13 A legjobb angol nyelviskolák itt: Moszkva

Még ha nincs is szükséged az angol nyelvre a munkádhoz, utazás közben nem nélkülözheted. Tanuljon angolul most rövid idő alatt a legmegfelelőbb órarend kiválasztásával. A korosztályok széles köre számára nyitott iskolákkal. Ma a szerkesztők áttekintést készítettek a fővárosi tanfolyamokról, amelyekhez az Expertology rangsorolta a 13 legjobb moszkvai angol iskolát.

A legjobb Angol iskolák rangsora Moszkva városában

Jelölés hely iskola értékelés
A legjobb Angol nyelviskolák itt: Moszkva 1 VCS-IH 4.9
2 Wall Street Eng
 • sh
 • 4.8
  3 Az orosz Külügyminisztérium alá tartozó VCIJA 4.8
  4 Globus Nyelvek 4.8
  5 A
 • a
 • 4.7
  6 “Intenzív 4.7
  7 Nyelv
 • nk
 • 4.7
  8 Amerikai Oktatási Klub 4.6
  9 Big Ben 4.5
  10 MosInYaz 4.5
  11 Denis’ Iskola 4.4
  12 “Kitaigorodskoy 4.4
  13 ICL 4.3

  VKS-IH

  Értékelés: 4.9

  VKS-IH.webp

  A lista élén egy, a kilencvenes évek elején alapított intézmény áll. A kurzusokat a kommunikatív módszer jellemzi, amely leegyszerűsíti a nyelvtanulási folyamatot. Érdemes megemlíteni azt is, hogy az iskola tagja az IHWO-nak (International House World Organization). Ez a nemzetközi hálózat segít a magasan képzett tanárok kiválasztásában. Az intézmény szakértői aktívan részt vesznek a taneszközök széles körének fejlesztésében. A kiadottak közül a Cutting Edge, a Headway és a Language to Go a legnépszerűbbnek és leghatékonyabbnak tekinthető. Az iskola működtet egy központot, ahol tanárokat képeznek. Az iskola elhagyásakor DELTA és CELTA bizonyítványt kapnak.

  Alapfokú, különböző szintű ismeretekkel rendelkező kezdők számára, valamint a nemzetközi vizsgára felkészítő szakképzés is elérhető. A tanárokhoz hasonlóan a tanfolyamot elvégző diákok is tanúsítványt kapnak az iskolától. A tanfolyam minden korosztály számára nyitott, beleértve a gyermekeket is. A diákok és a tanárok rendszeres kirándulások, játékok (maffia, röplabda stb.) és tanulmányi kirándulások révén kötődnek egymáshoz. .), lebilincselő tevékenységek. Egy tanfolyam ára 8 vagy 13 ezer rubel. p/hó.

  További információ a honlapon: www.. Konzultációk: +7 (495) 104-99-00, +7 977 128-35-63.

  Előnyök

  • legnagyobb nyelviskola;
  • modern technikák;
  • Nemzetközi szabványok;
  • több mint harminc iroda.

  Hátrányok

  • nem észlelt.

  Wall Street Eng
 • sh
 • Értékelés: 4.8

  WALL STREET ENG<li></div><p>SH.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/10/62316666193271-8013.jpg” height=”405″ title=”WALL STREET ENG</p><li>SH.webp”><p>A második helyen egy másik moszkvai iskola sok tapasztalattal. Több mint negyvenöt éve tanítják a diákokat különböző nyelvekre, többek között angolra. A tanárok anyanyelvi beszélők, képzettek és barátságosak. Saját WSL-módszerünk segítségével rövid idő alatt megtanítják Önnek az angol társalgást, nyelvtant vagy segítenek felkészülni a nemzetközi vizsgákra. A vegyes tanulási módszer a hagyományos és az interaktív technikákat kombinálja, pl. különböző videók megtekintése.</p><p>Bármilyen szintű tudással rendelkező emberek lehetnek diákok. korhatár nélkül. A tanfolyam előtt interjún veszel részt, tesztet írsz, és az eredmények alapján választják ki a programot. A tanítás hat moszkvai irodában zajlik, amelyek mindegyike a metrótól sétatávolságra található. Azok számára, akik inkább távolról, online tanulnak. A csoportok kicsik és négy főből állnak. A vállalati képzéseket az iskolában vagy az irodában tartjuk, az Ön kívánságaitól függően. Az English for Travel program az utazás témájára épülő szókincs elsajátítását tartalmazza, amely tipikus szavakat és kifejezéseket használ. Az órarend személyre szabottan igazodik a hallgató szakmai kötelezettségeihez. Egy egyhónapos tanfolyam 7000 vagy 9000 dollárba kerül. .</p><p>További információ a weboldalon:wallstreeteng</p><li>. Konzultációért hívjon: +7 (495) 152-17-03.<h4>Előnyök</h4><ul><li>sokéves tapasztalat;</li><li>kis csoportok;</li><li>Rugalmas munkaidő.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem figyeltek meg.</li></ul><h3>VKYA az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma alá tartozik</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=VKYA PRI a Külügyminisztériumban

  A harmadik helyen a Külügyminisztérium felsőfokú nyelvtanfolyamai állnak. Szakképzési és készségfejlesztési, kutatási és elemzési továbbképzéseket kínálnak itt. Hat tanszék képviselteti magát, köztük az angol és a tolmácsolás. Tanulhat távoktatással vagy díjfizetéses alapon. Van egy tanszékközi laboratórium, valamint egy kutató- és kézikönyvtár, amely mintegy ötvenezer könyvet/könyvtárt tartalmaz nyolcvan nyelven.

  A diákokat egy egyedülálló oktatási módszerrel tanítják, amely az intenzív, gyorsított és széleskörű képzést ötvözi. Az intézmény még a kilencvenes évek elején bevezetett egy többszintű rendszert, amely ma a nyelvtanulási standard alapját képezi. Az iskola hatékony programokat, módszertanokat, referencia- és elemzőanyagokat, képzési kézikönyveket, terminológiai szótárakat stb. dolgoz ki. Egy szemeszter 68 tanórából áll, és körülbelül 35 ezer forintba kerül. .

  További információ a honlapon: mid-. Konzultáció: +7 (499) 244-43-17, +7 (499) 244-43-32.

  Előnyök

  • Kétszáz év tapasztalata;
  • egyedülálló kutatási létesítmények;
  • A tanári karban professzorok, orvosok és jelöltek is részt vesznek.

  Hátrányok

  • nincs.

  Globus Nyelvek

  Értékelés: 4.8

  GLOBUS LANGUAGES.webp

  A negyedik helyen a moszkvai British Language Centre végzett. A vállalati képzés áll a középpontban. Az ezredforduló óta több mint kilencven vállalat a központ rendszeres ügyfele. Üzleti programok bőven vannak itt. A tanfolyamok keresettek, mivel a nyelvtanulást összekapcsolják a prezentációkészséggel, a tárgyalási készséggel, az üzleti megbeszélésekkel és a vezetéssel, valamint a meggyőzés képességével, sőt néha még a konfliktusok megoldásával is. A tanfolyamok magánszemélyek számára is elérhetőek. A csoportokat tanulmányi terület és életkor szerint osztják fel. A kezdők, főként a gyerekek, bevezetést kapnak; az iskolások segítséget kapnak a tananyag elsajátításához, és ha akarnak, elmélyülten tanulhatnak angolul; a felsőbb évesek, diákok és mások felkészülhetnek a vizsgákra és külföldi tesztekre. Érdemes megjegyezni, hogy Skype-on keresztül is lehet tanulni.

  Az iskola mintegy négyszáz tanárt foglalkoztat különböző országokból. Mindannyian diplomával rendelkeznek, és szigorú kiválasztáson estek át. Kommunikatív módszertant és a vezető nemzetközi kiadók tankönyveit használja: Pearson, Longman, Cam
  idge, Oxford. Hatfős csoportokat alakítunk ki, így minden diákra odafigyelnek. Egy havi tandíj ára 11880p.

  További információk a honlapon: globus-. Tanácsadásért hívja a +7 (495) 248-03-83-as telefonszámot.

  Előnyök

  • Tizenöt év tapasztalat;
  • Nagy programválaszték;
  • egyéni megközelítés;
  • Külföldi angol tanulmányi szolgáltatások (Ausztrália, Kanada, USA, Egyesült Királyság, stb.). .).

  Hátrányok

  • nincs.

  A
 • a
 • Értékelés: 4.7

  A<li></div><p>A.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/10/54716666193271-9513.jpg” height=”148″ title=”A</p><li>A.webp”><p>Az ötödik helyen egy akkreditált intézmény áll, amelynek négy orosz városban vannak fiókjai. Tizenöt év alatt kilencvenezer diák szerzett diplomát. A tanfolyam olyan módszertant alkalmaz, amely lehetővé teszi a rövidebb tanfolyam hosszát, de fenntartja a hatékonyságot. Ahogy az ajánlásokból kiderül, még a teljesen kezdők is, akiknek nulla nyelvtudásuk van, öt-hat hónap alatt elérik a felső-középfokú szintet. Tanuljon logikus nyelvtant, és közvetlen asszociációk révén emlékezzen a szavakra. Az intervallumos ismétlés lehetővé teszi, hogy a tanulók idővel megtartsák a tanult anyagot, míg a folyamatos képzés az angol beszédért felel.</p><p>A diákok a programok széles skálájából választhatnak: alap-, vállalati, amerikai és nemzetközi vizsgák (IELTS, TOEFL stb.) stb. .), turisztikai társalgási. A normál csoportokban tizenkét, a mini csoportokban pedig hat diák van. Egyéni és Skype órák is elérhetőek.</p><p>További információért lásd: a</p><li>. Moszkvai telefonszám: +7 (495) 983-10-10.<h4>Előnyök</h4><ul><li>több éves tapasztalat;</li><li>a gyors tanulás garanciája;</li><li>külföldi tanulmányok;</li><li>tizenhét egység.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem azonosított.</li></ul><h3>“Intenzív</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=INTENSIVE.webp

  A hatodik a kiegészítő oktatás iskolájává válik, amely hosszú időn keresztül hatékony tanítási módszereket halmozott fel. Az intenzív kommunikációs módszerek életkortól függetlenül maximalizálják a tanulók lehetőségeit. A Központ a következő mottóval dolgozik: “Kiváló eredmények minimális idő alatt”. Annak érdekében, hogy ez ne törjön meg, gyakorlati készségeket oktatnak: a diákok kizárólag angolul írnak, olvasnak és beszélnek. A képzett tanárok képesek minden diákkal egyénileg bánni, még a csoportos órákon is. Választható programok: Kezdő, alap, professzionális, üzleti angol; tolmács-szintetizátor képzés; segítség az egyetemi és nemzetközi vizsgákra való felkészülésben; támogató tanfolyam. A tandíjért körülbelül 7000 eurót kell fizetnie. p/hó.

  Részletes információk a honlapon: . Tanácsadásért hívjon a +7 (495) 925-77-19-es telefonszámon.

  Előnyök

  • Harminc év tapasztalata;
  • egyedi módszertan;
  • gyors eredmény.

  Hátrányok

  • nincs azonosítva.

  Nyelv
 • nk
 • Értékelés: 4.7

  LANGUAGE<li></div><p>NK.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/10/59616666193271-9513.jpg” height=”220″ title=”NYELV</p><li>NK.webp”><p>A hetedik helyet az intézmény kapja, amely a kilencvenes évek elején nyitotta meg kapuit. Azóta egy egyszerű tanfolyamból egy modern, fejlett nyelvi központ lett. Az iskola nőtt, például csak Moszkvában körülbelül húsz iroda van, minden kerületben szétszórva. Érdemes megjegyezni, hogy minden helyszín közel van a metróhoz és a közlekedési csomópontokhoz. A nyelv előnyei</p><li>nk a tanári karra utal, ahol minden tanár diplomás, szakember és anyanyelvi tanár. Mindenki széles körű módszertani képzésben és folyamatos szakmai továbbképzésben részesül.<p>Az iskolába érkező diákoknak felajánljuk, hogy válasszanak egy tanárt, aki segít nekik megérteni az anyagot, és elmagyarázza, amit nem értenek. Az órarendet és az oktatási formákat a tanuló kívánságainak és képességeinek megfelelően választják meg. Az órák csoportos, egyéni és távoktatásban, Skype-on keresztül is elérhetőek. A gyermekeket már hatéves kortól fogadják. Ingyenes próbaórán vehet részt, hogy felmérje a tanítás minőségét. Egy egy hónapos tanfolyam 14 ezer forintba kerül. .</p><p>További információ a honlapon: nyelv</p><li>. Kérjen konzultációt az egységes információs szolgálatnál: +7 (495) 021-64-27.<h4>Előnyök</h4><ul><li>hosszú tanítási tapasztalat;</li><li>Cambridge Platinum Partner;</li><li>rugalmas időbeosztás.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Amerikai Oktatási Klub</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=AMERICAN CLUB OF EDUCATION.webp

  A nyolcadik helyet az angol nyelvterület úttörője kapja. A központ elsőként nyílt meg a fővárosban, és az ügyfeleknek lehetőséget kínált egy ingyenes bevezető órán való részvételre. Már akkor is lehetett anyanyelvi beszélőkkel tanulni középfokú szinten. A képzés egy egyedülálló módszer – az ACE Effect – alapján történik, amelyet az iskola szakemberei fejlesztettek ki. A hagyományos és a kommunikatív módszereket ötvözi, ami nagyobb hatékonyságot és az anyag jobb megértését garantálja. A diákoknak számos program közül választhatnak: alapfokú, társalgási, üzleti, speciális (repülés, jog, orvostudomány, informatika, pénzügy) angol és még sok más. Az osztályok nyolcfős csoportokra vannak osztva. Körülbelül négy hónapos képzési időszak.

  A központ megkülönböztető jellemzője az erős tanári kar – ők olyan szakemberek, akik speciális képzésen és szigorú kiválasztási folyamaton estek át. Minden tanár CELTA, DELTA és TESOL minősítéssel rendelkezik. A vállalati részleg hazai és külföldi vállalatoknak nyújt szolgáltatásokat. Az ügyfelek között: “Phi

 • A hátrányok: Morris, Aeroflot, Samsung, Bayer AG, Sberbank, Gazprom Neft, stb. .

  További információ a honlapon: eng

 • sh-. Konzultációért telefonon: +7 (495) 223-70-27. Nyitva: hétfőtől péntekig 10:00-22:00; szombat-vasárnap 10:00-18:00.

  Előnyök

  • 20 éves tapasztalat a nyelvoktatás területén;
  • kedvezményrendszer és különböző promóciók.

  Hátrányok

  • nincs.

  Big Ben

  Értékelés: 4.5

  BIG BEN.webp

  A kilencedik az 1997-ben alapított Moszkvai Iskola. Ez idő alatt az iskolának sikerült hatékony tanulási rendszert kialakítania, és ezt a kiválasztott tanárok szakértelmével ötvözni. Az iskola rendelkezik a kényelmes tanuláshoz felszerelt irodákkal, minden tanterem fel van szerelve a szükséges technológiával, beleértve a multimédiát is. Az iskolában külföldi, anyanyelvi és orosz szakképesítéssel rendelkező szakemberek dolgoznak, akik nemcsak elmagyarázni, hanem motiválni is tudják az anyagot. Kreatív – mindenki tudja, hogyan kell unalmas betanulás nélkül tanítani egy órát.

  A folyamat egy világszerte bevált kommunikációs módszertanon alapul. A tanulók eltávolodnak a szokásos gondolkodásmódtól, és az életből vett mondatok alkalmazása felé mozdulnak el mind az írott, mind a beszélt nyelvben. A különböző helyzeteket reprodukáló szerepjátékok lehetővé teszik, hogy még a teljesen kezdők is rövid idő alatt megtanuljanak angolul. A Big Ben a nyelvtani és a fordítási módszereket kombinálja, hogy a pontosság mellett a folyékony nyelvtudáson is dolgozzon. A szintek rendszere lehetővé teszi a tanulási folyamat időzítését. A végén a tanulók több szempontból is tesztelésre kerülnek: olvasás, szövegértés, írás, beszéd. A diákok igényeihez igazodó órarend: hétfőtől péntekig 9:00-21:00; szombat-vasárnap 9:00-15:00. Az intézmény a magánszemélyek mellett vállalati ügyfelekkel is együttműködik.

  További információ a honlapon: big-. Konzultációra jelentkezni: +7 (495) 255-16-38. Nyitva: hétfőtől péntekig 09:00-21:00; szombat-vasárnap 09:00-15:00.

  Előnyök

  • széles körű tapasztalat;
  • PartnerOxfordSchool,Cam
   idgeUniversity;
  • Mini csoportok legfeljebb 8 főig;
  • külföldi tanulmányok.

  Hátrányok

  • nem derült ki.

  MosInYaz

  Értékelés: 4.5

  MOSINYAZ.webp

  A tizedik helyen a felsőfokú idegen nyelvi kurzusok intézménye áll. Nem csak angolul, hanem bármely más nyelvet is megtanulhatsz, beleértve a ritka nyelveket is, nulla ismerettel. Fontos, hogy a szakemberek megközelítése a nyelv, a kultúra, a mentalitás, a történelem, a hagyományok integritásán alapuljon. Ez a megközelítés különösen hasznos a nemzetközi szférában dolgozók képzésében. A kínált programok a következők: angol nyelv hagyományos módszerekkel; tolmácsképzés, társalgási; üzleti, technikai; iskolásoknak nyújtott segítség, felkészítés az egyetemi vizsgára.

  A visszajelzések szerint az iskola gyorsan tanul angolul. Igaz, hogy nem mindenkinek van elég belőle, ezért mélyreható tanulmányt kínálnak, hogy a végén megismerjék a nyelvtant, dokumentációval dolgozzanak. A tanfolyam négy és fél hónapig tart. Nemzetközi vizsgára felkészítő oklevél és bizonyítvány vagy nemzetközi vizsgára felkészítő bizonyítvány. Ezek a dokumentumok lehetővé teszik, hogy nemzetközi vállalatoknál dolgozzon. Spoken Club, ahol a diákok és a tanárok hetente találkoznak informális angol nyelvű beszélgetés céljából.

  További információ a honlapon: és az új címen: www. . Tanácsadásért hívjon: +7 (499) 264-11-11-11, +7 (499) 264-90-64, +7 (499) 264-68-80.

  Előnyök

  • sokéves tapasztalat;
  • Heti ingyenes nyelvtani tanácsadás;
  • közepes méretű, legfeljebb 10 fős csoportok.

  Hátrányok

  • nem azonosított.

  Denis’ Iskola

  Értékelés: 4.4

  DENIS SCHOOL.jpeg

  A tizenegyedik helyet egy olyan iskola kapja, amely egy több mint huszonöt éve létező nemzetközi hálózat tagja. Az intézmény eredetileg olyan embereket célzott meg, akiknek rövid idő alatt, a semmiből kell megtanulniuk angolul. Ezért az erre az eredményre irányuló módszertant már a központ megnyitása előtt kidolgozták. A szerző módszere rendkívül hatékonynak bizonyult a legelső csoportnál. A következő években továbbfejlesztették. Mostanra a hálózat kibővült, és a fiókok nemcsak különböző városokban, hanem különböző országokban is vannak: Ukrajna, Kína, Lengyelország, Kína és Lengyelország. A tanfolyamok széles skáláját kínáljuk: vállalati, csoportos, egyéni, távoktatás stb.

  A tanulók angol nyelvtudásának megállapítása érdekében tesztelik és interjút készítenek velük. A tanárok ezután nyolcfős csoportokat alkotnak. Az órák anyanyelvi beszélőkkel, társalgási angol, intenzív tanulás, felkészülés az USE-re, készségfejlesztés és még sok más. Különösen érdekesek azok a gyakorlati leckék, amelyek megtanítják, hogyan mondjuk ki a megfelelő mondatokat az élethelyzetekben. Van nyelvtan és fonetika is. A tanfolyam három hónapig tart. A tanárok azt javasolják, hogy a leghatékonyabb eredmények elérése érdekében legalább hetente kétszer vegyenek részt a tanfolyamon.

  További információ a honlapon: . Kapcsolattartási elérhetőség: +7 (495) 154-69-15.

  Előnyök

  • a legszélesebb hálózat;
  • oklevéllel rendelkezők;
  • rugalmas időbeosztás;
  • együttműködés vállalati ügyfelekkel.

  Hátrányok

  • nem található.

  “KITAYGOROOD

  Értékelés: 4.4

  KITAYGORODSKY.webp

  A 12 legjobbat azok kapják, akik garantálni tudják, hogy már az első alkalomtól kezdve beszélni fogsz angolul. A tanárok azonnal belemerítik a tanulókat a nyelvi környezetbe, hogy a tanuló használja az előkészített kifejezéseket és megértse a helyzetet, amelyben azok megfelelőek. kommunikatív módszertanon alapul, amelynek során a csoport nem egymás mellett, hanem együtt tanul. Mindez a játékok rovására megy, ahol minden diák újra és újra más szerepet választ. A nyelv mellett a kulturális elmélyülés is jelen van, ami lehetővé teszi az anyag gyorsabb megértését. A nyelvi kábulatot könnyen le lehet küzdeni, mivel ezt a barátságos légkör megkönnyíti.

  Minden szint elérhető a kezdőtől a haladóig. Az ajánlott menetrend heti három foglalkozást tartalmaz: délelőtt, délután és este. A napokat a diákok kívánságai és képességei szerint választják ki. A tömörítés és az intenzitás befolyásolja a tanfolyam időtartamát. Egy hat hónapos program ebben az iskolában két hónap alatt elvégezhető. Az ár tartalmazza a tananyagokat, beleértve a hanganyagot és a teadélutánt. A tandíj legfeljebb 24 ezer euró. p 30 tanítási órára, 42,000. p – 60 óra, 66 ezer. . – 120 .

  További információk a honlapon: . Telefon Moszkvában: +7 (495) 737-73-70.

  Előnyök

  • képzés rövid idő alatt;
  • egyéni megközelítés;
  • A Kitajgorodi Iskola diákjai öt százalékos kedvezményt kapnak.

  Hátrányok

  • 400p a vizsgálati díjért.

  ICL

  Értékelés: 4.3

  ICL.webp

  Lezárja a kilencvenes évek végén munkába állt központ rangsorolását. Az iskolát egy olasz tanár alapította, így először angol és olasz nyelvet tanítottak itt. A tanári karban orosz és külföldi szakértők egyaránt részt vesznek. Mindannyian rendelkeznek diplomával és a szükséges igazolásokkal, amelyek bizonyítják magas szintű képzettségüket. Kizárólag kommunikatív, nemzetközileg elismert tanítási módszer alkalmazása. A 2-4 fős mini csoportok szintén jótékony hatással vannak az eredményeinkre: amikor kis létszámmal dolgozunk, sikerül mindenkinek a lehető legpontosabban átadni az anyagot.

  A diákok azért jönnek ide, hogy nyelvet tanuljanak a vizsgákhoz, utazáshoz, kommunikációhoz, külföldi munkához és még sok máshoz. A teszt után felmérik a tudásszintedet, hogy meghatározzák, melyik csoportba kerülsz, hogy ne maradj le a többiektől, illetve ne előzd meg őket. A szemináriumokkal egybekötött rendszeres képzés szintén kedvezően hat a hatékonyságra. Ezek lehetővé teszik, hogy mélyebben elmélyüljön a nyelvben, és megismerkedjen a tanítási módszertan alapjaival.

  További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: /icl_moscow. Telefon Moszkvában: +7 (495) 623-82-69.

  Előnyök

  • több éves tapasztalat;
  • Tanúsított tanárok;
  • Barátságos légkör.

  Hátrányok

  • nincs.
  Olvasson tovább  Top 5 autósiskola itt: Novoszibirszk
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: