Crossing: Típusok és gondozás otthon

Jelenleg sokan többféle növényt termesztenek otthonukban és kertjeikben. Gyakran a helyszíneinkben növényi átkelés. Ma beszélünk arról, hogy milyen fajták vannak, és hogyan kell gondosan gondoskodni vele.

Sajátosságok

A kereszteződés egy ősi fajta levél kaktusz. Here hazája Közép- és Dél-Amerika. A trópusban növekszik, és egy nagy cserje vagy alacsony fa megjelenése.

 • Változó kereszteződés Erős egyenes szárú tüskékkel rendelkezik. Néha a kúszó ágak vannak kialakítva rájuk. Ezek olyan tüskékkel vannak ellátva, amelyek mindkettő egy és kis csoport, és csökkentett lemezlemezek.
 • Az ovális forma levelei fényes fényes anyaggal borított. Sötétzöld színük van. Télen +10 fok alatti hőmérsékleten, az ilyen növény leveles lemezei eshetnek. A virág korával a levelei elveszítik a fényes színt, sápadtak lesznek. Ezen időszak alatt is elalszik, ha túl száraz éghajlat.
 • A növények virágai nagyok. Leggyakrabban virágzanak, bár vannak egyszemélyes rügyek. A szín fehér, de ugyanakkor gyakran láthatsz egy piros, sárga vagy narancssárga fényárnyalat.
 • Érett gyümölcs Ez a virág nagyrészt gömb alakú bogyók. Sárga színűek és sima felületük van. Az ilyen gyümölcsök ehetőek, illatuk hasonlít az ananász illatára. Virágzás után érnek.

Fajták

Randizni A növény különböző típusai vannak:

 • HomesFfa átkelés;
 • dugged (Sharnyate);
 • narancssárga;
 • A nagyfokú (nagyobb) átlépése;
 • Crowing Weber;
 • Átkelés szacharóz;

HomesFfa átkelés

Ez a specifikáció két méter hosszú. Van egy kifogástalan vékony szár. Nyúlott fekete színű tüskék. Kis fehér virágok virágok. A levéllemezek keskenyek, hossza elérheti a 6 centimétert. Elliptikus formájuk van.

A felső rész arany színnel festett, és az alsó piros vagy lila árnyalatú.

Kifinomult (Sharnyate)

Ez egy liananizált kaktusz. Védekezés. Egy ilyen virág kúszóból készülnek, és ragaszkodhatnak a tüskékhez. Spiny egy csípött fajta egyenes, hossza elérheti a 2-3 centiméter. A levelek sűrűek és húsos, hossza körülbelül 7-10 centiméter. A zöld színű leveles lemezek tetejét, az alsó rész piros színű. Virágok nőnek vagy rózsaszínűek, vagy fehérek. Van egy éles citromszag. Gyümölcsök sárga bogyók, legfeljebb 2 cm átmérőjű.

Az ilyen gyümölcsök ehetőek, ízük savanyú.

narancssárga

Ez a fajta kereszteződés akár 8 méter is nőhet. A szárakat olajbogyóhéj borítja, átmérőjük 10-15 centiméter lehet. Nagy méretű levéllemezek, tiszta gőzölő. Növekszik a hosszú mereveket. A virágok világos narancssárga színűek, átmérőjű – legfeljebb 4-6 centiméter. Az ilyen típusú kúp alakú gyümölcsöknek ananász illata van, de nem használható élelmiszerként. Úgy véljük, hogy ez a specifikáció felhasználható gyógyszerek gyártásához. Végtére is, képes csökkenteni a nyomást, a vércukorszintet.

A grandiflower (baba) átkelése

Hossza elérheti az 5 métert. Egy ilyen növény szára söpörte a tüskékben. Gesztenye szár, durva felülete van. A levéllemezek hosszúkás, 20-23 centiméter hosszúak. +10-es hőmérsékleten jelennek meg. A rügyek olyan nagy virággal rendelkeznek. A színük telített rózsaszín. Rendszerint 10-20 darab virágzatban nőnek, de egy virág is növekedhet.

Weber átkelés

Ez 1-3 méter hosszú cserjék. A gyökérrendszer megvastagodott. Kis leveles lemezek, a virágok nélküli virághoz vannak csatlakoztatva.

Ez a faj megkülönböztethető a bőséges és hosszú virágzás, amely tavasszal nyárra vár.

Virágok kicsi, rózsaszín árnyék. Átmérőjük kb. 2 centiméter.

Sakhares átkelés

7 méter hosszú. A hajtások szokatlan ívelt formát termesztenek. A levelek hosszúak, elérhetik a 10 centiméterrel. Ezen a növényen 2-4 centiméter tüskék találhatók. A fajokban lévő rügyeket nagyobb méret jellemzi a faj többi részéhez képest, átmérőjük több mint 6 centiméter. A szín rózsaszín.

A fogva tartás feltételei

Ha otthon akarsz átlépni, akkor be kell tartania néhány szabályt. Ellenkező esetben egy ilyen növény nem tud normálisan növekedni és fejlődni.

Világítás

A kereszteződés könnyű szerető növény. De ugyanakkor túl sok a napsugárzás összege károsíthatja azt, így nyáron az ablak, amely mellett a virág áll, biztosan fedezi a rácsot. A növény növekedésének legjobb helyei a déli ablakok.

A világítás hiánya miatt a szárak nagyon kifeszíthetők, és a levéllemezek túl kicsiek lesznek, színük kezd kitölteni.

Hőmérséklet és páratartalom

Az ilyen növény számára nyáron az optimális hőmérséklet 22-23 fok. Ezenkívül fontos, hogy elegendő mennyiségű levegő van. Az őszi virág 15 fokos hőmérsékleten lehet tartani. Télen a hőmérséklet üzemmód 12-re csökkenthető. A helyiség, amelyben a növény elhelyezhető, folyamatosan szellőznie kell, hogy nem jelenik meg égési sérülések napfénytől. A kereszteződés túl száraz levegőt is elviselhet. De a virágos tányérok a virágban gyönyörűek és fényesek, ha rendszeres permetezés tiszta vízzel. A vázlatok nem félnek. Nyáron az erkélyre vagy a kertbe lehet venni. De ugyanakkor biztosítani kell, hogy az üzem védje az esőtől.

Alapozás

A virág növelése érdekében használja a legtermékenyebb és laza talajt. És ajánlott humuszt hozzáadni.

Leggyakrabban többféle talaj keverékének áthaladása: homok, nedves, levél és agyag és beteg talaj.

Átruházás

A felnőtt növények cseréje 2-3 évenként nem több, mint egyszer. Csináld azt abban az esetben, ha a gyökérrendszer teljesen kitöltötte a potot. A fiatal virágok transzplantációja, amelyet termesztenek, ahogy nőnek.

A transzplantációs üzemekhez mind a kész talajt is használhat, amely egy speciális boltban vásárolható, és otthon készítheti magát.

 • A talaj felkészítése önállóan kell keverni egy tartályban a gyep, a levél talaj és humusz egyenlő arányban. Ezután adjunk hozzá homokot (2-szer kevesebb, mint a többi komponens).
 • Az átültetett edényeknek nagy méretűnek kell lenniük.
 • A vízelvezetés a pot alján található. Ezt követően az előkészített talaj ott van.
 • Miután a transzplantáció megkezdnie kell a növény fokozott növekedését.

Gondoskodás

A növekvő egészséges átlépéséhez rendszeresen eljárást kell végeznie az ellátásért. Tehát periodikus öntözést kell végezni, műtrágyák és etetés.

Locsolás

A kereszteződés általában növekszik és alakulhat ki az alacsony páratartalom mellett a potban. De ugyanakkor, hogy a növény egészséges és szép, meg kell permetezni tiszta nyúló vízzel. A nyári és a tavaszi öntözés akkor történik, amikor a talaj felső részét egy virágos tartályban szárítjuk.

Télen és őszén az ilyen eljárások száma havonta egyszer csökkenthető.

Podkord

A különösen sok műtrágya tavasszal átlépi. Ehhez használjon speciális adagolókat a kaktuszok számára, amelyeket speciális üzletekben értékesítenek. Hogy 15 naponként ajánlották őket a gyökér alatt. Érdemes kétszer hígítani a szerszámot az utasításokban írt kétszer annyiban. Őszi és nyári műtrágya nem használható. Emlékeztetni kell arra, hogy egy ilyen virág nem szereti a nitrogéntartalmú anyagokat, így a szerves szerv általában jobb, ha nem lép be a földbe. Ellenkező esetben a gyökérrendszer rotholhat. A kereszteződésre van szükség a növényzet és a virágzás során. Ráadásul az adagoló készítését öntözéssel végzik. Általában csak egy félidős műtrágyát használnak egyszerre.

Betegségek és kártevők

A kereszteződést egy pawite kullancs hatással lehet. Ebben az esetben egy vékony szövedék alakul ki a lemezlemezek alján. A levelek tetején kis pontokat láthatunk. E parazita miatt a virág elveszíti fényes színét, és sápadt lesz. Szabályként a webes kullancs megjelenik a virágon egy száraz levegőben egy szobában, ahol kereszteződés van, így az üzemet rendszeresen hidratáljuk. Rendszeresen törölje le a leveleket nedves ruhával, hogy eltávolítsa a port, valamint elpusztítsa az összes elesett lemezlemezeket.

Ez a növény befolyásolhatja a kaktuszpanelt. Ez egy kis, sárga vagy narancssárga rovar, amelynek átmérője nem haladja meg a 2 millimétert. A parazita elpusztítja a levelek tetejét. Miután megjelenik a pajzsok a lemezeken, a sárga árnyalat foltjai képződnek. Idővel a lombozat megkezdődik. Ebben az esetben könnyű szappanos oldatot kell készítenie, és egy nedvesített ruhával, amely alaposan elhagyja a növény leveleit és szárát.

Súlyos károkkal jobb, ha azonnal használjon vegyi anyagokat.

A néma csavarja is elérheti a perspektívát. Ez a parazita legfeljebb 3-4 milliméter méretét növeli. A pesti legnagyobb felhalmozódása a fiatal hajtásokon látható. Néma forver a tevékenység folyamatában nagyszámú ragacsos folyadékot oszt ki, amely teljesen szennyezi a növényt. Ugyanakkor egy webes plakett jelenik meg a laprekordokban, a virágok esnek, és a hajtások és az új levelek jelentősen deformálódnak. Hogy megszabaduljon a kártevőtől, először a virágot szappan-alkohollal kezeljük. Ezután fokhagymával vagy folyadékkal törölje le a kalendát. Egy héten belül háromszor kell lennie.

A virág betegsége oka nem megfelelő ellátás.

Tehát, a talaj túlzott kikötésével, a gyökérrendszer előfordulhat. Ebben az esetben a növénynek azonnal át kell adnia egy új tartályba egy másik talajt. Amikor a talaj az oveurgery, akkor a szürke rothadás megjelenhet. A szárak elkezdenek díszíteni, és túl puha lesz. A növény gyógyításához csökkenteni kell az öntözés mennyiségét, csökkenteni kell a levegő páratartalmának szintjét, hogy vegyi anyagokkal kezeljék.

Az üzem megbetegszik, és a talaj szárításakor. Ebben az esetben a kereszteződés gyenge és lassúvá válik, és lapjait elkezdenek az idő múlásával.

Reprodukció

Csatlakoztatva magok vagy dugványok.

 • Az első esetben előkészíteni egy dobozt tőzeg és homok keverékével. A vétket a tavasz elején kell meghozni. A magvak rendszeresen vízzel kell rendelkezniük. Azt is, hogy kell lezárni egy vékony film. 3-4 hét után láthatja a hajtásokat.
 • A dugványokkal való gyökerezéshez erősebb ágak. Eljárás vagy tavasz, vagy a nyár elején. Először a dugványokat egy pengével vágják le, majd egy dobozba helyezzük, amely gyöngyszemből és tőzegből áll. Mindez a film tetején van. Néhány héttel később a dugványok kis gyökereknek tűnnek. Már képesek lesznek növekedni és film nélkül fejlődni.

Amikor a leszállási költségek a leginkább gondosan kezelik a növényt, mert a gyökérrendszer még nem gyorsabb, könnyen károsítható.

Hogyan lehet átültetni a dugványok átkelés, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: