Hogyan kell mosni egy inggallért

Először a ruhák, mondják anyáink és nagyanyáink. Bár a divat és a relevancia nem mindig olyan dolog, ami az embereket érdekli, a rendezett megjelenés sokat mond egy személyről. Mindig kerülje a hanyag foltokat, szennyeződéseket, mosott tárgyakat. Ruháid állapota nagyban függ attól, hogyan ápolod őket. És az inggallérokat nyugodtan nevezhetjük a háziasszonyok egyik legkeményebb kihívásának. Valójában megszabadulni tőlük nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

Hogyan kell mosni egy inggallért

A foltok okai

Az emberi test folyamatosan izzad és faggyút termel. Ezek a termékek összegyűlhetnek a ruhákon és nyomokat hagyhatnak a szemöldökön. Az inggallérnak és a mandzsettának szorosan a bőrhöz kell simulnia. Ez azt okozza, hogy a legtöbb ilyen anyag összegyűlik a szöveten. És bármennyire is tiszta vagy gyakori az ember, az ilyen szennyeződések elől nem lehet menekülni.

A sminkfoltok is gyakran maradnak az ingeken. A rúzs és az alapozó zsíros és jól beszívódik a szövetbe. A zsírfoltok pedig speciális termékekkel eltávolíthatók. Nem csak ez, de a dekoratív sminkek tartós színező pigmenteket is tartalmaznak. Ez még ijesztőbbé teszi a feladatot.

Ezen esetek bármelyikében, ha időben, magabiztosan és pontosan cselekszik, eltávolíthatja az összes szennyeződést, és visszahozhatja az ingek gallérjait az eredeti megjelenésükre.

A ruhák előkészítése a mosásra

Az ingek nem olyan ruhadarabok, amelyeket bedobhatsz a mosásba, és nyugtalanul várhatod, hogy a ciklus befejeződjön. Míg a ruhadarab fő része könnyen felfrissíthető, a gallér területe valószínűleg nem nyeri vissza eredeti megjelenését. A ruhadarabot megfelelően elő kell készíteni ahhoz, hogy tisztának lehessen nevezni.

Mielőtt megtisztítanád az ingedet, győződj meg róla, hogy nincs rajta díszítés, és a zsebeid üresek. Fontos, hogy tájékozódjon a szövet típusáról és a gyártó tanácsairól a tisztítással kapcsolatban. A következő tippek pamutszövetekhez készültek. Végül pedig íme néhány tipp a kényes ingek mosásához.

Olvasson tovább  Hogyan kell mosni az akvarellfestékeket

Készítsen elő minden eszközt és készüléket, mielőtt elkezdené. Fontos, hogy legyen kéznél egy tál az áztatáshoz és öblítéshez. Egy mérsékelten merev bolyhúságú szintetikus kefe is jól jön. Megkönnyíti a foltok eltávolítását.

foltok eltávolítása hagyományos módon

Hogyan kell mosni egy inggallért

Már nagyanyáink is azt mondták, hogy nincs jobb mosószer a 72%-os mosószappannál. És nem számít, hány por és mosószer kerül feltalálásra, ennek a barna rúdnak a népszerűsége soha nem lankad. Az inggallértól a legjobban a burgonyalével lehet megszabadulni.

Nedvesítse meg a ruhát vízzel, és dörzsölje át szappannal és vízzel. A termék vörös foltot hagy. Nincs szükség arra, hogy kiöblítsék. Mosás után maguktól eltűnnek.

A szappanos mosás után hagyja az inget 15-20 percig. A legjobb eredmény elérése érdekében a szennyezett területet egy zacskóba helyezheti egy kis meleg vízzel. Ez hatékonyabbá teszi a szappant. Amikor az idő letelt, öblítse ki jól a gallért hideg vízben, és tegye a mosógépbe mosáshoz. A szappant (és minden más mosószert is) jól ki kell öblíteni, hogy a mosógép dobjában ne képezzen túlzottan nagy habot, ami használhatatlanná teheti a mosógépet.

A gyártók jelenleg különböző speciális termékeket hoznak létre a nyakörvek számára. Ezek általában a buborékos mosás elvén működnek: miután beáztak, gáz szabadul fel, amely kíméletesen eltávolítja a szennyeződést. De tudomásul kell venni, hogy ez egy kicsit drágább, mint a mosószappan, és nem sokkal jobb. Az, hogy megveszi-e vagy sem az ilyen tisztítószereket, mindenkin múlik. De minden háziasszonynak gondolkodnia kell a bölcs takarékosságon.

Népi termékek a nyakörvek tisztítására

Hogyan kell mosni egy inggallért

A speciális termékek nem mindig állnak rendelkezésre. Ez nem jelenti azt, hogy a piszkos nyakörveket jobb időkre kell hagyni. Van néhány jó módszer a szennyeződések kezelésére a kéznél lévő eszközökkel:

  1. Burgonyalé.A burgonyát jól megmossuk, meghámozzuk és eltávolítjuk a szemeket. A gumót finom reszelőn lereszeljük, és több rétegben kinyomkodjuk a levét. A keményítőt fánkokhoz lehet használni, és az így kapott folyadékot a szennyezett területre kell önteni, és 20-25 percig hagyni. Ezután jól öblítse ki a gallért. A foltok minden erőfeszítés nélkül eltűnnek. A keményítő a lében eltávolítja őket. Felszívja a faggyút, amely szennyeződést képez.

  2. Burgonya- vagy kukoricakeményítő.Ugyanúgy működik, mint a burgonyalé. Az áztatáshoz a port folyékony pasztává oldjuk. Az erősen átázott ingre egy vastag réteg anyagot visznek fel, és egy ideig hagyják állni, majd kiöblítik, és az egész inget kimossák.

  3. Hidrogén-peroxid.Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható. Áztassa a gallért néhány percig meleg vízben. Jól nyomja ki. Öntsön hidrogén-peroxidot a foltokra. Amint a buborékok megjelennek, a termék kifejti hatását. Feloldja a biológiai váladékot és tisztítja a szövetet. Öblítse ki, miután a nyakörv már nem bocsát ki gázt.

  4. Ecet.Csak 9%-os szintetikus ecet használható. A természetes fajták nem alkalmasak erre. Jobb, ha citromsavval vagy egy friss citromszelettel helyettesítjük. Áztassa a szövetet a szövetbe, és hagyja a szövetet kb. 15 percig ázni. Öblítse ki hideg vízzel. Kemény foltok esetén az ecetet szódabikarbónával lehet megszórni, hogy segítsen felszabadítani a gázt és eltávolítani a foltokat a szövet mélyéről.

  5. Mosogatószer.Használatát a zsírbontó képessége indokolja. Jól működik a nyakörveken is. Magas habképző képessége miatt azonban különösen alapos öblítést igényel, ha a mosást a gépben akarjuk folytatni.

Olvasson tovább  15 módja a szőnyegtisztításnak otthon

Ezek a módszerek mindegyike működik friss foltok esetén. Ha elavultak, akkor egy agresszívabb módszer jobb lenne, de fennáll a szövet károsodásának veszélye. A vészhelyzeti módszerek közül a klórmentes fehérítő a legjobb. Színes szövetekkel azonban óvatosan használja őket. A foltokkal együtt a színeket is kimoshatja.

Gépi mosás. Finom szövetek

Egy teljes inget a legjobb a gyártó által ajánlott mosógépben mosni. Általában legfeljebb 40 °C-os hőmérséklet és alacsony centrifugálási sebesség. A mosási idő minimálisra csökkenthető. Néhány gépen van ingmosási üzemmód vagy 20-30 perces gyorsmosás. Ez elegendő az olyan ruhákhoz, amelyeket csak fel kell frissíteni. Az egyetlen probléma azonban az, hogy a gallérokat nem lehet így kimosni. Ezért különleges bánásmódot igényelnek.

Nem minden ing pamutból készül. A selyem és a kötöttáru különleges gondoskodást igényel. Ne használja a fent leírt termékeket. Ne használjon csiszolókefét sem a kezelésükhöz. Az ilyen ruhákat csak speciális mosószerrel mossa. Áztassa őket szappanba, mielőtt kimossa az inget, majd használja a kímélő mosóprogramot. A lehető legalacsonyabb sebességet használja, hogy ne károsítsa a szövetet.

Általános ajánlások a gallér ápolásához

Ahhoz, hogy könnyen eltávolíthassa a foltokat a gallérokról és a mandzsettákról, követnie kell néhány egyszerű szabályt:

  1. minden nap inget cserélni;

  2. A viselés után szinte azonnal mossuk ki;

  3. Mosás előtt kefélje át a száraz ruhát, hogy eltávolítsa a bőrrészecskéket;

  4. Az egyes termékek tesztelése egy nem feltűnő szövetdarabon vagy hasonló textúrán;

  5. Mindig a fő mosási ciklus előtt mosson és áztasson.

Ha a nyakörvét más szennyeződések foltozzák, távolítsa el azt az ajánlott módon. Például a rúzs eltávolítható mosogatószerrel, a vér hidrogén-peroxiddal hideg vízben, friss bogyós gyümölcslé forró vízzel (nem alkalmas minden szövethez) vagy ecettel.

A dolgok gondozása nem bonyolult. Fontos, hogy ragaszkodjunk az alapszabályokhoz és a következetességhez. Ha havonta többször mossa a tollat, akkor ez nem jelenthet problémát.

Olvasson tovább  12 módja a tintafolt eltávolításának | Tesztelt módszerek
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: