10 módja a dezodor foltok eltávolításának

Az izzadásgátló dezodor egy biztos módja az izzadságfoltok elleni küzdelemnek, de fehér foltokat hagyhat a ruházaton, amitől egy kicsit nehéz megszabadulni. Ne siessen kidobni vagy elküldeni a tisztítóba – szakértőink 10 hatékony módszert mutatnak a dezodorfoltok eltávolítására, és a ruhák eredeti megjelenésének visszaállítására minden anyagból.

Mit kell tudni a dezodor használatakor

Mit kell tudni a dezodor használatakor

Minden izzadásgátló dezodor alumínium-hexahidrátot tartalmaz, amely izzadáskor kiszárító hatású. Ez az, ami fehér foltokat hagy a ruhákon, amelyek különösen a sötétebb ruhadarabokon tűnnek fel. És amikor az alumíniumsók az izzadsággal egyesülnek, sárga foltokat hagyhatnak maguk után a világos színű szöveteken. Ezek leggyakrabban a hónaljban jelentkeznek.

A dezodor alkohol vagy glicerin alapú. Ezért a foltok eltávolítására olyan anyagokat lehet alkalmazni, amelyek képesek feloldani a foltokat, például lúgokat, savakat vagy alkoholos italokat. Néhány szabályt be kell tartani ahhoz, hogy a higiéniai termékek hosszú távon ne tegyék tönkre kedvenc tárgyait.

A dezodort csak száraz bőrre kell felvinni – így gyorsabban felszívódik, és nem hagy nyomot a ruhán.

Csak az izzadásgátló megszáradása után öltözzön fel. Várjon 3 percet a permetezés után; golyós gélek esetén 5 percet.

A dezodorfoltokat nem szabad forró vízben kimosni. 40°C feletti vízhőmérsékletA zsírfoltok egyre súlyosabbak, így nehezebb megszabadulni tőlük.

Mosás előtt kezelje a ruhadarab szennyezett területeit a következő termékek egyikével (a szövet típusától és színétől függően). A mosószerben lévő vegyi anyagok reakcióba lépnek az izzadsággal és a dezodor részecskékkel, és elősegítik a sárga foltok kialakulását.

Az izzadásgátló foltok eltávolításának legegyszerűbb módja, hogy. A kapron elszívó kiváló megoldás erre a feladatra. A megszáradt iszapot dörzsölje át egy nejlonzoknival, harisnyával vagy harisnyanadrággal (egy szakadt darab is használható – feltéve, hogy tiszta).

A hónaljpárnák jó ötletnek bizonyulnak a túlzott izzadással küzdők számára. Távol tartják az izzadságot és a dezodor részecskéit a ruháktól. a fehér vagy sárga foltok így megelőzhetők.

Hogyan lehet eltávolítani a foltokat kereskedelmi termékekkel

A barkácsáruházakban vagy az online boltokban kaphatóak hidratáló és izzadságeltávolító krémek:

 1. Spray HG izzadság- és dezodorfoltok eltávolítására 0,25 l, 350 dörzsölés.

 2. Dr. Beckmann Rozsda- és dezodoráló folteltávolító, 50 ml, 200 RUB.

 3. A permetet dr. Beckmann dezodor és izzadságeltávolító, 250 ml, 340 rubel.

Oxigénes fehérítőt és nem ionos felületaktív anyagokat tartalmaznak, amelyek hatékonyan távolítják el a fehér foltokat a sötét ruhákról és a sárga foltokat a világos ruhákról. Egyszerűen csak vigye fel a mosószert a szennyezett területre, várjon 30 percet, majd mossa ki a motorháztetőt a szokásos módon. Alkalmas minden típusú szövethez.

Ha a HG vagy a dr. Beckmann ruhák mosása után a dezodorral érintkező helyeken, ez megakadályozza az izzadságból származó sárga foltokat, és nem okoz gondot a fehér foltok eltávolítására.

Népi módszerek a foltok eltávolítására színes és tengerészkék szöveteken

De ne rohanjon a boltokba, hogy speciális folteltávolítókat vásároljon. Szakértőink megnyugtatják Önt, hogy a háztartási szerek ugyanolyan jól eltávolítják a dezodor által hátrahagyott foltokat. Kíméletes a szövetszálakhoz, alkalmas selyem, gyapjú és szintetikus szövetek kezelésére.

1. módszer. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna általában lúgos kémhatású, és tökéletesen alkalmas az izzadásgátló foltok eltávolítására, a kellemetlen szagok semlegesítésére. Keverjen össze 1 evőkanál (50 ml) sót egy kevés sóval.. Vigyen fel szódabikarbónát ugyanennyi meleg vízzel, és a pasztát 1-2 órán keresztül vigye fel a problémás területre. Ezután alaposan dörzsölje meg a ruhát a kezével, és küldje el a mosógépbe.

Egyébként! A szódabikarbóna természetes dezodorként használható: dörzsölje be a tiszta, száraz hónaljba. Ez az izzadásgátló biztos, hogy nem hagy maga után maradványokat.

2. módszer. Mosószappan

Mosószer mosószappannal

a mosószappan (72% barna) a dezodor foltjainak nyom nélküli eltávolítására is használható. Ez egy természetes, időtálló és lúgos gyógymód, amely csodálatosan megbirkózik számos foltokkal.

Áztassa be a ruhadarab foltos területét, és alkalmazzon szilárd szappant. Hagyja a szappant megszilárdulni (3-4 óra), majd kefével súrolja le, és alaposan öblítse le.

Áztassa a piszkos ruhákat 6-8 órán át vagy egy éjszakán át egy tál vízben és ½ darab aprított szappanban. A hatékonyság érdekében adjunk a keverékhez 5 evőkanál bóraxot.. szódabikarbóna. Ha egy idő után mosógépben mossuk, a dolog nemcsak nagyon tiszta, hanem puha is lesz.

3. módszer. Etil-alkohol

Ha egy vattakorongot alkohollal vagy vodkával megnedvesítesz, és bedörzsölöd a fehér foltot, az eltűnik a szemed elől. A foltok eltávolításához csak mosógépben kell kimosni a ruhadarabot.

Az etil-alkohol helyett használhat WC-vizet vagy hajlakkot. Ezek alkohol alapúak, így kiválóan helyettesítik a gyógyszertárban kapható tiszta etanolt.

4. módszer. Asztali ecet

Az ecet 9%-os nagyszerű alternatívája a folteltávolítóknak és a drága mosószereknek. A ruhákra való egyszerű felvitelhez szórófejes flakonba önthető. Ecetet nagyvonalúan a dezodorfoltra, várjon 40-60 percet, majd tegye a mosógépbe.

Soha ne használjon ecetsavat (70-80%) dezodorfoltok eltávolítására. Az aszpirin használata károsíthatja az anyagot, és súlyos égési sérüléseket okozhat a bőrön és a nyálkahártyán.

5. módszer. Boura

A nátriumtetraborát (bórax) tökéletesen eltávolítja az izzadásgátló foltokat. A bórsav, szódabikarbóna és glicerin keveréke erőteljes tisztító hatású, 20 perc alatt fehér foltokat hagy a ruhákon.

Bármelyik drogériában vásárolhat bóraxot, és kevesebb mint 20 rubelbe kerül egy üveg – sokkal olcsóbb, mint a kereskedelmi háztartási tisztítószerek a dezodor és az izzadságfoltok esetében.

6. módszer. Aszpirin (acetilszalicilsav)

Az aszpirin, a gyógyszeres szekrényben található orvosság, nagyszerűen működik a fehér dezodor izzadásgátló foltok eltávolítására. 3-4 tablettát kell összetörni, összekeverni 1 teáskanállal.. Meleg vízzel dörzsölje be a pasztát a foltba. 30-40 perc várakozás után súrolja le a foltot fogkefével és mossa le.

Egy pohár vízben feloldva 5-6 acetilszalicilsav tablettát lehet egy szórófejes flakonba önteni. Permetezze az oldatot a nyomokban dezodort tartalmazó szövetre, hogy az alaposan felszívódjon. 2-3 órával később mossa ki a ruhákat.

Az aszpirin tablettákat mozsárban és mozsárban összetörjük, vagy műanyag zacskóba tesszük őket, és sodrófával feltekerjük őket.

7. módszer. Micellás víz

A micellás víz speciális anyagokat (micellákat) tartalmaz, amelyek vonzzák a szennyeződéseket. Tartalmaznak: glicerint, emulgeálószereket, félszexamereket stb.. Nemcsak az arc sminkjének eltávolítására, hanem a textíliák foltjainak tisztítására is alkalmas.

Egy vattakorongot (vagy ruhát) meg kell nedvesíteni micellás vízzel, és közvetlenül a ruhák szennyezett területére kell helyezni. 5 perc múlva ismét dörzsölje be, szükség esetén ismételje meg a műveletet. Ezután mosószappannal és vízzel kézzel vagy mosószerrel a mosógépben mossa ki.

8. módszer. Ammónia

Ammónia

Ammónia vagy 10%-os ammónia (amit a gyógyszertárban árulnak, nem a kertészeti boltban) szintén használható a fehér foltok eltávolítására a ruhákról. Nedvesítsen meg egy ruhát az oldattal, és súrolja vele a ruhadarabot.

A makacsabb foltok esetében meg kell ismételni a folyamatot, vagy közvetlenül a palackból ammóniát kell önteni a foltos területre, és várni körülbelül egy órát. Öntsünk konyhasót a folt tetejére, hogy hatékonyabbá tegyük a foltot.

Gyapjú és selyem tisztításakor az ammóniát először egy nem feltűnő helyen kell tesztelni, és csak akkor szabad használni a foltok eltávolítására, ha a szövet textúrája vagy színe nem változik.

Használhat ammóniamentes ablaktisztítót is a szöveteken lévő dezodorfoltok ellen. A kezelés után a mosás kötelező.

9. módszer. Citromlé

A festett szöveteket 1:1 arányban vízzel hígított citromlével vagy citromsavval lehet tisztítani. A levet közvetlenül a foltos területre lehet nyomni (vagy szétteríteni), és 15-20 percig hagyni, hogy beázzon. Ezután alaposan mossa ki mosószappannal és vízzel.

10. módszer. Mosogatószer

A mosogatószer általában glicerint és más tisztítószereket tartalmaz, amelyek segíthetnek az izzadásgátló foltok eltávolításában. Vigye fel a terméket hígítatlanul a foltra, és várjon fél órát. Mosás után nem maradnak foltok a ruhadarabon.

Nem minden fenti módszer egyformán hatékony a ruhán lévő fehér foltok eltüntetésében, mivel a különböző dezodorok összetétele eltérő. Az alkohol eltávolíthatja azokat a foltokat, amelyeket a savak és lúgok nem tudnak eltávolítani, és a lúgok sokkal jobb munkát végeznek azokon a helyeken, ahol a glicerin használhatatlan. Ne ess kétségbe, ha valamelyik jogorvoslattal gondjaid vannak. Más termékeket is ki kell próbálni, némelyik biztosan eltávolítja a dezodorok által hagyott foltokat.

Hogyan lehet eltávolítani a sárga foltokat a fehér ruhákról

Hogyan lehet eltávolítani a sárga foltokat a fehér ruhákból

A fehér ingek vagy blúzok sárguló hónaljainak megszüntetéséhez használjon fehérítőszert.

Hidrogén-peroxid

Kezdheti fehérítővel az izzadságfoltok elleni küzdelmet. Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható. Áztassa be a ruhadarabot vízbe, majd alkalmazzon 3%-os hidrogén-peroxid-oldatot a hónalj területén. 10-15 perc elteltével dörzsölje meg az anyagot a kezével, és küldje a mosógépbe.

Ha nincs kéznél peroxid, helyettesítheti hidroperitid tablettával: 1 tabletta 1 evőkanálnyi mennyiségnek felel meg.. hidrogén-peroxid.

A kemény pamut- vagy vászonszövetek tisztításához használhat hidrogén-peroxidot, de a következő termék a legjobb a kényes szövetekhez.

Só + mosószappan

A mosószappan és a só kíméletes módja annak, hogy megszabaduljon a sárga hónaljfoltoktól a selymen, a szintetikus anyagokon és a gyapjún.

Hogyan kell használni:

 1. 3-4 órán át áztassa vízzel és dörzsölő szappannal teli medencében;

 2. Csöpögtesse le a vizet, és szivacsozza ki a hónalj területét sóoldattal (1 evőkanál só 100 g vízre).. só);

 3. Hagyjuk ázni további 1-2 órát;

 4. Dörzsölje a foltot kezével vagy ecsettel;

 5. A szokásos módon mossa ki.

A sót előzetesen fel kell oldani, és forró vizet kell használni.

Ecet peroxid + szódabikarbóna + mosogatószer

A makacs sárgaság és a hónalj izzadságszagának eltávolításához használjon kifinomult megoldást, amely megköveteli:

 1. 4st.. hidrogén-peroxid;

 2. 1.. Mosogatószerek;

 3. 2db.. Szódabikarbóna.

Keverje össze az összetevőket homogén pasztává, majd vigye fel a szennyezett területre, és hagyja állni 2-3 órán keresztül. Ezután súrolja le fogkefével és mossa le a szokásos módon.

Kalcinált szóda + hidrogén-peroxid

A dezodor és az izzadság makacs szennyeződéseitől való megszabaduláshoz a fehér dolgokon a következő összetevőkből készíthet tisztító keveréket:

 1. 2.. Szódabikarbóna;

 2. 100 g hidrogén-peroxid.

Keverje össze az egészet forró vízben (60-70C), és áztassa a ruhadarabot 1-2 órán át ebben az oldatban. Ezután mossuk ki és szárítsuk meg.

A fehér ruhák (pl. pólók vagy pólók) megtisztításához a sárga izzadságnyomoktól és a dezodortól használhat kereskedelmi forgalomban kapható fehérítőt:

ipari fehérítő
 1. “Whitewash” (csak pamutszövetekhez;)

 2. “Bos Plus;

 3. Dr. Beckmann Dazzling White;

 4. Heitmann Oxi;

 5. Oxy Crystal;

 6. Szinergikus;

 7. “Persol;

 8. Vanish Oxi Action stb.

Az oxigénes fehérítők minden szövethez biztonságosak. Használja a termék címkéjén található utasításoknak megfelelően.

Szakértői következtetés

A fehér dezodorfoltok eltávolításához használhat kereskedelmi folteltávolítót – ez egy nagyszerű módja annak, hogy megszabaduljon az ilyen szennyeződésektől. De használhatja az olcsó jogorvoslatokat is, amelyek minden otthon elérhetőek.

Mivel a dezodorok különböző alapokon nyugszanak, nem létezik egységes módszer a foltok eltüntetésére. Lehet, hogy több különböző terméket kell kipróbálnia ahhoz, hogy végül tisztává tegye a dolgot.

Szakértőink azt tanácsolják, hogy a jövőben ne küzdjön az izzadásgátló jelekkel, mindig várjon, amíg megszáradnak, mielőtt a dolgokat feltenné, és ha szennyezett, azonnal dörzsölje be egy kapronnal. Ezek az egyszerű intézkedések sokkal könnyebbé teszik az életet, és kiküszöbölik a foltok eltávolításának szükségességét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: