítménye lassú. Ez azonban csak kis mértékben befolyásolja az alkalmazás általános népszerűségét.

  Előnyök

  • használhatóság;
  • gazdag funkcionalitás;
  • szűrők és speciális effektek széles választéka;
  • számos formátum támogatása, beleértve a RAW formátumot is;
  • arcfelismerés;
  • hivatalosan rosified interface.

  Hiányosságok

  • hibás optimalizálás, ami befolyásolja a sebességet.

  Movavi Photo Editor

  Értékelés: 4.8

  Movavi Photo Editor

  Most pedig nézzünk meg egy érdekes házi készítésű szoftveres megoldást. egyszerű, gyors és ötletes, mégis rendkívül stílusos és élvezetes képszerkesztő program – Movavi Photo Editor. Az alkalmazás az egyszerűség, a funkcionalitás, a használhatóság és a fotófeldolgozás valóban eredeti megközelítéseinek sikeres megvalósítása csodálatos kombinációja.

  A Movavit a fejlesztők családi képszerkesztőként pozícionálták, amely nem törekszik a professzionalizmusra. Ez a Movavi megközelítésének szépsége – a Movavi környezetben való munka egyszerű és élvezetes, a végeredmény pedig minden, csak nem triviális. Az alkalmazás minden egyszerűsége és hozzáférhetősége ellenére meglehetősen gazdag arzenállal rendelkezik a kifejező képszerkesztő eszközök és a fotó-portré retusálás, különböző effektek és szűrők alkalmazása (hatalmas választék, 13 kategóriába sorolva), kézi színkorrekció, hibák eltávolítása stb. .

  A Movavi figyelemre méltó előnye – a nem egészen jó fotók minőségének javítása az automatikus módban. A hitel a cég-fejlesztő tehetséges programozóinak jár, akiknek sikerült megvalósítaniuk az alkalmazásban meglepően “intelligens” mesterséges intelligenciát, amely elképesztő pontossággal képes kitalálni, hogy pontosan mit kell megváltoztatni a fényképek feldolgozása során.

  Amit az alkalmazás beépített mesterséges intelligenciája nem tud megcsinálni, azt minimális erőfeszítéssel magától is meg tudja tenni. A Movavi segítségével szó szerint néhány lépésben eltávolíthatja a nem kívánt objektumokat a fotóiról, és nem hagy nyomot róluk.

  Ingyenes próbaidőszak az alkalmazás funkcióinak felfedezéséhez. Az egyszeri licenc ára szinte mindenki számára megfizethető – az alkotók árpolitikája nagyon demokratikus.

  Előnyök

  • elegáns, világos és barátságos felület;
  • jól átgondolt optimalizálás;
  • alacsony rendszerkövetelmények;
  • több formátum támogatása;
  • szűrők és effektek széles választéka;
  • rendkívül intelligens és hatékony fotójavító motor;
  • a fotófeldolgozás eredeti megközelítéseinek sikeres megvalósítása;
  • megfizethető ár.

  Gyengeségek

  • nincs objektív hátránya.

  ixlr

  Értékelés: 4.7

  Pixlr

  A következő a rangsorban egy érdekes képszerkesztő alkalmazás, egy ugyanilyen érdekes megvalósítással. a fejlesztők mindent megtettek, hogy a Pixlr technikailag bárki számára használható legyen. Vannak például különböző platformokra készült verziók, ingyenes és fizetős verziók, sőt, még egy webes alkalmazás is, amely közvetlenül a böngészőben működik online.

  Amellett, hogy multiplatformos, a Pixlr nagyon gazdag funkcionalitással, felhasználóbarát felülettel és nagyon jó optimalizálással rendelkezik. A kezelőfelület jól megtervezett, így bárki, aki korábban már használt más képszerkesztő szoftvert, könnyen eligazodik benne.

  Az alapfunkciók, valamint a szűrők és effektek széles választéka mellett ez az alkalmazás kiváló minőségű automatikus algoritmussal rendelkezik a fókuszpont megváltoztatására. A fejlesztők hangsúlyozzák, hogy a szűrők és effektek teljes száma a teljes kombinációs tartományban körülbelül kétmillió (!) egyedi kombinációk.

  A valódi Pixlr-felhasználók oroszlánrésze elégedett az ingyenes verziók funkcionalitásával. Azok, akik a Pro verzió összes eszközét szeretnék használni, havi előfizetést vásárolhatnak, ami néhány dollárba kerül.

  Összességében ez a képszerkesztő olyan jó, amennyire csak lehet, az egyetlen hátránya, hogy nem érti a RAW formátumot. De a projekt aktívan fejlődik, és talán ezt a hiányosságot a lehető leghamarabb pótolni fogják.

  Előnyök

  • számos alkalmazás megvalósítása
  • rengeteg szűrő és effekt;
  • az intelligens fókuszpontváltás funkció;
  • optimalizálás;
  • Sebesség;
  • könnyen megtanulható és egyszerűen használható;
  • Rendkívül kedvező havi előfizetési ár.

  Hiányosságok

  • nem támogatja a RAW formátumot.

  hotoInstrument

  Értékelés: 4.6

  PhotoInstrument

  Most a mi rangsorunkban szándékosan elmozdulunk a funkciókban gazdag képszerkesztő alkalmazásoktól az egyik legalapvetőbbhez: a PhotoInstrumenthez. Értékelőink szándékosan vették fel ezt az érdekes alkalmazást, hogy kielégítsék azoknak a felhasználóknak az igényeit, akiknek minimális vagy semmilyen tudásuk nincs a bitmap képek szerkesztésében.

  Elég sok egyszerű képszerkesztő alkalmazás létezik, de csak nagyon kevesen tudnak igazán értékes alapélményt nyújtani a semmiből, és a PhotoInstrument egyike ezeknek. A felületet szándékosan úgy tervezték, hogy bizonyos fokú hozzáférhetőséget biztosítson – nagy gombok, önmagyarázó címkék és mindenhol tooltipek.

  Minden külső korlátozása ellenére az alkalmazás mindent tartalmaz, amire a bitmap képek többé-kevésbé minőségi szerkesztéséhez szükség van, a kezdők és még az idősebbek számára is elérhető formában. A PhotoInstrument segítségével megváltoztathatja a legfontosabb képi paramétereket (fényerő, kontraszt, telítettség, színegyensúly stb.), és szűrőket alkalmazhat a képeire.), szűrők alkalmazása, effektek hozzáadása, méretezés és geometriai beállítások, rajzolás virtuális eszközökkel és eszközökkel.

  Az alkalmazás komplex eszközöket is tartalmaz az intelligens felismerés elemeivel, mintaszűrők formájában. Segítségükkel könnyen megszabadulhatsz a vörös szem effektustól, tökéletes szelfiket készíthetsz (tiszta bőr, hozd a “csillogást”), eltávolíthatod a hibákat, megszabadulhatsz a nem kívánt tárgyaktól stb. .

  Ami szintén figyelemre méltó, hogy ez az egyszerű alkalmazás elég jól dolgozik a rétegekkel, néhány helyen nem rosszabb, mint a sokkal fejlettebb programok. Lehetőség van harmadik féltől származó bővítmények telepítésére is.

  Előnyök

  • felhasználóbarát felület;
  • Eszköztájékoztató és segítség minden fordulóban;
  • a működés sebessége;
  • viszonylag gazdag eszköztár, mint az alkalmazás ilyen osztályához;
  • könnyű dolgozni a rétegekkel;
  • a harmadik féltől származó bővítmények telepítésének lehetősége;
  • többnyelvű (van orosz lokalizáció).

  Hátrányok

  • nincs integráció a közösségi hálózatokkal.

  Nyitott vászon

  Score : 4.5

  Nyitott vászon

  Befejezi a legjobb fizetett alkalmazások videofeldolgozásra szolgáló speciális program értékelését, amely a fenti megoldások hátterében egy kicsit önállóan áll. Ez azért van, mert ez inkább egy digitális festő alkalmazás. De ugyanakkor tökéletesen veszi a natív Adobe Photoshop PSD formátumot, teljes eszköztárral rendelkezik a rétegekkel való finom munkához, szűrőkkel rendelkezik, amelyeknek köszönhetően alkalmazható a fénykép egyes területeinek részletes kidolgozására.

  Az Open Canvas az egyik legnépszerűbb alkalmazás az anime ihlette művészek körében, és ez érthető is, hiszen a programot a japán. Az alkotóknak sikerült elérni a raszteres formátumú kompatibilitás, a vektoros eszközök, a beépített stilisztikai trükkök és sémák elképesztő kombinációját. Tehát, egy gyönyörű táj vagy belső tér fotózása, virtuális művészeti eszközök gazdag készletének használatával, a műfaj rajongói valódi műalkotást hozhatnak létre.

  az is figyelemre méltó, hogy az alkalmazás beépített adatrögzítővel rendelkezik, amely rögzíti a felhasználó minden egyes lépését. Miután befejezte a fényképek és a rajzok feldolgozását, szó szerint megnézheti a “dokumentumfilmet” az egész folyamat részletes visszajátszásával.

  Az Open Canvas egy egyszeri licenccel érhető el, amely egy szép kis pénzbe kerül. Ráadásul a rekordot döntő 120 napos ingyenes próbaidőszak lehetővé teszi, hogy még a legszorgalmasabb és legszkeptikusabb felhasználó is megalapozott döntést hozzon.

  Előnyök

  • virtuális eszközök gazdag készlete a digitális festészethez;
  • Beépített diktafon, amely rögzíti a képpel végzett összes műveletet;
  • Kompatibilis a PSD (Adobe Photoshop) formátummal;
  • teljes mértékben rétegekkel dolgozik;
  • kellemes stilisztika;
  • nagy közösség;
  • hosszú bevezető időszak;
  • relatív megfizethetőség.

  Hátrányok

  • nem észleltek objektív hátrányokat.

  A legjobb ingyenes képszerkesztő alkalmazások

  A második helyezettek listáján az Expertology szerint a legjobb ingyenes képszerkesztő alkalmazások szerepelnek. A szakértők hat legjelentősebb megoldást emeltek ki a különböző szoftverstúdiókból. Az alkalmazások hosszú ideig megőrzik ingyenes státuszukat, ami azt sugallja, hogy nem válnak hirtelen kereskedelmi célúvá, ahogy az gyakran előfordul a fiatal start-upok által népszerűsített új alkalmazások esetében.

  hotoscape

  Értékelés: 5.0

  Photoscape

  A díj egy ingyenes képszerkesztő alkalmazással kezdődik, amely első pillantásra elég egyszerűnek tűnhet, de ez gyakran félrevezető a lakonikus felület miatt. A Photoscape valójában elég lenyűgöző eszközkészlettel rendelkezik a bitképes képekkel való munkához.

  Az alkalmazás nagyon átfogó effekt- és szűrőkészletet, egy praktikus kollázsszerkesztőt, szép intuitív kezelőfelületet és tisztességes orosz lokalizációt tartalmaz. A funkciók közé tartozik az összes alapvető képparaméter-beállítás, egy eszköz, amellyel GIF-animációkat hozhat létre egy sor fényképből számos lehetőséggel, praktikus elrendezési eszközök, képernyőfelvételek és még sok más. Az egész arzenál bővíthető bővítmények telepítésével.

  A segéd- és szervizeszközök lehetővé teszik a fényképek félautomatikus feldolgozását kötegelt üzemmódban. Megérti az összes népszerű fájlformátumot, beleértve a RAW formátumot is. Egy külön modul lehetővé teszi a népszerű közösségi oldalakkal való szoros integrációt, így a fényképek feldolgozása után, nagyon kevés zavaró tényezővel streamelheti a fotókat. A Photoscape teljes rétegmanipulációt kínál, hasonlóan a csúcskategóriás professzionális képszerkesztő alkalmazásokhoz.

  A Photoscape-et Windows környezetben való működésre fejlesztették ki, és egészen a Windows 7-ig az új verziók a régi, jól bevált motoron alapulnak. A Windows megjelenésével a programnak van néhány problémája az újabb operációs rendszerre való optimalizálással, és a fejlesztők gyakorlatilag újraírták azt. Photoscape X 32 és 64 bites Windows 10-re, valamint MacOS-re.

  Előnyök

  • gazdag funkcionalitás;
  • Egy takaros, de egyszerű és felhasználóbarát felület;
  • kötegelt feldolgozás;
  • RAW formátum támogatása;
  • tartalmazza a Mac verziót.

  Hátrányok

  • A “jó öreg” Photoscape nem működik jól a Windows 10-ben, és a Photoscape X nem felel meg néhány konzervatív felhasználónak.

  GIMP

  Értékelés: 4.9

  GIMP

  Folytatódik ez a kiválasztás a minősítés érdekes és elég erős a funkcionalitás szempontjából a fényképek feldolgozására szolgáló alkalmazás – GIMP. A rövidítés a GNU Image Manip (GNU képmanipuláló program)

   Ez utóbbi kifejezés egyértelműen hangsúlyozza az alkalmazás nyílt forráskódú és szabad terjesztési ideológiáját. Az első verziók a 90-es évek közepén jelentek meg, az ötlet az volt, hogy méltó alternatívát teremtsenek az akkoriban nagyon drága Adobe Photoshophoz képest. A projekt sikeres volt, és még mindig tart.

   Az alkalmazás nagyon sokoldalú, még ingyenes státusz nélkül is. Támogatja az összes népszerű fájlformátumot, teljes körűen dolgozik a rétegekkel, és gazdag virtuális eszközkészlettel rendelkezik a retusáláshoz, objektumok hozzáadásához, színkorrekcióhoz, különböző manipulációkhoz és bittérképes képek átalakításához. A fényképek kötegelt feldolgozására szolgáló praktikus funkciók kerültek bevezetésre.

   A rajzeszközök mellett a GIMP a tollal és más grafikus beviteli eszközökkel is megfelelően működik.

   A haladóbb felhasználók, sőt, a profik is örömmel fogják használni a GIMP kifinomult és rugalmas réteg- és maszkszerkesztő eszközeit, valamint az RGB csatornák megváltoztatásának lehetőségét a kifinomultabb képszerkesztéshez. Még az alkalmazás felülete is rugalmas, és az elemek az egyéni igényekhez igazíthatók. A program helyesen nyitja meg a PSD formátumú, korábban Adobe Photoshopban létrehozott forrásfájlokat az összes attribútummal együtt.

   Az összes felsorolt funkciót már tartalmazza az alkalmazás alapcsomagja. A GIMP képszerkesztési képességei nagymértékben bővíthetők a számos ingyenes bővítmény telepítésével.

   Az alkalmazás több tucat nyelvre, köztük oroszra is lokalizált. Telepítőcsomagként és telepítést nem igénylő hordozható változatban is elérhető.

   Előnyök

   • nyílt forrás;
   • gazdag funkcionalitás, még a fizetős társaihoz képest is;
   • kötegelt feldolgozás támogatása;
   • a PSD formátumú Photoshop források helyes felismerése;
   • a testreszabás rugalmassága;
   • Komoly igény a szakmai szintre általában;
   • többnyelvűség;
   • vannak változatok a következőkhöz
   • nux és más nix rendszerek.

   Hátrányok

   • egyes felhasználóknak nehézséget okoz az interfész logikájának megértése – ajánlott az előzetes képzés elvégzése.

   icasa

   Értékelés: 4.8

   Picasa

   A rangsor folytatásaként a Google Corp. jól ismert és elterjedt Picasa képszerkesztő alkalmazása következik. A programot először 2002-ben adta ki a Picasa Ltd

  • fescape. Az induló vállalkozás olyan sikeres volt, hogy a Picasa-t két évvel később a keresőóriás megvásárolta, és a projektet a következő 12 évben aktívan fejlesztették. Sajnos a projekt 2016-ban megszűnt, de a Picasa még mindig az egyik legnépszerűbb ingyenes képszerkesztő alkalmazás.

   A Picasa elsősorban a fényképek gyors és egyszerű böngészésére, rendszerezésére, rendezésére és minimális szerkesztésére szolgál. a projektfejlesztés során új funkciók jelentek meg az alkalmazásban: speciális effektek, retusálási és tipikus hibák eltávolítására szolgáló eszközök, minőségjavítás, színkorrekció. A program tudja, hogyan kell a feldolgozott képbe geoadatokat írni, lehetővé teszi, hogy könnyen és egyszerűen diavetítéseket és képernyővédőket készítsen.

   A Picasa hangsúlyozza a szoros integrációt a fotó- és videohoszting szolgáltatásokkal és a népszerű közösségi hálózatokkal. Az alkalmazás szorosan együttműködik a saját, azonos nevű fotó hosting szolgáltatásával is.

   Az alkalmazásnak kevés “súlya” van, gyorsan és stabilan működik, jól kidolgozott a felületi logika szempontjából, és tökéletesen lokalizált az orosz nyelvű közönség számára.

   A

   • felhasználóbarát felület;
   • teljesítménysebesség;
   • szoros integráció a közösségi hálózatokkal, fotó- és videómegosztással;
   • kényelmes automatikus biztonsági mentési lehetőségek;
   • magas színvonalú orosz lokalizáció.

   hátrányok

   • A projekt lezárult, nem lesz több frissítés;
   • nem tudja megjeleníteni a GIF fájlokat és a többoldalas TIFF fájlokat.

   ixBuilder Studio

   értékelés: 4.7

   PixBuilder Studio

   A következő a mi értékelésünkben egy egyszerű képszerkesztő alkalmazás, amely nem tesz úgy, mintha professzionális lenne, de kellően gazdag funkcionalitással rendelkezik ahhoz, hogy az amatőr szint legtöbb feltételét lefedje. Mikroszkopikus mérete és kiváló optimalizáltsága lehetővé teszi, hogy a legszerényebb hardverrel rendelkező számítógépeken is kényelmesen dolgozhasson bitmap képekkel.

   Az alkalmazás beépített alapvető és fejlett fotófeldolgozó eszközökkel rendelkezik a kulcsfontosságú paraméterekkel (fényerő, kontraszt, telítettség, színegyensúly stb.) és a képminőségi paraméterekkel való zsonglőrködéssel. .), egyszerű szűrők használata, különálló zónák korrekciójára szolgáló eszközök, retusálás. A kézi rajzoláshoz szabványos eszközkészlet áll rendelkezésre.

   A fejlett fotófeldolgozó eszközök kellemes meglepetést okoznak az alkalmazás egészének mikroszkopikus léptékével szemben. Így itt van egy teljes értékű munka rétegekkel, a gradiens maszkok teljes körű használata, rugalmas kijelölés, az objektumok és a kiválasztott bittérképes területek különféle átalakítása. Az alkalmazás emlékszik a felhasználó minden műveletére a fotóval való munka kezdetétől fogva, és minden változtatás visszaállítható a kép kezdeti állapotára.

   A szoftver jól támogatja a billentyűparancsokat, a minőség optimalizálása lehetővé teszi a nagy felbontású fényképek gyors feldolgozását. A felületet több nyelvre, többek között oroszra is lefordították. A standard telepítőcsomag tartalmaz egy hordozható verziót.

   Az alkalmazás számos népszerű képformátumot támogat, beleértve a PSD-t is, de kiábrándító, hogy nem kompatibilis a RAW formátummal. Ez megakadályozza, hogy a program teljes mértékben együttműködik a modern digitális fényképezőgépek és hordozható eszközökkel.

   Előnyök

   • minimális méret és rendszerkövetelmények;
   • a sebesség általában és a nagy felbontás különösen;
   • teljes körű munka rétegekkel és más fejlett eszközökkel;
   • interfész oroszul;
   • a standard csomagban van egy hordozható szerelvény;
   • többszintű visszaállítás;
   • billentyűparancsok támogatása.

   Hátrányok

   • nem olvassa a RAW formátumot.

   Artweaver

   Értékelés: 4.6

   Artweaver

   Most pedig adjunk helyet az értékelésben egy olyan programnak, amely a fotófeldolgozás mellett a digitális festészet felé is hangsúlyozottan hajlik. Ez valójában Boris Erich német fejlesztő munkája. Túlzás nélkül, szeretettel készült, amiért sok rajongót érdemel.

   Az alkalmazás átfogó eszközkészlettel rendelkezik a raszteres kép alapvető jellemzőinek beállításához, valamint a legnépszerűbb szűrők, effektek és eszközök készletével: elmosás, maszkolás, mozaik, folt stb. . A rétegek és fóliák teljes körű kezelése megvalósult. A program kompatibilis a legtöbb népszerű formátummal, beleértve a PSD-t is, de saját munkaformátummal is rendelkezik – AWD. Sajnos az előző megoldáshoz hasonlóan az Artweaver nem érti a RAW formátumot.

   Az Artweaver egyik legizgalmasabb funkciója a speciális effektek emulálása, amelyek jellegzetes és természetes megjelenést kölcsönöznek a műalkotásoknak: olajfestmény, akril, airbrush, pasztellrajzok és a képzőművészeti szimuláció számos más stílusa.

   A szabványos eszközök lehetővé teszik a fénykép egyes részeinek könnyű és egyszerű korrekcióját, a hibák, tökéletlenségek és a keretben lévő nem kívánt tárgyak eltávolítását. Az alkalmazás támogatja a harmadik féltől származó bővítmények csatlakoztatását. A felület rosifikálásához hozzá kell adni a megfelelő nyelvi fájlt, és a fordítás nem biztos, hogy tökéletes lesz, de ez nem kritikus.

   Előnyök

   • A grafikai stílusok kiváló minőségű emulációja;
   • teljesítménysebesség;
   • kompatibilitás minden főbb formátummal;
   • teljes értékű munka rétegekkel;
   • a bővítmények használatának képessége.

   Hátrányok

   • nincs RAW támogatás.

   Krita

   értékelés: 4.5

   Krita

   És hogy teljes legyen a legjobb ingyenes képszerkesztő alkalmazások kiválasztása az Expertology szerint, nézzünk meg egy másik bitmap képszerkesztőt, amelynek második specializációja a digitális festészet. A rajzolás terén ez a program sokkal erősebb, mint az előző, és a fotók feldolgozásában is, de az Artweavernek megvan a maga varázsa és előnyei, így ezek a megoldások nem különösebben keresztezik egymást a verseny szempontjából.

   A fejlesztők ötlete egy olyan alkalmazás létrehozása volt, amellyel korlátlan méretű digitális vászonra lehet rajzolni. És így is volt, de idővel a Krita fejlődött, új funkciókkal és bővítésekkel bővült, és végül egy teljes értékű, művészi fókuszú képszerkesztő program lett.

   Az alkalmazás a bittérképes képformátumok széles skáláját ismeri fel, és nem csak ezt – a két előző megoldással ellentétben a Krita megérti a RAW formátumot is. Számos eszköz áll rendelkezésre alapfelszereltségként a fényképek különböző színterekben történő szerkesztéséhez, retusáláshoz, dinamikus szűrők alkalmazásához, vászonanyagok szimulálásához, kézzel történő festéshez számos virtuális eszközzel, amelyek mindegyike egyéni testreszabásra alkalmas.

   Krita támogatja az interakciót a grafikus tabletták, problémák és késleltetések nélkül tükrök és forgatja feltételesen végtelen vászon, helyesen használja a különböző színmodellek. Az alkalmazás új verziói jól optimalizálva vannak a Windows 10 32 és 64 bites rendszeren való futtatásra. A felület nagyon hasonlít a Photoshop ablakainak és eszközeinek jól ismert elrendezéséhez, és számos nyelvre, köztük oroszra is lefordították.

   Előnyök

   • Gazdag rajzeszközök;
   • teljes körű munka rétegekkel;
   • grafikus táblagépek támogatása;
   • RAW formátum kompatibilitás;
   • Egy feltételesen végtelen vászon;
   • optimalizálás;
   • Kényelmes és felhasználóbarát felület;
   • Orosz lokalizáció.

   Hátrányok

   • Kompatibilitási problémák vannak az IntelHD grafikus kártyákkal – ez valószínűleg megoldódik az egyik frissítésben;

   A legjobb képszerkesztő alkalmazások MacOS-re

   Az Expertology harmadik jelölése a legjobb képszerkesztő alkalmazások kategóriában három, kifejezetten MacOS-hez kifejlesztett képszerkesztő programot tartalmaz. Szeretnénk emlékeztetni arra, hogy a fent említett szoftverek közül néhánynak van Apple számítógépekhez igazított változata, de itt most az eredetileg ezekre a rendszerekre tervezett alkalmazásokról fogunk beszélni, amelyek szervesebben kapcsolódnak hozzájuk.

   ixelmator

   Értékelés: 5.0

   Pixelmator

   Kezdjük egy fényes és ambiciózus projekttel, amelyet eredetileg az Adobe Photoshop méltó versenytársaként terveztek, amely már rendelkezett egy MacOS verzióval, és aktívan megnyerte a Mac-felhasználók preferenciáit. A litván fejlesztőknek többnyire sikerült megvalósítaniuk elképzeléseiket, és magasra tették a lécet.

   A Pixelmator frissített, továbbfejlesztett verziója, a Pro paradox módon egy radikálisan egyszerűsített felülettel rendelkezik, és a fejlesztők e merész lépése jót tett a projektnek. Ha a “normál” Pixelmator az ablakok, alablakok és egyéb nagy és kis munkaterületek szétszóródásáról volt nevezetes, akkor a Pro-verzióban minden szigorúan egyetlen ablakban van összegyűjtve, és nem riasztja el a kezdő felhasználókat.

   Ami a funkcionalitást illeti, az alkalmazás használata határozottan örömteli. Az alapkonfiguráció mindent tartalmaz, amire a végső fotószerkesztéshez szüksége van: színkorrekció, effektek, szűrők, színmodellek, transzformációs eszközök, festőeszközök, rétegekkel és maszkokkal való munka és még sok minden más.

   A Pixelmator Pro rétegmunka végrehajtásáról érdemes külön szólni néhány szót. Ezeket az eszközöket egy speciális neurális hálózat vezérli, amely külső fájlok tartalmának hozzáadásakor automatikusan osztályozza a réteget és elnevezi azt. A neurális hálózat koncepcióját sikeresen alkalmazzák a kiválasztási eszközökre is: az alkalmazás elképesztő pontossággal és gondossággal találja meg a valósághű objektumhatárokat, így biztosítva a feldolgozás kifogástalan minőségét. Az “Intelligens kijelölés” teljes láthatósággal működik – az egér bármilyen mozgatása a kép felett kiemeli azokat a területeket, amelyeket az eszköz “jelöltként” ismer fel a kijelölésre.

   A sok fényképre változatlanul alkalmazandó tipikus beállítások úgynevezett receptként menthetők el, majd egyetlen kattintással alkalmazhatók. Mindegyik, ha ráhúzza a mutatót, a fénykép előnézete jelenik meg, ahogyan a recept alkalmazása után fog kinézni.

   Összességében a Pixelmator eszközei, tervezési megközelítései és újításai, nevezetesen a Pro verzió, valódi áttörést jelentenek a fotófeldolgozás területén. Az alkalmazás már támogatja a 64 bites architektúrát, és még mindig aktív fejlesztés alatt áll. A 30 napos próbaidőszak alatt ingyenesen megismerkedhet a funkciókkal.

   A

   • a leggazdagabb eszközök;
   • optimalizálás;
   • innovatív megközelítések;
   • “intelligens” eszközök, amelyek neurális hálózatokat használnak a tökéletes minőségű eredmények érdekében;
   • Viszonylag olcsó ár, hogy megfeleljen a képességek.

   Hiányosságok

   • egyes felhasználók panaszkodnak, hogy nem tudják használni a bővítményeket.

   Luminar

   Értékelés: 4.9

   Luminar

   Másodszor ebben a minősítésben jelölés, vessünk egy pillantást egy másik nagy teljesítményű képszerkesztő alkalmazás MacOS a jól ismert Macphun (később átnevezték Skylum), hogy specializálódott a fejlődő szoftver dolgozik a digitális fényképek és más bitmap képek. Ha a fent leírt megoldást sokan a Photoshop helyettesítőjének tekintik, akkor a Luminart sok szakember egy másik Adobe termék méltó helyettesítőjének nevezte – a

  • ghtroom.

   A Luminar a legújabb, 2019 tavaszától elérhető konfigurációban egy nagy teljesítményű képszerkesztő és többfunkciós digitális eszközkezelő. Az alapvető képfeldolgozó eszközök teljes egészében jelen vannak, és nem térünk ki rájuk, mivel nyilvánvalóak. Sokkal nagyobb érdeklődés az innováció és az eredeti megoldások iránt.

   A Luminarban van egy sor legújabb szűrő, amelyek a beépített mesterséges intelligencia erőteljes algoritmusait használják, a mélyen kidolgozott optimalizálás lehetővé teszi, hogy még a nagyon nehéz, nagy felbontású grafikákat is elképesztő sebességgel dolgozza fel.

   Az olyan újítások, mint a valós idejű zajeltávolítás, LUT-támogatás (Lookup

   ), intelligens napfényszűrés. A mesterséges intelligencia területén elért eredményeket a Luminar még a munkaterület-szervezés kérdésében is felhasználja – az alkalmazás automatikusan alkalmazkodik a térhez, figyelembe véve a fényképezési stílust, és azonnal létrehozza a legkényelmesebb feltételeket a felhasználó számára.

   Az erősségek

   • gazdag funkcionalitás;
   • Az innováció és a találékonyság sűrűsége egyetlen szoftvertermékben;
   • a munkaterület nagyfokú alkalmazkodóképessége;
   • A mesterséges intelligencia algoritmusok rendkívül hatékony használata;
   • van egy Windows verzió.

   Hátrányok

   • A “tétova” esetek jelentős százaléka összetett műveletekben, a fejlesztők a közeljövőben ígérik, hogy az optimalizálást megfelelő szintre hozzák.

   Fotor

   Értékelés: 4.8

   Fotor

   És hogy teljes legyen a rangsor, nézzünk meg egy elég jó képszerkesztő szoftvert, amely ideális azok számára, akik nem hajlandóak valódi pénzt fizetni a szoftverekért. Ne várjon profi szintű funkciókat ettől az alkalmazástól, mert ingyenes, de nem ez az oka annak, hogy a Fotor-t egyáltalán kifejlesztették.

   A Fotor eredetileg egy webalapú online képszerkesztő alkalmazás volt. Idővel az alkotók úgy döntöttek, hogy kiadnak egy különálló terméket, egy Mac alkalmazást. A megoldást a felhasználók nagyrészt lelkes visszajelzésekkel fogadták, és hamarosan a szoftvert a Windows platformra is kiterjesztették.

   Az alkalmazás két különálló modulból áll. Az egyik a fotók feldolgozására, a másik a kollázsok készítésére specializálódott. Az alkalmazás indításakor a felhasználónak ki kell választania, hogy pontosan mit szeretne csinálni a képpel. Ez egyébként a legvitatottabb funkció, amely vegyes reakciókat vált ki a felhasználókból.

   A Fotor a fényképek feldolgozását illetően nagyon jó automatikus korrekciós funkcióval rendelkezik. Néhány kattintással megszabadulhat a legtöbb tökéletlenségtől és nem kívánt műtárgyaktól a fényképen. Itt mutatják meg magukat a legjobban az intelligens algoritmusok és az automatikus korrekciós szkriptek, amelyek a fényképezési körülményektől függően – napsütéses nap, éjszaka, strand, vaku, tájkép stb. – módosítják a fotó paramétereit.

   az alkalmazásban gazdag szűrőkészlet áll rendelkezésre a művészi fotófeldolgozáshoz. Segítségükkel mesterségesen antikizálhat egy fényképet, divatos “hipszter” effekteket alkalmazhat, és bármilyen módon átalakíthat egy képet.

   A szerkesztett fényképeket a legnépszerűbb fájlformátumok bármelyikébe elmentheti, vagy azonnal közzéteheti őket bármelyik népszerű közösségi hálózaton vagy fotóhosting oldalon.

   Előnyök

   • könnyen megtanulható;
   • sebesség;
   • Rengeteg szűrő és effekt;
   • multiplatform.

   Hátrányok

   • a két funkcionális modulra (feldolgozás és kollázs) való merev szétválasztás a felhasználók körében ellentétes véleményeket vált ki.
   Olvasson tovább  A legjobb böngészők tablethez
   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: