Vintage gyertyatartók: fajok, tippek a választás

Bár most mindenhol van villamos energia, a régi gyertyatartók továbbra is népszerűek, különösen az elegáns dekoratív apriák említőjei között.

Nézetek

Használjon gyertyákat, ahelyett, hogy hosszú ideig tüzes acélból áll. Ha korábban csak a kövekre helyezték, akkor a jövőben az állvány fokozatosan javult. Egy kicsit később jött a candelabra, vagy ahogy hívták – gyertyatartók. Gyönyörű dekoratív állványok, amelyeknek egy vagy több elágazása van. Kezdetben csak az asztalok és polcok felületeinek védelmére használták őket a viaszfoltokból. De most a figyelmet elsősorban az ilyen dekoratív elemek megjelenésére fizetik.

Mint a modern, és a vintage gyertyatartók több alfajba vannak osztva.

  • Asztali. Nagyobb mértékben ilyen gyertyatartókat használtak egy romantikus beállítás létrehozására, illetve a bérleti szobák bérlésére. A táblákon, zongorákon és kis éjjeliszekrényeken telepítették őket. Sikeresen kiegészítették a szoba belsejét. A régi napokban az emberek túlságosan babonásak voltak, így lehetetlen volt három gyertyát az asztalra, hiszen a házban lévő halott ember előzte meg. Az ünnepi táblákon leggyakrabban két “szarv” gyertyatartóval találkoztak.

  • falra szerelt. A fali gyertyatartók egy időben nagyon népszerűek voltak, mert segítségükkel nyugodt légkört teremthet a szobában. Kettős és egyedülállóak lehetnek. Az ilyen gyertyatartókat a falra helyezheti, például a tükör mindkét oldalán. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a szoba határait. Ezen kívül, mielőtt sok házban, a Venel gyertyák láthatóak még az ágy közelében is. Most ilyen stilisztikai megoldás is használható.

  • Szabadtéri. Egyes üzletekben az antik padló gyertyatartók találhatók. Nagyon magasak és sok helyet foglalnak el. Ugyanakkor az ilyen gyertyatartók stílusosnak tűnnek, és nincs helye nem sok helyet foglal el. A klasszikus padlótartályok használatával a múlt században légkört teremthet a szobában, amely pontosan tetszik az igazi romantika.

Anyagok

A XVIII. Századig a gyertyatartók nagy részét ezüstből különböztették meg, és csak miután elkezdték tenni a különböző vasfémek vagy bronzok között. Az áruk lényegesen alacsonyabb volt, mint a klasszikus ezüst termékek, amelyek lehetővé tették, hogy ezek a témák a hétköznapi állampolgárok mindennapi életében jelenjenek meg. Ezenkívül az utcákon is az éjszakai világításukra is használták őket. Csakúgy, mint a házak az egyszerű emberek, és még a közintézmények lehetett látni termékek bronz és sárgaréz vagy öntöttvas. A réz gyertyatartók nagyon szépnek tűntek.

Azonban bármilyen gyertyatartók esetében gondoskodni kellett. Nemcsak a viaszok eltávolítását tartalmazza tőlük, valamint teljes tisztításukat. A viasz eltávolításához csak akkor kell várni, amíg lehűl, és csak akkor, akkor tekintse meg egy akut téma segítségével. Ha a gyertyatartó nem túl nagy, akkor egy ideig elhelyezhető A fagyasztóban. Tehát a viasz sokkal gyorsabban és a Candelabra sérelme nélkül lesz. Ezenkívül megszabadulhatsz a viasztól Forró vízzel.

Ami a rézből vagy bronzból készült régi gyertyatartók tisztítását illeti, a szokásos ammónia vagy etil-alkohol használata lehetséges.

Ehhez a terméket az ilyen alapok bármelyikéből meg kell oldani, és több percig hagyja ott. Ezt követően a gyertyatartónak jól kell törölnie és lengyelül. A fogkrém is alkalmas fogkrémként, amelyet az anyagra vagy akár ecsettel kell alkalmazni, és tisztítást készítenek. A sárgaréz vagy bronz számára kiváló eszköz az ammóniától. Ha a gyertyatartót nem tisztítja először, megismételheti az eljárást. Úgy tűnik, ilyen egyszerű eszközök, De segítségükkel a termék megvásárolja a ragyogást és a szépséget, olyan lesz, mint az új.

Stilisztikai megoldások

Ha a divatról beszélünk, akkor a gyertyatartók az igényei szerint változtak. Ha a régi napokban nagyon szerények voltak, egy faragott ligetben vagy rendszeres bástya formájában, akkor a 19. század sok változást hozott. A termékek szokatlan megjelenést szereztek, és szépebb és szépebbek voltak. Néhány házban, bronz gyertyatartók számokkal.

Tehát a termékek a barokk stílusban kezdett díszíteni juhar levelek és a kis virágok, melyek csak kiegészítette a belseje a szoba díszített ugyanabban a stílusban. A klasszikus stílusban gyertyatartók többnyire az ókori görög oszlopok formájában vagy majdnem csupasz lányok formájában készültek. Jelenleg meglehetősen gyakoriak lettek, ami jelentősen csökkentette az árukat. Ezért a Mesterek elkezdték kiegészíteni az elefántcsont betétaikat, vagy akár aranyat. Még most is az ilyen vintage termékek ára nagyon magas.

Az ókori római termékek különösen egy pillantást vetnek. Másoktól eltérnek a pompájukkal. Nagyobb mértékben az ilyen gyertyatartók gyönyörűen díszített tálak voltak egy rúddal vagy tengeri mosogató formájában. Ezenkívül lehetővé tette, hogy megfeleljen a vintage gyertyatartóknak, ahol a színek összefonódtak nyitott részletekkel. Ezek a termékek olyan stílusnak tulajdoníthatók, mint a rokokó. Ezenkívül néhányat az állvány kiegészítette. A mai napig láthatod az ilyen szépséget a londoni múzeumokban.

Nyugat-Európában nagyon népszerű volt díszíteni bronz gyertyatartókat különböző számokkal. Mind az emberek, mind az állatok lehetnek. Ma az ilyen termékek ára meglehetősen magas.

Megvásárolhatja a régi német gyertyatartót különleges antik üzletekben, vagy csak csodálja meg a múzeumban.

Tippek a választáshoz

Mielőtt megvásárolná a gyertyatartót, el kell döntenie a helyén a házban. Nemcsak az égő gyertyák alatt állhat, feladata az egész helyiség általános belsejébe illeszkedik. Amikor meg kell hangsúlyozni a figyelmet, akkor szükség van az ezüstből vagy bronzból készült termékekre. A preferencia a legjobb, ha a XIX. Század elején készített gyertyatartók megadása. Ebben az időben nagyon kitűnő és szép volt.

Fontos! Régiségek vásárlásakor meg kell győződni arról, hogy van egy stigma, amely az eredetiségének bizonyítéka lesz. Leggyakrabban a sárgarézből vagy bronzból készült gyertyatartókon találhatók.

Gyönyörű példák a belső térben

Vintage gyertyatartók tökéletesen illeszkednek bármilyen belső, Ezenkívül a kiválasztott szoba csúcspontjává válnak.

  • Modern stílus. Gyönyörű gyertyatartó egyszerű alakja kiválóan kiegészíti a modern stílusú szobát. Ezenkívül az összes helyiség színtartományával kombinálódik. A gyertyatartó aljzatának ívelt alakja akár a falakon lévő mintákon is megközelíthető, vagy a lámpa jellemzői alatt.

  • Modern stílus. A modern konyha igazi díszítése lesz egy asztali vintage gyertyatartó. Jól alkalmas a vacsorára a néni-a-tetre, és a vendégek fogadására.

  • A teraszon. Nagyon szép és stílusos fog kinézni a padló gyertyatartó. Nyáron át lehet vinni a teraszra, és élvezheti a gyertya fényét az este, a szeretett személyével együtt, vagy csak a családi körben.

  • Felfüggesztett gyertyatabra. Nem kevésbé szép és gyertyatartók lógnak a mennyezetről. Ők is segítenek egy romantikus hangulatot teremteni a házban. Naponta használhatók a szokásos izzók helyett, hogy pihenjen egy hosszú munkanap után.

Vintage gyertyatartók nagyon eltérőek lehetnek, így Kiválaszthatja őket minden ízlésre. Ezenkívül bármilyen antik üzletben megvásárolhatja őket, A legfontosabb dolog az, hogy biztosítsák a megvásárolt áruk hitelességét.

Hogyan készítsünk egy ősi gyertyatartót kerozin lámpából, lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: