A 7 legjobb alkalmazás jelszavak tárolására

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultálnia kell egy szakemberrel.

A modern internet nem képzelhető el jelszavak nélkül. A legkülönfélébb helyszíneken van szükség engedélyezésre. Mindenféle szolgáltatás is használja őket – például a felhőalapú tárolás. És semmiképpen sem ajánlott mindenhol ugyanazt a jelszót használni. De nem tarthatod az összes jelszót a fejedben? Ez lehetetlen. Szerencsére léteznek olyan alkalmazások, amelyekkel tárolhatja jelszavait. Erről fogunk beszélni.

Miért használjon különböző jelszavakat?

Az internetes biztonság kényes téma. Egyesek úgy gondolják, hogy biztonságos ugyanazt a jelszót használni különböző weboldalakon. Ráadásul az ilyen emberek gyakran használnak egy egyszerű szám- vagy betűhalmazt. És mekkora hibát követnek el!

Nem részletezzük a modern hackerek tevékenységét, amelyek kárt okozhatnak Önnek. Csak egy példát említünk. Tegyük fel, hogy elég egyszerű jelszót állít be az e-mailjéhez, és nem engedélyezi a kétfaktoros hitelesítést. A behatoló használhat egy megfelelő módszert. Egy kellően nagy teljesítményű számítógéppel egy egyszerű jelszó percek alatt kitalálható. Vagy legalábbis néhány óra múlva.

Most gondoljon az e-mail tartalmára. visszaigazoló e-mail a regisztrációról ezen vagy azon az oldalon. A posta ellophatja az elektronikus pénzt Öntől. Egy hacker hozzáférhet a PS Store vagy bármely hasonló online kiskereskedő játékkönyvtárához is. Különösen, ha ugyanazt a jelszót használja ott. Röviden, igazi katasztrófával állsz szemben! És most nem a YouTube-on videókat közzétevő bloggerekről beszélünk – el sem tudod képzelni, hogy az e-mailjeik feltörése mekkora gondot okozhatna.

Azt hiszem, ezt az egyszerű példát használtuk, hogy világossá tegyük, hogy különböző jelszavakat kell kitalálnunk. És kifinomultnak kell lenniük. Ideális esetben a jelszónak kis- és nagybetűket, valamint számokat kell tartalmaznia. Az írásjelek sem ártanak. De egy ilyen jelszó megjegyzése szinte lehetetlen. Ezért most jönnek a segítségére speciális alkalmazások, amelyek arra szolgálnak, hogy tárolja azt a memóriájukban. Vagy, ha már itt tartunk, a felhőben, ami megkönnyíti az oldal különböző eszközökről történő látogatását.

A jelszótároló alkalmazások értékelése

Jelölés hely termék neve értékelés
A jelszótároló alkalmazások értékelése 1 1Password 5.0
2 OneSafe 4.9
3 Dashlane 4.8
4 KeePass 4.7
5 RoboForm 4.6
6 Ragadós jelszó 4.5
7 LastPass 4.4

1Password

Értékelés: 5.0

1Jelszó

Biztosan az egyik legjobban hypeolt alkalmazás a maga nemében. Régebben nagy nyilvánosságot kapott a YouTube-on, de aztán “szájról szájra” terjedt. Töltse le az alkalmazást a legnépszerűbb platformok bármelyikére – Windows, Mac OS, Android és iOS támogatott. Az egyik használatával az összes jelszavát a felhőben tárolhatja, könnyedén bejelentkezhet az oldalra, és bármely eszközről meglátogathatja, amelyre a program telepítve van. De ha véletlenül globális hálózathoz való hozzáférés nélkül találja magát, akkor sem kell aggódnia – az összes jelszavát maga az alkalmazás tárolja. Természetesen titkosított formában. Így illetéktelen személy nem férhet hozzá. Hacsak nem maga adja meg – itt van egy lehetőség, hogy átadja egy másik 1Password-felhasználónak vagy egy megbízható kapcsolatnak. Ezt különösen azok értékelik, akik mindenféle családi internetszolgáltatást használnak.

Számítógépes operációs rendszerek esetén a legegyszerűbb megoldás az 1Password böngészőbe illeszthető bővítményként történő telepítése. A fejlesztők Chrome, Safari, Opera és Firefox verziókat készítettek – így mindenki elégedett lehet. Mint sok más ilyen jellegű szolgáltatás, az 1Password is képes véletlenszerű jelszót létrehozni, amely biztosan egyedi. Nagyon összetett lesz, mivel többféle karaktert is tartalmaz majd. A program képes automatikusan beírni nemcsak a jelszót, hanem a felhasználónevet is az engedélyezési űrlapokba. A feloldáshoz vagy adja meg a fő jelszót, vagy szkennelje be az ujjlenyomatát. Legalábbis a megfelelő érzékelővel rendelkező okostelefonokon ez a lehetőség áll rendelkezésre.

Olvasson tovább  15 legjobb külső merevlemez

Az 1Password széles körben elismert, mint a legjobb jelszavak tárolására szolgáló szoftver. Nem meglepő, hogy a fejlesztők pénzt kérnek a használatáért. A próbaidőszak mindössze 30 nap, amely után előfizetésre van szükség, amely a hivatalos weboldalon történik. Felhasználónként és havonta 3,99 dollárba kerül.

OneSafe

Értékelés: 4.9

OneSafe

Sok jelszó-visszaállító alkalmazás csak alapvető funkciókat kínál. De nem a OneSafe. Ez a program további funkciókkal büszkélkedhet, amelyeket sok felhasználó értékelni fog. Különösen akkor, ha a segédprogramot egy kevéssé ismert gyártó okostelefonjára telepítették, amely nem kezelte a legjobban az adatbiztonságot.

A funkció, amely itt a legjobban tetszik, az a lehetőség, hogy korlátozza a hozzáférést egy bizonyos mappában lévő fájlokhoz. Ez azt jelenti, hogy ha valaki megtalálja vagy ellopja a telefonját, nem láthatja az adatait, mivel az alkalmazás jelszót kér. Továbbá, lehetséges hamis fiókokat létrehozni. Így egy behatoló nem férhet hozzá a fájlokhoz, még akkor sem, ha az alkalmazást sikeresen feltörik.

A szolgáltatás mind a négy legnépszerűbb platformon használható. Windowson fontos, hogy van egy külön alkalmazás – a fejlesztők nem korlátozódnak a böngészőbővítményre.

A program a jelszavakat a memóriájában tárolja, titkosított formában. Javasoljuk, hogy azonnal engedélyezze a jelszavak külső meghajtóra történő biztonsági mentésének funkcióját. Ebben az esetben akkor sem lesz probléma, ha a számítógép összeomlik. Az új operációs rendszer telepítése után csak le kell töltenünk a szoftvert, csatlakoztatnunk kell egy USB flash meghajtót, és be kell írnunk a fő jelszót. Ahogyan az várható volt, a oneSafe képes saját jelszavakat generálni. Lehetőség van további információk tárolására is. Mindez különböző kategóriákba van sorolva. Leggyakrabban a felhasználók ide írják a bankkártyájuk PIN-kódját. Emellett gyakran ment képeket az okostelefon beépített kamerájáról, ami néhány fontos információt mutat. És ez csak az első példa, ami eszembe jut.

Sajnos a oneSafe-nak vannak hátrányai is. Sok felső kategóriás okostelefon-tulajdonos panaszkodik, hogy a szoftver már nem működik megfelelően – ez az Android új verziójára való áttérés után történt. Ezért csak iPhone és iPad felhasználóknak ajánljuk – ezeken a készülékeken nem fogsz vele problémákat tapasztalni. 379 rubelbe kerülnek. Androidon ingyenes, de még mindig meg kell vásárolnia a.

Dashlane

Értékelés: 4.8

Dashlane

Ez a program tökéletesen megjelenik egy Mac OS vagy Windows operációs rendszert futtató számítógépen. A szolgáltatásnak azonban vannak iOS és Android rendszerekre tervezett mobil kliensei – ezek teljesítményére sem lehet panasz. Fontos, hogy a Dashlane alapfunkciói ingyenesen használhatók. Az előfizetés csak akkor szükséges, ha egy csomó extra funkciót szeretne kapni. Az ára egyébként évi 40 dollár. Egy tisztességes szám, de zökkenőmentes adatszinkronizációt kap az összes eszköze között.

A Dashlane nem csak jelszavakat tárolhat. Az alkalmazás lehetővé teszi a bankkártyáról történő adatbevitelt. Ez jelentősen felgyorsítja a vásárlás folyamatát szinte bármelyik webáruházban. Egyébként minden vásárlás naplózható a programban is. Ennek nagyon kevés gyakorlati értelme van. A jövőben azonban nosztalgiázhatsz egy kicsit, emlékezve mindazokra a dolgokra, amelyeket esetleg kidobtak vagy eladtak.

A többiek számára ez egy tipikus jelszavak tárolására szolgáló szolgáltatás, amely képes jelszavakat is generálni. Ezek mindegyike egy külön szakaszban található. Természetesen titkosítva vannak, így gyakorlatilag lehetetlen kívülről hozzáférni hozzájuk. A programban külön szekciók is vannak, ahol jegyzeteket és személyes információkat menthet el. Nos, újabban a bal oldali menüben van egy “Receptek” opció. Ebben a részben adhatja meg az orvos adatait, aki Önnek vagy gyermekének bármilyen gyógyszert felírt.

KeePass

Értékelés: 4.7

KeePass

Mint már észrevette, sok jelszótároló alkalmazás szenved ugyanattól a szerencsétlenségtől. Pénzt kérnek. Legtöbbször nem azonnal. De egy nap eljön a pillanat, amikor fizetned kell. És ez általában elég hamar megtörténik. Szerencsére vannak kivételek a szabály alól. Például teljesen ingyenes a KeePass használata, amely nyílt forráskódú kódon alapul.

Olvasson tovább  Top 8 fotónyomtató

Az alkalmazásnak van néhány komoly hiányossága, amelyekkel tisztában kell lennie. Először is, kizárólag a Windows operációs rendszerhez készült. Ha aktívan szörföl különböző oldalakon okostelefonján vagy táblagépén, a KeePass biztosan nem az Ön választása. Másodszor, nincs szinkronizáció a fejlesztői szerverrel. Lehetőség van azonban jelszófájl feltöltésére egy felhőalapú tárolási szolgáltatásba, például a Dropboxba. Lehetővé teszi, hogy problémamentesen váltson egyik számítógépről a másikra. Végül, a felületet itt különösebb sallangok nélkül használják. Ez azonban csak ízlés kérdése. Csak néhány percet vesz igénybe a szoftver megtanulása, ami sokkal fontosabb.

Az alkalmazás stabil. Nemcsak tárolja a jelszavakat, hanem generálja is azokat. Ebben a tekintetben a program nem okoz sok gondot. Minden jelszó itt különböző kategóriákba sorolható. Az egyetlen dolog, ami itt hiányzik, az néhány további funkció. Nem biztos, hogy szükség van rá a számítógépen, bár ezt tudomásul kell venni.

Az irodai dolgozók valószínűleg a legjobban szeretik. Ezt a fajta alkalmazást kell használnia. Más esetekben jobb, ha olyan alkalmazást telepít, amely a számítógépen és az okostelefonon is fut, és szinkronizálható egymással.

RoboForm

Értékelés: 4.6

RoboForm

A szolgáltatás neve is mutatja, hogy nem csak jelszavak tárolására és generálására szolgál. A RoboForm más űrlapokat is ki tud tölteni, amennyiben a kért információkat előre beírja. Erre a funkcióra gyakran akkor van szükség, amikor egy online boltban vásárol valamit; ebben az esetben a bankkártyaadatokat automatikusan megadják.

Az információk automatikus beviteléhez mindössze egy kattintásra van szükség. Új jelszó létrehozása gyors. És biztos lehet benne, hogy rendkívül bonyolultnak fog bizonyulni. Nincs mód arra, hogy nyers erővel feltörje a fiókját, kivéve, ha a kiberbűnöző több évet akar eltölteni a fiók ellopásával.

A szolgáltatás minden népszerű platformon elérhető. Természetesen a szinkronizálás mindannyiuk között itt valósul meg. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan meglátogathatja ugyanazokat az oldalakat számítógépéről, táblagépéről és okostelefonjáról. A Roboform egyik érdekes jellemzője a családi felhasználás. Leggyakrabban megfelelő előfizetést igényel. De anélkül is megteheti, mert a jelszót bármikor megoszthatja a szolgáltatás egy másik felhasználójának e-mail címét megadva.

Minden jelszó titkosítva van és jelszóval védett formában tárolódik. Még ha a hackerek hozzáférnek is a fejlesztő szervereihez, akkor is leküzdhetetlen PBKDF2 SHA-256 titkosítással kell szembenézniük. A további biztonság érdekében engedélyezheti a kétfaktoros engedélyezést.

A Roboform némi pénzügyi befektetést igényel. Nem, a szoftvert ingyenesen használhatja, de ezt kizárólag a számítógépén kell tennie. Mondanom sem kell, hogy ez sok felhasználó számára elfogadhatatlan? Előfizetés szükséges a különböző eszközökön lévő alkalmazások közötti szinkronizáláshoz. Azonban csak 100 rubelt kell fizetnie havonta, ami nem túl nagy összeg. Az egyetlen bosszantó dolog az, hogy egyszerre egy évre kell fizetnie a Roboform használatáért. A szolgáltatás fizetős verziójának tulajdonosai is kapnak jelszómentést és hozzáférést a technikai támogatáshoz.

A családi előfizetés árának kétszerese. A szolgáltatáshoz öt fiókkal lehet csatlakozni. A fejlesztők egy üzleti tervet is kínálnak, amelynek értéke havi 3,35 dollár. Amikor létrehozzák, további funkciók válnak elérhetővé részletes jelentések, központosított irányítás, egyszerűsített munkavállalói felvételi rendszer és sok más funkció formájában.

Ragadós jelszó

Értékelés: 4.5

Ragadós jelszó

Egyesek félnek a megfelelő szoftverre bízni jelszavaikat. Emlékeznek arra, hogy jelszavaikat az ilyen alkalmazások fejlesztőinek szervereire küldik. És hamisíthatatlanok?? És nem fog megtörténni, hogy a közművek alkotói úgy döntenek, hogy a kapott információkkal kereskednek?? Ha ugyanez a kérdés foglalkoztatja Önt is, javasoljuk a Sticky Password telepítését. A program megbízhatósága felülmúlhatatlan, mivel az AVG vírusirtó stúdió készítette. Nem úgy néz ki, hogy tönkreteszi a hírnevét.

Mint más ilyen jellegű alkalmazások, a Sticky Password is gyűjti a jelszavakat különböző oldalakról. És nem csak lamantinokat. Külön szekciókban elhelyezheti a kedvenc webhelyeire mutató linkeket és akár a névjegykártyáit is. És viszonylag újabban az alkalmazásnak van egy személyes jegyzetek írására szolgáló része, amelyet szintén el kell rejteni a kíváncsi szemek elől.

Olvasson tovább  30 legjobb szimulátor PC-n

Az eszköz szinte bármilyen űrlapot képes automatikusan kitölteni. Ha a mezőhöz tartozó információ a Sticky Password (Ragadós jelszó) mezőben található, akkor a következő jelenik meg. Ezután csak annyit kell tennie, hogy rákattint a megnyitott űrlap egyik mezőjére, és kiválasztja azt a részt, ahonnan be kívánja írni az adatokat. Nagyon praktikus! Különösen akkor, ha ezen a héten már ötödször kérik, hogy adja meg a születési dátumát, a szülővárosát és más hasonló adatokat. A Sticky Password nem fél tárolni a jelszavakat, a telefonszámot és még a hitelkártya adatait is, mindezt titkosítva és a fejlesztők szerverein tárolva.

A segédprogram komplex jelszavak gyors generálására képes. Biztonságosan meg is oszthatja őket egy olyan személlyel, akiben megbízik. A jelszavak és egyéb bejelentkezési adatok is megoszthatók.

A Sticky Password minden népszerű platformon elérhető, beleértve a mobileszközöket is. Természetesen minden adat szinkronizálásra kerül. Ami a program számítógépes verzióját illeti, az bármilyen népszerű internetböngészővel működhet. Érdemes megjegyezni, hogy létezik az alkalmazás hordozható változata, amely nem igényel telepítést. USB-pendrive-on tárolható és különböző számítógépeken használható. Ez különösen akkor hasznos, ha irodában dolgozik, és gyakran van otthon is egy számítógépe.

És mi a helyzet az árral?? Ha nem érdekli a szinkronizálás, megosztás és biztonsági mentés, akkor a Sticky Password asztali verzióját ingyenesen használhatja. Érdekes, hogy a fenti funkciók továbbra is elérhetőek lesznek, de csak harminc napig. A fejlesztők előfizetés vásárlására csábítanak. Éves költsége 1 890 rubel. Drága, de ennek az összegnek egy része a lamantinok megmentésére létrehozott világalapba kerül.

LastPass

Értékelés: 4.4

LastPass

Hogyan különbözik egy jó jelszókezelő egy rossz jelszókezelőtől?? Különböző platformokon való használat lehetősége. Az alkalmazás különböző verzióit pedig szinkronizálni kell egymással. Ebben az esetben különböző eszközökről – okostelefonról, táblagépről és számítógépről – is meglátogathatja kedvenc webhelyeit. A LastPass pontosan megegyezik ezzel a státusszal. Letöltheti a megfelelő alkalmazást iOS, Android, Mac OS, Windows, sőt, még a következő rendszerekre is

 • nux! A letöltés és telepítés előtt létre kell hoznia egy fiókot, amely szinkronizálja az összes jelszót a különböző eszközök között. Ennek ellenére ne feltételezzük, hogy ezek a fejlesztők számára elérhetőek lesznek, akiknek saját szervereik vannak, amelyeken jelszavakat tárolnak. Még ők maguk sem tudják elolvasni az Ön adatait, mivel azok titkosítva lesznek.

  Ha elolvasta a cikkünket az elejétől kezdve, akkor könnyen kitalálhatja, hogy mi a LastPass funkciója. A segédprogram összetett jelszavakat generál, majd megjegyzi azokat. Természetesen a bejelentkezés is. Amikor bejelentkezik egy weboldalra, csak a megfelelő ikonra kell kattintania, majd az adatok automatikusan beíródnak a megfelelő mezőkbe. Érdekes módon megoszthatja jelszavát egy másik személlyel, ami egy irodai környezetben fontos lehet. Természetesen néhány más jelszókezelő is rendelkezik ezzel a funkcióval. De van egy további beállítás. Lehetővé teszi annak kiválasztását, hogy egy másik felhasználó láthassa-e magát a jelszót vagy sem. Ha nemleges választ választ ad, jelszava automatikusan bekerül az engedélyezési űrlapba, de maga a jelszó el lesz rejtve.

  Egyes rangsorok szerint a LastPass a legnépszerűbb jelszókezelő. Nem meglepő, hogy képességei jelentősen kibővültek az utóbbi időben. Különösen az útlevél- és hitelkártyaadatokat tárolhatja ebben az alkalmazásban. Ebben az esetben mindig kéznél vannak.

  Ami a hátrányokat illeti, ennek a szolgáltatásnak nincs hátránya. Csak a fizetős előfizetés szükségessége lehet frusztráló. Az évi 12 dollár azonban nem sok pénz; az alternatív alkalmazásfejlesztők gyakran sokkal többet kérnek.

  Következtetés

  Most már tudja, hogy melyek a legjobb alkalmazások a jelszavak tárolására. Mint azt már észrevehette, néhányuk fizetős. Ez azonban egy olyan eset, amikor a spórolás nem ajánlott. Ha a jelszavakat mások számára elérhetetlenül tartják, akkor a közösségi hálózati fiókjaihoz és egyéb erőforrásaihoz valószínűleg senki sem férhet hozzá bármikor.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: