Hány virág orchidea és hogyan lehet kiterjeszteni a virágot?

  Orchidea egy gyönyörű növény, amely a világ körül terjedt, és házaként nő. A virágok szerették a mágikus virágzatokat, amelyek évente egy-többször jelennek meg, a változatosságtól függően, és a tulajdonosok hosszú ideig tartják a megfelelő gondossággal. A cikkünkben részletesen megfontoljuk az összes titkot arról, hogyan vigyázhatunk a kedvencedről.

  Milyen gyakran virágzik orchidea?

  A fiatal orchideák egy és fél év korában virágzik, ezért a boltban virágzat nélküli növények megszerzése, győződjön meg róla, hogy megkérdezi, hogy mennyi ideig ültetett. Mire készen áll a virágzat feloldására, 6 nagy levele van. Általában a virágok évente 1-es időszakban jelennek meg. Milyen gyakran és tartós virágzás, a következő tényezőktől függ:

  • a talaj és a gyökerek megfelelő gondozása;
  • kor;
  • beltéri világítás;
  • mozgassa a potot;
  • páratartalom és öntözés;
  • szobahőmérséklet.

  A felsorolt ​​tények jelentős hatással vannak a rügyek kialakulásának időtartamára. Akár újra megjelennek, mert hány napos virágzik – ez csak a létrehozott feltételek függvénye. Ha a Phalaenopsis a közelmúltban vásárolt a boltban, nem virágzó, akkor a virágos rügyek mentőja nem várható. Az otthoni feltételek és az éghajlat nagyon különböznek az üzletekben és üvegházakban támogatott személyektől.

  Miután megváltoztatta a mikroklímát, a növényre lesz szükség ahhoz, hogy kiigazítsa az időt, amely több héttől egy hónapig tarthat.

   Miután alkalmazkodtunk egy új helyre, a virág végre kell rögzíteni. A nyári és az őszi szezonokban az orchidea az új feltételek gyorsabban alkalmazkodik, mint télen. És ha a növény hosszú ideig nőtt otthon, akkor virágozhat, és évente kétszer. A virágok elengedése az ősz elején vagy közepén, a Phalaenopsis 3 hónapig örömmel fogadja a tulajdonosait.

   A szükséges feltételek

   Az orchidea a legutóbbi időkből származik otthoni sikeresen, bár a kezdővirágok szerelmeseinek, továbbra is titokzatos, különös tekintettel a növényre. Ha valamilyen házban könnyen növekszik, akkor a másikban, és nem vehet részt. Az a tény, hogy még egy olyan házban is, ahol különböző ablakok vannak különböző mikroklíma, világítás és páratartalom. Az otthoni orchideák legjobb tartalmához kövesse a következő szabályokat:

   • Válassza ki a megfelelő edényt;
   • készítsen megfelelő talajt;
   • döntse el a helyet;
   • vigyázzon a hőmérséklet üzemmódra;
   • Szervezze meg az öntözést.

   Pot növények számára

   Meg kell jegyezni, hogy a szokásos színekre szánt fazékban Orchid nem fog nőni. Szükség van arra, hogy a növény gyökerei napi fényt és levegő megérkeztek. Ellentétben a rendes növények gyökerei, az emotion gyökerében a fotoszintézis folyamatos folyamata van.

   Ez egy egészséges fajta gyökérrendszer, amely olyan mutató lesz, amelyet a növény nem fog hamarosan meghalni.

   A potot átlátszó műanyagból kell készíteni, és lyukakat kell végezni a nap és az oldalakon. Az ilyen tartályokat minden olyan áruházban értékesítik, ahol hasonló termék van. Az edények különböző formák és értékek lehetnek. A kis lábak jelenléte nagy előnye lesz – ez további fényforrásként szolgál, és nem hagyja a vizet öntözés után. Ilyen kashpo, ha szükséges, akkor az átlátszó műanyag edényektől függetlenül elvégezhető, a fő dolog az, hogy megfelelő méretet találjunk, és lyukakat találjanak rajta.

   A talaj

   A természetben ez az egzotikus virág nő a fán, nagyon a földből. Ennek megfelelően a virágmotornak meg kell teremtenie a leginkább hasonló élőhelyet. Ehhez semmiképpen sem illeszkedik a szokásos föld, mivel nehéz, és nem hagyja ki a fényt a levegővel. A talaj elegyét önmagában állíthatjuk elő, míg csak az összetevők arányainak megfelelően kell kiválasztania. Érdemes megfontolni, amelyből összegyűjti a talajt az orchidea tökéletes növekedéséhez. A következő alkatrészeket alkalmazhatja a szubsztrátumhoz:

   • Erdei levél humusz;
   • tűlevelű fák kúpjai;
   • szén (fás);
   • Ceramzit;
   • szálkókusz;
   • tőzeg;
   • fák kérege (lehetőleg fenyő);
   • polisztirol;
   • Mocsár;
   • Vermikulitis.

   Fontos! Minden komponens alkalmas a kívánt készítmény előállítására, de ez nem jelenti azt, hogy ugyanakkor mindent alkalmazni kell. Különböző termesztési és típusú orchideák esetén számos összetevőt használhat bizonyos arányokban.

   A fő komponens fa kéreg. Egy ilyen talaj esetében a kéreg csak egy egészséges fára szolgál. Könnyen le kell hámozni a csomagtartóból. A legmegfelelőbb a legmegfelelőbb növények, ha nem részegek. Bumps, a humusz is könnyen megtalálható az erdőben. Ceramzit vásárol egy építkezésen.

   A vermikulitist speciális üzletekben értékesítik, perlit helyettesíthető. Ennek a komponensnek a jelenléte a készítményben lazaságot ad, védi a különböző gombás betegségek ellen, segít elkerülni a kiszáradást. Moha kereshető mocsaras webhelyeken. A használat előtt 24 órán át vízbe kell áztatni, hogy ebben az időben minden parazita felszínre kerüljön a felületre. Az erdőben található száraz kiegészítők többi részét forraljuk és szárazra kell szárítani a semlegesítésre. Alapulva, hogy mi sikerült megkapnia magukat, a talaj az orchideára készül. Érdemes figyelmet fordítania két elindító lehetőségre bizonyos arányokkal.

   • Szén, kéreg, humusz és tőzeg arányban 1: 1: 3: 1. Ezt az opciót nagyon száraz éghajlatban kell használni.
   • Faszén és kéreg, amelyet az 1: 5 arányban használnak. Ebben a kiviteli alakban csökkentett páratartalmat figyelnek meg és jó levegőszelep. A helyszínen több nedvesebb.

     Kiderül, mint a levegőbe a levegőbe, annál inkább a talajt meg kell nedvesíteni. De a megfelelő előkészített készítményt 3-4 napig ki kell szárítani. Ne dörzsölje a szubsztrátot, a levegőnek a fazék belsejében kell keringnie. Ha minden szabályt megfigyelnek, a talaj szabadon feküdhet egy edényben, és az ültetett virág könnyen eltávolítható a gyökerek és a talaj. Ha nincs vágy, hogy megtörje a fejét, hogy hol és hogyan kell megtalálni az alkatrészeket a talaj, könnyen megvásárolhatja a kész szubsztrátot az orchideák számára a boltban. Ezenkívül ez segít megszüntetni a hibákat az arányokban és megmenteni az időt.

     Egy hely

     Az egyik legsikeresebb hely, ahol a növény elhelyezhető – olyan hely, ahol az oldalsó fény esik az orchideára. A fényeknek sokat kell lenniük, de szétszóródnia kell. Az üzem semmilyen esetben nem szabad a nap jobb sugarai alatt állnia. Ha ez a déli oldal, akkor ne tegye az ablakpárkányra. Célszerű lesz egy virágállvány létrehozása az ablak közelében. Télen a houseplant gyors a fényes naptól, ezért egy ideig meg kell élesíteni.

     Fontos! Ha a gyökerek megnyúlnak, és a levelek burkolatosak és sápadtak, akkor valószínűleg a virág nem elegendő nap.

     Szobahőmérséklet

     Orchidea szereti a hőt. Ha a szoba + 15 fok alatt van, akkor az orchidea nem növekszik és virágzik teljes erővel. Ilyen körülmények között csak fagyaszthat. A magas hőmérséklet kényelmesebb lesz egy virág számára, de bizonyos tényeket kell figyelembe venni. Például a +25 fok feletti hőmérsékleten az orchidea elkezdi “gyermekeket biztosítani” kis folyamatok formájában a gyökereken. Ezek a folyamatok később átültethetők az egyes edényekben.

     Orchideák Ajánlatos biztosítani a hőt a nappali napon, és egy kicsit hűvösebb éjszaka. Ezért nyáron jól érzik magukat az erkélyen, ahol a nap egyenes sugarai nem esnek. A friss levegőben a meleg szezonban kiderül, hogy a megfelelő hőmérsékleti rezsim. Ha a loggia a déli oldalon található, és az egész nap irányítja a napot, akkor a virágokkal ellátott edények csak napnyugta után húzhatók, és kora reggelig hagyják ott.

     Fontos! Orchidea nem szereti a vázlatokat.

     Locsolás

     Orchidea nem igényel víz gyakran. A felesleges víz hatással lesz a növényekre még rosszabb, mint sokáig az öntözés hiánya. Biztosítani kell, hogy a víz, amely a levelekre esett, nem volt régen, különben a levelek elveszítik a ragyogást, és a foltok megjelennek rájuk. Nyár elég 1 öntözés hetente, télen – 1 alkalommal 2 hét alatt. Ha az orchidea az akkumulátor mellett áll a hideg szezonban, akkor ellenőrizni kell a virág állapotát, hidratálja a levegőt és talán gyakrabban. Ugyanakkor meg kell nézni, hogy a víz ne álljon egy potban.

     Fontos! A víznek szobahőmérsékletnek vagy egy kicsit melegnek kell lennie. Ha a puha víz áramlik a házban lévő daruból, akkor a víz károsodott a nap folyamán. Kemény – forralnia kell, és várjon, amíg nem lesz.

     Olyan öntözési módszerek is vannak:

     • Öntsük a vizet a pot szélén – az öntözés bőségesnek kell lennie, de a víz továbbra is át kell áramolnia az oldalán és az alsó lyukakon;
     • permetezze a növényt, miközben figyelemmel kell kísérnie a cseppeket, hogy ne essen a virágzatba;
     • Fél óra, hogy csökkentse a növény a vízbe, hogy a pot a szélei merülnek a vízbe, majd húzza ki a potot, várjon, amíg az összes víznek van száruk.

     Hogyan ösztönözze?

     Még a fenti feltételek szinte mindegyike után is, az otthoni üzemek szerelmesei nem tudják elérni a buja virágzó orchideákat. Ez akkor történik, ha a fő gondozási igények egyensúlyhiánya megtört. A következő tippek képesek segíteni a virágot és javítani a növények állapotát:

     • A növekedés ösztönzése tavasszal és nyáron bizonyos eseményeket kell elvégezni, és az őszi-téli időszakban – teljesen más; A meleg és forró időszakban, amikor a nedvesség gyorsabban elpárolog, az öntözést meg kell növelni, szórja a növényt;
     • A legjobb megoldás a hajtások aktív növekedése során – nitrogén műtrágya, de nem is megéri, mert a többlet a gyökerek kémiai égéséhez vezethet; Ha nem ismeri a pontos adagot, akkor jobb, ha kisebb mennyiségű, mint az idő és az erő, hogy az orchideák felesleges nitrogén a talajban történő újraélesztése;
     • Ősszel és télen az öntözés csökkentése szükséges, a szubsztrátum megszárítása között; Ha a szoba túl meleg a virágos vese kialakulásához, akkor csökkenteni kell a hőmérsékletet;
     • Őszi és télen az esti mesterséges megvilágítást is szerveznek; A foszforot és a káliumot műtrágyaként kell használni, ha havonta 1 alkalommal kell bevinni a talajba.

     Ezeket az ajánlásokat minden egzotikus színre használják. De minden tulajdonos megfigyelésével kiválasztja a növényi növekedés ösztönzésére szolgáló módszereit. Ez megtörténik, hogy az orchidea egész évben virágzik, majd az “elalszik”, és a tartalom minden jó feltételeivel nem virágzik. Ebben az esetben a tapasztalt virágcsökkentők azt tanácsolják, hogy “sokk” a növény. Ehhez például megváltoztathatja a pot helyét, vagy egy ideig mesterséges “szárazságot” rendezheti. Az ilyen technikákat jól stimulálják a virágos rügyek kialakulásához.

     Hogyan lehet megérteni, hogy hamarosan virágzik?

     Határozza meg a jeleit, hogy hamarosan orchidea virágzik, könnyű. Csak óvatosan meg kell vizsgálnod a növény szárát. A vese, a megfelelő gondossággal. Néha az újvirágvirágok megzavarhatják a levegő gyökereit virágzik. Oldalirányú folyamatok, ellentétben a gyökerekkel, irányítva. Néha a növekedés kezdetén megcsavarodhatnak, de nagyon feszültek.

     Több hónapig tart, hogy a növény hagyja a boomot és a véreset. Ebben az időben a kis golyók kezdenek megjelenni a véres tetején, ami idővel növekedni fog. Ha a növény tulajdonosa sikerült létrehoznia az összes szükséges körülményt, akkor Orchid virágzik a gyönyörű rügyeket.

     Fontos! A virágzás során lehetetlen a növényt stresszes helyzetekkel felfedezni, vigyázzon egy erős hideg és közvetlen napfényre.

     Virágzás közben gondoskodik

     A szárak és a virágrügyek kialakulása az orchideákon Szükség van az üzem helytelen ellátására, nevezetesen:

     • Szükséges, hogy rendszeresen vigye a növényt;
     • A szubsztrátum felett található gyökereket meleg vízzel kell permetezni, mert a folyadék hiánya megszáríthatja a virágost;
     • Gyakran hidratálni és frissíteni kell a levegőt, de a szellőztetés során lehetetlen tervezeteket létrehozni;
     • Amint a virágok kiderülnek, az öntözés csökken; A virág ebben az időben nem zavarhatja.

     Fontos! A virágzás időtartama a növény genetikai adataitól függ, bár minden tapasztalt virágnak van trükkjei, hogy meghosszabbítsák ezt a folyamatot.

     Hogyan lehet meghosszabbítani?

     A helyiség gondozásának feltételeinek megváltoztatásával maximalizálhatja a virágzás időszakát. Két tényező van, amellyel az orchideák virágzásának időtartamát irányíthatja.

     • A levegő hőmérsékletének megváltoztatása napi és éjszaka. Nyáron elegendő az orchidea megszervezése a loggián. A természetes hőmérsékletkülönbség különböző napszakban előnyös lesz a virágzás növekedésének és időtartamának befolyásolására. Az őszi-téli időszakban este szellőzni kell a szobát.
     • Megnövekedett napfény. Tapasztalt floweries tanácsot szervezni mesterséges világítás azok közé, mert bármilyen csökkenése világítás minden bizonnyal okoz negatív változások virágzó szépségeket.

     Az orchidea virágzásának stimulálásáról, nézd meg a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: