Top 5 Canon MFP

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez a dokumentum szubjektív, nem reklám, és nem értelmezhető vásárlási ajánlásként. Vásárlás előtt elengedhetetlen a szakszerű tanácsadás.

Az Expertology szerkesztői többször is áttekintették a különböző ismert gyártók multifunkcionális eszközeit. Olyan kombinált készülékekről beszélünk, amelyek egyszerre három alapfunkciót egyesítenek: nyomtató, szkenner, másoló (vagy köznyelvben “Xerox”). Ma a világhírű japán Canon Corporation irodai berendezéseit vesszük szemügyre. Szakértői testületünk öt modellt rangsorolt, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a funkcionalitás és az ár szempontjából legjobb opciót.

Az ajánlott modellek kiválasztásakor szakértőinket nem korlátozták a nyomtatási technológia és a színek. Mi csak a legmagasabb értéket adtuk egy termékre a maga kategóriájában. Ebben az áttekintésben tehát fekete-fehér és színes, lézeres és tintasugaras többfunkciós nyomtatókat láthat.

A legjobb MFP-k rangsora Canon

Jelölés hely termék neve ár
A Canon rangsora a legjobb multifunkciós készülékek között 1 Canon imageRUNNER 2520 60 350€
2 Canon i-SENSYS MF734Cdw 24 995€
3 Canon i-SENSYS MF3010 16 350€
4 Canon PIXMA G3411 11 435€
5 Canon PIXMA TS5040 4 335€

Canon imageRUNNER 2520

Értékelés: 4.9

Canon imageRUNNER 2520

Egy igazi “szörnyeteg”, amivel kezdeni kell, méretben, teljesítményben, formátumban (A3) és árban. Az egyetlen árnyalat, ami ezt az MFP-t a teljes tökéletességtől távolabbra helyezi, az a szigorúan fekete-fehér színes nyomtatási profil. Technológia – lézer.

A többfunkciós készülék lineáris méretei 565x689x771 mm, nettó tömege 50 mm.5 kg. A maximális teljesítményhez legfeljebb 1,542 W-os tápegység szükséges. A nagyméretű LCD képernyő részben használható a működéshez 5.7″. A méret, a súly, a nagy formátum és a tálcák nagy kapacitása (erről alább) arra kötelezte a fejlesztőket, hogy a padlóra helyezhető MFP házakat tervezzenek.

Nyomtató üzemmódban az MFP akár 1200×1200 dpi technikai minőségben is képes nyomtatni, A4 esetén 20, A3 esetén 15 nyomtatás/perc sebességgel. 30 másodpercig tart a bemelegedés a bekapcsolás után. Duplex aktiválás “menet közben. A jövőre nézve azt mondjuk, hogy e modell egyes módosításai tartalmazhatnak egy külön műszaki eszközt a hordozók kétoldalas adagolásához – ezt az értékesítés helyén tisztázni kell.

Ellentétben sok olyan multifunkciós készülékkel, amely büszkén mutatja az A3-as jelölést, ez a modell ebben a nagyobb formátumban is képes szkennelni. Így nagy formátumú másolóként is könnyen használható. Ebben az üzemmódban a nyomtatások maximális technikai minősége 600×600 dpi. A másolási sebesség teljes mértékben megfelel a nyomtatási sebességnek: 20 másolat percenként A4-es és 15 A3-as nyomtatási sebességnél. Első példány 6 példányban.4 . A skála 25 és 400 százalék közötti tartományban változtatható.

Az automata papíradagoló tartály kapacitása lenyűgöző, 2000 lap, de ajánlott a tartályba legfeljebb 350 lapot tölteni. A kézi adathordozó-nyílás kapacitása 100 lap. A papír “súlya” szerint korlátozott: 64-128 gramm/négyzetméter.

A műszaki oldalon, azaz elektronikusan a gépet a Canon saját 400 MHz-es Canon Custom CPU-ja vezérli. Beépített memória 256 MB. A csatlakoztathatóság meglehetősen konzervatív – csak USB és Ethernet RJ-45-ön keresztül.

Az MFP szoftver jellemzői: Nincs PostScript-támogatás; Windows illesztőprogramok vannak,

 • nux, Mac OS.

  Előnyök

  • nagy áteresztőképesség;
  • twain támogatás;
  • jó szolgáltatás;
  • jó minőség;
  • Megbízható és megbízható;
  • Nincs patron – csak egy tubus toner.
  Olvasson tovább  A 6 legjobb lézeres multifunkciós készülék Wi-Fi-vel

  Hátrányok

  • Nincs PostScript-támogatás; telepíthető, de költséges.

  Canon i-SENSYS MF734Cdw

  Értékelés: 4.8

  Canon i-SENSYS MF734Cdw

  A második helyezett már sokkal kompaktabb és feleannyiba kerül, de színes lézernyomtatást kínál. Az egyetlen korlátozás, amely befolyásolja a gép méretét és az árat, a hordozó mérete – maximum A4-es méret.

  A készülék lineáris méretei – 471x460x469 mm, nettó tömeg – 26.5 kg. Legfeljebb 1400 watt energiát igényel a működéshez, használaton kívül legfeljebb 17 wattot használva.7 W. A gyártó által garantált zajszint nem haladhatja meg a 63 dB küszöbértéket. A kezelőpanelen található öt hüvelykes színes LCD-képernyő használható az állapotok és üzemmódok megjelenítésére, valamint részleges vezérlésre.

  Ezt az MFP-t úgy tervezték, hogy az asztal szintjén helyezzék el. A becsült teljesítmény 30 nap alatt körülbelül 50 000 példányt tesz ki. Ez nagyjából egy átlagos iroda mérete.

  A teljes szín a standard négyszínes modellen alapul – a patronok külön-külön vannak az egyes alapszínekhez. Minden egyes színes patron körülbelül 2300 oldalnyi tonert képes tárolni. A fekete kissé alacsonyabb, 2200 oldalas kapacitással rendelkezik.

  Nyomtató üzemmódban ez az MFP 600×600 dpi technikai minőséget kínál színes és monokróm nyomtatáshoz. 27 másolat/perc sebesség automatikus duplex funkcióval. Első kép 8 után.30 c színes és 8.60 c monokrómban. 13 másodpercig tart a bemelegedés a bekapcsolás után.

  Az ebben a multifunkciós készülékben található szkenner széles körben használt síkágyas típus. Képek beolvasására képes legfeljebb 216×297 mm-es (A4-es) méretig, 24 bites színmélységgel és 256 szürkeárnyalatos tónussal. A szkenner két felbontási móddal rendelkezik – standard és fokozott felbontású. Az elsőnek 600×600 dpi, a másodiknak 9600×9600 dpi a felbontása.

  Ennek a modellnek fontos előnye az automatikus dokumentumadagoló, amely lehetővé teszi, hogy minimális emberi beavatkozással és viszonylag gyorsan szkenneljen és másoljon. Egyszerűen fogalmazva, az ADF duplex képes és 50 lapos kapacitással rendelkezik. Legfeljebb 27 duplex színes kép percenkénti beolvasási sebessége vagy 47 fekete-fehér kép percenkénti beolvasási sebessége AutoSnap sebességgel. Támogatott az átlátható e-mail küldés. WIA és TWAIN kompatibilis.

  A másoló üzemmód 600×600 dpi technikai nyomtatási minőséget kínál minden színben, és maximális nyomtatási sebességnél akár 27 nyomatot is készít 60 másodperc alatt. Első példány 9 után.8 . A skála 1 százalékos lépésekben 25 és 400 százalék között változtatható.

  Az automatikus adagoló tartály maximális kapacitása – 850 lap, optimális betöltés – 300 lap. A kimeneti nyílás 150 lapot képes befogadni. A kézi adagoló maximális kapacitása 50 lap. Négyzetméterenként 50-200 gramm közötti “súlyú” papírt használhat.

  Többfunkciós nyomtató hardver- és szoftverjellemzők: processzor/memória 800 MHz, illetve 1 GB; faxfunkció 512 képmemóriával és 400×400 dpi felbontással; USB, Ethernet és Wi-Fi kapcsolatok; AirPrint és PostScript; közvetlen nyomtatás lehetséges; beágyazott webes felület; Windows operációs rendszerekhez elérhető illesztőprogram-csomag,

 • nux, Mac OS, iOS.

  Előnyök

  • A nyomatok kiváló minősége;
  • a patron benne van;
  • általános ergonómia;
  • Kényelmes és egyszerű működés;
  • megbízhatóság;
  • hosszú élettartam.

  Hátrányok

  • Gyakran szükséges néhány kiegészítő tartozék megvásárlása – győződjön meg róla, hogy a felszerelést az értékesítési ponton ellenőrizze.

  Canon i-SENSYS MF3010

  Értékelés: 4.7

  Canon i-SENSYS MF3010

  A rangsorunk harmadik helyezettje a Canon még kompaktabb, meglehetősen kedvező árú, de nagyon sokoldalú MFP modellje. Fontos különbség az előző modellhez képest – csak fekete-fehér monokróm lézernyomtatás. A maximális nyomtatási és beolvasási formátum ugyanaz – A4.

  Olvasson tovább  8 legjobb külső merevlemez PS4-hez

  Lineáris méretek – 372x254x276 mm, nettó tömeg – 8.2 kg. Aktív üzemmódban legfeljebb 960 watt teljesítményt igényel, és legfeljebb 1.4W függőben. A gyártó állítása szerint aktív használatban legfeljebb 65 dB zajjal működik, de készenléti üzemmódban a zajszint is eléggé észrevehető – akár 43 dB is lehet. Íróasztalra/tálcára tervezve. Elegáns, stílusos és eredeti kivitelben, kiváló minőségű matt fekete műanyagból készült.

  Ennek az MFP-nek a becsült teljesítménye jóval elmarad a korábbi példáktól – körülbelül 8000 példány 30 nap alatt, ami automatikusan a “személyes használatra” kategóriába sorolja.

  Nyomtató üzemmódban akár 1200×600 dpi felbontás és akár 18 oldal/perc kimeneti sebesség is elérhető. Első nyomtatás 7 után.80 c. 10 másodpercig tart a bemelegedés a bekapcsolás után. A szabványos tonerkazetta becsült hozama 1600 oldalnak felel meg. Van egy beépített tonertakarékos üzemmód.

  Az érintésérzékelővel ellátott síkágyas szkenner 24 bites színmélységű forrást olvas be, szürkeárnyalatos üzemmódban pedig 256 árnyalatot. Szkennelési felbontás – 600×1200 dpi az alapfelbontás, de van egy továbbfejlesztett olvasási mód is – 9600×9600 dpi. WIA és TWAIN kompatibilis, közvetlen e-mail támogatással közvetlenül a készülékről.

  Másoló üzemmódban az MFP 600×600 dpi felbontású technikai képminőséget biztosít, és 60 másodperc alatt akár 18 nyomatot is készíthet. Az első példány 12 másodperc után kialszik. A skála 50 és 200 százalék között állítható be.

  Az eredeti adagoló és a nyomtatási kimeneti rendszer a következőképpen szerveződik: 150 lapos automatikus hordozótároló; 100 lapos kimeneti nyílás. A papír sűrűségének a megfelelő teljesítményhez, “elakadás” vagy szakadás nélkül, 60 és 163 gramm/négyzetméter között kell lennie.

  Az elektronika és az interfész ennek a modellnek meglehetősen lakonikus, ha nem is szegényes. Csak 64 MB memória van telepítve, ami még mindig többé-kevésbé elfogadható, de a csatlakoztatás csak USB-n keresztül lehetséges. Amint az várható volt, a PostScript sem támogatott. “A natív illesztőprogramok lehetővé teszik a telepítést Windows, MacOS vagy

 • nux.

  Előnyök

  • Stílusos, ötletes kialakítás;
  • üzemidő;
  • egyszerűség és megbízhatóság;
  • kompakt;

  Hátrányok

  • Kicsit zajos még alvó üzemmódban is.

  Canon PIXMA G3411

  Értékelés: 4.6

  Canon PIXMA G3411

  A következő modell a rangsorban a legjobb MFP-k Canon szerint Expertology egy egyértelmű “otthon” színes modell termikus tintasugaras technológiával. Formátum, várhatóan a leggyakoribb, A4.

  Ez a jóképű “kombájn” 445x163x330 mm-es, nettó súlya 6 mm.3kg. Összehasonlíthatatlanul kisebb energiafogyasztás, mint a fent felsorolt lézerváltozatok bármelyike – mindössze 11 Watt működés közben és “szinte semmi” – 1.2W üresjáratban. A zajszint a gyártó szerint legfeljebb 53.5dB. A vezérlőpanelen még egy kompakt LCD-kijelző is található az állapotok kijelzésére. Természetesen asztali telepítést feltételez.

  Azonnal hangsúlyozza ennek az MFP-nek a fő előnyét – a lenyűgöző képrészletességet színes üzemmódban – 4800×1200 dpi. A fényképek szegély nélküli nyomtatására külön üzemmód is rendelkezésre áll. A működés sebessége (nem maximális sebességgel) eléri a 8.80 A4-es monokróm nyomtatás percenként vagy 5 színes nyomtatás percenként. Egyetlen 10×15 cm-es fotó megfelelő minőségben egy perc alatt kinyomtatható.

  Egy másik nagyszerű dolog ezzel az MFP-vel kapcsolatban, hogy nagyobb színmélységgel szkennel. Az érintésérzékelővel ellátott síkágyas szkenner 48 bit mélységű színolvasást végez. 256 tónus alapértelmezés szerint szürkeárnyalatos módban. Felbontás – 600×1200 dpi. Egy teljes A4-es oldal beolvasási sebessége – 19 másodperc, és ez nem jelent különbséget – színes vagy szürkeárnyalatban.

  Olvasson tovább  12 legjobb nyomtató dekupázshoz

  Fénymásoló üzemmódban a készülék ciklusonként legfeljebb 20 eredeti példányt dolgoz fel. Az automatikus papíradagoló kapacitása 100 lap. Legalább 64 gramm papírra van szükség, és legfeljebb 275 grammra négyzetméterenként, hogy megfelelően működjön, és ne törjön össze.

  Külön meg kell említeni a fogyóeszközökkel való ellátást. Tehát bármely színes patron élettartama a tinta betöltésével 7 ezer oldalnak felel meg, a fekete patron valamivel kevesebb – 6 ezer példány. A fentieken kívül folyamatos tintaellátó rendszerrel (CISS) is rendelkezik.

  A nyomtatóhoz nemcsak USB-n, hanem Wi-Fi-n keresztül is csatlakozhat, amit sok felhasználó fontos előnyként említ. A meghajtók Windows, iOS és Android operációs rendszerekhez is elérhetők. PostScript nem támogatott.

  Előnyök

  • vezeték nélküli kapcsolat;
  • Színélénkítés a pigmentált tintáknak köszönhetően
  • Nagy színmélység szkenneléskor;
  • Nagy felbontású nyomtatás és fotónyomtatás;
  • vezeték nélküli kapcsolat.

  Hátrányok

  • Számos panasz érkezett a felhasználói kézikönyv érthetetlenségére vonatkozóan.

  Canon PIXMA TS5040

  Értékelés: 4.5

  Canon PIXMA TS5040

  És végül a Canon legolcsóbb, legegyszerűbb, de legélvezetesebb és legjobban működő multifunkciós modellje az Expertology rangsorában. Ez is egy A4-es színes tintasugaras nyomtató, akárcsak az elődje, de piezoelektromos tintasugaras elvvel.

  MFP méretek – 375x126x315 mm, nettó súly – 5.5 kg. A súly és a méret nem hagy mozgásteret – desktop. Működés közben az MFP csaknem ugyanannyi energiát fogyaszt, mint elődje, 12 wattot működés közben, és 1.6W üresjáratban. Nyilatkozott üzemi zaj – legfeljebb 44 dB. A kezelőpanel a teljes MFP méretéhez képest meglepően nagy, 3 hüvelykes LCD-képernyővel rendelkezik.

  Elődjéhez hasonlóan ez az MFP is képes szegély nélküli fényképek nyomtatására, és 4800×1200 dpi részletességet kínál minden színes üzemmódban. A nyomtatási sebesség akár 12.6 A4-es nyomat percenként (monokróm) és akár 9 (színes). Egy 10×15 cm-es színes fénykép 39 másodperc alatt kinyomtatható.

  A szkennelő egység még jobb ebben a modellben, mint az előzőben. Így a színérzékelés mélysége – ugyanaz a 48 bit, de sokkal nagyobb felbontás – 1200×2400 dpi. Szkennelési sebesség 10 beolvasott eredeti példány percenként, függetlenül a színes üzemmódtól. TWAIN kompatibilis.

  Másoló üzemmódban az MFP akár 1200×1200 dpi technikai minőséget biztosít bármilyen színben. A skála 1 százalékos lépésekben 25 és 400 százalék között állítható be. A másoló 99 eredeti példányt dolgoz fel ciklusonként. Az automatikus papírfiók névlegesen 100 lapot képes befogadni. A helyes nyomtatáshoz legalább 64 gramm/méteres, de legfeljebb 300 gramm/méteres papírtömeg szükséges.

  Az egyik fontos dolog ezzel az MFP-vel kapcsolatban, hogy öt patronból nyomtat – a két fekete közül az egyik pigmentált tintát tartalmaz. A színes patronok erőforrása meglehetősen korlátozott – legfeljebb 345 példány, fekete legfeljebb 1795 példány.

  Hasznos extrák: AirPrint támogatás, memóriakártya foglalat, nincs PostScript kompatibilitás. Hivatalos illesztőprogram-csomag Windows, Mac OS, iOS rendszerekre tervezve.

  Előnyök

  • kompakt és könnyű;
  • Öt patron – gazdag feketék az egyedi pigmentált tintáknak köszönhetően;
  • Nagy minőség és színmélység a beolvasás során;
  • Viszonylag nagy LCD kijelző.

  Hátrányok

  • Korlátozott élettartamú színes tonerkazetta.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Comments: 1
  1. Mihály

   Melyik az Ön véleménye a Canon MFP eszközökkel kapcsolatban? Mit gondol a top 5 Canon MFP készülékről?

   Válasz
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: