Gloxinia reprodukció: lap, dugványok és virágok otthon

Gloxinia – Gyönyörű beltéri virág, bármilyen virág büszkesége. Fényes és pályázati, rendes vagy terry, vonzza a szemét, és tetszik a szemnek. A cikkben figyelembe vesszük a növények otthoni tenyésztésének módszereit, amelyek lehetővé teszik az olvasó számára, hogy kiválassza a legmegfelelőbb lehetőséget.

Sajátosságok

A gloxinia egy évelő, hogy a bőséges virágzás után pihenjen. Így is megszabadulhat a levelekről. Azonban az általa létrehozott feltételektől függően a növény örülhet a kertész számára, hogy az évben több, mint egyszer többet virágzik. A virág nagyon könnyű, ő szereti a veszteségi fényt, így az ablakpárkányon ablakai a keleti és nyugati oldalán lesz a legjobb hely rá.

Tavasszal tökéletesen érzi magát a ház déli oldalán, növelve a zöld tömeget, és felkészül a bimbók könyvjelzőjére. Vágja le a leveleket tenyésztésre vagy zavaró gumókra, amikor a növény virágzik, rendkívül nem kívánatos. Amellett, hogy abból a tényen, hogy megáll virágzást, akkor virágos betegséget okozhat.

A vegetatív időszak március és október között tart, ebben az időben meg kell védeni a gloxinia-t a stresszből.

Ami a tenyésztési módszereket illeti, ajánlott mindegyik számára a legjobb leszállási anyagot. A virágrészek betegei nem alkalmasak erre. Lehetetlen választani a földet és a kártevők által érintett kártevőket – ez nem ad eredményt. Ezenkívül a növény csak megfelelő feltételekkel kényelmesen érzi magát, így a reprodukcióhoz, a típusától függően, speciális szubsztrátot és tartályt kell készítenie.

A talajtípusról való beszélgetés érdemes megjegyezni: A szubsztrátum helyett a tőzeg tablettákat használhat. Ellenkező esetben fontosabb, hogy a talaj laza, képes elegendő nedvességet átadni. A gloxiniához lehet eldobni a perlit hozzáadásával a szubsztrátumhoz. A tabletták jobbak a főtt vízzel, várva a duzzanatot.

Az ültetési anyag kiválasztásától függően speciális készítményekkel (növekedési stimulánsok) kezelhetők a gyors gyökerezéshez. Várakozás a hajtásokra melegen, de nem forró egy növényre.

Hogy a hajtások ne mozduljanak, szükség van folyamatosan figyelemmel kísérni a talaj nedvességtartalmának mértékét.

Fő utak

Szorozzuk meg a gloxit otthon Függetlenül attól, hogy milyen fajta, lehetséges, különböző módon, például:

 • Lemez töredéke;
 • magvak;
 • virágzó;
 • Lapcsíkok;
 • A gumó szállítása.

Tekintsük az egyes módszerek végrehajtásának módját.

Levél növényen

A levelekkel való reprodukció a növények ülésének leghatékonyabbnak tekinthető. A módszer produktív, és nem veszi sok időt, az őszi első napja a megvalósítás legjobb időszaka. Az ültetési anyag esetében előnyös a növény nagy, lédús levelei (több új virág beszerezhető minden szórólapból).

Szükség esetén a javasolt leveleket hidratálni kell, öntözési vízhőmérsékletre.

Vágásokkal

Ez a módszer meglehetősen érdekes, és lehetővé teszi, hogy egyszerre több fiatal folyamatot növeljen egy lapról. Használja azt, ha csak egy lapot tartalmaz a leszállásra (például látogatást kaptál neked, elválasztva az anyavállalattól). Annak érdekében, hogy a glockinia reprodukcióját ilyen módon végezze el, éles késsel vagy szikével lesz szükséged. Fertőtlenít, és kis vágásokat hajtott végre a levélvénákban.

Ezt követően a vágásokkal ellátott lapot az alsó oldal alsó oldalán helyezzük el egy nedvesített hordozó előtt, és a talajhoz nyomva. A tartályt üvegpapírral borítják, és meleg fényben eltávolítják, és + 23-25 ​​fokos növényeket biztosítanak. Általában két vagy három hét után láthatja a levelek kis kimenetét a vágások szélén. Néhány héttel később észre fogod venni, hogy 7-10 fiatal gloxinok nőnek a lapból.

Vízben

A reprodukció technikája egyszerű és Több egymást követő lépésből áll:

 • Vigyázzon a gloxi vizuális ellenőrzésére, vedd fel erős és nagy leveleket;
 • Készítsen vízhőmérsékletet, szűrjük vagy megvédjék;
 • Az éles kést az üzemből, a kiválasztott leveleket egy kis papírvágóval együtt vágják;
 • A vágott lapot párnával vízbe helyezzük, így nem érinti a levelét (újra megjelenik);
 • Várakozás a gyökerek vagy a gumó megjelenésére.

A gyökérrendszer kialakulási folyamatának felgyorsítása, és ami a legfontosabb, hogy egy új gumót kapjon, meg kell tenned egy lapot egy átlátszó üvegben, de az agyagtartályban. Általában egy új gumó, és még a kis “gyerekekkel” is nagyon gyorsan jelenik meg, míg átlátszó vagy kerámia bögre, az első gyökerek csak megjelennek. Ebben az időszakban biztosítani kell, hogy a tartály alján lévő víz ne száradjon.

Elegendő szint, ahol csak a vágás alja vízben található.

A földben

Gyakran a virágcserekek levágják a lapot, és azonnal a talajba helyezik, termékeny szubsztrát segítségével. Nem kell elmélnie a földbe, hogy maga a levél maga: elég ahhoz, hogy a vágó csúcsát egy 1 cm vastagságú és nedvesítették. Ön öntheti a földet, amely után a tartályt egy polietilén csomagolással vagy egy üvegpalackgal kell lefednie a jobb gyökerezéshez. Az új hajtások megjelenésének időpontja attól függ, hogy milyen körülmények között lesz az üzem, valamint az ellátás.

A csírák megjelenése után a csomagot tisztítják. Az alkatrészek száma lehet nagy: hagyjuk vágni egy lapot 5-10 részre, feltéve, hogy mérete nagy. Azonban, mint a gyakorlat, a levelek, amelyek egyáltalán nem vágtak jobbak.

Ami a termékeny talajt illeti, tőzegből, durva homokból, talajból és ásványi műtrágyákból kell állnia.

Töredék

Néhány virágfák inkább a gloxi-lapot szaporodnak, ami két részre van szükség, bár az ilyen hajtások kisebbek a szilárd lapot. Ehhez egy nagy és húsos lapot vágunk le egy anyai növényrel, és két részre vágjuk az életemben. A két részlapot megfelelően vágva szögben vágjuk, majd a felső rész kell létrehoznia egy szárat a magból. Az alsó a pillangó szárnyak tetején lesz.

A laphoz gyökereket képezhet, szükség van az anyavállalatról egy kis vágójal együtt. A vágás minimális hossza 2 cm legyen. Miután a lapot az alkatrészekbe vágjuk, előre előkészített talajba ültetjük, a talajt hidratálják és üveg üvegüveggel borítják. Valaki inkább a növényi levelek tőzegbe kerül.

Lapos dugványok

A lapos dugványokat olyan leszálló anyagnak tekintik, amely lehetővé teszi, hogy szinte ugyanolyan hatást érjen el, mint amikor egy lapot egy kis szárral leszáll. Ahhoz, hogy jobban gyökerezzen jobb dugványokat a fiatal levelekkel. A leszállási szabályok maguk nem különböznek azoktól, amelyeket a gloxinia lap vezeti. Mint a lapos dugványok tőzegtáblán lehetnek, meleg vízzel kell kinyitni.

A dugványok gyorsabb gyökereihez növekedési stimuláló lehet a talajhoz, a gyógyszer helyes arányának ellenállása. Amikor megjelenik a folyamat, fontos, hogy több fényt biztosítson nekik, kövesse a szobában lévő páratartalmat, permetezzen. A lap vágása az alkatrészekbe történő vágással és a központi rész elválasztásával. Ugyanakkor minden véna lesz egyfajta olyan vágás, amely lehet használni a gyökeret.

Magok

Ezt a módszert az egyik leginkább időigényesnek tekintjük, mert a remegő magok apróak. A feladat megkönnyítése érdekében granulált magokat használhat tápanyaghéjral. Ha nincs, akkor továbbra is használja azokat, akik maga a növényt adták. Fontos megfontolni, hogy a vetőmag csírázási ideje befolyásolja a csírázását és a virágzás kezdetét.

Először készítsen dobozokat a palántákhoz, mi van otthon. A termékek alatti műanyag edények tökéletesek erre. Tele vannak termékeny talajjal. Ha szeretné, akkor megvásárolhat egy kész szubsztrátot egy speciális boltban, mondta Perlite-nek, és hozzáadja a homokot, amely erősíti a talaj lazaságát.

Általában alkalmas tőzegre, gyepre és levélre.

Ezután kezdje el a földet: a magok közvetlenül a talaj felszínére vetnek, és megpróbálják önteni őket. Ezt követően a tetején vízzel permetezzük a permetezőből, vékony polietilén fóliával vagy üveggel borított üvegházhatás létrehozásához. A tartály meleg és világos helyen helyezkedik el, és várja meg a csírákat, időről időre, eltávolítja a filmet (üveg), és ellenőrzi a talaj nedvességének mértékét. A magvak csírázásának kényelmes feltételei mérsékelt páratartalom és legfeljebb +23 fok.

Az első hajtások körülbelül 2-2,5 héten belül jelenhetnek meg a leszállás napjától. Amikor megjelennek, különös figyelmet kell fordítania a megvilágításra. Lehetetlen egy növényt helyezni a napba, de a napfény hiánya is okozhatja a fiatal hajtások letargát. A palántákat akkor küldhetsz, ha már két vagy három valódi lapja van.

Fontos, hogy megtartsuk a szedést, amennyit csak tudatlan, anélkül, hogy megérintené a formázó root rendszert.

Coloros

Lehetőség van egy olyan növényre, amely ilyen nem szabványos módon tenyészthető, mint Bloomers. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kell venned a legjobb virágokat, várva, hogy a növény virágzik. Nem, szükség van arra a leszállásra, amelyet a már fújó példányok. A glockinia reprodukciójának elve Ebben a módszerben hasonló a levélvágások technikájához.

De ugyanakkor figyelembe kell venni: a technika nem lesz száz százalékos eredmény. A gyakorlatban, ha a rendes harangok is gyökerezik, akkor a frottírvirágok gyorsabbak, mint a gyökerezés. Általában a munka a következő:

 • A virágokat egy hajszálakkal vágják össze, és egy tartályt készítenek;
 • Az alsó részét körülbelül 1 cm-rel csökkenti a vízbe;
 • Várakozás a csírák megjelenésére, ami gyorsabban történik, ha a virágot utazott;
 • Amikor megjelennek a gyökerek, az üzemet átültetik a földbe.

Szállítás a gumóból

Ha a gloxi tenyésztési technika kiválasztásának előnyben részesíti a gumó megosztását, érdemes megjegyezni: ennek a fájdalmasnak a technikája a gumó számára, és nem csak növeli a csírák megjelenésének idejét, hanem elpusztítani A gumók. A reprodukcióhoz kizárólag rugalmas és egészséges gumók jönnek. Nem tudod megosztani a lőtt másolatokat, mint általában, lehetetlenné válik egészséges növényt.

Annak érdekében, hogy a virág erős volt, és elégedett volt a nagy virágokkal, érdemes kiválasztani egy nagy gumót, amelynek mérete legalább 6 cm átmérőjű. A szalma megosztása csak akkor lehet, ha már rendelkezik hajtásokkal. Ugyanakkor a hajtások magasságának legalább két cm-nek kell lennie.

Kívánatos, hogy már két-négy teljes lapot.

Vegyünk egy éles kést vagy szikét, fertőtlenül alkoholos oldattal, és vágja le a gumót oly módon, hogy minden egyes osztott részen nem kevesebb, mint egy csíra vagy vese. A szekciókat a fűrészárut zölden kezelik, zölden, és szárítják őket. Valaki a nagyobb neutralizációért Továbbfejleszti a részeket és a kerti borokat. Ezt követően a delinka földes keverékkel az előkészített edényekbe kerül.

Mivel lehetetlen közvetlenül önteni a vizet a vágó gumókra, az üzemet a rehabilitáció alatt és a gyökérzés során a raklapon keresztül kell öntözni. A szokásos orvosi fecskendőt használhatja öntözéshez, vízbe öntve, a tűt a földre ragadt. Valaki úgy véli, hogy a Delinki átlátszó műanyag pohárba történő üzembe helyezéséhez szükséges, elmagyarázza, hogy olyan látható, hogy a növekvő fehér gyökerei.

A transzplantáció ideje egy új helyre fog jönni, amikor a gyökérrendszer kitölti az egész autópartot.

Későbbi ellátás

Az új hajtások és levelek gondozása nem olyan bonyolult. Azonban gyakran elhanyagolják az egyszerű szabályokat, és az új üzem halála oka. Ne felejtsük el az öntözést: rendszeresnek kell lennie, de nem túlzott. Nem lehet önteni a vízt, hogy a föld minden idő alatt nedves volt.

Fontos, hogy vigyázzon a vízelvezetésre, amely eltávolítja az extra nedvességet a talajból. A csírázás során egy kis idő “veszély” hajtással. Az öntözésnek nincsenek kemény szabályai, mivel a hőmérséklet és a páratartalom szintje változik. Ez különösen fontos, amikor a gloxinia magvakból származik. Hogy ne száradjanak, biztosítania kell, hogy a talaj nedves legyen. Míg a hajtások teljesen apróak, nem távolíthatjuk el a filmet, miközben gyakran szellőztetik a növényeket.

Ha a kis fekete legyek kelbimbákon próbálkoznak, vegyen egy fumigátort és rekordokat. Kapcsolja be a fumigátort a hálózathoz rövid ideig. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a bosszantó rovaroktól, megsemmisítve a szelíd zöldeket és a gyökereket. Ugyanakkor használjon friss és kiváló minőségű lemezeket, például hatékonyságuk bizonyított pénzeszközöket “tiszta otthon”.

Ahhoz, hogy az edényekbe vághassanak, és ne féljenek a lehetséges betegségektől, a felszállás előtt kezelheted a talajt, valamint adjunk hozzá egy növekedési stimulátort és egy gyökeret. Az otthoni hajtások gondozásának általánosan elfogadott ajánlásai szerint a leszállási anyag leszállás időpontjától a hónap első és fél részében lehetetlen nyomja meg a növényeket. Az első benyújtott műtrágyát gyengén koncentrálni kell. A műtrágya jobb a felhős időben vagy este.

A műtrágyák készítésénél lehetetlen engedélyezni a megoldást a növekedési pontba. Miután befejezte az etetést, lehetetlen a Gloxy-t a Napba helyezni, hátrányos. Ami a műtrágya típusát illeti, itt vannak árnyalatok. Például a nitrogéntartalmú anyagok jóak a vegetatív növekedés szempontjából, de a felesleges nitrogén a gyökér rothadáshoz vezet.

A foszfor-műtrágya kiterjeszti a virágokat, de a többlete klórhoz vezethet. A mikroelemek befolyásolhatják a színeket és a számukat. Szervesként használhatod az elvált madár alomot.

A virágzás kiterjesztése, meg kell tisztítania a lebegő virágokat.

Gyakori hibák

Néha a tapasztalatlan virág nem lehetséges a kívánt eredmény elérése. És az itt a pont a lépésenkénti utasítások bármely pontjának figyelmen kívül hagyása, mint az üzem sérülése. Tekintsük a leggyakoribb hibákat.

 • Ha a dugványok elindulnak, akkor eltűnik, túlzott nyomáson lehet. A földbe való leszálláskor egy lyukat nem a cutlets, hanem például egy ceruza vagy egy fa pálca. A gyökeresedés földje kell öntenie, de nem tapad.
 • Alig megjelent palánták Dipsy, nem ellenáll a közvetlen napfénynek. A tartályt a naptól kell nyomni, és rázza meg.
 • A csírák kihúzódnak, gyenge és lassúvá válnak, ha hiányzik a nap. Ebben az esetben éppen ellenkezőleg, mozgassa a virágot közelebb a naphoz, de hogy az egyenes napsugarak ne esnek rá. Szétszórt kell lennie. Szükség esetén a Gloccia mesterséges megvilágítást biztosít.
 • A lemez lapja vagy a kutikula csizma, amikor a higiéniai körülmények töröttek: a vágáskor nem lehet figyelmen kívül hagyni a szerszám fertőtlenítését, lehetetlen megtörni a leveleket vagy a dugványokat.
 • A szárító és szárítás a helyiségben nem megfelelő hőmérsékleti rendszerrel társítható.
 • Nem vehet fel beteg leveleket, dugványokat és gumókat. Nem mindig lehetséges a gloxinia szaporodása, amikor a régi ültetési anyagot veszi.
 • A palánták, a levelek, a dugványok és a gumók nagy talaj nedvességtartalma. Szükség van adagolási öntözésre.
 • A dugványok, mint a levelek, telepíthetők a talajba vagy a vízbe vágás nélkül. Alkalmas klóroldat meleg vízben hígítani. A levelek feldolgozása után a hajtókat folyó víz alatt mossuk, szárítjuk és a földbe helyezzük.
 • Ahhoz, hogy megszorozzák és szétszereljük az ültetési anyagot ősszel és télen, nem éri meg: a levelek, dugványok, vágott gumók és virágok jobban gyökerezik, és nyáron.

A Gloxinia transzplantációja, az alábbi videóból tanulhatsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: