Hogyan készüljünk fel egy interjúra angolul

Sok ember számára még egy állásinterjú is stresszes. És ha angol nyelven zajlik? Szeretnénk adni néhány tippet, amelyek leegyszerűsíthetik a folyamatot.

Kezdje az önéletrajzzal

CV

Ha külföldi állásra pályázik, gondolja át alaposan, mit ír az önéletrajzába tízszer is. Ne feledje, hogy a külföldi szakemberek számára könnyebb helyi alkalmazottat alkalmazni. Valamivel fel kell kelteni az érdeklődésüket, hogy felkeltsd az érdeklődésüket. De semmiképpen se hazudjon róla! Ha később kiderül, hogy valójában nem is tudja elvégezni az önéletrajzában szereplő feladatokat, az igazi botrány lenne! Arról nem is beszélve, hogy állandóan ideges leszel, mert attól félsz, hogy kiderül az igazság.

Ne hazudj még a legapróbb dolgokról sem. Ha az önéletrajzodban rákérdezel a hobbijaidra, a munkáltató ellenőrizheti az írásodat a közösségi média fiókjaidban, ha akarja. És ne hazudjon az önéletrajzában az angol nyelvtudásáról! Az első személyes beszélgetés során nagyon gyorsan rájön.

Gondoljon azokra a kérdésekre, amelyek egy állásinterjún várnak Önre

Még a legnagyobb vállalatok is követnek egy bizonyos mintát a toborzás során. Az állásinterjúk leggyakoribb kérdései ugyanazok. Ezért érdemes előre átgondolni, hogyan fogsz válaszolni rájuk. Itt van a legnépszerűbb kérdések listája. A nyelvtudásod teszteléséhez először fordítsd le ezeket a kérdéseket angolra, majd válaszolj rájuk nagyon világosan.

 1. Hogyan látja a munkáját öt év múlva??

 2. Mesélj nekik valamit magadról?

 3. Milyen tulajdonságoknak kell segíteniük Önt a munkájában?

 4. Hogyan szerzett tudomást cégünkről??

 5. Mit tud pontosan a cégünkről?

 6. Írja le az Ön által ideálisnak tartott állást?

 7. Milyen tulajdonságok járulnak hozzá a termelékenységéhez?

 8. Miért válasszuk Önt?

 9. Mit szeretnél az új munkától??

 10. Vannak gyenge pontjaid?? Ha igen, mik ezek?.

 11. Meséljen nekünk a legfontosabb eredményeiről.

 12. Más cégeknél veszel részt interjúkon?

 13. Meséljen nekünk olyan konfliktusokról, amelyek az előző munkahelyén történtek, és amelyeket meg tudott oldani.

 14. Miért döntött úgy, hogy otthagyja előző munkahelyét? Mi a baj vele??

 15. Milyen környezetben dolgozna szívesebben??

 16. Hogyan jellemeznék Önt a kollégái? És az előző menedzser?

 17. Mit szeretne elérni az új munkahelyén??

Ha készen állsz arra, hogy mindezekre a kérdésekre angolul válaszolj, az már fél siker. A kérdésekre való felkészülés segít megnyugtatni az idegeit – az interjún teljesen nyugodt lesz.

Olvasson tovább  Hogyan lehetsz sikeres: hasznos tippek diplomásoknak

Hogyan készüljünk fel egy interjúra angolul

Tudjon meg részleteket a leendő munkahelyről

Ahogy már észrevette, pontosan meg fogják kérdezni, hogy mit tud a vállalatról, amelynél dolgozni fog. Az Ön válasza valószínűleg nem befolyásolja az irányítás jövőbeni kiválasztását. Ennek ellenére javasoljuk, hogy adjon részletes választ. Ehhez először el kell olvasnia néhány információt a vállalatról. A következő internetes forrásokban kell keresni:

 1. A hivatalos weboldal – általában van egy oldal, amely a vállalat történetének és irányának van szentelve;

 2. Munkavállalói közösségi médiaoldalak – ezeken gyakran hirdetnek aktuális akciókat és feladatokat;

 3. Interjúk a menedzserrel – ezek megtalálhatók a szaksajtóban és néhány más hírportálon.

 4. Mindenképpen keressetek fotókat az irodából, ha megtaláljátok őket. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan kidolgozza, hogyan kell öltözködnie, hogy a legjobb benyomást keltse.

Gyakorolja el hangosan a válaszokat

Íme egy lista azokról a kérdésekről, amelyekre érdemes odafigyelni az állásinterjún. Sokan inkább úgy gyakorolnak, hogy csak mentálisan válaszolnak rájuk. Javasoljuk, hogy hangosan ejtse ki a válaszokat. Még az is előfordulhat, hogy a barátok és a családtagok is meghallgatják Önt. Ideális esetben valaki, aki beszél angolul, fel tudja tenni a további kérdéseket. De egy angolul nem beszélő személy is segíthet. Talán a kiejtésedre is van némi rálátása.

Sajnos nem mindenkinek van elég szabadideje, hogy segítsen az interjú előtt. Szerencsére használhatja a globális web. Speciális weboldalakon találhat angolul beszélő embereket, akikkel könnyen beszélgethet, például Skype-on keresztül. Erre a célra akár a Chatro-t is használhatja

  Főleg alkalmi ismerkedésre használják. Az egyetlen probléma ezzel az oldallal az, hogy mielőtt találkoznál egy megfelelő személlyel, könnyen kapcsolatba kerülhetsz néhányszor valakivel, aki szereti megmutatni a nemi szerveit a kamerában. Sajnos ez a szolgáltatás az ilyen emberek számára vált hírhedtté. Ha azonban egy intelligens angol anyanyelvű beszélővel találkozik, akkor a lehető legjobban gyakorolhatja a kiejtést.

  Emlékezzen vissza tényekre az életéről

  Ahhoz, hogy a feltett kérdésekre válaszolni tudjon, minél többet el kell mondania magáról. Ezért az interjú előtt célszerű átgondolni, hogy milyen tényeket érdemes megemlíteni az életéből. Nem kell a lehető legtisztábbnak lenni, de a nyílt hazugságokat is jobb elfelejteni. A megfelelő válaszok kitalálásához gondoljon arra, hogy mit akarnak hallani Öntől. Itt jön jól, ha az internetről ismeri a céget!

  Ha angolul fogsz interjút készíteni, akkor már volt némi sikerélményed. Készítsen történeteket arról, hogyan érte el őket. A tények és számadatok felsorolása nem helytelen – ez egy jó módja annak, hogy kitűnjön a versenytársak közül, akik szintén az Ön állására pályáznak. A kudarcokat nem szabad elfelejteni – azokat is nyilvánosságra kell hozni, bár kevésbé részletesen.

  Hogyan készüljünk fel egy interjúra angolul

  A válaszok papírra vetése

  Miután szóban megválaszolta a javasolt kérdéseket, érdemes a válaszait valahol egy jegyzetfüzetben vagy jegyzettömbben leírni. És próbáljon meg nem rövid mondatokat írni, hanem teljes jelentésegységeket, amelyek felhasználhatók az interjún. Ez azt is lehetővé teszi, hogy ne kelljen megerőltetnie a fejét, amikor azon gondolkodik, hogy az Ön által kitalált mondatok közül melyiknek kell válaszolnia a kérdésre.

  Az írásbeli válaszok elkészítésekor ne gondoljon vissza az iskolai órákra. Ön szóban fog válaszolni. Beszédükben pedig általában meglehetősen rövid mondatokat használnak, amelyek nem tartalmaznak bonyolult szavakat, amelyek jelentését gyakran még az anyanyelvi beszélők sem ismerik.

  Kerülje az idiómák túlzott használatát is. Az adott területen gyakran használt közös kifejezéseket úgy nevezik, hogy. Ezek természetesen azt mutatják az interjúztatónak, hogy Ön jól tud angolul. De ha állandóan idiómákat találsz a beszédedben, furcsának fog tűnni. Mi több, még komikus hatása is lehet.

  Az angol beszéd nagyon árnyalt. Tehát miután megírta a válaszait, mindenképpen ellenőrizze magát egy angol-angol szótárral. Tény, hogy egyes mondatok semleges nyelvezete valójában szinte sértő lehet. Használhat egy alkalmazást az ellenőrzéshez, vagy akár a Google fordítót is.

  vázlat

  Fentebb már említettük, hogy meg kell tanulnod a válaszokat az elvárt kérdésekre. Nem javasoljuk a bemagolt tanulást. Először is, ettől természetellenesnek fogja érezni magát az állásinterjún. Másodszor, néhány váratlan kérdés megakasztja Önt. Vagy legalábbis nagyon ideges leszel.

  A bemagolás elkerülése érdekében készítsen beszédének vázlatát. Ezt úgy teheti meg, hogy szó szerint egy-egy mondatot ír ki minden egyes azonos típusú kérdésblokkhoz. Ez az, amire a beszéded során támaszkodni fogsz. Ha előzetesen hangosan elpróbálta a válaszait, akkor nem lesz gondja.

  készítsd el a saját szókincsedet

  Természetesen az állásinterjún nem csak rutinkérdések vannak. Különösen akkor, ha egy nagy vállalathoz és egy jól fizető pozícióra pályázik. Ezért előfordulhat, hogy a munka bizonyos aspektusairól kell beszélnie. Ezzel kapcsolatban javasoljuk, hogy emlékezzen a szakmájában használt konkrét kifejezésekre. Írja őket egy darab papírra vagy a “Jegyzetek” alkalmazásba – ez lehetővé teszi, hogy használja a vizuális memóriáját.

  Olyan szavakat is használhat, amelyek jó és sikeres emberként jellemzik Önt. Írd le őket a szótáradba is. A leggyakoribb segítség a következő szavak használata:

  1. Re

  2. képes – megbízható;
  3. A vállalkozó kedvű az vállalkozó kedvű;

  4. Kreatív – kreatív;

  5. A csapatjátékos olyan személy, aki jól működik egy csapatban;

  6. Lelkes – lelkesedéssel teli személy;

  7. Hozzáértő – kompetens;

  8. Sikeres

    – sikeres;
   • Rugalmas – olyan személy, aki képes azonnal alkalmazkodni a változó körülményekhez;

   • Elszánt – elszánt;

   • Megbízható;

   • roblem-solver – olyan személy, aki képes problémákat megoldani;

   • Loyal – hűséges, elkötelezett;

   • Csapatépítési készségek – csapatépítési készségekkel rendelkező személy.

  Ha legalább néhány szót használsz ebből a listából, akkor az állásinterjún a legjobb formádat fogod mutatni.

  Az eredmény konszolidálása

  Most már nyugodtan kijelentheti, hogy készen áll arra, hogy angolul beszéljen a vállalat munkatársaival. Ne feledje, hogy a válaszokat korán reggel gyakorolja, mielőtt a leendő munkahelyére utazik.

  Végezetül szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az interjún figyelnie kell a hangnemére. Egy beszélgetés angolul nem ugyanaz, mint oroszul. A hivatalos kérdéseket és válaszokat csökkenő hangnemben kell elmondani. Ez vonatkozik azokra a mondatokra is, amelyek magabiztos véleményt fejeznek ki. A részletes kérdéseket azonban felfelé mutató hangnemben kell megfogalmazni. Röviden, az interjúztatónak nem szabad azt hinnie, hogy vizsgát teszel.

  Folytatva az intonáció témáját, érdekelnie kell a melletted ülő személyt. És próbálj meg udvarias és magabiztos lenni. Mumbles nem lesz felvéve. De ha megmutatja a legjobb tulajdonságait, a munkáltatót nem fogja megfélemlíteni még az átlagos angol nyelvtudás sem. Különösen akkor, ha a jövőbeli munkája nem szinkrontolmácsként fog működni.

  Az állásinterjún biztosan lesznek bökkenők. Javasoljuk, hogy töltse ki őket angol nyelvű kifejezésekkel. El kell felejteni az olyan parazita szavakat, mint a “palacsinta”. Ehelyett használhatsz egy olyan kifejezést, mint például “hogy hívják”, miközben a következő angol kifejezésre gondolsz?”.

  Következtetés

  Mostantól tudod, hogyan készülj fel az állásinterjúkra angolul. Ha követi az általunk adott tanácsokat, nagyon jó esélye lesz arra, hogy megkapja az állást. Sok szerencsét kívánok!

  Olvasson tovább  Hogyan lehet pénzt megtakarítani: egyszerű és praktikus tippek
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: