Az ideiglenes fájlok törlése a Windows 10 rendszerben

Működés közben az operációs rendszer folyamatosan ideiglenes fájlokat hoz létre. Néhányuk automatikusan törlődik, de néhányuk továbbra is megmarad, és a lemezterületet foglalja. Az operációs rendszer stabil állapotban tartása érdekében ezeket a maradványokat rendszeresen el kell távolítani. Szakértőink elmondják, hogyan végezheti el ezt a műveletet Windows 10 alatt.

Memória vezérlés

A tisztítási funkciót az új operációs rendszer interfészében valósították meg, és a “Memory Control” (memóriavezérlés) nevet kapta.

Nyissa meg a Beállítások panelt a “Win+i” billentyűkombináció megnyomásával. Menjen a képernyőképen kiemelt részhez.

Keresse meg az oldalsó menüben az egyesnek jelölt sort, és kattintson rá. Az ablak jobb oldalán a meghajtó grafikus ábrázolása jelenik meg. Alatta láthatja a tartalom listáját lemezterület szerint rendezve. Kattintson a dupla vonallal jelölt vonalra. A “3” szám felett egy link lesz az automatizálási részleghez. Visszatérés a kézi tisztítás elvégzése után.

Egy további ablakban megjelenik egy lista az ideiglenes fájlok kategóriáival. Ez is rendezett a nagyobbtól a kisebbig. A képernyőképen látható maximális méretet a rendszerben tárolt frissítési másolatok foglalják el. Az egyetlen olyan kategória, amely alapértelmezés szerint nem engedélyezett az automatikus kiválasztás során, az alábbi jelöléssel van ellátva. A benne található fájlok felelősek az optimalizált frissítés-kézbesítési funkcióért. Nem foglal sok helyet, de megjelölheti, ha akarja. Ha a kiválasztás befejeződött, kattintson a keretes gombra. Jobbra tőle a jelölő kiemeli a rendszer által a tisztítás során felszabaduló hely mennyiségét.

Kövesse a fenti linket az automatizálási részhez. Nyissa meg a legördülő menüt egy. Állítsa be az automatikus tisztítási műveletek kívánt gyakoriságát ott. Jelölje be az alábbi “2” számot, hogy a rendszer törölhesse a már nem szükséges ideiglenes fájlokat.

A meghajtó tisztítása

A fentebb tárgyalt új ideiglenes fájlok törlése eszköz mellett az operációs rendszer továbbra is tartalmazza a Lemeztisztító alkalmazást. Minden Microsoft operációs rendszerben jelen van, és a régóta használók számára ismert.

Olvasson tovább  Hogyan alakítsuk át a GPT-t MBR-re a Windows 10 telepítésekor?

Az alkalmazás indításának legkényelmesebb módja a keresés menüponton keresztül történik. Miután meghívta, kezdje el beírni a nevet a nyíl által jelzett mezőbe. A megfeleltetés után kattintson a kiemelt linkre, és indítsa el az alkalmazást rendszergazdai jogosultságú módban.

A Windows frissítési fájlokkal való azonnali munkavégzéshez megnövelt jogosultságokkal történő futtatás szükséges. A megjelenő ablakban válassza ki a kategóriákat a fent említett műveletekhez hasonló jelölőnégyzetek bejelölésével. A teljes felszabaduló hely a jelölővel kiemelt területen jelenik meg, és megegyezik a “Memóriavezérlés” funkció használata esetén felszabaduló hellyel. Válassza ki az összes kategóriát, és nyomja meg az “OK” gombot a kerettel együtt.

Erősítse meg a tisztítási műveletet a felugró ablakban, és várjon a befejezésre.

Összefoglalva

Szakértőink kétféleképpen távolíthatják el az ideiglenes fájlokat a Windows 10 eszközeivel. Válassza a legkényelmesebb és tartsa az operációs rendszer “tiszta”.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: