A 6 legjobb grafikus laptop

A grafikai feldolgozás, különösen a 3D vagy a nagy felbontású videók esetében, nagy követelményeket támaszt a hardverrel szemben. Nem is olyan régen a laptopok még eleve nem tudtak megbirkózni az ilyen feladatokkal. Most már vannak olyan nagy teljesítményű laptopok, amelyek majdnem olyan jók, mint a csúcsminőségű asztali grafikus állomások. Az Expertology szerkesztősége elkészített Önnek egy mini áttekintést a szakértőink szerint 2019-ben a legértékesebb laptopokról a grafikai munkához.

A legjobb grafikus laptopok rangsora

Jelölés székhely termék neve ár
A legjobb grafikus laptopok a legjobb áron 1 Lenovo Ideapad 330 15 972 €
2 DELL G3 17 3779 55 000 €
3 ASUS ZenBook 15 UX533FD 76 900 €
A legjobb prémium kategóriás laptopok grafikához 1 Apple MacBook Pro 15 Retina kijelzővel 2019 közepén 142 390 €
2 MSI GT75 Titan 9SG 236 485 €
3 DELL XPS 15 7590 101 220 €

A rangsoroló anyag a laptopok mintájának elemzése alapján készült a lartors/.

A legjobb laptopok grafikához optimális áron

Első miniválogatásunkban azokra a modellekre koncentrálunk, amelyek a grafikai feladatok egy bizonyos körét képesek megoldani, és még mindig viszonylag ésszerű összegbe kerülnek. Természetesen a bemutatott modellek sokkal drágábbak, mint bármelyik igazán olcsó laptop, de a minimális teljesítménykövetelmények itt meghatározzák a szabályokat.

Lenovo Ideapad 330

Értékelés: 4.9

LENOVO IDEAPAD 3301.webp

Az első, amit figyelembe kell venni, a leginkább megfizethető notebook a grafikai munkához a “trendteremtő” az olcsó elektronika szegmensében – Lenovo. Pontosabban, az Ideapad 330 nem az egyetlen módosítás. A felszerelés lehetséges kombinációinak számát tekintve ez az egyik legrugalmasabb megoldás, mivel a képernyő méretéig bármit választhat.

A grafikus alkalmazásokhoz a 15″ és 17″ változatok közül logikusan az utóbbit választani. Ez azonban egy kívánatos, de nem döntő szempont. Ha a hely kritikus, egy 15″-os képátló is elegendő sok feladathoz. A mátrix felbontása sokkal fontosabb, és itt nem lehet kompromisszumot kötni. A modellhez elérhető maximális felbontás F

  lHD 1920×1080, ezt kell választani.

  A második kulcsfontosságú pont, amely meghatározza a grafikus notebook kiválasztását, a processzor+videokártya kombináció. A gyártó itt is a kombinációk széles skáláját kínálja. Az optimális arány a legalacsonyabb árhoz – Core i5 8250u NVIDIA GeForce MX150 grafikus kártyával. Minden ennél alacsonyabb értéket saját felelősségre, a megengedett teljesítménycsökkenés tudatában. Bármi, ami e fölött van, ha a költségvetés lehetővé teszi, mivel az ár jelentős növekedése elkerülhetetlen.

  Még egy fontos paraméter a grafikus munkához – RAM. Itt inkább a sebességről beszélünk, mint a notebook teljesítményéről. A rendszer támogatja a meglehetősen gyors DDR4 memóriát 2133MHz és 2400MHz között. A maximális kapacitás – 16 GB.

  Ha nehéz grafikával dolgozol, még egy elég tisztességes mennyiségű memória sem lehet elég, és akkor a merevlemez csatlakozik az esethez. Az Ideapad 330 rendelkezik M foglalattal.2 NVMe-formátumú SSD csatlakoztatásához. Ez a merevlemez sorrendje, amellyel fel kell szerelnie a laptopját az operációs rendszer telepítéséhez. Mechanikus HDD használható tárolásra. 128 GB és 256 GB SSD és akár 2 TB-os HDD kapacitással kapható.

  Még az akkumulátor kapacitása is “beállítható” az Ideapad 330 egy adott konfigurációjának kiválasztásakor. A gyártó két opciót kínál – 30Wh vagy 45Wh akkumulátort, amelyek akár 6, illetve 8 órás üzemidőt biztosítanak.

  Notebook méretei 17-es képernyőméretű konfigurációban.3 hüvelyk 418×292.624.9mm, nettó súly 2.8kg, konfigurációtól függően.

  Előnyök

  • nagy képernyő;
  • A módosítások széles skálája;
  • széles fényerősségtartomány;
  • csendes hűtés;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • Nincsenek nyilvánvaló hibák vagy rendszeres panaszok.

  DELL G3 17 3779

  Értékelés: 4.8

  DELL G3 17 37791.webp

  Egy másik lehetőség egy viszonylag olcsó grafikus notebook számára a DELL 17 hüvelykes G3 3779-es noteszgépe. Ez a modell is közel két tucat variációt tesz lehetővé, de mi maradunk annál a szűk tartománynál, ahol a legméltóbb teljesítményadatok láthatók, hogy egy olyan gépet kapjunk, amely egy szinttel az előzőek felett áll.

  Az Expertology tehát egy nagyobb képernyővel rendelkező konfigurációt javasol 17.3. A laptop méretei 415.4279.2x25mm. Nettó súly 3.27kg. Annak ellenére, hogy a tok meglehetősen masszív, a tervezők sikeresen megbirkóztak a vastagság “maszkolásának” feladatával, és a laptop vékony és elegánsnak és elegánsnak tűnik. Maximális mátrixfelbontás – F

   lHD 1920×1080. Lehetőleg matt felületű, de fényes is lehet.

   A formatervezés és a grafika szempontjából minimális konfigurációban ez a modell Core i5 8300H processzorral is felszerelhető, de szakértőink továbbra is a 6-magos Core i7 8750H processzort ajánlják, amelynek sebessége akár 2.3GHz. A standard RAM 8 GB és 16 GB kapacitással kapható, míg a bővíthetőség felső határa 32 GB. Memória típusa DDR4 2666 MHz-es, két bővítőhelyes memória. A diszkrét grafikus kártya (ne vegye komolyan a beépítettet) itt elérhető NVIDIA GeForce GTX 1050Ti vagy 1060 4GB és 6GB GDDR5 memóriával.

   A tároló alrendszerek pontosan ugyanazok, mint a fentiekben. Kezdetben választhat egy olyan konfigurációt, amely szilárdtest SSD-t tartalmaz az operációs rendszerhez és mechanikus HDD-t a tároláshoz. Érdemes megtenni, mert egy SSD önmagában szánalmasan alkalmatlan lesz komoly grafikai munkához. Nem kell spórolni az SSD-n, és egyetlen HDD-t használni.

   Ennek a laptopnak az akkumulátor élettartama a legnagyobb gyengesége. A számítógép 3500mAh/56Wh akkumulátorral van felszerelve, és ilyen energiafogyasztás mellett egy teljes töltés nem tart tovább 4 óránál. Ez kétszeresen is furcsa, mivel a gyártó a modellt játékmodellként pozícionálja. Hosszú távon érdemes megfontolni az akkumulátor cseréjét egy nagyobb kapacitású akkumulátorra, ha van ilyen alternatíva a piacon.

   Előnyök

   • Teljesítmény és teljesítmény;
   • nagy képernyő;
   • Rengeteg konfigurációs lehetőség;
   • Karcsú, elegáns kialakítás, amely elrejti a masszív sziluettet.

   Hátrányok

   • gyenge normál akkumulátor.

   ASUS ZenBook 15 UX533FD

   Értékelés: 4.7

   ASUS ZenBook 15 UX533FD1.webp

   Harmadik és egyben utolsó az Expertology legjobb árú laptopok grafikai minisorozatában, tekintsük meg az ASUS egyik legsikeresebb modelljét, a ZenBook család UX533FD modelljét. Valójában ez egy univerzális megoldás, amely szinte bármilyen feladatra alkalmas, beleértve a grafikát is. Minden szempontból ez a modell akár prémiumnak is tekinthető, de témánk szempontjából a grafikus prémium laptopok még mindig jelentősen drágábbak.

   A képernyő mérete itt az elfogadható tartomány alsó határán van az alkalmazások körvonalazott köre számára – 15.6 hüvelykes képernyő, maximális felbontása 1920×1080. Notebook méretei – 354x220x18mm, súly – 1.59kg. Fém burkolat. Védő tokot tartalmaz. A képernyő egyébként lehet érintőképernyő is – egyes módosítások ilyen lehetőséget biztosítanak.

   Az optimális grafikus konfigurációhoz egy Core i7 8565U processzor ajánlott, 1.8 GHz (4 Whiskey Lake mag). A szabványos RAM 8GB, a lehető legmagasabb frekvencia nagyon kívánatos, ebben az esetben 2400MHz. Csak ajánlott grafikus kártya – különálló NVIDIA GeForce GTX 1050.

   A merevlemezes megoldás meglehetősen radikális, az egyetlen SSD opció az 512 GB-os M-méretű SSD.2. Ha nagy mennyiségű grafikával dolgozik, különösen nagy mobilitás esetén, célszerű előre gondoskodni a külső adathordozók – flash meghajtó vagy hordozható merevlemez – elérhetőségéről.

   Elődjével ellentétben az akkumulátor élettartama már a múlté. A 4800mAh/73Wh lítium-ion (opcionálisan lítium-polimer) akkumulátor akár 13 órás folyamatos működést biztosít újratöltés nélkül.

   Ez a notebook közepes igényességű, grafikaigényes munkaterhelésekhez ajánlható. Ennél a modellnél a minimális méretre és súlyra helyezzük a hangsúlyt, hogy bármilyen, akár nagyon szűkös környezetben is maximális kényelmet biztosítsunk.

   Előnyök

   • a sorozat prémium szintje;
   • teljesítmény és teljesítmény;
   • Érintőképernyő a kiválasztott módosításokban;
   • elegáns design;
   • Fém burkolat;
   • hosszú akkumulátor-üzemidő;
   • Vékony és könnyű súly.

   Hátrányok

   • Nem észleltek szisztematikus problémákat.

   A legjobb prémium kategóriás laptopok grafikához

   Az eszközök második csoportjában a leginkább “töltött” erős vas laptopokat fogjuk figyelembe venni, ezek egyben a legdrágábbak is a felülvizsgálatban. az ilyen hordozható megoldások könnyedén kezelik a nagyobb összetettségű grafikai feladatokat is.

   Apple MacBook Pro 15 Retina kijelzővel 2019 közepén

   FORDULATSZÁM: 4.9

   Apple MacBook Pro 15 Retina kijelzővel 2019 közepe

   Figyeljünk rögtön az “almás” technológia rajongóira, különösen azért, mert az Apple számítógépek szinte a kezdetektől fogva a grafikával való professzionális munkára összpontosítottak. Hosszú ideig a világ nyomtatott sajtójának oroszlánrésze Mac számítógépen készült, és a legtöbb szabvány, formátum és betűtípus valamilyen módon ehhez a platformhoz kapcsolódott. A PC mint grafikus platform csak viszonylag nemrég “zárkózott fel” az Apple számítógépekhez. Az Apple MacBook Pro ma már széles körben használatos raszteres és vektoros grafikák, valamint szinte bármilyen összetettségű videó szerkesztésére.

   Notebook képernyő mérete – 15.4 hüvelyk képátlóval és 2880×1800-as felbontással, ami a MacBookokra jellemző. A nagy pixelsűrűségű Retina kijelző teljes mértékben kihasználja a fényes, élénk, kontrasztos, kontrasztokban gazdag képet, élénk, valósághű színekkel és elmosódott pixelekkel. A képernyő bevonata fényes. A laptop teljes mérete – 349.3×240.7×15.5mm, súly 1.83kg. Fém ház az egész sorozatra jellemző minimalista dizájnnal.

   Az egész rendszer szíve egy nagy teljesítményű, 2 GHz-es, hatmagos Coffee Lake Intel Core i7 processzor.6GHz. A natív RAM DDR4, frekvenciája 2.4GHz 16GB kapacitással. Gamepad opciók: AMD Radeon Pro 555X vagy Intel Iris Plus Graphics 655. Diszkrét kártya 4 GB videomemória-kapacitás. 256 GB SSD merevlemezként.

   Ami a csatlakoztathatóságot illeti, ez a modell csak a Wi-Fi 802 szabványú vezeték nélküli kapcsolatokat támogatja.11ac vagy 802.11b, valamint a Bluetooth 4.1 vagy 5.0. Lítium-polimer akkumulátor, 83 kapacitással.A 6W⋅h akár 10 órás akkumulátor-üzemidőt biztosít.

   A notebook nyilvánvaló előnyei mellett van egy dolog, amivel tisztában kell lenned. A rendszerhűtés a felhasználó maximális akusztikai komfortját szem előtt tartva működik. Következésképpen az utolsó pillanatig nem kapcsol be, ami azt jelenti, hogy a notebook észrevehetően melegebbé válhat. Ez ebben az esetben nem hátrány, hanem egy finom számítás, és a magas hő nem hordoz semmilyen veszélyt.

   A műszaki specifikációk részletes áttekintéséhez kattintson ide.

   Előnyök

   • márka.
   • Retina kijelző – hibátlan képminőség;
   • Kivételes minőségű anyagok és kivitelezés;
   • teljesítmény;
   • akkumulátor élettartama;
   • Az Apple összes előnye az ergonómia tekintetében;
   • Az Apple jellegzetesen kifinomult dizájnja.

   Hátrányok

   • Az Apple-re jellemző minimalista felületek.

   MSI GT75 Titan 9SG

   Értékelés: 4.8

   MSI GT75 TITAN 9SG1.webp

   A tajvani MSI szupererős megoldása folytatja a felülvizsgálatot. A Titan 9SG-t játékgépként pozícionálják, és minden, ami vele kapcsolatos, éppen ilyen előítéletekkel bír. És az összes játékelőny közvetlenül visszhangozza a bármilyen összetettségű grafika kényelmes kezelésének követelményeit.

   Először is foglalkozzunk a modell egyetlen égbekiáltó, bár elkerülhetetlen hátrányával – a mérettel és a súllyal. A notebook méretei 428x314x58 mm, súlya pedig csomagolás nélkül 4 kg.56kg. De a legösszetettebb és legterjedelmesebb grafikákkal való gyors munkához a “mezőn” bármely tisztességes alternatíva nagyjából hasonló méretekkel rendelkezik.

   A notebook többi funkciója az általunk ajánlott konfigurációban már jó értelemben véve is lenyűgöző. Képernyőméret 17.3″ kiváló minőségű IPS mátrixszal van felszerelve, 4K 3840×2160 felbontással. A 8 GB memóriával rendelkező, nagy teljesítményű NVIDIA GeForce GTX 1070 grafikus kártyával párosítva ez a csomag teljes 3D élményt nyújt még a legösszetettebb grafikával is, beleértve a dinamikus teljesítményt és a finom részleteket. Vannak TN-mátrixos és alacsonyabb felbontású módosítások, de a tervezett feladatokhoz az Expertology nem ajánlja ezt a konfigurációt.

   Csúcskategóriás Intel Core i9 8950HK CPU hat Coffee Lake maggal 2.A 9 GHz nemcsak a készülék villámgyors működését biztosítja általában, hanem a videoszerkesztés közbeni gyors megjelenítést is – ami az egyik legfájdalmasabb probléma minden utómunka során. A RAM itt is a legmagasabb szinten van megszervezve: 32 GB DDR4, amely négy munkaszegmensen keresztül 64 GB-ig bővíthető.

   A notebook impozáns mérete ebben az esetben másodlagos előny: a fejlesztők lenyűgöző interfészekkel látták el ezt a modellt: öt USB 3 porttal.1 Type A, egy-egy Mini DisplayPort és HDMI, audio bemenetek és kimenetek, Thunderbolt3 és S

   DIF. A hálózatokhoz való csatlakozás vezetéken keresztül egy Gigabit Ethernet-kártyával és vezeték nélkül, a rádiómodul Wi-Fi 802.11ac. Perifériák vezeték nélküli csatlakoztatása – Bluetooth 5 segítségével.0.

   A nagy energiafogyasztás miatt nyilvánvalóan nagyobb igénybevételnek lesz kitéve a laptop akkumulátora. A fejlesztők figyelembe vették ezt a szempontot, és a laptopot nagy kapacitású, 90 W⋅h kapacitású akkumulátorral szerelték fel.

   Előnyök

   • nagy képernyő;
   • 4K felbontás;
   • Kivételes erő és teljesítmény;
   • viszonylag magas akkumulátor-üzemidő;
   • Egy játéknotebook összes esztétikai előnye;

   Hibák

   • terjedelmes és nehéz.

   DELL XPS 15 7590

   Értékelés: 4.7

   DELL XPS 15 7590 0.webp

   A legjobb grafikus laptopok Expertology felülvizsgálatát a DELL egy újabb sikeres fejlesztése teszi teljessé. Kisebb képernyő, mint elődjénél, de aránytalanul kisebb helyigény azonos teljesítmény mellett.

   A laptop mérete 357x235x17mm. A képernyő átlója 15.6. A mátrix opciók itt érhetők el. IPS mátrix – két felbontási lehetőség – F

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: