Hogyan válasszunk a talajt a Begonia számára?

Begonia – népszerű beltéri üzem, amely körülbelül 1 ezer. fajták és kétszer a hibridek. Nem igényel komplex ellátást, és magas dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik. A természetben a Begonia széles körben elterjedt a trópusi nedves erdőkben és a hegyvidékekben. A leggyakrabban megfelelő éghajlatú helyeken találhatók, köztük – India, Srí Lanka, Dél-Amerika és Kelet-Himalája.

Ha figyelembe veszi az élőhelyet, amelyben a vad növény kényelmesen érzi magát, könnyen meg tudja érteni, hogyan válasszon talajt házi készítésű Begonia számára.

Milyen szerepet játszik a megfelelően kiválasztott talaj?

A begónások megsértése ellenére a talaj összetétele és szerkezete döntő szerepet játszik a növény jólétében. A talaj gyökérrendszere táplálja a tápanyagokat a levelek és a virágok számára. Ha nem tartalmaz elegendő mikroelemeket, az üzem elveszíti dekoratív tulajdonságait – a virágok elhalványulnak, és a levelek megváltoztatják a színezést. Ezenkívül a Begonia sebezhetővé válik olyan betegségekkel, mint a szürke rothadás és a bakteriális helyszín. Ha ebben a helyzetben, ne vegyen be sürgősségi intézkedéseket, akkor Begonia meghal.

Nagy szerepet játszik a növények megfelelő fejlődésében. A talaj túlzott savasságával az anyag megfelelő fejlődéséhez szükséges, és a gyökerek növekedése lelassul és lelassul. A természetből származó begónia egy gyenge gyökérrendszer megkülönbözteti, ezért könnyebb, hogy a megnövekedett, mint a megnövekedett savasság megteremtése. Azt is megmagyarázzák, hogy az üzem gyökerei képesek elválasztani a szén-dioxidot, természetesen a pH-t a kívánt szintre emeljük.

A különböző típusú begónia különböző típusú kompozíciója eltérhet. Tehát, a virágzás a formája, összetevők kell, hogy hozzájáruljon a kialakulásához vesék és a hosszú távú virágzás, és a dekoratív, elemekre van szükség provokáló a növekedés a zöld tömeget.

Mennyire kényelmesen érzi magát a növény?

Laza talaj, amely elegendő légáteresztő képességet biztosít, és nem késlelteti a felesleges folyadékot – ideális környezet a Begonia gyökereinek fejlődéséhez. A talaj savasságának alacsony vagy semleges, ajánlott pH – 5,5-6,5. Minden típusú begoniák szeretik a talajt, amelyek mikroelemekkel és szervesekkel telítettek.

A mérsékelt mennyiségű tőzeg a talajban biztonságosan befolyásolja a növény állapotát – a nitrogénforrásként szolgál, javítja a talaj szerkezetét, segíti a tápanyagok felszívódását. Azonban a felesleges tőzeg növelheti a savassági sebességet, így kis mennyiségben használják. Tehát a Begonia ideális talajának a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • tartalmaznak kellően szükséges nyomelemeket;
 • laza és könnyű szerkezete;
 • Ne késleltesse a nedvességet;
 • van egy optimális savas környezet.

Mivel a begoniák gyökerei gyorsan felszívják a szükséges nedvességtartalmat, a virágcserép alján kell elhelyezni a vízelvezető réteget.

Megfelelő talajösszetétel a Begonia számára

Talaj a Room Begonias szükségszerűen Tartalmaznia kell a következő elemeket:

 • nitrogén;
 • Vas;
 • kálium;
 • magnézium;
 • foszfor;
 • kalcium.

A táplálkozás hiánya a növényben, a növények ragyognak és sárgulása az öntés, ez megszűnik a virágzás, a rügyek kiesik, sárga pontok jelennek meg az érett leveleken. Annak érdekében, hogy a tápanyagokkal rendelkező hajlításokat biztosítsanak, szükség van egy speciális műtrágya, amely könnyen megtalálható egy speciális áruházban.

Különösen szükség van hamis virágzó formákra, mivel a Bloom sok erőt vesz igénybe.

A felesleges műtrágya is hátrányosan befolyásolhatja a virág állapotát. A talajban túlzott mennyiségű mikroelemek, a levelek sötétzöld színűvé válnak, csavarták, a szárak megvastagolják és rothadnak. Ha van oka annak, hogy úgy gondolja, hogy a növény túlzott műtrágyát kapott, ez a probléma két módon megoldható. Kis túladagolással kell eltávolítani a potot a raklapról, és rohanni kell, hogy öntsük a mosogatóba – úgy, hogy a víz átfolyik a leeresztő lyukakon keresztül. Ellenkező esetben a talaj teljes cseréjével ellátott transzplantációt kell elvégezni.

A Begonias DIY földje

Ahhoz, hogy biztosítsák a növényi kényelmes körülményeket, a legegyszerűbb módja annak, hogy megvásárolják a kész tárolási szubsztrátot. Általában úgynevezett “Begonia”. Előnyei, hogy az összes szükséges összetevőt már összekeverjük a megfelelő arányokban, a talaj nem tartalmaz parazitákat és kártevőket. Ha a különleges szubsztrátum vásárlására számos okból nem működik, akkor önállóan készíthető el.

A növény típusától és az érettség mértékétől függően számos lehetőség van az optimális talajokra:

 • A dugványok és a fiatal hajtások ültetése esetén homok és tőzeg keveréke 1: 1 arányban alkalmazható;
 • A gumók csírázásához az optimális lehetőség a finom föld, a nedves és homok keveréke az 1: 1: 1: 2 arányban;
 • Az érett növények illeszkednek a talajból a tőzegből, a homokból és a gyepből, egyenlő mennyiségben keverve;
 • A begoniák virágzó formái nagyszerűen érzik magukat a talajban a gyep, párás és tőzeg 1: 2: 2 arányban.

Lehet, hogy egy vak földet kaphatsz egy réten, fiatal fűvel. Ehhez el kell távolítani a talaj felső rétegét, és tárcsázza a szükséges földterületet. Bármilyen önfőzött talaj szükséges fertőtlenítés kényelmes az Ön számára:

 • kalcinálása a sütőben 180 fokos hőmérsékleten;
 • fagyasztás több hétig;
 • feldolgozás a mangán gyenge oldattal
 • Forró víz kiömlése.

A fertőtlenítés eloszlatása veszélyeztetheti az üzemet a betegségek és paraziták fejlesztésével.

A Begonias lépésenkénti átültetése

A transzplantációhoz új potty szükséges, kesztyű, víz medence, kész szubsztrát, faszén és vízelvezetés. A folyamat nem nehéz, és több szakaszból áll.

 1. Az átültetés előtti beépítés napján.
 2. Óvatosan kapjon egy növényt egy edényből, tartsa a szár alapját.
 3. Helyezze egy medencébe vízzel. Szükség esetén tisztítsa meg a régi talaj gyökereit.
 4. Az 1/3 részben töltse ki az edényt a vízelvezető réteg átültetéséhez.
 5. Purzing Drainage faszén – a rothadás elleni védelem érdekében.
 6. Egy talajréteg öntése – kb. 2 cm.
 7. Ellenőrizze az üzem gyökereit, és szükség esetén távolítsa el a sérült és rothadt.
 8. Helyezzen egy begónia egy edénybe, és öntsük ki a földet a szár alapjához.
 9. Plentifully Pole.

A transzplantáció szükséges lehet, ha a gyökerek teljesen feltöltik a virágcserépt. Ebben az esetben ne válasszon túl sok transzplantáló edényt, a legtöbbet néhány centiméter átmérőjűnek kell lennie.

Néha a transzplantációs eljárás a talaj gyökerei vagy rossz minőségének köszönhetően szükséges. Ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani a régi szubsztrátum eltávolítására. És betegség esetén a gyökerek kirakodása előtt szükség van a mangallusok gyenge megoldására.

Összefoglalva, kiválaszthatja több fő pontot, amelyet figyelembe kell venni a begoniák talajának kiválasztásakor:

 • A növény nem tolerálja a talaj fokozott savasságát;
 • Az aljzatnak könnyűnek és laza legyen;
 • A talajnak tartalmaznia kell a szükséges nyomelemeket;
 • A begoniák talaját önállóan lehet főzni.

A Begonia talajjáról lásd az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: