16 legjobb kávéfőző márka

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáció szükséges szakemberrel.

A lefőzött kávé minőségét és ízét számos tényező befolyásolja. Ezek közé tartozik nemcsak a babok eredete, hanem a pörkölés, a csomagolás, a tárolás, a szállítás stb. is. Következésképpen, hogy élvezze ezt az élénkítő és ízletes italt, nem elég csak jó kávét vásárolni – jó termelőtől származó jó kávéra van szüksége.

Akár egy élénkítő eszpresszót, akár egy finom cappuccinót szeret, rangsoroltuk a 16 legjobb kávéfőző márkát, amelyek kiemelkednek a magas minőségükkel.

A legjobb kávéfőző márkák

Jelölés hely: termék neve 1 kg-os ár.
A legjobb pudingmárkák rangsora 1 Lavazza Tierra Selection 1 344€
2 Diemme Caffe Miscela Kiváló 2 490€
3 Compagnia Dell’Arabica Jamaica Blue Mountain 26 500€
4

alombini Gran Bar

2 325€
5 Danesi Gold 2 800€
6 Goppion Caffe JBM 2 655€
7 Di Maestri Sici

 • a
 • 1 490€
  8 Lavazza Qua
 • ta Oro
 • 1 690€
  9

  e

 • Rouge Orfeo
 • 935€
  10 La Famig
 • a Pellegrini Kenya
 • 1 400€
  11 Dallmayr Crema d’Oro 1 090€
  12 J.J. Darboven Intencion Ecologico Crema Crema 1 490€
  13 Én
 • tta Bella Crema Crema Selection des Jahres
 • 1 838€
  14

  a

   Arabica sötét
  825€
  15 Illy
  Monoarabica
  2 320€
  16 Egoiste Noir 1 380€

  Lavazza Tierra Selection

  Értékelés: 4.9

  LAVAZZA TIERRA SELECTION.webp

  Miért: Közepesen pörkölt brazil arabica, prémium minőségű.

  Ezt a kávét Dél-Amerika trópusi erdeiben található ültetvényeken termesztik. Annak ellenére, hogy keverékről van szó, a babok forrása hasonló régióban található, ami biztosítja az azonos ízt, függetlenül a tételtől. A keverék kizárólag arabicát tartalmaz, közepesen pörkölve, amely nem melegszik túl és nem hagy keserű vagy savanyú ízt.

  A kávé íze a perui és kolumbiai keverékekre jellemző. Sűrű test, de finom illat jellemzi. Ízében a trópusi dél-amerikai keverékekben megtalálható finom csokoládé árnyalatok fedezhetőek fel.

  Bab és őrölt formában kapható. már pörkölt, ezért ne melegítsük túl automata malmokkal – ez a jellegzetes enyhe ízének elvesztéséhez vezethet. A csomagolás hermetikusan zárt, nem támogatja a visszazárást.

  Előnyök

  • Az azonos területi és éghajlati viszonyok között található ültetvényekről szüretelt;
  • Optimálisan pörkölt, nem keserű, nem savanyú;
  • Kellemes csokoládé utóíz.

  Hibák

  • Papírfóliás csomagolás, nem támogatja a visszazárást (a kávét át kell helyezni egy üvegbe vagy hasonló tárolóedénybe a tároláshoz)
  • Lehetőleg kézi darálóval őröljük, hogy elkerüljük a túlmelegedést és a felesleges pörkölést.

  Diemme Caffe Miscela Kiváló

  Értékelés: 4.9

  DIEMME CAFFE MISCELA KIVÁLÓ

  Miért van ott: Különleges keverék, tökéletes eszpresszóhoz.

  Kávékeverék. A keverék kolumbiai, Costa Rica-i, brazil, kenyai és tanzániai ültetvényekről származó szemeket tartalmaz. Azonban mindig van egy kávéfajta: arabica.

  Egy ilyen összetett keverékre van szükség a tökéletes eszpresszó keverékhez. Az ezekből a kávébabokból készült kávé mély, telt és gazdag ízű, nem túl keserű vagy savas, és kiváló élénkítő tulajdonságokkal rendelkezik. A tökéletes keverék a reggeli klasszikus olasz eszpresszóhoz.

  Testes ízét gazdag aroma gazdagítja, virágos, karamellás és diós jegyekkel. Ugyanakkor nem dominálnak az illatban, inkább kellemes utóízt hagynak maguk után.

  Közepes pörkölésű kávé. A keverék viszonylag nagy szemű babokat tartalmaz. Az íz az őrlés nagyságától és a főzési időtől függően kissé változhat. Kézi csiszológépekkel való használatra ajánlott.

  Előnyök

  • A tökéletes keverék egy ízletes és aromás eszpresszó elkészítéséhez;
  • Nincs fanyar, keserű és savanyú íz;
  • Egységes minőség tételről tételre.

  Hátrányok

  • Túlárazott;
  • Érzékeny az őrlési méretre, az őrlő típusára és a főzési időre.

  Compagnia Dell’Arabica Jamaica Blue Mountain

  Értékelés: 4.9

  COMPAGNIA DELLARABICA JAMAICA BLUE MOUNTAIN.webp

  Miért: Magas minőségű kávékeverék jamaikai ültetvényekről.

  Egy igazán prémium kávéfajta, amelyet az élénkítő és aromás ital rajongói értékelni fognak. Pontosan olyan, mint a jamaicai Blue Mountain – mivel a jamaicai hegyvidéki ültetvényekről szüretelik -, gazdag, összetett és jellegzetes ízt kínál.

  Illatában a finom vanília és a mandulamagvak keverednek, amelyeket később a kakaó és a karibi rum nyit meg és erősít fel. Egy fényűző, érlelt dohányillat teszi teljessé az aromás csokrot. Ez a keverék jó egy klasszikus eszpresszóban, de jobb, ha kézzel készítjük el, és nem használunk karobgépet – a forró gőz nem engedi a keveréknek, hogy teljesen kifejlődjön.

  Klasszikus arabica. A keverék csak egy kávéfajtát tartalmaz. Korlátozott tételekben készül, ami megmagyarázza ritkaságát és árát – ez az egyik legdrágább ital a rangsorban.

  Előnyök

  • Lágy, testes, felismerhető ízű;
  • Fényűző, gazdag, feltárulkozó illat;
  • Egy igazán fényűző és prémium kávé.

  Hátrányok

  • Valószínűleg a legmagasabb árú – drágább, mint a többi fajta, de érdemes figyelembe venni, hogy ez egy prémium kávé;
  • Nehéz beszerezni, a korlátozott gyártás miatt.

  alombini Gran Bar

  Értékelés: 4.8

  PALOMBINI GRAN BAR

  Miért jó: Kávékeverék, amely főzéskor lágy és bolyhos crema-t eredményez.

  A rangsor korábbi osztályaitól eltérően ez a keverék eszpresszó alapú kávék, például ristretto, cappuccino, macchiato és hasonló kávék készítéséhez ajánlott. Ez a keverék jellemzőinek köszönhető. A finom, könnyű és finom crema finom, légies főzetet eredményez, amely segít élvezni a luxus aromát.

  De mivel 90%-a klasszikus arabica és 10%-a finom, intenzív robusta, az olasz eszpresszó szerelmeseinek is megfelel. Ez az ital gazdag, de enyhe, savanyúságtól és túlzott keserűségtől mentes ízű. Legnagyobb előnye azonban a főzéskor kialakuló jellegzetes crema, amely finom textúrájú.

  Közepes pörkölésű. Kávégépben és gyorsfőzőben is elkészíthető. Légmentesen lezárt, vákuumcsomagolásban, amely megőrzi az ital aromáját.

  Előnyök

  • Alkalmas a klasszikus olasz eszpresszóhoz;
  • Vékony, illatos crema-t készít;
  • Az egyik leghíresebb márka, amely a Vatikánnak szállít kávét.

  Hibák

  • Nem alkalmas hosszabb ideig tartó tárolásra szivárgó tartályban, oxidálódik – ami keserűséghez vagy más ízváltozásokhoz vezet.

  Danesi Gold

  Rangsor: 4.8

  DANESI GOLD.webp

  Miért jó: Könnyen elkészíthető sötét pörkölésű kávé.

  Ennek a kávékeveréknek a fő előnye a könnyű elkészíthetőség. A gazdag, testes ízek élvezetéhez nincs szükség különleges tudásra. A keverék alkalmas kávéfőzőben való elkészítésre, valamint főzőedényben való főzésre.

  A keverék kizárólag brazil és közép-amerikai ültetvényekről származó arabica babot tartalmaz. A keverék tartalmaz néhány kenyai babot is. Gazdagabbá teszi az aromát, az utóíz pedig finom és hosszan tartó. A keverék alkalmas mind a klasszikus eszpresszóhoz, mind az azon alapuló különféle kávéitalokhoz, beleértve a kapucsínót is.

  Bár a babot sötétre pörkölik, nincs jellegzetes keserűsége vagy savanyúsága. A kenyai arabica speciálisan kiválasztott keveréke segít megszabadulni tőlük. A kávét vákuumcsomagolják, ami megvédi az oxidációtól, ha levegővel érintkezik.

  Előnyök

  • Könnyen elkészíthető, kávéfőzőhöz és karafához egyaránt alkalmas;
  • Vákuumcsomagolás szeleppel a szállítás közbeni oxidáció megakadályozására;
  • Kiegyensúlyozott íz, nincs keserűség vagy savanyú utóíz.

  Hátrányok

  • Viszonylag erős a sötét pörkölés miatt, sokaknak nem fog tetszeni – de eszpresszó alapú italok készítéséhez jó.

  Goppion Caffe JBM

  Értékelés: 4.8

  GOPPION CAFFE JBM.webp

  Miért: Az egyik legolcsóbb kávé a Jamaica Blue Mountain fajtából.

  Ennek a kávénak a fő előnye – Jamaika magasföldi ültetvényein termesztik. Ezért van jellegzetes, kellemes íze és a Jamaica Blue Mountainre jellemző aromája. És az ára is több mint vonzó – lényegesen olcsóbb, mint az előző JBM-keverék a rangsorban.

  Viszonylag alacsony ára ellenére ennek a kávénak jellegzetes aromája van, amelyet a vanília, a mandula és a kakaó jegyei uralnak. Az utóíz – csokoládé. Karibi rum és értékes dohány jegyeit is magában hordozza.

  Ez a kávé a főzés szempontjából sem igényes. Alkalmas inkubátorhoz, eszpresszógéphez és filteres kávéfőzőhöz egyaránt. A főzési körülményektől függetlenül megőrzi jellegzetes aromáját és gazdag ízét. Fóliás csomagolásban. Közepes pörkölés, amely nem vezet savassághoz vagy keserűséghez az ízben.

  Előnyök

  • A Jamaica Blue Mountain kávé jellegzetes íze és aromája;
  • Az ár és az íz kiváló kombinációja;
  • Könnyen elkészíthető.

  Hátrányok

  • Ritkán kapható az üzletekben – online és offline egyaránt;
  • Nem vákuumcsomagolt – de az íz és az aroma nem változik.

  Di Maestri Sici
 • a
 • Értékelés: 4.7

  DI MAESTRI SICI<li></div><p>A.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/71016666195701-4316.jpg” height=”400″ title=”DI MAESTRI SICI</p><li>A.webp”><p>Miért jó: Jellegzetes, fűszeres és fényűző szicíliai keverék.</p><p>Az egyik legszokatlanabb keverék eszpresszóhoz. Fő jellemzője a szicíliai keverékek jellegzetes aromája. A kávé íze enyhén savanykás, az illatban pedig a csokoládés-mogyorós jegyek és egy kis citrusos jegyek dominálnak. Íze gazdag, fényűző, fő jegyei a csokoládé és a fűszerek. A keverék hosszú, sárgabarackos és mandulás utóízzel zárul. Így az illata megfelel a szicíliai szőlő aromájának.</p><p>A keveréket eszpresszó készítésére szánják. Más italok is ízletesek lehetnek, de az aroma nem olyan erős. 80% kolumbiai és guatemalai arabicából készült, 20% indonéziai robusztával kiegészítve. Közepes pörkölés. Fóliacsomagolásban, amely megvédi a kávé ízét és aromáját a külső hatásoktól.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Erős, testes íz;</li><li>Egyedi illat fűszeres és csokoládés jegyekkel;</li><li>Kávégépben történő elkészítésre alkalmas.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Túl erősnek tűnhet;</li><li>Érzékeny a tárolási körülményekre, a levegőn észrevehetően oxidálódik.</li></ul><h3>Lavazza Qua<li>ta Oro</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=LAVAZZA QUA<li></div><p>TA ORO.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/78316666195701-8916.jpg” height=”476″ title=”LAVAZZA QUA</p><li>TA ORO.webp”><p>Miért van ott: Kizárólag közép-amerikai arabica keverék.</p><p>A Lavazza márka kávéja magas minőségéről ismert – a gyártó nagy figyelmet fordít arra, hogy képes legyen összeállítani egy csésze kávét, és ellenőrzi a főzési folyamatot. És Qua</p><li>A Ta Oro a prémium termékcsalád. Ez önmagában garantálja a keverék és az ital minőségét.<p>A keverék kávéját közép-amerikai ültetvényeken termesztik. 100% arabica közepes pörköléssel, minőségellenőrzés után, jellegzetes, emlékezetes és testes ízt eredményez. Illatában a közép-amerikai kávékra jellemző erős virágos jegyek.</p><p>A csokoládé, a friss gyümölcsök, a fűszerek, a fa és a finom dohány aromái is felbukkannak benne. Az eszpresszóban teljes mértékben megmutatkozik. De más italokhoz is tökéletes ez a keverék.</p><p>Közepes pörkölés. Vákuumcsomagolásban és légmentesen lezárt konzervdobozban is kapható.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Egységes tételminőség;</li><li>Gazdag, testes ízvilág;</li><li>Alkalmas kávéfőzőkhöz és török kávéfőzőhöz.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Az íz egyesek számára nagyon intenzívnek tűnhet;</li><li>Az ízben enyhe savasságot érzek.</li></ul><h3><p>e</p><li>Rouge Orfeo</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=PE<li></div><p>CAN ROUGE ORFEO.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/98916666195701-1616.jpg” height=”400″ title=”PE</p><li>CAN ROUGE ORFEO.webp”><p>Miért van ott: Az egyik legalacsonyabb ár a rangsorban.</p><p>Ezt a kávékeveréket kifejezetten professzionális eszpresszógépekhez tervezték. A sörfőzde szakemberei figyelembe vették a sörfőzés minden sajátosságát, hogy a keverék ne legyen keserű vagy savanyú.</p><p>A kávékeverék 80% arabica babot és 20% robusztát tartalmaz. Ez harmonikus ízt eredményez, ha eszpresszógéppel készítik. A babok sötét, olaszos pörkölésűek, ami a kész italt erőssé, aromássá és enyhén savanykássá teszi. A Robusta enyhe keserűséget “ad”, gyümölcsös, édes ízt hoz létre, amely karamellásan végződik. Gazdag mandulaíz is kíséri az illatot.</p><p>Erős élénkítő hatás jellemzi, amely már néhány perccel a fogyasztás után megkezdődik.</p><p>Lezárt, fóliás csomagolásban kerül forgalomba. Aromájának megőrzése érdekében lehetőleg zárt tárolóedényekben tárolják.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Az ár és a minőség kiváló kombinációja;</li><li>Erős élénkítő hatás;</li><li>Sötét pörkölés, amelynek köszönhetően nincs savasság az ízben.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Legjobb légmentesen lezárt edényben tárolni;</li><li>Nem mindig egyenletes keverék.</li></ul><h3>La Famig<li>a Pellegrini Kenya</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=La Famig<li></div><p>a Pellegrini Kenya” src=”/wp-content/uploads/2023/05/28816666195701-5316.jpg” height=”410″ title=”La Famig</p><li>a Pellegrini Kenya”><p>Miért van ott: Erős, testes, robusztus kávé Kenyából.</p><p>Kizárólag kenyai ültetvényekről származó “mosott” arabica. Ennek eredményeként az eszpresszó és az eszpresszó alapú italok az afrikai fajtákra jellemző erős, testes ízűek. A kávé közepes pörkölésű.</p><p>Az íz kiegyensúlyozott és összetett. De a 100% Arabica jellegzetes “savanyúsága” különösen erős benne. A gazdag ízt gyümölcsök, különösen a vörös szőlő jegyei egészítik ki, az utóíz kellemes, enyhén citrusos. Ez a kávé ideális ital azok számára, akik szeretik az enyhén savanykás eszpresszót, gazdag, testes aromával.</p><p>Alkalmas kávéfőzőben és vízforralóban való főzésre is. Ez utóbbi megkönnyíti a finom, bársonyos crema elérését, amelyet különösen az eszpresszó szerelmesei értékelnek. Őrölt és szemes formában, légmentesen lezárt fóliatasakba csomagolva.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Gazdag, testes aroma;</li><li>Erős savanyúság a szerelmesek számára;</li><li>Egységes minőség tételről tételre és betakarításról betakarításra.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Aki nem szereti a savanykás espressót, annak ez a kávé biztosan nem fog tetszeni;</li><li>Az íz és a hab az elkészítési módtól függően változik.</li></ul><h3>Dallmayr Crema d’Oro </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=DALLMAYR CREMA DOROPE<li></div><p>CAN ROUGE ORFEO.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/98916666195701-1616.jpg” height=”400″ title=”PE</p><li>CAN ROUGE ORFEO.webp”><p>Miért van ott: Az egyik legalacsonyabb ár a rangsorban.</p><p>Ezt a kávékeveréket kifejezetten professzionális eszpresszógépekhez tervezték. A sörfőzde szakemberei figyelembe vették a sörfőzés minden sajátosságát, hogy a keverék ne legyen keserű vagy savanyú.</p><p>A kávékeverék 80% arabica babot és 20% robusztát tartalmaz. Ez harmonikus ízt eredményez, ha eszpresszógéppel készítik. A babok sötét, olaszos pörkölésűek, ami a kész italt erőssé, aromássá és enyhén savanykássá teszi. A Robusta enyhe keserűséget “ad”, gyümölcsös, édes ízt hoz létre, amely karamellásan végződik. Gazdag mandulaíz is kíséri az illatot.</p><p>Erős élénkítő hatás jellemzi, amely már néhány perccel a fogyasztás után megkezdődik.</p><p>Lezárt, fóliás csomagolásban kerül forgalomba. Aromájának megőrzése érdekében lehetőleg zárt tárolóedényekben tárolják.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Az ár és a minőség kiváló kombinációja;</li><li>Erős élénkítő hatás;</li><li>Sötét pörkölés, amelynek köszönhetően nincs savasság az ízben.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Legjobb légmentesen lezárt edényben tárolni;</li><li>Nem mindig egyenletes keverék.</li></ul><h3>La Famig<li>a Pellegrini Kenya</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=La Famig<li></div><p>a Pellegrini Kenya” src=”/wp-content/uploads/2023/05/28816666195701-5316.jpg” height=”410″ title=”La Famig</p><li>a Pellegrini Kenya”><p>Miért van ott: Erős, testes, robusztus kávé Kenyából.</p><p>Kizárólag kenyai ültetvényekről származó “mosott” arabica. Ennek eredményeként az eszpresszó és az eszpresszó alapú italok az afrikai fajtákra jellemző erős, testes ízűek. A kávé közepes pörkölésű.</p><p>Az íz kiegyensúlyozott és összetett. De a 100% Arabica jellegzetes “savanyúsága” különösen erős benne. A gazdag ízt gyümölcsök, különösen a vörös szőlő jegyei egészítik ki, az utóíz kellemes, enyhén citrusos. Ez a kávé ideális ital azok számára, akik szeretik az enyhén savanykás eszpresszót, gazdag, testes aromával.</p><p>Alkalmas kávéfőzőben és vízforralóban való főzésre is. Ez utóbbi megkönnyíti a finom, bársonyos crema elérését, amelyet különösen az eszpresszó szerelmesei értékelnek. Őrölt és szemes formában, légmentesen lezárt fóliatasakba csomagolva.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Gazdag, testes aroma;</li><li>Erős savanyúság a szerelmesek számára;</li><li>Egységes minőség tételről tételre és betakarításról betakarításra.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Aki nem szereti a savanykás espressót, annak ez a kávé biztosan nem fog tetszeni;</li><li>Az íz és a hab az elkészítési módtól függően változik.</li></ul><h3>Dallmayr Crema d’Oro </h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=DALLMAYR CREMA DORO

  Miért: Kiegyensúlyozott íz és selymes, puha crema.

  Egy másik keverék, amelyet kifejezetten az eszpresszó szerelmeseinek terveztek, lágy, bársonyos crema-val. A rangsorban szereplő korábbi keverékektől eltérően azonban ennek a keveréknek az összetétele kizárólag 100% arabicát tartalmaz, amelyet magasföldi ültetvényekről gyűjtöttek. A különlegesen enyhe pörkölés finom textúrájúvá teszi ezt a kávét, így bármilyen főzési módhoz – akár kávéfőzőben, akár karafában – lágy, bársonyos crema jön létre.

  Kávéíz – kiegyensúlyozott, a közepes pörkölésnek köszönhetően, nem túl erős és nem túl savanyú. Majdnem savmentes, így alkalmas eszpresszóhoz és eszpresszó alapú italokhoz (pl. kapucsínó), az olasz keverékek jellegzetes ízével rendelkezik.

  Babszemekben kapható. A csomagolás egy speciális szeleppel ellátott fóliazsák. Nem lehet többször kinyitni és bezárni, ezért lezárt edényben kell tartani.

  Előnyök

  • Erős, de finom crema bármilyen főzési módszerrel;
  • A keverék kizárólag 100% arabicát tartalmaz;
  • Enyhe ízű, alkalmas azok számára, akik nem szeretik a nagyon erős kávét.

  Hátrányok

  • Nem mindig egyenletes textúra és pörkölt szemek;
  • Telítetlen íz és aroma.

  J.J. Darboven Intencion Ecologico Crema Crema

  Értékelés: 4.5

  J.J. DARBOVEN INTENCION ECOLOGICO CREMA.webp

  Miért jó: Kávé

  Kiváló minőség.

  A J.J. Darboven – kávéval dolgozik

  ade. Nem hatalmas ültetvényekről származnak, ahol a tonik növényt iparilag termesztik (mint a rangsorban szereplő korábbi fajták), hanem kis gazdaságokból, Közép- és Dél-Amerika hegyvidékeiről. Ez garantálja az ital magas minőségét – a gazdák gondoskodnak róla.

  Ecologico márkájú kávé is. Ez azt jelenti, hogy nem használtak mesterséges műtrágyákat vagy növényvédő szereket. Így ez a kávé büszkén nevezhető “bio”-nak. A vállalat saját kíméletes pörkölési technológiát is alkalmaz.

  Az eredmény egy különösen intenzív kávéíz. Az elkészítéstől függetlenül az eszpresszó vagy az eszpresszó alapú italok nem tartalmaznak keserűséget vagy kellemetlen savasságot. Sütés – közepes. Kávéfőzőben vagy karafában is elkészíthető.

  Előnyök

  • Gazdag, bársonyos, fényűző ízvilág;
  • Kiváló ízegyensúly – nincs savasság vagy keserűség;
  • Alkalmas kávéfőzőhöz és gyorsfőzőhöz.

  Hátrányok

  • Telítetlen íz;
  • Rossz termés után ritkán látható a boltokban.

  Én
 • tta Bella Crema Crema Selection des Jahres
 • Értékelés: 4.5

  ME<li></div><p>TTA BELLA CREMA CREMA SELECTION DES JAHRES.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/48016666195701-7016.jpg” height=”400″ title=”ME</p><li>TTA BELLA CREMA CREMA SELECTION DES JAHRES.webp”><p>Miért jó: Jó ár-íz kombináció.</p><p>Ennek a kávénak egyértelműen meghatározott a származási helye – magasan fekvő mexikói ültetvények. A keverék nem tartalmaz más területekről származó babot. Ennek eredménye a magasan fekvő dél-amerikai ültetvények nagyon jellegzetes és hiteles íze.</p><p>A fő ízjegy különösen gyümölcsös-bogyós gyümölcsös. Az ital a közepes pörkölési szint ellenére szilárdnak és testesnek tűnik. Kiváló egyensúly, nincs savasság, de nincs keserűség vagy fanyarság sem. Illata gazdag, bőséges és fokozatosan kibontakozó.</p><p>A keverékben lévő babok kizárólag arabica, de csak a Mayuma fajtából származnak. A főzési módszertől és a tételtől függetlenül ugyanolyan ízűvé teszi. Kávéfőzőben vagy karafában történő főzésre egyaránt alkalmas. Fóliával bélelt, hermetikusan lezárt csomagolásban szállítjuk, felbontás után célszerű a babokat egy tartályba visszatölteni.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Gazdag, testes íz, savanyúságtól mentes;</li><li>Nem igényel különleges főzési módszert;</li><li>Az ár és a minőség tökéletes kombinációja.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>Nem alkalmas nagy teljesítményű kávéfőzőkhöz – ha ilyen készülékekben főzik, keserű és kissé fanyar lesz.</li></ul><h3><p>a</p><ul>Arabica sötét</h3><p>értékelés: 4.5</p><div style=PA<ul></div><p>IG ARABICA SÖTÉT.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/11816666195701-7016.jpg” height=”410″ title=”PA</p><ul>IG ARABICA SÖTÉT.webp”><p>Miért: Magashegyi arabica, sötét pörkölésű.</p><p>A legnépszerűbb kávémárka. Pa</p><ul>A kávébab egyik legnagyobb beszállítója nemcsak a világranglistán, hanem a világon is. Ez az, amelyik a legtöbb étteremmel és kávéházzal együttműködik, és ellátja őket az eszpresszó és eszpresszó alapú italok alapanyagával.<p>Az Arabica Dark azonban egy kicsit más, mint a tömeggyártott italok – és ez jobb is így. A dél-amerikai hegyvidéki ültetvényekről származó, különlegesen válogatott, kiváló minőségű babok és a keverékben lévő 100% arabica teszi tökéletessé az élénkítő eszpresszót.</p><p>Fő jellemzője a mély, “sötét” pörkölés. Ennek köszönhetően a kész ital ízpalettáját nagy erősség és gazdagság jellemzi. A sötét pörkölés fokozza az élénkítő tulajdonságokat, és az ízt fényűzővé és testessé teszi.</p><p>Kávéfőzőgépes és török típusú kávéfőzéshez egyaránt alkalmas. Nem fél a túlfőzéstől az elektromos malmokban.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Erős, intenzív, testes íz;</li><li>Nagyszerű ár/minőség arány (az egyik legalacsonyabb árú kávé a rangsorban);</li><li>Enyhe, nem túl kesernyés ízű.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>“Lapos” ízpaletta, az ital nem sokat fejlődik, nincs kifejezett utóíze;</li><li>A csomagolást nem könnyű kezelni, ezért ajánlatos felbontás után tartályba tenni.</li></ul><h3>Illy <br />azil monoarabica </h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=ILLY </div><p>AZIL MONOARABICA.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/11716666195701-2616.jpg” height=”420″ title=”ILLY <br />AZIL MONOARABICA.webp”></p><p>Miért jó: Olcsó 100% brazil arabica keverék.</p><p>Ezt a szemes kávét 1200 méteres magasságban fekvő brazil magasföldi ültetvényeken termesztik. Ott elég lassan érik, de ezalatt az idő alatt olyan aromákkal telítődik, amelyek gazdag és fényűző palettát hoznak létre. A betakarítás után a babokat olyan szabadalmaztatott eljárásokkal pörkölik, amelyek még elegánsabbá és fényűzőbbé teszik az italt.</p><p>Így a magashegyi arabica hagyományos gyümölcsös és bogyós ízén kívül ez a kávébab jellegzetes karamellás utóízzel rendelkezik. Ez az, amit az egyedülálló pörkölési technológiával érünk el.</p><p>Annak ellenére, hogy a pörkölés közepes, az ital nagyon gazdag ízpalettával büszkélkedhet. De legfőbb erénye az illata, amely gazdag és fényűző, és minden kortyban kibontakozik.</p><p>Klasszikus konzervdobozban kapható. Lezárt csomagolás. Kávégéphez és gyorsfőzőhöz alkalmas.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Élénk és testes aroma viszonylag közepes erősségű eszpresszó mellett;</li><li>Kiegyensúlyozott ízű, de egyes főzési módszereknél kesernyés utóíze van;</li><li>Megfelelő áron.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Az őrölt kávé hajlamos gyorsan oxidálódni, ezért jobb, ha babot használ;</li><li>Az ízvilág tételenként kissé változik (főleg a másodlagos jegyek tekintetében).</li></ul><h3>Egoiste Noir</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=EGOISTE NOIR.webpILLY </div><p>AZIL MONOARABICA.webp” src=”/wp-content/uploads/2023/05/11716666195701-2616.jpg” height=”420″ title=”ILLY <br />AZIL MONOARABICA.webp”></p><p>Miért jó: Olcsó 100% brazil arabica keverék.</p><p>Ezt a szemes kávét 1200 méteres magasságban fekvő brazil magasföldi ültetvényeken termesztik. Ott elég lassan érik, de ezalatt az idő alatt olyan aromákkal telítődik, amelyek gazdag és fényűző palettát hoznak létre. A betakarítás után a babokat olyan szabadalmaztatott eljárásokkal pörkölik, amelyek még elegánsabbá és fényűzőbbé teszik az italt.</p><p>Így a magashegyi arabica hagyományos gyümölcsös és bogyós ízén kívül ez a kávébab jellegzetes karamellás utóízzel rendelkezik. Ez az, amit az egyedülálló pörkölési technológiával érünk el.</p><p>Annak ellenére, hogy a pörkölés közepes, az ital nagyon gazdag ízpalettával büszkélkedhet. De legfőbb erénye az illata, amely gazdag és fényűző, és minden kortyban kibontakozik.</p><p>Klasszikus konzervdobozban kapható. Lezárt csomagolás. Kávégéphez és gyorsfőzőhöz alkalmas.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Élénk és testes aroma viszonylag közepes erősségű eszpresszó mellett;</li><li>Kiegyensúlyozott ízű, de egyes főzési módszereknél kesernyés utóíze van;</li><li>Megfelelő áron.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Az őrölt kávé hajlamos gyorsan oxidálódni, ezért jobb, ha babot használ;</li><li>Az ízvilág tételenként kissé változik (főleg a másodlagos jegyek tekintetében).</li></ul><h3>Egoiste Noir</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=EGOISTE NOIR.webp

  Miért: Az egyik legklasszikusabb kenyai keverék.

  Az Egoiste Noir keverék fő előnye a kenyai arabica klasszikus íze. Tehát ez jó azoknak, akik alacsonyabb minőségű kávékról prémiumabb márkákra váltanak.

  A kávé jellegzetes, erős ízű, a kenyai arabicára jellemző ízű. Enyhe keserűség, de ez a meglehetősen “sötét” pörkölésnek köszönhető. A keverék egységes, mind ízben és zamatban, mind szemcseméretben és alakban. Legfőbb erénye a fényűző, édes és mély íze. Néhány kávéfőzőn keresztül lefőzve a kész eszpresszót finom, könnyű crema borítja.

  Bab és őrölt formában kapható. Fóliába és hővel lezárt zacskókba csomagolva. Alkalmas minden típusú kávéfőzővel és kávéskannával történő elkészítésre. Elektromos malommal való őrléshez nem ajánlott, mivel már eléggé megpörkölődött.

  Előnyök

  • Alacsony ár;
  • Testes, élénkítő aroma;
  • Könnyen elérhető a legtöbb üzletben.

  Hátrányok

  • Erős, “magabiztos”, de inkább “lapos” ízvilág.
  Olvasson tovább  6 legjobb fekete köményolaj-gyártó
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: